- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
válasz poci76 #30427 üzenetére
Köszönöm Neked is meg worxland-nak az infókat, így már teljesen tiszta! Olvastam az imént ezt az eljárást, azaz a Samunak az új 3D-s módszerét, de csak most esett le miről is van szó.
Azt hiszem így viszont a voksom a Samu-nál teszem le.
Hálás köszönetem,
Üdv
Laci"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
raidx
őstag
válasz poci76 #30715 üzenetére
Akkor ez igaz lehet a 120GB Kingston HyperX Fury SHFS37A/120G-ra is?
Termék specifikáció:
- kapacitás: 120GB
- csatlakozás: SATA3
- olvasási teljesítmény: 500MB/s
- írási teljesítmény: 500MB/s
- méret: 2,5"
- beépítő keret: igen
- fogyasztás: 2,76WAki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
jeni
félisten
válasz poci76 #31153 üzenetére
El kell,hogy fogadják,hiszen ezek dokumentálva,vissza igazolva vannak. Az más kérdés,hogy a mostani 120GB SSD mennyit ér majd 5 év múlva? Ez érvényes a 256GB SSD-re is. Nagy valószínű, hogy 5 év múlva a mostani 256GB SSD áron lehet majd megvenni az 500GB SSD-t. Hacsak ki nem jön egy újabb szabvány. Javítani biztosan nem fogják hanem cserélik gari időn belül,hasonlóra vagy nagyobbra.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz poci76 #31260 üzenetére
"Azonos technológia esetén az MLC valóban sokkal strapabíróbb, mint a TLC."
Ebben a mondatban több ellentmondás is van(értsd_ Nem lehet igaz...
1. Az MLC és TLC technológia sosem egyforma technológia(nem is lehet)
2. Samsung TLC-je többet bír(nem kicsit), mint egyéb gyártók MLC-i.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
deadbody
tag
válasz poci76 #33484 üzenetére
Köszönöm a választ, jelenlegi 64es ssd-m 8 hónapos 2,25tb írással, ezen annyi valtozás lenne, hogy amivel aktuálisan játaszok az kerülne ssdre, adattárnak maradna hdd, meggondolom akkor melyik legyen, kingstonról elég sok rosszat olvastam itt fórumon, úgyhogy az kilőve.
-
djg
aktív tag
válasz poci76 #33485 üzenetére
Szia!
Köszönöm, visszakerestem!
Végignéztem ismét az ajánlott listát és az elérhetőbb árúak közt az alábbiakat találtam.
Adata 128GB Premier Pro SP920
Kingston 120GB HyperX Fury
Adata 128GB ASP900S3-128GM-CAz áruk pont ebben a sorrendben van ott, ahol néztem, de amúgy 1.500 Ft-on belül mozognak, szóval ez nem téma.
Ami az érdekes számomra, hogy az SP920-ast a gyártói honlap 5 év garanciával hirdeti, de én minden boltban 3 évet látok.
A tempók összemérhetősége kicsit nehézkes, mivel:HyperX Fury
Maximum 4k Read/Write
120GB — up to 84,000/ up to 52,000 IOPS
Random 4k Read/Write
120GB — up to 11,500/ up to 52,000 IOPSPremier Pro SP900
128GB Performance (ATTO) :
Read : Up to 545MB/s
Write : Up to 535MB/s
Multimedia Data Transfer (AS-SSD)
Read : Up to 270MB/S
Write : Up to 130MB/S
MAX 4K write IOPS up to 91KPremier Pro SP920
128GB Performance (ATTO) :
Read : Up to 560MB/s
Write : Up to 180MB/s
Maximum 4K read/write IOPS up to 80K/45KTehát random csak a Kingstonnál van feltüntetve, maximum 4k-ba pedig nagyon durva különbségek mutatkoznak, SP900 kétszer annyi, mint a másik kettő.
Persze ez csak elmélet és gondolom, hogy nincsenek igazán különbségek a gyakorlatban (vagy de?) a három termék közt, csak zavaró, hogy még az Adata saját honlapján sem következetesen vannak az adatok megadva két terméke között...
Ami viszont boot és egyéb alap tevékenységek miatt igazán érdekes lenne, a 4k random read gondolom, az meg nincs is feltüntetve az adata-nál...[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz poci76 #34177 üzenetére
Miért nem veszel olyat, ami bírja az 50 GB-ot naponta 5 éven át, Pl. Ocz Vector 180, vagy Plextor M6 Pro, vagy Intel 730, vagy Corsair Force GT. Ezek szerintem még a megfizethető kategóriában vannak.
Meg aztán bírnak ezek többet is.
-
Viktor81
senior tag
válasz poci76 #34177 üzenetére
Most erre mit reflektáljak ?
Set Top Box-ban nem éppen általános az SSD használata, másrészt napi 10-15 óra ? Nem kérdezem, mi lehet olyan értékes, amit archiválni kellene a TV-ből, de tegyük fel, elfogadom, van olyan, ami Neked fontos, letöltöd HD-ben 1/10-ed ekkora méretben és megoldva. Mégegyszer: van olyan felhasználási mód, ahol ezt az értéket túl lehet lépni, de ez nem álatlános. Nem akarlak megsérteni, de "normális" példát is tudnál mondani ? Vagy írnál néhány példát, hogy okuljak, mi olyan értékes és beszerezhetetlen a mai TV-ben, amiből 10-15 órát kell felvenni és még ráadásul szerkeszteni is ? Komolyan érdekel, mert van HDD-s STB-m, HD csomagos UPC előfizetésem, de ha megölnének sem tudnék napi ! 15 órát felvenni és időt pazarolni a szerkesztésére és archiválására. Valamelyikőnk fordítva ül a lovon és szeretném tudni, ha én vagyok az...V.
-
Viktor81
senior tag
válasz poci76 #34190 üzenetére
Félreérted. Semmi közöm hozzá (kíváncsi lettem volna esetleg, de ismerve a TV műsor kínálatot és pl. a ncore tartamlát, lényegtelen) Ehhez nem kell SSD. Ez nem az SSD normális felhasználási módja, szóval továbbra is azt mondom, "irreális napi 30GB adat". Az pedig megint szélsőséges és felesleges túlzás, hogy 2 óra "értékes" műsorért 10-15 óra kerül rögzítésre. Az STB több felvételt is kezel schedule szerint.
V.
[ Szerkesztve ]
-
greenstone
csendes tag
válasz poci76 #35169 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Igazából nagyjából én is úgy voltam vele, hogy mindegy kell hogy legyen, de azért gondoltam megkérdezek valaki hozzáértőbbet, ha már egyszer van ilyen eltérés a kettő között. Esetleg bármelyikkel valami megbízhatósági gond ismert? Nézegettem neten, de nem nagyon találtam ilyesmit. Csak azért emlékszem rá, hogy anno egy-két ismerősöm a 840 evo-val küzdött a firmware miatt.
-
TeeJay
félisten
válasz poci76 #35550 üzenetére
ha 2000 programozást kibír egy 3D VNAND TLC cella akkor az 1TB-os 2PB-ot
az 500-as 1PB-ot a 250-es meg legalább 500TB-ot el kell tudjon viselni
SSD gyilkolós tesztben meg még ezt is vagy 5x túlteljesítettehavi 10TB írással is évente 120TB-ot kap, a 250-es így is kibír 4évet legalább
én nem tojnék be a 850EVO-tól, összegyűjtöm a pénzt az 1TB-os példányra és torrent alá berakom aztán ha 5évet megy akkor annyit megyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ló úr
őstag
Nekem a 120 GB-os HyperX Furym 1 hetes, erről megy minden jelenleg. Rendszer, torrent, starcraft 2, half life 2, minden. 147 GB nál járok úgy h leteszteltem sebességileg is ami sok felesleges GB írást tol rá.Lesz hozzá egy optibay és egy 250-es Scorpion black, csak mivel dolgozok állandóan, esténként már nincs időm ilyeneket vásárolni.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Már megbocsáss, de szerintem ez esetben a hiba inkább Nálad van ! Nekem ma 1 hónaposak az SSD-im, torrentre vettem, 1 hónapja 0-24-ben töltenek le és így járok 800GB írásnál. Hogyan lett egy rendszermeghajtón 4 hónap alatt 1000GB ? (Azt már nem is mondom, hogy van egy 2009-es Intel X25M G2-m, ami csak rendszerként szolgál és 3,74 TB-nál jár...)
V.
-
icp1970
senior tag
Köszönöm a hozzáértő választ. sutszi:Éppen arról írtam hogy nem pusztán a sebesség számít,hanem a strapa is.Könyörgöm ilyen alapon semmi értelme nem lenne a topiknak,mert az összefoglalóba be lehetne írni,válaszd a legolcsóbbat vagy amalyik a legszimpatikusabb ,hiszen valós helyzetben nem fogod érezni a különbséget,megbízhatóság terén meg bármelyik el romolhat idó előtt mind egy hogy TLC vagy MLC.És ennyi.De már megkaptam a választ.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz poci76 #36031 üzenetére
Emag szerint valamit tudnak a 120GB Samu SSD-k amik a 250GB változat nem.
Amúgy nem kell az Emagra fel menni. Az Aquacomp boltban is hasonló a helyzett. A 850 Pro olcsóbb mint a sima 850EVO ami közel 2000Ft-al drágább. Korábban irta valaki, hogy ez valami beragadt készlet lehet.
Amugy én is a Hyper Fury-t venném 13000Ft áron.120GB SLC sosem volt szerintem és nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz poci76 #36235 üzenetére
Az írási limit még aktívabb felhasználókat sem érinti túlságosan, aki meg torrentezik, majd megoldja másként.
De arról már kevesebbet szó esett a fórumban, hogy mondjuk mennyi szabad helyet érdemes hagyni a meghajtón, hogy ne mindig ugyanazt a helyet "koptassa" a rendszer. Én vagyok a rossz példa, lassan két éve úgy használom a 120as 840 EVOt, hogy kétfelé particionálva, mindkét részen 300..500 MB szabad hely van mostmár, de elég sokszor szaladt már le nullára... Igazi szadista vagyok. Egy hozzáértő megírhatná, hogy mennyi ráhagyással válasszon az ember méretet? Illetve érdemes e ezzel foglalkozni?
-
Viktor81
senior tag
válasz poci76 #36640 üzenetére
Szia !
Természetesen nem baj, de ha nem bánod én reflektálok. Nem igazán értek egyet az általad leírtakkal. Ha már autó példát hoztál, elmondanám, én hogyan látom: teljesen mindegy, milyen használatról van szó, senki nem jós, az igények változhatnak (és a topicban ill. a tesvérében a Flash SSD-ben látszik, hogy az írás gyarkan több, mint azt a tulajok gondolják), szóval az autós hasonlatra vetítve: valaki új autót akar venni és van itt ez a kettő darab. egy új ismeretlen és egy bevált típus. Az új típusra 6 év garanciát ad a gyártó, míg a másikra 10-et (mások a számok, hogy életszerű legyen, de az arányok ugyanazok). A 6 év garosra a saját gyártója azt mondja 70e km-re garantálja a motorját, de lehet, hogy többet is kibír, míg a 10 év garos azt mondja az ő motorjában nincsen kilométer korlátozás. Az autó (amiben a saját gyártója sem bízik) 3M Ft, a másik 3,1M Ft.. Normális élethelyzetben van olyan elmeroggyant, aki azt mondja: "én nem fogok 100e Ft-al többet fizetni, különben is a mostani autómban is csak 50e km van" ? Ha ekkora összeget kiad, nem gondol semmire, csak az árkülönbséget látja ? 3 év múlva lehet eladná az autóját, vagy a gyerekére hagyná, de nem teheti, mert ő jelentéktelen különbség miatt olyat választott, aminél egy nevetségesen alacsony futásteljesítmény felett minden nap ajándék. Én ezt látom és kérlek, cáfolj rám, ha nincsen igazam. (de ne úgy, mint az a valaki, akit nem tudok kollégaként nevezni, hogy azt mondod, mert csak, hanem rámutatva, hol van a logikai bukfenc)
Üdv.: Viktor
Ui.: mértebeli jólásodra: 2008-2015 között egy nagyon nagy szmítógép gyártó R&D laborjában dolgoztam (többek között SSD-ket is teszteltünk) Minden év ben ezt jósolták, mit Te most. Az SSD duplázódik, az ár feleződik. Ennek ellenére tavaly tavasszal (mikor eljöttem) 256 GB-s SSD volt a legnagyobb, amivel gyárotttunk, de igen kevés gépbe került bele. 2009-ben vettem a 80-as Intelt és most, najainkban a felhasználok jelentős része 120-ast keres. Van ugyan némi jelentősebb változas az utóbbi 2-3 évben SSD téren, de én még nem látom, hogy 4 év múlva 20 ezer lesz az 1TB-os és mindenki olyat fog venni rendszermeghajtónak. Arról nem is beszélve, hogy ha így lenne, akkor arányaiban változnak az árak is és többség a mondjuk 256GB-ost fogja megvenni pl. 7 e Ft-ért, nem az 1TB-ost 20-ért. (látjuk, mennyire árérzékeny a vásárlóközönség, 1000 Ft miatt problémáznak, mi lesz, ha kettő azonos tudású, eltérő méretű darab között 15e lesz a különbség ?) Mint említettem a 80G-s 7 éves darab ugyanolyan élményt ad, mint a 2 db RAID0-ába kötött 1 TB-os, amik 200e+ÁFÁ-ba kerültek. Az SSD nem adattárolásra való. Ehhez túl drága, túl megbízhatatlan és túl felesleges. Van néhány őrült (mint én), aki megengedi magának, hogy úri huncutságból arra torrentezik, de ez közel sem általános.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple Watch
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic