Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
mit szerenel tudni? en pki-zek de arrol mar mleirtam tavasszal mindent:- )
udv
neduddki
p.s. keresobe ird be a totyiknal neduddki es ott van az osszes fromedventyem:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
And
veterán
Telnet-tel v. ssh-n belépsz, majd:
nvram set http_lanport=x
nvram commit
rebootAz 'x' értéke lesz a webszerver új portszáma a helyi hálózatban. A távoli eléréshez a http_wanport nevű változót kell átírni, de mint említették, az a webfelületről is elérhető. DD-WRT v23 SP2 és v24 alatt is ezen a néven szerepelnek.
-
Core2duo6600
veterán
Korábbi routerem így szart be, az egy stlab volt
valami kezdi megadni magát benne...pontosan ugyanezeket a hibákat csinálta mig egyszer folyamatosan ujraindult /Nem értem le a netet, nem jutott el odáig, hogy ip cimet adjon/
Majd világított az összes és készGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
xabolcs
őstag
szia,
szerintem siman lehet hw gebasz, megprobalhatnad, h gyari fw-vel is csinalja-e!
ha igen, akkor gariba vissza, ha meg nem, akkor meg nyitsd fel es nezz ra a kondikra, meg a nem tudom mikre, hatha latszik valami rosszasag.es amugy milyen idos, h ilyeneket csinal?
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Tonyk
veterán
szerintem wireless client. nyomsz neki egy scant, kiválasztod a hálót.
Itt jöhet a csavar, a security részben meg kéne adni a háló titkosítását és a kulcsát, stb (eredeti hálóét, amihez Csatlakozni szeretnél, nem pedig a sajátodét). Mivel meglévő hálóhoz csatlakozol és akár roamingolhatsz az AP között.Legalább is a nagytestvér CISCO AP-kben így szoktam.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
subb
csendes tag
köszönöm quby-nak és h_143570-nak is a segítséget! sikerült!
a mac-et kellett a chello weboldalán regisztrálni, most már viszi minda rámát!
még egy tanácsot kérnék! az (adó) jelet hol és mekkorára érdemes/ideális beállítani. ha jól sejtem, akkor ez az Xmit Power érték lesz, és éne most 80-ra toltam fel az alapértelmezett 28-ról. remélem nem csináltam hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
-
h_143570
addikt
Ha ADSLes, illetve nagyon extrem fel le aranyos neted van akkor ez a helyzet nagyon konyen elofordulhat. Ezesetben limitalnod kell a kliensben a feltoltesi sebesseget a maximum feltoltesi savszeleseged 80%ra, neha elofordulhat hogy ez meg kisebbre kell venned. Pl egy 1024/128 as net esetben a feltoltesi sebeseget kenytelen leszel 8-10KB/s -re visza venni.
-
xabolcs
őstag
hmmmm, akkor neked a load.sh sem muxik, onnan a dd-wrt wikirol??pedig csak olyanra tudok gondolni, h egyik labat valtogatod, aztan a masikon mersz
de ez mar a sertegetes hatarat suroljanalam meg annyi, h a telnet daemon az asszem ki van kapcsolva ...
vagy legalabbis vmit csinaltam, mert by default a dd-wrt-nel vilagit a ses gombocska.
szal azt kikapcsoltam, es igy mar gyonyoru a loadde ezen tul nincs tobb otletem
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
helo,
en mar itt hasznaltam, azota is szepen villog a SES buttonomde a segitsegevel meg sose kerestem gpio kivezeteseket
while true; do gpio enable [B]3[/B]; sleep [I]1[/I]; gpio disable [B]3[/B]; sleep [I]1[/I]; done
a fenti szkript annyit csinal, h valtoztatja a GPIO3-s labon a feszultseget, meghozza 1mp-kent.
hogy most mikor van rajta feszultseg, es mikor nincs, enabled vagy disabled... azt mar nem tudom csak annyit, h disabledkor kezdett el vilagitani a ledecske
-
-
bnss
veterán
Nálam mindig van egy szabad dugalj, a router biztonságos helyen csatlakozik a tápra. Melóhelyen már nagy szó, ha két hétig minden galiba nélkül megy a router, ott nem a porszívó miaat kell kihúzni... Természetesen nem Linksys termékről van szó.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Kulbi
aktív tag
Köszi!
Sikerült, működik minden. Mondjuk nem tudom ezt honnan kellett volna tudnom, mert ez hülye cd szájba rágja mit hova dugj, amit magamtól is tudok, de a következő számomra lényegi kérdésekről egy szót sem ejt.Még egyszer big thanks!
Kulbi
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
xabolcs
őstag
Optware, ami az sd kihasznalasahoz kell
optware + ctorrentSeaky's CTorrent Control Server, by Seaky77
ilyesmit vartal valaszul?
-
xeri
tag
Kösz a tippeket, a jövő héten próbálkozom majd . Egyedül a reboot-ot nem tudtam, hogy kell a teljesítményváltás után (dd-wrt helpje egyébként max 70-ig ajánlja emelni). Amikor állítgattam, csak a Save-re nyomtam mindig, és úgy tűnt, változik is a dolog (csak rossz irányba, mint mondtam). Az antennák rendben vannak (a router gyakorlatilag vadiúj, a kártya pedig remekül fogja más adók jeleit). Kb. 3m magasan van most a router, ennél sokkal feljebb nem tudom tenni, de egy pár könyvet még alárakok majd
-
And
veterán
Ez a leírás szerintem pont ilyen megoldást ad VLAN kialakításához: [link], a DD-WRT oldalain találtam a linket hozzá. A 4-es LAN-porton külön alhálózatot hoz létre, az első három porton lévők azt nem érik el. Az internet minden portról elérhető marad, és a DHCP is működik.
-
addikt
Egy adott IP címre álltsd be a DMZ-t. Asszem a 4-es portra kell rakni és meg kell adni egy IP címet is, a másik routert erre a portra kötöd és ezt az IP címet adod meg , természetesen a VLAN beállításoknál a 4. portot át kell raknod.
Így ha jól sejtem meni kell.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Szia
Mire szeretnéd használni? Van a tomato firmware-ben egy lehetőség (AccesList létrehozása) amiben megtudod határozni, melyik gépeken milyen szolgáltatások elérhetők, illetve netehez melyik gépek juthatnak természetesen ehhez időpontokat is rendelhetsz. Ezt a beállítást az Administration menüpontban találod, az almenüt meg elfelejtettem.
VLAN-hoz pedig ha jól emléxem csak a routeren kell beállíani, melyik portokat fogja össze egy VLAN-ba.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Rommel6600
őstag
Szerintem csak egy belső hálód lehet és esetleg külön munkacsoportot hozol létre és kikapcsolod az egyszerű fájlmegosztást.
''Amennyiben letiltja az egyszerű fájlmegosztást, lehetősége van arra, hogy adott felhasználók és csoportok számára engedélyezze egy megosztott mappa elérését.''[link]
Én nem tudok jobbat.
De a dolog érdekel, ha tud valaki jobb megoldást, mondjuk 2 külön alhálót az ne fogja vissza magát -
kiskakas
senior tag
ismerősöm hp notijába van ilyen wlan kártya (ill emlékezetből írom,de 99%,h ilyen.)
Ott azt csinálja,h bármilyen driverrel és beállítással, fixen 54mbittel csatlakozik,tehát nem csökkenti dinamikusan a sebességet, ezért szakadozgatott.
Másik notival, (broadcom wlannal benne) hibátlanul ment, ill hp fórumon is olvastam hasonló problémát. -
Rival
aktív tag
Virtual Private Network. Leegyszerűsítve: nyitsz egy portot, amin keresztül távolról eléred, és részesévé válsz az egész hálózatnak. Egy kicsit bonyolultabb annál, hogy pár szóban le tudjam írni, én a DD-WRT Wiki-ről okosítottam ki magam, hogyan kell megoldani WRT54GL-lel a VPN-t.
OpenVPN: [link]
A routert utána tudom elérni webes felületen, miután a VPN kapcsolat felépült. A mód pedig ugyanaz, mintha itthon kapcsolódnék a hálóra, ugyanúgy megkapom az itthoni IP címem, stb. Számomra hasznos...
De nem csak erre jó: két különálló hálózatot is ösze tudsz kötni vele, ahol az összekötő közeg maga az Internet. Kell pl. két WRT54GL. Az egyik routeren fut egy VPN szerver, míg egy másik ugyanilyen csatlakozik hozzá, így a már eggyé vált két hálózat gépei látják egymást.
Régóta van már ez a VPN technika, csak pl. kishazánkban ugye eddig a szélessávú net hiánya, vagy drága mivolta akadályozta a terjedését. -
Karex
senior tag
Elvileg mindegyiknél muszáj követni a mini-generic-> standardot, nekem is elrontotta a stílust, amikor dd-wrtsp1 -ről sp2 re váltottam. Pedig az nem olyan nagy ugrás... Visszaraktam a gyári fw-t, aztán mini, és végül standard. ssh -t szoktad használni?Ott lehetne még megnézni egy-két dolgot, ami a lassulást okozhatja.
-
Karex
senior tag
Status/Router fülön van bármi, ami szokatlanul magas értéket mutatna? Load average, used memory, stb. Vagy csak az active ip connections? Mert valamitől csak kiakad az eszköz..
Valamint szerintem a mini-t is csak ideiglenes használatra szánták, próbáld ki egy teljes értékű fw-el is, hátha csak ez a baj. -
quby
őstag
na ilyen ha nem tom elérni a routert és nem jön le rendesen [link]
Ez összefüggésben van az active ip connectionnal ami hamar felszökik 95%felé akármilyen értéket állítok be és onnantól gyakorlatilag használhatatlan a router!
Valaki 5let??
[Szerkesztve]A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
CWorm
aktív tag
Azok az értékek bizony az adatforgalmat jelölik a router bekapcsolása óta (példánkban a 9 nap alatt lebonyolítot teljes adatforgalom látható).
A traceroute az olyan, hogy a megadott címhez végigköveti az utat, kiírja, hogy milyen állomásokon, szervereken keresztül jutsz el a célpontig... nem tudom értelmesen megfogalmazni, de valahogy így mondanám.Félig ember, félig medve, félig disznó
-
Karex
senior tag
Úgy tűnik, a linuxos iptables csomagszűrő van úgy beállítva, hogy 5 napig megőrizze az összes logikai kapcsolat infóit (connection tracking).
Ez ugye p2p használat mellett szopó... DD-wrtv23 sp2 -t használok, eddig ilyen problémát nem tapasztaltam, úgyhogy szerintem érdemes váltani, már csak a többi extra fícsör miatt is.
szerk: bár a ''muszály scriptet írni?'' vs. firmware update részt nem értem, mert míg előbbi csak az nvramba kerül, utóbbival téglát is csinálhatsz a routeredből.
[Szerkesztve] -
cibethiena
csendes tag
Nem tudom, most disabled-re tettem a DHCP-t és állítgatom át a gépek ipjét, de egyelőre megy minden. Notebook-ról is sikeresen bejelentkeztem msnre anélkül, hogy lehalt volna a net, úgyhogy lehet ez a hiba.. másra nem tudok tippelni. Egyébként tud valaki olyan oldalt, ahol a Linksys-ek hardware felépítéséről lehet tájékozódni? hogy mégis milyen ''vas'' van a különböző verziókban. thx előre is
cibethiena
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest