-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PixAlan
aktív tag
válasz Domonkos #78226 üzenetére
negatívumok listájához hozzácsapnám, hogy a shortcutok qwerty-re vannak kitalálva, szóval alternatív layoutra váltásnál ezek szanaszét lesznek(mondjuk aki qwertz-et használ, annak nem kell bemutatni, hogy mennyire ergonomius a ctrl+z undo-nak pl), persze lehet csinálni workaroundot, de sok fejfájás meg kompatilibilitás probléma lehet ebből.
-
PixAlan
aktív tag
válasz mrviceguy #78096 üzenetére
Aminek van helye az ergodoxon(nekem zenem van, de ua a layout kisebb thumb clusterrel), azt ugyanott hagytam(éáöüő), maradék fn+jklé(->óúűí). Meglepő módon kb semmi időbe nem telt átszokni az fn-es megoldásra, és kb azonnal jóval magabiztosabban gépeltem így, mint hagyományos layouton bal fent keresgélve.
illetve bal oldalon alsó sorban is ott vannak az elsődleges layeren is, de soha ne ütöm ott le őket, mondjuk a kövi kiten már nincsenek is ott billentyűk(lily58), szóval ez valamennyire szerencsés
-
PixAlan
aktív tag
válasz nyunyu #47269 üzenetére
A CM már egész korán jelen volt a subon(meg mechákat is hamar elkezdtek gyártani), posztolták amikor kihoztak valamit, látszólag hallgattak a felhasználókra, ez már sokat segített. Volt Topre kapcsolós CM is, akkoriban mintha nem is nagyon lehetett volna mx kompatibilis topre stemet kapni máshol.
Amikor megjelentek a knockoff kapcsolók a razer pl azonnal áttért rájuk hogy olcsóbb legyen a gyártás(az eladási ár maradt, a kailh pg series meg elég silány volt), a logi meg áttért a romer g-re, csak a corsair meg a CM maradt a cherrynél, ez is nagy plusz a sub szemében.
A corsairrel szemben azért ajánlja mindenki ott a CM-t, mert standard kiosztású a legtöbb billzetük illetve sokkal visszafogottabb a design is, nem tolják túl a gamer szövegeket sem valamint a CM összeszerelési minőségéről is jobb a véleménye a legtöbb usernek.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Killerlaca #47265 üzenetére
Ez nem mechanikus.
A cooler master az egyik legnagyobb név gamer mechanikus billentyűzetekben, szerintem nagyon jó deal a ck550, bár ahogy nézem nem lehet nagyon kapni.
Másik magyar opció ami úgy-ahogy be van járatva a tesoro, bár én még mindig nem vagyok meggyőzve a minőségükkel.
Trust mechája mintha Ringman-nek lett volna anno, bár én biztos nem vennék trustot azok alapján, amit a többi termékükről hallottam.
-
PixAlan
aktív tag
válasz katakis79 #47249 üzenetére
Ha nem utasítod el a használtat akkor aprón néha szoktak még felbukkanni k800-ak
Mechanikus vezeték nélküli világítós billzeteket lehetne még különböző cooler masterekről lementett magyar kupakokkal magyarítani, de a teljesen magyar opcióhoz ISO billzet kell, ami végképp ritka(azt hiszem csak a corsair k63 felel meg a feltételeknek). Ez egy elég költséges kör lenne.
És még ott van a West féle magyarítás is, bár gondolom az sem egy olcsó kör.
-
PixAlan
aktív tag
válasz svgyula #47231 üzenetére
Kickstarteren viszonylag alacsonyan szálltak az elmúlt időben a wireless+backlit billzetek, full size(némi trükközéssel) is akadt, viszont jellemzően a wireless része a dolognak kicsit akadozott. Ezek többsége 100 dollár körül volt, szóval 30k alatt nem nagyon áll meg köszönhetően a vámnak.
Őszintén szólva csak a k800-at tudom ajánlani full size + backlit + wireless metszetben.
-
-
PixAlan
aktív tag
Ha még lehet kapni akkor ott van még a teamwolf zhoque(tenkeyless, fix szivárvány), vagy amerikából rendelhető glorious GMMK(full size vagy tenkeyless, perk key rgb, bár ez csak rebrandelt kínai oem, egyszer fent volt alin is), alin meg amazonon van egy-két noname is, bár nagy részük az outemu hot swap socketjeire épül így csak outemu kapcsolókkal működik.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #47126 üzenetére
rogok tudnak egy csomó fancy gamer funkciót mint pl jobbra-balra csapkodható numpad, más rog termékekkel szinkronizálható rgb, usb/aux pass through, volume rocker, ezeket a funkciókat kínaiak nem igazán csinálják. Nem mellesleg meg sokkal barátságosabb a szoftver, egyszerűbb makrózni és ha elromlik valami tudod hova vinni.
Még egyszer nem azt mondom, hogy ez megérné vagy hogy hasznosak lennének ezek, de egyáltalán nem igaz, hogy ugyan ezt megkapod 100 dollárért kínából.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #47116 üzenetére
azért a rogokban van egy rakat extra funkció, mondjuk a nagy részük teljesen felesleges maradék meg az emberek 99%-nak teljesen nélkülözhető, de attól még ezeket nem kapod meg sehogy sem kínaiknál
-
PixAlan
aktív tag
Nekem eddig semmit nem fogtak meg, ha alin írsz az eladónak kisebb összeget írnak a csomagra(általában kérés nélkül is megcsinálják), illetve jelenleg aszem 44 dollár a vámmentesség határa, szóval ha egy módom van rá felbontom a rendelést több darabra, hogy kijöjjön ez alá(bár olyan is volt, hogy ezek után a rendeléseimet összecsomagolták )
PCB mountos kapcsolókon van két műanyag pöcök, ahogy nézem a gk61-on is vannak ezekhez lyukak, így pcb mountos stabilabban fog benne ülni, bár szerintem plate mountos kapcsolókkal is jó lenne. Mondjuk pcb mountos kapcsolóból két nyisszantás plate mountosat csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
Én is be akartam ezt dobni, nekem hatalmas előrelépés volt első körben az XD75-re majd rendes split billzetre váltás. Viszont gondolom Vanirnak fontos az ékezetek írása is, ami átszokást igényel ezeknél. Hagyományos staggered split meg vagy drágább, mint a megadott keret(mistel barocco) vagy teljesen DIY(keeb.io Quefrency)
-
PixAlan
aktív tag
10-15 fele kezdődnek a mechanikusak(nem magyar feliratozással), ~22 egy magyar feliratozásos CM, szerintem ha sok évre tervezel megéri venni egy olyat.
egereknél annyira szerintem nem rossz a helyzet, nekem olyan 2-3 év volt mire elkezdett duplázni napi használatban lévő egerem, és ez egy viszonylag egyszerűen javítható probléma még(meg még pont garin belül lett volna, de én hülye halogattam aztán kicsúsztam belőle ). Persze minden felhasználás függő is.
-
PixAlan
aktív tag
alin lehet kapni direkt corsairhez, külön lehet kapni csak az alsó sort is ha kombinálgatni szeretnéd szeretnél
5.5u szerintem a loginál volt am
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
Annyiban tér el a megszokottól, hogy nem 2u a '0' a numpadon, nyilván mivel ez kurzorblokként is működik.
A CM OEM profilt használ, így ilyet keress.
Double shot pbt backlit ritka madár, szerencsére teljesen standard amúgy a CM, de a külön '0' és '00' gombos szettet nem hiszem, hogy találsz sajnos(helyette használhatod a kurzorkupakokat), illetve ugye a numpadon lévő kettős feliratozásnak megfelelőt sem fogsz találni.
-
PixAlan
aktív tag
válasz ForRedGlory #46927 üzenetére
A kupakok teljesen más tészta, a corsairnek és a razernek is még gaming téren is rossz kupakjai vannak, 1 év aktív használat ezt tejlesen átlagos, hogy megkezdje.
Viszont a cherry MX kapcsolók az egyik legmegbízhatóbb kapcsolónak számítanak(mármint MX-en belül, ergo jobbak ilyen szempontból, mint az utánzataik), nem tudom hol olvastad egy 'rakás helyen', hogy döglenek. Most rákerestem r/mk-n és szinte csak copy kapcsolós vagy corsair billzetekről találtam panaszokat.
Viszont ezzel javítanám is magam, lehet nem a kapcsolóval van a gond hanem a corsairrel, lehet csak a forrasztás engedett el és elég, ha újrafolyasztod, de az is lehet, hogy a nagy gémerkedésben túl alacsonyra rakták a "chatter threshold"-ot.
A chatter tényleg az mechanikus kapcsolók velejárója, de normál esetben nem kellene problémát okozzon sokkal hosszabb ideig, mint 2-3 év.
-
PixAlan
aktív tag
válasz gaben22 #46925 üzenetére
minden modern gaming billzet plate mountolt szerintem, az említett kettő fixen az.
Ha korai kailh kapcsolókkal volt megtámogatva a razer, akkor teljesen normál, hogy sorban halnak ki a kapcsolók két év alatt, sajnos az a széria ennyit bírt. A corsairben viszont csodálkozom, hogy ilyen hamar megadták magukat a cherryk.
-
PixAlan
aktív tag
válasz ForRedGlory #46919 üzenetére
nagyon egyszerű ezeket javítani, kb bárki aki birtokában van egy forrasztó pákának és egy ónszippantónak meg tudja csinálni 10 perc alattHát ezek nagy problémák, lásd nagy lelkemet ingyen és bérmentve megszabadítalak ezektől a használhatatlanná vált billentyűzetektől
-
PixAlan
aktív tag
válasz gaben22 #46912 üzenetére
Félreértés ne essék nem tartom egyáltalán jó dealnek a k95-öt viszont termékkategóriában ez a maximum, aka mindent tud amit gamer szinten nyomnak. Persze ha nem gamer kategóriában gondolkozunk egy csomó dologban kifejezetten gyenge, pl kupakok vékonyak(bár wasd-ra adnak double shotokat, de az meg nagyon gamer dizájnra sikeredett).
-
PixAlan
aktív tag
válasz gaben22 #46909 üzenetére
van rajta egy rakat makró gomb + média gombok hangerőszabályzóval + cherry kapcsolók + ergébé. Gémer szinten ez a felsőkategória.
Persze ha szigorúan vesszük persze a custom vágott ilyen olyan anyagból készül centi vastag plate, 5 kilós cnczett case meg 32 helyről összelegózott 3 dollár / kapcsolóra kijövő kitek az igazi felső kategória. Mindehhez természetesen valami nagyon extravagáns kupakszett dukál ami legalább legyen 300 dollár és lehetőleg alaphangon 2 évet kelljen rá várnod(extra hozzáadott érték hogy végig izgulhatsz, hogy lelépnek-e a pénzeddel). Kérdés az, hogy ezek közül melyik véglet éri meg kevésbé, szoros a verseny.
-
PixAlan
aktív tag
Zsiráfnyálnak ha jól emlékszem CM masterkeys pbt-je van aminek tény, hogy kopósak a kupakjai, viszont ezek a kupakok teljesen mások gyártástechnikailag
Én játék mellett is teljesen kizártnak tartom, hogy megkopnának két hónapon belül, folyamatos játékkal talán olyan 1 év mire kikopik a wasd, tény, hogy nem szép, de ettől még ugyan úgy lehet sasolni mély hittel a többi billentyűn a betűket ha nem megy a vakon gépelés(kétlem, hogy pont a wasd okozna bárkinek is gondot, inkább az ékezetes illetve másodlagos karakterek szoktak gondot okozni)
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46846 üzenetére
sajnos ilyet sem lehet nagyon kapni amikor utoljára néztem, meg vagy fényes a felülete és rossz tapintásra vagy matt és alig olvasható a felirat.
-
PixAlan
aktív tag
válasz dragon1993 #46818 üzenetére
tesoroval sok probléma szokott lenni minőségre ezért nem igazán tudom ajánlani, a ck550 szerintem minden szempontból jobb választás.
-
PixAlan
aktív tag
válasz dragon1993 #46816 üzenetére
Jó lenne, ha ki tudnád puhatolni az öcséd mechanikus kapcsoló preferenciáit.
Cooler Master MasterKeys CK550 szerintem nagyon jó választás ár érték arányban, nem eredeti cherry kapcsolók vannak benne hanem gateron, ami annyiban rosszabb a cherrynél, hogy kicsit jobban mozognak oldalra a kapcsolók(key wobble), minden másban ugyan azt tudja vagy akár jobb is. Ahogy nézem lehet kapni magyar kiosztással is.
Másik opció a masterkeys széria többi darabja(kivétel a lite), ezek drágábbak valamivel de cserébe eredeti cherry kapcsolók vannak bennük.
Fnatic streak is jó választás lehet ha fontos, hogy halk legyen a billzet, mert ez elérhető silent kapcsolókkal, plusz van csili-vili gamer rgb.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsebob #46813 üzenetére
nálam kb fél évet bírt a k800 egy töltéssel ha napi használatban volt, bár játékra mindig más billzetet használtam(g13 majd mechanikusok). Mondjuk a k800 nem is folyamatosan világít, csak ha érzékeli, hogy fölötte van a kezed, más, folyamatosan világító billzetek tényleg gyakran igénylik a tápot.
-
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsebob #46779 üzenetére
logitech k800 előző verzióját még gyártották magyar feliratozással, szóval használtan még találsz, viszont egy ideje már az új van szóval bontatlanul nem hiszem, hogy találsz. Ja és ez kb egy ~30k-s tétel
Másik verzió, hogy veszel egy vezeték nélküli mechanikus billentyűzetet és egy CM masterkeys lite-ról rárakod a kupakokat. Nem teljesen gyári de az eredmény megegyezik, de ez sem lesz sehogy sem 30k alatt, de még 40k alatt sem valószínű
-
PixAlan
aktív tag
válasz DPISTI00 #46659 üzenetére
ha kutakodsz valahol biztos jelölik az apró betűs részben, hogy a fent becsült értékek pontosan milyen felhasználás mellett érvényesek, ha egész nap használod sanszosan gyakrabban kell majd tölteni, de őszintén szólva akkor sem dől össze szerintem a világ, ha félévente kéri a töltést 12 hónap helyett.
-
PixAlan
aktív tag
válasz nyunyu #46640 üzenetére
még emberen belül is nagyon változó, hogy mit mennyi idő megszokni szerintem, nekem pl elég minimális fájdalom volt áttérni hagyományos kiosztásról ortho 60%-ra, megszokni, hogy jobb helyett bal hüvelykujjal nyomjam a spacet volt vagy egy hónap, a split spacere rakott backspace-t meg csak pár nap.
Viszont nagyon sokáig volt ANSI billzetem itthon, és még így is naponta többször becsúszott az ű sor végén, mert én meg ISO enternél szoktam meg, hogy két sor között nyomom meg középen, és erről valamiért soha nem sikerült leszoknom teljesen.
-
PixAlan
aktív tag
válasz spyduck #46621 üzenetére
silent kapcsolós, magyar billentyűzetet nem lehet kapni 30k alatt, így az a tesoro van még legközelebb(mivel red kapcsolók a leghalkabbak a klasszikusok közül). Esetleg nekiállhatsz legózni, és átrakni a rush-ra a tesoro kupakjait, bár nem vagyok benne biztos, hogy stimmel az alsó sor.
Ha nem zavarnak az elütő kupakok vehetsz egy rusht és megmagyaríthatod a CM magyarító szettjével, feliratozás betűtípusa illetve a kupak anyaga el fog így térni.
-
PixAlan
aktív tag
vannak világítás támogatóak, többnyire abs lézerezett, ami gyorsan kopik/fényesedik, van double shot abs/pbt is, de ezek ritkábbak, illetve drágábbak is. ez pl jónak tűnik
Magyar double shot nem létezik, lézerezettet sem lehet külön venni, csak valami olcsóbb billzetről átrakni pl CM masterkeys lite.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #46576 üzenetére
azért 3D nyomtatott case meg a fent említett között kb olyan szintű különbség van, mint egy 20 éves swift meg egy veyron között
-
PixAlan
aktív tag
válasz ribizly #46567 üzenetére
azért 460 dollár, mert kevés ember veszi így alacsony számmal fut így drágább a gyártás. Amúgy meg ez a "mocsok sok pénzem van" kategória, akik kipengetnek $1000-et egy billzetre csak hogy minden fullextra legyen, nekik kell a 3 kilós cnczett case és a 1.5mm vastag plate, mert ez hozza ki igazán a 2-3 dolláros kapcsolók igazi érzését.
Én mondjuk jobban fogom a fejemet amikor valaki konkrétan kapcsolónként 10 dollárt ad valami vintage limitált cherry cuccért meg $1000 artisanok röpködnek mechmarketen
-
PixAlan
aktív tag
cougar 200k - kifejezetten gyenge minőség, de low profile meg világít és magyar
cougar vantar - az előző utódja, csicsa világítás de ki lehet kapcsolni gondolom, minőségre szkeptikus vagyok az elődje miatt, de lehet javult a helyzet
logitech mk520-540 - nincs világítás, design nem minimál de nem is gamer, inkább csak simán csúnya
magyar + háttérvilágítás + jó minőség + 15k nem gondolom, hogy létezne
low profile + teljes kiosztás eléggé leszűkít
háttér világítás + nem gamer úgyszintén eléggé szűkít
-
PixAlan
aktív tag
válasz Apucy01 #46508 üzenetére
lassabban deaktiválódik a kapcsoló amikor felengeded, ez olyan játékokban zavaró, aminek jelentős része adott gomb ütlegeléséből áll(pl lol), mert néha kihagyhat a kapcsoló. A legtöbb játékban édes mindegy milyen kapcsolód van, szóval csak preferencián múlik(mondjuk a kék kapcsolók csattogását lehet nem fogják díjazni TS-en.)
-
PixAlan
aktív tag
válasz axe125 #46497 üzenetére
én egyáltalán nem vagyok elragadtatva a minőségüktől, egy csomó kisebb-nagyobb probléma volt velük a fórumban(pl egy srácnak sípolt a jack kimenet az alaplapján ha bedugta(ez nyilván az alaplap sara is bizonyos szintig, de azért mégis)).
Viszont a tesoro kapható itthoni garival, magyar kiosztásban, árfekvésben meg egy random kínai és egy gamer között van valahol félúton. Minőségben őszintén szólva nem nagyon tud többet a random kínainál szerintem, viszont ha meghal legalább van hova vinni(btw aprón se nagyon láttam több "halott pcb, menthető kapcsolók" hirdetést egyetlen más márkából sem, mondjuk ebbe bele tartozik az is, hogy elég sokan veszik szerintem ezt itthon).
-
PixAlan
aktív tag
-
PixAlan
aktív tag
válasz ZozzHUN #46448 üzenetére
Szerencsére a legtöbb hibát viszonylag könnyen lehet házilag is javítani a mechanikus billentyűzetek esetén, de azért nyilván megvan az oka, hogy miért olcsóbb egy spirit of gamer billzet victory kapcsolókkal mint egy cooler master cherry kapcsolókkal(nyilván egy jó része csak a név, de nem az egész)
-
PixAlan
aktív tag
válasz inteltunder #46375 üzenetére
Nagy baj nincsen vele, magyar feliratozás, standard kiosztás és eredeti cherry kapcsolók egész jó deal ennyiért.
Designra nekem kicsit véreznek a szemeim tőle de ha ez téged nem zavar akkor hajrá, illetve fél asztalnyi méretre de megint csak ez nem mindenkinek akkora negatívum, mint nekem
-
PixAlan
aktív tag
válasz forumpista #46360 üzenetére
logitech mk520(lényegében egy butított(világítás nélküli) k800 + egy basic egér). mk540 ugyan ez csak kicsit csiszolt dizájnnal, feltételezem az is rendben van.
nekem k800-am volt egy jó ideig és nálam nagyon jól teljesített.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Kaci84 #46323 üzenetére
ha a piros kapcsolós billzet is túl hangos volt, akkor mechanikus téren már csak silent kapcsolók lennének halkabbak, ezekből a fnatic streak illetve mini streaket szoktuk ajánlani, mert elég jó áron adják a silent kapcsolós verziót. Magyar kupakokkal nem lehet viszont kapni, a CM magyarító szettje ugyan rámegy de el fog ütni a betűtípus illetve anyaga is picit más lesz, szóval ha érzékeny vagy az esztétikára ez nem annyira játszik.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46268 üzenetére
akkor már inkább custom dye subra próbálnék meg keresni valakit, reddites guide szerint amúgy meg $250 egy alap dye sub setup, amivel pl a meetupokra csinája a srác a kupakokat [link]
-
PixAlan
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #46266 üzenetére
a dye sub kb ugyan annyira kopik, mint a double shot(vagyis egyáltalán nem), illetve az abs double shottal szemben még annyi előnye is van, hogy a pbt sokkal nem fényesedik ki.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #46171 üzenetére
nálam van szabadon box royal, szóval nekem egyszerűbb lenne befotóznom ha igény van rá
-
PixAlan
aktív tag
válasz juliensorel #46052 üzenetére
Egyáltalán nem azt mondtam, hogy a klón kapcsolók annyival rosszabbak lennének, csak amennyiért árulják ezt a billentyűzetet, annyiért eredeti cherry MX-eset is lehet kapni, és így az jobb vétel.
Pl van egy profi futócipő meg valami hamisítvány, persze ha csak kisboltba járáshoz kell neked akkor jobban megéri töredék áron venni a hamisat, de ugyan azon az áron ajánlják a kettőt egyértelmű, hogy melyiket éri meg jobban venni.
És amúgy amikor lejárt a cherry szabadalma pont az általad annyira lenézett csili-vili gamer billentyűzetek(razer pl) váltottak azonnal ezekre a kailh kapcsolókra, a billentyűzetek semmivel sem lettek olcsóbbak, az átlag konzumer nem nézte a kapcsolókat, csak a világítást és hasonló "fontos" funkciókat. Úgy gondolom a topiknak pont az lenne az értelme, hogy ezeket a konzumereket tereljük inkább olyan termékek felé, aminek az árában kevesebb a marketing meg a csicsa és több a minőség.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Domonkos #46093 üzenetére
lol nekem az tartott 3 hétbe, hogy jobb hüvelykujj helyett a ballal nyomjam a spacet első körben majdnem fele annyi lett a wpm-em
mondjuk szerintem fejlesztőként a legtöbb esetben sokkal inkább számít, hogy milyen pontosan gépelsz, úgyhogy egy ideje megpróbálok kevesebbet törődni a sebességgel.
-
PixAlan
aktív tag
válasz juliensorel #46046 üzenetére
cherry mx red
cherry mx red klón, pontosabban kailh PG1511, ami ráadásul a gyengébb mx klónok közé tartozik. 24k-ért azért nem nagy deal egy PG1511-es billzet imo, pár ezerrel többért már eredeti cherry MX-est kapsz, klónosat meg akár fele ennyiért is.
-
PixAlan
aktív tag
gamepad, gamer vonalon ezek vannak
logi g13 - membrános
razer nostromo, belkin n52 - membrános
razer tartarus - a nostromot váltotta
razer orbweaver - mechanikusmechanikus billzetek között macropadként futnak ezek, de split mechanikus billentyűzetek felét is sokan használják erre a célra, de szerintem akkor már jobb húzás venni egy 60%os ortho billzetet pl preonic vagy jj50, minimálisan helyigényesebb cserébe lehet rajta gépelni játék közben is, nem kell két billzetet kéznél tartani.
-
PixAlan
aktív tag
A tactic pro-nál hüvelykujjra jut 3 extra gomb, ezek jól használhatóak, oldal viszont az extra sort szerintem kicsit nehézkes elérni(mondjuk én fps-ekkel szoktam szinte csak játszani, ott meg ugye a wasd-ot nem igazán szerencsés elhagyni, lehet MMO-nál kicsit jobb a helyzet.
orbweaverem is volt, hüvelykujjra eső d-padnál szinte lehetetlen nem félre nyomni szerintem, szóval erre max 4 funkciót raknék a maximális 8 helyett. Illetve szerintem kellene erre egy extra oszlop, úgy sokkal használhatóbb lenne. Legnagyobb negatívuma még ezeknek a gamepadoknak, hogy ha játékban kell gépelni, akkor arra kell kéznél legyen még egy külön billentyűzet, meg amúgy is folyamatosan pakolhatod jobbra balra a rendes billzetet meg a gamepadot ha kezded vagy abba hagytad a játékot.
-
PixAlan
aktív tag
Először is én nem vennék ilyen fél asztalnyi billentyűzetet a milliószor kitárgyalt okok miatt.
Az asus strix-ben van egy két extra funkciót pakolva, ami tényleg hasznos ha kihasználod őket, a design szerintem borzalmas de ez megint csak szubjektív, minőségre rendben van(más asus strix termékekből ítélve). Én biztos nem vennék mx blacket mert 3 sor gépelés után letörnének az ujjaim, de ha kipróbáltad és neked nem okoz gondot akkor hajrá.
A corsair-t viszont semmiképpen nem venném, semmivel sem tud többet egy CM masterkeys-nél(sőt, kevesebbet inkább), de 1.5-2x annyiba kerül.
-
PixAlan
aktív tag
válasz gaben22 #45990 üzenetére
Az IDE bekonfigolásában vannak gondok, ha csak mindkét kézzel elérhető vagy jobbkezes billkombókkal van tele, szerintem alap, hogy az gyakran használtak elérhetőek legyenek bal kézzel kényelmesen(már ha persze arra épít ténylegesen az IDE, hogy egérrel navigáld, amit szintén kétlek)
60%-os vagy esetleg kisebb billentyűzettel meg kényelmesebb az egér és a billentyűzet közötti folyamatos csere.
Fancy programozható billzetek előnye még, hogy function layerekkel szépen bepakolhatod bal kéz alá az egész nav clustert/f sort/numpadot, és ennyivel is spórolsz a folyamatos kézmozgatáson. Split space-el illetve nagyobb thumb clusterekkel pedig kapsz egy csomó extra kényelmesen elérhető gombot, ami megint csak sokat segít.
Abban mondjuk egyet értek, hogy nem minden dev állásban jelent hatalmas előnyt a gyors gépelés.
-
PixAlan
aktív tag
-
PixAlan
aktív tag
válasz Kiralybali #45955 üzenetére
Nem az volt az előfeltétel, hogy cherry mx red-es legyen a billentyűzet. Csak mert a g413-ban romer g kapcsolók vannak(nem ajánlott). Esetleg nem értetted félre az mx red-et? Csak mert a kapcsoló színe nem azonos a háttérvilágítás színével.
-
PixAlan
aktív tag
válasz nyunyu #45950 üzenetére
kprepublicon jobb árban van($0.08/db)
utóbbi időben nagyon rákaptak am az emberek a custom pcb-re és a handwire gyakorlatilag teljesen eltűnt, ennyire egyszerű(bb) lenne? Most gondolkozom egy teljesen saját layouton a poén kedvéért(mert meg van egy rakat fölös switchem), de én szerintem handwire-özni fogom.
-
-
PixAlan
aktív tag
itthon nem lehet kapni tudtommal, vagy ha pont véletlenül lehet valamelyik nagykeren keresztül rendelni akkor drága. Aliexpress-en lehet kapni(legismeretebb eladók: YMDK, kprepublic, kbdfans) de $0.40 egy cherry kapcsoló, a klónok fele ennyitől indulnak és nagy részük semmivel sem rosszabb, sőt, a retool előtti cherry kapcsolóknál jobbak is többnyire.
én a helyedben nem bajlódnék a kiforrasztással mondjuk.
-
PixAlan
aktív tag
válasz Kiralybali #45927 üzenetére
az amerikai (US) kiosztásos billentyűzeteken más az enter illetve eggyel kevesebb billentyű is van rajtuk(í-nek nincs külön billentyű), szóval első körben egyeztess a gyerekkel, hogy megfelel-e neki az amerikai.
Egy belépő szintű kínai mecha(~15k) és egy 30-40k-s között viszonylag kevesen érzik a különbséget, e felett többnyire csak extra(felesleges) funkciók kerülnek a konzumer, gamer billentyűzetekbe, érdemileg nem lesznek jobbak igazából(persze vannak értelmes drága dolgok is, pl jobb minőségű kupakok illetve prémium kapcsolók, de ilyet nagyon kevés összeépítetten kapható billentyűzeten találsz, pl varmilo, ducky)
oldalakon a képek ritkán tükrözik valóságot, rendkívül lusta módon általában csak benyomják a gyártó alap fotóját, így pl a kiosztás/feliratozás gyakran eltér, a termék kódot kell figyelni.
cooler master masterkeys s és pro s, fnatic mini streak reálisan vannak árazva, előbbi az egyik legstabilabb minőséget adja, utóbbi pedig fancy világítást illetve megfizethető upgrade-et mx silentekre.
-
PixAlan
aktív tag
ha gyakran használod a nyilakat hatalmas előre lépés, ha nem kell kinyúlnod érte a világ végére, hanem egy fn+esdf-el pl ott van rögtön az ujjaid alatt.
Amúgy meg csak simán így tudnád tesztelni, hogy meg tudod-e szokni a 60%-ot(szvsz átlag felhasználónak semmi különbséget nem jelent, power usereknek már inkább kérdéses)
backspace esetében valószínűleg stabilizátorokkal lesz gond, egy kis lube sokat javítana rajta.
-
PixAlan
aktív tag
hát ebbe a irányba viszonylag egyszerű tesztelni, csak simán ignoráld az extra gombokat és rakj össze egy layoutout a 60%-os részre.
upstroke hangját csak nagyon bíbelődősen tudod csökkenteni házilag(a kritikus részeket(ahol az mx silenteknék van a puhább műanyag) meg kell kínálnod egy kis szilikonnal), vannak még switch clipek de ezek jó drágák illetve nem mindennel kompatibilisek(pl cherry profil kilőve)
-
PixAlan
aktív tag
-
PixAlan
aktív tag
válasz prtvlogan #45831 üzenetére
Barna illetve piros kapcsoló mindkettő jelentősen halkabb, pláne ha nem izomból csapkodod a billentyűzetet, silent red pedig még halkabb. Utóbbival a fnatic streaket tudom ajánlani, lehet kapni iso kiosztásban, ami a magyarral megegyező elrendezés, bár a feliratozás nem magyar(de a hamáról át tudod rakni a kupakokat ha nagyon kell a magyar feliratozás)
-
PixAlan
aktív tag
válasz Domonkos #45818 üzenetére
Nagyon bena visszaulni utana egy hagyomanyos billentyuzethez. Nem az ortho/staggered dolog miatt, hanem az extra funckiok hianya miatt, amit magam programoztam bele.
Ezzel én is abszolút így vagyok, ráadásul nekem sajnos elég sokat kell használnom standard layoutot egyetemem, hurcolászni meg sok macera lenne.
Split billentyűzet kipróbálásán amúgy nem gondolkozol véletlen? Nekem az elég nagy előrelépés volt ergonómiailag, alkalmazkodni meg elég minimálisan kell csak hozzá.
-
PixAlan
aktív tag
válasz nyunyu #45759 üzenetére
nem véletlenül nem szoktunk helyből mindenkinek zilentes billzetet ajánlani ha "tökmindegy csak legyen halk", vagy ha "halk de azért mechanikus is érdekel" akkor is csak fnaticos elég reálisan árazott mechákig megyünk.
Őszintén szólva szerintem az emberek nagy része egy sima silent reddel is ugyan annyira meg lenne elégedve, mint ezzel a megoldással, mondjuk előzőnek is van azért ára.
-
PixAlan
aktív tag
Let me guess, Pixel? Ők mindent elhordanak amit nem forgalmaznak, pl húzzák a logitech egereket ezerrel hiába az egyik legelismertebb márka egerek között. Legjobb az volt, amikor húzták a razert(mondjuk itt azért vannak okok rá), majd elkezdték megint forgalmazni, akkor hirtelen megint jó minőségnek tartották, majd amikor megint leálltak megint elkezdték szidni.
Tesoroval vannak kisebb-nagyobb bajok, ugyan akkor bizonyos feltételekkel(magyar, mechanikus, világít, viszonylag olcsó) egyszerűen nincsen más, más gyártótól a magyar billentyűzet vagy 1.5x annyi alaphangon(CM), vagy abszolút alja minőség. Pl egy srác aki anno vett tőlem billzetet arra panaszkodott, hogy a gépén sípol a jack kimenet ha a tesoro billentyűzetet bedugja(mondjuk itt legalább akkora probléma szerintem az alaplap, de ez már más tészta). Ha valami gáz van vele azthiszem elég jó a gariztatása a tesoronak.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- World of Tanks - MMO
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Synology NAS
- Ég veled, KEndre! :(
- Project ColdWar - Wargaming
- Redmi Note 7 - nota bene
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- TurtleBeach TKL Pro rgb gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest