Új hozzászólás Aktív témák

  • Eugene2

    csendes tag

    válasz w333 #67919 üzenetére

    Sziasztok,

    Összefoglalva, kerestem nagy négyzetméterre, több szintes házba routert.
    Javaslatként kaptam Asus N18U és láttam Xiaomi 3-ra javaslatot/tesztet.

    Gondoltam megnézem mindkettőt mit tud és esetleg vissza viszem boltba amelyik nem jön be (Xiaomira gondoltam, olcsó húsnak...de egy próbát megér a látott teszt és ár alapján). Megvettem mindkettőt.

    Végeredményként:
    1. Az ASUSnak tényleg valamivel erősebb a jele, mint a többinek. De sajnos nem annyival, hogy elég legyen.
    2. Fúrni nem akartam, így gondoltam kipróbálom a repeater módot ha már megvannak, úgy hogy a UPC-s router alatti és feletti szintren, szinte a UPCs router felé/alá téve közvetlenül, kipróbálom őket mint repeater.
    A jel erő kiváló lett. Amire kell, arra bőven elég, és a szintek jól el vannak látva horizontálisan jellel.
    3. Az ASUS N18U-t repeaterként beállítva, valahogy sokszor nem kapok internet kapcsolatot, továbbá ha újraindítom a routert/áram szünet lenne, akkor alig akarja megkapni az internet kapcsolatot a UPCs routertől.
    Továbbá a neten többször megtalálható hibaüzenet miatt (IP cím megváltozott + újra konfigurálásos babla...) alig lehet elérni a web-es kezelő felületét utána. Az alapértelmezett IP cím megváltoztatásával is.
    4. Van egy régi TP-Link Wdr3600-am is, amin hasonló próbálkozások mellett, szinte ugyan azok a problémáim mint az ASUS-nál.
    5. A legutolsó ASUS-os próbálkozásomkor ideges lettem és gondoltam megnézem, hogy mit tud az "olcsó Jóska" - Xiaomi Router 3.
    Xiaomi beállít repeater módba, alapértelmezett IP-je alapból más (ez + pont lett nála), kapcsolódás kábelen, wifi-n probléma mentes és egyből volt internetem. Kipróbálva gép újraindítással, router újraindítással, azonnal kapok IP címet, jelet, internetet, amit akarok probléma mentesen (ez a többinél nem mondható el, több órás utána járás/olvasás után sem).

    Ennyit az "olcsó Jóskáról"! Céltól és igénytől függően Xiaomi Router 3-mat mindenkinek!

    ASUS-t majd megoldom/megtartom AP üzemmódra, a Mi3 meg marad repeaterként (nagyjából annyiba is kerül és mégis több).

Új hozzászólás Aktív témák