Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4950 üzenetére
" Csak fura, hogy a hiba menet közben jött fordulat visszaeséssel. Ez lehet kondenzátor hiba miatt? "
Nem ez nem kondi miatt van ( a kondi csak az indításért felelős ) , ha neked menet közben fordulat szám esés volt az több mint valószínű hogy , már a motor kezdett le égni és le is égett ! -
modflow
veterán
Igen, szerintem úgy van ahogy mondod.
"Ezt kellene mérni ohm mérővel ha végtelen helyett nullát mutat akkor ez hibás ezért nem indul csak búg."
Most megpróbáltam szétszedni. Bakker ez megint szoppantyú, mert kegyetlenül jól össze van rakva, a motor hogy kivehető legyen szét kell szedni az egészet, szett azaz a körfűrész tengelyét is, ami nem megy csak úgy szerszám nélkül, ráadásul akkor új csapágy....
Ráadásul rohadt hideg van kint. 😅
Ezt megpróbálom jobb időben majd megnézni.
Ha ez a hibás, ezt egyszerűbb lenne javítani.Csak fura, hogy a hiba menet közben jött fordulat visszaeséssel. Ez lehet kondenzátor hiba miatt?
-
modflow
veterán
Már kerestem is egy tekercselésre specializálódott üzletet.
De tuti leégett?
Mondjuk ez a gép olyan, mint a Trabant. Lehet benne 5 alkatrész és annyi. 😅
Van két kapcsoló, egy motor, egy fura nagy doboz, ékszíj és így kb. ennyi burkolatok át nézve.Ez itt már off lesz és ránk fognak szólni.
Írok privátot. -
modflow
veterán
-
modflow
veterán
Első körben délután teszek egy próbát az indításra.
Utána megnézem, Miskolcon vállalja e valamelyik bolt az újratekercselést.
Ezt ha jól látom kb. 15ezerért csinálják.
Ha ez sikerülne az lenne a legjobb.Csak nem tudom, bármit tekercselnek e, mert ugye ez egy őskori orosz motor.
-
jjohn
aktív tag
válasz
modflow #4934 üzenetére
Szia!
Én ezt ajánlanám OBI [Einhell asztali körfűrész TC-TS 2025 / 2 U], 2000 W, garancia sem mindegy, az Einhell jó márka régóta van csak elfeledték kissé. Vagy ha csak asztali kell akkor 500 W [Einhell TC-TS 200 asztali körfűrész I], [Einhell asztali körfűrész TC-TS I] 800 W. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4941 üzenetére
Nincs mit !!
Olvastam odaát a hozzászólást , én is azt mondom szedd szét ( ha kell , ha a motor belsejébe is bele ment a por ) ellenőrizni a csapágyakat , hogy könnyen forogjanak ( mert akkor is melegedhet ) és ha minden rendben akkor mehet tovább !!
De ha gyalúlni is tud és ragaszkodsz hozzá , akkor meg kell tekercseltetni ha le égett , kapásból itt [link] rá kerestem !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4938 üzenetére
Onnan gondolom , hogy 900 w hogy az oroszba a B a vé betű , és ott írja , hogy 900 Bt , hát hogy melyik a jó azt nem tudom de van itt asztalos topik , de , hogy baj lehet e belőle azt itt [link] villanyszerelés topikban jobban megtudják mondani !!
Nekem egy csinált cirkulám van 2,5 kilówattos motor hajtja , ékszilyakkal ( ritkán van használva ) !!
Tedd fel a képeket a villanyszerelős topikban , ott megmondják , hogy jól gondoltam e a 900 w ot !
Itt [link] megmondják, hogy melyik az a körfűrész amelyik jó ![ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Ebből hol látod, hogy 900 W?
Az nagyon kevés... Mondjuk érzésre sem volt túl erős.Az oké hogy nézek újat, de milyet?
HECHT 8254
Scheppach HS100S Special Edition
Einhell TC-TS 2025/2 U
ParkSide PTKS 2200 A1Ill. megkockáztathatom holnap beindítani?
Ill. neadjisten, ha beindul, használhatnám?
Vagy lehet abból gond?[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4936 üzenetére
Aha , ahogy nézem 900 watt , de szerintem ahogy írtad a szagot, hőfokot és a fordulat is le esett ennek a motornak vége !!
Gondolom , hogy meg lehet tekercseltetni , de szerintem messze nem megérős a dolog , kurv@ drága a réz , a minkadilyak is elvannak szállva , szét szerelni , már akkor új csapágyak és máris többe kerül a leves mint a hús !!
Jofogásra [link] be írtam , hogy körfűrész , van rengeteg , de online is rá kereshetsz !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #4934 üzenetére
Ez ilyen nagy állványos körfűrész, ékszilyakkal van meghajtva
Egy villany motor belül réz dróttal van tekerve , és ha jól emlékszem a lakk a tekercsen 150 foknál meg ég , ha te kívül 100+ fokot mértél akkor megvan az esély , hogy a motor meg égett ( vagy le égett ) , de lehet a következő felmelegedéssel fogja megadni magát !!
Nagy nehéz vastag anyag , vas mag , komoly tekercsek, forgó rész, ez amikor 100 fok fölé melegszik , az nehezen ( lassan ) hűl ki !! -
modflow
veterán
Bocsi, hogy ide írok, de körfűrész topikot nem találtam.
Van, volt nekem egy örökölt, szerintem orosz körfűrészem. Nehéz, mint a dög.
Ma leceket vágtam vele, egyszer csak hallom, hogy alacsonyabb fordulatszámon megy, mondom ez mi.
Kikapcsoltam.Aztán érzem, hogy itt fura szag van, füstöl is. De nem műanyag, szerintem a fapor égett a 100+ fokos motoron.
Aztán gyorsan biztonságos helyre cipeltem.Nézek bele, erre dugig van fűrészporral, de nagyon finom szemcséssel. A villany motor konkrétan nem kapott levegőt, és olyan forró (maghőmérővel 100-ig mértem, de ment volna feljebb), hogy 1 óra után is éget, pedig kint van a betonon, 0 fokon. Ezen füstölt a fűrészpor, gondolom.
Még jó, hogy nem gyulladt ki.Gondolom erre keresztet vetettek.... 😭
De miért nem hűl? Nem értem.
Ill, ha holnap nem indulna, amire jó esély van, tudnátok ajánlani egy újat, ami jó vételnek számít?
-
Uyuarasy
tag
Sziasztok, kert koruli teendokre, hulladekfa darabolasara, ritkan par 40cm alatti ronk felvagasara keresek fureszt edesapamnak. Majdnem impulzusvasaroltam egyet az Aldiban, viszont akksis helyett inkabb vezetekeset vennek, aram/hosszabbito adott. Kicsit visszaolvastam, jol ertem hogy erre a celra lenyegeben “barmi” (Parkside, Einhell, stb.) megfelel?
-
H-Zol
senior tag
Ez az ember a saját Sz..át is megtenné , nem tudom , hogy milyen Stihlje volt ez előtt , ( valami kisebb ) de 18 évig hajtotta , de most eltört a dugattyú ( és be számolta neki a Stihl 17ezer ft -ba ) a felújítás belekerült volna majd százezerbe és így megvette ezt a csodát , de most jön az i - re a pont , ennek az embernek van ( nem tudom pontosan ) de olyan 12 hektár kitermelésre érett nyárfa erdője
( évek óta tölle veszek két pótkocsi nyárfát ) !!
-
borix
őstag
Most is fél életre gyártott dolgok lennének mint régen, nem is lenne ennyi embernek fűrésze.
Egy fizetés mikor rámenne vagy kevés is lenne, hamar visszasírnák az emberek az olcsóbb fűrészeket.
Ott van az Echo profi gépe hasonlóan könnyű és erősebb 250-300eFt, az kellett volna inkább venni![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Egyik ismerősöm vásárolt egy Stihl MS211 est , ennek már katalizátoros a kipufogója
-
válasz
BLUE TORNADO #4925 üzenetére
Jó gondolat. Kár, hogy gyárilag nem perselyezték már be.
Az alsó kettőhőz azt gondoltam ki, hogy vékony (1mm-es) közös acéllemezt méretezek rá teljes hosszban, a műanyagot meg átbököm az alkalmazandó perselymérethez, de úgy hogy szorosan illeszkedjen és be is ragasztom.
Visszabontom a tankrészt, és megmérem mennyi a hézag a műanyag felület és a felette lévő alugépház test között (az olajtank van a csavarok felett).Az oldalsó zsákfuratokat így nem tudom megoldani, oda is persely lenne a tuti, azt talán úgy kéne, hogy a perselyeket megforrósítom és beleolvasztani.
Laptopnál ez működött, de ott nincs is ekkora mechanikus dinamikus terhelés.Az oldalsóknál lehet teszek egy próbát P5 helyett P6-os csavarral, hátha elegendő lesz.
-
Üdv Mindenkinek !
Műanyagban milyen módon lehetne érdemben menetet feljavítani ?
Teherbírónak kell lennie, a körfogantyú tank alatti 2 db felfogatásáról volna szó elsősorban (átmenő furatok), másodsorban az oldalsó 2 db felfogatásáról (nem átmenő furatok a tank oldalában), ezek még határesetesek, de rájuk férne a tatarozás.
A fűrész egy Husquarna 51-es. -
renegat1
tag
válasz
BLUE TORNADO #4921 üzenetére
Szia!
Féktisztítóval megfújtam a szimeringeknél. Nem állt le. Annyit haladtam vele. hogy vettem karburátor tisztító spray-t. Ez kihozott még egy csomó koszt a karburátorból.. Eddig csak féktisztítót használtam hozzá.. Egy hangyányit jobb lett. Holnap újra kap egy adag spray-t. Ha nem lesz jobb. akkor szerviz ultrahangos tisztításra. -
renegat1
tag
Sziasztok!
Alany a szomszéd MS-270-es gépe. Olyan mértékig csapágyasra hajtották, hogy a lendkerék is elérte a tirisztort. A dugattyú szoknya részén meg volt ahol 1mm mély húzás volt. Kapott új csapágyat, szimeringet, dugót, gyűrűt, új benzincsövet, impulzuscsövet. Karburátor kitakarítva, új membránok. Gép működik, de oldalra fordítva megemelkedik az alapjárat. Visszafordítva lecsökken, majd át áll a magasabbra, mint ami az oldalra döntéskor volt. Tűszelep is lett cserélve, de azzal is ugyanaz. Találkozott már ilyennel valaki? -
benfolds
őstag
Döntéshez/stabilizáláshoz műanyag éket milyet, ami nem kerül 10 ezerbe, mint a Husqvarna? A hecht mennyire lehet jó? Az csak a negyedébe kerül. Mindenképpen műanyagot akarok. Ali játszik? Köszi.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Uhh. Nem mai csirke. De úgy látom, van ott más finomság is
Szeretem az ilyen mezőgazdasági cuccokatSzoktunk is járni Hajdúböszörménybe a traktorhúzó versenyre. Ja, a fiam alig másfél évesen volt velünk és végig aludta szinte az egészet
Csak kár, hogy már nem olyan a színvonala, mint amikor még Bodnár Jani rendezte
-
H-Zol
senior tag
Tudom , nem kis pénz volt az akkor ( de jót akartam venni , ne kiabáljam el , sikerült is ) , azóta három családnak vágja össze a téli tüzelőt ( közbe voltak vágások ismerősnek , rokonnak , szomszédnak ) , egyszer volt karburátorba javító készlet csere , most kerül rá ha jól emlékszem a negyedik lánc vezető és a harmadik kuplung csésze !
De olyan is volt , hogy a lácvezetőbe már megfeneklett a lánc és hirtelen nem volt , hol beszerezni , úgyhogy kis sarokcsiszolóval vékony vágó lappal ki mélyítettem és még egy darabig használva lett!
-
borix
őstag
Ezt nem így kell nézni mert nem egy kategória, nem is a kínai árban vetted 15 éve.
Huqvarna 345 fűrészt lehet látni, meg más típusokat is, hogy többen szétbontva árulják alkatrésznek. Akkora buli lenne megjavítanák maguknak vagy úgy árulnák és nem szétbontva.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #4906 üzenetére
Neked ígértem egy képet a kombájnról , itt van
[kép] , ez egy békebeli Román kombájn ami hat sor kukoricát tört csövesen ( pár éve már csak ott áll) !!
Azon gondoskodok , hogy tavaly vettem egy erősített vezetőt két lánccal , plusz egy kuplung harangot a tűgörgős csapágyal, és három gyújtó gyertyát az öreg Husqvarnába , és anyit fizetem mint egy ilyen Hyundai csoda, de szerintem ezek a töredékét vágnák össze mint amit az öreg Husqvarna 15 év alatt összevágott !!
Majd egy kipufogó kelleni fog , mert szét van égve , most vettem észre a tegnap ! -
válasz
Origi kínai "Straus" gyerekbetegségeit megorvosoltuk (fél tank nem ment ki belőle dobozból összerakva pár éve - impulzuscső leesve, olajzás megbízhatatlan) + megkapta a kínából rendelt HD légszűrő KIT-et, így nem szedi be a port, megbízhatóan megy és nagyon megy.
Azért kíváncsi lennék, mennyi lehet a valós teljesítménye. -
jjohn
aktív tag
válasz
Már az lesz furcsa ami nem kínai.
Ami nekem van az is kínai, de 2.5 Le és tudja. -
jjohn
aktív tag
Végül is az áruk az egyforma, ahogy nézem. Én a 7018-at venném, nem baj ha erősebb. De ez a te döntésed lesz. Reméljük jó lesz, ha nem akkor évente új géped van a két év gari idő alatt. Bízom benne, nem lesz annyira rossz. Aksis behajtót ajánlottam pár barátomnak a Hunday-tól, most már 3 éve használják vígan.
Meg gyári hiba előfordul még a nagy márkáknál is. -
lemmy71
őstag
Igazából én sem arra vettem hogy ilyen nagy "tuskókat" szeleteljek vele. Csak valaki blamálta a gépet, és akkor gyorsan leteszteltem
Melóban használom, zsaludeszkák és egyéb faanyagok vágásra, arra bőven elég az 1800watt. (az biztos hogy a gyári "oregoni" lánc egy vicc, de hobby szinten elmegy)
Komoly melora, téli tüzelő stb. egy 281 Xp -t használok, annak nincs akadály, csak legyen elég benzin
Új hozzászólás Aktív témák
- A Metának tervezhet szerverprocesszort az ARM
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kompakt vízhűtés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...