- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
válasz kiskakas #7461 üzenetére
Lehet csak böngésző függő a probléma, nálam IE nem mutat az oldalból semmit, Firefox
meg mindent. Próbáld meg másik böngészőből. Mint említettem, nálam e az első, ahol pöccre ment egyből. A dupla hírért bocsánat, csak mostanában kezdtem fórumozgatni.
Reméljük legalább egyikünk meghallgattatik.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
zsolt501
nagyúr
-
Kmaarci
csendes tag
válasz kiskakas #6374 üzenetére
Sziasztok!
Router és adapter vásárlás elött állok és nem tudom milyet vegyek. Router lehet 25k körül adapter 15k körül. Néhány jó kombatibilis terméket tudnátok nekem irni? Annak nagyon örülnék. Én arra gondoltam, hogy egy D-Link DIR-655 Rangebooster N650 + 4 port Gigabit router mellé egy Linksys 300Mbps WMP300N PCI rakok. Attól még kombatibilisek, ha nem ugyanaz a márka, ugye:S? Mindkettő 300Mbps es szóval akkor jó szerintem. A válaszokat nagyon köszönöm!
Üdv, Marci! -
Osiris
őstag
válasz kiskakas #6101 üzenetére
Köszi! Eddig nem volt hajlandó lefutni nálam ez a teszt, de majd még próbálkozom, ha sikerült a szoftver beállításokon túljutnom.
Újabb szívás:
-a /jffs readonly file systemként csatolódik akármit csinálok vele. Ez alapján próbáltam beállítani, de sehogy nem jó. Eddig egyszerűen a /jffs-re mountoltam az sd-t, de akkor hiába írtam a startup scriptet, mivel a mountolás elött nem tudom futtatni a fizikailag az sd-n levő scriptet.
Elvileg a /jffs/etc/config/optware.startup file tartalma lefutna a boot után, de csak olvasható módban nem tudom megcsinálni. Van erre valami megoldás?-azt hol lehet beállítani, hogy ha egy user belép ssh-n akkor milyen értéke legyen a környezeti változóknak? Pl. a PATH utvonalak az sd-n található könyvtárakra vonatkozzanak?
-
kiskakas
senior tag
válasz kiskakas #6100 üzenetére
sdmod sebesség tesztek:
http://blog.tcsoft.net/linux/openwrt/speedtesting-sdmmc-mod-linksys-wrt54gx.html
-
Osiris
őstag
válasz kiskakas #6076 üzenetére
A procim 250Mhz-re van húzva, de így is csak 200Kb/s környékén van a másolás.
A venti mod lesz a következő, ha ez az sd dolog már működik rendesen.
Itt van pár kép a gányolásról.
Talán látszik, hogy a procira rátettem egy zalman vga ram sünit, de elötte süni nélkül sem volt gond a 250Mhz.[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
válasz kiskakas #6047 üzenetére
1.2-es Floppy kábelt szerzni kb. ugyanolyan esélytelennek tűnik, mint sd connectort.., a foglalatot direkt nem szeretném leszedni a nyákról, mert így sokkal stabilabb (könnyebb lesz rögzíteni). Valahogy lebányászom róla a felesleges alkatrészeket és nem lesz vele gond remélem. (van még 4db kártyaolvasóm tartalékban )
-
zsolt501
nagyúr
válasz kiskakas #5965 üzenetére
4Gb az tényleg nem sok.
Azt hittem valahogy jobban ki lehet terjeszteni a a GL tudását.
Az ftp tényleg nem rossz, a torrentnek én sem látom túl sok értelmét.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kiskakas
senior tag
válasz kiskakas #5962 üzenetére
kicsit utannakerestem, pesten nem nagyon talaltak foglalatot (ettol fuggetlen biztos lehet kapni), viszont itt tuti van:
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=49845
F438-1592 SDCMF10915W010 SD connector 643Ft+Áfa/dbA floppy-s megoldas meg igy nez ki, en tobb wrt-ben hasznalom, prima!
manual pedig itt!
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz kiskakas #5590 üzenetére
amig nem https protokollon keresztul keri le az oldalt, addig masoknak is megmutatja
de igen, alapjaraton ez is egy adminisztratori jelszo, amire vigyazni kell, s nem illetekteleneknek kiadni...
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
h_143570
addikt
válasz kiskakas #4881 üzenetére
Aki el akarja kerulni a kerdeses biztonsagi rest annak a kerdeses tomato valtozat megoldas lehet. Egyebkent a hiba nem a tomatoban van, hanem a 3dik feltol szarmazo komponenseben, amit az uj fw megkerul azzal, hogy osszeomlas eseten ujrainditja.
Igazad van, valoban nem javitas csak egy workaround.
[ Szerkesztve ]
-
zoloka24
tag
válasz kiskakas #4735 üzenetére
Hello Kiskakas!
Láttam te is fenn vagy a linksys fórumon
Én a Victek féle Modot használom már 1-2hónapja gond nélkül..nagyon jó, hogy a Robson féle script generátort is beleprogramozta Vic, azóta semmilyen letöltést/feltöltést nem kell korlátoznom és mégis 20-as pingekkel játszanak közben a másik szobában. Csak ajánlani tudom mindenkinek, jobb mint az eredeti!De amiért igazából neked írok: Kijött ugye Roadkill OpenVPN-es 1.19es modja és mintha úgy hallottam volna, hogy beletette a Victek féle módosításokat is(legalábbis egy részét)..erről tudsz valami infot mondani? Mert potyára nem szeretnék átfrissíteni, de az OpenVpn is jól jönne időnként.
-
And
veterán
válasz kiskakas #1870 üzenetére
A WDS-linkhez nem kell véletlenül beállítani mindkét routeren a másik / többi eszköz MAC-címét? A Tomato FAQ ezt írja, és DD-WRT alatt is így működik. A Tomato Wikibooks viszont említi, hogy ott két külön 'WDS' wireless-mód áll rendelkezésre: natúr WDS és AP+WDS. A WDS-repeater módot mindenesetre utóbbira érti, a hagyományos WDS a leírás szerint a 'wireless bridging' funkciót látja el, tehát az nem (?) tesz lehetővé vezetéknélküli jelismétlést.
Külön irányokban (pl. egy irányított külső antennával ráakaszkodni egy AP-ra és a második csatlakozón egy körsugárzóval lakáson belül szórni) biztosan nem működik egyik sem. -
-
And
veterán
válasz kiskakas #1088 üzenetére
''valami koze csak lehet, ha 100mW-nal csatlakozik, 101-nel meg nem..''
Akkor bizony lehet akár fw-gond is .
''Tobben hasznaljak 250mW-al is, igaz passziv/aktiv hutessel.''
Ez viszont ellentmond neki. Vagy kizárólag 101..200mW közötti beállításnál hülyül? Jelenleg két kliens (két másik WRT54GL) csatlakozik a routeremhez, és kipróbáltam 101, 150, de még 220mW kimenővel is: az átállítás után mindkettő gond nélkül újracsatlakozott.
Mod.: a firmware mindkét kliensen és az AP-n is DD-WRT v23 sp2.
Egyébként érdekes lehet, hogy a valóságban mekkora a WRT54-esek max. teljesítménye (hogy a firmware mennyit enged, csak egy dolog), ill. mennyire áll összefüggésben a valódi kimenőteljesítmény a beállított értékkel.
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz kiskakas #1086 üzenetére
Szerintem a kimenő teljesítménynek 100 / 150mW viszonylatban nem sok köze van ahhoz, hogy egy egyébként látható ssid-jű AP-ra fel tudsz-e csatlakozni, különösen kis távolságról, (gyenge jelnél meg a kliens teljesítményét is emelni kellene). Ilyen mértékű emelés kevesebb, mint 2dB kimenőszint-növekedést jelent. A másik, hogy a leírások alapján a WRT54Gx-sorozat teljesítményének növelése 70mW fölé nem ajánlott, csak a végfokozat hűtése mellett, mert a plusz hőtermelés jelentősen rövidítheti a várható élettartamot.
-
pzska_
csendes tag
válasz kiskakas #517 üzenetére
Csáó!Írtad,hogy te is utorrentet használsz.és csak 1 gépen?mert ha nekem 1 gépen megy,akkro viszonylag stabil minden.vagy állítottál át vmit?vagy csak felnyomtad a firmware-t és nyitottál egy portot a utorrent-nek?Meg írtad,hogy szted nem a router miatt fagy meg ilyenek,akkro nicsn más tipped?köszi,csá
-
quby
őstag
-
FaBatka
aktív tag
válasz kiskakas #123 üzenetére
Akkor csak sorban:
-tuti hogy a WAN be csatlakzik
-gyári firmware van benne(a felhasz. akitől elhoztam kezdő nagyon)
-kábelmodem volt(UPC)
-DHCP szerver futott rajta
-a munkahelyen természetesen van dhcp szerver(win2k3) és attól kaptam az ip-t nem a linksystőlMindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...
-
Flashcash
Közösségépítő
Utánna olvastam ennek a verziónak, nagyon jókat írnak a felhasználók a stabilitásról és a kezelőfelületről. A firmware készítője pedig annyit írt, hogy a Tomato a gyári Linksys firmware optimalizálásával a kód hatékonyabb újraírásával készült.
Te melyik verziót használod?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...