Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
huberpe
aktív tag
válasz Predator2 #54390 üzenetére
ahogy movax kolléga is írta, ezt a pár dolgot alapból tudja a ff, viszont a firegestures helyett felhívnám mindenkinek a figyelmét a strokesplus nevű csodára, ami igaz nem extension hanem egy külön program, így minden windows programban használható és a végetelenségig konfigurálható. az év felfedezése nálam.
-
-
movax
őstag
válasz Predator2 #54390 üzenetére
"Bezárt lapokat tudok visszahozni vele (Undo Closed Tabs Button)"
tudja a FF is: Ctrl+SHIFT+T
"Teljes oldalas képet csinál egy weblapról, azokról a részekről is amik éppen nem látszódnak."
tudja a FF is: Take a screenshot, a címsor végén a három pontra kattanva előjön.
"Lehetővé teszi a munkamenet (ablakok és lapok) mentését és visszaállítását (Session Manager)"
tudja a FF is: Menüben History és Restore previous session.
-
Cs1csó
félisten
Üdv ezek közül melyiket lehet tiltani gond nélkül:
Nálam is szaraxik a fészbukk ugyanez az ugrálás, lényeg úgymond többeket érintő gond ezért valószínüleg hamar megoldják.
-
törölt tag
válasz Matthewus #54393 üzenetére
Teljes törlés is volt, mindenhonnan kiirtva, a registry-ből is, nyoma sem maradt. Kínomban addig a chrome-ot használtam, ott hibátlan volt. Újratelepítés után és a uBlock telepítése után ugyanaz a hiba, folyamatosan újratöltötte az oldalt, és gy. használhatatlanná vált. Ha egy bizonyos fb. oldalt néztem, ott hibátlan, ()csoportok, stb...) de a fő hírfolyam szó szerint folyam volt uBlock leszed, Adblock fel, és hibátlan.
Annyit nem akartam szenvedni, mert máshol minden hibátlanul üzemelt, csak az FB borult fel. Azt hittem, hogy az oldallal van megint gond, de máshol, más böngészőn jó volt, így terelődött a gyanú a firefox-ra.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam ugyanez a szituáció. Kipróbálom én is az Adblock+-t, bár az adblock-ot pont az egyre több rteklám átengedése miatt dobtam. Az uBlock eddig jó volt. Kár érte.
update: Adblock+ esetén hibátlan lett. Bízzunk benne, hogy javítják az uBlock hibáját, sokkal jobb az adblock+-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretnék áttérni a 57-es FF-ra, de sajnos sok olyan kieg van amit használnék, de az új nem támogat.
Alternatívaként tudnátok olyan kiegészítőt ajánlani, ami:
-Bezárt lapokat tudok visszahozni vele (Undo Closed Tabs Button)
-Letölt egy telepítőt, és rögtön el is indítja megkérdezi előtte mit szeretnék csinálni. (OpenDownload)
-Egérmozdulatok (FireGestures)
-Gyorshívó alkalmazás, de lehessen benne mappázni is. (Super Start)
- Teljes oldalas képet csinál egy weblapról, azokról a részekről is amik éppen nem látszódnak. (Screenshoter Fixed)
-Lehetővé teszi a munkamenet (ablakok és lapok) mentését és visszaállítását (Session Manager)
-Fülre kattintok akkor betekintést enged az adott lapba: (Tab Scope)THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
tantaun
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a címsort úgy átalakítani, hogy csak egyszerű címsorként működjön, és csak az előzményekből adjon javaslatokat?
A címsorból indított keresést már sikerült kikapcsolnom, a javaslatokat pedig már magától is az előzményekból adja, de ha amit elkezdek beírni a címsorba, az nem szerepel az előzmény weboldalak linkjeiben, akkor automatikusan hozzátesz egy .com végződést, és megnyitja a weboldalt, ezt a funkciót szeretném kikapcsolni.Tehát például ha annyit írok be, hogy "gm" és entert nyomok, akkor most megnyitja a "gm.com"-ot, ezt a funkciót szeretném kikapcsolni. (Az lenne az ideális, ha ilyenkor az első javaslatot nyitná meg, ami a gmail oldala.)
FF 56.0.1
-
Matthewus
őstag
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #54381 üzenetére
Szokásodhoz híven, most is szűkszavú vagy. Szerinted mikorra várható (kb), hogy az addonok számára szükséges API-k készen lesznek, legalábbis azok, amik hiányoznak most a sokunk által hiányolt legacy addonok átírásához?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Apaxp
senior tag
válasz Matthewus #54379 üzenetére
Összes kiegészítőm. Az adblock helyett ublock volt. Annyi változott az eddigi rendszeren hogy a firefox 57.0.2-ről 57.0.3-ra frissült. Eddig minden ment rendesen az ublock originnal. De a nano adblocker is ugyanazt műveli. Valamelyik szűrő hülyülhetett meg, de azt most nem volt kedvem kiválogatni.
[ Szerkesztve ]
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
Apaxp
senior tag
Mi történt az ublock originnel? A facebook össze-vissza ugrál nálam. Ha letiltom az ublockot akkor minden rendben vele. Felraktam helyette a nano adblockert és azzal is ugrál. Letiltva minden jó, csak a reklámok öntenek el.
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok!
A facebook ikonja megváltozott és olyan mint a firefoxé, miért?
Akár mit csinálok, de a hardverapróé is.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Kékes525
félisten
válasz Vakegérke #54372 üzenetére
+ (#54370) kásás
Nem hiszem, hogy csak futó programokból (Firefox) nem történt kilépés a hiba oka, mert nem egyszerűen azt írta, hogy a PC bekapcsolása után elindul Firefox, hanem azt, hogy a gép ki van kapcsolva és áramtalanítva van, az áramellátás bekapcsolása bekapcsolja a PC-it is. Ezt nem szabadna, mert az ATX-es ház nem kapcsol vissza normál kilépés után. Áramszünet után sem kapcsol be a PC. Ott az ATX-es házzal lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
-
-
Kékes525
félisten
Ez nem tűnik Firefox hibának. Hardverhiba?
Szabályosan kapcsolod ki a gépet? Azaz kilépsz minden futó alkalmazásból és leállítod az operációs rendszert, majd csak ezután áramtalanítasz?
A PC leállítása, illetve alvó vagy hibernált állapotba helyezése
[ Szerkesztve ]
-
kásás
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy az asztali gépem, ha bekapcsolom a hálózati elosztó kapcsolóját akkor magától elindul. Feláll a rendszer és elindul a firefox egy előző munkamenettel hiba történt, egy msn.com és a routerem bejelentkezési oldalával. Természetesen az utolsó kettő nem is volt megnyitva.
Van valami tippetek mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Impair1980 #54364 üzenetére
Vagy Waterfox alatt nincs korlátozva tudtommal a plugin futtatás. A külön profil miatt ez is tud a sima FF mellett futni.
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Matthewus
őstag
válasz Impair1980 #54364 üzenetére
Telepítesz egy olyan Firefox verziót, amin még működik és el tudod indítani úgy a --noremote kapcsolóval, hogy futhasson az is, meg az új is egyszerre.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Van egy Hikvision IP kamerám, aminek az élőképét és egyéb dolgait Firefox alatt szoktam nézni. Az újabb Firefoxok alatt (50-es verziótól) már nem működött a Hikvision web pluginja, ezért trükközni kellett.
A legújabb Firefox alatt már ez sem segít. Esetleg Ti nem tudtok valami megoldást, hogy Firefox Quantum alatt is működjön? -
joghurt
addikt
Ha nem is ettől lassul be, de az nálam is meglevő jelenség, hogy a lap bezárása után még másodpercekig megy a zene.
Ezzel összefüggésben esetleg tud valaki olyan beállítást, hogy lap bezárásakor ne őrizgesse az FF a lap teljes tartalmát a memóriában (mondván: gyorsan vissza tudja állítani teljes pompájában csillogva-csattogva, ha meggondolom magam, és nyomok egy Lapbezárás visszavonását), hanem takarítsa ki a fenébe, és ha vissza akarom állítani, akkor legfeljebb töltse le újra a tartalmat (vagy szedje elő a cache file-okból)?
A tej élet, erő, egészség.
-
gebro
aktív tag
Üdv!
Az FF 56.0.2 (64 bites) verzióban a beállításokban meg van jelölve, hogy "ne legyen frissítve", ennek ellenére le akar futni a frissítő 57-re. Én ezt nem akarom! Van valamilyen about:config beállítás erre?Fenn volt másik profillal az 57-es, de mérgem már azt is leszedtem.
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
válasz Impair1980 #54353 üzenetére
Eggyel feletted linkeltem a megoldást, az nálad nem jó?
-
NoiZz
tag
Üdv
57.0.2-es firefoxom mostanában nagyon belassul youtube alatt, van hogy bezárom az ablakot de a hang még szól a háttérben, de két ablak váltás között is másodpercekig gondolkozik még
memória bőven elég kell legyen, és sok ablak sincs megnyitva amitől elfogyhatna, bővítmény csak egy ABP van fent
egyedi eset vagy másnál is volt ilyen? -
kispx
addikt
Érdekes olvasmány: A felhasználók helyett a tracking scripteket várakoztatja a Firefox
A hibalehetőség miatt linkeltem. -
Fandango
veterán
válasz Impair1980 #54350 üzenetére
A címsorba lévő kis lakat milyen zöld vagy szürke egy kis sárga háromszöggel?
-
kispx
addikt
válasz Impair1980 #54346 üzenetére
A követés elleni védelem (trackingprotection) be van kapcsolva?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Firefox Quantum, amelyben a beágyazott Twitter videókat nem játssza le. Hibaüzenet: "the media could not be played"
Ha a twitter oldalára megyek, akkor lejátssza!
Ilyenkor mi a teendő?
Régebbi verziók alatt nem volt gond!
Ha valakinek van megoldási javaslata, akkor kérem jelezze!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Mathewus. Nem lehetne a gmail notifiert 1-szer felrakni csak 1 Mozillába úgy, hogy mindegyiket kezelje?
Mit tud a Thunderbird?Fandango. Kérem kommentálni az 54338-as dolgokat, azért írtam be.
-
kovaccss
tag
Matthewus. Felraktam mindegyik profilhoz a 0.7.4-et és mindnél letiltottam a frissítést. Majd kiderül hogy meddig fog működni, mert a Mozillát nem fogom frissíteni min. 1 évig.
csicso82. Ezért frissítek a lehető legritkábban mindent. Most is szívok a Mozillával meg a gmail notifierrel. Tudom hogy a Win10-et kéne már használnom, de ingyen se kell. Nem tudom mi lesz, ha már sok probléma lesz a 7-essel, amikor már mindenképpen váltani kell valamire. Ha a 10-es nem jó, akkor passz. A Mozillát is most kúrják szét. A Chrome régen fos, nálam sosem működött jól még fél óráig se, mindig összeomlott. Az Opera is Chrome motoros, ez se jó. Az IE sosem volt jó. Nincs több értelmes böngésző, a Safari OSX-hez van kitalálva, Winen is működne, teszteltem már, nem tetszik. A Palemoon és a Cyberfox is itt van a gépemen, de nem használom, mert ezek még rosszabbak, lassabban frissülnek, a HTML5 tesztjük is sokkal rosszabb.
A Win7 frissítéseket letiltottam, írtam miért. Több telemetria jött már 2 éve, mint hasznos frissítés. Meguntam hogy mindegyikre egyenként keressek rá, hogy hasznos, vagy kémkedő. 5-10-szer letiltogatni mindent, ugyanazokat, és mindig újabbak jöttek. Sosem használtam mást, mint Wint, XP-vel kezdtem 2008-ban. Még a zöld színű Mozilla előd (Netscape Navigator) böngészővel kezdtem, aztán lett Mozilla. Mindig ezt használtam.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz kovaccss #54327 üzenetére
Arra értettem, hogy tegyük fel 1-2-3 év múlva megint előjöhet ez a dilemma, hogy váltani kellene böngészőt vagy adott böngészőn verziószámot. (amint írtam valamilyen funkció hiánya, inkompatibilitás sőt akár a biztonság miatt is váltani kell) ezt persze windows-ra is értettem. A windows 7 egy 8 éves oprendszer érdemes váltani róla, akár egy linux disztróra.
Osztom lufi7 véleményét, túl van tolva ez a félelem az windows-tól. Valamennyi adatot minden rendszer szokott küldeni, program összeomlásokról, stb. a telemetria is kb. ennyi.A windows frissítések letiltása is egy ilyen tipikus hiba, melytől csak sebezhetőbb marad a géped, azt hiszed, hogy ezzel megúszod hogy a gonosz MS adatokat gyűjtsön rólad miközben a frissítések hiánya miatt szabadon hagyott biztonsági réseken sokkal veszélyesebb alakok is benézhetnek a gépedre.
Azt nem értem, hogy akkor miért windows+firefox kombót tolod miért nem egy linux+tor browser+VPN kombóval (vagy amivel még ezt lehet fokozni) tényleg láthatatlan legyél a neten.
[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
válasz Matthewus #54333 üzenetére
Hogyhogy nem tudja? Melyik az utolsó verzió, amelyik tudja? Hogyan lehet ezt felrakni a mostani legfrissebb helyett? Bármi frissül szarabb lesz? Mozilla, a kiegészítők, a Win?
Nagyon fontos hogy több Mozilla profilt egyszerre tudjak kezelni, mert mindben van egy gmail nyitva. A mostani állapotnak nincs értelme, mert ha jön 1 levelem, minden profil gmailjait egyenként végig kell néznem, végignyomogatva a böngészőablakokat, hogy melyikbe jött levél. A hangjelzésnek önmagában nincs értelme.
A levélérkezéskor eddig jobb alul megjelenő nagyobb ablak se jelenik már meg, pedig be lehet állítani a méretét. Mi van itt?[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Simán a gép bekapcsolt állapotában se jelenik meg lent jobbra a tálcán ikon, hogy lássam melyik gmailomba jött levél, több profilt használok. Ezt hogyan lehet visszaállítani? Az egész gmail notifiernek az a lényege, hogy levélérkezéskor ott a jobb alsó ikonra ráviszem az egeret, és máris látom melyik gmailomba jött levél, és már megyek is oda.
-
kovaccss
tag
A FB-on nem vagyok jelen, a gmailomban meg semmi olyan nincs, ami bárkit érdekelhet. Amúgy is megnézem, hogy a gépi fordítójukkal mit vakarnak ki a magyar nyelvből, amikor angolra próbálják fordítani a leveleimet.
Újabb probléma. Amikor altatásból ébresztettem a gépet, a 47-es Mozillánál és a 2.7.1-es gmal notifiernél ilyenkor is azonnal jelezte lent az óra melletti ikonnal és hanggal, hogy közben jött levelem. Most ezt nem teszi, csak fent látszik a levél ikon a könyvjelző ikon sorában. Pedig újra a min. 10 mp-re állítottam az új levelek ellenőrzését. Mit kell még beállítani?
-
lufi7
aktív tag
válasz kovaccss #54327 üzenetére
Azért olvasol 90%-ban rosszat róla, mert 90%-ban csak azok írnak be akiknek valami baja van vele. Nekem például nincs.
A kémkedésről meg annyit, hogy a fészbukon meg a gugliba mindenki önként és dalolva adja ki magát, de hát az nem érdekes. A gépemen nem találni semmi olyat ami számukra érdekes volna, ill. a felhasználok elsöprő többségénél nincs ilyen. Nem megsértődni. /OFF]"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Armagedown
őstag
Már elég régóta van az a hiba, hogy nehezen töltődnek be a https oldalak, a státuszsorban a preforming tls handshake felírat jelenik meg több másodpercig.
Hogy lehet ezt helyrehozni? 57.0.2 van fenn, 64 bites, 64 bites Windows 7 Ultimate van fenn“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
kovaccss
tag
válasz Cs1csó #54320 üzenetére
Ezt mire írtad? 56-os Mozillán vagyok, az 57-es az utolsó verzió.
Win7-ről nem tudok sehova se váltani, mert a 8 sosem tetszett, a 10-ről meg 90%-ban csak rosszat olvasok mindenütt. Sok telemetria kikapcsolhatatlan, vagy csak a rendszerben túrkálással, trükkökkel lehet letiltani, stb. Nem véletlenül nevezik úgy a Win10-et, hogy kémprogram beépített oprendszerrel.
A Win7-nél is meguntam 2015. okt-ben hogy 2 hetente válogatnom kell hogy melyik frissítés hasznos nekem, és melyik akar kémkedni a telemetriákkal, stb., mert már akkor sok telemetria volt. Azóta is le van tiltva a Win7 frissítés. Csak az Adobe reader frissült végig. -
BlacKSouL
addikt
A quantumban a Minimize to tray már nem működik, és utódját sem találom. Valaki futott már bele ennek megoldásába? Vagy ugyanilyen hatású kiegészítőbe vagy egyéb megoldásba?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz Cs1csó #54322 üzenetére
Értelek, totális biztonság nem is kell, de amit említesz, ott az illúziója van meg, hogy jókedvűen áldozod fel a hamis biztonságérzeted. Ha már értetek van a telemetria.
Amúgy gondolkodni valót ad a Linux is, legfeljebb nem a biztonság terén.
WinX-et viszont nem ismerem, csak hallomásból, viszont egész gyors...jó, ez is egy illúzionista trükk, mert amikor azt hisszük, kikapcsoltuk, akkor nem, csak ún félhibernálásba kerül. Na ez zavarna engem, hogy ha ki akarom kapcsolni, akkor ne mondjon ellent.
jaj...bocsi mindenkitől, ez már off nagyon
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Cs1csó
félisten
válasz ubyegon2 #54321 üzenetére
Azért ha teljesen biztonságos (értsd ingerszegény) környezetben élnék akkor előbb utóbb az lenne, hogy csak ülök a gép előtt tátott szájjal és oldalt csorog lefelé a nyálam. A windows mindig ad gondolkodni valót. Persze azért érdemes haladni a bug folyammal és valljuk be most ebbe a zászlóshajó a win 10-es.
-
-
kovaccss
tag
válasz netpeti98 #54318 üzenetére
Többször szívtam már az ilyen file-okban túrkálással, többet nem történhet ilyen. Egyszer még a CCleaner is szívatott, pedig nem volt bejelölve hogy a Mozilla előzményeket törölje, mégis törölte, minden megnyitott lapot elfelejtett a Mozilla, újra ki kellett nyitogatnom. Most nem veszhetnek el az oldalak, a belépési jelszavak, stb., mert órákba telne mindent kézzel visszaállítani. Több profilt használok sok böngészőlappal.
-
nagyúr
válasz gojko.m #54312 üzenetére
Köszi, ez nekem teljesen ismeretlen, elmentem, ki tudja! Ez a Linux sok mindent rejteget még számomra és még a felfedezőút elején tartok.
Egyelőre az FF ESR teljesen jó a 2 kiegészítővel, valami a Waterfox-szal még van, mert a scrollbart nem akarja használni, bár felrakni fel lehet. De legalább az egyik jól működik, hála a segítségeteknek.
-
kovaccss
tag
válasz Matthewus #54314 üzenetére
Tavaly dec-ben még 39.0-s Mozillám volt, akkor frissítettem, mert a gmail notifier nem jelezte a mailokat. Engedélyeztem a Mozilla frissítést. Először a 43.0.1-et ajánlotta (2015. dec. 18-as), telepítettem. Aztán a 47.0.2-t (2016. nov. 1-es) ajánlotta fel, felraktam, ez maradt. Már működött a notifier.
2 napja eleve az 56-ost ajánlotta fel a 47 után, pedig csak az 52-esre akartam váltani, ez elég lett volna a don't....cookies kiegészítőhöz. Nem kezdhetek tiszta profillal, fontos hogy minden előzmény megmaradjon. -
kovaccss
tag
Hali. Tegnap frissítettem sima 47.0.2-ről (2016. nov. 1-es) sima 32 bites 56.0-ra, mert ezt ajánlotta fel. Meguntam, hogy pár hete nem működik az I don't care about cookies kiegészítő, megállt a frissítése 2.7.1-nél. Min. 52-es Mozillát kért a frissítéshez. Mostmár frissült a cookies kiegészítő 2.7.6-ra, működik is.
Miért nem lehetett 56.0.2-re frissíteni? Az ftp oldal szerint az 56.0 szept. 27-es, emez meg okt. 25-ös.
A CTR-t kellett kicsit állítanom, a long tab titlesnél azt, hogy no overflow effect.Tapasztaltam furcsaságokat az 56-nál. Többször volt olyan, hogy oldalfrissítés után nem tűnt el a frissítés ikonnál az x, hanem így maradt, így lehetetlen frissíteni az oldalt, mert egér jobb gombra se jön ki a frissítés menü. Visszalépéssel, és az oldalra rányomással lehetett csak frissíteni az oldalt.
Tapasztalt valaki ilyesmit az 56.0-nál? Csak néhány kiegészítőt használok, CTR, ad-blocker for gmail, google translator, gmail notifier, tab mix plus, ublock origin. Win 7, 64 bit.[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz ubyegon2 #54311 üzenetére
Úgy tűnik van rá megoldás, hogy linux alatt különböző verziójú firefox-ot, különböző beállításokkal használjunk. Találtam egy scriptet (link), ami bármelyik linuxos firefox verziót portable-ként tölt le.
Én a Firefox 52.5.2 ESR 64 bites magyar verzióját töltöttem le. Ehhez módosítani kellett egy kicsit az eredeti scriptet. Így változott meg három sor:
...
3 language="hu"
...
7 version="52.5.2esr"
...
42 url="http://download.cdn.mozilla.net/pub/mozilla.org/$application/releases/$version/linux-x86_64/$language/$file"
... -
nagyúr
válasz gojko.m #54306 üzenetére
Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki. Elindítható simán és használható is normál felhasználóként, de épp most indítottam egy rendszergazda jogokkal megnyitott Nemo-ból (fájlkezelő) és a 3 héttel ezelőtti állapotban nyílt meg, közben a normál indítással is kipróbáltam, az meg az előző mai állapotot folytatta. Ebből is következik, hogy a rendszergazdai jogok védelme alatti mappában jóval zártabb állapotban van böngésző.
Winnél persze tök mindegy, hová tömöríted ki.
(#54310) gojko.m
Igen, minap én is így jártam, de sync nélkül szűz volt a rendszer....bár most már kicsit összekavarodtam, mert nemrég egy tároló HDD-n volt az ESR és azt használtam több disztróról is. Az egyik esetben le kellett szednem a normál FF-ot, hogy tök szűz legyen.
Lehet, hogy a fenti védett /opt-ba rakva és rendszergazda jogokkal indítva indul úgy, hogy nem veszi át a beállításokat...... kezdek belekavarodni, mert minap is úgy dolgoztam, hogy 4 különböző böngészőt kellett használnom....sajna a Chrome se tud mindent.[ Szerkesztve ]
-
gojko.m
senior tag
válasz gojko.m #54306 üzenetére
"...úgy rémlik, hogy régebben a Linux alatt is használtam olyan linuxos Firefox verziót..., amit a home könyvtárba ki lehetett csomagolni és onnét lehetett indítani."
Megnéztem, ilyen verziók most is léteznek (pl.: link). Sajnos, az a gond vele, hogy a telepített változat beállításait használja.
-
Bjørgersson
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz Bjørgersson #54307 üzenetére
Itt lehet, hogy hamarabb kapsz választ: Adguard Premium (Android, PC, és egyéb rendszerekre, valamint Edge, Chrome, Firefox, Opera böngészőkhöz
Én használok androidon, de nálam rendben müködik.
-
Bjørgersson
félisten
Adguardot használ innen valaki? Van arra valami megoldás, hogy ez a szerencsétlen ne felejtse el minden egyes k alkalommal a kivételeket?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
gojko.m
senior tag
válasz ubyegon2 #54300 üzenetére
A hsz-ben vázolt megoldást Win8.1 op. rendszeren használom. Ott az önkicsomagoló fájl - alapbeállításban - abba a mappába "akarja" kicsomagolni a portable programot, amelyikben saját maga is van. A portable programok számára egy külön mappát használok, ami elkülönül a rendszermappáktól (nálam ez konkrétan a C:\Portable\).
Egyébként, úgy rémlik, hogy régebben a Linux alatt is használtam olyan linuxos Firefox verziót (még a 30-as verziók környékén ), amit a home könyvtárba ki lehetett csomagolni és onnét lehetett indítani.A google translator helyett inkább S3.Translator-t használok, az jó mind a két verzióban. Viszont az Adblock Plus-nak volt egy jó funkciója (Blokkolható objektumok megjelenítése), amit sajnos az új verzióból száműztek. Illetve vannak kiegészítők, amiknek még nincs új verziójuk és Quantum meg nem támogatja a régit.
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #54303 üzenetére
Király vagy te is, köszi! Ezt nem gondoltam volna, igaz nem is sejtettem, hol bújkálnak ezek a régi verziók. Szerencsére ez a
Legyen óvatos a régi verziókkal!
szöveg nonwin-en nem annyira rémisztő.Már ott figyel a vörös T:
inkább ez:
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ubyegon2 #54300 üzenetére
A Google Translator korábbi verziója, a "2.1.0.5.1.1-signed verzió" elvileg telepíthető ESR-re, legalábbis nálam ott aktív a gomb.
-
nagyúr
A manóba, először azt hittem poen, de a link miatt csak komolyan kellet vennem. Köszi, életemben nem hallottam még róla.... Ezt meg kell néznem, néztem a Palemoont is, igaz ha a sync nem működik a WF-fel sem, akkor bakfitty. Sajna......
Úgy látom ezzel nem lesz gond:
Bele is vetem magam, super!
Sajna a translator itt is ezt írja:
Na mindegy, ez akkor is egy hasznos tipp volt!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest