- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz King Unique #41792 üzenetére
Egyébként a 3. ponthoz még annyit, hogy ha a VeryCrypt-et választod és ezen opcióval a teljes partíciót le akarod titkosítani, akkor azon előtte ne legyen semmilyen fontos adat! Ugyanis a program ilyenkor azt újraformázza és törlődik a korábbi tartalom. Illetve a decrypt opció használatánál is csak azon fájlok maradnak meg, amelyek az újonnan létrehozott titkosított köteten voltak. Tehát a korábbi partíción lévő adatokat nyilván nem állítja vissza. Vagyis, ha most tele van másolva a külső drive, akkor vagy a másik opciót kell használni, vagy az elsőnél az adatokat először lementeni róla!
Ellenben a BitLocker To Go és pl. a WD megoldása alapból nem törlik a már meglévő adatokat, tehát azoknál telemásolt külső meghajtó esetében sem kell emiatt aggódni.
[ Módosította: Qru ]
-
pc360
addikt
válasz tonermagus #41793 üzenetére
Az a sima tárhely + domain szolgáltatás, ahol fel tudsz tölteni fájlokat, és azt le tudják húzni a közvetlen link birtokában, pl.: GPU-Z 2.4.0 Portable.zip. Nem külön programon múlik, ez a szolgáltatás maga. Mindössze egy FTP kliensre van szükség a feltöltéshez, plusz egy kis URL-ismeretre (pl. a fájlnévben a szóköz az az URL-ben
%20
-ként jelenik meg - ezért sem szoktak nagyon speciális karaktereket használni a feltöltött fájlok esetén).Amúgy nálatok ennyire nincs számteches? Persze, mire számítottam, magyar önkormányzat...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
GIJoe
addikt
Srácok, 3. napja keresem egyfolytában, de sehol nincs már fenn az alábbi...
ha valaki tudna dobni egy linket megköszönném...• Ati Stream SDK 2.2 Windows 7/Vista 64 bit
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
válasz tonermagus #41795 üzenetére
Nem akarom erőltetni a felhőt de van pl. Mammutshare, toldacuccot.hu. Ezek magyarországi szolgáltatók.
Romani ite domum.
-
nagyúr
válasz tonermagus #41795 üzenetére
DVD-n Magyar Postával
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
tonermagus
aktív tag
Az nagyon jó lenne, de sajnos a "2013. évi L. törvény az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról" törvény szerint nem használhatunk olyan felhőszolgáltatást ami nem magyarországi
-
addikt
válasz tonermagus #41786 üzenetére
Egyébként egy céges Google-fiók is megoldás lehet, pont ilyen célra.
Abban egy linket kap, ha csak egy könyvtár van megosztva és linkelve akkor csak ahhoz fér hozzá, csak az abban lévő cuccokat látja.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
tonermagus
aktív tag
Köszönöm a tippeket!
Már csak egy kérdésem maradt: azt meg lehet oldani ezekkel a programokkal, hogy egy olyan linket kapjon az ügyfél, amivel csak egy fájlt lát/fér hozzá, és jelszó nélkül le tudja azt tölteni? Tehát csak rákattint és már töltheti is, de a többi fájlt nem látja?
-
King Unique
titán
1. Igen.
2. Igen, ha az előző válaszban említett, a teljes meghajtót / partíciót titkosító megoldásokat használod.
3. Igen. Az előbbi kijelentést pontosítva akár ez is megoldható, mivel van a programban decrypt opció is. Viszont egy nagyobb méretű partíciónál a visszafejtés nyilván sokáig eltarthat.
4. A lemezen / partíción mindenképpen fel kell oldani a titkosítást, máskülönben hozzá sem férsz a tartalmához. De ezen megoldásoknál a fájlok nincsenek külön titkosítva, így az átmásolt kópiák sem lesznek. Ellenben, ha pl. EFS-t használsz, akkor már igen.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
1eske
tag
válasz King Unique #41789 üzenetére
Natehát ha jól értem:
1. Ha van egy külső winchesterem 1 partícióval és Verával letitkosítom az egészet, akkor azt bármelyik gépen futó VeraCrypttel olvashatom jelszó ellenében, de ha nincs fent a program, akkor arra nem lesz lehetőség.
2. Ha a gépen beírom a jelszót ekkor feloldódik a fájlok titkosítása, így onnantól azt átmásolhatom bárhova és nem lesz rajta titkosítás és olvasható lesz bárki számára.
3. VISZONT! Ha szeretném kikapcsolni a Vera által rárakott titkosítást a teljes külső winyón azt akkor gond nélkül megtehetem, adatvesztés nélkül, igaz? (csak sok időbe fog telni)
4. Illetve ha titkosítva másolom át lokális merevlemezre a fájlt akkor nem fogom tudni csak azt önmagában feloldani, ha jól értem. Ugye?
-
ZCoyote
őstag
Nagy fájlküldőket nem próbáltatok még? WeTransfer, MyAirBridge. Ezek a legegyszerűbbek.
Romani ite domum.
-
King Unique
titán
A korábbi válaszban említett megoldásoknál maga a meghajtó / partíció lesz teljesen letitkosítva, ami miatt nyilván az abban lévő tartalom sem érhető el. De a fájloknál nem lesz ezen felül még külön olyan titkosítás, mint pl. az EFS. Tehát előbbi megoldásnál a feloldott állapotban átmásolt fájlok máshol nyilván nem lesznek titkosítva.
A titkosítás pl. a BitLocker esetében utólag kikapcsolható a tartalom törlése nélkül. Ahogyan az egyes WD külső merevlemezeknél szintén. De pl. a VeraCrypt esetében már nem lehet, mert ahhoz eleve törölni kell a tartalommal együtt a teljes titkosított konténert / partíciót.
[ Szerkesztve ]
-
1eske
tag
válasz King Unique #41640 üzenetére
Elnézést kérek a kései reakcióért, de lenne egy fontos kérdésem:
Azt írtad, hogy a titkosítást csak törléssel lehet leszedni a fájlokról. Ebben az esetben ha letitkosítom az adataimat akkor azt soha többet nem tudom leszedni róla majd, bármi is történjen vele? Vagy ha le akarom szedni, akkor le tudom valahova másolni előtte titkosítás nélküli állapotba, mielőtt letörli az állományt?
Nem teljesen értem.
-
pc360
addikt
1. Bérelj egy tárhelyet, és linkelj úgy fájlokat! Egy domain névvel megtámogatva egy FTP felületet is rá lehet húzni, így nem kell fájlonként szórakozni, és elegáns megoldást jelent akkor is, ha változik a tartalom, hiszen az URL marad ugyanaz. 500 MB-ot már kapsz évi 2200-ért + a domain.
2. Egy folyamatosan bekapcsolt gépen (ideális esetben a szerveren) alakíts ki FTP jellegű hozzáférést. Erre 3 programot tudok, kezdve a legegyszerűbbel:
• Kangee
• HFS
• FileZilla ServerÉn a HFS-t nyomnám, azzal könnyen megadható a megosztott mappa, és managelhető szépen a jogosultság. Tehát az adott IP vagy host-név elérése után, jelszóért cserében a böngészőben listázza a fájlokat, amiket le tudnak tölteni. Azt hiszem, feltöltésre is van opció. Dynamic Update Client-tel fixálható valami host, így a változó IP sem gond. De ha van egy épkézláb számteches nálatok, akkor FileZilla Server, vagy egyéb, a szerverre illő darab... Fontos, hogy az ügyfelek számához mérten megfelelő feltöltési sebességgel rendelkezzetek.
[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Sokszor előfordul, hogy a kollégák nagyméretű fájlokat (>100 MB) szeretnénk külső ügyfeleknek elküldeni.
A levelezőszerver csak 10 MB-ot képes továbbítani, de nem is lenne célszerű ezt megnövelni.Milyen programmal tudnám megoldani a problémát?
Létezik olyan, hogy el tudunk küldeni egy hozzáférési linket mondjuk egy FTP szerverhez mint pl a Google Drive esetén? -
chungee
addikt
válasz King Unique #41782 üzenetére
Köszönöm szépen, elmentem a te megoldásodat is De Top Cat által linkelt oldal első neki futásra egyből sikerült
-
King Unique
titán
Ismerem a programot, használtam már.
Viszont az ingyenes verziója nem nagyon tud többet, mint a másik kettőé. Sőt, az AOMEI tud magyarul is, illetve a free verziója még WinPE megoldást is enged készíteni, míg a többi nem. De ezek a külső particionáló programok amúgy is kb. hasonló tudásúak, az meg a másik. Másrészt az EaseUS windowsos free verziója a telepítéskor feltol egyéb szemetet is, míg a másik 2 program nem. Sőt az előbbi korábbi verzióját pl. az ESET nem is engedte letölteni, mert PUP-ot észlelt benne. Szóval ezek miatt is preferálom inkább a másik kettőt. De, ha valakinek más vált be, akkor használja azt.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz King Unique #41782 üzenetére
A EaseUS Partition Master Free (letöltés) többször kipróbált, tudom ajánlani. Nyilván ha nagyon fontos adatokról van szó, kell a mentés, de amúgy menni fog minden herce-hurca nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz dargelot #41776 üzenetére
Gondolom Windowst használsz, amiben ilyen célra annak lemezkezelője, illetve abban a kötet zsugorítása opció is megfelelhet. Ha esetleg inaktív ezen opció, vagy nem engedi a kívánt méretre zsugorítani a partíciót, akkor célszerű olyan külső particionáló programokkal próbálkozni, mint pl. az AOMEI, MiniTool stb.
(#41778) chungee:
Nem feltétlen muszáj ezen módszerrel csinálni, mert egyébként ugyanúgy kiírja pl. a Rufus is és utána bootol rendesen. Viszont ez a HBCD nem éppen mai darab és rendszerint csak Legacy (BIOS-MBR) módban bírható működésre, ellenben UEFI-ben már nem. Viszont vannak pl. olyan WinPE-alapú* megoldások, amelyek jóval modernebb, működnek UEFI boot módban is, ugyanúgy tartalmaznak egy rakás programot, illetve nem mini XP, hanem pl. rendes W10 desktop van bennük.* Ezek ugyan nem hivatalos kiadások, de pl. adatmentési, diagnosztikai és tesztelési célra rendszerint jól használhatók. Példa: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
-
chungee
addikt
Napot!
Hiren's bootcd-t (remélem nem ismeretlen számotokra) hogyan tudnám pendrive-ra tenni és onnan boot-olni
-
sfdrakex
nagyúr
-
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Olyan programot keresek amivel egy meglévő partició két részre tudok bontani. A forúmban a particó szóra ezeket találtam: Partition Magic, EaseUS Partition Master Free. E programok használhatóak erre?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
hzcs
senior tag
Helló!
Lehet már volt kérdés, nem találtam hasonlót.
A kérdésem a következő: összekötöttem a vhs lejátszót egy tv tunerrel, azzal a bemenettel, amin a tévéadásokat tudja fogni (koax). Szeretnék pár vhs kazettát átmásolni a gépre, akár dvd formátumban, akár aviban, az már lényegtelen. Milyen programmal tudnám ezt megcsinálni? A tv tuner egy jó régi hauppauge, amihez nincs echte win7 driver, így nem ismeri fel minden program. Christv-vel nem tudtam működésre bírni, dscalerrel igen, de az nem vesz fel. VLC-vel működik, de az online konvertálás nem az igazi, akad a kép is, hang is, de nem a proci a gyenge, mert feladatkezelővel nézve alig 10-20% a használat. Próbáltam tömörítetlenül is felvenni, hogy majd utána átkonvertálom, de 500 mega körül megáll és nem vesz tovább (ami kb 40 másodperc).
Mit tudnátok javasolni?Köszi!
-
pc360
addikt
Azóta van újabb verzió: GPU-Z 2.3.0 Portable.zip
-
pc360
addikt
válasz Soma01 #41769 üzenetére
A SyncBackFree (+ infó) szerintem a legprofibb az ingyenesek közül, kezeli az ütemezést is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sindare
csendes tag
válasz Soma01 #41769 üzenetére
Mindenáron ragaszkodsz az USB-re való mentéshez?
Én erre a célra írtam egy kis scriptet ami mindennap reggel, délben és este az megadott elérési útvonalon található mappákat bemásolja a box és a onedrive mappájába (ami aztán automatikusan felküldi a felhőbe az egészet).
Tehet ez semmiféle felhasználói beavatkozást nem igényel. Szépen fut a háttérben és kész. -
Soma01
veterán
válasz vipisti #41419 üzenetére
Én is ilyen megoldásokat keresek. És jó volna ha figyelmeztet, hogy nem volt mentés x ideje. De ez az idő beállítható legyen.
Tehát olyan Backup, biztonsági mentés program kell, ami x időnként kéri a felhasználót, hogy dugj be a biztonsági mentésre fenntartott USB meghajtót (tehát nem egy akármilyet) és ne zavarja, ha egy másik usb meghajtó már be van dugva. Miután ez megtörtént, a program észleli, hogy a meghajtó jelen van és elkezdi rá a mentést, ha készen van jelzi. Ha lehet, legyen ingyenes és ne egy több száz megabájtos program legyen.
Mondjuk ha egy gombot meg kell nyomni, az nem baj, de a mentést a program kezdeményezze azzal, hogy szól, hogy itt az idő menteni. -
pc360
addikt
válasz savior #41763 üzenetére
Minél előbb SSD-re költözni, és valóban elfelejteni a dolgot.
Nem a Windows-on múlik a töredezettségmentesítés igénye, hanem a fájlrendszeren, ami még mindig NTFS. Ha még HDD-n nyomulsz, akkor a C partíción futtasd le belakás után a MyDefrag-ot! A többi a leírásban.
Az automata karbantartást én kikapcsolom. Start menü > keresés > töredezett... > ütemezett optimalizálás kikapcsolása
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz savior #41763 üzenetére
Defraggler, magyarul is tud.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
savior
őstag
Helló.
Tudnátok ajánlani valami jó és ingyenes töredezettségmentesítőt Windows 10 alá?https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
pc360
addikt
válasz bluemirage #41759 üzenetére
A fájlok ingyenesek, a licensz a user dolga. Mi a spec. benne? Az oldalukról is így letölthető, csak azokban ott vannak a fölös nyelvek és bekapcsolt system tray ikonok. 30 nap gondolom elég lesz a VGA típusának kiderítésére, de AIDA-val teljes a lista.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
pc360
addikt
válasz Memora #41757 üzenetére
• GPU-Z > GPU-Z 2.2.0 Portable.zip
• AIDA64 > AIDA64 Extreme Edition 5.92.4300 Portable.zip
• HWiNFO > HWiNFO 5.56 [32-bit] Portable.zip • HWiNFO 5.56 [64-bit] Portable.zip
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
Sziasztok, egy olyan programot keresnék, ami megmondja nekem a gépemben lévő VGA és ram pontos típusát! Esetleg a Windows (7) megmutatja ezt valahol?
A ram 4GB (2x2) CL9 1600 Kingston, a VGA Gigabyte radeon HD6950 2GB, de ennél több kéne.
Fancy quote placeholder
-
brd
nagyúr
válasz ArthurShelby #41752 üzenetére
Disk használatra? Miért, hol van?
The only real valuable thing is intuition.
-
kezdosql
tag
Milyen ingyenes, egyszeruen kezelheto programot ajanlotok, amiben pici kepeket is lehet tarolni?
Az lenne a kivansag, hogy legyen egy lista, amiben lsoronkent atszodjon a megnevezes, egy rovid leiras es egy kis kep.
Rakattintva pedig lehessen olvasni a reszletes leirast egy nagyobb keppel. -
w.miki
veterán
ezt próbáltam ki: Win Product Key Viewer 1.0
Ez alapján nem azonos, ami a gépen van, azzal, ami a matricán, a gép alján
Ilyenkor mit tudok tenni? Újra kell telepítenem az egészet?
Vagy ezek nem túl megbízható programok?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Ha már ez a téma...
Én egy használt Dell e6540-et használok most, a hátulján eredetei Win7 matrica van.
1. Hogyan tudnám leellenőrizni, hogy azzal a kulccsal, is lett-e telepítve?
2. Ha nem, hogyan tudnám újrarakni, és az eredeti kulccsal aktiválni?
3. Úgy tudom, még mindig át lehet térni Win10-re ingyen, és eredeti marad a rendszer, ez igaz?
4. Ha nem tetszik a Win10, vissza tudok térni Win7re, az eredeti kulccsal?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
King Unique
titán
Hát eddig speciel az volt részedről mantrázva, hogy ugyan mit számít, hogy kb. 8 éve lett kiadva, meg eleve nem támogat bizonyos dolgokat. Az meg szintén nem, hogy az újabbak modernebbek, többet tudnak, bizonyos helyzetekben (akár telepítés) kevesebb lehet velük a szívás. Szóval érdekesek a mostani gondolatok...
Azt megint ne akarjuk általánosítva bemesélni, mintha pl. a W10-nél mindenki számára csak és kizárólag a kontra lenne. Mert ez speciel így nem igaz! Lehet akad vele egyeseknek problémája, ami pl. lehet akár hw / sw környezet függvénye is, vagy csak egy bizonyos build esetében, illetve annak egy bizonyos alverziójánál előforduló. De ugyanakkor másoknál működik rendesen és csak használják, ahogyan pl. én is. Na meg az előző válaszokban említett újítások, kényelmi funkciók stb. nyilván nem számítanak semmit, nem adnak senkinek semmi pluszt, mert egyesek a nagy éjszakában ráfogják. Ami ugyancsak nem igaz! Szóval inkább ezeket kellene megérteni és nem a szemellenzős csak a 7-es a jó Windows mantrát nyomatni! De mint említve volt az előző válaszban, az idő majd úgyis megoldja és bizony ketyeg az az óra...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz King Unique #41743 üzenetére
Egyesek fogalomtárában viszont ezt nem jobb, nem előnyösebb, mert csak.
Tényleg utolsó, mert kezdek már elfáradni ennyi árnyéktól, de ezt még megpróbálom megértetni:
Az, hogy mindenféle hozzáértés nélkül lehet telepíteni ilyen környezetbe is, önmagában természetesen jó/jobb. Én sem állítottam az ellenkezőjét (és értelmes ember nem is teszi szerintem). Csak ne kellene utána a Win10-et használni... A tárgyalt 2 hátránya a régebbi OS-nek (legalábbis a Win7-nek) megoldható (mint az általad hozott példa is mutatja), természetesen a megfelelő hozzáértés birtokában. A Win10 számos hátránya viszont nem (jelenleg legalábbis). Teccik' érteni? Kérlek, ne kezdj el itt mindenféle listát követelni, melyek ezek, mert felesleges. Én elfogadom, hogy sokaknak jó, sőt, örülnek neki, te is fogadd el, hogy sokak számára pedig annyira kényelmetlen használni, hogy inkább "küzdenek" az UEFI/USB3 installal.
-
King Unique
titán
Lehet nem ártott jobban átolvasni azt 2 telepítési problémát, de mindegy... Az elsőnél pont azt írta az illető, hogy USB 3.0 portra csatlakoztatott pendrive-ról nem tudta telepíteni a rendszert. Legalábbis normál módon nem, mert integrálással kellett vesződnie. De persze külön szórakozzon a user XY patcher programokkal, integrálja a telepítőbe a drivert, vagy épp PS/2 megoldással stb. Holott ugyanez a modern Windowsok esetében gond nélkül megy mindenféle trükközés nélkül. Egyesek fogalomtárában viszont úgy látszik ezt nem jobb, nem előnyösebb, mert csak. Érdekes...A másik esetnél meg hiába trükközött az illető, nem működött a W7 az új UEFI-s laptopon, nem tudta sehogyan megoldani. Végül az lett a vége, hogy inkább W10-et telepített, ami érdekes módon mindenféle gond nélkül felment.
De igaz, valóban felesleges ragozni, ahogyan a híveket is győzködni. Majd az idő úgyis mindent megold!
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz King Unique #41741 üzenetére
Yep, hoztál példát, hogy sikerült telepíteni, akkor most megy, vagy nem? Sehol nem mondtam, hogy natív drivere van hozzá, csak azt, hogy használható. Pont az a helyzet, mint annak idején az XP esetén volt S-ATA vezérlővel, alapból nem volt a telepítőjében S-ATA driver, de megfelelő hozzáértéssel lehetett integrálni a telepítőbe és onnantól S-ATA vezérlővel is települt. Nyomogasd az újat nyugodtan, csak ne állítsd azt, hogy jobb, mint bármi más, csak azért, mert újabb, ebből indult az eszmecsere.
Attól, hogy nálad előfordultak problémák, míg nem jelenti azt, hogy másoknál is.
Azt nem. Azt viszont igen, hogy problémás a rendszer.
Esetemben semmi köze sem megszokáshoz, sem fanboysághoz stb., sosem voltam semminek sem elvakult híve. Speciel a Win7-et sem szeretem túlzottan, lassú sz'r. Ha lehetne építőkockákból Windowst választani, azt hiszem, XP-t használnék, Win7 működésű Startmenüs keresővel, 64bit, 64GB+ RAM támogatással, és az aktuálisan legújabb DirectX és WDDM (vagy ahogy sokadszorra is kitaláltak éppen új elnevezést a tákolt grafikus alrendszer működtetőjének) alrendszerrel és legalább Win7 szintű titkosítási alrendszerrel (TLS1.2, ill. az XP-ből hiányzó különböző cipher-ek meglétével) és hasonlók, de nem folytatom, úgyis az lesz a válasz, hogy akkor használjak újabb Windowst.
Szerintem se ragozzuk, további szép estét!The only real valuable thing is intuition.
-
King Unique
titán
Az USB 3.0 és UEFI a korábbi hozzászólásban konkrét példákkal lett igazolva. Vagy talán a W7-nek van natív USB 3.0 és UEFI 2.x támogatása? Az a nagy helyzet, hogy nincsen... Előbbinél a telepítésnél előjövő problémát pedig ne keverjük a futó OS alatti használattal! Ami utóbbinál megint előnyösebb lehet a natív támogatás. Az UASP támogatása pedig a párhuzamos adatátvitel, illetve a manapság egyre divatosabbá váló külső SSD-knél lehet lényeges. Attól, hogy te nem használod, nem hallottál róla, bizonyos dolgokat gúnyosan leszólsz, míg nem jelenti azt, hogy mások is így viszonyulnak hozzá. A WTG , illetve az előző válaszban említett egyéb újítások és kényelmi funkciók szintúgy. Én már sokkal szívesebben nyomogatom az újabb Windowsokat, mert egyszerűen kényelmesebb velük dolgozni. Na meg utóbbiaknál legalább vannak / lesznek újítások, fejlődik a rendszer és nem rekedt meg egy X éves szinten, mint a régi...
A rendszer stabilitása pedig a hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is. Attól, hogy nálad előfordultak problémák, míg nem jelenti azt, hogy másoknál is. Kontra példákat pedig aszem bőven lehetne ezen fórumon is találni ugyanúgy a 7-esnél is, amelynek manapság az újabb hardvereken már a puszta telepítése is problémákba ütközhet.
Egyébként nem értem, hogy minek ragozni a dolgot, amikor már bőven túl lett tárgyalva a téma és ezzel offolva itt a topikban. De persze gondolom a megszokás, a fanboyság stb. teszi. Viszont az a helyzet, hogy egyre kevésbé van értelme. Ugyanis a régi Windows pár év múlva így is, úgy is már inkább csak a múlt lesz és ugyanúgy háttérbe szorul, ahogyan anno az XP is.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz ArthurShelby #41736 üzenetére
Ott a képeden a kis négyzet, mellette a szöveg, aszongya hogy: "X% legmagasabb aktív...". Bár az igaz, hogy kevésbé látványos. Vagy lejjebb a Tárolást lenyitva ugyanezt láthatod partícióval ellátott eszközökre vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz King Unique #41731 üzenetére
Folyamatos build upgrade: legalábbis ezt mondják, csak nem igazán látni, hogy ettől folyamatosan javulna az OS, ez a bajom. Aktuális konkrét példa: a kollégám vett 2 db pontosan ugyanolyan USB-s hangkártyát 2 db Win10-es géphez, az egyiken a kártyán nem működik a mikrofon (de csak az, hangot ad), a másikon igen. Az eszközöket megcserélve is ugyanazon a gépen nem működik a mikrofon (tehát nem a HW rossz). Mindez egy mostanában kijött
frissíbuild upgrade miatt van, mert előtte működött. De ez csak példa, számtalan ilyen megmagyarázhatatlan, addig működő, aztán elromló dologról olvashatsz a mai napig Win10-zel kapcsolatban, keressek még? Az meg, hogy kijött egy SP1 és kész, attól még jönnek rá javítások még mindig. USB 3.0 és UEFI is támogatott Win7-en (az én otthoni gépem is UEFI-vel bootol, valamint használom az USB3-as portot rajta), nem tudom, miről beszélsz, kérlek konkretizáld! 8-8.1: Ott kezdte el a Microsoft ezt az agymenést, hogy azért, mert belekerült pár új feature, külön OS-nek kommunikálja. Ugyanakkor pont ugyanazt a megközelítést használta a supportra, mint a többi esetben, ami valahogy úgy szól, hogy 2 évvel a következő SP (8.1) megjelenése után megszűnik az SP telepítése előtti verzióra (8.0) a support.Nem tudom, szerinted mit kellene várni egy Windowstól, "otthoni" címszó alatt. Játszom, fejlesztek, Internetezek rajta, hónapokig megy újraindítás nélkül (frissítés telepítésekor, ill. ha elfelejtem a hálókártyát időként letiltani/engedélyezni, mert kehes a drivere és BSOD-ot okoz bizonyos idő/átmenő forgalom/egyéb után). Az UASP annyira hiányzik, hogy most hallottam róla először, és nem is rázott fel. A WTG tényleg tud hasznos lenni, de saját célra még nem merült fel, hogy használjam (ha használnám, azt annyira eltérő HW-ekkel tenném, hogy kétlem, hogy működne mindkettővel, de tervezem kipróbálni). ReFS: nyerhet, vajon eddig miért nem? Mióta is létezik, úgy 5 éve legalább? A ködös megfogalmazású magasabb biztonság (konkrét példa van-e?) hidegen hagy, én felelősségteljes felhasználó vagyok, ez mindig többet ért eddig, mint bármi más. Szerencsére a vakok és gyengén látók számára kitalált Gépház használatát eddig szinte minden Win10-es gépen el tudtam kerülni, így a reset opciót csak sejtem, hogy mi lehet és arra én a mindig, minden körülmények között működő backup-restore funkciót használom, az még nem okozott vérnyomás emelkedést, a Microsoft egyéb, valamilyen képességet csak hazudott megoldásai ellenben többször. Szoftveráruház, Microsoft tálalásban, szintén vakoknak és gyengén látóknak, opciók nélküli programokkal és semmitmondó hibaüzenetekkel? Kösz, de kösz nem. Automatikus drivertelepítés, felülírva kérdés nélkül a jól működőt, azt sem kérem, kösz. WSL? Minek guminő, ha van igazi? Hogy a Win8-tól megjelent "menü" kényelmes-e, az ízlés kérdése, így nem is nagyon mennék bele, csak annyit, hogy nekem pl. a hajam égnek áll tőle (a kereső pl. tök szupi': a keresés után még külön gondolkodni kell, hogy akkor ez most vezérlőpult elem, vagy program-e, aha, tényleg kényelmes). A többi felsorolt dolog lehet, hogy az életét menti meg, nekem egyik sem hiányzik (de ha hiányozna is, akkor is felmerülne, hogy ahhoz Win10-et kellene használjak, amire még mindig nem tudtam magam rávenni). Majd ha esetleg nagyon fognak, jöhet az újabb OS, ami tudja (és máshogy nem lehet megoldani) és akkor valószínűleg azt fogom használni. A kényelmet egyébként nekem pl. az fokozná, ha nem 2 db színből készülnének az ikonok, nem lenne ocsmány a felület, az OS nem nézne hülyének, és nem tűnnének el korábban létező beállítások, de ezt Windowstól elvárni egyre kevésbé lehet. Mondjuk ez megint ízlés kérdése, így hagyjuk is. Igen, sajnos ezen idő lejártával csak remélem, hogy készül majd még kevésbé hülye Windows OS, mert ha nem, akkor a Windows nekem megmarad játékra (ennek megfelelő összeget fordítva magára a Windowsra), minden másra más OS-t fogok használni.
-
akaido
addikt
válasz ArthurShelby #41736 üzenetére
No problem for everybody!
Ha csak a % a gond:
Illetve a Teljesítményfigyelő is jelez %-ban.
System Explorert ist be lehet vetni, szupi kis program:Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
ArthurShelby
addikt
Ezek nem hiedelmek, ezek a tapasztalataim. De ezt mindig is mondtam, hogy csak a sajátjaim.
Ő erre gondolt:
És én itt nem találtam %-os leosztást, mint a win8 feladatkezelőnél.És én a %-ot a win7-re írtam hátrányként, hogy engem az zavar, nem a 10-re, szóval nem értem a képet.
Mondom én nyitott vagyok lassan a változásra, de mint mondtam az eddigi tapasztalataim nem voltak pozitívak a 10-zel, és az állandó build változás sem a stabilitást erősíti.
Attól félek, hogy itt is elindult a mesterséges elavultatás. Mint androidnál pl már fölösleges a nagy hardver, de az optimalizálatlan facebook app (és az összes többi ilyen app) megteremti rá az igényt.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
pc360
addikt
válasz ArthurShelby #41733 üzenetére
Milyen % hiányzik? És ezek is kibontható kategóriák, tovább lehet részletezni a dolgokat. Az erősforrás-figyelőben is mindenhol van százalék, az az egyik oszlop konkrétan. Elég alap, hogy legyen, és van is.
Egy másolás alapján pedig ne ítélj! Inkább a HDD volt valamiért leakadva, vagy valami driver nem stimmelt még, amúgy semmi baja nincs a másolási sebességeknek. Ezért is írtam, hogy hiedelmeken alapul az, amit mondasz.
Illetve még egy fontos dolog: fel kell frissíteni a legújabb verzióra a Win10-et, ez 1-2 órát is igénybe vehet, ha előző buildről kell építkeznie. Ezért jó eleve friss integráltat használni. Szerintem semmi baja a legújabb buildnek. Annak kell esélyt adni, és nem egy rossz tapasztalat alapján leírni az összes új rendszert.
Mondom mindezt úgy, hogy foggal-körömmel kapaszkodtam sokáig a 7-be, mert túl korán próbáltam a 10-et, és borzasztó hibás volt akkor még. De ez változik...
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Számomra az erőforrás figyelő kevésbé átlátható (nem mutat %-ot pl).
Múltkor másoltam filmeket win7-en külső hdd-ről külső hdd-re (usb3.0 mindkettő). Az elején fölugrott a másolás sebessége (130mb/s) majd vissza esett egyre jobban, és 99%-nál kellett fél órát várni. Totalcmd-n is ugyanez volt (szerintem ott csak a felület más).
Win8.1-nél ilyen probléma nem volt, ott egyenletes volt.
De lehet csak driver hiba, külső hdd hiba.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
King Unique
titán
Attól, hogy a korábbi rendszereknél voltak SP-k, az még nem igazán egyenlő a W10-nél megszokott folyamatos build upgrade megoldással. Na meg lement pár SP, de utána már nem történt nagy változás és erre vonatkozott az 1 főverzió. A W7 a megjelenése után 2 évvel kapott egy SP1-et, aztán kész. Ráadásul attól még a korábbi válaszokban említett hiányosságok (pl. USB 3.0, UEFI) ugyanúgy nem oldódtak meg. A 8 és 8.1 meg hivatalosan is 2 külön rendszer és utóbbinál Update 1, 2, 3 volt. Ezek lehet hoztak néhány újítást, de megint nem éppen olyanokat, mint a 10-esnél 1-1 build upgrade. Illetve nyilván az utóbbi OS-ben lévő újításokat nem kapta meg.
Az meg csak egy dolog, hogy jelenleg általában a W7 is megfelel a szokásos dolgokra. Bár pl. r = 1 home user szinten a netezés és társai tevékenységekhez nyilván nem nehéz ezt OS szinten teljesíteni. Viszont attól még az újabb Windowsok bizony fejlődtek / fejlődnek és kapnak olyan újításokat, amilyeneket a régi rendszer már nem. Számomra (is) hasznos pl. az UASP, WTG natív támogatása. Aztán a jövőben a sok egyéb mellett pl. az új ReFS fájlrendszer is nagyobb teret nyerhet, amit szintén nem támogat a 7-es. De pl. biztonság terén is fejlődtek az újabb rendszerek. Aztán az újakban a gépházas reset opciók, onnan az UEFI közvetlen elérése, a szoftveráruház, vagy éppen a 10-es telepítésénél a driverek automatikus letöltése és telepítése, a WSL támogatása stb. megint jónak mondhatók. A felhasználói felületet illetően a 8.x és 10-ben lévő új menü használata megint roppant kényelmes. Ahogyan a 10-esben pl. a virtuális asztalok, új feladatnézet, spotlight, sötét téma, éjszakai fény stb. is mind-mind a kényelmet fokozzák. Az FCU-ban meg még további újdonságok is jönnek. Arról már nem is beszélve, hogy pl. egyazon gépen az újabb Windowsok akár valamivel még gördülékenyebben is működhetnek, amit említettek már többen.
Az előbbiek nyilván nem a teljes lista és lehetne említeni más dolgokat is. Lehet jól sikerült OS a W7, általános dolgokhoz elég manapság is, de másfelől már nem éppen modern és bizony akadnak hiányosságai. Na meg cirka ~ 2,5 év múlva a támogatása is megszűnik, az meg a másik.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
A Windows 7-ben meglévő, de 10-ből kiszedett Hangrögzítőt hogyan tudnám visszaszerezni? Vagy olyan appot, ami rögzíti azt a hangot, amit épp lejátszok gépen? (tehát nem akarok külső mikrofont csatlakoztatni, mert nem ez a cél) -
pc360
addikt
1 screenshot az asztalomról (kinyitott start menüvel), mert miért ne. 2 évente mentek egyet, vicces visszanézni az evolúciót.
A start menü gombja alatt a 4 fő mappahely parancsikonja, aztán a fixált app-indítók, majd még egy rakat pici app-indító. A tálcán scrollozva állítom a foobar hangerejét, és a win felületén mouse gesture-ökkel segítem (StrokeIt). És kb. fél óra belakni a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz w.miki #41726 üzenetére
Nem hát.
legelek: Félinformációk és hiedelmek... Igenis jó a Win 10, és ha egy 10 éves Core 2-n elfut (mostanában rendszeresen raktam ilyen brand gépekre), akkor innentől fogva nincs értelme a min. konfiguráción sem fennakadni. Mit akarsz, 15 éves kompatibilitást?! Sokkal több gépre felmegy driver-vadászat nélkül, Win Update-ről bedriverezve magát, mint a 7, és annál nem lassabb. A Win 8.x az, ami a leggyengébben fut, és a leginkább kiforratlan a 3 rendszer közül. És nyilván ez már változni sem fog, mert a kutya nem foglalkozik vele, míg a 10 folyamatos fejlesztés alatt áll.
Az meg, hogy mit ír ki fájlmásolás közben... plz. bitch, TeraCopy.
Eszembe nem jutna 7-et, pláne 8-at (!) pakolni olyan gépre már, amin a 10 elfut... A 10 nagyságrendekkel kellemesebb egy Winaero Tweaker-es állítgatás után, mint bármelyik előző rendszer - még ha elsőre szoknom is kellett az átlátszóság elvesztését az ablakkereteken. Viszont az ablakai sokkal kompaktabbak, a helyet jobban kihasználja, és letisztult.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz ArthurShelby #41724 üzenetére
:0 a win8, vagy a 8.1 jobban fut egy régebbi gépen, mint a win7?
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
brd
nagyúr
válasz ArthurShelby #41724 üzenetére
A Win7-ben is van lemezhasználat figyelő, a feladatkezelőből indítható, vagy parancssorból: perfmon /res. Nekem eszembe nem jutna az explorerrel másolni, minek? Van millió normális filekezelő, pl. ahol sokkal egyszerűbb több file-t, de nem mindet kijelölni. Igen, gyorsabb, az jó dolog. Ha csak a HW követelmények lenne a gond a Win10-zel, annak nagyon örülnék.
-
ArthurShelby
addikt
Szerintem a win8.1-ben már csomó minden van a 7-hez képest.
Pl én nagyon szeretem a feladatkezelőjét, hogy átláthatóbb, gyorsabb vagyok benne, mutatja a lemezhasználatot is, ami a régi gépeket legtöbbször megfogja. A win8 a motorháztető alatt is sok újdonságot hozott, sok régi gépre xp helyett tették fel. Itt még a hardverkövetelményeket próbálták levinni, és optimalizálni, mert sok gyenge tabletre is föl kellett tuszkolni. Fájl másoláskor az explorer sokkal több adatot ír ki.A win8 hátránya számomra startmenü, amit tökéletesen kiváltottam a start8 programmal. A másik hátránya a gépház, ahol lehet kerülöm.
Szerintem a 8.1 tökéletesen használható és stabil.
A 10 szerintem is kiforratlan, és nagyon nyomatják, most már lehet jobb/stabilabb kicsit. Amire ott mérges vagyok és haragszom, hogy a minimum hardver követelmények nőttek. Pedig tetszett volna ez a vonal, hogy nem nőnek, esetleg csökkenek a hardver követelmények, és mindenféle eszközre tolnánk fel a win10-et (én az arm támogatás hiányát is nagy hibának tartom).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
brd
nagyúr
válasz King Unique #41671 üzenetére
Az 1 főverziót hagyjuk, mert XP-nél pl. az SP2 kb. a fél Windowst lecserélte és a többi javítócsomagja is hasonló jelentőségű volt, de Win7-nél az SP1 ugyanez, vagy Win8-nál a(z akkor már 8.1-nek hívott) SP1. Milyen hátrányra gondolsz pl. jelenleg, Win7-nél? Attól eltekintve, hogy egyes cégek már nem írnak drivereket rá? (Nyilván ez elég nagy hátrány, ha az ember szembesül vele, de ennek megint csak nem a kora az oka, hanem, hogy van azóta kijött Windows, amit máshogy neveznek, és amit inkább hype-olnak anyagi okokból a HW gyártó cégek.) Én otthon és céges környezetben is tökéletesen tudom használni egyelőre mindenre. Win10-nél csak csini neveket aggatnak a javítócsomagokra, meg a haszontalan, bekerülő programokat reklámozzák, hogy megkajolja a nép, de attól azok még pont ugyanolyan javítócsomagok (első osztályú a marketinges csapatuk, ezt el kell ismerni). Milyen új funkciót tud egy Win10, amit a Win7 nem (és nem lehet meglenni nélküle?) Hidd el, én lennék az első, aki ezért használná, de egyelőre nem látok ilyet.
-
pc360
addikt
válasz Lowgain #41719 üzenetére
legelek (#41716): A rendszerezéshez és szinkronizáláshoz: MediaMonkey. A duplázásokat te magad tudod kiszűrni, de segítség lehet ehhez az Audio Identifier, illetve a Duplicate Cleaner fizetős verziója, ami megtalálja az egyezéseket akkor is, ha más-más minőségben leledzenek. A médiamajom és az androidos pluginje helyett az is megoldás lehet, ha Resilio Sync-el szinkonizálod a mobil és a desktop közt a zenéket.
ALFA (#41717): Bármelyik lejátszóprogram, ami támogatja a különböző sebességű lejátszást: MPC-HC, SMPlayer, VLC. Az akadozás a képkocka / mp hiányából származik értelemszerűen, vibrálni viszont nem vibrál.
Lowgain (#41719): Ha nincs profi felszerelésed, akkor esetleg Audacity. Ha egy kicsit is komolyabban foglalkoznál a témával, akkor bújd a Google-t a témakörben!
[ Szerkesztve ]
-
Lowgain
újonc
Sziasztok. Keresek olyan programot amely alkalmas itthoni zene, amatőr felvételek készítésére és szerkesztésére. Tudja kezelni a mikrofonos enekhang felvételét(külső usb audio interface -re van kötve), es utána tudjam keverni/szerkeszteni, azaz enekhang alá zenét bevagni, efekteket, stb stb. Köszönöm
-
w.miki
veterán
Van olyan program, amivel az Outlook Express levelezést meg tudom nézni, egy külső HDDről?
XP volt a régi gépemen, abból kiszedtem a HDD-t. Az "új" (használt) gépemen Win7x64 van, és szeretnék kikeresni egy levelet, ami az XP-s gép HDD-jén rajta van.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ALFA
senior tag
Milyen programot ajánlotok, amivel képernyőről felvett videokat lehet különböző fokozatú lassítással lejátszani lehetőleg úgy, hogy ne vibráljon a kép?
Hang nincs, így az a probléma kikerülve.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Olyan programot keresek, amivel a zenéimet tudnám összefésülni, szinkronizálni mobil és laptop között.
Ráadásul olyan is van hogy ugyanaz fájl megvan többször is (más mappában), vagy ugyanaz a szám más bitrátában/minőségben.
Szóval szeretnék rendet tenni.Köszönöm.
-
daddy9
tag
válasz tordaitibi #41713 üzenetére
Köszönöm! Ezzel sikerült megoldani a dolgot!
-
veterán
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Ehhez a feladathoz keresek programot / szkriptet vagy valami használhatót:
Adottak a D:\ meghajtó különböző mappáiban az elmúlt 12 órában létrehozott vagy módosított fájlok.
Ezeket szeretném az E:\ meghajtó adott könyvtárába másolni úgy, hogy a mappaszerkezetet is másolja vele.Google segítségével odáig jutottam, hogy robocopy, RichCopy,TeraCopy hármas valamelyike megoldja nekem. Az utolsó kettővel próbálkoztam és a RichCopy-val el is jutottam odáig, hogy csak a friss fájljaimat másolta át a program egy adott mappából, te több mappa mélységből már nem tudta ezt elvégezni. A másik problémám ezzel az volt, hogy minden nap be kell állítani neki egy adott időpontot, tehát én nem tudtam megadni neki dinamikusan az "elmúlt 12 óra" feltételt. A programot minden munkanap végén lefuttatnám.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget, az ajánlott programokat ki fogom próbálni, elsősorban a KMPlayer utódokat (PotPlayer, SMPlayer)
mckay: Láttam már a DLNA betűszót, de mostanáig nem néztem utána mi az. Miért nem csinálsz hálózati megosztást, felmappelsz hálózati meghajtót rá, és onnan játszod mintha lokális fájl lenne?
Igazából valami videotár program lenne jó, valami PC távirányító, és akkor lapozgatni, mint a netflixet, de nem tudom, lehet utálnám.https://tinyurl.com/rasoapro
-
mckay
aktív tag
válasz rasotamas #41702 üzenetére
én is ezt kérdeztem pár sorral lejjebb:
41693természetesen én is ismerem az itt elhangzottakat
az mpc- t pl. évek óta használom és telepítem az ismerősöknekde én is szenvedek, mert manapság már nem feltétlenü egy lokális fájl a médiafájl: házi torrentszerveren van, dlna megosztással
és innen nézem, sőt nézném windowszal
na innen már kényelmetlemek az itt elhangzottak... -
pc360
addikt
válasz rasotamas #41702 üzenetére
MPC-HC-nak a legújabb verziója az a nightly build, inkább azt érdemes használni, illetve az SMPlayer egy egyszerű KMPlayer folytatás. A többi Mplayer alternatívát sosem szerettem. Akkor már inkább VLC, ha az első kettő nem válna be.
-
nagyúr
válasz Ádám16 #41697 üzenetére
Én azért égettem bele, mert tekerésnél a TV nem rögtön rakta ki a feliratot.
Meg voltak olyanok, amiket nem kezelt tökéletesen (különleges betűtípusok, betűszínek, és a szöveg elhelyezés).Beleégetve, tökéletes volt.
Handbrake ráadásul gyors volt
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, mi a "menő" médialejátszó program mostanában?
2002-2006 körül BSplayert használtam, kb 10 éve váltottam KMPlayerre. Ebből a mai napig egy régi 3.0.0 verziót használok amiben nincs reklám, meg a tulajdonosváltás k*csögségei, de ez már vagy 7 éves.
Sok funkciója van, megszoktam a GUI-t, a gyorsgombokat, de szenvedek már. Azt sem tudom hardveres dekódolást tud-e.
VLC-t próbáltam, céges gépen csak az lehetett, de úgy ahogy feltelepül nem tetszett. Lehet szét kell pluginelni, tweakelni meg skinelni és akkor jó lesz, de még nem próbáltam.
WMP classicot szerintem 10-15 éve nem láttam, lehet már jobban tetszene.Mit ajánlotok?
Természetesen a VLC és a WMPlayer classic is játszik, ha annyira jó, csak nekem nem jött le.
HDMI kábellel TV-n nézek filmet, hallgatok zenét.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Ádám16
addikt
válasz Atomantiii #41698 üzenetére
Nem okos tv, Hd ready, es egy digitol kapott boxszal hasznalom, ugy fog par pluszban igenyelt csatornat. Azon a boxon van usb, azon keresztul szeretnek filmet nezni a teven, mert alapbol noncs usb rajta. Sub gomb van a taviranyiton, de nem latja a box Azt a fajlt
A nevét teljesen azonosra teszem, hatha ugy menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest