Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #103651 üzenetére
köszi
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #103637 üzenetére
ez egy új építésű társasházi lakás, vasbeton oszlopokkal, tégla falakkal. az ac65p a beltereket tökéletesen lefedi, felteszem ezzel a másik routernek sem lesz problémája. egyedül az erkély az, ahol szakadozik. a kliens abban a helyiségben található, ahonnan az erkély nyílik, közvetlen rálátással, kb. 8-10 m távolságra. az erkélyajtó nagy felülete üveg.
kb. 15-20 wired és wireless eszköz van használatban.
net sebesség kb. ismeretlen/nem releváns. teamses videokonf menjen, ennyi. munkaidőben a gyerekek nincsenek otthon, ilyenkor a legnagyobb fogyasztó a feleségem, ha éppen youtubeozik. kifelé egy gigabit netes upc csomagom van.
jó lenne, ha 100e-ből megállna. ha nem, bizonyos dolgokról le tudok mondani.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
sziasztok,
egy kételemes mesh hálózat tagjaira kérnék tőletek javaslatot. a mostani asus rt-ac65p-t akarom lecserélni vele, hogy az erkélyre is jusson megfelelő erősségű wifi.
mesh "router":
legalább 4 gbites lan, 1 gbites wan port;
usb-n csatlakoztatható merevlemez;
torrent szerver, klienssel távvezérelhető (szigorúan *nix img-k fel és letöltésére);
ftp szerver, a fenti img-k átmásolására;
jó lenne ehhez távolról is hozzáférni, úgyhogy a megfelelő tűzfal, stb;
dual band wifi (a sebessége nem érdekel különösebben, amíg a teamses videókonfot ki tudja szolgálni);mesh "client" (gbites kábeles összeköttetése van a routerhez);
férjen el kis helyen (ez egy tv alatti előről-hátulról nyitott polcot jelent);
tudjon seamless roamingot mindkét sávon;
jó, ha van benne egy 4portos (gbit) buta switch is;ja és az egész üzemeltetéséhez lehetőség szerint ne kelljen egy komplett it részleg.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz NavySeal #77263 üzenetére
ha az upc rakta oda, akkor szerintem hagyd, ahogy van. az az ő tulajdonuk, ha tönkremegy, majd kicserélik.
-
nagyúr
válasz NavySeal #77236 üzenetére
szobahőmérsékleten, +-10 fok. nem egy külső router, nincs kiképezve, hogy bírja a napot, a port, a párát, az egereket, stb.
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #76839 üzenetére
igen, a gépészeknek is úgy magyarázzák a kapacitást, hogy a váltóáram kikerüli, az egyenáram pedig nekimegy.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #76625 üzenetére
köszi! hozzá képest a 65p mennyiben tudna többet? wireless sávszélben és wan felé nyitható kapcsolatok számában (torrent) gondolkozva elsősorban. a keretbe belefér, és látom, hogy felmegy rá az openwrt.
-
nagyúr
sziasztok, a tplink archer c7 ajánlott még? ha az árkategóriájában van nála jobb, akkor melyikek azok? szempontok (mindegyik must have): cfw, usb port, falra szerelhetőség.
köszi előre is!
-
nagyúr
válasz gyulank #22222 üzenetére
passz. én nemrégen vettem egy 4300ast, de inkább csak azért, mert dualband és erősebb a procija, mint a 1043é, tehát arra számítok, hogy a torrentet jobban fogja bírni.
-
nagyúr
válasz Vasinger! #20745 üzenetére
tbh, én a te helyedben rádobtam volna az a pár ezret, és megvettem volna a 1043nd-t. mégpedig azért, mert gigabites switch van benne, az e900ban pedig "csak" 100mbites. a másik pedig a nem-hivatalos support - a 1043nd-nek saját topicja van a ph-n. a harmadik pedig az antennák - 2 belső mimo vs 3 külső, cserélhető mimo, utóbbitól nagyobb hatótávolságot, jobb jelszintet várok, persze minden relatív.
sorolhatnám még az előnyeit, de nem vagyok a te helyedben, nekem pedig mások a szempontjaim. a felsorolt igényekhez elégnek kell lennie az e900nak is, szóval reméljük, hogy nem maradt ki semmi deal-breaker gondolat, hogy jó lenne, ha még ezt meg ezt tudná.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #19419 üzenetére
én vígan tudok torrentezni após kókorszaki ánusz routerével wireless. sőt, ami a kapcsolatot inkább dobálja, meg random lefagy, az nem az ő még n-t sem tudó routere, hanem az én modern tp-link usb adapterem. és az sem torrent, hanem játék közben. wtf?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csokoládé13 #17321 üzenetére
ha tudnak a notijaid n-es wifit, akkor igazából az #1es hsz középszintű tp-linkjei lesznek a barátaid, de abból még a kisebbik is egy kicsit drágább. esetleg ha találsz egyet használtan.
ha a notik csak g-t tudnak, akkor jók az alapszintűek is.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz ecaddict #17313 üzenetére
egyiken made in taiwan, a másikon made in china felirat... simán lehettek rajtuk más alkatrészek. viszont konkrétan semmire nem pakoltak volna 8x akkora ramot. valószínűbb, hogy valaki elírta a kisbét nagybének, és a hiba utána így terjedt tovább. =]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17289 üzenetére
igen. és ha már itt tartunk, jó lenne a 450 Mbites modellekből válogatni.
a tplink wr2543nd tavasszal jön.
a d-link dir-855 és a netgear wndr4500 már kint van de még nincs hozzá custom fw.
a linksys e4200ra már van dd-wrt, de így lutri a egész, hogy nincs hozzá összehasonlítás. ráadásul ahogy a fórumát olvasgattam, néha felemás eredményeket produkált.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17286 üzenetére
az is igaz.
-
nagyúr
köszi a választ.
hosszú távon (évek) úgysem fogom megúszni a nast, ezzel tisztában vagyok.
@Intruder2k5: nincs harag. =] egyelőre meglátjuk majd, ntfs-en mit tud. a prózai oka, hogy f*ngom sincs a linuxhoz. nincs fóbiám, egyszerűen így alakult. és ha átpakolom extre, akkor meg kell oldanom, hogy a windózok is el tudják érni, mert asszonyt egy nyomógombos telefon használatára még ki lehet képezni, de linuxra esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17280 üzenetére
nem értem a kirohanásod.
a 8gb az kevesebb, mint egy kétrétegű dvd kapacitása. a dvd video formátuma legfeljebb 11,08 Mbit/s rátát engedélyez + 1Mbit/s tartalék. 12Mbit, aminél a router kb. nyolcszor tud többet USB porton. fasorban sem vagyunk hozzá képest. de még a legdurvább blue-ray lemezek bitrátája sem megy tovább 54Mbitnél, aminél ez a router majdnem kétszer tud többet olvasásnál USB porton.
nem az usb-n vérzik el a történet. legalábbis papíron nem.a custom firmwareknél is létezik ez a korlát? mondjuk ntfs partícióra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
na most tettem le az n56u-ról.
legfeljebb 2tb-s külső hdd-t hajlandó megcímezni usb porton, és a legnagyobb file, amit kezelni hajlandó, 8gb.
-
nagyúr
találtam custom firmware-t ánusz n56u-hoz. valami UniFi. használ ilyet valaki?
@Beri: se dnla, se webszerver, semmi?!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17267 üzenetére
ezek és az előző postban felsoroltak közül melyiket nem tudja az n56u?
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #17129 üzenetére
mozibuzi a család, ezért az olvasási sebesség érdekes az usbről, ami a smartnetbuilder szerint 13MB/sec, azaz kb amit az ilyen routerek tudnak. ez elvileg elég a fullhds mkv lejátszásához. hogy aztán erre milyen lassan szüttyögtetem majd fel, az jelenleg egy olyan kompromisszumot jelent, amivel együtt tudok élni.
ami nálad kizáró ok, azzal én jelenleg együtt tudok élni. leginkább azért, mert sejtelmem sincs, miről mondok le. =]
az már jobban zavar, hogy nincs külső antennája, de azért remélem, ahhoz elég nagy jelerősséget tud produkálni, hogy a ház külső falán egy külső eszközzel besugarazzam a kertet.@Tosee: köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
félreértesz. ez a modell ugyan már két usb porttal rendelkezik, viszont ez nekem sajnos nem lesz elég. még úgy sem, hogy 3TB-s külső merevlemezeket használok. jelenleg van kettő ilyenem + 1 nyomtató, amit szeretnék hálózatról is elérni. ha ezt egy négytárhelyes gigabites NAS-sal akarom megoldani, akkor abból a megbízható, gyors működésű kategória (qnap és tsai) ott kezdődik, hogy nyolcvan, lemezek nélkül, nem is beszélve arról, hogy a szolgáltatásai túlnyomó részét egyáltalán nem használnám.
ha viszont az említett router képes arra, hogy az sub portjaira kötött usb hubon keresztül lássa/kezelje a külső vinyókat, és a nyomtatót, akkor az én igényeim tökéletesen ki vannak elégítve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
köszi! hogy tovább konkretizáljuk, érdeklődnék az ánusz n56u tulajoknál, hogy az a router tudja-é ezt a fícsört. nagyon szeretném megúszni egy százezer forintos nagyságrendű NAT vásárlását.
-
nagyúr
válasz velizare #17117 üzenetére
mármint hogy ilyenkor képesek-e kezelni az összes rájukaggatott eszközt. bocsi a rossz fogalmazásért. =]
-
nagyúr
sziasztok, az usb-porttal rendelkező routerek képesek arra, hogy az usb portjukra egy [aktív] usb hubon keresztül több eszköz (külső hdd, nyomtató) csatlakozik?
-
nagyúr
sziasztok,
enyhén offtopic a dolog, de nem találtam rá jobbat.
nem routert kell vennem, hanem usb/pci express wifi adaptert. lehetőleg antennásat, de mindenképpen olyat, ami elnyomja a a gellért hegyen a kossuth rádiót vasárnap délben. n-es wifire.köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest