- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz Multibit #22423 üzenetére
Nyilván nem csak az LG, csak azoknál bukott ki először, ráadásul a neten is publikálva. Amúgy mindegyik kémkedik, és ahol nem foglalkoznak ezzel, vagy nem figyelnek rá, ott akár egész hatékonyan fog tevékenykedni.
....Csak egy példa: cégvezető, fejlesztő, adatokkal dolgozó alkalmazott stb.. hazaviszi a céges laptopot, és felcsatlakozik az otthoni wifire. A tv meg szkenneli az otthoni hálózatot, hátha talál elérhető adatot, természetesen kizárólag statisztikai céllal...
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
-
Reggie0
félisten
-
nagyúr
válasz Multibit #18711 üzenetére
Nincs. Fórumon is folyamatosan könyörögnek az userek, hogy legyen már kicsit több nagyobb NIC támogatva, de szarnak rá.
2020 dereka óta itt egy Odroid H2+ amibe van egy kiegészítő netcard, így 6db 2.5G-s portom lenne és egyszerűen csak nézegetem mert az x86 nem látja a portokat.
Ahogy írtam CHR-el megoldható, de oda P10 licenc kell, hogy ki tudd használni a 2.5G portokat az meg 100$ volt már akkor is de ahogy látom most is e körül mozog.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Reggie0
félisten
válasz Multibit #17847 üzenetére
Ha nem routerkent gondolsz ra, hanem egy wifis, lte-s, switchkent, akkor pont jol jon, hogy az uplinken nem akasztja meg egymast tobb eszkoz kozel 100%-os terhelese. 2.5G-n mar elfer egymas mellett 1 ethernetes eszkoz, a wifi es az lte 100%-ra kiterhelve a router fele.
Nalam is az audience 2x1gbittel bondingolva van bekotve a routerre, hogy a harom wifi es az lte korlatlanul elferjen egymas mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Audience
aktív tag
válasz Multibit #17847 üzenetére
Pl. ezzel ki tudod használni a Telekom 2/1-es csomagját, vagy ha a NAS-od tudja, ott mondjuk lehet egy értelmes felhasználás arra akasztani.
Ki tudsz alakítani egy 2,5G-s gerincet amin lógnak az 1G-s eszközök....igazából fogalmam sincs.
Szerintem 10G kellene ez csak egy olyan állomás amivel eladnak pár HW-t majd jönnek az 5G-s aztán a 10G-s cuccok és így folyamatosan igényt tudnak generálni az újabb cuccok irányába.
-
Tamarel
senior tag
válasz Multibit #17673 üzenetére
Régen szórakoztam layer7 tűzfallal, de aztán meguntam a sok https miatt. Vagy nem néz bele vagy mindent újra alá kell írni, de van ami akkor se működik (pl. google csak a saját tanúsítványával akar menni).
Átálltam végponti védelemre, illetve minél kevesebb eszközt engedek internetre. Ami kicsit is gyengébb azt csak vpn-en keresztül.[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz Multibit #14771 üzenetére
HomeAssistant szerver fut a házban, lehet akkor arra lökök egy ADGUARD-ot és úgy fogom tiltani a FB és YT-ot.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Multibit #14769 üzenetére
Otthonra lenne egyébként. Szolgáltató váltás lesz,s míg nem kötik be az új vonalat addig egy 60GB limites netet használnánk otthon. Na most előszeretettel használja mindenki a YT-t FB-t + stream. Stream-et tudom tiltani egy access list-el, tehát a tv-k nem tudnak csatlakozni a WiFi-hez, más eszközön pedig nem néz senki sorozatot. Hiába szólnék hogy nincs YT, biztos pörögne egész nap Eflogy az adatkeret az gázabb, mivel nem tud asszonypajtás otthonról melózni.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
nagyúr
válasz Multibit #14619 üzenetére
Nekem tökre megteszi a műanyag fos, nem lesz szem előtt, be lesz baszva a többi motyó mellé a szekrénybe (CSS326 + hAP AC3)
Plusz nekem a kiegészítő board miatt eleve kiesik egy csomó ház.
Ebayen van fent fém ház, de nagyon nem olcsó[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Multibit #759 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy NAT nélkül IPv6-al jobban bírná az iramot, mint NAT+IPv4-el? Ugye IPv6-nál a szolgáltató komplett blokkot adna a felhasználónak és abból ki lehet osztani a router mögötti eszközöknek, így nem kell címfordítani, kapcsolatállapotot figyelni. Nekem sajna még nem volt szerencsém natív ipv6-hoz, a gogo meg nem igazán számít teljesítmény szempontjából
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
TonTomika
aktív tag
válasz Multibit #718 üzenetére
Abszolút tudatosan, egy megbízható routerre volt szükségem. Meguntam a TP-Link és társai routerekkel a szerencsétlenkedést, sok eszköz van a házban + szükség van egy erősebb wifire, menedzselhető VPN-re, mert az öcsém kiköltözik Angliába, de az itthoni hálózatot fogja használni torrentezésre, stb. Optikai diginet van, szóval a feltöltés sem gáz.
Az volt a tervem, hogy szépen megtanulom hobbi gyanánt a mikrotik rendszerét és kibővítem a hálózattal kapcsolatos tudástáramat, de sajnos idő közben úgy alakult az életem, hogy a napi 10-12 óra munka + barátnő kombóba nem fér bele ez mint hobbi (sőt, semmilyen hobbi), nem tudok rászánni 2-3 egész napot, hogy beleássam magamat a témába. Fogalomtalanul meg nem szeretnék egy nem túl biztonságos rendszert használni.
Az alaprendszer működik rendesen, azzal tudnám is használni, de az extrább dolgokhoz mint pl tűzfal konfigolás, ip kiosztások, VPN stb már igényelnék azt, hogy komolyabb időt fektessek bele és utánajárjak, megtanuljam az alapokat.
Egy mondatban: tudtam, hogy mi vár rám, csak azt nem tudtam, hogy időm nem lesz foglalkozni vele ilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest