Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Adobe Photoshop
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A hollandok szerint rossz ötlet lenne, ha elterjedne a boltokban a BNPL
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
nekem gombfejjel van az slr zoom, ahoz kepest,hogy nem vartam - a gombfejtol- tul sokat, meg D90-el is eleg jol boldogult, de most EM5-el atomstabil.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
hegyimorc
senior tag
A hybridnek ez sok, ráadásul az egyben van egy gyenge gömbfejjel, de az srl zoomra ráteheted.
Nekem volt rajta Nikon D300 + 85/1.8 obi is.
Kisebb, könnyebb m43-hoz elég volt a hybrid, ezért később ezt használtam.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Peetta14
tag
Szia, nekem is van egy hybrid. 1szer volt használva, közben meg beszereztem egy Benro állványt. Ha érdekelne, írj privátban...
Én Pana GX1 vázzal és 14-45 obival teszteltem, arra jó, de egy 14-140mm-es obival már bukik. Így kitobiig lehet jó, afölötti hosszabb obik esetén már nem ajánlanám. A praktikussága viszont vitathatatlan.
-
Novics
senior tag
Na jó, közben rájöttem, hogy egy 165-ös állvány is elég lenne. Csak elő kellett venni egy mérőszalagot, és máris revideáltam a korábbi álláspontomat. A Giottos még mindig lehetne nagyobb, de megnéztem, és pár centivel így is magasabb, mint a Cullmanon (húgomé).
A Giottosra van valamiféle garancia, ami mondjuk nemzetközi?szerk: Á, mindegy. Megvettem. Találtam róla képeket egy kínai oldalon - mire nem jó a gugli translate?! - és tetszetős a gömbfejen a vízmértékek, és mégis van kampó az alján, csak behajtható. És még meg is lehet fordítani a középoszlopot. Szóval jónak néz ki. 25381 HUF lett a kezdeni 6500-ból.
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Balinov
titán
amerikai amazon nem biztos, hogy postaz, de probald meg az angol vagy nemet oldalakat, 125 GBP es/vagy EUR-ert megy az AKB1 kit, szerintem szallitanak EU-n belul. Gyorsabb is, olcsobb is, mint usankabol, vam es afa sincs, mivel EU-n beluli kereskedelem, meg valszeg a gari intezes is simabb. Tesztet nem talaltal rola veletlen?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
szia, detto ugyanabba a cipobe jarok, mint te. Induro-t en is nezegettem, pl itt, van is, ami arba beleferne, csak sajatmarkas fejet nem nagyon latok hozza sehol. talaltam 1-2 hete par tesztet, azt irjak, hogy eleg jo minosegi gyarto ez, bar eu-ban nem nagyon forgalmazzak
-
-
eddie1978
senior tag
Nekem ez van. Rakás név alatt forgalmazzák. A 8kg úgy értendő tapasztalatom szerint, hogy nem szakad össze alatta. A többit már leírtam fentebb.
teszt a kategóriáról -
Novics
senior tag
Látom legyilkoltam a topicot. Vagy csak ebben a kategóriában nem tudtok mit mondani.
Nézelődtem a neten, és találtam egy ilyet. Tényleg lehet 8kg-os teherbírása? Mert azt gondolom az már elég jó. Ellenben vagy 3 kg a cucc, ami egy 4-5 napos nagyhátizsákos magashegyi túránál már nem kevés plusz súly. De ha stabil, akkor ott eszi a fene, cipelem.
5kg-os.
Vagy az eddie1978 által említett Weifeng WF-6662A? 30 ausztrál dollárért jó is lenne.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
kiskornel
addikt
A háromlábú feladata a fényképezőgép tökéletes, rezgésmentes tartása. A "nem engedem el" dolog = a kezeddel rázni fogod.
A "nem engedem el" állvány inkább a monopod (egylábú). Azokat arra tervezték, hogy nagy súlyokat tartsanak (nem rezgésmentesen tartsanak, csak alátámasszák). Monopodot már kapsz 10k-ért is, ami viszonylag nagy teherbírású. Persze azt nem engedheted el, hisz az nem arra való, viszont az alátámasztást sokkal jobban ellátja, mint ez a hama. Én 10k-ért vettem használtan a manfrotto egylábút, ami 23k újonnan. Ennyire nincs áruk. Ilyet (szerk: most néztem meg, 28k az ára: [link])
Cseretalp:
Olcsó kategória: meghúzod a csavart, rárögzíted a fényképezőre. Mihelyt portréállásba rakod (90° elfordítva), a gép elcsavarodik.
Még mindig olcsó kategóriában, de már valamivel drágábban kapsz műanyag cseretalpast, aminek nincs biztonsági retesze. Egy év, nem túl megerőltető használat után egy kicsit megkopik a pereme a műanyag cuccnak, és egy kisebb szögben lefele fényképezésnél elenged. Sajnos ez személyes tapasztalat, és csak a napellenző pro volta miatt nem lett baja az obinak.
Fém, olcsobb kategória (ez már 18-20k-s fej): ilyet még nem próbáltam. Ránézésre ezek már biztonságosak.
Fém, és drága kategória (a fej): előbb törik szét a gépvázad, minthogy levállna a cseretalp a gépedről, vagy elengedné a fej. Az ilyen cseretalp most olyan 8-9k lehet.Így már lesz összehasonlítási alapod...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
eddie1978
senior tag
Én a D60/55-200VR-hez egy Weifeng WF-6662A csodát vettem. 12k volt DX-ről.
Helyén kezelve jó kis állvány. Fémből van. A gép nem esik le a levegőből, lehet a segítségével szép csillagos ég fotókat készíteni. Az 55-200mm-es obival remeg mint a kocsonya a keresőben látott kép ha hozzáérek. Távkioldóval is jól használható. A legutóbb madárfotózáshoz próbáltam ki. A gömbfejet fellazítva és az állványt kézzel leterhelve , a lábak találkozásánál nyomtam le, egész jól használható volt. A képeim egy hajszálnyival élesebbekk lettek ugyanazt az 1/320s záridőt használva mint kézből.
Zárszóként csak azt tudom mondani, hogy érdemes venned egy fém cuccot, mert melóhelyen van egy Hama műanyag csoda, de én nem ajánlom. Egyszerűen gagyi, ami a használat rovására megy.[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Nehéz jó választ adni rá. A gond az, hogy nem próbáltam ki azt az állványt, csak megnéztem egy házi videót a guglin...
Azt nézd meg elsősorban, hogy alkalmas-e arra az állvány, hogy biztonsággal megfogja a vázad. Ebben az árkategóriában általában csak kis videocam, és hulla könnyű kompaktok esetében biztonságos.
Gyorscseretalpa nem néz ki túl jónak. A műanyag cuccos hamar elkophat, és akkor egy váratlan helyzetben puff. és már pottyan is lefelé a rendszered.Arra ne számíts, hogy remegés nélküli lesz. Mondjuk APS-C-n betarthatod a reciprokszabályt. (50mm -> 1/50s záridő = tehát 1 stoppot azért csak nyersz az alátámasztással), de tény, hogy mindentől be fog remegni, és a 2s lecsengési idő se lesz meg (szabványos késleltetés).
És most jön az, amiért neked semmiképp nem ajánlott. Te akár 200mm-es telét is használhatsz. Minél nagyobb a gyújtótáv, annál kisebb remegés is nagy mozgást okoz.
Kicsit feljebb viszed a költségvetést, akkor legalább a biztonság kérdését meg tudod oldani.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest