Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• poci76

aktív tag

válasz Frawly #51092 üzenetére

A TLC/QLC egyik fajtája a 3D, nem pedig az utódja. Amiről te beszélsz, az a TLC/QLC másik fajltája, a planár. Nem csak a 840-es Samsungnak, hanem több másik 1x nm-es planár technológiával gyártott TLC NAND-nak is voltak megbízhatósági problémái, mert kevés elektront tudott tárolni a töltéscsapdájuk. A nevesebb gyártók ezt idővel firmware-rel részben elfedték, de igazából a 3D technológia segített, ahol jelentősen lehetett növelni a töltéscsapda méretét anélkül, hogy a gyártási költség ezt jelenősen megérezte volna, így vált a TLC mára azzá, ami: egy megbízható, az MLC-nél alig rosszabb paraméterekkel rendelkező típussá. Elképzelhető, hogy a QLC-nek nem lesznek ilyen jellegű problémái, de a gyártók szeretik a vevőkkel végeztetni a bétatesztet, így én inkább kivárok. :)

• joysefke

veterán

válasz Frawly #51092 üzenetére

és még a korai TLC-s meghajtók is bírják, semmilyen gyerekbetegségük nem volt

Pár hozzászólással feljebb írtam le, hogy nekem három szar Samu 840 (első TLC-s meghajtó) megfordult a kezeim között. Ezzel az összes szar volt amihez közöm volt (kettő darab). Meg még a garanciális csere is amit tovább adtam (egy darab).

Mi ez ha nem gyermekbetegség? Mondhatod, hogy nem a cella halt meg, de a cella meg a vezérlő meg a szoftver összetartozik, az új TLC cellákhoz új TLC képes vezérlőre is szüksége volt a Samu 840-nek...

Hogy pontosan melyikben mi halt meg azt nem tudom (nem is érdekel) de hogy nem volt jó konstrukció az biztos. És szériahiba volt...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák