- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Köszönöm, megnézem a progikat. Közben találtam egy Duplicate File Remover nevű progit is, megnézem mindet, talán valamelyik már jó lesz
-
nyirir
csendes tag
hello egy olyan kerdesem lenne hogy valaki esetleg tud valami jo streamelős programot ipadre? olyan kellene ami a pc-t atlövi ipad-re és eleggé gyors és ne csak azonos wifihálozaton működjön. Teamviewer-ről hallottam, hogy nem rossz meg láttam másfajta megoldásokat is de hátha valaki tud jobbat. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
dokee78
félisten
-
mexel
veterán
Sziasztok! Olyan progit keresek, amivel biztosan ki lehetne szűrni azonos fájlokat, törölni és rendezni is azokat. Ne csak névben hanem méretben esetleg tartalomban is ellenőrizzen. Jó lenne ha különböző mappák tartalmát is össze tudná így hasonlítani. (sajnos a TC-vel szívtam mert nem tökéletesen ugyanazokat a fájlokat jelölte ki)
Sok-sok kép és mp3 között kellene rendet tenni, de sok mappában és sok azonos illetve majdnem azonos van. Valahogy jó lenne ezt megoldani úgy, hogy ne manuálisan egyesével kelljen méret alapján keresgélnem több ezer fájl között.
Ami progikat találtam, sajnos csak egy mappában keresnek, vagy csak név alapján, stb, és nem lehet rendezni velük.
-
AtHoS
nagyúr
válasz Psychonaut #25592 üzenetére
Természetesen dönteni neked kell, itt "csak" javaslatok érkeznek esetleges megoldási alternatívákkal
Mondjuk én is inkább "bohóckodok" iview-val, mint két office csomag a gépre. Így legalább kicsit tornáztatom is az agyam a számolgatással
Szerk:
Szerk2
Szerk 1 törölve[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
zone
őstag
válasz Psychonaut #25588 üzenetére
Ez pont azt csinálja. Egyszerűen mínuszban beírod, hogy honnan hány pixelt vágjon le.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
AtHoS
nagyúr
válasz Psychonaut #25588 üzenetére
No igen. iview-nál kell egy pici matek a vágáshoz, de megoldható a Speciális kijelölés-készítés (Shift+C) + Kijelölt rész a kép (Ctrl+Y) funkciókkal.
Vagy telepíted a MPM progit az Office2013 mellé: How to Install and Get “Microsoft Office Picture Manager” Back in Office 2013?
-
válasz dokee78 #25589 üzenetére
Eseménynaplóból kiolvasható, lehet van rá célprogram is.
Lehet, hogy a különféle időráfordítás elemzők is tudják, vagy a szülői felügyelet programok (mennyit gépezett/internetezett a gyerek)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
dokee78
félisten
Olyan programot keresek amelyikben vissza tudom nézni mikor volt bekapcsolva a PC és meddig ment?
Volt régebben egy de nem rémlik a neve.
Lehetőleg magyar nyelvű legyen.
köszi. -
Psychonaut
veterán
válasz Psychonaut #25587 üzenetére
Sajnos ez nem egészen az, amit én kerestem. Ilyesmire gondoltam:
Levágás:
Bal oldal: X pixel
Jobb oldal: X pixel
Fent: X pixel
Lent: X pixelSZERK: na, nagy nehezen megtaláltam, de ez a funkció pont fordítva működik, mint ahogy nekem szükségem lenne rá, itt gyakorlatilag a megmaradó rész méretét kell előre kitalálnom, és annak függvényében vág.
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
-
Psychonaut
veterán
Olyan képszerkesztő programot keresnék, ami tud pixelenként vágni képből (tehát például: 4 pixel fentről, 6 lentről, stb.). A Microsoft Picture Manager tudta ezt, de sajnos a 2013-mas Officeból kivették.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Ninja Chick. #25580 üzenetére
W8 ban nincs beépített? W7 ben van.
Szerk. Rá kerestem megy W8on is, külső program nélkül.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
bugizozi
őstag
válasz Ninja Chick. #25580 üzenetére
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Ninja Chick.
tag
Salaam
Milyen Hotspot alkotó programot tudtok ajánlani Win8 64bit alá?
Connectify nem játszik, 4.2-es verzió megöli a wifi hálózatom.
mHotspot képtelen hálózatot csinálni. -
-
Cane
őstag
Hallo!
Létezik olyan program, ami a tálcán vagy az óra mellett kis ikonban pl egy számot mutatva kijelzi a wifire kapcsolódók számát?▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
hmate91
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek! Megoldva a probléma
-
válasz hmate91 #25569 üzenetére
Nemtom mennyire komoly/részletes amit csináltál, de engem ez, vagy ez is elég részletesnek tűnik.
esetleg renderelj egy 360 fokos fotót róla, és 3Dpanorámafotóként kezeld.(quicktime vr). Pl. az easypano-nak is van egy modelviewer"fork"ja.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Lacces
őstag
Milyen program amivel egyszerűen tudok egy fajta "Szótárat" létrehozni idegen nyelv tanulásomhoz?
Angol [kiejtés] magyar jelentés.Lehetőleg, PC-n és Androidon/WP-n is fusson az alkalmazás, és legyen köztük szinkron.
Tudom, hogy ott vagy a skydrive (excel) / Gdocs (excel), de valami egyszerűbbre gondolnék. Evernote-nak a funkcióit ennyire nem ismerem, hogy jó lenne-e nekem... Bár az mintha valami Ipad-es tanulási izét támogatna.
Ja igen, lehetőleg ingyenes lehetőség érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
hmate91
csendes tag
Zone, sajnos az a program nem tudott swf fájlba konvertálni, hiába írta
Cigam, kicsit gyengék ezek a programok megoldásai, alig lehet forgatni, mozgatni a dolgot szerintem. Köszönöm azért!
Találtam egy magyar srác által készített 3d konvertert, ami rengeteg formátumba tudja exportálni a .3ds -em kivéve swf-beMilyen formátumot lehet honlapokon használni még, amihez egy nem túl bonyolult kóddal berakhatom és forgathatom az objektumot majd és remélhetőleg más is?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
hmate91
csendes tag
Nekem olyan megoldás kéne, hogy a .3ds (vagy .dae) fájlomat átformázzam úgy, hogy azt honlapra fel tudjam tölteni és forgatható maradjon. Sajnos a program (ami 500$) amivel csinálom a képekből a 3D objektumokat nem tudja swf-be exportálni, ami nekem Szerintem a legjobb lenne. A gyártónak is írtam már, ő ajánlott egy 1500$-os programjukat "kiegészítőként". Esetleg van más megoldás a problémámra, mert teljesen analfabéta vagyok ebben a témában...
-
hmate91
csendes tag
.3ds fájlt mivel tudok átkonvertálni swf- be?
-
..
- freeware
- batch fájlból meghívható
- rekurzívan keres fájlokra (pl. *.tmp)
- a találat fájlok közül törli azokat, amik 1 hétnél régebbiekMagyarul vmi inteligens temp fáj törlő alkalmatosságot keresek.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
FRENK1988
veterán
Keresek egy programot androidra amivel kalibrálni tudom az akku kijelzést
Logout-on volt is vmi leírás róla[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Van olyan program, amivel egy 2D kamerát virtuális 3D kameraként lehet használni?
Szóval, hogy minden webkamerás dolgon anaglifben lehessen nézni. (skype, fb., egyéb közösségi oldalak)
Mivel se autofókuszos, se HD 3D webkamerát nem nagyon láttam, szerintem a virtuális 3D is élethűbb lehet, mint amit a két kis felbontású külön-külön manuális fókuszú kamera képes létrehozni.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
aclandiae
senior tag
Szükségem van egy DVD-író szoftverre. Az elképzelésem, hogy beállítok minden paramétert, mit írjon ki stb., majd ezeket elmentem (több DVD-ről van szó) fájlba. Utána csak dupla klikk-el el kell indtani és betenni a DVD-t. (így olyan is meg tudná csinálni, akit annyira nem érdeklenek a beállítások, csak mindig elindítja a kimentett fájlokat és cserélgeti a DVD-ket)
Nem bánnám ha ingyenes, és magyar nyelvű lenne a program.
Javaslat? -
zone
őstag
Norton Family ingyenes, mobil app is tartozik hozzá
-
psg5
veterán
Milyen program mellyel korlátozható a nethasználata az ember gyermekének. Jobban mondva nem nézhető oldalakat ne nyithassa meg?
Ugyanez okostelefonra, android alapra?F.K.T.
-
hmate91
csendes tag
Csináltam egy objektumot, amit teljesen körbe, föl-le lehet forgatni és szeretném majd a honlapomra feltölteni.
A gondom: exportálni tudom a fájlt: .wrl, .wrz, .3ds, dae formátumokba, amit át kéne alakítani olyan formátumba, hogy én azt tudjam használni. A kérdésem az lenne, van-e ingyenes program, ami átkonvertálja nekem és ha van, akkor milyen formátumot érdemes használnom a későbbiekben? (ha jól tudom az swf -et nem szereti a mozzila ugye? sajnos nekem a legtöbb látogatom mozzilát használ így ha lehet azzal kompatibilis lenne a jó megoldás)
ezer hála a válaszokért!
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan szövegfelolvasó progit javasolni, ami képes doc-ból felolvasni viszonylag érthető magyar nyelven?
-
zone
őstag
válasz Dluinet #25539 üzenetére
Ja, ha csak ennyi kell, akkor BeCyPDFMetaEdit
Még telepíteni sem kell.- be kell tallózni a pdf-et
- megnyitás előtt alul a módot át kell állítani "complete rewrite"-ra
- security fülön a legördülő listából a "no encryption"-t kiválasztani, utána lehet menteni[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
válasz Vasinger! #25535 üzenetére
GuaPDF Cuda támogatással vagy itt van még egy pár ingyenes. Van, amelyik feltöri, van, amelyik eltávolítja a jelszót.
A legtöbb jelszótörő angol szótár alapú vagy brute force, ami a jelszó hossza alapján hetekig is eltarthat. Ha van benne szám, vagy speciális karakter is, akkor mire végez a brute force már nyugdíjas leszel.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vasinger! #25535 üzenetére
Mi az amit eddig próbáltál?
Esetleg pdf password remover progi?
Debenu PDF Tools Pro most ingyenes.
Beépül explorer jobbklikkes menübe és van benne password remover funkció.read-only mode on the forum
-
Vasinger!
nagyúr
Adott x pdf dokumentum, mindegyiket ugyanaz a jelszó van. Azt szeretném elérni, hogy mindegyikről le kéne szedni a jelszót. Hogy lehet ezt?
-
konyvt01
csendes tag
Olyan progit keresek win alá, ami kirakja a webcam képét egy ablakba.
Semmi mást nem kell tudjon. Ha mást is tud hát tud de nekem nem kell több. Tudom az összes IM program (Skype) képes webcam képet adni, de azok kismillió egyebet is tudnak mely dolgokra semmi szükségem.
Van ilyen? -
RaZroX
addikt
Üdv!
Tudtok olyan programot ami (pl egy szöveges dokumentumba) feljegyzi az összes lenyomott billentyűt ?
This is the way
-
AtHoS
nagyúr
A chrome egész ablakát teszi teljes képernyőre (gyakorlatilag eltünteti a füleket), de abban elég kicsi maga a youtube ablaka, mivel azt nem méretezi. Viszont mivel nem látható a géptől a TV, így vakon eléggé problémás is kezelni, mert azt írja címsorba kell kattintani és utána nyomni az F11-et. A másik kieg viszont automatikusan méretezi a youtube videó ablakát és szerencsére a második kijelzőre is automatán méretez, miután MMT-vel átkerül a chrome oda.
Mondjuk XP alatt néztem, mert ahol használni akarják, ott xp van. Sajnos elég gyengusz a gép, de amire használják így is megfelel, tehát nem lesz fejlesztve. Még memória tekintetében sem (1 GB)
-
AtHoS
nagyúr
Helló!
Köszi a javaslatot. Amit linkeltél chrome plugint nem jött be, mert ahol működnie kellene, ott nem látható a géptől a másodlagos kijelző és alt+tab-ra azonnal kilépett a chrome teljes képernyőből.
A linkelt plugin telepítésekor bedobott több hasonlót és azok közül találtam egy window-expander-for-youtube nevűt.
Ezzel sikerült megoldani a problémát, de önmagában ez sem elegendő, ugyanis ez is "csak" az aktuális kijelzőn teszi majdnem teljes képernyőssé a videót (címsor megmarad a böngésző tetején)
Viszont a MultiMonitor Tool (továbbiakban MMT) programmal átdobva a chrome-ot a másodlagos kijelzőre, azon is szépen hozzáigazítja a videót a másodlagos kijelző méretéhez. Így pedig már szépen lehet nézni a videót. Kicsit azért elrontja az összképet a böngésző világos címsora, de jobb híján egyelőre megteszi.
A videó végén a MMT progival vissza lehet pakolni az elsődleges kijelzőre a chrome ablakot, így a monitorról szépen lehet kezelni.Összességében egy vezeték nélküli billentyű+egér lenne a kulcs, így lehetne a TV elől is vezérelni a gépet. MMT-ban meg lehet cserélni az elsődleges és másodlagos kijelzőt (asztal, tálca, stb szépen cserélődik), így a TV elől úgy lehetne irányítani a PC-t, mintha a monitor előtt ülne az ember. Persze nem tudom, hogy az olvashatóság milyen lenne a CRT TV-n. Na majd a helyszínen ez is kiderül.
Bocs a hosszadalmasabb írásért, de hátha jól jön az infó másnak is, aki hasonló cipőben jár.
-
félisten
Üdv!
Egy barátom vett magának egy portugál nyelvtankönyvet, hozzá való oktató CD-ROM-mal ("Avancar em Portugues"). A rajta lévő program telepítés után csak akkor hajlandó elindulni, ha a lemez is benne van a meghajtóban, de az illető a netbook-ján szeretné használni, amiben nincs ODD.
A megoldás az lenne, ha tudnánk csinálni egy használható képfájlt a lemezről, majd ezt daemon tools-szal beolvasva használná a szoftvert.
Ilyen képfájlt milyen programmal tudnánk készíteni?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Silious
tag
válasz PumpkinSeed #25513 üzenetére
Köszi, de az SQL-től valamivel felhasználó barátabb programot keresnék, kifejezetten ilyen célára készítettet
-
PumpkinSeed
addikt
-
Silious
tag
Sziasztok
Egy olyan programot keresnék, amivel árukészlet adatbázist tudok létrehozni (van x y z termékek, ezeket beviszem a rendszerbe, hány darab, mennyi kg, méret, ár stb.) Továbbá Barcode reader kiegészítés a programba, azaz, ha valamit elvisznek, akkor barcode kóddal kiveszi a raktárkészletből
Kb. olyasmit keresek, mint egy bolti adatbázis program. -
psg5
veterán
Videókamera mov kiterjesztést ad a felvételhez. Milyen program ami a legjobban kezeli, akadásmentesen és minőségromlás nélkül ezt?
F.K.T.
-
zone
őstag
-
AtHoS
nagyúr
Az alábbi esetre keresnék megoldást:
Böngészőben nézhető videó (pl. youtube oldalon) XP alatt másodlagos kijelzőn (analóg RCA kimenet CRT TV-re kötve) teljes képernyőn való megjelenítése, mely másodlagos kijelző a lakáson belül nem a számítógéppel egy helységben található
Szerk.
Elsődlegesen a videók 3rd party böngésző kiegészítők/programok használata nélküli (letöltés) megvalósítás érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
silencio
csendes tag
Sziasztok,
elég egyszerű dologban kérném a segítségetek: olyan programra lenne szükségem, amellyel megoldható, hogy az egy mappán belül lévő file-okat egyszerre át tudjam nevezni a következőképpen:
valaminév001.xxx, valaminév002.xxx stb.
Így, sorszámmal ellátva.
Ennyi lenne. Nem lepődnék meg, ha egy egyszerű filekezelő ezt alapból tudná (én Total Commander 8.01-et használok, esetleg az...), csak én nem tudom, hogyan...
Tudtok segíteni?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest