- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Szia
Van-e eltérés Japánban forgalmazott SSD és az európai változat között?
Tudom,hogy banális kérdés,de mégis?
A Pioneer Blu-Ray írónál van eltérés,de SSD-nél?
Ha nincs milyent érdemes venni 120GB SSD kategóriában és milyen árban vannak ott? A gondom,hopgy rendes angol műszaki oldalt nem találok ahol az árakat megtudnám nézni.
Gondolom azokra nem világgarancia van,mint egyes digitális fotógépeknél? -
jeni
félisten
Szia
Annyiért nem rossz ár de csak SATA II-s és nem egy szuper gyors !
[link]HD Tune Pro 4.60
Read
Transfer Rate Minimum [MB/s] 255.6
Transfer Rate Maximum [MB/s] 263.4
Transfer Rate Average [MB/s] 262.2
Access Time [ms] 0.073
Burst Rate [MB/s] 92.3
Write
Transfer Rate Minimum [MB/s] 210.8
Transfer Rate Maximum [MB/s] 236.5
Transfer Rate Average [MB/s] 223.8
Access Time [ms] 0.108
Burst Rate [MB/s] 91.0
CPU Usage [%] 0.006Ennél a Samsung 830-s 120GB SSD gyorsabb majd 2x sebességgel.
A Corsair Force GT-120-s, az OCZ Agility3 120GB ,illetve a Curcial M4-s jobb az általad Verbatim-tól.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
(#632) drlovi
Lefelé a Sata III kompatibilis a Sata II-vel és árban szinte csak 2-3000 Ft-al drágább.
Az OCZ Agility3 120GB ami 30000 Ft alatt megkapod. -
jeni
félisten
Szia
Az alábbiak közt melyik a jobb?
OCZ Agility 3 és OCZ Vertex 3 valamint a Samsung 830-s széria
A 4.-t amit kinéztem az a Corsair GT de az picit drágább.
A sebességben teljesen egyformák? Melyik a gyorsabb?
Van-e egyiknek-másiknak kritériuma arra gondolva,hogy csak a Marwell vagy csak az Intel vezérlősre tehető?
U.i:Természetesen csak 120GB SSD-k jöhetnek képbe és sata3 csatiakkal.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
Az alábbi közt igazából nincs különbség,árban viszont a Corsair a drágább majd egy tízessel.
A Corsair GT az szinkronos,az OCZ Vertex 3 az melyik változat?Mintha valahol olvastam,hogy a szinkronos jobb,mint az aszinkronos változat.
Ez gyakorlatban mennyire helytálló?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
Igaz,hogy az SSD a Vista rendszerben nem működik megfelelően? Esetleg ott hamarabb elfárad,elfogy,mintha Win7 alatt használnám,vagyis nincs arra optimalizálva?U.i: Balage76[/B]
nem kicsi az? hosszabb távon hamar elfogyhat az a 64GB (60GB) adattár
ugyanis hozzá teszek még 6000 Ft-t és kapok azon az áron OCZ-t 120GB SSD
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Balage76 #1010 üzenetére
Igen,tény már a Woxcomputer is adja annyiért. Mivel korábban csak a prohardveren volt olcsóbb,igaz 3-4000 Ft-al. Ma ha választanom kell akkor a boltit venném meg 2000 Ft drágábban.
De sajnos már a boltokra sem lehet elmondani,hogy 2 év múlva ők se fognak bezárni[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Ez a hír nem valami biztató
[link]''Visszaszorult a SSD alkalmazása is, csak a legkomolyabb darabok kapnak 32 GB-os, mozgó alkatrész nélküli gyorsítótárat, amit 500 GB-os HDD egészít ki, így az olcsóbb modellekbe csak merevlemez kerül.''
-
jeni
félisten
Jelent e hátrányt,hogy a Crucial M4-s termékekre csak 2 év garancia van 3 helyett,mint a többi más gyártókra?
Bár itt 3 év garit adnak a többi bolt ellenében ! Mintha lassabb is lenne az adatai alapjánAz olvasás és a írás alapján inkább a OCZ Agility 3 a nyerőbb vétel. Az is igaz én is olvastam,hogy pár emberkének idő előtt elromlott.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
igen igazad van,hogy bármi elromolhat de ha már elromlik akkor ne a 3. évben romoljon el,és akkor dobhatom ki a 2 év garis SSD-t.
az pedig,hogy egyes boltok nem szeretik a 3év garis cuccokat forgalmazni,valószínű,hogy nyűg nekik,hogy foglalkozni kell a termékkel a 3. ÉVBEN HA NETALÁN ELROMLANAK.
ezért ott érdemes megvenni ahol rendesen megadják a gyártóit és nem a boltit.
sajnos az utóbbi időkben sok-sok nagyobb boltok egyszerűen bezártak,vagy már csak netes rendelés vesznek fel és csak futáron keresztül kaphatóak a meg a termékek. -
jeni
félisten
Itt a prohardveren van cikk a OCZ Vertex 4-ről amit nem hoztak ki jobbnak a Vertex 3 ellenében. Bár a garancia időt 3-ről megemelték 5 évre.
továbbra is a Samsung,a Vertex 3 és a Agility 3 amit jobban megérné megvenni. -
jeni
félisten
válasz _adaml21_ #1300 üzenetére
Szia
Ezt hogyan állapítottad meg? Sata3
Nem célszerűbb az optikai meghajtót kivenni (azt berakva egy külső USB 2.0 házba) és annak a helyére betenni a HDD-t egy adapter segítségével és a HDD helyére meg a SSD-t tenni?
Nekem egy Samsung NP300E7A és egy Samsung NP-R730-s van meg.
Elvileg csak az a Sata 3-s gép amiben USB 3.0 van?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz _adaml21_ #1309 üzenetére
erre gondoltam.
a vaterán lehet rá licitálni de van ilyen a PC diszkontban is. -
jeni
félisten
válasz szabadicsjoe #1314 üzenetére
Szia
Teljesen műanyagból van? Tartós kivitelűek?
Mert én is olyat néztem.
12,7mm a mérete? -
jeni
félisten
Szia
A Samsung RC730 laptopba amelyben 2 HDD hely van és így nem kell kiszerelnem az ODD-t.
Az alábbi 5 SSD-re gondoltam.
2.5" 830 128GB notebook-kit/ vagy a 2.5" 830 128GB desktop-kit (kérdés,hogy miket mellékelnek a csomagban?)
OCZ Agility 3 120 GB aszinkron
OCZ Vertex 3 120 GB szinkron?
OCZ Vertex 4 120 GB szinkron?
Corsair GT-120 szinkron?Az OCZ Vertex 3 és a Vertex 4 azok már szinkronosak? Mert ebben az esetben előny lenne.
Az Aglity 3 meg aszinkronos,igaz olcsóbb is.
A Vertex 4 előnyben lenne,ha az 5év garancia fontos és szinkronos működésű (gondolom azt a +2 évet maga a gyártó garantálja és a nem a bolt).
Mert ha mégse lenne jó a valamelyik a laptopban akkor még áttudnám tenni az asztali MSI Z68-GD64 BG3-s lapba amelyben mindkét sata3 vezérlés benne van.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Jó reggelt
Kérdésem az lenne,hogy az alábbi 2.5" Octane 128GB (R/W: 470/210 MB/s) 19900.
miért ilyenb olcsó és megbízható-e? Mivel tud igazából kevesebbet mint az Agility és a Vertex sorozat?
Ha jól gondolom az olvasás kisebb és az írás lassabb jóval,de igazából ennek az a szerepe,hogy gyorsan töltsön be és gyorsan olvasson bármit. Az írás már másodlagos ha főmeghajtónak van megvéve,vagyis a írás sebessége elhanyagolható.
Frissítve a win7 nem lesz mert azokat ki kell kapcsolni az SSD-n,hogy csak olvasson.
Vagy mégis számít az írási képesség?U-i:Ha csak olvasásra lesz akkor mennyire számít,hogy a 120GB helyett a 60GB lenne a gépben?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz easy...rider #1478 üzenetére
szia
ha vársz vele akkor elvileg olcsóbb is lehet,mert a mostani OCZ Octane 19990 Ft
szerintem a 128GB jobban megérné és nem rizikós,hogy megtelik idő után.
élettartamot senki sem tud semmit,friss a dolog,az a tuti ,hogy 3 év garanciás. -
jeni
félisten
Szia
Itt 28000 Ft de ott a OCZ Agility 120GB 23000 Ft.
A Corsairból én a GT-t venném.U-ioccsi beelőztek,legalább megerősítésnek jó
lehella
A Corsair szinkronos müködésű,a Samsung aszinkronos.
A Samsung elvileg kevésbé háklis,pletyka szerint.
Megbizhatóság szerint nincs infó,mert nincs annyira elterjedve,hogy a szervizesek %-s adatot adjanak meg,mi melyik romlik el többször.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
nem háklis,még nem panaszkodtak rá,hogy elromlott valamelyik
az OCZ-T MÁR VITTEK VISSZA de abból többet is adnak el.
tudásban nem lesz jobb a Samsung legalábbis gyorsaságban semmikép nem veszed észre (talán ha egyszerre futtatod őket két gép egymás mellé téve,akkor észre vennéd de 1-2 msp amiben különböznek)
és a 6000 Ft többlet nem fog jelentkezni a gépeden.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz lehella #1507 üzenetére
lehella
az SSD keret szabványra épül,ami nem térhet el semmitől. "2,5"-"3,5"
talán a lemez anyaga és vastagsága az ami eltérhet.amúgy külön hol kapható sata - USB átalakító ami a 2.5" 830 128GB notebook-kit (R/W: 520/320 MB/s).- noti változathoz mellékelnek?
(a notebook KIT-ben egy USB-s adapter a notiból kivett HDD-hez.)
a PC gépbe való beépítő keretem az van.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
itt közel 19000 Ft-al olcsóbb !
vagy belül még sem ugyanaz a kettő? -
jeni
félisten
válasz lehella #1530 üzenetére
én ilyesmit vennék amin van rajta biztonsági fémkapocs !
lehet derékszögű kivitelben is,csak páldaként jelőltem be azt
ugyanis egy idő után a biztonsági rekesz nélküli sata kábel dugó a csatlakozásból az apró rezgéstől akár kilazulhat,nem passzol be majd rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Hello
A Samsung laptopba az alábbi Ahci 64 bit drivert kell telepíteni?
[Intelahci 64bit]
valamint a Corsair GT 120GB ez a firm való hozzá?
Force Series GT 120GB 1.3.3 Firmware Updateés innen még mit érdemes leszedni?
[link] -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
ez meg a gyártói Samsung NP-RC730 oldal Intel Rapid Storage
jót néztem ki?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Tudja-e valaki,hogy a Samsung 830 SSD 120GB aszinkronos vagy szinkronos vezérlésű?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
OCZ Vertex 3 120GB
Samsung 830 120GB
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 (Iponnál most 24000 Ft akciósan). -
jeni
félisten
A Kingston 120GB +V200 jobb mint a OCZ Agility 120GB ? ennél előny a saját névre szóló számla
Árban teljesen egyformák,és minőségben,tudásban?
Esetleg a 3000 Ft drágább Vertex3 vagy +1000 Ft-al drágább Samsung 830 120GB? itt viszont más által meghozott számla szerepel,vagyis az illetőn keresztül menne a gari.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest