- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
A szivacs tiszta, de ki van szakadva ahol hozzászorítja a házhoz, nem piszkáltam, mert 20-as vastagságút rendeltem és nagyon lefojtotta, kell majd 15-öst vennem (gyári vastagsága).
Tolózártűhöz nem nyúltam.
Csak a főfúvókát cserélem.
Levegő csavarhoz nem nyúltam.
A gázreakciója teljesen kiváló, azonnal pörög amint húzom.
Füstölni nem füstöl.Merjek hozzányúlni a levegő csavarhoz? Annyira jó volt így, hogy semmi panasz a 10-30 közötti pici dara még mindig megvan, meg 70-nél a darálás.
Nagyon köszönöm a rengeteg tanácsot illetve segítséget Neked illetve dzso22-nek!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Nekem volt benne - csak valami barom (én) nem húzta meg rendesen a csavart így lelazult, a többit el tudod szerintem képzeli... Jobban pörgött a motor - vagyis inkább jobban vette a lapot. Csak azért kérdeztem be, h érdemes vennem bele másikat (és meghúzni a csavart rendesen...) vagy elhanyagolható a teljesítmény növekedés. Papír forma szerint, mert én tuti éreztem a + lovakat
ludsimon: mikor bele tetted a nagyobb fúvókát, nem ártott volna adni neki egy kis plusz levegőt...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
ludsimon
veterán
Hiába állítottam el (nagyon-nagyon) a levegőt, megvolt a darálás (de azért hallhatóan csökkent a darálás, szinte eltűnt, de volt) 10-30 között illetve a végsebességnél, de annyi történt, hogy ment 75-el, előtte fixen 70-el, szóval tuti bazinagy még mindig a 70-es is.
Közben eszembe jutott mit olvastam és miért nem akartam a beállított értékektől eltérni.
Mert ha (nagyon) elcsavargatom a levegőt akkor pl hosszabb leejtőzéseknél mikor a gázkar nincs húzva besülhet a dugattyú mert túl szegény lesz sok levegőt kap, kevés üzemanyagot, ezért nem akartam abba belebuzerálni. De tény, javult, hogy vagy 8-at csavartam rajta kifelé.
De inkább visszaállítom arra az eredeti értékre amin volt és megnézem 68assal mi történik.
Kinyírni nem akarom, mert tévedhetek még hegyre vele valamikor (mondjuk nem sűrűn, de pont akkor pont ott nem akarom kinyírni).[ Szerkesztve ]
undefined
-
droving
aktív tag
Vissza térve a varió görgő témához.
100-as 2T gépen tesztelve is , igen nagy különbség van induláskor gyorsuláskor.
De a végsebesség eléggé csökkenni fog.
Aki gyorsan 50-60 akar lenni városban vagy bár hol , megéri a kisebb görgő.
De aki komótosabban akar menni , és szeretné ha többet is menne , az szerintem maradjon a gyári súly méreteknél.
Persze ez fugg a géptől is mit lehet belőle kihozni.droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
Egy infón akadt meg a szemem: 20000 km-es élettartam... Hát ilyet se veszek De egy rx7 (vagy 5 nem tudom melyikbe van) jöhet
Sputnyik123: Használt alkatrészekre (meg úgy általában mindenre) kiindulásnak jó a 1/2 ár. És állapot függvényében mehetsz feljebb / lejjebb. De ez persze csak egy nagyon általános megközelítés, egy 30 éves felső kategóriás, szép állapotú hifi erősítőre mondjuk ne alkalmazd - mert az valószínű a dupláját (vagy többszörösét) éri nem a felét...
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
ludsimon
veterán
Őket szeretem a legjobban, tőlük van szinte minden, de nem tartanak utángyártott főfúvókát és a Dellorto valamiért csak 5-ösével csinál főfúvókát.
Tudom, hogy a webshopjukban van, de mondta, hogy nem tudnak beszerezni ilyet csak 5ösével mennek fel az eredeti Dellortok.Azért egy telefont megér, mert a státusz 'raktáron'.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
mumtaz
senior tag
A Gates rengeteg autógyár gyári beszállítója. Ékszíjak, vezérműszíjak, nadrágszíjak. És nem kínai márkákra gondolok, hanem pl. az Opel és társai.
A Vicma-t meg hagyjuk inkább. Az gyártotta a kinyiffant vízpumpámat. Bár amit gariban adtak, az teljesen jó. Bár eddig nálam 50-50 százalék.[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
Hengerfej az szar ügy. Gondolom azért kell, hogy ne legyen lyukas az injektor miatt.
Szívócső esetleg keményebb dió, ha nem is lehet kapni hozzá, vagy nincs olyan más gyártmányú, ami passzolna rá. Azt még meg tudom csinálni.
CDI: Nem gond, ha elég neki a mezei CDI is, hiszen azt a Speedfightra is én gyártottam.
Lendkerék: Hát ez van. Kérdéses, hogy miféle indukciós jeladó.Konverzióhoz lehet kapni kitet is, ami tartalmaz egy CDI-vel összegyúrt elektronikát meg egyéb dolgokat. De ez inkább csak az elektronikára korlátozódik, de olyan húzós ára van, hogy annyiból szinte majudnem megvesz mindent az ember, hogy rendbe rakja az injektoros rendszert.
-
Redneck
nagyúr
Igen a neve ismerős valahonnan, de lehet csak a "ferodolszag" miatt! Megnézem majd ha elhozom hogy pontosan melyik típus, mivel ráér lehet külföldről rendelek ha itthon nincs. A szerelő azt mondta (nagymotoros amúgy, csak miattam vállalta a kicsikét) hogy Brembo betét legyen, vagy a gyári Aprilia mert azt is a Brembo gyártotta!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
mumtaz
senior tag
Én anno a régi speedfightra csináltattam. Több, mint 20 éve minden autóra ugyanott vettem felújított fékbetétet, mert jót csináltak. Csak a mostani Speedfightra nem, mert elköltözött az üzlet és nem találtam.
Kicsit tartottam az RMS-től, de ugye vannak biztonsági előírások, így attól nem tartottam, hogy nem lesz fékem. Inkább attól, hogy gyorsabban kopik. De meglepő, hogy közel 4000km után kb 2mm a kopás. Eredetileg kb. 6mm volt.
A másik, hogy nagyon jól fog. Jobban, mint az előző felújított és nem eszi a tárcsát.
Hosszabb lejtőn lefelé jövet sűrű/állandó fékezés mellet sem éreztem fékhatás vesztést.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én teljesen értelek: aki évek óta rengeteg motorolajat, adalékot kipróbált (akár szervizesként, hivatásszerűen, több gépben), az sem tud megfellebbezhetetlen isteni kinyilatkoztatásokat tenni. Aki viszont a 2 hete vett robogójába betöltött valami kulimászt egyszer (!) az igen. Csak ez irritált pöttyet.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ludsimon
veterán
Nem találom mert egy leértékelt teleszkóp hirdetés leírásában volt.
Meg is van (facebookon hirdették azért nem találtam.)
[link]
"A franciaországi Doppler gyár termékei mindig is híresek voltak különleges, valóban egyedi megoldásaikról (pl.: görgő nélküli variátor)."Amúgy azt vettem észre kissé simlis ez a robogoalkatresz.eu.....
Amikor átvettem személyesen a cuccokat akkor a 'RAKTÁRON' státuszú 72-es főfúvóka nem volt, és úgy tájékoztatott, hogy nincs csak 5-ösével mennek szóval ne is keressem.
Megrendeltem a 68-ast és milyen érdekes, volt és meg is vettem tőlük, akkor hogy is van ez?Profit érdekében rámsózott egy 75-ös méretűt 72-es helyett? Mert így történt, hogy 75öst adott 72-es helyett.
Hogy is van ez?Ja és visszavittem, ilyet szól, hogy be volt építve (egy FŐFÚVÓKÁRÓL BESZÉLÜNK!) és nem tudja visszavenni!
Na ez mi ha nem pofátlanság?
Mikor mondtam, hogy visszahoztam olyan szinten összehúzta magát meg pislogva mondta a kamut, hogy nem tudja visszavenni... látszott rajta, hogy zavarban van..Nem akartam 500HUF-on baszakodni..
De legközelebb tuti kiverem a balhét. itt is írják, 5. oldal alja
- nem követelhetik meg sem a felbontatlan, sem az eredeti csomagolást
- a vásárláskor fizetett teljes vételár visszajár, beleértve a szállítási díjat is (csak a visszaszállítás költsége terheli a vevőt)
továbbá ha azóta a termék akciós lett vagy bármilyen okból csökkent az ára, akkor is a vásárláskor fizetett eredeti ár jár vissza
- a személyesen átvett termékeknél is érvényes az elállás joga
- 14 naptári nap a határidő a termék kézhezvételétől számítódik
minden olyan kitétel, ami a jogszabályban előírthoz képest szűkíti a vevő jogait, semmis, hiába volt beleírva a vásárlási szerződésbe, és hiába fogadta el azt a vevő a vásárláskor.[ Szerkesztve ]
undefined
-
z0l1ka
aktív tag
Én meg mint vásárló kifejezetten örülök neki. No én nem azért vásárolok meg valamit, hogy ezt kihasználva küldjem rögtön vissza.De ha valami amit veszek és sz@r akkor azt rögtön küldöm is vissza, ha tetszik ha nem.
<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
ludsimon
veterán
Nem rád értettem az utolsó mondatomat. Csak úgy általában elegem van már az ilyen emberekből, akik így gondolkodnak mint a robogoakatreszes, hogy vegyél de ha neked nem is az kell akkor van másik és ne is jöjjek vissza mert nem is lesz 72-es úgyhogy fölösleges várnom.
Megjegyzem, még midig fent van a 72-es RAKTÁRON!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tehát csak nem voltam szimpatikus neki, pedig mondtam, hogy várok akár 1-2 hetet is mert nekem az kell, de akkor is kiállt az mellett, hogy nincs és nem is létezik csak 5-ösével mennek ezek! Utána 2 héttel rá megrendeltem és átvettem ugyanattól a sráctól a 68mm-est.Kifejted miért nem jó üzleti szempontból a 14 naptári napos elállási jog?
Mert van rá 2 hete meggondolni, hogy kell-e neki a termék vagy sem?Vásárlói szempontból nagyon hasznos.
Ha veszel pld. 200ezerért egy TV-t és mondjuk nem hozza a faladon azt a minőséget amit a nagybevásárlóközpontban láttál és 1 hét múlva döbbensz erre rá mikor elmúlik az új érzés szerintem ez nagyon hasznos, hogy bevezették.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Olvasd el amit utoljára írtam.
Nem az bosszantott fel, hogy a 75-ös nem volt jó és nem azért akartam direkt kicseszni vele, hanem mert rábeszélt, hogy vigyek 75-öst! ÉS AHOGY, amilyen indokkal! Fentebb... Az ilyennek szívesen vissza dobtam volna akár a 10 forintos fúvókát is, már bocs.Az életben nem vettem volna 75-öst, mert volt 70-65 és a 72es is nagy volt utólag kiderült, és azt nem is vittem volna vissza, mert én magam választottam.
Érted?
És most őszintén?
Mit változtatott a főfúvókán, hogy kipróbáltam? Érted amit mondok? Ez nem olyan mint az említett példád!
Nem lesz attól használt, ugyanúgy néz ki utána is.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Lehet rossz napja volt és direkt kicseszett velem?
De ez már nagyon az aljas kategória.
Ha jól tudom Tominak hívják.Amúgy ha csak szarkasztikusan mondtad akkor csak megjegyzem, hogy a Halászteleki átvevőhelyet hívtam ahol fizikailag van a raktár!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
z0l1ka
aktív tag
Valahol neked is igazad van ,vannak ilyenek is sajnos de többsége nem ilyen azért valljuk be.
És ha jól tudom ,akkor az elállási jog csak a netes vásárlásra vonatkozik ,nemde ?!
Azért ha azt nézed mai világba már rengetegen interneten vásárolnak dolgokat , és jobban megéri még így is hogy van néhány hülye aki kihasználja az elállási jogokat illetve nem arra használja amire azt kell..
Nah nem offolok többet mert ez teljesen más téma jog ide vagy oda , neked is igazad van de én mint (normális ) vásárló örülök ennek a 2 hétnek<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
-
Something_
őstag
Amúgy ez új autónál miért nincs így? Fogom, kipróbálok egy X5-öt 2 hétig, aztán egy X6-ot, ML, GL mergát, lexus-t, stb, aztán jön a motoros szezon, akkor úgy sem kell új autó, jó a régi, aztán következő téli szezonban meg mondjuk a sportautókkal teszem ugyanezt.
Most jut eszembe, nyaron ezt motorral is le lehetne zongorazni
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Rosszul tudod.
Bolti vásárlásnál a 3 napos csere / pénzvisszafizetés csak termékhiba esetén áll fent. Azért mert nem tetszik a vásárlónak nem köteles a kereskedő pénzt visszaadni / terméket visszavenni.
Webshop-os vásárlásnál változott nemrégiben a 8 napos elállás 14-re, de ez is csak azesetben működik ha a termék eredeti állapotában kerül vissza, az-az hiányos csomagolásért már vonhat le joggal az üzlet a termék eredeti vételárából."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mumtaz
senior tag
Billentyűzetet vittem már vissza a 14 napos elállási joggal. Neten rendelt, személyesen átvett.
Mondjuk hibái is voltak, meg nem lapos billentyűzet volt, mert mindenhol az angol volt képen lapos billentyűkkel, mire kiderült, hogy a magyaron magasak és a betűk sem olyan szépek, pedig ugyanarról a termékről volt szó.De a bosszantó az volt, hogy oda kellett visszavinnem, ahol kézhez kaptam, de a pénzt ott nem adták vissza, mivel a boltnak is volt 8 napja, hogy "visszautalja" a pénzt. Tehát visszavittem abba a boltjukba, ahonnan elhoztam, de a pénzt 8 nappal később a másik boltban vehettem át személyesen.
Ezt is a törvény írja elő, tehát a kereskedőnek is vannak jogai és sajnos éltek is vele. Gariban is visszavihettem volna és a termék egyértelműen nem felelt meg a leírásnak és gyártási - szépség - hibás is volt.A 3 napos visszavitelt meg anno a Karácsonyi ajándékozások után vezették be, de nem Karácsonyra, mert olyankor a legtöbb kereskedő több napot hagyott, hogy a "nem tetsző" ajándékokat vissza lehessen vinni, vagy a túl kicsi gatyát nagyobbra cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Oks, koszi!
Valamit azonban nem ertek, elvileg a 80w90-es olaj kell a lehajtasba, viszont a service manualjaban meg 10w30-at ir: [link] Vagy ha a motul oldalan keresek ki egy jogot, ott is azt irja, na akkor most mi kell bele?
-----------------------
korcsillio Franko geped van!
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Hát ja, kb ez a szitu.
Először mikor láttam sírtam a röhögéstől a kommentáron.undefined
-
titán
A tuning kipufogotol nem valtozik meg a motor keverekkepzese. Akkor kell nagyobb fuvoka es tobb benzin, ha tuning/nagyobb ateresztesu levegoszurot kap a motor. Biztosan ez tortent az ismerosodevel is. Ha leveszem a kipufogot es nyel gazon megyek vele akkor sem szorul meg soha.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Jol hangzik amit irtal, a motor mukodesebol adodoan viszont fizikailag keptelenseg, hogy a kipufogo barmit is atrantson a karburatoron. Teljesen mindegy milyen rezonator van a kipufogoban, ha a dugattyu lezarja a kipufogo nyilast es nyitva tartja a szivot. A ketutemu motornal egy igen rovid ideig nyitva van egyszerre a szivo es a kipufogo csatorna, ez mindossze annyit okoz, hogy elegetlen benzin -levego keverek kerul a kipufogoba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest