Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
A Grok mégsem tud ilyet (még), de a Leonardo.AI elvileg igen.
Elfogadom a sütiket.
-
cigam
titán
Ha pl. a feleségéről van szó, biztos meglepődne. El nem tudom képzelni mi lehet vicces benne.
Ezek az (ingyenesen) elérhető AI-k per pillanat másra nem is jók, mint játszani. Meg pénzt beszedni. Pl. most emelték meg az MS365 árát, mert van benne AI(Produktivitásnövelő alkalmazások a Microsoft Copilottal kiegészítve).Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
neo81
senior tag
Tudnátok ajánlani olyan ingyenes AI programot Windowsra vagy weboldalt, ahol pl. két személy fotóját lehet úgy megszerkeszteni, mintha megcsókolnák egymást?
-
nanofocus
tag
Sziasztok,
Tudom, és igen, elolvastam az összefoglalót. Win11 telepítés volt 1 hónapja, 1 terra nvme ssd-n vannak a dolgok, ebből logikalilag particionálva 250gb a winnek ( 10 éve nem tettem windowst gondoltam elég lesz ). Azt láttam hogy a shader cache játékokhoz megeszik jó pár gb-ot, meg a céges leveleim is, de a többit mi a jó isten? már csak 30 gb körül maradt. Nincs feltéve semmilyen sallang program és semmi olyan ami ezt indokolná. Hogyan tudom registry-ig kipucolni a rendszert mint régen win7-ben? előre is köszi.
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy weben és iOS alkalmazáson is elérhető teendő (to-do-list)-re.
Nem kell nagy dolog, annyi az egész, hogy Windows alatt böngészőben tudjak felírni teendőket és az szinkronizáljon át iPhone-ra.
Mit ajánlanátok? -
hotkar
aktív tag
válasz bluemirage #54063 üzenetére
és cigam és NF-
köszönöm a javaslatokat, úgy néz ki, hogy a Handbrake-kel összebarátkozunk, egész jó beállításokat tudtam készíteni a meglévő gyári Presetek alapján.20 évvel ezelőtt foglalkoztam video digitalizálással (nem megélhetési szinten), de akkor a normális kodekek nem voltak ingyenesen (vagy pici pénzen) elérhetők, anélkül meg sokat kellett próbálkozni a beállításokkal, hogy valamennyire élvezhető eredmény jelenjen meg a kuncsaft DVD lejátszóján. Most már sokkal kifinomultabb algoritmusok vannak.
-
nagyúr
tud magyarul
a bemenetek/kimenetek menüben van, Billentyűzetmenedzser néven.
A remap funkció magyar neve: Billentyűk átkötése, abban a Billentyű-újratársítás hozzáadás gombbal lehetséges a remap-ot elvégezni[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
csemege86
tag
Köszi, ránéztem. Nem vagyok egy tech profi, elég ismeretlen nekem ez a felület. Kattintsak rá a PowerToysUserSetup-0.87.1-x64.exe file-ra, letölti a gépemre, telepítem, és lesz benne egy billentyűzet-konfiguráló opció?
Elnézést az amatőr kérdésért -
válasz csemege86 #54070 üzenetére
Microsoft PowerToys, van benne keyboard manager, és minden billentyűzettel működik. Most próbáltam.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
cigam
titán
válasz porker #54074 üzenetére
[INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]]
Plusz az O&O diskimage is elég jó.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
porker
tag
Srácok!
Aki mélyebben ismeri a klónozó / backup szoftvereket: melyik az amelyiket érdemes esetleg megvenni?
Igen, használom a Macriumot, de lassan szükségem lenne egy "frissre", itthoni használatra. Sajnos divat lett, hogy a próba verziókkat teljeskörűen nem lehet kipróbálni. -
-
tothbe
addikt
-
addikt
válasz csemege86 #54070 üzenetére
AHK, AutoHotkey
Ha minden igaz ez lesz a scripted:ű::
SendInput {Enter}
ReturnEgyébként Windowsban is lehet, csak nem egyszerűen a Gépházban meg a Vezérlőpultban, hanem registryben kell turkálni, de nem kerestem jobban utána.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
csemege86
tag
Olyan programot keresek, amivel át lehet definiálni a billentyűzet kiosztását. Konkrétan, az új billentyűzetemen az Enter túl kicsi, fölötte meg már az Ű betű van, ami általában az Enter felső szára szokott lenni. Ezért gépelés közben folyamatosan Ű-t ütök Enter helyett. Szeretném, ha az Ű is Enter-t jelentene. Keresgéltem a Win 11 beállításai között, de sajnos nem találtam ilyen lehetőséget.
-
Blaster
kezdő
válasz akaido #54068 üzenetére
YouTube-ra (és az egyéb támogatott platformokra) szerintem két jó és tiszta megoldás létezik mostanában. Az egyik a 4K Video Downloader+ (kifejezetten a Plus verzió, ez is ingyenes napi 30 darabig). Ez a + nélküli verzió újraírt változata, pár hetente frissítik, van automata frissítés a telepített verziónál, jól működik.
A másik csak zenére a MediaHuman YouTube to MP3 Converter, ami közvetlen M4A-t tud kidobálni mindenféle konvertálás nélkül. Az MP3-ba konvertálás már csökkent a minőségen (ami ugye előfizetés nélkül max 128 kbps a YouTube-on, több nem kiszedhető akkor se, ha az X progi felajánlja a 320 kbps-t).
Ezeket a DLG dolgokat már rég kukáztam.
[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
Visszatérve egy rövid kérdés erejéig a MediaDownloader progira. Ebben a 3.X. valahányas verzióban volt valami "ártányfíreg" még ha "laza" is. Erről tudsz valamit esetleg, mert az akkori verzió ettől eltekintve nálam is működött, de a virnyakergető bejelzett rá valamelyik verziófrissítés után, így hanyagoltam. (Az yt-dlp.batch legutolsó verzióját használom azóta.)
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
a.gabriel
tag
Ajánljatok már nekem egy egyszerű méretarányos műszaki rajz programot keresek, nem kell hogy tudjon 3D-t sem, ha magyar nyelvű az sem baj
A minőség az nem véletlen!
-
őstag
válasz hotkar #54059 üzenetére
A kérdésed megfogalmazása alapján nem vagy jártas a videós munkában. De ide off lenne elmagyarázni, hogy mi az mp4 (értsd konténer) és a mpeg1 (értsd formátum) közötti viszony.
A korábban ajánlott ffmpeg-hez fogsz találni leírást és segítséget az interneten illetve a handbrake-hez. Ezek elég elterjedtek.
Ezzel a kettővel érdemes próbálkozni... de ami leginkább kelleni fog... türelem és idő, ha fontos a jó minőségű végeredmény is.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
GEPESZ66
veterán
Használtáto-e már az eSzemélyi klienst, ill.a hozzá tartózó QR-kód generátort arra, hogy a telefont használva (NFC) módosítsátok az eSzemélyi PIN kódját?
-
hotkar
aktív tag
Sziasztok!
Videokonvertálót keresek mpeg-1-ből mp4-be, aminek meg lehet adni több fájlt is egyszerre (batch). Nem akarok változtatni semmilyen paraméteren, csak konvertáljon át minden fájlt mp4-re ugyanolyan névvel (persze más kiterjesztéssel). Parancssoros is megfelelne.
-
addikt
Akkor viszont ki ne felejtsük Hege1234 fórumtársat, aki aktívan fejleszti a yt-dlp batch-et.
Videó stream letöltése topikban aktív, elérhető, segít, mindent megoldCsak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Dr.NX
addikt
válasz bobalazs #54056 üzenetére
Van a yt-dlp -hez pár GUI,
én ezt a yt-dlg -t használom, de már nem frissül.Ezek viszont igen:
Tartube
Media DownloaderElfogadom a sütiket.
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #54055 üzenetére
Ide kötődik még:
Példa:Telepítés instrukciók:
https://www.reddit.com/r/youtubedl/wiki/info-windows/ -
bobalazs
nagyúr
Hosszú történet röviden:
Saját magamnak szerettem volna letölteni korábban a youtubera feltöltött programot, majd csalódottan láttam hogy a legmagasabb felbontás amit a youtube studio engedett az 720p, ezáltal a felbontás minősége alacsony volt. Az eredeti video 4Kban lett feltöltve, így azon formátumban online nézhető is volt.
Néztem különböző programokat, és kis segítséggel ráakadtam az ingyenes
YT-DLP nevű programra, ami parancssoros, ám rém egyszerű.a helyes parancssor a saját video letöltésemhez, (video a lehető legmagasabb, jelen esetben 4K felbontású lett) :
parancssort odanavigálni ahol a program található majd:
yt-dlp -f "bv*[ext=mp4]+ba[ext=m4a]/b[ext=mp4] / bv*+ba/b" URLCIM -
mindenes24
junior tag
efemm + NF-:
#54040 dqdb:
Valoban nem az, inkabb az off-topic kategoria, de ugy tunik, ez a gyakoribb itt egy ideje.Amugy furcsa, hogy nem talalok egy jo hataridonaplot a webet turva se, pedig azt hittem, egy trivialis megoldast keresek.
[ Szerkesztve ]
Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! ShareX-nek a telepítés nélküli verzióját használom. Ha van újabb verza és azt akarom használni, akkor a régi beálításait átveszi vagy ilyenkor mi van?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi win10-es tabletem ezt szeretném a PC melé másodlagos kijelzőnek használni erre tudnátok valami programot ?
Elöre is kösz! -
cigam
titán
válasz V.Stryker #54042 üzenetére
Mit akarsz takarítani? W11-en nincs rá szükség. Azzal meg nem érsz semmit, hogy a gyorsírótárakat kiüríted. 1 hét múlva úgyis tele lesz, és SSD-knél nincs is érezhető teljesítményveszteség az esetleges defragmentáció miatt.
-
dqdb
nagyúr
válasz Gézengúz #54039 üzenetére
Nem, ez nem régi tag-új tag különbség.
Az hamar kiderült, hogy körülbelül nulla tudatossággal rendelkezel biztonság terén, és olyat akarsz csinálni, amihez valamilyen szinten érteni kell, hogy ne nyomják fel az egészet.
Ez a válaszolok a kérdésre és a válaszadás helyett inkább megvédem a kérdezőt a hülyeség elkövetésétől közötti különbség, ahol én is azt tudom mondani, hogy tényleg segítő szándékkal, komolyan kérlek: ne akarj selfhostoln, ha már azt sem érted, hogy miért probléma a W7 használata 2025-ben.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
w.miki
veterán
Instagram oldalról szeretném letölteni egy felhasználó képeit + videóit PCre.
Mi(k) a legegyszerűbb program(ok) ehhez?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
cigam
titán
válasz V.Stryker #54033 üzenetére
Miért nem elég a beépített megoldás?
-
V.Stryker
nagyúr
Windows 11-hez van valami takarító app, ami még tud esetleg automatikusan induló progikat tiltani. Igazából a CCleaner utódját keresném, mert az nagyon elment már a fizetős, mindent is rábeszélős irányba.
-
-
-
Gézengúz
addikt
Először próbára, csak itthoni Pc-n csinálnám.
És mondod ezt valakinek akinek az OMV, a docker, vagy a photoprism nem mond semmit.NF-
Nem érzem, mert semmiféle problémát nem okoz nekem W7-et használni még most sem, amire szükségem van ezzel is bőven megoldom. Amíg mások hol ezzel hol azzal szívnak 10-11-en, nekem hosszú évek óta megbízhatóan megy a W7. -
cigam
titán
válasz Gézengúz #54027 üzenetére
Miért Windows? Felteszel pl. egy OMV-t, amitől NAS-á válik a PC (vagy egy random Linux-ot), és arra feltehető bármilyen docker alatt futó megoldás, legyen az nextcloud, vagy photoprism.
[ Szerkesztve ]
-
NF-
junior tag
válasz Gézengúz #54027 üzenetére
Őszintén szólva én azt ajánlom, hogy hanyagold az egészet. Ha nem érzed, hogy 2025-ben (de már kb. 10 évvel előtte is) mi a gond egy nem támogatott rendszerrel, akkor segítő szándékkal én azt ajánlom, hogy semmilyen saját szervert ne tegyél ki az internetre. Pláne nem privát képeket vagy videókat. De ez már nem ennek a topiknak a témája.
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
Gézengúz
addikt
Szeretnék egy itthoni tárhelyet, egy progit a gépen futtatni amire telokkal fel csatlakozva, képeket, videókat lehetne menteni távolról, illetve nezegetni róla.
Ha jól működne a teszt a jelenlegi gépen akkor egy kis fogyasztású gépet direkt erre akarok beállítani.
Ötlet?
Köszi. -
NF-
junior tag
válasz mindenes24 #54014 üzenetére
Nintendo friend code: SW-6329-0332-2133
-
efemm
tag
válasz mindenes24 #54014 üzenetére
Ez mintha ingyenes lenne: Easy Poster Printer
-
mindenes24
junior tag
Milyen programmal lehet egy hatalmas kepet A4-es meretekre "szabdalva" ugy kinyomtatni, hogy egymas melle rakva pontosan kiadja a nagy kepet?
(Gondolom, ollo szukseges lesz, mert a nyomtato nem nyomtat teljesen a papir szeleig.)Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit.
-
Blaster
kezdő
Egyre többeknél felmerül az, hogy Google Authenticator alternatívát keresnek Windows-ra. Létezik ilyesmi? Nem néztem a kormány ajánlásokat, nem is érdekel, én szoftver oldalról szeretném megközelíteni. Van ajánlható?
-
Blaster
kezdő
-
cigam
titán
válasz synaxon #54006 üzenetére
Plusz annyival bonyolítanám,hogy a :save sor elé beilleszteném magának a játéknak az indítását. Így ha ezzel indítod a játékot, automatice elindul a mentés is.
start /B "c:\jatekok\valami.exe"
:save
timeout /t 900 /nobreak
copy "save" "save_backup" /y
goto saveFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
poirot
őstag
-
lanszelot
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest