Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Geza26
senior tag
Hello!
Melyik a legerősebb router távolságra 10-15 ezer Ft között?
Köszönöm!
Géza
-
Beri
addikt
Létezik eszköz kifejezetten erre a célra a tp-linktől, a 730RE. Ez egy AP, mely ebben a helyzetben kifejezetten egyszerűen konfigurálható.
erikviking: Az engenius elbír a kapcsolatoddal gond nélkül. Mivel olvastad az első hozzászólást, így már tudod, hogy "az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs". Azt pedig továbbra sem mondja meg neked senki látatlanban, hogy egy szinttel lejjebb egyáltalán látszani fog-e a hálózatod.
rayman2006: Neked is az első hozzászólást ajánlom figyelmedbe.
-
rayman2006
tag
Hello
Melyik Wifi router ajánljátok 6-7000FT körül?
Sima otthoni internet megosztásra lenne használva 2 gép kábelen 2 laptop wifin keresztül, telefonok csatlakoznának rá.
Néha lenne használva háló party-ra 5-6 gép kábelel és wifin keresztül lenne ki játék.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Mint azt fentebb is írták, gyári állapotban például az ASUS RT-N12 is tud ilyet, illetve moddolt firmware-el bármelyik képes rá, amire azt fel lehet tenni. Tomato esetében a listát ITT és ITT megtalálod, maga az FW pedig ÍGY néz ki... Ha pedig a pénz a legfontosabb szempont, akkor TP-Link 743ND, ami neked kell!
-
Huroq
senior tag
Sziasztok.
Olvastam az első hozzászólást, és megnéztem az ajánlott routereket is, de nem tudom pontosan számunkra mi lenne a megfelelő.
A mostani helyzet:
A mostani routerre hárman kapcsolódunk folyamatosan (de van hogy 5-6an is csatlakoznak a routerhez {mobil, táblagép, laptop}), és a torrent kb. 0-24 orában fut.
120mbit/s es internet kapcsolatunk van.
Nem elhanyagolható a jó jel erősség mert a 3. gép egy szinttel lejjebb található meg.A mostani router sajnos nem bírta a gyűrődést, ezért lett fontos a router csere.
Nem tudom megfelelő lenne -e ez (EnGenius ESR-9850) a router vagy esetleg mást javasoltok?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Erik[ Szerkesztve ]
-
-kdM-
senior tag
Sziasztok!
A következő "problémára" keresek megoldást:
Az egyik szobában egy wifi routerre rá van kötve a net. Egy távolabbi szobában ahol még olyan közepes a jelerősség szeretnék még egy routert ami valahogy fel tud csatlakozni arra amire a net rá van kötve és tovább osztja azt a netet. Megoldható ez egyáltalán? Esetleg van olyan router ami ezt meg tudja csinálni vagy valami speciális eszköz? -
Topikgazda
válasz metaldog #16590 üzenetére
54-es ma már nem veszünk mivel az ilyen routerek már nem alkalmasak a mai internet csomagok kezelésére.
150-es és 300-ast kell venni. Hogy melyiket azt a net csomagod sebessége határozza meg.
A mai telefonok, vagy G-s vagy (drágábbak) N-es adaptert használnak de kompatibilisek így bármilyet is veszel biztosan tudod használni.
Milyen net csomagod van (+ várható-e sebesség növekedés), hogy konkrétumokat is mondhassak?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
metaldog
aktív tag
Hi wifi routert szeretnék venni főleg azért mert vagyunk páran akik telóról szoktak wifizni a lakásban és lenne a kérdésem hogy hány Mbps-s routert érdemes venni mert látok 54, 150 és 300 Mbps-s router is csak nem tudom a telók may mennyivel képesek tölteni vagy az is router függő?
A választ előre is köszi. -
OnLy16
tag
válasz Sweet Lou 6 #16586 üzenetére
Én pont úgy hallottam hogy bivalyerős a 1043 wifije, és van hogy érdemes korlátozni hogy a játszótéren ne lehessen látni
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Egy TP-LINK WR1043ND routert szeretnék hamarosan venni, számomra ami fontos lenne, az a Wifi jelerőssége és hatótávolsága. Két kérdésem lenne:
Ebben az árkategóriában van-e olyan router, aminek nagyobb a jelerőssége/hatótávja? (WR1043ND-re tudom, lehet 8dB-es antennákat venni, valószínűleg élni is fogok a lehetőséggel)
Az alternatív firmwarekkel (openWRT, DD-WRT) javul-e az előbb említett WiFi teljesítmény?
sweetlou6.wordpress.com
-
sigmoid
tag
válasz Alex91 #16572 üzenetére
Na közben találtam pont jót.
Egy kicsit drága, de cserébe van 64 mega RAM, VPN, meg elég profi OS gyárilag. És ahogy nézem fel lehet szerelni falra, ami nagy előny.
http://www.3bnetwork.hu/hu/termek/mikrotik-rb750g-routerboard-rb750g/2235
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
MODERÁTOR
válasz Voice24 #16578 üzenetére
Voice24
Ha jól tudom, arra felmegy a dchard féle fw, ha a gyári nem lenne elég stabil... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos, tehát ha emiatt döntenél mellette, akkor azért még nézz utána jobban, mondjuk ITT.
OnLy16
USB-re NAS-t? Nem HDD-t akartál írni?
BeniS
Ha elég erős a procija is hozzá, akkor igen. A ma kapható routerek nagy többsége már ilyen, eltekintve a pár legalsó sz@r-tól...[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy adott egy TP-LINK TL-WR741ND 150M wireless router és mind eddig tudtam használni. Mai nap az a probléma állt elő, hogy egy kis idő múlva kis sárga háromszög felkiáltó jellel (nincs internet kapcsolat) viszont csatlakoztatva van! Mi okozhatja ez? Hogyan tudom megoldani?
Köszönöm a válaszokat!
üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Erről mik a tapasztalati vélemények? (TL-WR841N)
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
BeniS
csendes tag
sziasztok
biztos hülye kérdés, de vezetéken elméletileg mindegyik router tudná kezelni a 40/25-s digi net teljes sáv szélét ugye? -
OnLy16
tag
TP Link 1043 USB-jére rá lehet kötni egyszerre nyomtatót és NAS-t?
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
Voice24
őstag
Lehet, hogy nem pont a legjobb helyre írok, de félig router, amit kérdezni akarok.
Nem akarok (és nem is tudok) visszaolvasni több ezer hozzászólást, ezért megkérdem, hogy kinek milyen tapasztalata van az alábbi modem/router kombóval:
TP-Link TD-8810B ADSL2+
Maximum 15 megás a net felénk, tehát ennyit kellene tudnia. Mennyire stabil, megbízható, megfelelően ellátja-e mindkét funkcióját?
Előre is köszi a véleményeket.[ Szerkesztve ]
-
Délutáni tapasztalatomat szeretném megosztani veletek.Valószínű néhány ember ide fog majd találni.A helyzet a következő volt. Digi 40/20-as net tp 740-es szappantartó és egy "über" laptop. Ezt egy kicsit részletezem:Intel Core i3-2310M 4GB of DDR3 RAM, 750GB SATA HDD.Rendkívül lassú a net.Másodperceket kell várni az oldalakra.A ping nagy, néha nincs válasz.Routert megpingelve 10-250ms.Óriási.A router oldala nem jön be, vagy ami bejön nem váltható.Az első vizsgálat alapján dróton ok.Néztük a csatornákat. Nem jött be.Mindent néztünk órákon át.Egyszer csak kiabál a laptop , hogy ki fog kapcsolni. Nosza adjunk neki tápot.ÉS ez a megoldás! Jó mi egy 150k-s laptoptól?
Itt is szegény TP volt az első számú gyanúsított.
Érdekesen viselkedett a digi hálózat. A speedtestnél 250Mbps-es beütéseket is láttam (nem is értem hogy a fenébe jön ez át a szappantartón), de volt 7Mbps is. Így jött ki az átlag 40Mbps.Az "über" lapitopi pedig beazonosítható. -
Topikgazda
válasz 477il4 #16575 üzenetére
5-10k-s kategóriában nincsen olyan amin van USB, használton esetleg de annak meg elég kétséges a minősége.
Konkrétan TP-Link 74x, Linksys E1x00, Asus N10 de más gyártó is szóba jöhet. Talán mások mást ajánlanak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
477il4
tag
válasz Gubek-Einste #16574 üzenetére
köszönöm!
esetleg valami konkrét márka, típus?
5-10eFt között akár használtan?
mondjuk ha lehetne rá usb-s merevlemezt kötni file-megosztás céljából...[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz 477il4 #16570 üzenetére
FP 30-hoz Szinte bármelyik Lite N-es megfelelő lesz, ha esetleg váltasz felfelé 50-re vagy 120-ra akkor érdemesebb eggyel nagyobbat venni vagy olyat amely már gigabites portokkal rendelkezik.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz sigmoid #16569 üzenetére
Gigabites wifi nélküli router csak az üzleti kategóriában van ami meg nagyon drága.
Vegyél egy wifi-set és max letiltod a wifi-t benne, ilyen már lehet kapni 20k alatt is. Legolcsóbb ilyen a TP-Link 1043ND, nekem egy Linksys WRT320N van, ennek a fejlesztett változata a E2000.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz sigmoid #16569 üzenetére
Akkor veszel egy sima routert meg egy gigabites switch-et... Amit keresel nem igazan kaphato, vagy semmivel se olcsobb, mint WiFi-s tarsa. (Egyebkent nem 30-40k egy gigabites WiFi-s router ara...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
liqquid
tag
válasz droti25 #16566 üzenetére
Sztem nagyon éphogy lesz elég csak, kb. 60-70 megabitet fogsz sztem max elérni vele, ahoz a nethez már gigabites javasolt, de mondjuk én már nem bízok a TP-Link-ben, sok rossz tapasztalatom volt vele ezért váltottam én is... Ha majd váltassz akkor javasolt gigabites router, és ha a pénztárcád engedi akkor valami jobb márkából lehetőleg
[ Szerkesztve ]
-
477il4
tag
Helló!
wifi router vásárlását tervezem, csak nem értek hozzá...sajnos.
ilyen netem van:[link]
upc ami kábelen jön onnan valami modembe s jelenleg kábelen megy a pc-be.
de vettem egy notebookot amin szeretnék netezni, kábelek nélkül, de van egy wifi képes telom is amin szintén szeretnék wifi-n netezni. ezért gondoltam hogy vennék egy wifi routert csak hát milyet, lehetőleg nem szeretnék sokat költeni rá szóval ár-teljesítmény arányban a lehető legjobb kellene, az sem zavar ha használt...
Kérlek segítsetek! Ajánljatok valamit! -
sigmoid
tag
-
sigmoid
tag
Helló!
Wifi nélküli, de gigabites lokál eléréssel rendelkező routert keresek... A WAN oldalnak nem kell gigabitesnek lennie természetesen... És lehetőleg legyen okosítható pl. DD-WRT vagy hasonló módon.
A kínálatot elnézve valami félprofi-profi cucc elégíthetné ki talán ezt az igényt, de fene tudja. Van ilyen a consumer szintű cuccok közt? 4-5 LAN port elvileg elegendő lenne. WIFI azért nem kell, mert a router olyan helyen van ami totál le van árnyékolva, és minekbele. Úgyis Airport Express van belőve wifinek...
Árban pedig szeretnék a felsőkategóriás, 1000base-T-s, a/b/g/n WIFIs routerek ára alatt maradni. Esetleg használtan jó lenne valami.
Ötlet?
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
oilver1
tag
Sziasztok!
Most kötötték be a 80mb-es Diginetet, de a router a rákötése után 25 mb/gépre korlátozza. Hogy lehet ezt kikapcsolni/megkerülni? Win7 van mindenhol, és egy Sweex router![ Szerkesztve ]
Az alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy tp-link wr940N tipusu routert!
80Mbps nethez vettem!
Jó választás volt?
Tapasztalatok,vélemények? -
Beri
addikt
válasz SalvadorLynx #16559 üzenetére
Mindegy, min megy ki, kábelen jön be, tehát kell a gigabit. 150-es n mindenképpen kevés, 300-assal van esélyed.
-
SalvadorLynx
aktív tag
120 mbit-es net- hez kell gigabites router, ha wifin szórjuk? 150 vagy 300 as kevés?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #16550 üzenetére
Köszönöm. Látom, neked Asus RT-N16 van. Viszont a TP-Link jóval olcsóbb. Nekem legfőképpen a gigabit lan minél jobb kihasználata volna a lényeg, mert elég sok adatot kell mozgatnom. A TP-Link-ről tudsz valami problémát ezügyben? Elég gyors?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Destloler #16554 üzenetére
Hmmm... Lehet! Bár én ezeket még az FTP szerverükön sem találom, így egyikre sem fogok rábökni, hogy ezt tedd fel! Gondolom valami nagyon kezdetleges fw-ről van még szó...
-
Destloler
tag
válasz Intruder2k5 #16553 üzenetére
Igen, van rá
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=629837 -
MODERÁTOR
-
Destloler
tag
Hali, olyan kérdésem lenne hogy netgear WNDR4000 routerra ha jol tudom létezik DD-WRT. A forumon be van linkelve pár firmware verzio de nem tudom melyiket kell és hogyan rátelepíteni.
-
MODERÁTOR
válasz szamovar #16531 üzenetére
Szerintem nem jól érted... Vannak olyan routerek, amik képesek ilyen feladatra, mert a 300Mbps n szabványú WiFi-vel, ideális körülmények között, 70-120Mbps azért átvihető. Ez (8-15MB/sec) pedig elegendő kell legyen videólejátszásra szerintem. Viszont azt már senki nem fogja Neked garantálni, hogy ha megveszel egy ilyen eszközt, akkor azok a bizonyos ideális körülmények nálad is fenn fognak állni, és fogja tudni teljesíteni ezt a sebességet a router!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #68216320 #16548 üzenetére
A legolcsóbb gigabites, és egyben DD-WRT képes router a TP-LINK WR1043ND. Ezen kívül persze sok van még ilyen, csak a pénztárcád vastagsága szab határt vásárláskor.
ASUS RT-N15
ASUS RT-N16 (USB)
D-LINK DIR-825 (USB)
Linksys E2000
Linksys E3000 (USB)
NETGEAR WNR3500L (USB)
NETGEAR WNDR3700 (USB)stb...
szerk.:
És az első, 1043-as is USB-s...[ Szerkesztve ]
-
rozsi71
tag
Hali! Tegnap vettem egy Tp link 740-n routert. A laptop csatlakozik rá rendesen, de hálózati beállításoknál a hálózatnév néha eltűnik egy pillanatra, és olyankor a jelerősség is leesik. Olyan, mintha egy pár tizedmásodpercre kihagyna a wifi. A router kezelőfelületén a wireless statisticben is eltűnik ilyenkor a laptop, majd rögtön vissza is jön. Ez normális, vagy vigyem vissza? Esetleg valami beállítási hiba?
-
celf
őstag
válasz #68216320 #16545 üzenetére
megvan mi volt. pontosan ezt csináltam, és Static IP-t detectelt az idiótája, úgyhogy végül kínomban újraindítottam a UPC modemet, és hirtelen felismerte Dynamic IP-be.... hogy száradna ketté....
kösz a segítséget fiúk!!! pár millió idegsejttel kevesebb maradt, de legalább működik a net...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van ugyanazon oldalon alul egy ilyen jelölő négyzet:
Get IP with Unicast DHCP -> esetleg majd próbáld ezt is bejelölni, így talán kapsz IP címet. -
törölt tag
persze, butaságot mondtam, ne haragudj. dhcp kellene valahogy neked, nekem az van beállítva, így mindig éppen az az IP-m amit ad a szolgáltató. Rákeresek a routered menüjére, hátha valami okosabbat tudok mondani. Bocsi, hogy az előbb ostobaságot mondtam a dinamic ip-vel. Ahhoz kell egy szolgáltatás is.
Próbálj egy olyat, hogy a menüjében: Network -> WAN -> Wan Connection Type -> Dinamic IP -> Detect
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krealon #16542 üzenetére
Lehet, nem mondom, hogy nincs igazad, de tavaly mikor bekötötte a UPC a vackait, a szerelő mondta, hogy már nincs ilyen, ezért nem is kellet regisztrálni a gépet. Illetve nemrég költöztem új helyre, itt szintén van UPC. Más nevén van, mégis csak rádugtam a routert és semmi konfigolás, mégis ment. Persze, lehet, hogy jobb klónozni, de nálam nem kellett.
-
törölt tag
-
celf
őstag
srácok megvettem a TP-Link WR743ND routert, és nem képes felismerni a UPC-s netet, hiába állítom be nekei, hogy static IP, megadom az ip adresst mega subnet maskot, és csak áll ott kukán, nem vagyok hozzászokva, hogy állítgatni kelljen manuálisan ezeket.
nem tudnátok kisegítni, hogy mit kéne szetápolni ?
-
Topikgazda
-
oszy
veterán
üdv. nektek!
DigiNethez jó a TP_Link TL-WR740N router? Esetleg a TopNet-hez (80/25 Mbit/s
) is elég?Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #16525 üzenetére
Jelenleg a Shibby félét használom, ebben benne van Toastman, Victek, és Teddy_b munkája is, na meg persze Shibby-é is...
A sima Tomato nem támogat USB-t.
[ Szerkesztve ]
-
szamovar
tag
Átfutottam amennyire tudtam a topikot, kérlek ne kövezzetek meg. Kábeles netem van (25mega,upc), később váltanék nagyobbra. Ha jól értem, jelenleg nincsen olyan router a magyar piacon ami képes lenne átjátszani az eszközről vezeték nélkül egy HD filmet akadásmentesen a mediaboxra?
[ Szerkesztve ]
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Fr3eWar
őstag
válasz Solar_Wind #16523 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Pont valami ilyesmire gondoltam.
Gubek-Einste
Ez a kétéves szöveg is igen meggyőző!
Azt hiszem holnap reggelre megálmodom hogy A vagy B
-
krealon
veterán
válasz OnLy16 #16527 üzenetére
Nem kellett volna sokat visszaolvasnod:
http://prohardver.hu/tema/milyen_routert/hsz_16319-16320.html -
OnLy16
tag
Sziasztok!
Felmerült bennem az ötlet (és az igény) hogy hálózati merevlemezt (és lehet hogy későbbiekben nyomtatót is) kössek az itthoni hálóba. A kérdésem az lenne, hogy milyen olcsó routert tudnátok ajánlani a célra. 500GB 3.5" vinyót terveznék közvetlenül a routerbe kötni USBvel.
Fontos emellett hogy wifis legyen (nem muszáj "n"-esnek lennie)
Lehet hogy olcsóbban kijövök ha veszek egy egyszerű NAS-t?
Köszi a segítséget
-
liqquid
tag
Melyik fw a legjobb ezekből a Netgear WNR3500L típusú routerre, és persze miért?
Akiknek ilyen routerük van és van ezekkel tapasztalatuk örömmel várom a véleményeket!
http://www.myopenrouter.com/download/list?sort=date&cat=48
Vagy ha van jobb alternatíva ezeken kívül azt is szívesen veszem ...
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #16521 üzenetére
Neked milyen Tomato van? Toastman Mod? A sima Tomato támogatja az USB-s megosztást, samba szervert?
Esküszöm nem találtam eddig olyan fw-t 1043-ra, hogy tudjon usb-t kezelni rendesen, mindenféle ki-be lépés meg le-fel csatlakoztatás nélkül.
Lehet asust fogok venni és Tomato megy rá, vagy marad a gyári is ha tudja amit kell. Azt hiszem 500g volt ami tönkrement. Az tudta amit kell!
Egyszerű dolgok az alapokon kívül:
- Ntfs (fat is) kezelés (ne kelljen nyomkodni, hogy most lecsatlakoztatom.... most fel...)
- amit rádugok ossza meg, ne kelljen nyomkodni ha már 1x be van állítva vagy új maghajtót dugok rá.
- ugyan az az ékezetes karakter támogatás legyen ami az XP-ben is van. Lehessen számítógéphez dugni a vinyót és ott is használni, aztán vissza a routerbe és ott megosztani (nyomkodás nélkül, rádugom és kész legyen).
- áramszünet esetén álljon vissza minden ahogy volt.Ezek nagy kérések. De az a több éves Asus tudta! Manapság miért nagy kérések ezek?
-
Topikgazda
válasz Fr3eWar #16522 üzenetére
Nekem egy Linksys WRT320N van UPC Fiber Power 120-as nettel és észre sem veszem, hogy ott van, nincs vele semmilyen gondom. Beállítottam aztán megy már két éve. Az E2000 a WRT320N.-nek a kicsit fejlesztett változata.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, kezd behalni a régi routerem, és nézelődök új után. Még nem tudtam eldönteni hogy mi is lenne jó nekem, a felső határ a 20K ebbe jelenleg 3 eszköz esik bele számomra:
Netgear WNR3500L
Linksys E2000
TP-Link TL-WR1043NDNem vagyok nagy router mágus volt már 4-5 és egyik sem volt igazán stabil. Nem tervezek rárakni semmi 3rd party fw-t gyári beállításokkal ossza meg az egyelőre 80megabites netet.
Ha lehet minél kevesebb problémával megszakadással alacsony késleltetéssel.
Alapfeltétel hogy gigabites LAN portok legyenek.Ezek közül szerintetek melyik az amelyet áram alá helyezem bekábelezem beállítom és megy, nem kér enni inni újraindítani stb..
Köszi előre is!
-
MODERÁTOR
válasz liqquid #16520 üzenetére
Ha egy kicsit is visszaolvasgatsz, akkor elég nyilvánvalóvá válik, hogy Én Tomato párti vagyok. Jelenleg egy ASUS RT-N16-ot használok, amin ugyan nem megy az OpenWrt, de néhány kísérletet tettem azzal is, még régebben WL-500GP-s időkben, illetve később, néhány hónapig volt egy 1043ND-m is, és hát nekem nem jött be. Biztos jó firmware, meg biztos bennem volt a hiba, de nálam totál instabil volt és megbízhatatlan, mindig küzdeni kellett vele. Mondjuk az ASUS-on legalább stabil volt, de engem ott sem sikerült megnyernie, mert valahogy sosem láttam át a dolgokat, egy nagy káosz az egész. Egyébként az összes közül ez a leginkább "custom-izálható" (ez de szép szó lett) firmware, Linux guruknak feltétlenül ajánlott!
DD-WRT-ről sokat nem akarok mondani, folyamatosan tele van bugokkal, hol a dyndns nem frissít, hol a webes felületen nem működik ez-az, stb... A legutóbbi buildet nem is tudom, hogy miért vonták vissza, és törölték az egészet a szervereikról is. Talán flasheléskor brickelt pár routert, ha jól rémlik. Amúgy szimpatikus lenne, kiterjedt webes felülettel, sok beállítási lehetőséggel, csak hát, így kár érte. Na de valahol kell tesztelni a kereskedelmi verzió fejlesztéséhez is...
Ami ugyan Téged most nem érint, hogy ASUS-ra van még az OLEG firmware, amivel semmi bajom nem volt, jó volt, gyors volt, stabil volt, csak egyszerűen a felülete egy fapados igénytelen sz@r, na meg a legkisebb beállítás módosítása után is újraindítja a routert.
Én, a Tomato-ban találtam meg azt, ami nekem kellett. A lehető legtöbb szolgáltatás integrálva a firmware-be, mutatós, gyors, és stabil AJAX-os kezelőfelülettel, ami szinte minden igényt kielégít, jól bővíthető, és stabil fw. Persze mint minden fejlesztés alatt álló szoftverben, ebben is előfordulnak néha hibák, azonban ezeket többnyire rövid időn belül javítják, és nem kell hosszú hónapokig együtt élni velük mint a DD-WRT esetében. Szóval nekem ez lett a "Best Of", és akiknek eddig ajánlottam, és feltette, még egy sem mondta, hogy "bmeg ez egy nagy szar"!
Tehát az itt felsoroltakat mindet használtam. DD-WRT-t rövid ideig, leginkább csak próbálgattam, OpenWrt-vel sajnos éltem együtt pár hónapot, OLEG-el talán egy évet, a többi pedig Tomato. Nekem ez a véleményem alakult ki róluk, amit majd most jönnek és cáfolnak, de nekem akkor is ez marad a véleményem!
[ Szerkesztve ]
-
liqquid
tag
válasz Intruder2k5 #16519 üzenetére
re
Mellesleg WNR3500L-re milyen firmware-t javasolsz? Mert ahogy láttam legtöbben DD-Wrt-t raktak rá de azért jópáran tettek rá Tomato-t vagy Open-Wrt-is is bár az utóbbit valamelyest kevesebben, nemtudom melyiknek mi az előnye-hátránya, stb. te mindet hazsnáltad e már? Vagy van aki mindet hazsnálta, netán van összehasonlító teszt valahol, lehetőleg magyarul .
Várom a hozzászólásokat, nekem pénteken érkezik a WNR3500L-em szóval a legjobbat akarom ezek közül rápakolni, fontos, hogy stabil legyen, ne csatlakozgasson le, gyors legyena hálózat, tudjon kezelni egyszerre usb-s nyomtatót + hdd-t hub-al persze... stb. Nos?
-
MODERÁTOR
válasz szkopi #16518 üzenetére
Örülök, hogy tetszik, és remélem, hogy a későbbiekben sem fog csalódást okozni! Egyébként egy félresikerült flashelés még nem a világ vége... Kétségtelen, hogy jobb az ilyet elkerülni, de azért van rá megoldás.
-
szkopi
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16425 üzenetére
Szóval köszönöm a tippet. Végül egy Netgear N300 (WNR3500L) mellett döntöttem.
A típus egyetlen hibája, hogy a gyári firmware-t nem lehet egyből Tomato-ra cserélni, előbb még két lépésben fel kellett rá küzdeni a dd-wrt-t. Kicsit tartottam attól, hogy papírnehezéket varázsolok a cuccból...
A Tomato-nak a kezelőfelülete teljesen korrekt, az USB kezelése pedig pofon egyszerű.
Az OpenVPN-nel szívtam fél napot, de már az is működik.Kösz még egyszer.
üdv,
szkopi -
apuc
őstag
Sziasztok!A TP-LINK TL-VR 740-es routert érdemes megvenni?Megbízhatoó?
-
krealon
veterán
A 3G-s router azert jo, mert ha a vezetekes net elhal, akkor van lehetoseg backupnak hasznalni a 3G-s halozatot.
(Speciel nalam a szolgaltato mar tobszor eljatszotta, hogy hetvegen ledoglott valami eszkozuk es csak hetfon raktak rendbe...)Az 5Mbit-es ADSL netemen a TL-MR3420-as (ami csak a wifi reszben kulonbozik a 3220-tol) 6ms kesleltetest mutat az elso szolgaltatos csomopontrol.
Tahat ha nincs csutkara hajtva a net, akkor 2-4ms tubbletet jelent az extra allomas (router). -
celf
őstag
sziasztok!
az milyen amikor egy router tud 3G-t is?
smartphone-ok amúgy is tudnak maguk is 3G-t, nem? (ehhez hülye vagyok, okostelóm akkor lesz, ha "utánamvágják")szóval miért jó, ha egy router tud 3G-t is?
illetve az lenne a kérdésem, hogy a fentebb linkelt router lan-al összekötve egy 25Mbit/seces internetet LAN-on keresztül mennyire lassít be szerintetek? leginkább FPS játéknál lenne fontos, hogy a legjobb pinget kapjam.
köszi!!
-
krealon
veterán
válasz Geza26 #16509 üzenetére
Szerintem ilyen tavolsagra valami iranyitott dolog lenne a celszeru, ha keret engedi.
-
MODERÁTOR
-
Geza26
senior tag
Hello!
Milyen routert ajánlotok a következőhöz?
A lakásban menne a laptop, illetve a kb. 150-200 m-re lévő helyiségben (rálátás van)! Ki lett próbálva a következő routerrel [link], 2-3-as jelerőséggel megy a net.
Tudtok ajánlani erősebb routert (lehetőleg az olcsóbbak közül) amivel stabilabb és erősebb is lehetne akár a net a távolabbi helyen? A 2-3 antennás routerek erősebbek? (TP Link nekem szimpatikus lenne.)Köszönöm!
Géza
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Mobilnetet szándékoznék Wifi-n megosztani, azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan router, amin van USB bemenet és oda a mobilinternetet bedugva némi konfigurálás után meg is tudom ezt tenni. Előre is köszi a tippeket!
-
sbazsi
veterán
válasz Intruder2k5 #16498 üzenetére
ennyi
n16.
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 6-Core AM5 Box
- Garanciás! Acer nitro 5 gamer laptop (i711800H/512 gb ssd/rtx4050 4 gb/16 gb ddr4)
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest