Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz mtibusz #91799 üzenetére
Az Asus-ok ezzel Merlin FW-vel is tudják nat-olni WAN-->LAN irányba a gigabitet? - igen
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mtibusz
tag
válasz blakey #91798 üzenetére
Az Asus-ok ezzel Merlin FW-vel is tudják nat-olni WAN-->LAN irányba a gigabitet?
Hogy olvasgatom a kommenteket, azért kezd már szűkülni a kör, hogy milyen routerek is szimpik. (Eddig AX-3600 , RT-AX58U, talán RT-AX88U, bár ez ku**a drága)
Azért jutott eszembe ez a kérdés, mert régebben volt néhány custom fw ahol pl. rengeteg pluszt kaptam ha a módosított rendszert felraktam, viszont sajnos volt rá példa, hogy a routernek meg ez a része az update után nem igazán működött rendesen.
Pár száz megabit átment, aztán a többi füst....Itt gondolom ez nem áll fenn, különben nem ajánlaná senki sem.
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
blakey
titán
válasz LakiGeri #91796 üzenetére
Asus AX56U, AX58U, AX82U, TUF-5400, AX68U, AX92U, stb.
TP-Link AX20, AX50, AX73.
Az Asusok támogatottsága jobb, gyakrabban kapnak frissítéseket és némelyik eseténe elérhető a gyári firmware "tuningolt" (Merlin) változata ami még jobbá teszi.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LakiGeri
csendes tag
Sziasztok!
Új kecóba költöztem és gigabites Tcom bekötése után észrevettem, hogy az általuk adott router enyhén szólva se elfogadható wifi szempontból (kábelen minden flottul megy), ezért szeretnék routerre beruházni, a Tcom eszközét meg modem módba kapcsolni.
Olvastam más topikokat is, munkatársakat is kérdeztem, azonban szeretném a ti véleményeteket is kikérni.
Alapból kiindultam a TP-Link Archer AX20-ból, de aztán szembejött, hogy jobban megéri (ár értékbe) egy TP-Link Archer AX50. Aztán eszembe jutott egy régi kellemetlen emlék, hogy az TP-link ac 1200 (remélem jól emlékszem a típusra) szeretett random újraindulni ami kellemetlen pillanatokat okozott. Így elkezdtem asus felé kacsingatni, először a Asus AX55
de sok helyen olvastam nagyon jókat a nagyobb tesóiról pl a Asus AX58U-ról. Viszont mikor eljutottam a 40k szintre, elbizonytalanodtam hogy biztosan kell nekem ilyen drága router? Nem szolgálja ki az igényeimet a kisebb router is?
Néztem a mesh rendszert is (Deco M4) azonban, az eszközöket nem tudom kábellel összekötni..
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
76 nm téglafalú egyszintes lakásról van szó, viszonylag (lakótelepi szinthez mérve kevés wifi szűrődik be). Jó lenne ha két válasz falon azért átmenne a jel olyan szinten hogy a telefonon egy video lejátszása menjen. A modem a nappaliban található, ahol a PC és a TV is található.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
1 TV (UTP),
3-4 mobil eszköz (wifi),
1 Laptop (wifi),
1 PC (UTP)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nagyon max 45k
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
ax
gigabit wan + lan
min. 3 lan port
Válaszokat előre is köszi -
MedweSajt
tag
válasz Gubek-Einste #91783 üzenetére
Köszi.
-
Stard72
tag
válasz Gubek-Einste #91790 üzenetére
ezeknek a kültéri modemeknek mennyire kell rálátniuk a toronyra? Nézegetem a Mikrotik LTE kiteket, és ezek úgy néznek ki, mint amit irányba kell fordítani
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz oxide83 #91788 üzenetére
Ez a kültéri mobilnet modem mekkora lefedettségű?
Semekkora, csak felcsatlakozik a mobil hálózatra és kábelen tovább adja a beltéri router-nek.A beltéri router hogy kommunikál vele?
KábelenMilyen távolságra lehet a két eszköz egymástól?
100 méteren belül kellene de nem gondolom, hogy nálad ezt ne lehetne megoldani.Nem lenne elég egy beltéri simes wifis router ami a mobilnetet adja és egy mesh hálózatba azt elrendezni a lakásban?
Sokszor a beltéri mobil vétel sokkal gyengébb így az elérhető sebesség is lényegesen kisebb lesz minden egy kültérre elhelyezett eszközzel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Egy 300Megabites TP-Link wr1043-as router, mennyit tudhat WI-FI-n?
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
oxide83
aktív tag
válasz Gubek-Einste #91787 üzenetére
Ez a kültéri mobilnet modem mekkora lefedettségű? A beltéri router hogy kommunikál vele? Milyen távolságra lehet a két eszköz egymástól? Lehet jelszóval védeni hogy a szomszéd ne halássza el a netet? Bocsi de tényleg kezdő vagyok ilyen téren és kb kínai amit eddig találtam a neten a kültéri modemről....Nem lenne elég egy beltéri simes wifis router ami a mobilnetet adja és egy mesh hálózatba azt elrendezni a lakásban?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz oxide83 #91786 üzenetére
Alapvetően két eszköz kellene, egy kültéri mobilnet modem (pl az itt említett egyike) és egy normál wifi router amely a beltéri hálózatot biztosítja, opcionális esetben másodlagos eszközök ha nem lenne elég a sebesség/lefedettség egyetlen eszközzel.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
oxide83
aktív tag
válasz Gubek-Einste #91785 üzenetére
Sziasztok!
Kezdő vagyok vezeték nélküli nettel kapcsolatban, mindig is optikai kábelen kaptam a netet. Viszont most Inárcson beköltözök egy újépítésű házba és hiába van az utcában optikai kábeles telekom hálózat, nem építették tovább azt és kb egy évig nem is fogják. Így marad a mobilnet. Egy szolgáltatós korlátlan mobilnet mellé milyen routert és további eszközöket tudnátok ajánlani, amivel egy normálisan használható, gyors netet kaphatnék a ház (egyszintes, 94m2) bármely pontján?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz AndrewTdi #91763 üzenetére
40K körül milyen erős, stabil routert ajánlotok otthoni használatra?
40k-ban az Asus AX55 és AX56U fér bele, kicsit többért jobban megéri az AX58U vagy TUF-AX5400.Viszonylag nagy ház, két szintes.
Adott esetben a régi routert az emeletre fel tudom tenni kábellel kiterjeszteni a netet.
A több szint miatt elképzelhető, hogy szükség lesz rá.
Milyen típusú a jelenlegi eszköz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz Jackie_Chan #91776 üzenetére
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Vettem egy Archer AX73 AX5400 Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Routert 1 hónapja kb. 2 hétig üzemelt is normálisan,de aztán 1x csak eltűnt az 5 Ghz-es hálózat.Restart és vissza jött,de vagy nem lehetett csatlakozni rá vagy ha igen pár perc múlva el is tünt ismét. Garba vissza küldtem,de sajna nem tudnak másikat küldeni helyette így vissza adták az árát.
Abban kérnék segítséget,hogy milyen routert is vegyek helyette ebben az ár kategóriában ami ugyanazokat a dolgokat tudja? (40-50e. Ft kb)"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
gahor72
aktív tag
Többször olvasom itt a topikban: eredeti kínai Hát eljutottunk idáig is.
-
FingR86
őstag
üdv mindenki.
nem áll tőlem távol a régió módosítás, bdata átírás stb.
ezek mellett ugye egy ax1800 ajánlottabb mint egy ac2350?
ha jól gondolom az ax kevesebb antennával, de izmosabb soc-al rendelkezik
míg az ac-n van antenna dögivel, de vmi koros SOC van csak benne. -
Tudom kicsit előre szaladtam az időben, de a Digi belengette, és kíváncsi vagyok, hogy a routerek tartanak-e már ott. Pl. 10Gbps-os opcióval vásárolom meg a Mac mini-t, akkor tudok olyan routers venni, ami kitudja szolgálni WAN és LAN oldalon egyaránt?
Másik topokban az Asus AX89-et említették, de én úgy látom annak csak a WAN pontja 10G-s, az AX86-nak meg bár van 2.5G-s LAN csatlakozási lehetősége, az csak 1db, és nem 10G-s.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
válasz beller #91762 üzenetére
Mobilet esetén a korrekt megoldás a külön LTE-moden és router, tehát két külön eszköz. Sok helyen kisebb-nagyobb kompromisszumként bevált az LTE-képes router, mint pl. a Huawei 535 vagy a TP-Link ilyen készülékei.
Ezt a kombi megoldást látatlanban mégsem szívesen ajánlom, de tisztában vagyok azzal, hogy a költségvetés nagy úr.
A legolcsóbb megfelelő eszköz Mikrotik SXT-LTE is 40e Ft fölött kezdődik, és se switch, se wifi nincs benne, az SXT-LTE6 meg az LHG-k meg még drágábbak -- én mégis az ő használatukat ajánlom külön, ízlés szerinti router WAN-oldalára kötve.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Kertesház, vályog, vegyes falazat eddig wrt1200 teljesített szolgálatot, nem kell sok falon átmennie, közel vagyunk az eszközhöz, akinek nem elég menjen be a házba....
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Lan 8 eszköz, wifi 2,4/5ghz kb 20 eszköz
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nem a pénz a megbízhatóság számít.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Esetleg 1db usb ftp-re de semmi extra.A segítséget előre is köszönöm
Amit kinéztünk: rb4011igs_5hacq2hnd_in
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
zsolt734
tag
válasz Gubek-Einste #91743 üzenetére
"A legnagyobb tudású eszköz a három kinézett közöül."
Elnézést, hogy ezen rugózok, de akkor miért lenne nekem jó, ha maradna a régi Asus N14U router és tennék mellé/elé egy cca. 3-szor drágább eszközt, aminél egy picit több pénzért le tudnám cserélni a meglévő router-t?
Tényleg nem kötekedésből kérdezem, csak szeretném megérteni a logikát és szeretnék egy gyorsabb hálózatot, gyorsabb internettel.
-
MedweSajt
tag
Üdv,
nem rég váltott nevet a szolgáltatom, Invitelből-> Digi-re. Ezzel együtt a net sebbessége is nöt. Így a korábbi Tp-Link WDR-3600 amit OpenWrt-vel használtam, kezd kevés lenni. OpenWrt-t a Freedns támogatás miatt használtam főként. Plusz OpenWrt-böl van napra kész míg a gyári Fw 2016-os .
Szóval keresek olyan router amit támogatja a Freedns-t. Tudja a Gigabitet routolni PPPoE-vel. Wifi-re elég a mostani is elég mert néha használom csak telóval vagy még ritkábban laptoppal.
Ár: gazdaságos ha lehet. Elsö körbe max 20k. Ha van valami csoda akkor 30k-ig letudok menni. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
40K körül milyen erős, stabil routert ajánlotok otthoni használatra? Viszonylag nagy ház, két szintes. Nem szeretnék másik firmwarrel sz@pni. Adott esetben a régi routert az emeletre fel tudom tenni kábellel kiterjeszteni a netet. Asusaim voltak eddig, azokkal szimpatizálok, de nem ijedek meg más gyártótól sem. -
beller
aktív tag
Szerintetek mi lenne a legegyszerűbb megoldás, hogy a telkemen (ahol csak egy-két helyen van adatkapcsolat) egy SIM kártyás eszközzel beterítsem a területet a család számára elérhető wifivel? (Elég bonyolultan írtam, de remélem azért érthető). Milyen eszközt, eszközöket szerezzek be?
-
Multibit
nagyúr
válasz sto1911 #91739 üzenetére
Gondolkodtam a Xiaomin, nem telefonal haza?
Jó, hogy már ez is érdekli a vásárlókat Ugyanakkor nem igazán veszem észre, hogy ez a tény pl. mobiltelefonok esetén zavarná az embereket. A telefonos tesztek sem térnek ki erre. Pedig nagyon is létező dologról van szó. A Xiaomi különösen igyekvő e téren -
félisten
válasz blakey #91759 üzenetére
A 65P wifis lefedettségben nálam sem volt valami erős. Gyorsnak éppen gyors volt, de de egy fallal gyengébb volt az AC66-osnál és jóval kisebb területet látott el a három szintes házunkban, mint az AX58 -- amelyik viszont kifejezetten jól teljesít.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
blakey
titán
válasz woodworm #91758 üzenetére
Viszont egyik AC-s router, másik AX-es és valljuk be, hogy az AC65P nem egy erős AC-s router, nálam a leggyengébb volt az összes közül, amiket eddig birtokoltam illetve közvetlenül előtte, utána vagy épp mellette teszteltem kizárólag AC-n, gyári FW-vel, OpernWRT-vel jó volt. Nyilván, mindegyik szabályozva van, ezért ajánlottam OpenWrt esetében pl. a kínai vagy az USA régiót.
+ a többieknek - Még egyszer hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Xiaomival, simán megvenném és használnám, esetleg feltenném rá a kínai FW-t, engem ezek nem zavarnak.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Rick4
félisten
válasz blakey #91755 üzenetére
A microstore nem kézzel fogható? Ezek szerint nem hogy életedben nem láttál- használtál ilyen routert, de pl náluk sem votál soha, tőlük se vásároltál. Igencsak kézzel foghatóak, a cuccaik is.
Kezd ez szánalmas erőlködésbe átmenni, de persze én érzem sérve magam, legláabb olyan tényszerű megállapítás volt tőled, mint az eddigiek, sértegedd csak nyugodtan, ez s eigaz, mint a többi sem, úgyhogy hajrá, csa nyugodtan! Én csak a tényeket sorolom az állítrásaiddal szemben, amit én leírtam, azt bizonyítnai is tudom.Akkort itt van a hivatalos üzlet, még mindig 30, ez jó már? [link] vagy keresske még?
Most jöhet a link az általad favorizált AX58U-ról is, hogy kézzelfogható üzletben, átvehető módon az is 30K, mert ugye ha több, akkor nehéz és értelmetlen őket összehasonlítani, és itt nem az almát a körtével akarjuk összehasonlítani, hanem az almát az almával, vagy a körtét a körtével.
Amúgy rákérdeznék akkor konkrétan, milyen értékeket mértél ugyanot tugyanakkor egy AX3600-zal, és egy AX58U-val, hogy a sokkal drágább (minimum 1.5X) ár ellenére a kijelentésed szerint pariban vannak, sőt, amaz a jobb?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz mtibusz #91752 üzenetére
A doboz az első felismerési pont, a narancs a global, a "csirkelábas" a kínai, de mint írtam, átírni, hivvatalos vagy gyomlált firmware-t feltenni hozzáértőnek 5-6 perc, aki nem csinálta, annak 3x átolvasva, lassabban max 15 perc.
Mint írtam, van globalom is, semmi baj sincs a jelszinttel. És ugye nekem van is, plusz kínai is vna, tehát tudom, mi a különbség. Ha mindkettő kínai lenne, akkor se tenném fel maxra, mert így is mindent lefed.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #91753 üzenetére
AC65P + OpenWrt+kínai régióra állítás is erős lefedettséget biztosít, én is úgy használtam.
91754Rick4
Olvasd el, amit írtam, "kézzel" fogható boltot írtam, tehát ahol átveheted személyesen, stb, stb. Ne kelljen megmagyarázni.
Látom sértve érzed magad, de, beteszem a képet, hogy értsd:
AC65P hiába annyi amennyi, nem jó, tavaly sem volt az és most sem az, nem véletlenül váltam meg tőle.
Nekem nincs bajom, légyszi ne legyen bizonyítási kényszered, mert nem azzal a céllal írtam, de sokan másképp gondolják a vásárlást. Van, aki nem vesz használtat, van, aki csak olyan helyen vesz, ahol normális bolt is van, stb. Nem rólam van szó, nem nekem kell, nekem semmi bajom a Xiaomival.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz blakey #91751 üzenetére
Az is 25K újonnan, miért ne hasonlítsam hozzá? Ha valami erős lesz, nem 25K lesz, akkor miért ahhoz hasonlítsam?
Nekem mindegy, mihez akarod hasonlítani, ahhoz hasonlítod, amihez akarod, abba kötsz bele, amibe akarsz, azt magyarázol egy ilyen routerről úgy, hogy neked ilyened nincs, amit akarsz.
Itt van a 30-35 ezer forintos árad, igaz ez is csak 27-28, de legyen ez a te bajod: [link] [link]
használtan 20K: [link]
AX58U meg 45-50, azaz közel dupla ár. Nyilván pariban van, egyértelmű.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #91751 üzenetére
Én nem ajánlottam csak leírtam véleményem. És írtam, hogy direkt kínai verziót vettem mert annak jó a wifije. Amúgy még 1 hónapja 25 körül voltak eu raktárból aliexpessen de most 40 körül. Nem tudom miért lett majdnem duplája az ára de ennyiért nem venném meg garancia nélkül ugye. Ennyiért én is inkább garanciával Ax58u vennék.
-
mtibusz
tag
-
blakey
titán
AC65P gyenge Wifi lefedettségben, nem ahhoz kéne hasonlítgatni a Xiaomit.
Egyébként most nem azért, de itt "keményen" ajánlgatjátok a Xiaomit, de a lényegi infókat elhallgatjátok, csak kínai FW-vel 'qrvajó", a kínai fw felrakása nem egyszerű, ti használtan vettétek 15-20e-ért viszont aki most venne és esetleg nincs használtan jó állapotú, vagy csak normális, "kézzel fogható" boltban szeretné megvenni akkor bizony 30-35e között mozog, nem sokkal többért (40e) ott az Asus AX58U, ami bizony pariban van vele vagy esetleg még jobb is nála, mert pl. van rajta USB, vagy jobb a támogatottsága, nem kínai, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz blakey #91747 üzenetére
Nálam EU global az egyik, kínai a másik AX3600-as, volt ez is, az is önmagában bedugva, semmi se gyenge. Az EU-s gyengébb, mint a mikrosütő kínai, ha keresem a bajt, és falak mögé, 30m-re megyek, nade melyik routzer nem vérzik el ott 50K-ig? Mind...
Semmivel se rosszabb ez, mint bármelyik másik dupla pénzért, amelyiknek ugyanazok a max értékek vannak megszabva az európai régióban. Ha hergelni akarod, mert kevés, veszel még egyet, a ház másik végében bedugod, és akkor két közepes teljesítménnyel nem melegszik az asztalon a bögrében a víz, hanem dolgozik normálisan a rendszer. Ez az wgy routerrel oldjunk meg mindent, egy marhaság, kb mint ha azt mondod, hogy az előszobába veszel egy nagy hangfalat, és onnan akarod a hálószobában a híreket hallgatni. Több kisebb mindig egyenletes lefedettséget biztosító jelet fog sugározni, plusz az ax3600 ismeri a dupla sávot, azaz egy ssid van, ha távolabbra kerülsz, és úgy ítéli meg, hogy az 5GHz már lassabb, észrevétlenül levált 2.4-re. Nálam az ac65P két fal mögött 300 mbit-et tudott, ugyanott az ax 3600-as 650-700-at.
Én is egy hónaposan vettem a kínait 15-ért még tavaly augusztusban, volt erre 5 percem, bevállaltam, és megdöbbentően jó, totál bevált, utána vettem a másodikat, ezek látják el a ház lefedését, és egy perc akadás se volt hónapok óta. Nem igazán szól semelyik másik mellett érv... Ha lett volna jobb router ugyanennyiért, vagy ugyanilyen kevesebbért, már megvettem volna, de nincs.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz mtibusz #91748 üzenetére
Vaterán vettem használtan 20 ezerért. De még 1 éves sincs és tökéletes szép és műszakilag is tökéletes állapotú. Banggod-on, geekbuying-on és aliexpessen is drága most a kínai verzió. Néhol eszméletlen drága! Ja ami még kicsit idegesítő a xiaomi routerekben, hogy csak három lan port van! Persze akinek ez elég nem gáz de például nekem még 1 pont kellett volna de a nagyon jó wifi miatt nem tragédia a hiánya mert a másik szobában is megy wifin a tv boxon a 60 GB-os film is. Hálózaton keresztül (plex és emby) .
blakey
A másik két routert (Asus ac 65p és tp-link ax20) is megtartom tartalékba mert igazából azok is stabilak és sose volt problémám velük. Csak ez a ax3600 kiváltja azt a kettőt. Amúgy ax58u terveztem venni de túl sokba kerül nekem. Meg tudnám venni de sajnálok rá annyit kiadni egyszerre. Amúgy tutira azzal is elégedett lennék.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #91746 üzenetére
Nekem eredeti Kínai ax3600 van és eszméletlen jó a lefedetsége! - ezen nincs mit csodálkozni. A CFW-ken is más régióra való átállás esetén szépen megnő a lefedettség, de én az EU (global) verzióra írtam, hogy gyenge.
Tudom, hogy Xiaomid van, használd egészséggel.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #91744 üzenetére
Nekem eredeti Kínai ax3600 van és eszméletlen jó a lefedetsége! Közepes értéken(még alacsony értéken is) agyon veri a tp-link ax20 (pedig ez elég jó lefedetségű ) és Asus ac 65p-t! KB két hete van meg és csak a xiaomi ax3600 - at használom mert lefedi az egész házat simán! A wifi betonstabil és a leggyorsabb ami eddig nekem volt. A szoftvere nem olyan funkciógazdag mint Asus szoftvere de igazából ami kell tudja és jól. Egyetlen hátránya, hogy kínai nyelvű a felület amit Google fordítóval vagy rumiwifi fordítóval (második jobb) kell használni.
Másik kettő routert elraktam tartalékba mert felesleges használni. Én nagyon elégedett vagyok vele pedig a másik két routerem is jó router. Viszont mokólni én sem akartam úgyhogy inkább vettem eredeti kínait a jó wifi miatt.[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz Soma01 #91730 üzenetére
Megvettem az AX20-at (Emagdigitalnal 18, minden más boltban 24 Jmf, és volt is készleten) rádugtam a Huawei egy szabad lan portjára, Tether app-pal konfigoltam és gyönyörűen hasít azóta. Router módban van, a Huawei a modem számára . Re200-zal megkerestem az új hálózatot és rögtön Onemesh-re állt, nincs dupla Nat (Huawei WiFi kilőttem) és így 10k-val kevesebből kijött, mintha a Tendát (vagy Covr vagy Deco) vettem volna, plusz a Tether elég jó app.
Köszi a tanácsokat, ha véletlen jönne ide optika (megyeszékhely város széle), akkor azt is kiszolgálja majd.
-
blakey
titán
A Xiaomi hardver jó, a szoftver már kevésbé és valóban gyengébb a "global" verzió Wifi lefedettsége a kínaihoz képest. Ahhoz, hogy a kínai fw-t feltedd, kell egy kis mókolás. A 6 antenna nem garancia a jobb lefedettségre. Az AX58U-ra érdemes feltenni a Merlint, gyakorlatilag egy sima frissítés, viszont lesz egy stabil, jó eszközöd.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Rick4
félisten
válasz sto1911 #91741 üzenetére
elég jól összerakták a gyárit, ez egy router, tehát bedugod, portforward, fix ip, kilépsz, és rá se nézel többé, nem sok értelme van kusztomizálni.
De az összerakás azt is jelenti, hogy még mindig nincs meg a 3 kattintásos tiszta openwrt rá, nem olyan egyszerű kinyitni, mint a többi eszközt, de van ssh, meg herélt firmware, kínaiasítani, tehát a legmagasabb sugárzási értéket, ami szerényen náluk csak (through the wall) be lehet állítani. Cserébe a 60-80 ezres eszközökkel van hasonló hardveres szinten, funkcióiban meg kb ugyanott.[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Az a "gond", hogy eddig majdnem minden eszkozomon, amin lehetett, custom fw futott, minden elonyevel es hatranyaval is, viszont meguntam mar az allando utanajarast, esetleges hibajavitast.
Csereben tudom, hogy a Xiaomi kozosseg eleg nagy, szoval elobb-utobb lesz javitas, patch, esetleges uj funkciok, stb.
Lesz 30 napom kiprobalni az Asust, lehet berendelek melle egy Xiaomit is, aztan osszehasonlitom.Btw. custom fw-el megy a HW NAT rajta? Bar a jelenlegi setupomhoz igazabol felesleges az is.
-
Rick4
félisten
Ha haza is telefonál, már van egy csomó nem telefonálós gyomlált firmware, gyakorlottaknak a csere 5 perc, a csoportja elég aktív, és másfél éves távlatban sincs senkinek se gondja vele.
Ez a nem jönne be, ez olyan, hogy most még nem tudod, mit hagysz ki, ha az asus véletlenül működik, nekem volt három ac65p, anno a topicjában leírtam, miért lett garis ügyintézés, 6-10 naponta elfelejtett netet adni, egyik is, másik is, gyári fw, openwrt is, utána cserélte a kereskedő, de azt már bontatlanul adtam el, amíg szöszöltek vele, vettem ugyanolyan, az s ezt csinálta.. Szóval nem lebeszélni akarlak, de biztos nem ok nélküli, hogy ezzel a bajommal nem egyedül voltam, és többeknek volt garis router cseréljük, fél éveket se bírt ki..
Azért olvass utána, mit tud a xiaomi, készül hozzá az openwrt is, amúgy a gyári fw is egy módosított openwrt.
Az edigitalos jóember gondololm azt se tudta, mi az a szomszéd routerével azonos csatin sugárzás esetén az interferencia. Megírhatta a tapasztalatát, de hogy hozzá nem értő, az tuti. Oneplus 8 pro-val, AX200-as kártyával gépen notin átmegy a gbit wifin, nálam mindkettő közepes állsban, 130m-2es téglaházban mindenhol hibátlan, a 106m hosszú telek felénél még simán megy, és a ház közepén, több fal mögött vannak..[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Na, epp megjott a rendeles visszaigazolasa az ax58-rol, mikor meglattam a hsz--ed.
Gondolkodtam a Xiaomin, nem telefonal haza?
Max. visszaviszem az Asust es raprobalok utana az ax3600-ra, ha nem jonne be az Asus.Koszi mindkettotoknek!
Edigitalos ertekeles a Xiaomirol :
"NE VEGYÉL ilyet azért vettem, mert ugye 7 antenna van rajt, akkor biztos csak úgy sugározza a netet.... aha, hát nem, az eddigi leggyengébb routerem, talán egy kb 8 névvel ezelőtti filléres tp-link routerem van ilyen gyenge, mint ez óriás csalódás az ár meg az antenna erdő közepette minden eszközöm nagyon gyenget észlel tőle, a lakáson kívül már nulla a jele, egy gyalázatA szigorú szabályzás miatt EU firmware lepkefing, rá kell tenni a kínai szoftvert, na azzal átviszi a falakat nyugi..."
Na, ehhez mar nincs kedvem viszont :S
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz sto1911 #91736 üzenetére
Xiaomi AX 3600 26-ért 7 antennával, wifin megfelelő eszközzel gbit átmegy, másik routerrel lehet vezeték nélküli mesh-t, csinálni, nekem 2020 augusztusa óta nem kellett még egy restart sem, április óta megvan a második is, meshben mennek, mindkettő hibátlan. Ennyiért semmi más nincs, ami hardveresen ennyire erős, szoftveresen ennyire stabil.
-
sto1911
veterán
Sziasztok, új router kellene a TP-Link 1043 v2 helyett, nem lenne kevés az Asus RT-AX56U két antennája?
2 laptop, 2 telefon, 2 tablet lógnak rajta wifin, egy Pc és egy TV kábelen, valamint egy Steam Link + még egy TV néha.
Ezekhez hozzájönne még a vendégek kütyüi.Hasonló árban néztem az ax73-at, de a TP-Link fizetős home shield hozzáállása kiverte a biztosítékot.
Árban 40 alatt lenne jó valami, ha esetleg lenne másik ajánlott router is (összefoglalót olvastam, azokból találtam az ax56-ot szimpatikusnak, az antennák számát kivéve).
Köszi!
-
zsolt734
tag
válasz Gubek-Einste #91714 üzenetére
A jelenlegit lecserélném, mert WIFI-ben azért annyira nem erős, ha véletlen nem kábelen lógna egyik-másik laptop.
Csupán kíváncsiságból; a Mikrotik miért nem lenne jó router-ként használva?
-
Rick4
félisten
válasz Somansky #91728 üzenetére
Vegyél 16 vagy 24 csatisat, mert akár ip kamera, riasztó, okos dolgok, router bővítés a stabilabb lefedettség miatt, vagy bármi más miatt, de a közeli a jövőben 5-6 év múlva kevés lehet az a 8 port, plusz annyival nem drágább a 16-24 port. Az ugyanazon gyártónak nincs jelentősége, a 8 portos 8-9 ezer, a 16 portos 16 ezer, a 24 portos 24-26 ezernél kezdődik, egy tp-link tökéletes erre, pl TP-Link TL-SG1016D, routernek két xiaomi ax3600-ast néznék, mehet mesh-ben, azaz a két router össze van kapcoslódva, közös lefedettsaéget biztosít, jobb eszközökkel wifin átmegy a gigabit sebesség, 25-26 ezres darabja újonnan.
-
BB9000
senior tag
válasz Multibit #91721 üzenetére
Rövid körbenézés és tájékozódás után én is hasonló következtetésre jutottam, vagyis , hogy egyáltalán nem létezik még számomra elérhető áron 2,5 GB portokkal rendelkező SOHO WiFi router. Köszönöm a megerősítést.
Amíg nem lesz jelentős áresés addig marad az 1GB-os DIGI net. A WiFi eszközeimnél nem hozna észrevehető plussz-t a net gyorsítása. Azok minden funkciójukat jól el tudják látni a jelenlegi felállásban. Egyedül az asztali gépen lehetne észrevehető sebességnövekedés, de ha csak nagyon drágán tudom odavinni a gyorsabb netet, akkor könnyű szívvel lemondok róla. -
Soma01
veterán
Itt az AX20-al jók a tapasztalatok. Én azt venném.
Azt azért majd nézd meg, hogy AP módban megy e a Mesh.De szerintem mennie kell.Most néztem meg, nem megy. A OneMesh csak router módban megy. Tehát dupla natod lesz, ha a B525 után kötöd majd.
Kérdés: Ha a lan-lan portokat kötöd össze, akkor meg nem lesz OneMesh?[ Szerkesztve ]
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Új házunk hálózatát építeném ki. Lan port minden helységben van.
Az összefoglalóban található két típust néztem ki wifi-s routernek. Sajnos a helyi Vidanet szolgáltató csak modeme biztosít.- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ASUS RT-AX58U AX3000 Router
vagy Linksys?Melyiket javasolnátok? Mik tapasztalatok?
Hozzá 8 portos switchet is vásárolnék, mivel 8 portos router elég húzós lenne.
Gondolom azonos márka javasolt. Melyiket?Köszönöm!
www.somansky.com
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz SonyNex7 #91725 üzenetére
Működéssel és / vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye. Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Esetleg itt: ASUS routerekElfogadom a sütiket.
-
Alex91
félisten
válasz SonyNex7 #91725 üzenetére
Gond lehet az is...
Mondjuk a fo, szolgalati routeren nincs valami port nyitas valami ip cimre, ami most esetleg nem az?Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
SonyNex7
senior tag
Sziasztok
Segítséget kérnék.
Az itteni ajánlàsok alapján vettem egy Ax58u routert.
Régen terveztem már a cserét és most sikerült elfogadható áron hozzá jutni,-37eFt-a régire meg van vevő így 30eFt a váltás.
Egy ac56u típust váltott.Az utóbbi időben úgy volt megoldva hogy a Telekom router szórta a wifit mert az tudta a 6-ot, az Asus meg ftp szerver volt,és download master miatt kellett.
Na sikerült a csere viszont a download master nem működik.A download master indítása után egyszerűen nem történik semmi,azt írja a server nem elérhető.
Tuda valaki segíteni?Van 14 napom és ha nem tudom megoldani akkor vissza kell küldjem.
Köszi -
Multibit
nagyúr
válasz BB9000 #91716 üzenetére
60 000 Ft max
A konzumer routerek és LAN illesztők gyártói még nem igazán készültek fel a "szép új világra". Egyrészt látszik, hogy a korábbi sebesség emelésektől eltérően most nem nagyságrendi lépés történik. Másrészt sok olyan router van a piacon, ami csak egy darab 2.5 Gbps porttal rendelkezik. Ezzel nem sokra megy az, aki LAN irányba is tovább akarja tolni a nagy sebességet. Arról nem is beszélve, hogy a manapság szokásos 1 WAN + 4 LAN gigabit felállás nem terjedt még el 2.5 Gbps/10 Gbps változatban. Azaz, aki a korábban megszokott kombót szeretné hasonló gépezettel leváltani, csalódni fog. Első nekifutásra be kell szerezni/építeni kell egy legalább két multigigabites porttal bíró routert, aztán venni kell hozzá egy multigigabites switchet. Az árakat nézve csökkenni fog a jelenlegi lelkesedés
[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
válasz Soma01 #91717 üzenetére
Persze, ez így lenne, de a legtöbb rendszert így is reklámozzák, hogy már eleve wi-fin össze vannak kapcsolva Out of Box és nem kell kábelezés.
Közben rájöttem, hogy az itthon lévő Tp-Link Re200 v3 extender Onemesh képes, úgyhogy lehet veszek egy Archer routert a Huawei mögé. Már csak azt kéne eldöntenem, melyik legyen, nagy a tolongás 14-20 sávban, de legalább már sikerült 3 típusra szűkíteni:
C6U, C7, Ax20.
Megéri a Wifi6 miatt az Ax-ért választani ezek közül? -
so_ha
senior tag
válasz BB9000 #91716 üzenetére
"Cat5E kábel megy a gépig, de könnyen tudom cserélni Cat6-ra, ami a 2,5 GB-hez kell"
Az Asus szerint 30 méteren elég a CAT5e a 10G-hez is. -
BB9000
senior tag
Decembertől rendelhető lesz a DIGI-nél a 2,5 GB-es és a 10 GB-es net csomag. Jelenleg 1 Gigás csomagban vagyok és alapvetően meg vagyok elégedve vele, de érdeklődöm, hogy van-e olyan WiFi router amivel a 2,5 GB-es csomagot értelmesen ki tudnám használni ? WAN portja is 2,5 GB-os és legalább egy LAN portja is az. ASUS-nál ilyet elérhető áron egyenlőre nem találtam. (60 000 Ft max)
Az asztali számítógépem alaplapján -ami egy Asrock B550 Extreme- már van van 2,5GB-es LAN kártya. A routertől jelenleg Cat5E kábel megy a gépig, de könnyen tudom cserélni Cat6-ra, ami a 2,5 GB-hez kell.
Nem tudom milyen eszközt ad majd a DIGI az új netcsomagokhoz. Az is lehet, hogy azon már lesz szabad 2,5 GB -os port és maradhat a jelenlegi routerem. (Asus AC87U)Szerk: Utólag láttam, hogy Worxland hasonló témában írt nem sokkal előttem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-
worxland
addikt
Sziasztok!
A mai digis híren felbuzdulva jöttem a topikba, mert jelenleg nem láttam sehol normális 2,5 gbit-es vagy gyorsabb routert (ami LAN oldalon is tud 2,5 Gb/s-t).
Tudna valaki ebben segíteni?Előre is köszönöm.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
zsolt734
tag
válasz zsolt734 #91526 üzenetére
A helyzetet átgondolva pár szűrőt töröltem, illetve utánaolvastam a témának. 3 eszközre szűkítettem amiből választanék (ami fontos lenne, az a gigabit-es LAN és a 4G modem):
1. TP-Link MR600 (Az ára szól mellette, de nem ismerem a TP-Link termékeket, nem tudom, mennyire ajánlottak, megbízhatóak?)
2. Asus 4G-AC68U (K*/-+ drága, de mellette szól, hogy a jelenlegi Asus router-em működik immáron 5-6 éve.)
3. Mikrotik hAP ac3 LTE6 kit (Az ára még ok, de egyrészt nem tudom, mennyire ajánlott, másrészt félek tőle, hogy a tudásom fasorban sincs az eszköz konfigurálásához.)A sorrend a saját elképzelésemet tükrözi, de nektek mi a véleményetek, melyiket lenne a fentiek közül érdemes megvenni?
-
Soma01
veterán
Láttam, hogy több összeállított csomag van.
Ezek szerint a felhordó hálózat WiFi-s lesz.
A kamerákat közvetlenül a routerre tedd, kábellel. Vagy az is WiFi-s? Mert akkor mindegy.
Amúgy a Tenda, a teszteken nem lett lefedettség bajnok. De ha már most is jó, akkor hárommal is jó lesz. Meg persze ott a 14 napos visszaküldés lehetőség is. -
Gzolo
senior tag
válasz Soma01 #91703 üzenetére
Többfajta csomag van, Mw5 főegység fixen gigabites, az Mw5s konnektoros forma 100-as, mw3f egység kocka design de csak 100-as lan, de ez nem is szempont, nem ami menne rá kábelen, annak az is elég.
3 pack a cél, és a főegység direktben lenne kötve a Huawei-re. Annak a wifije ki lenne lőve, csak a mesh hálózat lenne. A kamerát nem tudok, hogy mire érdemes kötni, a Huawei-re vagy a mesh-re, hogy optimális legyen. (ráadásul az ip tartományt amit kap, kézzel kell beállítani az Nvr-en...)
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz Gubek-Einste #91673 üzenetére
Köszönöm, lett is egy ugyanolyan router, beállítottam a mesh-t. Sokkal jobb lett.
Ám, érdekes módon, a két eszköz között kiváló a kapcsolat, a wifi jelerőssége is jó, s mégis van hogy felkiáltójeles lesz a net fent a lakás egy pontján. Hasít a net, s egyszer csak felkiáltó jel kerül a wifire és áll a net jó pár másodpercig.
Direkt figyeltem a mobil értesítősavjában a wifi jelet. -
Laslow
senior tag
válasz Alex91 #91691 üzenetére
Tetszik az Asus rt-ax58u.
Ezzel már egyrészt nem 54Mb/s, hanem valós 100Mb/s sebességgel tölt a torrent (bár nem tudom, UTP kábeles kapcsolatnál miért nem 100Mb/s-cel töltött eddig), másrészt egyáltalán nem szakadozik torrent közben az Internet. Kevés volt már a régi router, nagyon kevés..."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest