- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tomcsi23
veterán
B+, lelopták a rendszámtábláimat.
Irány a police....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
-
whitezo88
nagyúr
válasz bigmasterg #36689 üzenetére
=ésszerű határok közt, mert van ilyen.
-
Integra
titán
na, jövő héten játszhatok végre újra picit, bmw m5, v8 biturbo
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
-
qdak
addikt
link: http://www.powertuning.hu/1010-sprint-booster/755-sprint-booster-gazpedaltuning.html
:$ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
whitezo88
nagyúr
sokáig tartott az év végi olcsóbenzin öröm, csak a héten 10 ftal emelkedik (ma 7, pénteken még 3 ha jól értettem). ami itt Vecsésen pl 425 ft a sima 95.
holnap meg reggel megy a trélerrel a kocsi villamosságihoz, aztán csak azt remélem a balfasz nem sütött ki valami vezérlést... nincs kedvem 5 számjegyűt fizetni csak ezért, de így se lesz olcsó...
-
Qru
MODERÁTOR
Nem csak egy állandó lakcímed lehet. Hátránya, hogy majd oda kell orvoshoz járni is elvileg. Bár ez is simán kijátszható.
Nem sajnos.
harry: Így van háztartásonként csak egy autó ingyenes. Felette fizetni kell, illetve ha nem a saját tulajdonoban van a kocsi (pl céges) akkor egyszeri eljárási díjj ellenében kaphatsz lakossági várakozási engedélyt 1 évre.
Szerncsé(m)re nincs saját kocsija tesómnak.
#nincsbennetarcsi
-
harry
veterán
Bátyádnak nincs kocsija? No csak mert úgy tudom, egy lakcímen egy autó várakozási engedélyre van hozzájárulás (= egy kocsival ingyenes parkolni), másodikra fizetni kell. De ebben nem vagyok biztos, meg kerületfüggő is. És persze állandó lakcímhez jár csak.
Ezt most csak a parkolásra mondom, nem a behajtásra - arról egyelőre semmit sem olvastam.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
qdak
addikt
azert ezt megneznem h kivitelezik majd, am tobb helyre is be lehet jelentkezni?
azert ez mar a szemetseg netovabbja sztem, hanyszorosan fizettetik meg az autozast?
arakat nem tudsz meg?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Qru
MODERÁTOR
2016-tól a városba nem jöhetsz be, csak ha fizetsz. A határ ha jól emlékszem talán a Hungári krt lesz pesten. Akik ezen a körön belül laknak azoknak ingyenes a behajtás. Na már itt kb elbukik a dolog. Olcsóbb lesz vkinek fizetni, hogy bejelentkezzél hozzá lakónak mint fizetni. Egy lakásba meg akárhányan bejelentkezhetnek...
Elég ha csak arra az ominózus választási csalásra gondolsz...
De hát mi magyarok a szabálymegkerülésben nagyon jók vagyunk.Lidli, jaja az itt is megvan. Mióta fizetős a reptéren a parkolás a Vecsési Tesconál vagy Lidl-nél leteszed a kocsit és onnan csak 1 megálló a a reptér busszal. Parkolás ingyen megoldva.
mod:
latyak17: Nagyon változó. Attól függ melyik ügyintézőhöz kerülsz, annak éppen mekkora elmaradása van, hány kárral kell foglalkoznia... szóval sokmindentől függ, de 30 napot simán rászámolhatsz. Ha nincs semmi komplikáció. Pl pótszemle elrendelése, vagy ha a számlával nincs vmi rendben, ha hiteles/lízinges a kocsi akkor még lassabb lehet az ügyintézés.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
latyak17
tag
valakinek van AEGON biztosítónál kárrendezésre tapasztalata? gondolok itt arra hogy mennyi idő mire megkapom a pénzemet?
Köszi
METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
Qru
MODERÁTOR
Ez a céljuk, szóval nem kell rajta meglepődni. Itt pesten is ez a tendencia. Na de majd ha jön a dugó díj, akkor biztos kevesebb autó lesz a városban.
Bár akkor biztos nagyon sokan bejelentkeznek a zónán belülre, hogy ingyen bejöhessen. Én is ezt teszem majd, meg kb az összes ismerősöm akivel eddig beszéltem erről. Szerencsére bátyám a zónán belül lakik így ha hozzá bejelentkezem nem csak ingyen jövök be a városba de a parkolni is ingyen fogok tudni ott.#nincsbennetarcsi
-
qdak
addikt
ott nincs jarda sem, egyszeruen 1 forgalombol kiesett foldes resz, meg nem kaptam erte,
a masik helyen ahol gyorben meg free parking van ott mindenki a jardara all felig es bevallom nem remlik h engedne tabla...
lassan ha szabalyosan akarok gyorben alni, csak fizetos hely lessz!
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Qru
MODERÁTOR
Ok, akkor itt győz a paraszt logika. Thx.
Út melletti füves részen sztem nem szabályos a parkolás. Elvileg csak ott lehet ahol tábla engedélyezi. Legalábbis, nálunk van egy kis földsáv az úttest és a járda között. Pont akkora, hogy kényelmesen fel tudsz állni rá kocsival, nem lógsz rá a járdára sem, se az útra. Na minap jöttek a közteresek és vigbüntették az egész ott parkoló sort, mondván, hogy tábla nem engedélyezi... Szóval csak óvatosan.
#nincsbennetarcsi
-
qdak
addikt
válasz Alvin_ti4200 #36661 üzenetére
szia, hozzam mar csak a maradek csonk jutott el, igy a tobbirol nem tudok nyilatkozni, gazszett 2-300K lehet ujonnan.
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
,,Az útburkolati jeleknek nem kell egybe
esniük a jelzőtábla vonalával (a tábla nem
helyezhető el akárhol). Ha nincs útburkolati
jel, akkor a tábla vonalától érvényes a
szabályozás''ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
elvileg a jardanparkolas se szabad ha nincs 1,5m a gyalogosnak, de a jelzes parszor fel metert se hagy, meg is ott allunk meg, kivi leszek mas mit ir ra.
gyyor varosban, ut mellet van 1 foldes hely, nincs parkolni tilos, akkir ott szabalyosan allok v nem ????
-
harry
veterán
Szerintem az útburkolati jel a mérvadó, hiszen az pontos határokat jelöl. Teszem azt, merőlegesen is csak akkor parkolhatsz, ha a felfestett jelek határain belül maradsz, függetlenül attól, hogy az egész placc egy parkoló terület.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Qru
MODERÁTOR
Srácok, parkolásnál a parkolást engedélyező tábla és a felfestés nincs egy vonalban akkor melyiktől kell számítani a parkolható zónát?
Tehát van egy tábla a lámpaoszlopon, de a felfestés az útburkolaton kb 0,5 méterrel előrébb kezdődik mint a tábla hatálya. Ebben az esetben megbüntethetnek ha a táblán túllógva de a vonalon belül állok?
#nincsbennetarcsi
-
qdak
addikt
válasz Alvin_ti4200 #36647 üzenetére
nekem a mazda volt gazos, az oldalan levo tolto nyilas maradekan kivul semmi nyoma nem maradt
igazabol azt is el lehetne tuntetni.ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
golya32
senior tag
Milyen bajai lehetnek, akkor ez kamu, nagyon tetszik ez a válto, elég sokat megyek, nem akarom a szervizbe hagyni folyamatosan az autót.
Pulainál találtam, tehát szervizkönyves jó állapotú valszeg a km is hihető.Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.
-
golya32
senior tag
Segítségetek kellene van egy eladó 2009es passát 2.0 CR TDI Highline DSG váltóval, 160 000km el
1,Szerelőm azt mondja ilyen váltóval ne vegyek autót mert nagyon drága a javítás, és 160e km körül szoktak jönni a gondok.
2, Szervizkönyv szerint nem volt még cserélve a vezérműszíj, szalonba azt mondták 180e km-es szerviznél kell cserélni, ez így van?Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.
-
Alvin_ti4200
félisten
Valószínűleg buta kérdés, de nagyon nem vagyok otthon az LPG témában.
Viszonylag frissen beszerelt, keveset használt gázszettet ki lehet szerelni és értékesíteni? Milyen nyomai maradnak utána, ha tartály a csomagtartóban van (nem a pótkerék helyén, hanem magában a hasznos részben)? Mely alkatrészek érintettek az LPG-s átalakítás során? Nem szeretnék egyáltalán benzinen kívül más üzemanyag fajtával járni és régóta szemezek egy autóval, amely meg is felelne, de a csomagtartó nagy részét elveszi a - számomra tök felesleges - gázszett.
-
qdak
addikt
válasz bitpork #36645 üzenetére
van 1 kapcsolo a drl en, alapbol bekapcsolt allasban, ha atkapcsolsz tompitottra az elektronika kikapcsolja a drl t.
persze a fokapcsolot nem kotjuk ki h mindig egjen
ha igy kell mennie akkor sztem okesஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
qdak
addikt
válasz bitpork #36636 üzenetére
na gondolkodtam:
NOR kapu + rele segotsegevel, siman kivitelezheto ami a fabiaban is volt:
mivel azt szeretnenk h ha megy a tompitott, ne egjen a drl, a kapu B bemenetet 0 hagyom, A ra meg a tompitott rol veszek jelet, ha nem kap jelet (nem eg a tompitott) akkor a drl t megszakito relenek a kapu jelet kuld, lezarja a kort vilagit a drl, ha tompitott bekapcsoollodik, a NOR kapu megszakitja a rele altam a drl. koret, tadam, elviekben mennie kellஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
válasz bitpork #36636 üzenetére
ez most nem konkretan a drl, az is lessz, csak ezt az egyet nem tudom, de fogom azt osszekotom azt meglesem mi lesz xD
jozanesszel belegondolva: ugyanarol a taprol jon a nafta, ha 20 vezetekkel hozom el kulon biztin, majd. a veget oszekotom abbol nem fog semmi lenni,ez konkretan az h szeretnem ha refit huzok egjen a kodlampa is, kozelre sokkal jobb ha betolom melle, viszont ha bekapcsolom a kodlampat, nem kene a refinek egnie
mivel ha jonnek szembe ugyis leveszem a refit, igy senki se latja h az is megy meg belekotni sem lehet.a drl is megy majd be, csak meg 1-2 dolog kell hozza, kulon lekapcsolhato lesz, ahogy a kodlampa is ( most alapbol eg, ha lampat kapcsolok, nem kikapcsolhato elol, pedig lecsereltem a lampakapcsolom )
lehet majd csinalok vmi automatikat arra amit irtal, h ne kezzel keljen a drl t kioldani.
mod:
amugy azt is olvastam, h drl mellet a hejzetjelzo se eghet, de azt nem fogom megcsinalni.[ Szerkesztve ]
-
Gyk bármelyik szerviz beszerel neked nappali fényt. Ritka hogy vki tudja h ennek a kettőnek egyszerre nem illik világítani, uh le a kalappal előtted. Nekem fura volt először a fábián h így működött, de egyik alkalommal mikor szervizbe vittem elmagyarázták h az összes ilyen kiegészítő fénynek így kellene működni.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
qdak
addikt
válasz bitpork #36631 üzenetére
tudom, de ha sztem ha esszel hajtod nem lessz allandoan hengerfejes, nekem jo a celkereszt hejett 1 sullyesztett jel is
hatha itt van szaki:
refi melle szeretnem ha masik lampa is vilagitana, de ha a masik vilagit a refi ne, megoldas dioda, amit nem tudok:refi 2 biztin kulon, ez megy egyen, kozosithetem a refi 2db + os vezeteket ?
remelem ertheto ;-)ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
Hát barátomnak volt. 300 és az amcsi 350 td is. Utána meg 7 év olaj ügyek miatt de ez most nem lényeges.
Viszont mindkettő volt hengerfejes, mindkettő rohadt, és a nyomorult márkajeleket minden barom lelopta róla! Sztem a célkereszt pótlására költött vagy 200k- igen rövid idő alatt. Aztán belefáradt.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
whitezo88
nagyúr
válasz vjpeti #36628 üzenetére
nem mondtam hogy rossz vagy nem tartós, csak lomhának tűnt a 118 lovas bömösből visszaülve, ami jóval sportosabban és lendületesebben vezethető, pedig az sem egy erőgép (180Nm nyomaték, azt is valami 3900as fordulaton adja le). 1-2 évre rá jött a 2 literes 143 lovas motor az autómba, az még jobb lenne. Hamar rászokik ám az ember erre, utána rossz csak visszaülni
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz whitezo88 #36622 üzenetére
Itt megnézheted, h 16 szelepes 1.6 csak kínában van. Európában csak 1.6 8V volt. Az összes 75kW 8 szelepes MPI, A 77kW jelölése a csomagtartón 16V.
Elég tartós motorok amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz whitezo88 #36622 üzenetére
Ez a motor már az 1. generációs octáviában is benne volt, ott 74kw-ot tudott, meg euro 2 normát, ez a mostani csak 1kw-al lett erősebb, viszont euro 4-es, ezért fulladozik szegény. Ha a sok cumót kidobálnád, ami ezt a motort euro 4-é teszi, menne mint a sárkány.
Persze ez nem fog megtörténni, marad a megszokás. Hozzá lehet szokni.
-
whitezo88
nagyúr
válasz milomi #36616 üzenetére
miért lenne kuka? 90 ezer km óta megvan (mármint annyit ment, 37 ezerrel lett véve), 2 évesen lett véve és azóta vezetem, csak most ültem vissza. De attól még nincs nyomatéka, legalább több kéne egy ekkora géphez. Semmi baja sincs.
Vezettem én már 1.4es Corollát is, a nagyobbféléből. Na ott tényleg nagy gázzal kellett indulni, de ha már menetben volt akkor lehetett haladni
Nem értem miért raknak egyáltalán 1.4es motort egy akkora szedánba...
[ Szerkesztve ]
-
milomi
tag
válasz whitezo88 #36614 üzenetére
akkor Haver az az Octávia.. kuka.. lehet .... ÉN már ültem több céges Octáviába is.. ugyan úgy 1.6 16v ... és még csodálkoztam is hogy nem is a leg gyengébb 1.6 okos ezek..... peddig mindbe 200ezer km fölött volt ! 1.6 os LEON 1.6 GOLF.. 1.6 Octávia.. nem sok különbség volt erőbe köztük.. Max fogyasztásba... én ezt vettem észre
NFS World Nick Ewing1987
-
qdak
addikt
válasz bitpork #36603 üzenetére
ejjnye baratom
kest szurkalsz belem :/
W140 meg mindig egyik szerlmem, 3000 thuro dizel, bar csak mar lapatolhatnam bele a lovetapropo vmi jo szerelo gyms megyeben aki porlasztot be tud loni ???
whitezo88: 1 havernak beszart az ora, a masik oraban 200K val tobb voot, bizti o is csak a valos allasba akarja raknyi
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz hobizoli #36610 üzenetére
jó de ez motortól is függ, lásd alattam
tegnap mivel most ki van ütve a kocsim, apám Octavia 1.6 16v-jével mentem, de annyira erőtlen szegény autó... nyomaték semmi, vagy 2x lefulladtam vele tegnap pedig nem szokásom. kettesbe taposom és annyira nehezen mozog hogy megőszülök. mondjuk nehezebb autó is mint az e46 ha jól tudom, illetőleg a Skoda 105le/150Nm asszem. magasabb fordulatszámon meg az a sivákolás a motorból... majdnem mint egy Wankel...[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz hobizoli #36610 üzenetére
Nálam van mondern kismotor + változógeós kisturbo + tudok nyomást is nézni, viszont diesel.
De ha kell (tudok ezzel segíteni), megnézem holnap, hogy 1-2 -3-ban, hogy mit csinál.mod.: már csak azért, mert mindenki kicsi, utcai csigás autóról vár valami érdemlegeset, csak azt nem tudom, hogy diesel jó-e erre a célra.
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mycso
veterán
válasz whitezo88 #36604 üzenetére
"Úgy hallottam, a kipufogónál kell keresni. Be kell zárni a garázst, mert a friss levegő miatt nem lehet visszatekerni, majd be kell indítani a motort, és türelmesen várni. Ha közel hajolsz a kéményhez, felgyorsul a folyamat."
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
-
zoo8800
veterán
válasz hobizoli #36596 üzenetére
De az. És nem tépem tovább a számat, menj el és próbálj ki egy TSi, T-Jet, TCe, stb vasat. Ez így olyan, mintha egy vaknak beszélnék a színekről. Kiváncsi vagyok, hogy utána mivel fogsz magyarázkodni. A laptopot nehogy otthon felejtsd
Én elhiszem, hogy a Tiednek bazi sok idő kell, hogy tölteni kezdjen, de azt pedig Te hidd el nekem, hogy az enyém nem ilyen.rip and tear, until it is done
-
whitezo88
nagyúr
-