Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz Brogyi #17399 üzenetére
A g-s eszközzel g-s sebességgel megy, az n-es eszközzel n-es sebességgel. A "probléma" az, hogy azonos időpillanatban csak az egyik működik, tehát a g-s hosszabb ideig fogja a routert azonos adatmennyiség átküldésére.
De tök mindegy, ha van 2 db n-es eszközöd, akkor sem fogsz egyiken se "n sebbességgel" forgalmazni, mert feleződik..
-
-
vargalex
félisten
válasz #40247552 #17396 üzenetére
Hi!
Én 2010 áprilisában vettem DIR-825-öt, teljesen elégedett vagyok vele. Igaz a gyári firmware-t egy pillanatig sem láttam, rögtön ment rá az OpenWrt a recovery felületen. Anno azért esett erre a választásom, mert kb. 10000 Ft-al olcsóbb volt, mint az "ikertestvére", a Netgear WNDR3700. Most viszont nagyjából azonos áron van, így a kettő közül tetszés szerint választhatsz. (Ha 1-2 hónappal ezelőtt kérdezed, akkor egyértelműen a Netgear-t mondom, mert akkor az volt olcsóbb.) Egyébként ha a WNDR3700-ból V2-est kapsz (nagy a valószínűsége), akkor abban a 8 MB flash helyett 16 MB van. Persze ez csak alternatív firmware esetén előny.
Alex
-
Hopo82
tag
valaki segítene nekem h mi okozhatja azt h lassú az oldalak betöltése, ha letöltök akkor az rendesen jön le 1mb/s-el invitel-es 10 megás netem van. mi okozhatja ezt? valaki segytsen kérem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
törölt tag
Üdv!
Elolvasva az első hozzászólást arra jutottam, hogy egy D-Link DIR-825 router lenne jó nekem.
A következőkre volna szükségem:
• Gigabit Ethernet portok;
• Párhuzamos 802.11n és g működés;
• USB port(ok) a nyomtatómegosztáshoz (Canon PIXMA iP4600).Van valakinek ilyenje; jó cucc ez; van más, ami olcsóbb és ugyanezt tudja?
Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
válasz Intruder2k5 #17394 üzenetére
Koszonom a korekt valaszt, igy mar megnyugtato. hetfon rendelem is majd.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
MODERÁTOR
Menüből ki lehet kapcsolni a WiFi-t... Egyébként semmilyen hátránya nincs! Egy mobiltelefonban 4W-os (ez 4000mW) rádióadó van, még egy routerben összesen 50-100mW! Tehát a mobilod 40-80x erősebb adóval van felszerelve. Kell is neki, mivel a legközelebbi torony sokszor 10-15km-re van, még a router esetleg a szomszéd házig képes sugározni!
[ Szerkesztve ]
-
JSaN
addikt
válasz krealon #17383 üzenetére
Koszonom a valaszt, az elso hsz alapjan ezt neztem ki.
Sajnalatos hogy az antennat nem lehet kikapcsolni, ha tobb hetig nincs hsznalva akkor foloslegessen sugaroz. A szobamba lenne, ennek nincs semmi hatranya ram nezve?
A 3 szint nem problema, mert valojaban az elso az pince es oda meg vezetekel menne a net. Es nalam a tetoterben lenne a router es az en gepemmel. A kozepso szinten lenne alkalmankent wlanos laptop.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
horvathszi95
csendes tag
Sziasztok!
Új router vásárlásán gondolkodunk, mostanában már szerintem eléggé elavult lehet.
Nagyon sokszor megszakad a netem, naponta többször, egy-egy újraindítással mindig jó, ebből gondolom, hogy a router hibája lehet.
Egy Linksys befw11s4 routerem van most, szerintem 5 éves már biztos lehet.15/1-es netem van a T-Home-nál. 2 asztali géphez, 1 laptophoz, és kb. 3 telefonhoz kéne megosztani. Valami olyanra lenne szükségem, ami ezeket lehetőleg egyszerre tudná futtatni rendesen.
Milyen routert ajánlanátok nekem?
Előre is köszi a válaszokat!
-
MODERÁTOR
válasz lee732 #17389 üzenetére
Ezeket csak az álló mivoltuk miatt írtam ide, de Neked valószínű, hogy nem lesznek jók, mivel nincs antennájuk, illetve mindkettő USB-s modell, így feleslegesen drága is az igényeidhez! Mondjuk a nem létező külső antennájától eltekintve az RT-N56U WiFi-jét kimondottan dicsérik...
-
lee732
tag
válasz Intruder2k5 #17387 üzenetére
Talált
Megnézem ezeket a modelleket.
-
MODERÁTOR
-
lee732
tag
Sziasztok,
Új router-t szeretnék venni. Ezek a szempontok lennének fontosak:
Lehessen függőlegesen is állítani.
4 Gigabites LAN port legyen benne.
Wifi is legyen (egy téglaházas lakásban kéne jó vétel), de az antenájja legyen leszerelhető (vagy könnyen kikapcsolható).
Nyomtató csatlakozás nem kellKöszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
A routered valoszinuleg tapgyenge. Ezen csak a csere segit (vagy egy kis barkacsolas, de azt nem mindenki szereti).
"De ha jonnek vendegek laptoppal akkor a 3 szintes hazban ne legyen problema a vezetek nelkuli jelatvitel."
Ha az eddigivel nem volt problema, akkor az 1 hozzaszolas kozepkategoriaja megfeleo lesz szamodra.
3 szintes haznal erosen feltetelzheto a vasbeton hasznalata, akkor pedig csak tobb AccessPoint telepitesevel tudod tisztessegesen besugarozni a teret.Radio kapcsolgatasi lehetoseget eddig csak Edimax routeren lattam.
Alternativ firmware-rel a routerek QSS gonbjanak fukcioja alakithato at ki-be kapcsolo uzemre. -
válasz Intruder2k5 #17379 üzenetére
Aha! Most ez tényleg nem átlag Józsinak való
-
Serricon
senior tag
Köszönöm a tippeket, sikerült feltolni, bekonfigolni mindent Tomato-n, ráuszítottam a szervert is, eddig még nem volt szakadás, majd kiderül meddig bírja.
Nagyon zsír ez a rengeteg funkció, tényleg sokkal okosabb a gyárinál.
-
-
őstag
válasz Serricon #17364 üzenetére
Mikrotik RB450G
Nem esik hasra 1-2 ezer kapcsolattól
Lazán kihajtja a 80/25-ös netet
24/7 viszi a torrentet (nekem a maximum az ~1500 torrent volt)
Maximálisan testre szabható QoS-t tud, többet mint amire valaha is szükséged lesz
~végtelen port átirányítást kezel[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #17365 üzenetére
Nekem is van egy Linksys WRT320N és ha csak 200 kapcsolatot bírna akkor már rég lecseréltem volna. Szinte 24/7-ben megy a gép és ezzel együtt a torrent is így van tapasztalatom ezen a téren. Csúcs terhelés mellett 500 főlé is megy a kapcsolatok száma.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Serricon
senior tag
válasz Intruder2k5 #17371 üzenetére
Na jöttem, szóval akkor valahogy így kell?
-tolok egy resetet
-felmegy a cisco
-reset
-dd-wrt mini
-reset
-amit linkeltél
-reset
-konfig -
JSaN
addikt
Sziasztok
A problemam a kovetkezo van egy edimax ruterem, nem rossz de szarakodik mar regota. 2 gep van rakotve alkalmankent, mivel legtobszor en hasznalom. Inkabb ki huzom es kozvetlen kotom ra a gepem a netre. De mikor kell a router akkor nagyon szar, alig akarja betolteni a youtube videot stb. Es 5-10 percenkent random el megy, mintha nem lenne net. Ilyenkor csak a konektorbol valo kihuzas segit. Utana megint megy tovabb egy darabig. A firmware utolso verzioja is mar 2-3 eves legalabb. Szoval ha nincs javitasra lehetoseg akkor veszek masikat.
Valami kozepkategorias kene amiben elsosorban a kabeles megoldas lenne preferalva. De ha jonnek vendegek laptoppal akkor a 3 szintes hazban ne legyen problema a vezetek nelkuli jelatvitel. Es lehessen fizikailag kulon kikapcsolni amikor nem kell.
Es a PCX-rol kene mivel onnan rendelek hamarossan.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
LordX
veterán
válasz Serricon #17366 üzenetére
Erősen ajánlani tudom a Gargoyle Routert. OpenWRT alapú, amin az fut, azon ez is, és minden OpenWRT csomagot fel lehet rá tenni probléma nélkül (ha épp kellene valami extra feature).
Az ajánlat miértje a ténylegesen, és jól működő QoS - az összes többinél ilyet nem sikerült tapasztalnom, akármennyire is mondták, hogy de.
-
MODERÁTOR
Lemaradtam a szerkesztésről...
Még azt el tudom képzelni, hogy a gyári Linksys Soft - esetleg valami beállítás miatt - a sok kapcsolatot flood-ként értékeli, és önként tiltja le a net hozzáférést, de nem leszakad!
szerk.:
Szerintem a Victek Mod-ot tedd fel, ne a teddy_b féle TomatoUSB-t, azt már régen nem is frissítik! Fentebb direkt linkeltem a firmware-t, ami a WRT320N-re való. De amúgy nem tudod brickelni, mert a Linksys router-ekbe van TFTP-s restore mód, tehát nem tesz kárt benne a rossz firmware sem![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Én ezt javaslom Neked feltenni...
Tomato RAF 1.28.9006
ONLY FOR 4MB Flash (MIPSR2.Kernel 2.6) No USB + Captive Portal + VPN. Updated June 25th.2011. For Asus RT-N10, RT-N12, Linksys E1000 v1, WRT160N v1 & v3, WRT310N, WRT320N.Vagy pedig válogass Shibby-től, szerintem az E2000 fw-k simán mennek a WRT320N-en.
Azt már többször kibeszéltük, hogy a smallnetbuilder-es tesztek is olyanok, milyenek... Nem laboratóriumi körülmények között készülnek! A kapcsolatszámot ugyanúgy meghatározza a vas is, mint a szoftver, de azért egy ilyen routernek kicsit kevés a 200. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Serricon #17364 üzenetére
Hi!
Intruder2k5-höz hasonlóan a csere előtt én is megkínálnám a WRT320N-et egy alternatív firmware-val.
Szerk:
(#17366) Serricon: esetleg gyári firmware-ra érvényes, alternatív firmware-ban a maximum default-ban általában 16384.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Serricon
senior tag
válasz Intruder2k5 #17365 üzenetére
Pedig nagyjából stimmel, mert 200-ra állítva a szálakat is leszakad ha beindul a letöltés.
Itt találtam az infót.Tegnap nézegettem pont a Tomato-t, a hivatalos verziót ha jól láttam nem támogatja, de van talán a TomatoUSB nonUSB R2 verziója ami elvileg jó ehhez, de még nem mertem belefogni, mert nem találtam sehol összehasonlítást hogy mit tud a gyárihoz képest.
Ez a kapcsolat limit nem a hardver miatt van? Mert akkor hiába cserélem ha ugyanannyi marad.
Érdemes lehet mégis kipróbálni? -
MODERÁTOR
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi routerem cseréjét tervezem, mert gondok vannak vele.
Bár ott nem kaptam választ, de neten keresgélve láttam hogy max 200 kapcsolatot kezel, így valószínűleg ez okozza az esti órákban a folyamatos reconnectet, mert nem bír egyszerre a szerverrel meg a játékkal.Igények:
-ne essen hasra 1-2 ezer kapcsolattól
-maximálisan ki lehessen hajtani vele a 80/25-ös netet
-FTP, USB, Torrent, meg hasonló extrák nem szükségesek, arra ott a külön szerver, csak szolgálja ki, de azt nagyon.
-24/7-ben bírja a torrentet(1700+ torrent, átlagosan 50+ aktív max 2000 szál), emellett voip/game szerver is fut ugyanarról a gépről, valamint a 2 asztali gépen ezzel párhuzamosan netezés, játék, voip, netrádió, stb. valamint laptop wifin.
-QoS-t tudjon, hogy ne zavarja az asztali gépet játék közben a szerver.(jelenleg alacsony prioritású a szervergép portja, így a reconnecten kívül nem érezni meg hogy tölt-e vagy nem.)
-Sok port átirányítást kezeljen, a jelenlegi átirányítási tábla megtelt a routeren(sok játékszerver/webszerver/torrent/voip, stb)
-esetleg ha valamilyen speckó firmware-t támogat az sem hátrány.Természetesen minél olcsóbban, de a teherbírás és a megbízhatóság a fő szempont.
Ajánlatokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
60/5-ös kábelnethez szerintetek megfelelő egy TP-Link 1043ND?
Köszönöm -
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #17360 üzenetére
Olvastam erről a megoldásról, de amikor előrukkoltak vele, akkor már nem volt min letesztelni. Mindenesetre nem hiszek benne igazán. Gyári szoftverrel kevesebbet ment a router, mint dd-vel. Tomato speedmoddal kb. ugyanott volt. Erre nagyon bőven ráduplázni eléggé durván hangzik.
Ha lenne itthon egy olyan linksysem, egyből ráflashelném, az fix. -
MODERÁTOR
Victek féle Tomato-ra 80-at írnak, persze nyilván nem PPPoE kapcsolattal... Na most ennek ha csak a fele is igaz, akkor is 40Mbps!
-
MODERÁTOR
-
Misua
senior tag
válasz Intruder2k5 #17355 üzenetére
Anyósom rendszere ez, így passz hogy PPPoE vagy DHCP (még nem is értek hozzá annyira)
A modemen ADSL 2+ szerepel és igen T-com
Akkor ha jól értettem 25 mb/s csomag még belefér
Köszi az infókat![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Igen tudom, hogy a kérdés csak ennyi, épp ezért kérdeztem vissza, hogy PPPoE vagy DHCP-s a kapcsolat... De amint látom, ez egy T-Com ADSL(?), tehát PPPoE, ami azt jelenti, hogy inkább a 25Mbps amit elbír a router! Ha DHCP-s lenne, akkor menne több is, de így én körülbelül 40Mbps-re saccolom a képességeit, abból kiindulva, hogy egy némileg erősebb ASUS WL-500G Premium v1-es, PPPoE kapcsolaton 50-55Mbps körül tud. De azt azért tudni kell, hogy ez csak kábelen igaz, WiFi-n keresztül ideális körülmények között ~20Mbps-t képes áttolni!
szerk.:
Bár az 50Mbps már nem lehet ADSL, tehát vagy kábelnet, vagy VDSL lesz...? Mindegy, a lényeg tehát az, hogy PPPoE kapcsolattal nem tud 50Mbps-t az a router![ Szerkesztve ]
-
Misua
senior tag
válasz Intruder2k5 #17352 üzenetére
Speedtest 5,29 mb/s. A kérdés csak annyi, hogy mely csomagot még bírna e routerrel: 25 mb/s vagy 50 mb/s
-
MODERÁTOR
-
Misua
senior tag
Üdv urak!
Egy Linksys WRT54G mekkora sebességre képes ha csomagváltás lesz? Most 5 mb/s
10x -
Balazuz
tag
A TP-Link WR642G v3.5-ra 2008 óta nincs újabb firmware?
[ Szerkesztve ]
-
Balazuz
tag
Ajánljatok légyszíves a TP-Link WR642G v3.5 utódjául valamilyen mostanában jó routert 10eFt-ig. Köszi!
-
BMWFan
senior tag
Üdv! Az igaz hogy a TP-Link routerek nem mindig adnak androidnak illetve iosnak jelet?
-
m.lala
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17337 üzenetére
Szomorú vagyok, de köszönöm az infót
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
válasz Claude Leon #17342 üzenetére
Ilyen nincs.Ha jól értem wifin keresztül tolod a torrentet?
Ezerszer leírtam dróton illik torrentezni. Ezenkívül próbáld ki dróton router nélkül, majd routerrel, és végül ahogy akarod, és meg fogod találni a hibát,de wifin keresztül ne használj torrentet.Ahogy leírták az asszonyak való az iwiwre ,és a facebookra a wifi használat.
Most látom ez odiumnak szól.[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
Szerintem nem a 321-esed szakadozik, hanem a routered.
Alapvetően nem a sebesség miatt, de mégis amiatt.(nem tudom, hogy a torrentprogramodban állítottál-e be némi korlátozást,pl. max. 200 global kapcsolat, de illene, a tp-linkek nem szokják a nagyszámú párhuzamos kapcsolatot meghálálni, ha mégis csillapítatlanul szeretnéd itt taláhatsz ide vonatkozó eredményeket: http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/bar/77-max-simul-conn, de sajnos az alsóbb árkategóriával keveset foglalkoznak )
Mármint, hogy a 25Mbit is már kicsit megfexi a router hardverét mind a gateway, mind a rádó képességeit, de attól a rádiónak még nem illene szakadozni, csak simán nem fér át rajta az egész.
Ellenben a kellő mennyiségű párhuzamos kapcsolat eldugítja az adatutat, aztán amikor a rendszer már nem látja, hogy melyik csomagját is kellne feldobni a futószalagra, akkor letérdel, aztán nem fogad, amíg kicsit rendet nem csinált
Amennyire eddig megfigyelhettem innen-onnan, ebben mostanában az ralink csipesek általánosabban jobbak(nézd a táblázatot, nem kizárólagosan), persze nyilván erősen firm függő, úgyhogy érnemes volna dd- vagy openwrt-s tp-linkeseket tesztre szólitani, hogy azzal jobb-e (feltételezem, hogy igen), mint gyárival.Ha nem futott volna ki, az engenius esr9752-t v. esr9753cr-t ajánlottam volna (persze van most is esr9753, de már nem RT305x, hanem RTL8196(realtek) csippel, amiről még nem láttam idevonatkozó kísérleteket.)
A felsoroltakból talán a kis asusra (rt-n10) szavaznék, főleg, ha rev.B azt épp rt3050-el szerelték, ez még villanyszámlában is majdnem fele a tp-linkeknek
(ezt épp mértem is, a 741-es tp-linkem 5W, az engenius 9752cr 2,4W alatt, egy másik rt3050-es sem megy 3W fölé), de persze ez nem akkora tétel, amire érdemes volna figyelniNa, persze, ha emelkedhet a jövőben a sávszélességed, akkor mindenképp 300Mbitest kéne nézned, az egyantennások (150Mbites) csak 40-50Mbitet visznek át rádión, optimális körülmények között.
USB-ellenoldalt azután ennek függvényében válassz.
[ Szerkesztve ]
-
odium
aktív tag
Üdv!
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni wifis hálózat cseréjében.
A netem t-online optikai 25 megás.
Van egy TP Link TL-WR542G routerem amihez egy pc és egy noti csatlakozik. A noti nem érdekes, azon csak az asszony szörföl.
A gépemben van egy TL-WN321G usb-s hálókártya és olyat produkál, hogy torrentnél full letöltésnél kb 10 percenként megszakad a net, majd magától el is indul. Ha csak feltöltök, ilyen gond nincs (ja és cfosspeed-ed használok, nem tudom ez számít-e).
Lecserélném a routert és a hálókártyát is, bár gyanítom, hogy az utóbbi lesz a gyenge pont.
Összegben szeretnék úgy 15-20 körül maradni.
Ezen routerekre gpondoltam:
[link]
[link]
[link]
És ezek a hálókártyák:
[link]
[link]
[link]Köszönöm a véleményeket és a segítséget!
-
oleeg
tag
Sziasztok!
Digi 40/20-as internethez ajánljatok WiFi-s routert + PCI (USB-t nem szeretnék) WiFi kártyát. Extra funkciókra nincs szükségem, A kettőre együtt ~10eFt-ot szánnék, ha ennyiből nem lehet normálisat venni jelezzétek, nem akarok szívni egy sz@r szettel.
Vannak jelöltjeim, de kíváncsi vagyok mások tapasztalatára, véleményére.Köszönöm:
o
-
MODERÁTOR
-
m.lala
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17335 üzenetére
adsl
modemmel perfekt csak energiatakarékosság okán húztam ki a routert, meg minek menjen 2.
-
MODERÁTOR
-
m.lala
aktív tag
Sziasztok, segítsetek picit.
Előrevetítem teljesen sügér vagyok a routerekhez.
Van egy TP-Link -WR841 ND típusú routerem, nem volt nagy ördöngősség összeszerelni ment rajta a számítógép egy huawei modem társaságában és egy laptop wifin keresztül idővel a laptopot visszaadtam a cégnek, így kivontam a forgalomból, most arra gondoltam a modem helyett ezt használnám a kérdésem megoldható e ez?
Működik modemként ez a router?
Arra gondoltam, hogy pont ahogyan az előző postokban leírták a kékbe megy a netkábel, a pc-t meg bedugom az egyes portba és csókolom, a kérdésem így megy modemként, nem csinálok e kárt?
Igazából kényelmi szempontból a nod rendkivül sokáig figyel mikor bebootolok bedugott modem mellett, így nem kell kattintanom és ha feláll a rendszer van egyből van net.
Jól gondolom elméletben v ez csak router?
Köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
válasz Intruder2k5 #17331 üzenetére
köszönöm szépen
-
MODERÁTOR
-
SkyLaci
őstag
válasz Intruder2k5 #17329 üzenetére
TP-Link 841ND-t néztem.
Az mit jelent hogy 4 portos? csak 4 eszköz tud rá kapcsolódni egyidejűleg? (2 gép, és 2 laptop mellett már mobillal nem tudok rákapcsolódni?)
És akkor az asztali gépekhez nem kell semmi wifi vevőt venni, hanem ugyanúgy mint eddig vezetéken mehet a net a wifi routerből is?
-
MODERÁTOR
válasz SkyLaci #17328 üzenetére
Mivel ez a sebesség (8Mbps) nem mondható soknak, így szinte bármelyik WiFi router megteszi. Amennyiben a laptop-ban van (vagy a közeljövőben lesz) n-es adapter, akkor érdemes lenne n-es routerre törekedni, illetve ugyanez igaz akkor is, ha esetleg várható a net elérésed sebességének növekedése az elkövetkezendő években! Az első hozzászólásban találsz néhány darabot, amiből válogathatsz...
-
SkyLaci
őstag
válasz Intruder2k5 #17327 üzenetére
Köszönöm, tehát végül is bármelyik olcsó wifi router jó, vagy valamire azért oda kell figyelni?
-
MODERÁTOR
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok.
Az utóbbi időben valamiért böngészővel nagyon lassú volt a net (kb 1 Mb/sec, miközben 8 Mb/s-nak kéne lennie), a szolgáltató azt mondta hogy próbáljam meg router nélkül, és igaza volt így tényleg jó a sebesség, ezek szerint a router (smc7004vbr) volt a hunyó, az lenne a kérdésem hogy milyen routert érdemes venni?
Jelenleg azt sem tudom hogy vezetékes vagy wifi router legyen, van 2 asztali gép, amiknek a vezetékes lenne a jó (nem tudom mekkora költség azokba wifi vevőt tenni), van 2 laptop amiknek előnyösebb lenne talán a wifi + mobiltelefonok amiknek jó lenne ha wifi lenne, de nem tudom hogy a wifi mennyire megbízható (hozza-e a 8 Mbit/másodpercet 1-2 falon-födémen keresztül?) ja és ha wifi akkor b/g kéne, mert a mobiltelefonok nem tudják az n-es wifit. És fontos hogy ne legyen drága.Mit ajánlanátok?
-
nagyúr
válasz csokoládé13 #17321 üzenetére
ha tudnak a notijaid n-es wifit, akkor igazából az #1es hsz középszintű tp-linkjei lesznek a barátaid, de abból még a kisebbik is egy kicsit drágább. esetleg ha találsz egyet használtan.
ha a notik csak g-t tudnak, akkor jók az alapszintűek is.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
dragon1993
őstag
válasz csokoládé13 #17321 üzenetére
Lehet kapni 4500Ft-ért is routert de az szar nekem a 20 megás netből 2 szobával arréb már csak 16-ot hozott gyakran fagyott most vettem egy drágábban most tesztelgetem ez hozza a 25mb-t.
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Router vásárláshoz kérném a segítségetek. Sajnos a legkevésbé sem vagyok hozzáértő.
Egy teljesen belépő szintűre lenne segítségem wifivel. Nem igazán tudom milyen paramétereket kellene megadnom, mindenesetre körülbelül 6000 Ft-ot tudnék rászánni.
Egyébként 10 megás netem van és 2 notebookról neteznénk.Segítségetek előre is köszönöm!
-
ecaddict
senior tag
válasz vargalex #17319 üzenetére
Ebben igazad van (ez már az RT-N16 topikban is ki lett vesézve, sanzi89 pl. kiszedte a képeket) ill. azt én sem tagadtam, hogy kevesebb lett a LED.
Ez egyik oka az új verziónak biztosan ez volt, hogy más volt-e azt meg nem hiszem, hogy most ki fogjuk deríteni. De, ha valaki tud tényeket, ne fogja vissza magát.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
vargalex
félisten
válasz ecaddict #17317 üzenetére
Hi!
Az azért mindenképpen hardware-os eltérés, hogy az általad is linkelt rev. 1.1-es képen látható, hogy dupla ledsor van, míg a rev. 1.2-ben szimpla. Mivel a WL500g.info-n látható képek (a CPU-n kívül) nem túl nagy felbontásúak, így más nem igazán deríthető ki.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
magicnumber
csendes tag
Sziasztok!
Haverommal megosztanánk a netet és kliensként használnék egy GRID 16N( 17dbi ) antennát a következő routerek vmelyikével(esetleg ha vki tud jobbat ajánlani,várom!):
TP-LINK WA5210G
AIRLIVE AIR3G
AIRLIVE 5460apTeljesítményben vki hozzáértő tudna nekem segíteni a választásban? esetleg tapasztalat?
KöszönömNem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
ecaddict
senior tag
Igazad van vsz. semmit nem számít a felirat.
Viszont ez az egész onnan indult, hogy többen tudni véltek valamit, mint pl.
- A korai verzióban más alkatrészek voltak
- Az elején alacsonyabb volt az órajel
stb.Renénykedtem, hogy ezt valami konkrét tényekkel is alá tudjátok támasztani, mivelhogy így pont ezek a hsz.-ok válhatnak egy eléggé értelmetlen pletyka alapjává (azaz mások majd ide fognak mutogatni).
Azaz a jelenleg ismert tények alapján se más alkatrészek nem voltak a korai RT-N16 verzió(k)ban se az órajel nem volt más mint most (gyárilag 480Mhz, mintahogy a más hasonló chipes routereknél).
Cáfoljatok meg, ha nem így van.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
dragon1993
őstag
Linksys E1000 vagy TP-LINK TL-WR1043 ND.
Stabill ne fagyon , 30-40mb. -
nagyúr
válasz ecaddict #17313 üzenetére
egyiken made in taiwan, a másikon made in china felirat... simán lehettek rajtuk más alkatrészek. viszont konkrétan semmire nem pakoltak volna 8x akkora ramot. valószínűbb, hogy valaki elírta a kisbét nagybének, és a hiba utána így terjedt tovább. =]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
ecaddict
senior tag
Mindig ugyanaz volt a nyákon
Nem talált, a nem forgalmazott verzión nem az volt:
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n16/hsz_50-50.htmlAz eredeti kép innen: http://wl500g.info/showpost.php?p=145212&postcount=2
Intruder2k5
Vagy épp megvette, vagy épp nagykerben dolgozikHónapokkal a hivatalos forgalmazás előtt? Nézd meg a hsz. dátumát.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Beri
addikt
válasz Intruder2k5 #17309 üzenetére
Mindig ugyanaz volt a nyákon, csak a chip órajele volt alacsonyabb az elején.
-
MODERÁTOR
válasz ecaddict #17310 üzenetére
"(ellentétben néhány gyártóval akik típuson belül chipsetet váltottak meg hasonlók)"
Azért az ASUS-t sem kell félteni ezen a téren, ott van az RT-N10 és az RT-N10 Plus esete. Olyan simán árulják ma is a Plus-os verziót mindenféle jelzés nélkül a dobozon, hogy csak na... Pedig régebben fel volt tüntetve, ma már nincs. Ott szintén Chipset váltás volt!
"Valaki a wl500g.info-n megszerzett valami korai tesztpéldányt"
Vagy épp megvette, vagy épp nagykerben dolgozik, és így korábban hozzáfért, stb... De az sem biztos, hogy tesztpéldány volt!
[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz Intruder2k5 #17309 üzenetére
Ezt honnan veszed? Vsz. kereskedelmi forgalomban kezdetektől fogva ugyanaz az RT-N16 van (ellentétben néhány gyártóval akik típuson belül chipsetet váltottak meg hasonlók).
Valaki a wl500g.info-n megszerzett valami korai tesztpéldányt, aminél a NYÁK-on más verzió volt, de egyáltalán nem biztos, hogy más alkatrészek voltak rajta.
A kétszínű ledet (más szín gigabit mint fast ethernet esetén) meg én hiányoltam az RT-N16 fórumon, de ez sem szokás ebben az árkategóriában és olyan RT-N16 sem volt ami ezt tudta volna (vsz. ez is csak tévénfó meg reménykedés volt).
Egyébként nem lett volna rossz (mondjuk sokat nem fizetnék érte), gpio-val jelenleg is lehet állítgatni a ledeket (legalábbis Olegen a power meg a WiFi-t), viszont az nem olyan mintha más színű lenne a WiFi ha valaki van rajta stb.
Egyébként így néz ki a gpio:
gpio -h
gpio/pwrled v0.6.20111009, an utility for manipulate state of gpio leds
Written by Mam(O)n; http://wl500g.info; theMIROn; http://wl500g.googlecode.com
Usage: gpio [-fghlvr] [-b [-p pidile]] [-c count] [-e on_dur] [-d off_dur] [-n cycles] [-s sleep] [led|0~31] [preset|1|0]
-n cycle Count of flash's before pause.
-e on_dur Sleep time in the flash cycle when led is on.
-d off_dur Sleep time in the flash cycle when led is off.
-s sleep Pause after full flash cycle is reached.
-g "Negative flash" mode. E.g. pause(-s) used when led is off.
-c count Count of full flash cycles with pauses(-s).
Use 0 for infinity, -1 for none.
-f Turn off the led after done or kill.
-b Fork to background (demonize).
-p file Write PID to file. Use '-' to stdout output.
This option must be used with conjunction of -b.
-l Print conjunction of preset & user options and exit.
-v Print detected router model.
-r Read led/gpio value.
-h Print this help and exit.
Supported routers: ASUS WL-320gE/WL-320gP, ASUS WL-330gE, ASUS WL-500g Deluxe, ASUS WL-500g Premium, ASUS WL-500g PremiumV2, ASUS WL-500W, ASUS WL-520gU, ASUS WL-550gE, ASUS WL-700g, ASUS RT-N16, ASUS RT-N12, ASUS RT-N10, ASUS RT-N10U, D-Link DIR-320, Microsoft MN-700, Netgear WNR3500L
Supported leds: pwr, inet, wlan, wps, usb
Avaliable presets: off, on, alarm0, alarm1, alarm2, alarm3, alarm4, alarm5, alarm6, alarm7, alarm8, alarm9gpio -v
Router detected: ASUS RT-N16
Available leds: pwr, wlan
Usage: gpio [-fghlvr] [-b [-p pidile]] [-c count] [-e on_dur] [-d off_dur] [-n cycles] [-s sleep] [led|0~31] [preset|1|0]
Type gpio -h for more information### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
MODERÁTOR
válasz Brogyi #17308 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, de azért halkan megjegyzem, hogy az RT-N16-nak is volt olyan korai példánya, amiben más alkatrészek voltak, mint a jelenleg forgalomban lévőben van, illetve ott is nagy rejtély volt az elején, hogy végülis mi került igazából a dobozba. Már csak ami kívülről szemmel látszódott, az az, hogy a több színű LED-ek valahogy eltűntek a kereskedelmi forgalomban lévő példányokról.
-
válasz Intruder2k5 #17301 üzenetére
Hát én csak a fényképet néztem.Azon ez az IC szerepel [link].
Nekem ennyi jött ki. Rosszul számoltam volna? -
MODERÁTOR
válasz dragon1993 #17305 üzenetére
Helyes! Ezt a módszert, már én is ajánlottam többeknek így...
-
dragon1993
őstag
válasz Intruder2k5 #17304 üzenetére
Az 2x annyi nem akarok én a routerrel semmit max vpn mert a suliban tiltott a fb a cisco név meg egyenlő a stabbilitással , megrendelem neten személyes átvéttel ha valami gáz van akkor ott van a 8 nap amíg visszavihetem.
-
MODERÁTOR
válasz dragon1993 #17303 üzenetére
Ezek szerint ott ellenkező dolgokat írnak, mert még itt az E1000 negatívumaként van említve az átlag alatti jelerősség, ott pont ezt méltatják... Mondjuk az ASUS-ra is összesen hárman reagáltak, abból egy pozitívnak mondható. Ezek szerint valamelyiket meg kell, hogy kockáztasd, vagy RT-N12, vagy E1000, vagy pedig hozzáteszel egy kicsit, és E2000.
-
dragon1993
őstag
válasz Intruder2k5 #17300 üzenetére
Ez tuti jó ? Az edigitalná csak rosszat írnak róla:
Cisco gyártmányhoz meg azért ragaszkodok mert a padláson van a router lefagy mászhatok fel.
http://edigital.hu/http//www.edigital.hu/Router/Asus_RT-N12_WLAN_router-p61107.html?bid=&partner=10003[ Szerkesztve ]
-
adio
tag
Köszönöm a felvilágosítást.
A százalékot arra alapoztam, hogy router szobájában ülve stabil 20Mbit/sec -el töltök, a speedtest-re is annyit ad, Internet elérés erőssége max-on van, illetve érezhetően stabilan, gyorsan működik.
Két fallal odébb 3-5Mbit/sec -et produkál csak, de azt sem tudja tartani stabilan.
Legjobb lesz, ha kiverem ezt a két falat, ahogy elnézem.A fiút a férfitól csak a játékai ára különbözteti meg!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest