- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
emlekmas
tag
Sziasztok!
A következő környezetbe kellene egy router:
egy 60 négyzetméter körüli, vasbeton tartószerkezetes, téglafalas panel, ahol a DI-524-es a két ajtón keresztül (folyosó+szoba) már elég gyenge jelet adott.
Mondjuk a Wifi része lesz a legkevesebbet használva igazából, az csak akkor, ha családból valaki hozza a saját kütyüjét, és használná nálunk is. De akkor jó, ha működik. Egyébként alapból kábel.ÉS akkor az igények:
Jó lenne egy usb csatoló egy vinyóhoz. Értelem szerűen a kettőt együtt szeretném megvenni, tehát router+hozzá vinyó (2, de inkább 3 Tera méretben). Ez azért fontos, mert jeleztétek, hogy az usb-s tápellátás néha nem oké, és néha nem megy a vinyó a routerrel. Ezért kellene együttes javaslat az eszközökre.
Helyileg folyosón a bejárati ajtó feletti dobozban lenne(minimum egy ajtó elválasztja bármelyik hálószobától), de azért ne legyen porszívó hangjuk.Amit még nem tudok, hogy a torrentet akarom-e úgy felrakni, hogy a háttérben is fusson. Eddig a gépen azért volt jó, mert tudtam, hogy ha egyéb okokból kell a net, egy klikkeléssl kilőttem a torrentet, nem kellett ide-lépni, oda loginolni, ilyen felület - olyan felület, csak jobbklikk az ikonon és bezár (nem tudom, hálózati meghajtónál és routeres kliensproginál ez mennyire komplikált, még soha nem használtam).
Ha viszont az asztali gépen fut a torrentprogram hálózati vinyóra mentve, akkor gondolom előbb lehúzza a netről az adatot, azt utána kiküldi a gépbe a router kábelen, a torrentprogi megvizsgálja, és visszaküldi a routernek, hogy irja ki a hálózati vinyóra. Tehát ez akkor biztosan fogja a sávszélt, és eléggé nyakatekert is, fölöslegesen rohangálnak a bitek a gép és a router között oda-vissza.
Szóval akkor valami hekkelt szoftver kell a routerre, (hogy közvetlenül tudja írni a vinyóra, amit leszedett,) mert a gyári torrentkliensek meg elég szutykok, ahogy olvasom.További igény, hogy filmet lehessen nézni a hálózati vinyóról gond nélkül.
Jelenleg egy fiberpower 25/1.5, de ez valószínűleg fog fentebb menni nemsokára, ezért inkább a 120-asra kellene optimalizálni. Lényeg, hogy ne a saját eszközeim legyenek a szűk keresztmetszet sem a külső, sem a belső hálózaton. Hosszabb távú beruházásnak tervezem őket, ezért nem baj, ha a garancia is hosszabb.
A piszkos anyagiak: olyan 55eFt körül jó lenne megúszni a router+vinyó kombót. Milyen típusokat tudnátok ajánlani?i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
emlekmas
tag
válasz Gubek-Einste #25305 üzenetére
Köszönöm az infót. Olvastam tesztet az asus RT-N16-ról , és további kérdéseim lennének:
1) [Rudi írja itt], hogy regisztrálni kell a vinyót DNS-be. Ezt akkor is kell, ha én ezt távolról (házon kívülről) nem szeretném elérni (sőt, kifejezetten előnyösnek találnám, ha kívülről nem elérhető ilyen módon), csak a lakásban lévő gépekről, ami vagy vezetéken, vagy wifin csatlakozik a routeremhez? Néztem a képeket is, de nem jöttem rá a válaszra, bár ez főleg a hozzá nem értésem miatt van.
2) mindkét usb port használható vinyónak szükség esetén, vagy az egyikre mindenképpen nyomtatót lehet csak tenni???
3) a filmezés akkor is szaggathat, ha kábelen szedem a routeres vinyóról az adatokat? Mint írtam, a wifi igazából csak mint kiegészítő lehetőség jön szóba (alapból OFF) vendégek számára, a saját cuccaim kábelen csatlakoznának mind.
[ Szerkesztve ]
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25315 üzenetére
Szia!
A 25317-ben feltett kérdésekre tudnál válaszolni nekem?
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25331 üzenetére
Bocsánat, valamit tényleg elcsesztem.
Egy prohardveres teszt-cikket akartam linkelni, ezt:
http://prohardver.hu/teszt/asus_rt-n16_egy_nagytudasu_router/mukodes.html
Az első kép alatti sorok ihlették a kérdésemet.Köszönöm a segítséget!
-
emlekmas
tag
Az N56U és az N16 viszonylatában megéri az a kb. +3kHuf többlet az első routerért? Eddig N16-ban gondolkodtam, de ha már ilyen kicsi köztük az árdifferencia, akkor akár az N56U is beleférhet.
[ Szerkesztve ]
-
emlekmas
tag
ASUS RT N16 okosításban kérnék segítséget, nem találtam ezzel kapcsolatos linkeket a kiemelt "első" hozzászólásban. Jelenleg a 0 kilométeres eszközön az 1.0.2.3 gyári verzió van rajta.
Honnan és mit kellene letölteni hozzá? (gugli dob, de nem tudom, melyik megbízható, ezért kérnék linket, amit ismertek) Illetve ha van egy guide is az okosítás menetéről, az hasznos lenne.
Ha csak parancssorból szerelhető, akkor nem hiszem, hogy neki merek fogni.[ Szerkesztve ]
-
emlekmas
tag
válasz Gubek-Einste #25974 üzenetére
köszönöm
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25975 üzenetére
Nézem ott is, köszönöm.
-
emlekmas
tag
válasz Intruder2k5 #25975 üzenetére
Ugye jól látom, hogy [innen] akkor nekem a Shibby listában lévő: tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-102-AIO.zip
a fájl (és egyedül csak ez, semmi más) kell a firmware frissítéshez?mert ehhez van a legfrissebb feltöltési dátum, ezért feltételezem, hogy ez a legkiforrottabb. (a fájlnévben az 1.28 után és a MIPS előtt nincs több szám, mint a többi mod linkjében, ezért nem tudom a többihez hasonlítani.)
-
emlekmas
tag
válasz Gubek-Einste #27148 üzenetére
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ASUS rtn16 routerről, hogy ha usb-n rákötök egy dokkolót (ami önmagában biztosan nem tudja lekapcsolni a tányérok forgatását, hiába idle a vinyó akár napokig is), akkor remélhetem-e azt, hogy a router elveszi tőle az usb-n a tápot egy idő után, és nem forog fölöslegesen napokig, hetekig?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Half-Life 2
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs