Aktív témák
-
Sil
senior tag
válasz
headhunter #2097 üzenetére
Alapból megjeleníti (nálam az említett oldal is tökéletesen működik), próbáld meg üríteni a Gyorsítótárat, ill. ellenőrizd, pl a tűzfalad nem blokkolja-e.
-
headhunter
addikt
Sziasztok!
Hol lehet beállítani a Firefox-nál, hogy jelenítse meg az összes képet?
Itt a prohardveren fórumon is több beszúrt képet nem látok csak a link címét, explorer-ben meg látszik.A tesztosztero.hu-n meg 1 kis ikon látszik semmi más.
Bővebben: link
Üdv.: headhunter
[Szerkesztve] -
leslus
csendes tag
Hali!
Hogyan lehet beállítani azt a letöltéseknél, hogyha több file van a letöltési listában, akkor csak egyszerre 1 file letöltését végezze és ha kész, csak akkor kezdje letölteni a következő file-t? -
Gambit
őstag
Hali! Felraktam a Spiderzilla kiterjesztést, mert ezzel elvileg le lehet menteni teljes honlapokat. A kérdés csak az, hogy hogyan? Bocsi, hogy láma vagyok, de nem sikerült. Lehet, hogy nem működik együtt a legújabb ff-el? Mert a beállítások gomb is inaktív, pedig újraindítottam az ff-et. Köszi előre is.
Szerk: Próbáltam felrakni ezt is: Mozilla Archive Format, de érvénytelen telepítőcsomag miatt nem sikerült.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Üdv,
az a gondom, hogy a freeportalos oldalakat gyakran nem tölti be induláskor az ff aztán kiíírja, hogy http://www.freeportal.hu nem létezik, ami igaz, csakhogy én nem ezt adtam meg neki a kezdő oldalak mappában, hanem természetesen www -ék nélkül.
Erre van (lehet) vmi magyarázat? -
Sil
senior tag
válasz
zoli1982 #2089 üzenetére
Az attól függ, pl minél több böngészőlap van nyitva, meg minél tovább fut folyamatosan, annál többet (ez Windows alatt természetes). Ha valami régebbi verziót használsz (pl sima 1.0-t), akkor frissíts, mert a memóriakezelésen pl javítottak azóta.
Egyébként a Firefox a ''memory cache'' méretét (ezt a lemezes gyorsítótár mellett, az oldalak újratöltésének gyorsítására használja, lásd about:cache) a rendelkezésre álló memória alapján dinamikusan határozza meg alapból, de ha soknak találod a felhasznált memóriát, akkor ezt korlátozhatod: az about:config-ban hozz létre (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...) egy új, browser.cache.memory.capacity nevű, egész (integer) típusú preferenciát, és az értéke legyen pl 16384 (vagy amennyit akarsz, KB-ban). (Persze ez a Firefox memóriahasználatának csak egy része, de segíthet.)
[Szerkesztve] -
zoli1982
tag
Ne kérjetek rá hogy oilvassam végig a topicot, ha lehet
Mindössze annyi kérdésem lenne, hogy neketek mennyi memót eszik a Firefox? Majdnem hanyadt vágódtam amikor megláttam, hogy 100 megát. Létezik ez? Kicsit mintha sok lenne, nem? -
törölt tag
Ahogy látom pdf-ekről még nem esett szó. Ha egy link erre hivatkozik, nagyon lassan jeleníti meg a cuccost. Megértem, le kell töltennie. De bezárás után is kb. 2-3 perc mire magához tér a ''szülő'' ablak is!!
Erre vkinek valami 5lete? -
HDN01
tag
Megjelent magyarul a firefox 1.0.4
-
0519
senior tag
Kész az 1.0.4! Mind angolul, mind magyarul.
-
Integra
titán
Sil, RÁJÖTTEM!!!!!
szóval imagetoolbar extension, hogy miért mindig my pictures folderbe ment...
a lényeg hogy mikor rámész az első képre amit leakarsz menteni, feljön bal felül a három ikon. ebből először klikk a legjobb oldalira. ekkor fixálod a mentésnél az aktuális foldert és egészen addig ugyanoda menti amíg azt újra nem változtatod egy másik képnél.... -
Sil
senior tag
Ez egy előre összeállított szűrőlista az AdBlockhoz, rendszeresen frissítik, letölthető innen: Bővebben: link (csak be kell importálni az AdBlockba - vigyázz, a meglevő listádat felülírja).
Főleg mintaillesztő kifejezéseket (regular expression) használ, így egyetlen sora is többféle reklámszerverrel elbánik úgy, hogy közben nem szűr ki olyat, amit nem kéne. Viszont nem magyar oldalakhoz lett kialakítva, ezért némi kiegészítésre szorul. -
Sil
senior tag
bookmarks.html: könyvjelzők
cookies.txt: cookie-k
hostperm.1: különböző engedélyek, pl melyik oldalak állíthatnak be cookie-t, honnan engedélyezett a programtelepítés...
signons.txt és key3.db: mentett jelszavak
prefs.js: a beállításaid (gyakorlatilag az about:config tartalma), köztük a kiterjesztések beállításai is (de magukat a kiterjesztéseket újra kell telepítened, ha nem az egész Profilt állítod vissza)
user.js: felhasználói beállítások (a böngésző indításakor felülírja az about:config preferenciáit), alapból ez a fájl nem létezik
chrome/userContent.css és chrome/userChrome.css: a weboldalakhoz és a böngésző felületéhez alkalmazott felhasználói stílusok, alapból ezek sem léteznek -
Sil
senior tag
válasz
superxaba #2055 üzenetére
Ha nem vagy rosszul jön be (vagy nem enged be, hanem visszadob a bejelentkezéshez) egy oldal, ami korábban működött (különösen webmailes oldalak, pl freemail), akkor 2 fő lépést ajánlott elvégezni:
1. Cache (Gyorsítótár) ürítése,
ha ez nem segít, akkor
2. az oldalról származó cookie-k törlése.
(Az első akkor szokott segíteni, ha nem jön be az oldal, a második, ha a belépéssel van gond.) -
[amne]
senior tag
Újratelepítettem az egész rendszert, természetese a teljes Mozilla mappát mentettem profilostul, mindenestül. Viszont ezt, egy az egyben nem akarom visszaállítani, mivel a végefelé igencsak belassult a Firefox. Tehát kérdésem az lenne, hogy tudnám visszanyerni a bookmarkokat, cookiekat, a teljes profil visszaállítása nélkül.
-
0519
senior tag
válasz
superxaba #2055 üzenetére
1. Nem, nekem működik a yahoo. Szerintem blokkolhattál vmit amire szüksége lenne, adblock v. tűzfal.
2. Bővebben: link
ezen keresztül v. 15 különböző. -
superxaba
tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy a firefox 1.0.3hu ne töltené be a mail.yahoo.com-ot?
Kezdőlap bejön, ám jelszó beírása után mailbox-ot már nem jeleníti meg.
Szükségmegoldásként elindított IExplorer viszont minden további nélkül megnyitja.
Ja, meg milyen letöltésvezérlő társítható hozzája?
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Újratettem a FF-ot. De ki volt kapcsolva a szoftvertelepítés, el is feledkeztem róla.
A lejátszókat már párszor újratettem. Most ott tartok, hogy a WMA lejátszás megy, a realmedia meg csak annyi, hogy beindul a media player classic. (a windows media player-t lehetőleg hanyagolnám, nem tetszik)
-
Sil
senior tag
Hogy nem teszi fel? Nincs véletlenül kikapcsolva a Szoftvertelepítés engedélyezése (lásd a pár napja felfedezett kritikus sebezhetőség...)?
A lejátszókat is megpróbálhatnád újratelepíteni, vagy pl a a Windows Media Player 9-eshez van egy registry patch, ami esetleg segíthet: Bővebben: link -
_Petya_
őstag
Üdv!
Firefox-ban a felbukkanó ablakokkal van problémám. Be van kapcsolva a Block Popup Windows, az Allowed sites lista üres, ennek ellenére a freeweb simán dobálja fel a popupokat... pl:
Bővebben: link (balco képe a ''mekkora a kupi a szobádban?'' topikból)
Ezt hogyan tudom elkerülni?
Petya -
Gambit
őstag
Hali! Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan kiegészítő ff-hez, amivel mondjuk egy adott ablakot be lehet kapcsolni ''always on top''-ra. Valami olyasmi kéne, hogy jobb klikkel ki lehessen jelölni az ablakot, hogy mindig felül legyen.
-
dekoninck
aktív tag
Ha valakinek van 5lete, segítsen: miért nem görgeti a Firefoy ablakot a notebookom kis görgettyűje, azza valami olyasmi, mint a mobiltelefonokon a négyirányú billentyű? Minden más ablakot visz (PDF, PSD, DOC, stb.), csak ezt nem
-
ALI_G
veterán
Ma lefagyott a firefoxom, ami szerintem programozási, lekezelési hibából fordult elő. Mint tudjátok a CTRL+TAB-bal lehet egy ablakon belüli ablakot (itt tabulátorokat) váltani. Ez ok is a firefoxban, de ha visszafele akarok lapozni a tab-ok közt (CTRL+SHIFT+TAB) akkor lefagy. Ezt nektek is csinálja?
-
khalox
őstag
Az sem működik... a saját tesztem sem működik... sőt, amit próbáltam az semmi sem működik vele. Egyedül a flash frame by frame videói, de azokhoz ugye csak a FlashPlayer kell, az meg van mindenhez...
(Emellett explorerrel tökéletes - és vagyok annyira kivagyi, hogy kijelentsem, nem rontottam el a telepítéskor semmit.). -
infopatika.hu oldalon vannak dolgok amik nem jelennek meg és kéne vaalmi bővitmény telepitése, de meg se moccan az a fránya csik
ilyenkor mit lehet tenni?
-
khalox
őstag
Újratelepítés megoldotta...
De most meg az XPI-kel nem csinál semmit az INSTALL NOW-ra, csak felajánlja, hogy menti, vagy megnyitja... a megnyitásra meg a win nem mond semmit, csak felajánlja, hogy válasszak alkalmazást...
Még valami:
az ActiveX plugin nem jelenik meg a kiterjesztések között, miután feltelepült. Ez normális? (Előtte közölte, hogy a telepítés sikeres, és indítsam újra az alkalmazást, ez megtörtént).
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
Most telepítettem egy gépen a magyar firefox 1.0.3-at, miért van az, hogy a beállításoknál a Tabbed Browsing (...) ablak tartalma szlovákul(?) van?
-
kisho
senior tag
Például itt: Bővebben: link
Bővebben: link az utóbbinál ha elő is jön az ablak, kiírja hogy loading, de igazából nem csinál semmit. (IE-vel megy) -
Caesarion
aktív tag
Firefoxot csak akkor használok mikor opera cserben hagy, de vannak itt elhivatottak látom... nekik/róluk szól a következő 3 reklám is,
Bővebben: link sajna nem néztem hogy volt e már, mindenesetre nekem nagyon tetszett
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
dekoninck #2014 üzenetére
Minimize to Tray kiterjesztés Bővebben: link
Arra vigyázz, hogy mielőtt feltelepíted, az msvcr71.dll fájl legyen bent a Firefox mappájában vagy a Windows rendszermappájában. -
dekoninck
aktív tag
Írjon már valaki olyan extensiont, amivel le lehet vinni a Firefoxot a Windows Tray-re... (mint pl. a Feladatkezelőt). Kerestem, de nem találtam ilyet még.
-
Sil
senior tag
Na, megtalálták az első igazán kritikus biztonsági hibát Bővebben: link a Firefoxban, nemsokára jön az 1.0.4 verzió. Addig kapcsoljátok ki a ''Szoftvertelepítés engedélyezése webhelyeknek'' opciót (Eszközök / Beállítások / Webes szolgáltatások).
(Az engedélyezett oldalak listáján egyébként alapból csak a hivatalos kiterjesztéses oldal van, az meg már védve van, szóval ha más oldalt nem vettetek fel a listára, akkor nem tudják kihasználni ezt a sebezhetőséget.) -
Sil
senior tag
Az a helyzet, hogy én meg még nem is láttam Linuxot közelről...
A fontok telepítésével kapcsolatban viszont tudok egy linket, ami segíthet: Bővebben: link
-
xTREem
tag
a megtekintett weboldalon kívül gyakorlatilag minden, tehát a firefox összes felirata/kiírása 12-16-os betűméretben ''pompázik'' a kde-ben beállított 8-as helyett. erről olvastam is a neten, h létező probléma de csak kde felületen jelentkezik. a megoldást persze nem írták hozzá
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Szia Sil!
A letöltésről annyit,hogy kb. ötödik alkalomra feltelepítette,a scrollbar anywhwere pedig megjelent az eszközök--->kiterjesztések-ben ,és most műxik ez a jobbegérgombbal görgetés!
Kösz a segítséget,te valami bennfentes vagy,hogy csípőből vágod ezeket a Firefoxos dolgokat?
-
steveetm
őstag
válasz
SPDeluxe1.0 #2002 üzenetére
Én nemértem mit szeretnél. Ha középső gombbal a görgetősávon bárhol kattintasz, akkor minek kell egy menü hogy görgetés ide?(érteném ha nem lenne középső gombod).
Üdv.: steveetm -
Sil
senior tag
Magát a böngésző felületét a userChrome.css nevű fájl segítségével tudod átalakítani. Ez a fájl alapból nem létezik, legkönnyebben a ChromEdit nevű kiterjesztéssel hozhatod létre és szerkesztheted (ha viszont kézzel akarod csinálni, akkor egy sima szöveges fájlt kell létrehoznod ezen a néven, és betenni a Profilodon belül a chrome mappába).
Pl a fenti menük esetén szerintem valami ilyesmi lesz a betűméretek szabályozása:
menu, menuitem { font-size: 12pt !important; }
A változtatások után mentsd el a fájlt és indítsd újra a böngészőt. A megfelelő elemek nevének a megtalálása a legnehezebb egyébként ebben a módszerben, de megoldható, csak tudnom kéne, pontosan hol vannak ilyen túl nagy betűk. -
xTREem
tag
hello sil!
linuxon/kde-n futtatott firefoxnak a többi alkalmazáshoz képest nagyok a betűméretei pl a menüsoron (tehát nem a weblappal van gondom). ezt hogyan lehet állítani? próbáltam about:config-al és ott szűkíteni font-ra, de olyan sok dolgot lehet állítani, h inkább tőled kérdem.
kösz! -
Sil
senior tag
válasz
SPDeluxe1.0 #2002 üzenetére
Hmm, és többször próbáltad? Úgy se megy, ha letöltöd a fájlt és ráhúzod a Firefox ablakára? Milyen verziót használsz?
-
Sil
senior tag
válasz
SPDeluxe1.0 #1999 üzenetére
Sárga (bár ez skintől is függ) figyelmeztetősávot kaptál az oldal tetején? Engedélyezted előtte a programok telepítését az oldalnak? (Eszközök / Beállítások / Webes szolgáltatások...)