Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #69098 üzenetére
Mindenki lehúzza ezeket a fast ethernetes ac1200-as routereket, pedig lehet a másik irányból is nézni ám. Igaz, hogy a legtöbb túl van árazva, de ennél szinte a tp-link 841n vagy asus rt-n12d1 árából megkapom pluszban az 5GHz-et. Tehát aki tudja mit vesz, annak azért érdemes számításba venni, mert teljesítményben hozza azok tudását.
-
Topikgazda
-
trebrona
nagyúr
-
gahor72
aktív tag
-
addikt
válasz MrCsiT #69080 üzenetére
simán
igaz nekem a mi router 4 (itt egy teszt róla) van de a telefonos alkalmazással beüzemeled utána a chromba google fordítóval finom hangolod
az a része amire szükségem van Gb-bemenet, kimenet 5Ghz wifi verhetetlen áron van[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
vargalex
félisten
válasz Gubek-Einste #69091 üzenetére
Nekem van egy Linksys WRT3200ACM-en, OpenWrt-vel használom. Működik, ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
TomiLi
addikt
Vettem ismét egy Asus AC66U B1-es router-t. Amikor kibontottam nagyon megörültem, hogy módosítottak a hátlapján a korábbihoz képestű: megint van rajta fali felfogatási lehetőség!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Topikgazda
válasz MPowerPH #69089 üzenetére
Nincsen tapasztalat se a Linksys-szel és se a Netgear-rel de ha gondolod akkor tehetsz velük egy próbát.
Én személy szerint a Linksys-re kiváncsi is volnék, hogy milyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ekkold
őstag
válasz ult1mate #69088 üzenetére
Mikrotik hAPac2. 20eFt körüli áron kapható, kétsávos wifivel, 4magos procival, rendszeresen frissülő oprendszerrel. Szinte bármit meg lehet vele csinálni (a VPN-től a VLAN-on keresztül, a multi SSID szórásáig.). Csak az a kérdés, hogy tudsz-e bánni vele, mivel kb. 10x annyi menüpontja van mint egy átlagos soho routernek. Hogy megkönnyítsem a döntést, vagy hogy segítsek a beállításában akinek ez nehéz feladat, elkezdtem egy cikket, Mikrotik beállításokról, olvass bele.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
MPowerPH
félisten
Meg neztem a LINKSYS WRT 32X -t is, mert eddig bennuk sem csalodtam.
Don't Tread On Me
-
ult1mate
tag
Tud valaki ajánlani még megfizethető árú routert amivel lehet bizonyos https URL-t (pl. facebook) szűrni külön kliensenként abszolute kisvállalati szinten?
-
MrCsiT
addikt
válasz MrCsiT #69086 üzenetére
Érdekesség, hogy ebben a tesztben az AC86U és a Synology RT2600ac tesztelése után, annak ellenére, hogy kis mértékben az Asus volt gyorsabb, a kezelőfelület és a gyártói támogatás miatt a tesztelő mégis a Syno-t választaná, lsd. a "Verdict" részben:
"let’s not forget that the Asus RT-AC86U supports custom firmware (RMerlin) and the community is quite active into implementing new feature and fixing any new vulnerability. But, while the SRM OS is closed-source, it still remains one of the most up-to-date software on a consumer-type router. So, from my purely subjective point of view, I will declare Synology the winner of this round."Amin el lehet töprengeni vagy utána olvasni, hogy HA működik a mesh funkció az AC86U-ban, és nagy a ház, akkor kettő AC86U-val vajon milyen sebességet képes villantani az ismertebb mesh technológiás gyártókhoz képest? (engem ez nem érint jelenleg.)
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
MrCsiT
addikt
válasz MPowerPH #69085 üzenetére
Tavaly mikor gondom volt az Asus router FW-kkel, és utód routert kerestem, megnéztem kb. 150.000-ig mindenféle gyártó eszközét. Nem egy csúcseszköznél panaszkodtak Wifi kliensek eldobására, megmagyarázhatatlan lassulásokra vezetékes kapcsolat esetén is.
Nálam elsődleges szempont volt az is, hogy a biztonsági frissítéseket mennyi ideig és gyakorisággal kapja meg az eszköz.
Valamivel korábban volt egy komolyabb sérülékenység, amire az Asus az elterjedtebb modellekre 1 hét alatt ki is adta a javítást tartalmazó FW-t. A Synology másnapra. Ez nálam el is döntötte a kérdést.
Nem 1 évre veszek routert, nem cserélgetem ha jól működik, valamint a Digi-féle 1000-es netnél nem lesz otthon jobb egy ideig, mert ugye 1000+ -hoz már az otthoni gigás hálózaton is változtatni kellene, ami azért ma még nem olcsó dolog, szóval így meg tudtam békélni a Syno router árával is.Ha szerinted a Netgear naprakészen/ megfelelően reagál a felmerülő problémákra, és e mellett stabil is, plusz ismered a gyártó firmware-ét, azaz biztosan be tudod lakni otthon is a Netgear-t, számodra az is jó választás lehet.
Mindenképp netes rendeléssel vedd meg, akkor lesz 14 napod indoklás nélkül elállni a vételtől (mint nálam az AC88U-tól), ha valami nem kerek.
Esetleg Asus RT-AC86U, ami sebességben elveri a Netgear-t? Nem tudom, azt nézted-e, és mi szól ellene és mellette?
[ Szerkesztve ]
-
ceripapa
aktív tag
Na megjött az asus ac66u , az 5 ghz elég izmos XD ott lejön a 150Mbit is , viszont itt nem dobja el a jelet mint a régi tplink, illetve hasnoló jelhez képest ha sima kapcsolatot nézem bő 2x-3x-r gyorsabb .
-
MrCsiT
addikt
válasz Eugene2 #67997 üzenetére
A Xiaomi Mi WiFi Router 3G típus esetén, hogyan tudtad konfigurálni? Ha egyszer CSAK kínai nyelvű menüje van, én ettől eléggé tartanék, mit hogyan találok meg benne?
BMW001: én csak és kizárólag a Synology RT2600ac-t ajánlanám:
- extra gyors reagálás a biztonsági hibákra;
- sokáig lesz rá támogatás;
- nálam bizonyított az eszköz;
- NAT-ra külön proci van benne, így abba a hülyeségbe nem lehet belefutni vele, mint az Asus-okkal, hogy ha bekapcsolsz szülői felügyeletet vagy akár az aIProtection biztonsági fukciót, amivel promózzák a jobb Asus-okat, akkor a NAT kikapcsol, és lesz 300 Mbps-es max. letöltésed?! (legalábbis tavaly nyáron még így volt, nem tudom, ezt az FW hibát javította-e az Asus azóta.)Nálam Asus RT66U majd AC88U után jött a Syno, és tökéletesen elégedett vagyok vele. Igaz, az ára nem túl baráti - 70e körül - de nekem a frissítések gyorsasága meg úgy eleve a tudása meggyőző. (Esetleg, ha nem tegnapra kell, biztos lesz idén is black friday. )
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Szeretnem az Asus AC56U routerem lecserelni egy erosebb daeabra, ami a wifi -t illeti. Antennak nelkul nagyon gyenge a jel sajnos. Van egy oreg Linksys -em mellette, azt kellett most beraknom a helyere atmenetileg. Ott 2db antenna van, 2.4 -es. Valami sok antennas darab kellene... Van best buy?
Don't Tread On Me
-
Peratta
csendes tag
Köszi ekkold és Gubek, akkor megrendelem
-
Topikgazda
-
Peratta
csendes tag
válasz Gubek-Einste #69074 üzenetére
Hogyértve?
-
Topikgazda
-
Peratta
csendes tag
Kínából akarok rendelni egy USB adaptert. Majdnem mindenhol úgy írják a dual bandra, hogy 2.4 & 5.8!
(Dual Band 802.11ac 1200Mbps-1750Mbps USB3.0 2.4G/5.8GHz)Ez nálunk is 5.8, csak 5-re rövidítjük, vagy ez tök más hálózat és nem fog működni az itthoni routeremmel?
Bocsi ha hülye kérdés
-
adika4444
addikt
válasz SeatZola #69071 üzenetére
Hali!
Ha csak hálózatról fogod hajtani, akkor én a Huawei LTE Cube E5180-at nézném (néha kifogható 15--17k áron), vagy Huawei B525-öt.
A hordozható eszközökből én a másodikat venném a helyedben, de azt vedd figyelembe, hogy ezekkel azért kevesebb a tapasztalat mint a normál kábelnetes routerekkel.
Ha a mobilosat veszed, akkor viszont használd rendszeresen az aksiját, hogy ne romoljon olyan gyorsan, tehát ne mindig a töltőn lógjon...üdv, adika4444
-
SeatZola
őstag
Srácok,
Mobil wifi router beszerzés előtt állok. A belvárosban Telenor adatmegoszto SIM kártya lenne benne használva.
Most mértem sebességét. 98 Mbps tudtam elérni, tehát olyan cucc kellene, ami jó is érre a sebességre. Egy Samsung Galaxy Tab S3 felé kellene szórni wifin a netet olyan 1m távolságból.
Eddig ezeket néztem:
1. Huawei e5577 150/50 Mbps, Cat4 15.000 Ft
2. Huawei e5785s 300/50 Mbps, Cat6 26000 Ft
3. TP-link M530 150/50 Mbps, Cat4 19000 Ft
Az akkus üzemidő nem szempont, mert asztalon lesz használva 220V-os hálózattól az esettel 98%-ban.
Szerintetek melyiket? Vagy van jobb ötletetek?Rappi
-
b.kov
senior tag
válasz Gubek-Einste #69069 üzenetére
Szuper, köszönöm a gyors választ.
-
Topikgazda
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék beszerezni egy új routert 500Mbps sebességű T-s nethez , nagyjából 20k HUF környékén nézelődök.Eddig az ASUS RT-N18U tetszik. Ha esetleg ilyen ár környékén tudtok valami jobbat, azt szívesen meghallgatnám.
A kérdésem annyi lenne még, hogy van egy 1Tb-os WD MyPassport külső HDD-m, amit szeretnék hálózatra kötni, hogy elérjem távolról is (illetve majd TV-ről). Ennek van valami akadálya az említett routerrel? Pontosan nem tudom még, hogy mi a menete a HDD hálózatra kötésének, csak szeretném tudni, hogy majd megoldható lenne-e ebben a felállásban.
(Jelenlegi UPC-s routeremen gyárilag tiltva van az USB).Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
- mozi bolondéria -
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Vettem ezt a routert: TP-Link TL-WR841N
T-com halozatunk van dsl.
Viszont nem mukodik, mert nem dsl tipusu. Azt honnan lehet tudni?
Egyeb infot nem tusok. Ennyit mondtak a netesek telefonban. Az a baj,h nem igazan konyitok ezekhez a router temakhoz.Koszonom!
Ervin -
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #69062 üzenetére
Telekom oldalán alcatel van 20600 körül. Neten rakerestem, 12500-tól találtam, csak nincs készleten
-
Jostikacska
tag
válasz Gubek-Einste #69053 üzenetére
Köszönöm.
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
Topikgazda
-
TeeJay
félisten
válasz Peratta #69059 üzenetére
én azt vettem igaz nekem az előtte lévő 1043ND V2.x is vitte simán a gigás netet
AC miatt váltottam mert annyira bizonytalan volt már a 2,4GHz telóra hogy már már fájdalmas volt netezni csúcsidőbenazóta megy éjjel nappal és kapja a terhelést de kutya baja
2PC 1laptop 1okos TV LAN-on, wifin meg 5-6 okostelefon és nincs gondjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Peratta
csendes tag
C5-ből a v4 a jó? Az melyik, hogy lehet megismerni? Mert általában a típus mellett nincs ott a boltok weblapján.
VPN-t tud? -
TeeJay
félisten
válasz Peratta #69045 üzenetére
500-as DIGI-re már senki se tervezzen mert 1-2éven belül a DIGI mindenhol átépíti a hálózatát FTTH-ra és ott biza már csak 1000/200-as csomag lesz semmi más
aztán ha ki akarod használni olyan routert vegyél ami kitekeri LAN-on
de wifin is jobb ha minél többet tudcsak tipp hogy így érdemes ma már routert venni
de a Telekom is 1/1 és 2/1gigabites FTTH netet ad oda is kell ám a kraft majd a routerbe
főleg torrent melléMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
seger
addikt
Lenne egy telekom korlátlan internetes sim-em. Tudnátok mondani olyan hordozható routert ami olcsóbb mint a telekom árul és használható?
Köszi! -
bizmark6
tag
Van olyan fórumtárs,aki tenda ac10U routert használ?Ha igen ossza már meg velem a tapasztalatát.A specifikációja alapján jónak tűnik számomra.
redmi note 10S MIUI Global 13.0.3.(SKLEUXM),Hisense 43"A7500F
-
Topikgazda
válasz Jostikacska #69052 üzenetére
Olyan kérdésem volna hogy akkor ebbe a routerbe csak beleteszem a simkártyát és onnantól vezetékes és wifis hálózaton is tudok rajta netezni? A tervemben az szerepel hogy minnden szobába kihúzok 1-2 utp kábelt és a routerre kötött 2 switchel osztanám meg a netet. Ezzel a routerrel fog ez működni?
Igen és igenIlletve Ti még milyen routert ajánlanátok ennek a problémának a megoldására?
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953/Huawei B525.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Újépítésű családi házba szeretnénk az internetet mobil internettel megoldani és ehhez keresek routert. Ez nagyon szimpatikus: TP-LINK TL-MR6400
Olyan kérdésem volna hogy akkor ebbe a routerbe csak beleteszem a simkártyát és onnantól vezetékes és wifis hálózaton is tudok rajta netezni? A tervemben az szerepel hogy minnden szobába kihúzok 1-2 utp kábelt és a routerre kötött 2 switchel osztanám meg a netet. Ezzel a routerrel fog ez működni?
Illetve Ti még milyen routert ajánlanátok ennek a problémának a megoldására?
Köszönöm
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
adika4444
addikt
válasz devil-k #69049 üzenetére
Hali!
Ezért az árért a TP-LINK Archer C5 az ajánlott, illetve a Xiaomi Mi Router 3G, de utóbbi külföldről beszerzős, de a tapasztalatok szerint jó.
A TP-LINK itthon 15k körül megvásárolható...szerk:
Hopp, a hozzászólásom fölött van is egy friss C5 tulaj véleménye[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Speeedfire
félisten
Ma hoztam el az iponból a tplink c5v4-et, eddig nagyon tetszik. Jól átgondolt, gyors a menüje. Pikk-pakk be tudtam üzemelni. Egyedül a wol-t hiányolom, de remélem hamarosan jön majd openwrt/ddwrt hozzá.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Kb. 15.000 Ft-ig keresnék Diginet 1000-hez routert, albérletbe. Megbízható legyen, nem kell semmi különleges dolog bele. AC szabvánnyal, ha lehet. Köszönöm szépen
- mozi bolondéria -
-
adika4444
addikt
válasz Pepe78 #69046 üzenetére
Hali!
Első körben én a Huawei B525-öt javaslom, negatívumot nem nagyon hallottam róla, viszont itt a fórumon a pozitívum annál több.
Ez egy router ami tud 4G-t venni, viszont az fontos, hogy nem rakható bridged módba, tehát sima modemként nem tud működni...Másrészt pedig nézz szét itt
mobil flották
mert ha van megfelelő lefedettséged, akkor korlátlan adatcsomagod is lehet, ami otthoni netnél nem olyan rosszüdv, adika4444
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
SIM kártya fogadására alkalmas router vásárlása előtt állok.
Sajnos ahol netre lesz szükségem ott a vezetékes kiépítés nagyon gyenge...
1-2 mb/s az is instabilan.Ha lehet akkor biztosra mennék, külső antenna szerelése nem gond.
Mit ajánlanátok?
-
Peratta
csendes tag
válasz MaCS_70 #69043 üzenetére
Köszi.
500-as digim van. Azért azt szeretném hogy valamennyire kiszolgálja még ha nem is maximálisan.
VPN úgy láttam a leírásban, hogy van a C5-ben is. Az mondjuk fontos lenne. Meg pár port átírányítás lenne a különböző eszközökre.
C5-ben a szögletes design az ajánlottabb vagy a gömbölyített ? -
félisten
válasz Peratta #69040 üzenetére
Sima otthoni használatra általánosan jó a TP-Lunk.
Amiben az Asus jobb:
- jellemzően jobb wifi. Én elég sokat hasonlítgattam össze főleg TP-Link és Asus wifiket (meg pár egyéb gyártóét is) egyszerű módszerekkel, és mindig az Asus jött ki győztesen. Jelentős előnnyel.
- GUI. Az AsusWRT kezelőfelülete szerintem magasan veri a TP-Linkét, mind felhasználói élményben, mind beállítási lehetőségekben.
- funkciók. Ebben is az Ausu a jobb. A TP-Linken pl. nem emlékszem VPN-re.
- CFW. Az AC66-ön tudtommal van HGG és Merlin, illetve Tomato, ami már sokkal komolyabb beállítási lehetőségeket és funkciókat biztosít.Ha mindez Számodra nem fontos, akkor teljesen jó a TP-Link.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fcc
aktív tag
A fő kábel is Cat5e, és jön rajta a gigabit (940).
A routerrel valami más baj is lehetett, mert "dadogott" a net az oldalak görgetésénél. Direktbe kötve ok.
Azóta már vissza vittem, és rendelek egy Archer c5v4-et. -
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
Új router vásárlása előtt állok.
Az lenne a kérdésem, hogy pl. egy Archer C5 mennyivel tud kevesebbet, vagy milyen kompromisszumokat kell kötni egy AC66U vagy AC58U -hoz képest?
Csak mert árban minimum duplája a különbség és leírás alapján nincs óriási különbség.
Köszi -
félisten
válasz istnag #69035 üzenetére
Simán lehet bármi hibás már újonnan is.
Ha 100 Mbps-nál állt meg a sebesség, az erősen azt valószínűsíti, hogy érhiba esete áll fenn. 2×2 éren ugyanis maximum 100 Mbps továbbítható, ha viszont megvan a 4×2 ér, ez az elméleti határ megszűnik, és maga a vezeték minősége (pl. csavarás sűrűsége) dönt. A Cat5e 100 m hosszon elvben viszi a Gbps-ot (találkoztam már jóval hosszabb távval is), a ritkábban sodrott Cat5 csak kisebb távon alkalmas erre, ami szabványos, az a 100 Mbps, de itt nem áll meg, ennél rendszerint jóval többet visz át.
MaCS
-
ceripapa
aktív tag
válasz Gubek-Einste #69030 üzenetére
Szia !
Nézegettem a fórumot este és erre gondoltam : Asus RT-AC66U B1 szóval meg is rendeltem.
-
istnag
addikt
válasz MaCS_70 #69034 üzenetére
Nem tudom, de fura, hogy egy zsír új kábel, zsír új router mellé csomagolva nem tudja azt a sebességet átadni, amit kategóriája szerint tudnia kellene. Ráadásul ez is egy TP-LiNK router, mint a fórumtársé. Lehet volt egy hibás Cat 5e széria, amit csomagoltak a routerek mellé.
-
félisten
válasz istnag #69031 üzenetére
A precizitás kedvéért azért jegyezzük meg, hogy nyilván nem az volt a gond, hogy "csak" gigabites átvitelre alkalmatlan Cat5e kábelt adtak, a Cat6 viszont már viszi a gigabitet, hanem arról, hogy a mellékelt Cat5e minden bizonnyal hibás volt (vélhetően érszakadással / csatlakozási hibával -- pár méteren egy ép 4×2 eres Cat5 simán átviszi a gigabitet).
Biztosan így gondoltad, de ha valaki nincs ebben a témában otthon, esetleg félreértheti.
MaCS
-
istnag
addikt
Nem tudom milyen Archer 1200 mert van több féle, de ahogy nézem tudja a gigabitet. Nézd meg a kábelt milyet adtak hozzá, 3 napig szívtam egy Archer C2 -vel, mert az sem 100 Mbps fölé, míg végül kiderült, hogy a Cat 5e-s kábel, amit adtak hozzá nem tudja gigabit-es netet átvinni, egy cat 6-os kábellel tökéletesen működik
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok!
Van itthon egy TP-link 1043ND v3-m utóbbi időben elkezdett nagyon szarakodni , lassu a net , néha eldobja a jelet is ,( kábelen stabil ) megeri cserélni egy ac1200-s rá ? Az iponon néztem H van de nemtudom milyen verziót adnak . -
TeeJay
félisten
válasz DEJVID #69024 üzenetére
akkor mondd neki hogy TP-Link 1043ND V2.x után váltottam Asus AC66U B1-re és 2,4GHz-en ugyanazon a lakásban az Asus 2x gyorsabb a legtávolabbi szobában is!
arról nem beszélve menyivel több extra funkciót tartalmaz alapjáraton is hát még Merlin FW-el
256MB RAM rendes wifi, masszív egy router na még a tápja is komolyabbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
randras
veterán
Sziasztok,
Most akkor jól értem, hogy ez nem ajánlott, ez viszont igen?
Általában milyen routert ajánlanátok 20K-ig? Macbook, iPhone, iPad menne arról, torrentezni nem szoktam, csak netezni szeretnék. Még a némelyik routeren lévő USB portot se tudom, hogy hasznosítanám. TP-Linket használtam eddig, maradnék márkahű azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
válasz Gubek-Einste #69023 üzenetére
Egy jelszó beállitáson túl nem nagyon lesz rajta konfigolva semmi. Szimpibb neki a tp-link.
(Én csak a hírnök vagyok )[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
DEJVID
őstag
válasz Gubek-Einste #69020 üzenetére
A tp-linkkel szemben gondoltam.
-
Topikgazda
-
RazielZ
csendes tag
válasz Gubek-Einste #69017 üzenetére
Rendben, köszönöm a gyors választ. Ezekszerint ez tökéletes lesz 500as netre.
-
DEJVID
őstag
válasz Gubek-Einste #69016 üzenetére
Erősebb bennük a hw?
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
RazielZ
csendes tag
Sziasztok,
DIGI 500Mbit/s-es netjéhez keresnék egy routert. A cél igazából az lenne hogy bírja ezt a sebességet, wifi-nél nincs semmilyen kitétel. Olyan 15k körüli árkategóriára gondoltam, amiben ezt sikerült belőnöm a FAQ-nak köszönhetően : [TP-LINK Archer C5 AC1200] Mennyire lenne megfelelő, illetve ilyen árkategóriában van más lehetőségem? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Ismerős két router közül választana: Asus rt-ac68u, tp-link archer c9 ac1900. Melyiket vegye? Esetleg valami mást? Köszi! -
Topikgazda
-
adika4444
addikt
Hali!
Ha Archer C1200, akkor annak gigás portjai vannak, de nem tudom tudja-e a hardweres NAT-ot, lehet csak valami beállítás vagy egyéb gixer van.
Kéne amúgy egy ár, hogy mennyiért mehet router. Ha ez a 15k-s sáv van megcélozva, akkor Archer C5, ez kábelen átviszi a gigabit közeli tempót, Wi-Fi-n meg amit a technológia bír...
Ha mehet fenntebb, akkor ASUS RT-AC66U B1 Edigitalból, most akciós, vagy valami hasonló ajánlott modell a gyártótól. Megmondom őszintén, az utóbbi időben a TP-LINK-ekből nagyon kiábrándultam...(#69008)MaCS_70
Elvileg HGG-ben egyes csomagok régebbiek mint Merlinben. De mindkettő AsusWRT alapú. Gyakorlatban én sem ismerem őket, az én igényeimet tökéletesen kiszolgálja gyári firmmel a router.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
MODERÁTOR
válasz rivaroxaban #69009 üzenetére
Félelmem nem a router eredetisége miatt lenne, sokkal inkább az alig fél éves regisztrációval, és 16 értékeléssel rendelkező eladó miatt, de végülis ha eBay-en PayPal-al veszed meg a cuccot, akkor a vásárlói védelem miatt nagy baj nem érhet.
-
rivaroxaban
újonc
Egy Xiaomi Mi Router 3G-t szeretnék vásárolni. Ebay-en találtam egy igen jó árú ajánlatot: [link]. Szerintetek eredeti lehet? Érdemes lehet belevágni?
-
félisten
válasz adika4444 #69005 üzenetére
A HGG tudtommal azért hasonlít "kicsit" a Merlinre, mert gyakorlatilag abból készült.
Én eddig a wifi teljesítményének növelésén túl a HGG-ben a Merlinhez képest igencsak kevés különbséget találtam, bár könnyen lehet, hogy szakértők számára ezek azért jelentősek.
MaCS
-
rekop
senior tag
Letölthető a gyártó honlapjáról.
-
adika4444
addikt
válasz kaciokos #69000 üzenetére
Hali!
ASUS firm-re épülő alternatív szoftver az említett gyártó routereire...
A linkjét itt nem lehet osztogatni, de támogatott routerek topikjának összefoglalójában megtalálod, miként juthatsz hozzá.
erőssége a húzható Wi-Fi, illetve, hogy alap teljesítményben is veri a gyári értékeket. Ja meg van még benne pár extra feature, hasonlít kicsit a Merlin firmre.
Viszi a hardweres NAT-ot is, tehát gigás net mellé is simán használható.üdv, adika4444
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Speeedfire #69002 üzenetére
ok. kösz.
AC-s eszközzel kb mi a maximum, amit ki tud hozni WIFI-n?
Illetve IGMP-t támogatja? Telekomos tv-box lenne mögé kötve.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Speeedfire
félisten
válasz bollokcs80 #69001 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ez már jobb. Elvileg már a v4 van az ipon-nál.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Edigitalban most elég jó áron van a TP-LiNK C1200-as router. Milyenek a tapasztalatok vele? Telekomtól most kapok új Sagem routert, szeretnék ehhez igazítani mindent az otthoni hálózatomban. Jelenleg 150/50-es optika va, de később tervezek magasabbra bővíteni (akár gigabit is szóba jöhet). Kliens eszközök vegyesek, n-es és ac-s is van.
B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- GTA V
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kés topik
- Politika
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest