Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerlac
őstag
-
félisten
válasz gyuri81 #68795 üzenetére
Egy stick kb. 10e Ft, csak éppen annyi a gond, hogy a routerek USB-n elég lassúcskák. Nálam a DWM222 stick a notebookba dugva 100 Mbps körüli sebességet biztosít, az Asus routereim USB-jén max. 25-öt.
Az Huawei 3372 non HiLink Tomatoval állítólag rendes sebességgel megy.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
veterán
válasz Gubek-Einste #68794 üzenetére
Hát igen, csak a flották nem adnak hozzá semmit
A fent nevezett Huawei 5577 mennyire melegszik másnál torrent közben?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz gyuri81 #68792 üzenetére
Nálam most van éppen tesztelés alatt egy D-Link DWR921 sim kártyás router, telenor SIM kártyával..
Én eddig meg vagyok elégedve.
Egy dolgot viszont nem találok a router menüben, az pedig hogy a wifi-n csatlakozó eszközök milyen ip címet kapnak (persze MAC címeket megjeleníti így lehet fixálni az ip címet a wifi-n csatlakozó eszközöknek). Ez hiányosság szerintem.20 éve a Prohardveren
-
veterán
válasz Gubek-Einste #68791 üzenetére
Akkor más hogyan oldja meg a sim kártyás netet?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Topikgazda
válasz gyuri81 #68790 üzenetére
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
veterán
Egy pici segítséget kérnék.
Jelenleg van egy 50Gb-os Telenor net előfizetésünk 4700 Ft-ért, amihez anno kaptunk egy Huawei E5577 routert. Ez a router torrent letöltésnél iszonyat módon melegszik és kb 15 perc után ki is kapcsol! Ez mindegyik ilyen? Vagy csak mi fogtunk ki hibás darabot?
A fent említett 2 éves előfizetésünk hála Istennek a napokban lejár, így egy flottás csomagban szeretnék előfizetni egy korlátlan netre, amihez természetesen csak egy Sim kártyát fogok kapni.
A kérdésem, hogy milyen router-t keressek? A fent nevezett fehér szappantartót? De esetleg szóba jöhet egy asztali router is! Köszi előre a válaszokatCsak egészség legyen, meg térerő!
-
quailstorm
nagyúr
válasz woodworm #68787 üzenetére
Ja azt én se tudom rámondani, hogy gyors, PPPoE-t biztos nem bíznék rá, 94MBit a max neki, de a WiFi hatótávja elég jó 2.4GHz-en és stabil, megbízható, olcsó, meg mindenféle cfw van rá.
Szóval szerintem olcsó Wireless AP-nek jó az, igen, 4k videót nem erről kell streamelni, de a nincsnetnél sokkal jobb, 720p-t streamelni simán lehet még wireless repeater módban is.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz TeeJay #68758 üzenetére
Tegnap én is vettem végül egyet, igaz 6k-val drágábban a media marktban, az euronics kicsit komolytalan cégnek tűnt, miután többször beszéltem az ügyfélszolgálattal (minden üzletük telefonszáma először oda fut be), de hiába kapcsolták kétszer is a közelemben található üzletüket, ott egyszer sem vették fel a telefont, potyára pedig nem akartam odamenni (egy jó 15-20 percnyire vannak autóval).
Eddig maximálisan elégedett vagyok vele, egyelőre úgy tűnik, hogy PS4-en is megszűntek a hirtelen felugrik a ping akár 4-5000 ms-re esetek, a net minden eszközön jól megy (igaz, most még a Digivel kell egy kört futnom, mert hiába emeltettem meg a netemet, csak 100/100 közelében van a sebesség, igaz, mivel már 7 éve, hogy bekötötték, így lehet, hogy akkor csak sima cat5 kábelt használtak). -
woodworm
veterán
válasz kerlac #68785 üzenetére
Ettől függetlenül nem változik a helyzet, alkalmatlanok a 300 Mbites kapcsolat átvitelére. Kábelen az említett ~90Mbit a korlátozó tényező, cfw-vel repeaterként használva pedig még kevesebb. Nem jellemző a tp-linkekre a jóval 100Mbit feletti wifi sebesség, de ha összejön, akkor is feleződik.
Szerintem a legolcsóbb megoldás ekkora sebesség kezelésére további xiaomik beszerzése. Nálam egy régebbi mini szolgál hasonló szerepben és szépen meg lehet vele kerülni a 100-as portok korlátját (5GHz-en a link és mindkettőn szór). Annyit hozzátennék, hogy minden mediatek chipes eszközömön padavan van. -
woodworm
veterán
válasz kerlac #68783 üzenetére
Szimplán a gyártó neve alapján elég nehéz megállapítani, hogy alkalmas-e a megfelelő sebességre. A szolgáltatói eszköz nagy valószínűséggel igen, ritkán szoktak kint felejteni csomagváltás után erre alkalmatlan készüléket. A xiaomi 3g gigabites portokkal rendelkezik, ez is biztosan tudja hozni az adott sebességet.
A korábban említett két készülék viszont csak 100-as lan portokkal rendelkezik, valahol ~90Mbit környékén alakul a max. sebesség velük, wifin pedig bármi lehet. -
kerlac
őstag
Sziasztok!
T-home netem 300mbs sebességú. A két roueter közül jobb vmelyik vagy mindkettőnek ugyanúgy jó lesz? D-linkhez wifit kevesebbre írják, ás eltérést nem találok...
TP-Link TL-WR841N Router
D-Link DIR-600
-
Ajtonion
lelkes újonc
Köszi szépen az infót, akkor nem is a gép lesz a gond. Kipróbáltam többféle magyar szervert és mindenhol 500-600 körüli értéket kapok, a legtöbb, amire egyszer felment az nagyjából 800 volt.
Elég tanácstalan vagyok, gondolom érdemes lenne felhívni őket, persze valószínűleg le leszek pattintva azzal, hogy a vállalt minimumot tudja a rendszer.
Ha nálam is legalább 800-900 lenne stabilan nem zavarna, de ezek a 600 körüli értékek azért nem tetszenek, hamár gigabites a net.Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
-
ekkold
őstag
válasz Ajtonion #68767 üzenetére
Csak összahasonlítás képpen: azt írod 4. gen. i5 proci van a PC-ben. Nekem még i3 előtti, core2quad procim van, és simán 900Mbps feletti sebességeket mérek. A pppoe-t a router intézi, de nem tudom mekkora terhelést jelentene a procinak, szerintem egy bármilyen i5 esetében ez nem lehet számottevő. De nézd meg a prociterhelést, hogy mekkora, amikor a speedtest fut. Sok esetben a speedtest szerver nem tud kiszolgálni ekkora sebességet. A speedtest.net-en lehet szervert választani, nekem kb. 3 olyan szerver érhető el ami egyáltalán ki tud szolgálni egy gigabit közeli sebességmérést, a többi szerverrel jóval kevesebbet mérek.
Amúgy elég hazárdjáték egy windowst közvetlenül az internetre kötni, sokkal nagyobb eséllyel hekkelik szét, mintha egy bármilyen router mögött lenne.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
quailstorm
nagyúr
válasz MaCS_70 #68775 üzenetére
AC58U elég durván jobb WiFi jelerősségben és sebességben, mint a TP-Link WDR4300.
LAN-on instant 500, nem felkúszik, de ezer nem lett ez se, úgy néz ki a hálózat nem bír többet errefelé.Nemválasz
bár ahhoz van köze hogy most a kertben tudtam netezni és nem kellett manualért felmenni a lakásba
Ha valaki kölcsön akar adni Szegedre AC66U B1-et összehasonlításra, akkor jöhet, bár alighanem csak a WiFi-t tudom, terheléstesztre nincs ötletem így, hogy 600 fölé nem nagyon lehet menni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ekkold #68743 üzenetére
Sokan leírták már előttem is. Hiába szór akármekkora teljesítménnyel be mindent 1db router, ha a kliensek kérései nem jutnak el hozzá. Tehát a klienseken is múlik, azok meg adottak. Tehát a kérdésedre a válasz: 1db router (akár milyen jó is) nem fogja ugyanazt a területet wifi-vel ellátni, amihez korábban 3db AP kellett.
Ez tökéletesen igaz, de azért azt is lássuk, hogy ugyan "vissza is kell tudni kiabálni", de nem feltétlenül azonos hangerővel. A hálózati felhasználási módok nagy része nem igényel felfele is stabil, gyors kapcsolatot, sokszor éppen elég, ha éppen csak látja a hálózat a klienst.
Nálam szinte mindennapos felhasználás az, amikor több száz méterre a házban működő N18-asomtól netezek, csetelek a telefonommal. Felfele elég, ha pár bit átvánszorog, a tartalom lefelé jön.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fagee01
csendes tag
Sziasztok!
Digi 1000-es netem van a DIGI saját routere (zte) Bridge módban van és a saját TP-Link AC1200 használom. Most kötötték be és semmit nem változott a sebesség. Ugyan úgy 480 Mbps-t mérek mint előtte mikor még Digi 500-as netem volt. Akinek AC1200 van mit kell beállítani, hogy dupla legyen a sebesség. Köszönöm!
-
Ajtonion
lelkes újonc
válasz woodworm #68770 üzenetére
Lehet, hogy csak rábeszéltek, sajnos analfabéta vagyok a témában, próbáltam utánajárni, amennyire tudok, de elég soktényezős a dolog.
Jött a digi, beszerelte a dobozt, nem nyúltam semmihez, rákötöttem a gépet, nyomtam egy speedtestet és azt tapasztalom, hogy 600-800 mbit közt van a sebesség és igazából itt tartok és próbálok rájönni, hogy mi lehet az oka és hogyan tudnám megoldani. Azért gondolom, hogy lokális a probléma, mert a környéken többeknek is kötötték most és ott magabiztosan 900 felett megy a net (erősebb PCkkel, ugyan ezzel az ONT-tal, de tényleg lehet, hogy nem ez a gond).
De ez itt már teljesen offtopik, csak sajnos tanácstalan vagyok, hogy hogyan, merre kezdjek neki a nyomozásnak. Teljesen igazad van, hogy most egy kicsit hasraütésszerűen vennék egy 30ezres routert "hátha megoldja" alapon, mert jobb tippem nincs. -
woodworm
veterán
válasz Ajtonion #68769 üzenetére
De tényleg pppoe kapcsolat van beállítva a gépeden vagy csak rád beszélték a digi-s topikban, hogy ezért lassú a kapcsolatod, mert nem bírja a géped? Az az ont egy router is egyben, ha wifin be tudsz jelentkezni és lefut egy sebességteszt, akkor azon is fut egy kapcsolat és nincs bridge módban.
Szerintem mielőtt routert veszel, tisztába kellene tenni az otthoni hálózat beállításait. -
Ajtonion
lelkes újonc
válasz woodworm #68768 üzenetére
Jelenleg még nincs semmilyen routerem, a gép közvetlenül az ONT-ba van bekötve annak a gigabites portjára cat5e kábellel. Ezért végzi a PPPoE-t a gép jelenleg.
Ennek kiváltására keresem az ideális routert, mert szerintem emiatt nem kapom a max sebességet.
Nameg az ONV wifije elég gyengus, amiatt is kéne az új router.
A kérdés tényleg z, hogy az AC66U B1 kiszolgálja-e a gigabitet rendesen (összefoglaló 800-at ír). -
Ajtonion
lelkes újonc
Sziasztok!
A digi most kötött hozzánk gigabites internetet és sajnos kábelen nem tudom elérni a gigabitet, átlagosan inkább amolyan 600 mbitet érek el, de ahány teszt annyiféle eredmény 500 és 800 megabit között, afölé nem nagyon megy.
Arra tippelek, hogy a negyedik generációs i5 processzorom már nem bírja a PPPoE-t, ezt lehetséges szerintetek?
Nade a lényeg, hogy gondolkodok venni egy routert, hátha az oda tolt PPPoE munka megoldaná a problémát. Két eszközt nézegetek: ASUS RT-AC66U B1 és ASUS RT-AC68U
Megnéztem a routeres összefoglalót és betűre ugyan az a két router benne egyetlen külnbség van csak az AC68U 800 mhz-s CPU-val bír (BCM4708A0), az AC66U B1 pedig 1000 mhz-ssel (BCM4708C0).
Hangosan gondolkodok, kérlek szépen, hogy javítsatok ki, ha hülyeséget mondok, de ha a router átveszi a pppoe tevékenységet, akkor ez alapján lehet, hogy jobb lenne az olcsóbb AC66U B1, mert abban erősebb a CPU?
Esetleg akinek van tapasztalata ezek a routerek ki tudják szolgálni a gigabites digit PPPoE szempontból, el lehet érni ezeken a routereken nagyjából a 900+ mbitet kábelen? Ha nem, akkor melyik router bizonyított már gigabites PPPoE digi mellett valakinél?Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #68761 üzenetére
Jogos, tényleg egy kültéri AP lenne a legjobb megoldás. Köszi!
-
MODERÁTOR
-
ekkold
őstag
válasz Intruder2k5 #68763 üzenetére
Így igaz, de jelen esetben valószínűleg a vételi érzékenység is passzol a nagyobb teljesítményhez. Legalábbis az udvaron is 50Mbps-t sávszélt mérek, szinte ugyanannyit mint amennyit a router mellett közvetlenül.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
MODERÁTOR
válasz ekkold #68762 üzenetére
Csak azt sem szabad elfelejteni, hogy az egyoldalú teljesítménynövelés nem mindig hoz eredményt, mert adott esetben egy gyengébb kliens - tipikusan a kicsi és gyenge antennával ellátott mobileszközök - okozhat meglepetést, hogy bár ő hallja a routert, de visszakiabálni már nem lesz képes neki. Így aztán előállhat, hogy látod rajta az SSID-t viszonylag jó térerővel, de felcsatlakozni mégsem tudsz rá.
-
ekkold
őstag
válasz Intruder2k5 #68761 üzenetére
Speciel nekem egy RB951G-2hnd szór az udvarra, az ablakon keresztül, és teljesen jó. Igaz abban 1W-os (=1000mW) wifi van. Használtban 12...16eFt között futnak.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
A kábel kivezetése nem megoldható? Csak mert falon belülről a WiFi-t kintre szórni nem túl előnyös, ott már a fal "átlövése" során komoly veszteség ér a jelszint tekintetében. Ha pl. egy ilyet be tudnál kötni és rögzíteni a külső falra, sokkal jobban járnál vele.
TP-Link CPE210 Outdoor Wireless Access Point | Specifikációk
9dBi-s antennákkal, 65°-os horizontális nyílásszöggel, és a teljesítménye állítható 27dBm/500mw-ig. Viszonyításul egy sztenderd router vezeték nélküli teljesítménye ~100mW. Egy ilyentől sokkal többet várhatsz, mint egy szobában elhelyezett eszköztől.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Családi ház ablakából szeretném tolni a wifit az udvarra (egy másik router után lenne bekötve - TL-WR1043ND). Lényeg a jó hatótáv, stabilitás + minél kedvezőbb ár.
Jó lenne ha lenne rajta gigabites port (médialejátszóhoz), de nem létszükséglet mert van egy fölös switch-em. Később lehet kinti wifis ip kamerát is csatlakoztatnék.
Mit ajánlanátok? Ez a Xiaomi jó lehet? Max 15e-ig tudok elmenni árban.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Kaptam kölcsönbe kipróbálásra egy D-Link Dwr-921 routert.
Van nagy különbség a TP-Link TL-MR6400 és a fenti D-link között?20 éve a Prohardveren
-
őstag
Hali!
1000-es digi net megosztásra keresek routert. Tplink Archer C5 jó választás 13K -ért? Valamint az emagon 2 is van, ez az újabb, az ajánlott?
Köszi!
-
quailstorm
nagyúr
válasz TeeJay #68749 üzenetére
58U-t fogom most venni használtan, mert abban több a moddolási potenciál, van rá OpenWRT. AC66U B1-re valószínűleg nem lesz normális sose, az AC68U-ra legalábbis olyan van, amin WiFi nem megy egyáltalán.
A kettőt csak akkor tudnám összevetni, ha adna valaki kölcsön B1-et.
Nekem most WDR4300 van, ahhoz képest bármelyik hatalmas előrelépés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz adalbert1 #68750 üzenetére
igen KÖKI Euronics-ban ugyan nem volt de 30ért adják a B1-et
dobozon AC66U B1 így fogod látnién 1043ND V2.x routert cseréltem mert 2,4GHz-en már bizonytalan volt a wifi telefonnal annyi a környező wifi hálózat
ez az új router 2,4GHz-en is jobb sokkal
5GHz meg 230-240megabit LG G4 telefonnal és nagyon stabilnálam 2PC 1laptop 1 smart TV lóg rajta LAN-on meg úgy 5 okostelefon örökké és sose volt baja
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
gondolkozom azon, hogy lecseréljem a TP-Link TL-WR1043 routeremet, így elsőre a kiszemelt típus egy ASUS RT-AC66U B1.
Téglafalú társasházban használnám digi 100-as nettel (később lehet, hogy váltok felfelé, egyelőre jól megvagyok vele), a házban 3 másik wifi biztos van a szomszédoknál (legalábbis ennyi broadcastolta előbb az SSID-t). Egyszerre 6-7 eszköz lenne hozzá csatlakozva wireless (3-4 telefon, 2-3 gép/laptop, 1 játékkonzol). Egyelőre az eszközeim nagy része csak az n szabványt ismeri, de a jövőre gondolva AC routert vennék.
Ami a mostani routerrel a problémám, hogy heti 1-2-szer újra kell indítanom, mert PS4-en játék közben néha akár 4-5000 ezerre is felugrik a pingem (európai szerveren), illetve néha a böngészés is belassul - amit még nem sikerült kinyomozni, hogy ez a digi vagy a router sara, esetleg a szomszédok eszközei zavarnak be - igaz, most auto-ról átraktam kézzel a 11-es csatornára, és jobbnak tűnik.
Ami fontos lenne, hogy az automata csatorna allokáció/váltás jól működjön, stabil legyen a router (nincs kedvem hetente többször hozzányúlni), kiszolgáljon gigabit körüli kapcsolatot, illetve stabilan tudjon kezelni egyszerre 6-7 eszközt is. Ezek alapján szerintetek jó választás a fent említett asus router, vagy olyan 30-40k között esetleg mást ajánlanátok? Az euronicsnál biztos B1-et adnak (csak mert a leírás a honlapjukon nem említi - a dobozon valahol jelölik amúgy, hogy B1)? -
TeeJay
félisten
válasz quailstorm #68748 üzenetére
ezt csak a jóisten tudja megmondani
RAM azt hiszem az AC66U B1-ben 2x annyi amúgy mindkét CPU elég jóféle gigás nethez
ha QCA jobban bejön akkor 4magos 710Mhz-es előbbi
ha Broadcom kell akkor 2magos 1GHz-es utóbbi
fene tudja melyik a jobb össze kellene hasonlítani egymás mellett a kettőt csak ugye kinek van mindkettőmeg ugye a nagy eltérés hogy
az 58U csak 2x2:2 MIMO-s 2,4 és 5GHz-en is míg a 66U B1 meg 3x3:3 MIMO mindkét frekvencián
előbbinek 2-2 külső antenna van erre utóbbinak 3 osztott antennaén AC66U B1-et vettem és bitang jó a wifije a 1043ND V2.x után
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
quailstorm
nagyúr
AC58U (Qualcomm 4 magos Cortex-A7) hogy viszonyul teljesítményben az AC66U B1-hez?
-
sgery
őstag
válasz Soma01 #68746 üzenetére
accesspoint-hoz.
hozzáteszem szerencsém volt, mert az a cég akinek amúgy telepítettem és vásároltam benne volt a rendszerükben, mert magánszemélyt nem szolgálnak ki, az én cégem pedig messze áll ettől papíron így nem adták volna ki rá.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Bementem a javasolt boltba, uniquiti amplifi hd wifi routert javasoltak és hozzá amplifi hd meshp wifi erősítőket.
Switchnek meg egy 24-es inifi gigabites lett véve.
Össze is dobtam ma, ha nem lenne ilyen drága már venném is magamnak, baromi jó cucc, ennyire egyszerűen szerintem még egy hálózati terméket sem tettem össze.
A kezelőfelület is totál átgondolt, magától értedőtő. Frissítés? kattints ide és ennyi, mindent megcsinál. Nem letölteni file-okat, behúzni, frissíteni, figyelni.
És annyira szép, hogy kár eldugni a garázsban, ki kellene kábelezni egy polcra a nappaliban...FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
ekkold
őstag
válasz kerlac #68742 üzenetére
Sokan leírták már előttem is. Hiába szór akármekkora teljesítménnyel be mindent 1db router, ha a kliensek kérései nem jutnak el hozzá. Tehát a klienseken is múlik, azok meg adottak. Tehát a kérdésedre a válasz: 1db router (akár milyen jó is) nem fogja ugyanazt a területet wifi-vel ellátni, amihez korábban 3db AP kellett.
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Kétszintes, vastag falú házban szeretnék masszívabb, jobb wi-fi elérést, jelenleg a T-home modemén kívül 3 db TP-Link TL-WR841N Router oldja meg szakaszosan, power line-ból a wifit, illetve egy sokkal erősebb MI Xiaomi 3g router.
Kinéztem egy ilyet, amit viszont nem ismerek.
Vajon egy ilyen drága eszköz egy szobából képes volna belőni a házat? A net 300mbps, elég gyors.
köszönöm!
-
Scale
őstag
válasz Gubek-Einste #68737 üzenetére
Mégiscsak az ASUS-t választottam, elolvastam a leírásukat, ez jobban megtetszett - meg az antennái is erősebbek.
Köszi! -
ekkold
őstag
válasz Gubek-Einste #68736 üzenetére
Azért ehhez még egy dolgot hozzáfűznék. Ha azt akarjuk, hogy az AP-nek használt router ne próbáljon a wan oldalán folyamatosan kapcsolatot keresni (ugyanis ez is erőforrást fogyaszt), akkor a wan oldalon érdemes kézi csatlakozást beállítani (ha lehet) így alaphelyzetben a wan oldala offline, vagy kézzel fix IP-t beállítani a wan oldalon.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Gubek-Einste #68720 üzenetére
Váltás úgy nézne ki,hogy 740n 8 otezres kategória)van most és ahelyett lenne a c7 v c9,de most átviszem a c9-et és meglátom mit tud.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
chipesz
őstag
-
Topikgazda
-
Scale
őstag
válasz Gubek-Einste #68724 üzenetére
A wn822-nek is van külső antennaja, az nem annyira ajánlott eszköz? A hosszú usb kábel miert jó, hogy közelebb lehessen a routerhez?
-
jozsi252
veterán
válasz Gubek-Einste #68733 üzenetére
Köszönöm szépen! Még annyi lenne hogy
- Cat5e vagy Cat6 kábel képes veszteség nélkül 50m-t áthidalni? Régebben olvastam olyat hogy 100m-t lehet elvileg, de mondom azért rákérdek.
- Az hogy AP-ként tudjon működni a router a következőket kell csak megcsinálnom? IP cím átír 192.168.0.1-ről .2-re hogy el tudjam érni a másodlagos routert a hálózatból. Akkor DHCP szerver letilt. A másodlagos router ip címe 192.168.0.xxx legyen. Elvileg ennyi és működni is fog?iPhone 16 Pro Max
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Wifis topicba kértem segítséget azzal kapcsolatban hogy egy Acces Point-ra vagy Range Extenderre van szükségem. És ott egyik fórumtárs említette hogy bármelyik router képes AP módba működni. Nekem a lényeg az lenne hogy a routert összekötném UTP-vel az Acces Point-al, és az sugározná a jelet az udvarra, mert a router olyan helyen van hogy semmi wifi nincs az udvaron és így akarom megoldani.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek a TP-LINK Archer C5 AC1200 jó választás lenne-e erre a célra nekem hogy a routerből amit kap netet utp-n, wifin továbbítsa?
160 megabites net van csak, szóval giga közelébe se ér a sávszél.Vagy szerintetek nézzek más routert? TP-Link lenne a jó, azok beváltak nekem.
iPhone 16 Pro Max
-
Starchm
őstag
válasz Gubek-Einste #68722 üzenetére
Köszönöm
Akkor ha jól értem akár az a xiaomi is elég lenne nekem? Elég kedvező az ára a többihez képest
Láttam azon viszont csak 2 port lenne, esetleg akkor egy switch ajánlást is kérhetek? 3 gép lenne max kábelen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #68728 üzenetére
Nem lesz opció a kábel, így nem nagyon van más lehetőség, ha kevés lesz a router, sajnos.
Vannak kábeles végpontok, de ugye a kérdés az, hogy meddig lesz látható a wifi, és honnantól kellene tovább menni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #68726 üzenetére
Néztem extendert erre a kategóriára, bár abból sem túl tágas a választék. Ezt találtam.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #68723 üzenetére
Persze.
Próbálnánk úgy is intézni, hogy legyen lehetőség próbára, hogyha esetleg mégis kevés lenne, akkor legyen lehetőség váltani.
Akkor ilyen kategóriában nézelődünk, köszi!
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
Természetesen ott kell a mérést elvégezni ahol használva lesz az eszköz.
Elég gyenge a jel így mindenképpen valami külső antennás típus kellene hosszabb USB kábellel, pl Asus USB-N14 vagy TP-Link WN8200ND.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz hackeeeee #68714 üzenetére
Viszonylag kevés tapasztalat van ebben a kategóriában így nehéz biztosat mondani de a kinézett eszközök elvileg megfelelőek lehetnek.
Esetleg még az Asus AC86U is szóba jöhetne.
Lefedettség/sebesség csak a helyszíni teszt során fog kiderülni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Starchm #68713 üzenetére
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Corvin0716 #68712 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?20k-ba az Asus N18U, a TP-Link 1043N és a Xiaomi Mi Router 3G fér bele mint ajánlott eszköz. Ezek közül csak a Xiaomi dual band de csak 2 LAN portja van és csak kínai rendeléssel elérhető.
-
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #68711 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Valószínűleg nem lesz előre lépés a váltással, inkább egy másodlagos eszköznek a beüzemelése lesz a megoldás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz chipesz #68709 üzenetére
Ide inkább egy kicsit komolyabb hálózatot kellene kiépíteni, valószínűleg egy eszköz nem lesz elég a megfelelő lefedettséghez/sebességhez.
Egy Ubiquiti rendszer már megfelelő lehet hosszú távra is.
Router: EdgeRouter 4
Switch: valamelyik UniFi de más gyártó típusa is lehet, PoE-s kellene
AP: valamelyi UniFi AP AC típus, pl egy 3-5 darabos csomag, PoE tápláltak így emiatt kellene a PoE képes switch
Vezérlés: UniFi Cloud Key vagy szerveren futó programTermészetesen más gyártóknak így vannak ilyen jellegű komplex rendszer kiépítésre alkalmas termékei.
-
Topikgazda
válasz Ladislaoca #68708 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A két kinézett eszköz közül egyik sem, hardverben lehet jobbat is kapni.
-
Scale
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kérdeztek tőlem is, de gondoltam Én is kérdezek..
Mit érdemes most venni úgymond a felső kategóriában, dualband-ből?
100+ m^2, falakat nem tudom, elvileg annyit tudok, hogy új építésű ház. Azt tudjuk, hogy lehet fog kelleni AP is, de hátha..
AC88U vagy RT2600-ban gondolkoztunk, TP-Link-ből valahogy annyira nem szimpatikusak a "nagyobbak", főként a szoftveres támogatás miatt.
Mit tudnátok ajánlani, ebben a kategóriában?
Véleményem szubjektív...
-
Starchm
őstag
Hey!
Telekom csoda/ sagemcom/ cuccát szeretném leváltani az az pppoe-t is neki kéne csinálnia.
Gigás nethez.
1-2 5Ghz-es eszköz lenne rajta illetve 3-4 2.4-es.
45cm-es tégla falak vannak. / Legroszabb esetben 2 ilyen fal választ el egy szobát, többnyire csak 1. /
100m2-es lakás.Erre szeretnék kérni valami ajánlást nyilván a legolcsóbb lenne a legjobb
Köszönöm. -
Corvin0716
tag
Sziasztok! Kertes házba keresek routert, amely az emeletről küldené a wifit a tévéknek, telefonoknak. Az különösebben nem érdekel, ha pl. 100 Mbitből csak 20-at képes stabilan továbbadni, ami fontos lenne, hogy ne kelljen rendszeresen újraindítani, ne dobja le állandóan a jelet. A kábeltévés azt mondta az asust és a d-linket kerüljem. Ajánlotta viszont a Netist és a TP-Linket. Az általam eddig látott modellekre gyakorlatilag ugyanolyan visszajelzések érkeztek, vagyis mindig van néhány ember, akik szerint az adott router semmit sem ér, mert gyenge a jele, meg sűrűn ledobja. Szóval marad a próba cseresznye, hacsak itt nem kapok valakitől érdemi tippet. 15 ezernél nem szeretnék többet költeni rá. Előre is köszönet annak, aki segít.
-
FIREBLADE78
addikt
Szerintetek c7 vagy c9? C9-em van már,de annyira nem vagyok elájulva a lefedettségtől. C7 hozhatja a szintjét? Tudom,hogy a falak befolyásolják,de hátha.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
dewil666
őstag
válasz Gubek-Einste #68640 üzenetére
Sziasztok!
Megjött a router.
Pontosan ez: tp-link archer c5 ver4.0
Ez jó lesz akkor nekem?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
chipesz
őstag
válasz Gubek-Einste #68697 üzenetére
Ez egy iroda, ahol egy nagyobb légtér és egy kisebb szoba van (nem én dolgozom ott egyébként). 8-an dolgoznak ott, tehát nem nagy létszámú. Téglafal van, a 8 számítógépen kívül nyomtatók, mobilok is csatlakoznának hozzá. Az illető akinek szüksége van erre a sávszélességet nem tudja. Hatalmas bútorok nincsenek, főleg csak asztalok.
Tesztben ezt a típust jónak írták: TP-Link Archer AC2300 MU-MIMO Gigabit Router. Ez elég lehet oda?
Árat illetően csak annyit kaptam infónak, hogy "nem számít".Samsung Galaxy S24
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Hamarosan 30 megabites netem helyett 60 megás lesz.
Linksys WRT54GL Routerem helyett mit tudnátok ajánlani amivel ki tudnám használni a 60 megabitet?Linksys EA6100 AC1200 Router vagy Linksys EA2750 Router
Melyiket érdemes? -
Topikgazda
válasz MADcat #68706 üzenetére
A szolgáltatói eszközt ajánlott modem/bridged módban használni és saját eszközzel megoldani a belső hálózat felépítését.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Alap gigabites routert keresek. Használt is jöhet. Mi most az ajánlott? Nem kell világot megváltani 2 sávos wifi legyen rajta. Nincsenek vastag falak, bonyolult terek.
Az upc csoda routere képes lehet erre, amit adnak?Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Topikgazda
-
Hompi01
tag
Sziasztok ez a termék tudja a Facebook Wi-fit ?
"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség."
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest