- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyena
senior tag
Nekem sincs bajom a nas epitessel mint jelenseggel, ez is a temahoz tartozik, csak az onjelolt misszionariusoknak eszre kell(ene) venni az emberek "teritesevel" kapcsolatban hol a hatar .
Ha valaki fogekony erre az ugyis kiderul, ha nem, akkor meg tegyen ugy ahogy neki tetszik, illetve a lelkes epitonek is meg kell nezni (meginkabb kiprobalni) az erme masik oldalat mielott leirnank mint lehetoseget.
Egyetertek az elottem szolokkal miszerint ha egy joleti tarsadalomban elnenk akkor csak a hobbistak epitenenek, vagy esetleg meg az unatkozo szociopatak akinek se baratja se csaladja se munkaja.
De pl a magam peldajabol kiindulva kis csaladom kibirta volna rohoges nelkul ha karacsony alkalmabol kivontam volna magam a teendokbol, es az ilyenkor szokasos dolgok helyett "nincs karacsonyfa... mert apa most nast epit/konfigural ne zavarjatok" (ahaelyett, hogy vettem egyet)
Erre a kis megtakaritasra rament volna a csaladi beke....A masnak penzert valo nas epites meg nagyon nehez kenyer mert tobbnyire valoban az ar erzekeny vasarloknak szol, akiknek ez az osszeg is nehezen jon ossze es ezert a szamukra sok penzert cserebe bizony elvarjak , hogy a jomunkasember vegye fel a telefont ejjel nappal, es oldja meg ugyes bajos problemajukat es nincs bennuk tolerancia arra nezve, hogy "teccik tudni ez azert volt olcsobb, mert a szoftverert nem fizettel, es ez ugye belefer..."
Ahogy mar elozoleg is irtam van egy ismerosom aki rengeteg epitett nast eladott, de szerintem szivesen visszacsinalna a dolgot ha lehetne mert mar a csaladi elete kezd ramenni a dologra a nonstop csorgo telefon miatt az ilyen kezdetu hivasokkal "en vagyok az, tudod masfel eve vettem toled 1 nast, mondtad, hogy ne updateljem a szoftveret, nnna ize megis kiprobaltam es azota nem indul, mikor tudod megcsinalni? " Az emberi kreativitas hatartalan amikor el kell rontani valamit, de varom Dave forumtarsunk piackepes epitett HDMI-vel rendelkezo nasait (uristen mennyi problema lehetoseg) ki tudja tan meg en is veszek egyet a tobbi melle .Az xpenology szerintem is egy necces kerdes gondolom elegge faj is a synologynak, es roppant faramuci, hogy mikozben mindenki arrol beszel (szoval jol mukodik a marketing tool) , hogy a legjobb meg neki is olyan van, ez eladasok meg egyre csokkennek. Elobb utobb szerintem vege is lesz ennek valamilyen modon talan eppen a 6os dsm-tol, es akkor az epitett nas kerdes is megvaltozik (mivel annak pont ez adja a fo hajtoerejet)mert azt latni kell, hogy az altalanos felhasznaloi igeny, hogy valami konnyen kezelheto kompakt rendszerre van szukseg, ami eger es billentyuzet nelkul is kezelheto utanaolvasas nelkul is, es vannak ra mobil applikaciok is...
A haz tema hianyat en is eszleltem az epitett nasokkal kapcsolatban es furcsanak is talaltam mivel amikor en epitettem szamomra ez kivant a legtobb utanajarast es nem azert mert piperkoc vagyok, hanem mert az egyeb hardver az elegge kezenfekvo volt. Keresgetes kozben arra jottem ra, hogy igazabol itt magyaroroszagon nincs tul sok alternativa, es ha tenyleg valami nagyon jot akarok akkor nincs ertelme epiteni mert oda a megtakaritas, ezert is mondom, hogy sokaknak egy kesz microserver jobb alternativa lehet, es tobbet is nyujt szerintem egy masik hozzaszolasomban fentebb mar leirtam szerintem miert.
Velemenyem szerint az olcso alternativak koze fel lehet meg venni az Asustor AS1002T ami kb 55.000 ft es alternativaja lehet a fent emlitett synology es zyxel nasoknak.
http://prohardver.hu/teszt/asustor_as1002t_nas/hardver.htmlA jelenleg meglevo Asustor AS5104T vasarlasanal is az volt az egyik motivacio, hogy kiprobalok valami a mainstreamtol elterot kivancsisagbol, ha nem jon be, majd eladom, de jo dontesnek bizonyult, es igy a ds415+t adtam el inkabb.
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.