Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Adobe Photoshop
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz hegyimorc #5298 üzenetére
Te vagy az én emberem! Jelenleg egy Fuji X-E1 - 350gr - és egy 35/1,4 - 185 gr - menne rá. Csorgatom a nyálamat egy Samyang 12/2 - 260 gr - után. Meg talán egy 18/2 - 116 gr. Egyik sem egy telezoom.
Peetta14 Köszi az infót, meg az ajánlatot, lehet, hogy lesz belőle valami. Már egy ideje nézelődök, de nem sürgős a beszerzés, mert van "rendes" állványom is, csak azt macerás cipelni, meg úgyis "nagyterpeszben" használom, alacsony nézőpontból.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz Primary92 #5100 üzenetére
Na bakker, Usánkából féláron lehetett volna Joby Gorillapod SLR-Zoomot venni Amazonon féláron ingyen postával - bár lehet ez csak belföldre volt meghirdetve -, de mire fizetnem kellett volna érte már 23 lett. Fuji alá sok lett volna, de hát ha egyszer jó áron megkaptam volna. No ez ugrott, lehet egy hybrid lesz belőle. Használ valaki olyat? Ezek a Joby gömbfejek mennyire jók?
-
Novics
senior tag
válasz fred741 #2366 üzenetére
Februárban vettem egy ilyen állványt a D60 duplakithez, és eddig én meg vagyok vele elégedve. Biztos csak azért mert még nem használtam igazán überbrutál állványt, de nem is D4-esem van.
-
Novics
senior tag
Na jó, közben rájöttem, hogy egy 165-ös állvány is elég lenne. Csak elő kellett venni egy mérőszalagot, és máris revideáltam a korábbi álláspontomat. A Giottos még mindig lehetne nagyobb, de megnéztem, és pár centivel így is magasabb, mint a Cullmanon (húgomé).
A Giottosra van valamiféle garancia, ami mondjuk nemzetközi?szerk: Á, mindegy. Megvettem. Találtam róla képeket egy kínai oldalon - mire nem jó a gugli translate?! - és tetszetős a gömbfejen a vízmértékek, és mégis van kampó az alján, csak behajtható. És még meg is lehet fordítani a középoszlopot. Szóval jónak néz ki. 25381 HUF lett a kezdeni 6500-ból.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz kiskornel #2277 üzenetére
Na igen, sajnos nem nagyon láttam ebben az árkategóriában megfelelően magas állványt. Nekem azért jó lenne egy 180-as, azok gondolom már a 50-60-as kategória, hogy ne remegjen, mint a kocsonya az egész.
A Giottos nekem is tetszik, csak egy kicsit zavar, hogy erről a konkrét állványról - eddig - nem találtam semmit.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
Van is 4 versenyző.
Kezdem a nagy nevekkel:
Manfrotto
Giottos
Nikon
WF531B
A problémát súlyosbítja, hogy 191cm magas vagyok, szóval jó lenne minél magasabb állvány. De az meg ugye a stabilitás rovására megy. Mint ahogyan a túl sok tag is. (Lásd Manfrotto.)
Ezek közül melyiket választanátok?A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
Novics
senior tag
válasz Balinov #2272 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, mert nagy boldogan kiválasztottam, hogy akkor Magyarországra kéne postázni, erre jött a hibaüzenet. Pedig megnéztem a shipping policie-jét, és ott volt Mo, mint támogatott ország. Mondjuk nem nagyon - illetve még soha - nem vásároltam az amazonoktól, szóval nem tudom pontosan hogyan is működik ez az egész. Ha mondjuk a srác nem hajlandó elpostázni az állványt, akkor nem kicsit leszek meglőve. $92 vs $159, nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Bizonyára untok már, de rápörögtem a témára, és csak guglizok, guglizok, guglizok. Ettől mondjuk még nem lesz pénzem egy profi állványra, de a 20ezres kategóriában találtam 1-2 érdekes darabot. Végül azt hiszem, hogy emellett fogok kikötni, ha el nem halásszák előlem a jóárasítottat.
Egy éve Symbio kolléga vett egy ilyen állványt, emilen meg is érdeklődtem, hogy mi a tapasztalata, de még nem válaszolt. De hátha más is tud valami okosat mondni. És ah sikerül, akkor megszabadultok tőlem.[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz eddie1978 #2268 üzenetére
Ez szerintem triviális, ezért nem kellett volna tesztet készíteni. Bár azért még megnéztem volna, hogy mi van, ha véletlenül fotózás közben flexelni lenne kedvem, akkor azt mennyivel jobban bírna a 200 ezres állvány.
Már feljebb stórfoltam az árat, már a 15-ös magasságban járok. Persze ez még mindig nem 60, de szegény ember kézzel nőz.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
Az ilyen pisztolyos megoldás mire jó?
-
Novics
senior tag
válasz eddie1978 #2265 üzenetére
Közben megnéztem, és egy Cullman Aplha 2000-ese van a húgomnak. Nekem nem nagyon jött be. Azt hiszem csatlakozok hozzád, és FT-6662A-ra. A $62-os ár még belefér.
A teszt pedig azért egy vicc. Azt gondoltam valami komoly, kivesézős teszt, de csak ökörködés.
Vagy egy WF-531B?[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Látom legyilkoltam a topicot. Vagy csak ebben a kategóriában nem tudtok mit mondani.
Nézelődtem a neten, és találtam egy ilyet. Tényleg lehet 8kg-os teherbírása? Mert azt gondolom az már elég jó. Ellenben vagy 3 kg a cucc, ami egy 4-5 napos nagyhátizsákos magashegyi túránál már nem kevés plusz súly. De ha stabil, akkor ott eszi a fene, cipelem.
5kg-os.
Vagy az eddie1978 által említett Weifeng WF-6662A? 30 ausztrál dollárért jó is lenne.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz kiskornel #2259 üzenetére
Köszi. Akkor mégsem én voltam a balfék, amikor "elcsavarodott" a gép.
Monopodban is gondolkoztam, mert pl túrán azt a legegyszerűbb felcsapni. Viszont a rázkódás még mindig ott van.
Az Eddie által ajánlott állványt még talán bele tudom préselni a keretbe. Tudtok esetleg másik állványt hasonló árkategóriában, ami jobb? Több már tényleg nem fér bele sajna. Annyira nem fontos a váltás, és jelenleg máshol is lenne helye az árának.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz kiskornel #2255 üzenetére
Eddig erre nem is gondoltam, hogy youtube-on is rákeressek. Jelenleg a húgom állványát használom, de az aztán tényleg az alsó kategória alja. És... szóval annál ez lényegesen jobban néz ki. Persze lehet csak azért, mert még új.
Lehet, hogy nem csinálok valamit jól, de nem nagyon szoktam elengedni a gépet fotózás közben. Tehát nem hagyom csak úgy magában az állványon, illetve akkor is ott állok mellette, ha borulna. Szóval ezt a biztonság dolgot nem értem. (És nem kötekedésből írom. Minden tanácsot szívesen veszek. ) Valamint a gyorstalpak közti különbséget sem. Az okés, hogy az tartja a gépet az állványon, de mi a különbség egy 10k-s és egy 500 HUF-os között?eddie1978: De ehhez még kell venni egy gömbfejet is, ami még egy tucat ezres. Avagy tévedek?
szerk: Közelebbről megnézve észrevettem, hogy van rajta.[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Egy kis visszaolvasás után félek megkérdezni, de egy Hama Profil Duo II / III vajon megér 6000/6500 HUF-ot. Tudom, hogy 60k körül lehet kapni igazán jó állványokat, de egyszerűen nincsen rá keret. No meg egy 80 ezres gép alá talán nem is kell 60-ért állvány. (Egy Nikon D60 lenne az alany, kit illetve egy 55-200-as obival.)
Avagy ebben az árkategóriában igazából mindegy, mert egyik rosszabb, mint a másik?A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest