Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
tknof1871
őstag
válasz Gubek-Einste #80418 üzenetére
Üdv!
Jobb megoldás az ha a fő router lesz a friss beszerzés, pl egy Asus AC65P, és a jelenlegi lesz a másodlagos eszköz.
Asus AC65P továbbra is jó választás? Most egy Asus RT-N56U H/W Ver: B1 van.
Szeretnék otthonra kamerát, néhány smarthome dolgot. Panellakás, 53 m2. Olvastam ajánlott egy fizikailag elkülönített alhálózatot csinálni nekik. Ezért a +1 router. Az eszközök csak akkor érjék el a netet ha feltétlenül szükséges.Ez az Asus AC65P AC1750 Gaming Wi-Fi router, Dual-Band, MU-MIMO, USB 3.1 az amiről szó van? Itt most elég olcsó.
Legtöbb webshop kb dupla árat kér. Hogy lehet itt ilyen olcsó???Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, telekomos Sagem szolgáltatói wifi helyett (után) keresek egy normálisan és stabilan működő WIFI routert, mert ez egész egszerűen instabil. Tudnátok ajánlani ilyen kb 20-25ezer forintig? Kb 6-7 eszköz csatlakozna (3-4 telefon, 2-3 laptop) kb 50 nm-en. A lényeg, hogy legyen egy hosszú távon stabilan működő eszköz, 5 ghz nem fontos. MInden épitő hosszászólást nagyon köszönök, akár olyat is aki már cserélte is igy
-
-
Topikgazda
-
golyós
addikt
Sziasztok!
Adott egy 11.ker panel lakás, jelenleg 500as Voda nettel, még idén emeltetném az 1000-re.
A szolgáltatói router után raknék egy sajátot mert nagyon halvány a szolgáltatói.
Tudom a nagyobb csomag router cserével is társul, de mindig ajánljátok a saját routert.
Ami csatlakozna rá :
1 Smart tv kábellel
A többi eszköz wifin : 2 tv. 3 laptop, 5 telefon
Jelenlegi router random ledobálja az eszközöket 1-2 percre még 5ghz-en is.
A MAc szűrést beállítani szinte lehetetlen, vagy mindent tilt vagy semmit, hiába tudja akár idősávokra bontva, egyszerűen lefagy tőle a router.
A középső gyerek telefonját, tv-jét, laptopját tiltanám éjjel.A sebességgel nem vagyok megelégedve.
A panelház miatt erősen wifi telített a szomszédok miatt.Az Asus RT-AX58U elég lenne ?
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Topikgazda
-
Atom100
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #91988 üzenetére
Köszönöm szépen.
Egyébként AC58u v3 vagy 59 u n v2 nem lehet jò? -
Topikgazda
-
istnag
addikt
válasz CsabaSteel #91961 üzenetére
Nem találtam benne. Router mód és Access point mód van.
-
Atom100
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #91979 üzenetére
Szia.Kertesház,régi épìtésű,L alakú és ez az egyik végébe kerülne, egyrészt mert ott már gyengébb a jel másrészt talán a kertben is jobb lenne a Wifi.Van már két Asus Meshben de erre most nem szánnék csak 25k körül max.Egy laptop meg egykét telò menne ròla,semmi extra.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #91984 üzenetére
A hardvere jó? TP-Link oldala nagyon szűkszavú...
-
Topikgazda
válasz #27216896 #91982 üzenetére
Archer C80 jó valamire?
Alap típusnak talán elmegy.alulra van kiépítve kábelezés esetleg egy mesh valaminek mellé, meg a kert felé is van kábel, ha kültéri erősítésre lenne később szükség.
OneMesh-nél a router mellé csak repeater tehet ami csak wifi-n kapcsolódhat a főeszközre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz zotosz #91981 üzenetére
Anyagiak a szűk keresztmetszet, így az a kérdés, h 2 ax55-el mennyire lövök mellé?
Mennyivel indokoltabb, szükségesebb ha az egyik eszköz AX56/58u?
Sokkal jobb megoldás lenne az AX58U, másodlagosnak megfelelő lehet az AX55.Van esetleg más ajánlott alternatíva?
Nincsen ami ennyire rugalmas.Nekem nem egyértelmű az asus logikája. A zenwifi eszközök is aimesh eszközök?
Az Asus-nak csak az AiMesh van mint mesh megoldás így igen, a ZenWifi is AiMesh kompatibilis.Azaz ha szükséges lesz akkor pl 2db ax55 mellé 1 cd6-ot be tudok rakni kábellel mint mesh bővítés?
IgenEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
törölt tag
Sziasztok!
Archer C80 jó valamire? Csak, mert brutál olcsósított lett!
Asztalik, smart tv gigabites switchről mennének, tehát róla kb. 4 teló, 2 tablet max. ház közepén (85m2), magasan lenne elhelyezve...ja és 2 szintes, beton födémmel...
Viszont alul csak 1 szoba lenne használatban, + mosókonyha, garázs, 1 fürdő és egy kamra, lépcsőház...de főként azon a szinten használnánk ahol elhelyeznénk, alulra van kiépítve kábelezés esetleg egy mesh valaminek mellé, meg a kert felé is van kábel, ha kültéri erősítésre lenne később szükség.
Bejövő netem optikán jön, Diginek a gigabites nete...huaweit adtak hozzá, hát az hurka nagyon![ Szerkesztve ]
-
zotosz
tag
Sziasztok,
az öreg n18u routerem vált csere éretté költözés miatt.
Pár száz topic hozzászólás után az AIMesh felé terelődnék.
Körülmények:
90nm-es, hosszúkás (4,5m*11m) ház 2 szinten, padlófűtés miatt nagyon vastag födémmel, meg vashálóval.
A szinteken belül a falak 4 réteg gipszkarton. A netem 1000-res T optika.
Nem 1-2 eszköz lenne, hanem mondjuk 20-25. Torrentezni nem nagyon szoktam. Ami igazán fontos pl céges laptop vagy nagy adatforgalom pl tv stream miatt ott kábel a cél. Így fontos lenne, h legyen 2-4 port a routeren.
A lakáson belül ki lett építve cat5 kábel, van több végpont.
Elképzelés:
szintenként 1-1 asus router köztük ethernet backhaul. Ha már tolok bele pénzt AX felé terelődnék.
Kérdéseim amiben a segítségeteket kérném:
Anyagiak a szűk keresztmetszet, így az a kérdés, h 2 ax55-el mennyire lövök mellé?Mennyivel indokoltabb, szükségesebb ha az egyik eszköz AX56/58u? Van esetleg más ajánlott alternatíva? A teljesítmény korlátok miben fognak megmutatkozni?
Hol találok 1 listát az aimesh kompatibilis eszközökről?
Nekem nem egyértelmű az asus logikája. A zenwifi eszközök is aimesh eszközök? Azaz ha szükséges lesz akkor pl 2db ax55 mellé 1 cd6-ot be tudok rakni kábellel mint mesh bővítés?
Köszönöm.-Isten hozta.... -Meg egy nagy fekete autó....
-
_ak_
addikt
Nem otthoni felhasználásra szánt routerekkel mennyire van itt valakinek tapasztalata?
Nem feltétlen csak industrial routert keresek, de azok is érdekelnek. A cel, ha jól értettem, dual 5G sim kepes router lenne, ahol konfigurálható egy belső es egy internet fele néző hálózat is. Nem itteni beszerzés lenne, igy az sem kizáró tényező.
A lényeg a stabil internet kapcsolaton van, lehetőleg minél nagyobb sávszéllel.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Topikgazda
válasz Atom100 #91978 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Atom100
csendes újonc
Sziasztok!Van kétAC68um, Meshben működnek de szeretnék bővíteni,milyen Meshképes Asus routert ajánlanátok nekem?Nem akarok túl sokat költeni már,viszont a wifi hatòtáv meg a Mesh fontos lenne,no meg az hogy ne legyen gondom vele..
Köszönöm szépen előre is! -
Dr.NX
Topikgazda
válasz Osiris #91975 üzenetére
Ahogy nézegettem, nincs valami nagy választék még 5G routerekből, azok is bőven 100 ezer Ft felett vannak.
ZTE MC801A Wireless 5G Router
Huawei 5G CPE PRO2
Ez a fajta kialakítás gondolom nem teszi lehetővé külső antenna használatát.Ez kültéri (IP68) 5G router:
Zyxel NR7101 250 ezer Ft[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Az AX10 miért volt sokáig ajánlott router? Akinek van mennyire elégedett az 5GHz hatótávval? Apámnak vettem még pár hónapja, de iszonyat gyenge volt, kíváncsiságból cseréltünk, elvittem neki a Xiaomi Ac2100-as routerem, ahol eddig már kb nem volt jel, most majdnem maxon van. Viszont nálam az AX10 a kis 33nm-es lakást alig szórja be, az 500-as vodás net csak a szobában tudja a maxot, pedig wifi6-os telóval tesztelem. Kint a lakás előtt az udvaron már ledobál, pedig kb 10 méterre vagyok a routertől (1db gipszkarton fal +50cm tégla fal)
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
5G mobilinternethez való routerre lenne szükségem hétvégi házban ahol vezetékes internetszolgáltatás nem érhető el. Jó lenne ha a routert tudnám kültéri antenával bővíteni, hogy az adótorony felé a lehető legstabilabb legyen a kommunikáció. A házban főleg wifis eszközök kapcsolódnának rá.
Tudnátok ajánlanni megbízható, hosszútávon gondozásmentesen működő eszközt és esetleg hozzá kültéri antennát?[ Szerkesztve ]
-
komandris93
csendes tag
válasz tkomlosi #91973 üzenetére
Így már tiszta, köszi!
Telekomos 4g mobilnetem szeretném megosztani kábelen, mégpedig úgy, hogy az új sim kártya foglalatos routerből jövő kábelt dugnám bele a xiaomi ax 1800-as routerembe (ezt még akkor vettem, amikor azt hittem, hogy az albérletben lévő net alkalmas online játékra, tehát már megvan), amiről tovabbosztanám a netet a többi eszköznek. Erre én a legolcsóbb tp link routert (az összefoglalóból) találom az optimális megoldásnak, mivel a mobilnetem kb 50-60 mbsp-t tud az albérletben. Szívesen fogadok más tippet is. -
tkomlosi
aktív tag
válasz komandris93 #91972 üzenetére
Tudsz rájuk csatlakoztatni kábeles internetet és van rajta SIM foglalat. Meg tudod osztani wifin és kábelen is. Szerintem az összefoglalóban javasolták alapjan írd meg hogy pontosan milyen körülmények között szeretnéd használni és akkor a közösség tud neked javasolni, hogy mivel járnál a legjobban!
-
komandris93
csendes tag
válasz tkomlosi #91971 üzenetére
Ezt akartam kerdezni, hogy ez így működik? Nem volt egyértelmű a leírás alapján, mert kb az összes ilyen eszköznél azt írják, hogy meg lehet vele osztani wifin a 4g netet. Én viszont kábelen szeretném megosztani. Ha ez működik az említett routereken, akkor már rendelem is az egyiket.
-
tkomlosi
aktív tag
válasz komandris93 #91970 üzenetére
Szia!
Mit jelent az, hogy bejön a 4g internet?
Ha 4g netes van, akkor van egy SIM kártyád, azt az összefoglalóban is szereplő valamelyik routerbe beleteszed és ennyi, a routerrol kábelen viheted tovább a többi eszközre.
-
komandris93
csendes tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani hogy a 4g-s netet milyen módszerrel tudom megosztani kábelen? Az összefoglalóban található 4g-s routereknél nem láttam, hogy ez opció lenne. Tehát a terv, hogy bejön a 4g internet, és azt valamilyen eszközzel lan kábellel összekötöm laptoppal/routerrel.
-
istnag
addikt
válasz CsabaSteel #91961 üzenetére
Szia,
Megnézem.#91968 ElektrikusDE
Nem lehetne már, hogy ne hangoztasd ezt, hogy Te mennyit torrentelsz, én nem lennék rá büszke. leírtad, mindenki tudja, nem kell minden hsz.ben leírni újra. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz BB9000 #91962 üzenetére
Semmi gond a gépemmel, az nem lassul semmit, mivel nálam ugyan több mint 5000 torrent fut, de több mint 99% nem aktív, vagyis csak seedben vannak tartva.
Az aktív torrentek száma nálam általában 10 alatt van.
Mérgemben ma kikapcsoltam a portovábbitást, és amig nem veszek másik routert úgy is hagyom.
Mert ha bármi módon (DMZ, UPNP, kézi) portot nyitok, zombivá válik az internetem. (nem a gépem, az köszöni jól van)
Csak akkor éled fel, ha leállítom a torrentet.
VPN-nel valamivel jobb a helyzet a torrentek megindulnak, kb. 30x több feltöltésem lesz mint így passzívan, de az internet csak félig éled fel.
És a legszomorúbb az hogyha új routert veszek, akkor is nagy valószínűséggel marad ugyanez a helyzet. (legfeljebb visszaküldöm)
Azért is kérdezem hogy milyen routert vegyek, ami biztosan bírja a torrenteket nyitott porttal is, PPPoE kapcsolattal szimmetrikus 1/1 Gbits hálózaton, hogy kizárhassam azt hogy nálam van a hiba és nem a szolgáltatónál..
Ha ott van a hiba, akkor sajnos VPN-nel kell megoldanom az torrent aktivitást.
Mivel a szolgáltatónak nem merek panaszkodni a torrentek miatt.DIGI Románia.
Gubek-Einste:
Nagyon Köszönöm![ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Topikgazda
válasz Szaszabond #91963 üzenetére
Ide való kérdés.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz ElektrikusDE #91954 üzenetére
Eddig számba jött jelöltek:
ASUS AC65P kb. 22500 Ft. újonnan garanciával
Még elmegy de efölött már csak AX-es eszközt érdemes venni.ASUS RT-AC68U kb. 22500 Ft. használtan
Inkább az AC65P helyette.ASUS RT-AC86U kb. 45675 Ft. újonnan
ASUS RT-AC88U Kb. 45000 Ft. (alkuképes)
Nem éri meg, ennyiért már AX-es eszköz kellene venni.Xiaomi Mi AloT Router AX3600 Kb. 24500 Ft. 20 hónap garanciával
Megfelelő lesz.Ami még ajánlott lenne: Asus AX55/AX56U/AX58U, TP-Link Archer AX50/AX73
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz CsabaSteel #91964 üzenetére
Veszel melle egy másikat, es meshbe teszed őket.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Van 2db ASUS AX82U ethernet backhaul MESHbe kötve. Szeretnék venni és szintén MESHbe kötni egy harmadik de olcsóbb ASUS AX vagy AC routert (kb AX55)...amit viszonylag messze (kivinném 30méterre a háztól egy műhelybe) lenne a masik kettőtől. Megoldható az Ethernet, csak vajon a Node 2-be hová kellene dugnom és milyen beállítások kellenek, hogy mindhárom eszköz egy MESH hálózaton legyen?[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
"Több, mint 5000 torrent futtatása". . . Itt álljunk meg egy pillanatra. Ha a pc-n fut a torrent kliens, akkor a routert az aktív kapcsolatok száma és az aktív kapcsolatok adatforgalma terheli. (vagyis az tökmindegy, hogy 2 vagy 500 millió torrent van éppen belistázva) A kliensen be lehet állítani az egyidejű kapcsolódások számát torrentenként is és összesen is! Ezen beállításoktól nagyban függ, hogy mikor lassul be a neted a többi eszközön. A net belassulásán felül sokszáz, vagy sokezer aktív torrent-kapcsolat adatforgalmának kiszolgálása a PC használhatóságát is erősen lecsökkenti azáltal, hogy terheli az adatbuszt, a háttértárakat és a processzort. Ha a torrentek feltöltési sebességének maximalizálására van optimalizálva a kliensed, akkor még úgy is nagyon be tud lassulni a géped, hogyha külön SSD-ről futtatod a torrenteket.
-
istnag
addikt
válasz ElektrikusDE #91957 üzenetére
..nem teleik meg a NAT táblája 5000 torrent felett.
Azért ez eléggé elgondolkodtató.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #91957 üzenetére
Muszáj lesz PH prémiumra előfizetnem, mire kijavítanám az elírásokat letelik a limit!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz woodworm #91956 üzenetére
Hát igen, ezért is bizonytalanodtam el.
Olyan router kéne, amin van olyan hardveres gyorsíts ami kibírja a torrentes portovábbitást
a PPPoE kapcsolatot nem teleik meg a NAT táblája 5000 torrent felett.És persze minél olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ElektrikusDE #91955 üzenetére
Nem a gyenge torrentes teljesítmény miatt váltanál? Korábban TeeJay tesztelte a B1-est (nagyjából ugyanaz az ac68u is) és ebből a szempontból nem vizsgázott fényesen.
-
ElektrikusDE
senior tag
ASUS RT-AC66U kb. 10500 Ft. javított antenna törés miatt.(nem a javítás miatt hanem mert nem B1)“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
A DIGI-töl bérelt TP-Link Archer AX 10 (AX1500) routert szeretném lecserélni, mert nem elégíti ki az igényeimet.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
2 téglafal a legnagyobb távolság 15 máter (2.4 GHz kliensre)
1-2 téglafal Legnagyobb távolság 5 méter (5 GHz kliensre)
Családi házas környezet, csak 2.4 GHz-en láthatok nagyon kicsi térerővel, kb. 30 méterre vannak fizikailag.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1/1 Gbps (szimmetrikus DIGI PPPoE kapcsolattal)
A DIGI-s ONT a sokat által szidott FiberHome HG6544C bridge módban.
Egyelőre...Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
A legfontosabb az asztali gépem, amin 2 db. 1 Gbps port van.
3 db. mobiltelefon N és AC WiFI-vel, (AX nem valószínű hogy lesz) valamint egy TP-Link TL-WR841N router WDS Bridge módban, amire egy Smart-TV és egy kamera rendszer rögzítője kábelen csatlakozik.Mennyi lenne a beszerzésre?
Rugalmas vagyok felmehetek 50000 Ft. felé is, de nem szórnám feleslegesen a pénzt számomra haszontalan szolgáltatásokra. (használt eszköz is számba jöhet)
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Ne fagyjon, lassuljon, akadozzon a internetkapcsolatom, akkor sem ha több mint 5000 torrentet futtatok az asztali számítógépemen, természetesen portovábbitás mellett.Tehát a mobiltelefonomon is tudjak normálisan böngészni, és az online játék és filmnézés se akadozzon a számítógépemen eközben.
CSAK ennyi.WIFI 6-ra, MESH-re nincs szükségem, a beépített torrent klienset viszont kipróbálnám, de nem ez lenne az elsődleges cél.
Eddig számba jött jelöltek:
ASUS AC65P kb. 22500 Ft. újonnan garanciával
ASUS RT-AC66U kb. 10500 Ft. javított antenna törés miatt.
ASUS RT-AC68U kb. 22500 Ft. használtan
ASUS RT-AC86U kb. 45675 Ft. újonnan
ASUS RT-AC88U Kb. 45000 Ft. (alkuképes)
Xiaomi Mi AloT Router AX3600 Kb. 24500 Ft. 20 hónap garanciával
Szóval nagy a választék, megköszönném a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz CsabaSteel #91949 üzenetére
Ha nem tudsz kabelezni, akkor ez: [link] . Ha meg keves lesz, akkor veszel melle meg egyet, azt AiMesh…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Lali-213
senior tag
válasz CsabaSteel #91947 üzenetére
Nem tudom milyen neted van, de az alap ONT-nél, amit a szolgáltató ad jobb választás lenne a 2db AiMesh képes eszköz.
-
Dr.NX
Topikgazda
Mi a mostani routered?
69 m2-hez ritkán kell mesh.
Összefoglalóban találsz pár ajánlott modellt, olvasgass, utána kérdezz.[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
CsabaSteel
aktív tag
-
Lali-213
senior tag
válasz CsabaSteel #91945 üzenetére
Van lehetőséged kábeleket húzni az eszközeid között? Mondjuk ha 2 mesh képes eszközt vennél, akkor mindenképp javasolt UTP kábellel összekötni.
Nekem egy öreg TP-Link C2 router és egy RE450 access pointom van kábellel kötve és egész jó egy hasonló méretű lakásban.
Amit most vennék az 2db Asus AX55, darabja 22 ezer forint. -
CsabaSteel
aktív tag
válasz Lali-213 #91943 üzenetére
Hali! Most lett felújítva a lakás és 69nm2 és az előszobában van a router ami egy kis folyosó amiből a nappali szoba nyílik és nem elég erős már a jel ott sem meg a hálószobában sem mert a nappaliból nyílt a háló de az ott belett falazva. Router árba kb 30tól 65ig gondolkodom. Szívesen meghalgatok minden tapasztalatot. Igazából egy pc meg 3 telefon lenne rajta a wifin. Kiàllàsok megvannak csinálva a falból ha úgy van.
[ Szerkesztve ]
Csé
-
Lali-213
senior tag
válasz CsabaSteel #91942 üzenetére
Szia, azt hiszem könnyebb lenne segíteni ha kicsit több infót adnál.
Mekkora a lakás? Milyenek a falak? Hány eszközöd lenne wifin? -
Alex91
félisten
válasz CsabaSteel #91940 üzenetére
[link] , neked ezt tudom ajanlani az igenyeid ismereteben…
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Router vàsàrlàson töröm a fejem mert ami van az nagyon gyenge és nem mindig van jel rendesen. Azt szeretném ebből kihozni, hogy elég lenne a router vagy inkább egy jel erősítő?
Csé
-
atee134
csendes tag
válasz Gubek-Einste #91935 üzenetére
Köszi szépen.
Asus AX55-öset én is nézegettem, de semmi infót nem találtam, hogy most melyik channel-öket lehet állítani rajta.
Az tuti tud több channelt is mint a 36-40-44-48?Az összes létező marketing bs szembejön velem, de azt nem írják le ami pont érdekelne, és rákeresni sem nagyon tudok
-
PyroS
senior tag
válasz Gubek-Einste #91936 üzenetére
Köszönöm .
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Apósémnak keresek egy 100nm családi házba Digi 1000-es nethez routert. A Tp Link AX20-ast néztem ki. De van ahol csak AX23-ast találok,az is nyugodtan megvehető?
-
atee134
csendes tag
válasz Gubek-Einste #91931 üzenetére
Jelenleg panelban lakok, szóval van pár szomszédos net egymás hegyén hátán.
Az 5Ghz es sávot 1 eszközzel használnám, Oculus Quest 2
A net sebesség az jelenleg gigabites, de igazából local hálón megy a questre való streamelés.Az a legfontosabb szempont hogy a channel rangen szabadon tudjak mozogni, mivel az interferencia elkezdi laggoltatni a streamet.
Kb az ilyen 20-30 ezer Ft os ár amiben keresek
-
Topikgazda
válasz atee134 #91929 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kory1987
tag
Sziasztok
A környékünkön a vezetékes internet nem mondható jónak. A t-com a korlátlan mobilnet mellé havi három ezerért kínál multisim-et. A multisimet routerben tudom használni az otthoni internet kiváltására? Több eszköz egyidejű használata megoldható?köszönöm a tájékoztatást előre is.
-
atee134
csendes tag
Sziasztok, egy Wi-Fi 6 802.11ax routert keresek, főleg Quest 2-re való streamelésre.
Jelenleg egy TP-Link AX1500-am van, de a környéken az 5 GHz-es háló elég telített. Nagyrészt a 36-48-as network közt, de van 1-2 azon kívül is.Viszont az a baj, hogy ezt a routert nem tudom channel 36-40-44-48-as channeleken kívül állítani.
Kérdésem az, hogy szerintetek ez valamilyen regionális dolog, hogy MO-on nem lehet ezeken a channeleken kívül állítani a routert?
Ti tudjátok ezen a rangen kívül állítani a routereteket?
Milyen routert ajánlotok ami tudja ezeket a channelek-et?Köszi előre is
-
Soma01
veterán
válasz Kezdő vagyok #91927 üzenetére
Például egy hAP ac³ LTE6 kit. Bár én nem vagyok Mikrotik szakértő. Lehet, van jobb is számodra.
-
Soma01
veterán
válasz Kezdő vagyok #91908 üzenetére
És ő milyet ajánlott? Csak azért, mert eddig, itt komolyabb, megbízhatóbb router nem kerület szóba a te eseted kapcsán.
-
Dr.NX
Topikgazda
Német Amazonon 99 EUR (+áfakülönbözet + szállítás) a TP-Link MR600, ha valaki éppen ilyet keresne. Itthon 56 ezer a legolcsóbb ár.
Elfogadom a sütiket.
-
zotosz
tag
Sziasztok,
van 1 asus rt-n18u routerem ehhez szeretnék venni 1 AC57U-t.
A 2 routert össze tudom a 2 szinten kötni lan kábellel. Az a kérdésem, hogy ezt mesh hálóba meg tudom csinálni?
Az a kérdés, h milyen korlátokkal jár, h a n18u nem 2 sávos és nem AC-s?
Köszönöm.-Isten hozta.... -Meg egy nagy fekete autó....
-
félisten
válasz viktorhu #91920 üzenetére
vikrothu, Kory, köszönöm!
Akkor itt van a kutya elásva -- az adott helyen ugyanis még koax van. A tájékoztatás szerint az IP-cím ugyan publikus, de az emberük szerint kénytelen leszek továbbnatolni...
Szerencsére nem az én gondom -- a jövőre nézve viszont jó tudni, hogy ha az optikájukra csatlakoznék (éppen tagnap jártam a kapum előtti aknájukban), akkor a tévé mellett is mehet a VPN-szerverem.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
kory24
őstag
válasz MaCS_70 #91917 üzenetére
Nemtudom miért mondtak ilyet.
Ezelőtt vdsl netem volt szintén iptv-vel és ott is mindig publikus ip-vel. (évente kb 1x natolva lettem, de 1 telefon majd technikushoz kapcsolás és ő megoldotta).
Mikor váltottam optikara direkt rá kérdeztem marad publikus ip és meg is erősítették, hogy igen.
Annyi, hogy újra csatlakozáskor ip nem mindig ugyanaz, de úgyis ddns használok, tehát az lényegtelen (még az ont-ba is be van építve pár ilyen szolgáltató)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kory24
őstag
válasz pinnacle #91911 üzenetére
Telekom ONT is lehet bridge módba tenni, 2 féleképpen is:
Egyik ha csak bekapcsolod a Passtrough ppoe módot (máson nem állítasz ONT-on itt). ekkor a saját routered is létrehoz egy ppoe kapcsolatot amire csatlakoznak eszközeid és az ont is az ont-ra csatlakoztatott eszközöknek pl ha van tv box akkor csak így járható.
másik ha bekapcsolod a ppoe passtrough is és a wan mode bridge-re állítod és connection triggert manulra, felh. név és jelszó kitörölni. Ekkor csak a saját routered hoz létre ppoe kapcsolatot, de ilyenkor a tv boxok nem működnek....
De ez ide nagyon off már, tudom...
-
pinnacle
nagyúr
válasz kory24 #91910 üzenetére
Ja, a Telekomnál pont nem lehet bridge-be kérni az ONT-ot. DIGI-nél vagyok, bridgebe az ONT simán csak betugtam a LAN kábelt a PC-be. Úgy emlékszem nekem azt mondták, hogy minden IP címre érvényes legyen az ICMP protokoll. Talán itt megmondja valaki, hogy kell nálad megadni vagy a Telekom topikban.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
válasz pinnacle #91909 üzenetére
"Te tudod direktben, router nélkül kipróbálni?"
Nemigazán, hiszen az ONT az router is, de ha úgy érted azt használom jelenleg routernak, nincs mögötte saját router és így ad 18/20at.
"Igen az lenne a jó, nekem nincs is ilyen állítási lehetőség"
Az a beállítás az ONT-ban van, de nemtudom mit kellene odaírni.
Talán annak a pc-nek az ipv6 címét amin tesztelek? (local)
És portnak? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz tha_answer #91906 üzenetére
Na,így már értem.
Bocsi,nem vagyok egy PC guru...
Soma01:igen,arra van szakember.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!Gubek-Einste:nagyon köszönöm a válaszodat!
-
Soma01
veterán
válasz Kezdő vagyok #91900 üzenetére
Tudsz valakit, aki majd beállítja neked a routert/routereket? Mert arra gondoltam, hogy egy profibb megoldás kellene neked, nem egy ilyen soho "vacak".
A WiFi-t meg ne akard 4 falon keresztül használni. Vidd közelebb kábellel az AP-t (a "routert") a vételi helyhez. Vagy bonts le pár falat. Gondolom, ezt nem akarod. Ezért marad az, hogy vagy a WiFi AP menjen közelebb a vételi helyhez. Vagy a vételi hely menjen közelebb az AP-hoz. -
tha_answer
őstag
válasz Kezdő vagyok #91904 üzenetére
????
odairtam h a tamogatott usbs modemeket csekkold.
az usbs modemet a routergepbe dugod, a mercusys ac10eket pedig apnak kofiguralod. az apk a routergepbol kapjak a netet, a foutergep meg eldonti h melyik linet hasznalja.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Kezdő vagyok #91904 üzenetére
Melyiket ajánljátok inkább:TP-Link Archer MR600 vagy
D-Link DWR-953?
Inkább a TP-Link legyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Gubek-Einste #91903 üzenetére
tha_answer válaszát nem igazán bírom értelmezni,az ajánlott routernek nincs SIM kártya fogadója,ha jól láttam.
Adott egy Asus N18U router(még a ti akkori ajánlásotoknak megfelelően,ami azóta is remekül teszi a dolgát),az is meg lenne hagyva wifi jel szórásra.
Ehhez kellene kitalálni még valami szuper eszközt a fentebbi célra.
A szervizesek által ajánlott eszközzel( [link] )csak a probléma van,mikor kedve támad,elkezdi eszegetni a Telekomos netet,akkor is,ha van optikai szálas net is.
Kicserélték egy ugyanilyen újra,az is ezt csinálja.Melyiket ajánljátok inkább:TP-Link Archer MR600 vagy
D-Link DWR-953?Vagy mitévők legyünk?
(Az ajánlott eszközük más patikában jól működik,azért is ajánlották a TP-Link MR6400-et,csak nálunk vannak vele gondok.)
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Kb.4 falon menne át a jel.
Egyetlen eszközzel valószínűleg nem lesz megvalósítható.másrészt pedig mióta kérdeztem,jött-e ki valami jó modell.
Másfél hónap alatt nem jelent meg semmi sem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tha_answer
őstag
kabel. kabel kabel kabel.
gyogyszertarba azert komolyabb tuzfalat tennek: kukazz vmi gepet, intel dual/quad nic bele es pfsense/ipfire tudjak amit akarsz. a tamogatott usbs modemeket csekkold.
szoval pfsense/ipfire aztan egy femhazas gbe switch meg apnak konfiguralt routerek.wifi gondolom zombulni lesz, mercusys ac10 ac1200as wifi ~ 5k huf, tobb is beleferhet a budgebe. (tud wpa2 enterpriset es tud wpa3-at is)
4 falon szvsz ne akarj 2.4ghz meg 5ghz jelet atkuldeni.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest