Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attól függ mit értünk közvetlennek. Ha a NAS-on beállítasz egy ftp szervert, akkor a kamera közvetlenül a NAS-ra menti a videót. Ilyenkor kamera licence sem kell, mert nem a NAS-on futó "kamera program" menti a videót, hanem a kamera megoldja magának.
Kérdés, hogy a többi eszköze tud-e ilyet.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Devil Smile
őstag
Köszi, igyekszem megjegyezni, bár általában Bt egér bill kombóval használom..
Úgy viszont járható a dolog, ha minden kamerába veszek SD kártyát, és a NAS ezeket naponta lementi?!? Van ilyenre automatikus lehetőség? Ha syno lesz akkor 2 kamerát kezelő, a maradék meg ilyen SD-ről mentéses formában működhet? Ha Asus vonal lenne, akkor az 5 kamerát támogat, ha jól értem, akkor nem kéne mókolni, úgy hozzáfér a Xiaomihoz?Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Vasti74
aktív tag
Ez mindenfajta raid-re igaz...
Nem is értem, hol vitatkoznak még ezen, hiszen ez >20 éve sem volt vita tárgya ;-)Van, amelyik a rendelkezésre állást növeli (és a több lemezre történő párhuzamos írások-olvasások miatt a sebességet is) , tehát X lemez meghibásodása mellett még működőképes a rendszer, és jó esetben menet közben cserélni lehet a hibás lemezt.
Van, amelyiknél kimondottan a sebesség növelése a cél, és hibatűrés nincs is a rendszerben - sőt, egy lemez kiesése az akármennyiből az adatok nagy részének elvesztéséhez, de minimum sérüléséhez vezet.
Aztán olyan is van, amelyiknél a cél csak a külön tárterületek (lemezek) kapacitásának összevonása egy kötet alá.De egyik sem "mentés"!!!
Ha valaki vagy valami töröl, felülír, lekódol stb. akkor akármelyik raid is csak egy sima háttértár, és az adatok mentek a levesbe...
A mentés az mentés, valamilyen külön eszközön, lehetőleg offline módon: tehát a mentés lezajlott, és elérhetetlenné válik.
-
-
Ezt meghagynám az adott gyártó topik összefoglalójának, így is túl hosszú... De ha megírod, szívesen beillesztem
Az alternatívák között lehet meg lehetne említeni, a többfiókos USB-s házakat, de nem igazán NAS téma
Nem lennék jó, topikgazda.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
addikt
-
kress
aktív tag
sztem arra gondolt, hogy azt kérdezed mint mindenki más is folyton, ezekre az alap nasok is elegek, egyedül a JDownloader és a HA szerver nemtom mi, ezeket nem is fejtetted ki, nézd meg milyen rendszer igényük van, dockerben akarod-e futtatni stb. és olyat válassz ami ennek megfelel
külső hdd mit takar, valami saját házas cucc? szintén nem itteni témának tűik elsőre hanem valami barkácsnak
az utolsó bekezdésednél a másik, általad is írt topikban tudnak segíteni esetleg, de tippre ott is max irányba állítanak
-
biga
őstag
Bocs, ez most nem (csak) neked, hanem altalaban a forumot olvasoknak. Az a tapasztalatom, hogy az ide ujonnan latogatok be vannak oltva olvasas ellen, mert mindenki kb ugyan azzal a kérdéssel érkezik, de akar csak 10-15 hsz-nyit sem hajlando visszaolvasni. Szerintem az elmult 100 hsz-on belül talalsz minimum 5 az esetedhez hasonlo kérdést a ra adott valasszal együtt. Szivesen segit minden allando tag mindenkinek, de hasznos lenne kilépni a write-only modbol.
Peace!''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Nekem egy Asus 4G-AC68U volt előtte, azzal próbáltam a torrentet is, brutál tudású cucc volt, ráadásul 30e alatt vettem, nem is értettem miért ilyen olcsón adja a csávó.
Végül mennie kellett, a szolgáltató által biztosított Huawei B525 4G vétele jobb volt sokkal még úgy is, hogy felcseréltem az antennákat.Mindkettőre kötöttem akkor pendrive-ot próbaképp és jól kezelték, egyszerűen csak elfelejtettem ezt az opciót, jó hogy eszembe juttattad. Mindenképpen jó lesz ideiglenes megoldásnak, már megy is, mert a Seagate csatija újra megadta magát.
Jövőhéten meg érkezik a Multibit által ajánlott DS118 üresen és megy bele a Seagate HDD-je, ez elég költséghatékony megoldás lett végül.Köszi mindenkinek.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest