-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mi a Manó?! #37458 üzenetére
Mert újabban -sajnos elég gyakran- olyan FW-l szállítják, amit senki nem ismer és ezek az "új" FW-k hajlamosak arra, hogy egyik napról a másikra lenulláznak SMART adatokat (pl 0 byte írt és olvasott adatot ad vissza ill. ezzel párhuzamosan 1%-ra (vagy épp 0-ra) esik le az egészségi állapotát jelző SMART attribútum...)
A bosszantó az egészben az, hogy nem lehet frissíteni a FW-t a gyári oldalról letölthető FW-el, mert az általában mindig régebbi, mint ami ezeken az SSD-ken gyárilag rajta van...
UI: Nem ide tartozik, de mióta frissült a Firefox, azóta a magyar nyelvhelyesség-ellenőrző nem igazán szuperál.. Másnál is?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Mi a Manó?!
tag
válasz
Mi a Manó?! #37241 üzenetére
Közben rájöttem mi volt a hiba okozója!
Mikor kérte a lapozófájl beállításainak módosítása utána az újraindítást, akkor a régi winyója, rajta a letükrözött oprendszerrel rávolt dugva az usb portra és úgy tünik az bolondította meg a boot folyamatát! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mi a Manó?! #37126 üzenetére
Azért nem gyártói garanciás, mert nem a forgalmazón keresztül szerzik be az SSD-t. Értsd: külföldön veszik nagy tételben, így több haszon van rajta mint ha itthon vennék a forgalmazón keresztül.
⭐ Stella
-
poci76
aktív tag
válasz
Mi a Manó?! #37130 üzenetére
A bolt/nagyker nem a hivatalos márkaképviseleten keresztül szerzi be a terméket, hanem ki tudja hogy, általában külföldről. A Samsung pedig úgy döntött (nincs ezzel egyedül), hogy az ilyen formán beszerzett termékekre ő nem nyújt garanciális szolgáltatást. A bolti garanciás termékek tehát olcsóbbak, mint a gyári, viszont a márkaszerviz nem foglalkozik vele. Lehet kapni gyári garanciával is, akinek ez fontos, megveheti úgy.
-
poci76
aktív tag
válasz
Ezt hívják bolti garanciának.
-
Orgi
addikt
válasz
Mondjuk én a helyedben a 7-es kulcsával most felraknék a friss ssd-re egy új 10-est, ez egy remek alkalom lenne...
-
olle
senior tag
válasz
Mi a Manó?! #37076 üzenetére
A gyártói garancia azt jelenti 5 év esetén hogy nem kell visszavinned oda ahova vetted. (küldheted rögtön a gyártóhoz) a bolti 3 év lejár akkor még van 3 év gyártóid. Asszem regisztrálni kell a terméket a gyártónál. Ilyet eddig PC cuccal nem csináltam. De egy hajnyírónál működött. Amúgy én Aqua illetve PCX nél szoktam mind a 2 helyen rugalmasak garanciális ügyekben. Legalábbis nekem még nem volt gondom. Bár adja az ég hogy senkinek ne kelljen gariztatnia.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Teaway
veterán
-
dugo_
veterán
válasz
Mi a Manó?! #37074 üzenetére
7mm magasak a SATA SSD-k, gond nélkül be tudod rakni a gépbe. Nem kell semmilyen magasító, alulról van méretezve minden csatlakozó, csavarfurat. Csak az ultrabookoknál számít a vastagság, ahol sokszor csak 7m-es HDD/SSD fér be.
Abban a Dellben valószínűleg a 9mm magas HDD-k is elférnek.[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz
Mi a Manó?! #37070 üzenetére
Mindkettő jó választás.
Azt kell még tudni, hogy az EVO 850-re 5 év a gyári gari és garanciális feltételekben írási korlát van, 75 TBW. Ennyit egy átlagfelhasználó sok-sok év alatt tud összehozni.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz
Mi a Manó?! #37067 üzenetére
Kézikönyve [link] szerint SATA3.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Gumi és felni topik
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- További aktív témák...
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Hibátlan - Kingston - Kingmax - Samsung m.2 SATA és NVME SSD-k
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest