- Synology NAS
- Proxmox VE
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asustor NAS
- Az AMD készen áll, hogy elindítsa a chipgyártást a TSMC arizonai gyárában
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106789 üzenetére
Teljesen ellentmondó a TP Link oldala.
A router adatlapján EasyMesh támogatás van, de a one mesh supported devices oldalon meg fel van sorolva.
Én nem bízok olyan gyártóban, aki maganse tudja mit árul. -
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106787 üzenetére
Csak nem kompatibilis egymással, talán FW frissítésssel tudja AC1200 az EasyMesh-t, kérdés hányas verziós van neked.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106785 üzenetére
Nem vagyok TP-Link Fan, csak úgy alakult, hogy ilyeneket hordott össze a szél, de mi a helyzet Nálad és az Asus-nál?
Ha egy routerrel megoldható a lakás lefedése akkor az az extenderrel csak bajt csinál.
Nagyon régen volt TP Link eszközöm, személy szerint mindig bajom volt velük. Az ASUS sokkal megbízhatóbb és akkoriban sokkal jobb szoftverrel rendelkeztek. Nem találtam egyértelmű választ, hogy a TP-Linkben van-e torrent.
Nekem a TP-Link termékeim vannak itthon pl. extender is, gondolom kompatibilitási okból maradni lenne célszerű ennél a gyártónál.
Az extender nem tud egy mesh hálózatot csinálni TPLink routerrel, mert más termék család így ott mindegy a márka, és a switchnél is hasonlóan mindegy, de azokban nem vagyok otthon.Nincs WIFI7 kliensem. Gondot okozhat-e jövőbe a 6GHz-es sáv hiánya, egy vasbeton panelház 9-ik emeletén? Egyedül élek, alkalmanként a gyerek meglátogat.
Én inkább arra utaltam, hogy a WIFI7 előnye (szerintem) inkább az, hogy van egy új 6Ghz sáv amit még nem használnak a szomszédok. Persze más előny is, de ha nincs WIFI 7 eszközöd és a közeljövőben nem is lesz, akkor kérdés, hogy megéri-e ilyenre pluszban fizetni.Személy szerint rendelnék netről egy TUF Gaming AX4200-t (USB miatt) aztán kiderül, ha rossz visszaküldeném, de lelkes amatőr mintsem hozzáértő vagyok a témában.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106777 üzenetére
Elvileg van Samba/DLNA/Torrent kliens.
A 256MB ram meg ki tudja mire lesz elég.Én vennék egy ASUS RT-AX57-t netről ahova könnyen vissza lehet küldeni.
A TPLink AC1200 range extender nélkül megnézném megfelel-e otthonra. -
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106770 üzenetére
6Ghz nélkül szerintem sok értelme nincs a Wifi 7-nek, pláne hogy eszközöd sincs hozzá láthatólag.
Az ASUS RT-AX57 nálam magában lefedte az 89nm új építésű lakást.A többek adnak majd rendes választ, valószínű TPlink routerrel a mesh miatt jobban járnál, de ahhoz nem értek.
A WR1043-at 5-8 éve nyugdíjazni kellett volna.
-
dragon1993
őstag
válasz
_stick_ #106747 üzenetére
One topic összefoglaló.
Nekem új építésű végpontnál nem engedték a bridge módot és a dhcp se állítható.Wifi kikapcs, összes eszköz ráköt, újraindít, majd mögé kötöttem az asus routert az megkapta a one router dhcp tartomány első ip címét majd dmzben beadtam az asus router ip-jét. Így kb ugyan az mint a bridge mód.
-
dragon1993
őstag
A TP Link AX73 2,4Ghz sávja lefedettségben mennyire rossz? Pár tesztben elég instabilnak írták, használtan garanciával jó áron hozzá tudnék jutni.
A Vodafone Nokia modemének a lefedettségét hozza vajon?
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #106635 üzenetére
Unifi Express router és a Unifi AP-k tudnak így együtt működni vagy kell egy wifi nélküli router és a router mellé is egy AP-t kell tennem?
-
dragon1993
őstag
Új lakásba költözünk, lesz pár wifi-s lámpa így egy jobb routert is beszereznék.
A mennyezeten van 3 UTP kiállás, itt POE-s AP-kat tennék a jövőben.
A TP Linknek az Omada AP családja mellé be tudok rakni egy AX73-at, hogy rendesen menjen a mesh?
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #61257 üzenetére
Az N18U miért nincs a listán?
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60866 üzenetére
N18U helyett nem lenne jobb vétel a D-Link 860L B1 CFW-el?
Egy árban van a kettő.
CFW garancia vesztős? -
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #60608 üzenetére
Emeletes családi ház padlásán található a jelenlegi TL-WR1043ND V1 routerünk, ami sajnos hetente fagyogat és macerás felmászni hozzá.
A telefonokon kívül jelenleg nincs 5Ghz-es eszköz.
Az Asus N56U sajnos kifutott pedig nagyon szimpatikus volt, a volt munkahelyemre Asus RT-N18U lett véve az tetszett viszont nem tudok dönteni ,hogy maradjon RT-N18U vagy pedig a terméktámogatás miatt legyen RT-AC58U mivel az újabb modell. Szerintetek?
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #51248 üzenetére
NTFS-t olvas, vagy formázhatom át?
-
dragon1993
őstag
Router-t keresek a céghez, Linksys WRT54GL volt az elődje ami meghalt.
Így nézett ki a történet WAN => Linksys WRT54GL => TP Link Switch.Ami jó lenne:
USB-vel tudjon külső HDD megosztásként csatolni.
Opcionálisan 2. USB hogy a nyomtatót is hozzá tudjuk kötni.
VPN szerver pedig nagyon opcionális.20k körül szeretnénk rákölteni, mit ajánlanátok ?
-
dragon1993
őstag
válasz
exabit #17424 üzenetére
200-300MB a valóságban és eddig csak a saját hülyeségem miatt fagyott le Tp Link Wr1043nd
-
dragon1993
őstag
válasz
csokoládé13 #17321 üzenetére
Lehet kapni 4500Ft-ért is routert de az szar nekem a 20 megás netből 2 szobával arréb már csak 16-ot hozott gyakran fagyott most vettem egy drágábban most tesztelgetem ez hozza a 25mb-t.
-
dragon1993
őstag
Linksys E1000 vagy TP-LINK TL-WR1043 ND.
Stabill ne fagyon , 30-40mb. -
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17304 üzenetére
Az 2x annyi nem akarok én a routerrel semmit max vpn mert a suliban tiltott a fb a cisco név meg egyenlő a stabbilitással , megrendelem neten személyes átvéttel ha valami gáz van akkor ott van a 8 nap amíg visszavihetem.
-
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17300 üzenetére
Ez tuti jó ? Az edigitalná csak rosszat írnak róla:
Cisco gyártmányhoz meg azért ragaszkodok mert a padláson van a router lefagy mászhatok fel.
http://edigital.hu/http//www.edigital.hu/Router/Asus_RT-N12_WLAN_router-p61107.html?bid=&partner=10003 -
dragon1993
őstag
válasz
Intruder2k5 #17293 üzenetére
Rettenetesen drága lejebb adok aztán majd mellé +1 pc. Legyen stabill wifi N-es. Ne fagyon. IPV6+LINUX FW
LINKSYS-E1000 ?
-
dragon1993
őstag
Sziasztok , szeretnék egy stabill routert ami nagy terhelés alatt sem fagy le.
(60-70gb/nap p2p 470 futattot torrent). Lehetőleg legyen linksys (nem annyira fontos). N-es wifi, nagy hatótávú , ipv6 támogatással (lassan itt az ipv6 átállás).
Linux fw,usb csatlakozó és a vpn se lenne hátrány és ne legyen csillagászati összegű.
Mit javasoltok ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 370e / RTX 4070Ti S 420e / 5070 300e / 5070Ti 430e / 5080 600e
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest