Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Telefonról elérem a gépes könyvjelzőimet, de amit telefonon mentek el azt nem találom gépen. Hol kellene keresnem őket?
-
-
Apaxp
senior tag
Szintén keepasst használok, + a firefoxban kee addont. A jelszó adatbázis (password kdbx) viszont egy pendrive lakója. Gép indítás után ha szükséges akkor pendrive bedug, használ, ha kikapcsolom vagy más miatt a pendrive leválaszt, zsebre dug.
[ Szerkesztve ]
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
Krystal_s
addikt
válasz Panthera #56488 üzenetére
Nem kell hozzá külön kiegészítő.
about:config - media.default_volume
Alapon 1.0 ez a 100% volume.
Ezt lehet állítani pl 0.1 lenne a 10%, 0.5 pedig 50%...csako: A hangkeverős beállítás azért nem jó, mert nem az a cél, hogy a max hangerő ne lehessen 100%, hanem hogy alapból ne azon induljanak el a videók, zenék. Viszont utána, ha szükséges, akkor lehessen külön hangerőt növelni.
-
Kékes525
félisten
válasz Rimuru #56485 üzenetére
+1
(#56486) legelek
"Miért bíznék meg egy külsős cég védelmében jobban?"
Ezért: (#56485) colomb2
(#56484) SP4C3
"Másrészt meg hamarabb hiszem el gúglinak, hogy nem lopják el a jelszavaimat, mint a keepass meg hasonló böngészôkiegészítôgyártóknak..."
Mert: Open Source ((#56485) colomb2)
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
veterán
válasz Panthera #56488 üzenetére
Az eleve csökkentett hangot Firefoxra beállíthatod a Windows Hangkeverővel.
Jobb klikk az óra melletti hangerő ikonon -> Hangkeverő megnyitása
Esetleg kipróbálhatod ezt az addont is.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Panthera
őstag
Üdv!
Van arra kiegészítő vagy beállítás, hogy a beágyazott videók hangja ne maxon legyen mindig? Baromi idegesítő, hogy mindig ordítva indul egy videó. Vagy a FF eleve csökkentett hangot adjon ki...
Tetszőleges oldalon a YouTube az elvileg jó (most próbáltam), de pl. FB-on az átlag videó az nem.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Kékes525 #56483 üzenetére
Biztonsági okokból nem is szabadna jelszavakat menteni sehova. A google fiókodon tárolt szinkronizált adatokat meg tudod egyedi jelszó alapján cryptelni. Másrészt meg hamarabb hiszem el gúglinak, hogy nem lopják el a jelszavaimat, mint a keepass meg hasonló böngészôkiegészítôgyártóknak...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Kékes525
félisten
válasz Hoppácska #56472 üzenetére
Biztonsági okokból nem szabad a böngészőben tárolni a jelszavakat. Egy jelszókezelőre kell azt bízni. Én a KeePass-t használom. Abba exportáltam a jelszavakat és utána töröltem a böngészőből. Ott rendesen tudok menteni és visszatölteni, ha kell.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
notika77
senior tag
válasz BladePocok #56480 üzenetére
Ha egyszeri, akkor ctrl-c+ctrl-v + szövegszerkesztő, bár táblázatkezelőben egyszerűbb. Ha programozói vénád van, akkor F12 és ott a console-ba egy jquery kód (1 sor). Ha programozói vénád van és többször is kellene, akkor Tampermonkey addon és oda írsz egy kis kódot, ami az oldalon megjelenít egy gombot, ami lefuttatja a korábbi jquery sort és ha akarod még szépen ki is írja a linkeket.
Az egy sor valami hasonló:
$("a:even")
even helyett lehet odd, ha a páratlanok kellenek. Ez össze is gyűjti a linkeket és utána már csak ki kell íratni őket. pl.$("a:odd").each( function(i, val) {console.debug(val.href)});
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz BladePocok #56480 üzenetére
Bemásolod a kódot valamilyen text editorba és abban megcsinálod, vagy link másolásra lehet van valami addon, keress rá, de az hogy minden második kell csak, ahhoz szerintem text editor kell.
-
BladePocok
tag
Sziasztok!
Érdekes "problémám" adódott: egy oldal forráskódjából kéne BIZONYOS linkeket gyüjtenem, de csak minden 2. sorban lévő link kéne. Erre van valami egyszerü megoldás (pl addon), vagy marad az egyszerü ctrl c ctrl v?
(tehát nem maga a sor kell tele html tagekkel és társaival, szimplán az href utáni link)[ Szerkesztve ]
-
SenorGrande
senior tag
Keresgéltem, de nem találtam rá módot. Közel 400 tabbal indul nálam az FF. Van rá mód, hogy valamilyen módon automatikusan csoportosítsam, vagy rendezzem őket. Mondjuk ABC szerint, vagy azonos domaineseket egybe, vagy ilyesmi?Szerk: Felgyűltek, több érdekes tartalmat találok, mint amit van időm megnézni, könyvjelzőzni meg nem szeretek, akkor teljesen feledésbe merülnének.
Szerk2: Köszönöm, tárgytalan, találtam rá addont!
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Hoppácska
csendes újonc
válasz Matthewus #56475 üzenetére
Végül is sikerült megoldanom, lementettem a profil mappát. Így újra tudtam telepíteni a Firefoxot és a beállításaim, könyvjelzőim, jelszavaim is megmaradtak.
Egyébként nagyon érdekes hiba volt vele, itt leírtam mert azt hittem a windows krepált be. Azért ehhez nyúltam mert ez hozta helyre, de nem is gondoltam hogy ilyen hibát tud produkálni.
Köszönöm -
Hoppácska
csendes újonc
Sziasztok
Firefox Quantum 61.0.1 64 bites verzióban hogy lehet a jelszavakat lementeni?
Mert én akárhogy nézelődöm, nem találok ilyen opciót. -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Be lehet valahogy állitani az újfajta foxban, hogy a könyvjelző eszköztáron kattintva default új tabon nyíljon meg az oldal?
-
veterán
Mivel szinte minden általam használt addon rendelkezik backuppal, így felfrissítettem a firefoxot, rövid idő alatt minden lényegeset vissza tudtam állítani és most jó Elnézést a dupla hsz-ért
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
veterán
Egy érdekes hibába futottam bele: A letöltés ablak nem jelenik meg, mármint, hogy menteni vagy megnyitni akarok egy letöltés linkre kattintva, viszont "vakon" (billentyűzettel) ki tudom választani mit szeretnék, tehát az ablak ott van, csak láthatatlan. Csökkentett módban rendben van, normál módban letiltott addonok és kiürített userchrome.css mellett viszont a hiba fenn áll. Ötlet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tudtok ajánlani egy olyan bővítményt, amivel komplett weblap screenshot-ot tudok csinálni? Gondolok olyanra, amiben görgetni kell.
Köszi!
Easy screenshot-tal megoldottam, tárgytalan, bocsi.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
válasz liksoft #56462 üzenetére
Elég, ha csak elmented valami másik helyre is azt a css fájlt miután beleírtad a dolgokat, hogy esetleges új profilnál is meglegyen. Sőt, ha gondolod, írhatsz bele magadnak leírásokat/kommenteket
/* */
jelek közé a későbbi megértéshez.[ Szerkesztve ]
-
-
liksoft
nagyúr
Hali!
Most váltottam Quantumra. (Minek..... ) A Menu Wizard nem megy, mással meg nem tudom hogyan cserélhetném fel a menükben az "új lapon" és "új ablakban" menüpontokat. Csak erre használtam. Nagy úr a megszokás. Most mindent "összevissza" nyomkodok 67 lap után, mikor semmit nem találok, de minden hatszor nyitva. Áááááááá.....
Tud valaki megoldást a menüpontok cseréjére?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Sabber
aktív tag
Helló.
Kérdésem az lenne, hogy win 7 alatt miért csinálhatja azt, hogy azokat a lapokat amiket a könyvjelzőbe betettem megnyitja, minden másra azt írja hogy nem elérhető, mindegy mit írok be. Vagy ha meg tudom nyitni akkor csak valami szar formátumban nyitja meg, csak betűket semmi mást. Youtube meg egyeltalán nem jön be. Egyszerűen nem nyitja meg a videókat html5 problémára hivatkozva. Szerinte egy támogatott videóformátumot se ismer fel a böngésző.
Üdv.
-
Dragon3000
veterán
Újra kellett telepítenem a windows 10-et és a 61.0.1 64bites ff került fel.
Az a gondom, hogy nem bővíti sehogy sem az alkalmazásokat, így nem tudom beállítani azt sem, hogy bizonyos fájlokkal mit csináljon. Ezzel mit tudnék kezdeni, hogy jó legyen?
A "Mostantól minden hasonló fájllal tegyen ugyanígy." nem választható ki, azoknak a fájloknál amik nem szerepelnek az adott képen.[ Szerkesztve ]
-
Bohus
aktív tag
Nálam is volt hasonló, de nem YouTube hanem index-es videók lejátszásakor. Windows és Linux alatt egyaránt nézhetetlenek voltak a videók és hónapokon keresztül hiába túrtam a beállításokat, próbálkoztam bármivel is, nem találtam megoldást. Az újabb Firefox verziók sem segítettek, ott tartottam, hogy ha valamit nagyon meg akartam nézni, akkor Opera alá dobtam be a linket.
Egy alkalommal új profillal indítottam a böngészőt és működött. Azután beüzemeltem a Sync-et és ismét rossz lett, vagyis valamilyen beállítás (nem kiegészítő) mindig visszajött a sync-ből.A végső megoldás ez lett:
1. Firefoxból lementettem ami fontos volt számomra (könyvjelzők, jelszavak)
2. Új profillal indítottam a böngészőt
3. Könyvjelzőket és jelszavakat visszaállítottam
4. Készítettem egy új sync accountot
5. Beléptettem az új sync-be a böngészőt DE kivettem a pipát a beállítások szinkronizálása mellől(!)Többi gépemen is minden egyes op.rendszer alatt megismételtem a 2. és 5. lépést, végül töröltem a régi sync accountot. Azóta minden rendben, már csak a régi notim alatt fordul elő darabos kép, de az CPU limit miatt van.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
pucni
csendes tag
Firefox 61.0.1 (64 bites) böngészőben van olyan oldal, ahol egy linken "CTRL + egér bal gomb" kattintásra nem új lapon nyitja meg az oldalt, hanem saját oldalán. Lehet ezt kiegészítővel, vagy bármivel felülbírálni?
Előre is köszi. -
Somatom
veterán
Jé, tényleg. Elindul az, csak késése van az érintésérzékelésnek. Eddig fel sem tűnt, mert nem nézek YT videót böngészőben. A YT linket egyből átadom a TubeMate -nek, vagy a Newpipe -nak, amik továbbítják a beállított médialejátszónak. Úgyhogy én VLC -vel nézem a YT videókat.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
hp16
tag
Sziasztok
Asztali pc-n Win 7-el azt kezdte csinálni a Firefox,hogy elkezdek nézni Youtube-on egy videót,és pár másodpercen belül elkezd akadozni a kép,utána meg is áll,a hang megy tovább,ha beleterek akkor ugyanez,pár másodpercet megy,szaggat,kép megáll,hang megy tovább.Legfrissebb Flash Player van fennt.
Mi lehet a baj?köszi -
moma
őstag
Sziasztok. Androidon nem indulnak el a videók, egy hete lehet talán ez, vagy még annyi sem korábban minden OK volt. Chrome-ban jók, de azt nem szeretem. Van ötletetek mit tegyek?
we all deserve a bit of luck.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan firefox beépülő, amivel lehet bizonyos honlapokon automatikusan pipát tenni a checkbox-ba (Akár a PH! bejelentkezési oldalon)?
[kép]üdv.
.
-
bango
tag
válasz EmptyParadox #56419 üzenetére
Nincs menu bar, de guglizással meglett hogy érem el. Kösz.
-
Somatom
veterán
Köszönöm mindenkinek, aki segített, utánanézek ennek az uBlock addon -nak!
Aweriot:
Nem könnyű Androidra jó böngészőt találni. Nekem volt egy, ami mindenben tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak. Dolphin. De, Android 7 -től megszűnt egy számomra nagyon értékes funkciója. Nagyításnál már nem tördeli át a szöveget. Azóta keresek egy tuti böngészőt, eddig nem sok sikerrel. Mindamellett, a Firefox, alapítványi háttere miatt mindíg is szimpatikus volt, minden eszközömre telepítem akkor is, ha nem a fő böngészőm. Ellentétben a Chrome -mal, ami lehet bármilyen jó, de mivel a Google lépten-nyomon a pofámba tolja, ezért minden eszközömön automatikusan, azonnal tiltom.Más:
Van egy másik problémám is ezzel a Firefox -szal. LastPass a jelszókezelőm. Ha a plugin -ban próbálok belépni a fiókomba, akkor a login -ra egy üres, fehér felület a válasz. Ha egy, már megjegyzett oldalon, az ikonra bökve próbálok belépni, akkor csak "kőröz", de nem történik semmi. Két eszközön is próbáltam, Android 6.0.1 és 7.1.1 alatt. Webes felületen és Dolphin alatt, a Dolphinos beépülőjével símán be tudok lépni, tehát a Firefoxos addon -nal lehet vmi hiba (ami egyébként az addon lista szerint a legfrissebb). Tud vki vmit erről a hibáról?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A béta channelnél a könyvjelzők hozzáadása és a törlésére szolgáló csillagnál ellehet tüntetni az oldalnak a képét?
-
vlevi
nagyúr
válasz #20749568 #56438 üzenetére
Nálam még éppen elfogadható kateória a telefonon a Firefox (Alcatel Idol3 5.5, Snapdragon 615, Android 6), de táblagépen (Lenovo Yoga2, Intel Atom Z3745, Android 5) szinte használhatatlan. Ellenben a Chrome nagyon jól használható rajtuk. Viszont PC-n a Chrome-t ki nem állhatom, ott csakis a FF
-
DS39
nagyúr
válasz Bjørgersson #56434 üzenetére
ez érdekes. most én is PC-s firefoxban nyitottam meg, nálam nincs. pedig kikapcsoltam a követésvédelmet, és az ublockot az oldalon.
amúgy ja, ublock-kal ki lehetne blokkolni ezt a div-et az oldalból.
-
Somatom
veterán
válasz Bjørgersson #56434 üzenetére
Most tapicskolj rá két ujjal arra a 6 collos, érintős kijelzőre, amin teszteled az Androidos Firefoxon és nézd meg, hogy mi történik nagyításnál! Az alsó sáv eljesen eltakarja a tartalmat. Értem én, hogy ez a weboldal része, csak azt magyarázd el légyszi, hogy ugyanazon az eszközön, három, asztali kliens módra állított böngésző közül, miért csak Firefox -szal jelenik meg!
[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
Persze. Konkrétan erről az aloldalról készült a screenshot, 61 -es Firefox alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Odaát nem kaptam választ, ezért idelinkelem a kérdésemet. Természetesen Androidos Firefox -ról van szó. Jó lenne vmi megoldás, mert így használhatatlan a böngésző.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Ma frissítettem a legújabb verzióra, és ugyan nem rögtön de nemsokára minden beállítás módosítása nélkül azt tapasztaltam, hogy semelyik oldalon nem megy a görgetés az egérrel. A gépen működik, tehát nem az egérrel van a baj. Csökkentett módban is ezt csinálja, és nem tettem fel semmilyen új kiegészítőt. Az egér egy Logitech M720.
Mi lehet a baj?Közben kiderült, hogy Chrome böngészővel is csinálja, de egy számítógép újraindítása megoldotta a problémát. Bocsi a felesleges posztért!
[ Szerkesztve ]
-
karlkani
aktív tag
válasz #54592512 #56425 üzenetére
Nekem is volt hasonló gondom egy oldallal. Akármit csináltam, nem frissült az ikonkép. Letöltöttem az SQLiteStudio-t. Megnyitottam vele a profilmappából átmásolt favicons.sqlite-t, az adott linknél kicseréltem a képet, elmentettem, majd visszatettem az eredeti helyére.
-
törölt tag
Hello
a képen látható weboldal bookmark ikonja a régi logója a ps-nek és már elég rég a nyillall jelzett friss. A tab Bar-on látható ikon (legfelső karika) megfelelő ikont látok, viszont a bookmark sorban lévő sosem frissül erre. próbáltam a bookmarkot eltávolítani és vissza de változatlan. sőt még egy 62 béta firefoxban is próbáltam ott sem oké. Edgeben és Chromeban nincs gondom.
Köszöntem
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AggressiveGT #56422 üzenetére
-
Matthewus
őstag
válasz AggressiveGT #56422 üzenetére
CSS van: Roomy Bookmarks Toolbar alternative vagy Roomy Bookmarks Toolbar css kifejezésekre keress rá, reddites és githubos találatok között nézelődj.
-
-
Cs1csó
félisten
válasz AggressiveGT #56420 üzenetére
Nem tudok róla én kézzel csinálta meg: jobb klikk tulajdonságok és a névnél visszatöröltem, majd mentés.
Ellenben van olyan kiegészítő ami friss firefox telepítésnél amikor az ikonok egyformák nincs egyedi ikon kép hozzárendelve addig ameddig nem nyitod meg az adott oldalt frissíti a ikon képeket.
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
A aktuális Firefox-hoz van olyan kiegészítő vagy beállítás, hogy a könyvjelző eszköztárban csak ikonok legyenek láthatóak?
-
bango
tag
"Csak a szöveg nagyítása" hova tűnt a FIrefox Quantumból? Köszönöm.
-
-
veterán
válasz Rimuru #56414 üzenetére
Azért erre erős a "kinyírta" szó: "Android users who run Firefox right now can continue to do so as the browser will work just like before. Mozilla will patch bugs and security issues so that the mobile browser remains in a workable state."
Habár én mobilon minimálisan használok böngészőt, csak 1 füllel a fórumot szoktam olvasgatni rövid ideig.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Na szep, a Mozilla kinyira az androidos Fx-et... remelem nem akarnak ott is vegleg atterni webkitre, hanem valami ertelmesbe kezdenek bele.
Vigyázat, csalok!
-
0xmilan
addikt
A Stylish add-on lopja a bongeszo elozmenyeidet. [link]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Matthewus #56407 üzenetére
Köszi! Idáig a tálca sem tűnt el, most már jó.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Intruder2k5 #56403 üzenetére
Jah, hogy a kiegészítő ikonjára kell kattintani...
Én lejjebb, a youtube felületén kerestem vadul, valami új beállítási lehetőségetA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #56402 üzenetére
Jobb felül az ikonsorban...
-
ArthurShelby
addikt
válasz Intruder2k5 #56399 üzenetére
Telepítettem a kiegészítőt, de nem tudom hogy/hol kell a régi felületet kiválasztani.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MODERÁTOR
válasz ArthurShelby #56400 üzenetére
Én ilyenről nem tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest