Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
valószínűleg nem ilyen választ szeretnél, de én lebeszélnélek arról, hogy minden szakértelem nélkül meglepetés-NAS-t vegyél - csak ha biztosan tudod a típust. van úgy, hogy mázlija van az embernek, és bejön, de itt több dolog is félremehet.
a 325 és a 345 között a fő különbség, hogy az elsőbe 2 HDD megy, a másodikba pedig 4, de más különbségek is vannak (a 345-ösön 2 hálózati port van, erősebb benne a CPU, stb.). a leírt célokra akár egy egylemezes NAS is elég, de nem tudni, akarjátok-e később biztonságos / hibatűrő adattárolásra használni (ehhez kell legalább 2 lemez), ill. milyen mennyiségű film menne rá (mert akkor is jó a több lemezes NAS, ha a szükséges tárterület sokkal nagyobb, mint amit egy HDD tud).
szóval vagy ezeket érdemes kideríteni, vagy a pontos típust. addig rulett.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
yello72
csendes tag
válasz TomyLeeBoy #8088 üzenetére
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/bevezetes_a_pendrive_torlese.html
-
Borfi
újonc
A témában típikus szőkenő vagyok! Segítsetek!
Karácsonyra venném a férjemnek ezt a valamit, de nem tudom melyik legyen !? A nyomokból visszakeresve két típust nézegetett :D-Link DNS-325 ShareCenter Shadow 2 fiókos NAS
részletek: Terméktulajdonságok:
CPU 1.2 GHz Marvell 88F6281 (Kirkwood) 1,2 GHz-es Marvell 88F6281 (Kirkwood)
RAM RAM 256 MB 256 MB
USB USB 1 USB2.0 Port (Rear) 1 USB 2.0 port (hátul)
LAN LAN Marvell 88E1118R-NNC1 Marvell 88E1118R-NNC1
Cooling Hűtés Speed controlled 40mm fan Sebesség vezérelt ventilátor 40mm
Kernel Kernel 2.6.22.18 2.6.22.18
Samba Samba 3.2.8 3.2.8
2 fiókos Hálózati háttértároló 3.5" SATA lemezekhez
* Gigabites csatlakozás a gyors adatátvitel érdekében
* Felhasználói / csoport szintű jogosultságkezelés biztonsági és adatvédelmi célokra
* UPnP, DLNA Media Server médiatartalmak kompatibilis médialejátszókra történő továbbításához
* Webes fájl szerver a fájlok egyszerű, Interneten keresztüli eléréséhez
* Beépített BitTorrent kliens közvetlen Internetes letöltésekhez PC nélkül
* USB memóriák egylépéses, nyomógombos backup-ja
* Nyomtató szerver egy USB nyomtató hálózati megosztásához
* RAID 1 technológia az egyik merevlemez tartalmának a másikra történő automatikus tükrözéséhez
* Ingyenes FarStone Backup szoftver
* Apple Time Machine támogatás
* D-Link Green: energiatakarékos kivitel
* Kiegészítő alkalmazások: SqueezeCenter, Blog, Audio Streamer, AjaXplorer, Photo Centervagy
D-Link DNS-345 ShareCenter Quattro
4x, 3,5, SATA, 2xGLAN, 1xUSB 2.0
Gyártói cikkszám: DNS-345
Számomra érthetően az árán kivül van valami lényeges külömbség? Melyiket javasolnátok?
Próbáltam tanulmányozni, a fórumot, de nem sokat okosodtam
Sejtéseim szerint a következőkre kellene: zene, kép, film, esetleg nagyon kevés letöltés, és ha jól értettem, akkor a kertben zeneleátszóként?Hálás köszönet bármilyen segítségért!
Esetleg még ez :
D-Link DNS-327L Sharecenter+ 2-Bay Cloud Network Storage Enclosure
2x, 3,5", SATA, 1xGLAN, 1xUSB 3.0
Gyártói cikkszám: DNS-327L
[ Szerkesztve ]
-
Borfi
újonc
A témában típikus szőkenő vagyok! Segítsetek!
Karácsonyra venném a férjemnek ezt a valamit, de nem tudom melyik legyen !? A nyomokból visszakeresve két típust nézegetett :D-Link DNS-325 ShareCenter Shadow 2 fiókos NAS
részletek: Terméktulajdonságok:
CPU 1.2 GHz Marvell 88F6281 (Kirkwood) 1,2 GHz-es Marvell 88F6281 (Kirkwood)
RAM RAM 256 MB 256 MB
USB USB 1 USB2.0 Port (Rear) 1 USB 2.0 port (hátul)
LAN LAN Marvell 88E1118R-NNC1 Marvell 88E1118R-NNC1
Cooling Hűtés Speed controlled 40mm fan Sebesség vezérelt ventilátor 40mm
Kernel Kernel 2.6.22.18 2.6.22.18
Samba Samba 3.2.8 3.2.8
2 fiókos Hálózati háttértároló 3.5" SATA lemezekhez
* Gigabites csatlakozás a gyors adatátvitel érdekében
* Felhasználói / csoport szintű jogosultságkezelés biztonsági és adatvédelmi célokra
* UPnP, DLNA Media Server médiatartalmak kompatibilis médialejátszókra történő továbbításához
* Webes fájl szerver a fájlok egyszerű, Interneten keresztüli eléréséhez
* Beépített BitTorrent kliens közvetlen Internetes letöltésekhez PC nélkül
* USB memóriák egylépéses, nyomógombos backup-ja
* Nyomtató szerver egy USB nyomtató hálózati megosztásához
* RAID 1 technológia az egyik merevlemez tartalmának a másikra történő automatikus tükrözéséhez
* Ingyenes FarStone Backup szoftver
* Apple Time Machine támogatás
* D-Link Green: energiatakarékos kivitel
* Kiegészítő alkalmazások: SqueezeCenter, Blog, Audio Streamer, AjaXplorer, Photo Centervagy
D-Link DNS-345 ShareCenter Quattro
4x, 3,5, SATA, 2xGLAN, 1xUSB 2.0
Gyártói cikkszám: DNS-345
Számomra érthetően az árán kivül van valami lényeges külömbség? Melyiket javasolnátok?
Próbáltam tanulmányozni, a fórumot, de nem sokat okosodtam
Sejtéseim szerint a következőkre kellene: zene, kép, film, esetleg nagyon kevés letöltés, és ha jól értettem, akkor a kertben zeneleátszóként?Hálás köszönet bármilyen segítségért!
-
BrownB
tag
Most ismerkedek egy Qnap TS-121 NAS-sal. Bruttó 23495 Ft-ért jó vétel volt.
Tegnap előtt ~ 65000, tegnap 23495, ma ~75000.
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Igaz nem vásárlással kapcsolatos kérdés, de nem találtam jobb topikot a kérdésnek. Adott egy Zyxel NSA325. Torrenteket letölti, ám amint készen vannak átrakja a kész fül alá és leállítja őket. Beállítottam hogy időkorlát nélkül megosztva maradjanak a letöltött torrentek, de akkor sem seedel, hanem letöltés után leállítja a torrenteket. Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
törölt tag
ha valakit érdekel: x2-es amd 1,2Ghz-re visszavéve tudja a 60Mb/s-et nálam (torrent, pár apróság már futott mellette)
Ez volt az átlag bd25 rámásolásánál. Zenék, képek írásánál 20-30 között mozgott.
Most már csak szereznem kell egy fogyasztásmérőt, hogy megtudjam 0,95V-al mennyit eszik -
gutentag
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, egyelőre úgy néz ki, hogy mindent sikerült megfelelően beállítanom... most megy éppen a merevlemez ellenőrzése... úgy látom, addig nem is tudok nagyon másolni rá semmit sem, mivel 90 százalék a proci kihasználtsága. Egyébként a 4TB-ból hogyan lett 3,58TB az install után?
-
bbmt
senior tag
-
Patice
nagyúr
válasz gutentag #8076 üzenetére
A Synology NAS-ok az első bekapcsoláskor a helyi hálódon fogja megkeresni a CD-n mellékelt Synology Assistant progival egy PC (ez a legegyszerűbb módja). Ha megvan, akkor kérni fogja a CD-n lévő DSM (NAS OP rendszer) program telepítését. Bettallózod, megvárod míg felmegy, felrakja magát, aztán ha kész be is jelentkezhetsz a DSM-be mindezt persze böngészőben.
Ha ez megvan, akkor létre kell hozatnod a HDD-n a megfelelő kötet típust (kiválasztod melyik szimpatikus), leformázza a lemezt, és ajánlott szűz HDD-nél a lemezellenőrzés szerintem. Ez elég időigényes lesz. Egy 4 TB-os HDD-nél ez kb. 10-12 óra lesz (csak szólok előre).
Ha megvan a kötet, akkor utána a beállítások jönnek. ez alatt létrejön az a 3 alap megosztás (photo, music, video). Ha megvannak ezek a megosztások, akkor a DSM-ben Vezérlőpult --> Megosztott mappa menü. Itt a fenti mappákra egyenként kell beállítanod NFS jogosultságot. Az NFS jogosultság beállításánál meg kell adnond, hogy melyik IP címre állítod azt be. Ehhez az kell, hogy a belső hálódon fix IP-je legyen legalább a NAS-nak és a médialejátszónak. Ezt a routeredben tudod beállítani.
Ha van még kérdésed, akkor ebben a fórumban várunk.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gutentag
tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem! Holnap jön a Synology DS213j NAS-om és mivel MED600-hoz és BD50 3D-hez szeretném használni, így elengedhetetlen lenne az NFS fájlkezelés. Egy 4TB RED lesz benne egyelőre.
Tudnátok segíteni, hogyan kezdjek hozzá? A telepítést már megtaláltam, hogy hogyan kell, a böngészőn és az install disken keresztül is. Mintha az olvastam volna, hogy csak Linux alatt lehet ezt bekapcsolni, de lehet tévedek. Win7-em van. Elkezdhetem a telepítést egyáltalán Win7 alól?
A válaszaitokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem találtam a korábbi hozzászólások között arra a kérdésemre választ, hogy létezik-e olyan NAS amit USB kábelen keresztül felismer a TVm mint külső hard drive.
- nem okos Samsung TV (LE32C530), (tesztelt: 320GB WD passport-ot látja)
- nincs media lejátszóVan-e olyan megoldás, ami magán viseli a NAS tulajdonságokat + felismeri a TV "pendrive"-ként?
Köszi!
-
WinZol
aktív tag
Tanácsot szeretnék kérni!
Egy NAS megoldást szeretnék otthonra összehozni.
Az elképzelések szerint ezen szeretném tárolni az összes fényképet, videót, dokumentumot.
Erre az célre egy RAID1-re gondoltam. (2 db 3 GB WD RED)Azon kívül vannak ugye a nélkülözhető dolgok pl. filmek,
Ezeket nem akarom tükrözni.
Közben, pl. heti 1-2 nap torrentezne is.A NAS-t nem szeretném manuálisan kapcsolgatni, ha valamire szükségem van,
viszont a fogyasztását jó lenne minimalizálni.
- A RAID1-nek naponta csak pár órát kellene működni, a többi időben felesleges
(Ez kb. 12W / óra)
- A másik disk(ek)-nek szintén csak akkor akkor kellene menni, ha igény van rá.Hogyan, milyen megoldás a jó?
Synology nekem szimpi, de ott ha jól tudom minden disk együtt megy.
Nem lehet egyesével leállítani.Az is kérdés, hogy a DISK leállítás mennyire káros.
Több helyen írtátok, hogy jobb, ha megy.Alapból ezekre gondoltam:
1. Synology DS413j,
2. DS414-es megoldáson
3. ITX gép + XPEnology
4. ITX gép + FreeNAS
5. DS213+ és DX213 (Synology)Synology DS213+ és a DX213 mennyire jó megoldás?
Ott megoldható, hogy a DX213-on legyen a RAID a DS213-as pedig vinné a filmeket?Köszi
-
trotrotro
csendes tag
válasz stickermajom #8066 üzenetére
Köszönöm Neked is. Egyelőre elsősorban főleg arra használnám, amit írtál is, de idővel persze a többi szuper tulajdonságát is tervezem kihasználni, ezért gondoltam, hogy egy olyanra ruházok be, ami később is jó lehet. És igen, a kezelőfelület fontos nekem.
-
stickermajom
addikt
válasz trotrotro #8064 üzenetére
Ha kizárólag médiatartalmat szeretnél megtekinteni médialejátszóval, akkor erre a célra egy WD My Cloud is megfelel, ha elég az egylemezes megoldás. Ebből a 2 terás 42 ezer körül van, ez pont annyi, mint az a Syno lemez nélkül, de a 4 terás is megkapható már 65 körül.
Ezzel minden további nélkül tudsz nagyméretű HD tartalmat nézni médialejátszón keresztül. Laptopról tudsz rá torrentezni, ha felcsatolod hálózati meghajtóként, de akár maga a NAS is tud torrentezni egymagában, ha raksz rá klienst.
Elvileg lejátszáshoz elégnek kell lennie a 100Mbit-nek, amit a routered tud, de ide-oda másolgatásnál már inkább Gigabitben kéne gondolkozni, bár ez a Wifis csatlakozás miatt nem lényeges szerintem.
Mondjuk úgy, hogy szerintem ehhez a nagyon egyszerű használathoz eléggé ágyúval verébre lövés esete egy Synology esetleges megvásárlása. Bár a kezelőfelület miatt lehet van olyan, akinek megéri.
[ Szerkesztve ]
-
trotrotro
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, a kérdésem több témát is érint. A segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék egy otthoni hálózatot kiépíteni, főleg nagy felbontású (köztük 3D filmek) nézésére, zenehallgatásra, adattárolásra. Sokat olvastam a fórumot, de a rengeteg információ közt elvesztem, hogy pontosan milyen megoldást és eszközöket válasszak. Van egy LG 47LA660S tv-m, TP-LINK TL-WR841N routerem, Samsung házimozi rendszerem, Dell laptopom. A laptop wifin csatlakozik a hálózathoz, a TV és az erősítő optikai kábellel van összekötve. Jelenleg kétféleképpen nézek filmet: Smartshare alkalmazással a laptopról megosztom a tévével, ez elég jól működik, még a nagyfelbontású filmeknél is, de a 720p-vel semmi gondja, feliratot is kezeli. 3D-s tartalmaknál be-be szaggat, ilyenkor pendrive-ra írom ki, és az megy be a tévébe USB-jébe. Főleg ez utóbbit szeretném elhagyni, és persze akkor már kevésbé tömörített forrásokat használnék ezután.
Az ötletem a következő: veszek egy NAS-t (Synology DiskStation DS214se) és egy médialejátszót (Mede8er MED600X3D).
Ha jól gondolom, a wifi hálózatot el kell felejtenem. Tehát UTP kábel a „falból” a routerbe, a routerből 3 UTP kábel jön ki, a TV-be, a NAS-ba és a médialejátszó-ba. A médialejátszó és a TV HDMI-vel összekötve.
Megoldható-e így az, hogy a nagy felbontású filmet (mondjuk egy 50 gigás 3D-t) lejátsszon a médialejátszó gond nélkül? Ha jól sejtem, akkor az nem probléma, hogy a film közvetlenül a NAS-ra töltődjön le torrenten. Tudom ezt kezelni a laptopon keresztül? Tehát a laptopon a torrent kliensen a NAS-t adom meg, ahova letöltse, és onnan is ossza vissza.Van-e esetleg jobb, költséghatékonyabb, jobb ár/érték arányú megoldás a fentinél, figyelembe véve, hogy mire szeretném használni a rendszert? A routerem elegendő, bírni fogja?
Nagyon köszönöm, ha segítetek tisztán látni!
-
ftc
nagyúr
Ez megéri:
DS213 2x 1TB-os HDD-el ugy kb 60 000FT-t?
-
sulu1701
aktív tag
-
datomi
tag
válasz sulu1701 #8057 üzenetére
Nekem V1-es van, amit írtál mind megy rajta.
Bár videót még nem streameltem androidos eszközre, de mint hálózati meghajtót látja a NAS-t a tablet, és a tablet médialejátszója pöpecül lejátsza a filmeket.
Telepíthető rá transmission (torrent kliens, a gyári kliens csak max 10 torrentet tud egyidőben kezelni), a transmissionhoz win és android alá is van gui, én pl. tabletről indítom a torrenteketXiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
Patice
nagyúr
válasz redwhite78 #8055 üzenetére
De, lesz. 214j néven lehet majd jön jövő májusban.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni , hogy a Zyxel NSA 325 v2 NAS-ról mi a véleményetek?
Otthoni használatra kéne (torrent, dlna megosztàs, media tartalom stremelése androidos eszközökre)
Fontos volna szàmomra a megbìzható és könnyen kezelhető szoftver és , hogy ne igényeljen magasfokú hàlozati és Linux ismereteket ezen igények beàllìtàsàhoz.Köszi előre is
Üdv: sulu1701
-
laca500
aktív tag
Igen, ez lehet a másik befutó.
Néztem már, szemezgetek vele. Nézegetem azt is, hogy ebből az árból nem-e lehetne nagyobb teljesítményűt összerakni saját kezűleg, esetleg az apróról beszerezve néhány dolgot.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
batagy
őstag
válasz redwhite78 #8051 üzenetére
A 14-es számra végződő termékek (2014-es modellek). Két lemezesből a DS214se, DS214, DS214+, DS214play.
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Elég járatlan vagyok NAS témáben, ezért kérnék segítséget.
Olyan NAS-t keresek ami:
- 2db 3,5" sata hdd-t fogad
- gigabites hálózatot kezel
- legalább 1 usb port
- JÓ torrent kliens
- JÓ kezelőfelület
- JÓ support
- MAC kompatibilis legyen (gondolom mind az már...)Mi az az összeg, amit rá kellene szánnom? (vinyók nélkül)
Psn ID: sefter_hun
-
Egon
nagyúr
válasz laca500 #8041 üzenetére
4 lemezes NAS tipikusan az a kategória, amit perpillanat nem érdemes megvenni célhardver formájában, hanem általános célú hardverrel kell helyettesíteni: olcsóbb, jobb teljesítménnyel.
Pl. HP microserver[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Elemental
addikt
válasz Intelligencs #8040 üzenetére
"Egy kollégám RAID5 tömbje a NAS hibája miatt szétesett, taiwani mérnökök távolról "hegesztették" meg nagy nehezen, jó pár kellemetlen napja volt a srácnak. Teljes fényképalbum, összes videó a gyerekekről, miazmás."
Nem akarok bunkó lenni, de ez az a szint, amit nem saját bőrén kellene megtapasztalni. Aki csak a nason tart adatot (eleve rendelkezik nassal, tehát feltételezhető, hogy van egy kis informatikai ismerete), azt az embert nem tudom megérteni.
-
-
laca500
aktív tag
válasz Intelligencs #8040 üzenetére
Egyáltalán nincs tapasztalatom. Nem, hogy a RAID5-el, magával a RAID fogalmával is csak most ismerkedem. Nagyából tudom mit és hogyan csinál a 0, 1, és 5, 6 meg a 0+1 és az 1+0 mód, de még sosem alkalmaztam őket.
"ha elpukkan a NAS, a RAID5 tömböd akkor is elérhetetlen lesz"
Ezt most úgy érted, hogy ha bedöglik maga a NAS, és a 4 HDD-t berakom egy másikba, akkor is elvesznek a tárolt dolgok? Nem lehet vissza nyerni őket? Még szoftveresen sem?
Ha meg 1 HDD kiesik valami miatt mit jelent az egyből pótlás? Nem bír ki 1-2 órát sem? Az nem jó, hogy megyek és veszek egyet és berakom a hibás helyére? Ha ez így nem jó, akkor ülhetek a gép mellett és állandóan leshetem mikor megy tönkre az egyik wincsi, és készenlétben kell tartanom egy pótot, nehogy adat vesztés legyen?
Egyébként 4db. 2TBos HDD-re gondoltam, de tulajdonkép annyira nem fontos a raid, csak ahogy olvasgattam a NAS-ról, szó volt erről is, és jó megoldásnak találtam az adatok biztonságba helyezésére. Ennél lenne (RAID5) a legkisebb kapacitás vesztés, amivel az adatok még vissza nyerhetők. Gondolok itt, hogy a 8TB-ból csak 2 veszne el. Amit meg te ajánlasz (tükrözés) annál egyből 4TB menne a levesbe. Akkor egyszerűen backupolhatnám is a dolgokat és ugyan ott lennék. Mondom nincs még tapasztalatom ebben, csak jár az agyam és gondolkodom! De akkor úgy látszik tévedtem.(#8039) AiRLAC
Baromi jól néz ki, nagyon tetszik.
Két probléma van csak vele.
Itthon egyáltalán nem lehet kapni, a másik, az ára, Ahogy a konfigját nézem 150-160K alatt biztos nem áll meg![ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
őstag
válasz laca500 #8035 üzenetére
Miért fontos a 4 lemez? Hány terásakat akarsz belerakni? RAID5-ben van tapasztalatod? Ha 1 lemez kiesik, azonnal pótolni kell, mert drasztikusan csökken a teljesítmény, és ha még egy kiesik, akkor az adatok véglegesen elvesznek. Ráadásul ha elpukkan a NAS, a RAID5 tömböd akkor is elérhetetlen lesz, hiába maguk az adatok nem sérülnek. Be kell szerezned egy pontosan ugyanolyan típusú NAS-t, évek múlva ez már problémás lehet.
Ha például 4 db 1 terás lemezzel csinálsz RAID5-öt, akkor az ugye 3T tiszta kapacitás (spare diszk nélkül). Akkor már jobb két db 3T-s RAID1-ben, az is 3T, és a lemezek önállóan is olvashatóak.
Véleményem szerint a RAID5 csak akkor kellően biztonságos, ha elég sok lemezből tudod csinálni, és arra is van kapacitásod, hogy legyen egy spare drive is, ami az elhullott lemez helyére azonnal be tud állni. Ráadásul a "doboz" hibája ellen az sem véd. Egy kollégám RAID5 tömbje a NAS hibája miatt szétesett, taiwani mérnökök távolról "hegesztették" meg nagy nehezen, jó pár kellemetlen napja volt a srácnak. Teljes fényképalbum, összes videó a gyerekekről, miazmás.
Én inkább vennék egy jobbfajta kétlemezes Synologyt, és tennék bele két 4T-s lemezt RAID1-ben. Ami pedig nem olyan fontos adat, de nagy mennyiség tud lenni (pl. filmek), azt külön merevlemezeken tárolnám a polcon, amit egy USB3-s HDD bölcsőn keresztül illesztenék a NAS-hoz, és cserélgetném benne a lemezeket, mint egy nagy floppylemezt.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
laca500
aktív tag
válasz #42431471 #8037 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, hogy csinálok egyet házilag, csak közben rátaláltam erre. A házinál a kuckóval vagyok bajban, mert eléggé szem előtt lenne a nappaliban. Szóval aránylag valami pofásabb darab kellene, + elférjen benne a 4 HDD, és ne legyen túl nagy mérete. (És persze lehetőleg ingyen legyen )
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
törölt tag
válasz laca500 #8035 üzenetére
gyenge. És ha már lesz benne 4 lemez, akkor az arm kis fogyasztása sem lehet akkora húzóerő (4 lemezzel úgy sem fog 30w alatt maradni idle).
Persze amit írtál azt teljesíti: egyszerű, olcsó, 4 lemez. 2-3 gépet tuti kiszolgál egyszerre.
Egyébként kb a háza ér ennyit a hotswap fiókokkal szóval rossz vételnek nem nevezném.Gigabites hálózatot nem fogja kiakasztani. Ennyiből viszont lehet építeni olyat házilag, ami erősebb.
-
Alex91
félisten
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Milyen fura ez a topik!
Esetleg erre valaki?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
-
belahege
aktív tag
Sziasztok!
kérdezném, hogy egy nas-ra tudok-e kötni 2 tv-t? az egyik usb-n a másik lanon csatlakozna!
a másik tv-n nincs lan port.köszi
-
extraktor
tag
Sziasztok, a Netgear ReadyNAS Ultra 2 (RNDu2000) mi a véleményetek, vajon le lehet cserélni a szoftverét.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Erről a nas-ról mi a véleményetek?
Megéri ennyiért megvenni?
Fontos lenne a 4 lemez hely, a raid5, a távoli elérés, esetleg torrentezés, a könnyű konfigurálás. 1 media player-t BD filmekkel, plusz 2 pc-t más adatokkal, esetleg az egyikenél szintén BD filmek kiszolgálása lenne a fő cél, persze minél olcsóbban. Nem célom a 100ezres nas. Épp ezért keltette fel a figyelmem a 67K-s árával![ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz Doky1988 #8022 üzenetére
WD My Cloud: Passzív hűtés miatt csöndes, Debian OS
Zyxel: Tetszik a menüben lévő egyszerű állíthatóság, illetve valamiért közelebb húz a szívemhez Valamivel olcsóbb is..Na már most nekem, főképpen torrentezni kellene NAS, úgymond 99% -ban..
Nekem úgy tűnik a WD My Cloud erősebb hardverileg, viszont ZyXel nekem úgy tünt többet tud, és átláthatóbb a menüje..Nagyon nemtudok dönteni
Ti melyiket vennétek ha most vennétek NAS-t? Annyira nemtudok dönteni hogy nagyon..
Segítsetek légysziDokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Nekem tetszik ez a WD My Cloud is, viszont nemtudom miért de a Zyxel NSA-310 fele jobban dőlök, jobban tetszik a lehetőségei a menübe, úgy tűnik mintha többet tudna, viszont a MyCloud erősebb..
Erőteljes gondolkodásokba vagyok
DokY | www.zsolti.hu
-
Rick4
félisten
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy olyan eszközt ami a következő igényeket kielégíti de egyre inkább elveszek a specifikációk között így gondoltam kérek egy kis segítséget.
Tudjon torrent klienst futtatni pc nélkül, ezt a klienst el tudjam érni pc ről és androidos eszközökről (azaz tudjak egyszerűen a letőltési listához hozzáadni és törölni).
A HDD-n lévő video (akár HD), audio és képfájlokat tudjam streamelni androidos eszközökre, tudjon DLNA-t a Tv-hez vagy konzolhoz. Viszonylag amennyire lehetséges írási/olvasási sebesség magas legyen vezetékes hálozaton belül.
A lehető legfontosabb, hogy ezeket a képességeket NAGYON kevés hálozati és linux meg egyéb tudás nélkül lehessen kihozni a készülékből.1 vagy 2 lemezes Nas ra gondoltam de a későbbiekben lehessen akár külső usbs HDD-t ráaggatni ha szükség volna.
Nem volna rossz ha volnának androidos appok is hozzá.
Ha tudna otthoni felhőt az sem volna rossz.Azt hiszem hirtelen ennyi ami eszembe jutott igényként.
Remélem tudtok ajánlani valamit.
Üdv:sulu1701
-
Rick4
félisten
Ha médialejátszónak akarod használni, akkor vagy w7, és virtualizálsz rá egy nas rendszert, vagy sima w7 távoli asztallal, ekkor mindent megoldottál, akár távirányítani is lehet 2-3 ezresből. A gyári cpuventi helyett meg tényleg jobb egy 8 centis alacsonyfordulatú venti a ház szélére téve, az jóesetben amúgyis csak pár centire lesz a bordától, nem kell oda több légmozgás..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Doky1988
senior tag
-
stickermajom
addikt
válasz Doky1988 #8015 üzenetére
A My Cloudnak gyakorlatilag csak egy minimális vinyó hangja van, éjjel én pl. nem is hallom, nyugodtan lehet mellette aludni. Ha valakit zavar a fény, akkor érdemes leragasztani a hálózati csatlakozóját, mert a ledek nagyon tudnak villogni
Az elején volt, hogy a szekrény ahova tettem felvette egy kicsit a rezonanciát, de tettem 2 bicikli gumibelső darabot a talpa alá, szóval az teljesen megszűnt.Ha van Debian ismereted, akkor a Transmission telepítés is gyerekjáték, mert nem lesz idegen a környezet.
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz stickermajom #8014 üzenetére
Ahan értem mert nagyon vacilálok és lehetőleg minél csendesebbet szeretnék, de azért tudja is a dolgát.Debianhoz van 1 pici sejtésem annó volt szerverem mi is Debiant használtunk
Igaz én rtorrentet használtam.Aztán végül most beadtam a lelkem, és minél csöndesebb NAS-t szeretnék, szinte csak torrentre másra nincs igényem, esetleg nyilván 1-2 adatot tárolni + 1 FTP szerver elfuthat rajta, kb ennyi.
Árat meg úgy gondoltam olcsó szart se akarok venni, de méreg drága dolgot se..
Működjön amire kell és ennyi[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
stickermajom
addikt
válasz Doky1988 #8011 üzenetére
1-2 embernél voltak kezdeti bajok (nem tisztázott, hogy user error, vagy első szériás hiba), emiatt mindenki firmware frissítésre vár, de elég jó vételnek számít szerintem.
Bár ahogy nézem a 2 terás, 45 ezres MyCloudra nem igaz a fenti állításom, hogy tárhely/ár-ban jobb. (25k a 2 terás WD Red, szóval akkor 20 maga a NAS, az NSA310 3-4 ezerrel olcsóbb lenne.)Én már majdnem egy hónapja használom, egyáltalán nem bántam meg, különösebb problémám se volt vele. Érdemes végigolvasni itt a topicját (a Zyxelnek is van), leírtunk sok tapasztalatot.
Illetve, ha van ismerősöd aki rendelkezik egyetemi email címmel, akkor 45-ért már 3 terásat is lehet külföldről kapni. (Ezt is kitárgyaltuk a topicban.)
(#8012) Egon, akkor fogalmazzunk úgy, hogy szabványos, ha ennyire szeretnéd, de lósz*rt sem ér, illetve választék sincs belőle gyakorlatilag Keresgéltem én is, de normális minőségűt nem találtam 25mm-nél kisebb méretben (Nanoxia Deep Silence pl.) Scythe Mini Kaze lenne talán, de az is 20mm, szóval necces, illetve 20dB mellé elég alacsony légszállítást tud felmutatni.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz stickermajom #8010 üzenetére
LOL, szerinted a 60*60*20-as, 60*60*15-ös stb. ventik nem szabványosak? Ehhh...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Doky1988
senior tag
válasz stickermajom #8010 üzenetére
Szóval azt mondjátok hogy jó befektetés a My Cloud?
ipod.hu -n 45ből kijön 2TB-os tárral..DokY | www.zsolti.hu
-
stickermajom
addikt
válasz Doky1988 #8009 üzenetére
Annál kétszer erősebb kb. a MyCloud és tárhely/ár mutatóban is jobban kijön.
Illetve az NSA-320-nak nem szabvány a ventije. 6x6 és 3 pines csatlakozóig oké, de egy rendes 25mm szélességű nem fér be, max valami slim. A 310-é meg ragasztott, szóval garivesztés nélkül nem tudod elvileg lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Doky1988 #8005 üzenetére
A felsorolt NAS-ok sokmindenben különböznek. Kérdés pl. hogy elég az egylemezes, vagy (akár hosszú távon) szükséged lehet kétlemezesre? Utóbbi esetben csak az NSA-320 maradt.
A Zyxel-ekben (legalábbis a 320-asban biztosan) szabvány 60*60-as venti van, szabvány catlakozóval (azaz igény szerint cserélhető). Alapból nem túl halk, de egy potméterrel leszabályozva, bőven vállalható (a vinyó motorhangja hangosabb)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
BullZeye
veterán
válasz Doky1988 #8005 üzenetére
My Cloud-ban nincs ventillátor, és olyan átlag 43-47˘C streamelés közben 25°C szobában. Hangja annyi van, amennyi a vinyónak, de értelemszerűen ez az ÖSSZES nasnál jelen lesz, kb 10 perc után szokott kikapcsolni (sleep) a vinyó benne, és utána hangtalan.
Transmissionhöz pedig van pár guide, hogy hogy kell rárakni.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Doky1988
senior tag
Udv.
Csatlakozom en is.Adott 3 NAS:
NSA310
NSA320
WD MyBook LiveVinyo az majd WD Red 1TB lesz
Mire hasznalnam?
- Fokent torrentezni, masodlagosan kepek, es egyeb adatok tarolasara.Lehetoleg azert szeretnek csendeset, ki mit ajanl?
30 max 40ezerig.[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
nagyúr
Stimmt
Nem ment semmi a mérése alatt (legjobb tudomásom szerint )
Lehet, hogy átpakolom a NAS-t a géphez, hogy közvetlenül a routeren lógjon. Ráadásul itt kevésbé lenne zavaró a "hangoskodása"
A médialejátszónak, meg a többi eszköznek a TV környékén meg elég ez a "szűkített" hálózati sebesség is. Így legalább a NAS is szünetmentesen lenne -
Egon
nagyúr
Tehát, ha jól értem, a NAS (és a médialejátszó) egy gigabit-es switch-be van kötve, a switch össze van kötve a router egyik LAN portjával, a géped pedig a router másik LAN potjára csatlakozik. Stimmt?
A mostani mérésed alatt nem ment a seed (vagy leech)?
Több eset lehetséges. Elképzelhető, hogy a switch közbeiktatása lassít ennyit a cuccon (próbaképp érdemes lenne áttenni a NAS-t a router mellé). Lehet, hogy a hosszú hálókábeled nem megfelelően árnyékolt, és ezért lassít be (nekem pl. egy gyári, duplán árnyékolt, 5M-es CAT6-os Siemens kábel van a router és a gép között: meg is látszik az eredményen...). Az is lehet, hogy a 310-es csak ennyit bír (ennek szvsz a legkisebb a valószínűsége, mivel egyészt a memória nem számíthat ennyit, másrészt még mindig gyanús a kvázi egyforma írási/olvasási érték).
Ki kell zárni a szűk keresztmetszeteket, ellenkező esetben járhatsz úgy, hogy veszel új NAS-t, de érdemben nem fog változni semmi (B terv: kell kölcsön kérni egy garantáltan bikább NAS-t, és azt kipróbálni az otthoni hálódon...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
- Gamer pc / asztali Számítógép felvásárlás
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest