-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy Mikrotik LTE6-os router-t SXT-vel szemezgetek meg a wAP-al.
Az SXT azért lenne jó, hogy stabil legyen a hálózat, noha a ház egy nem ideális pontján is ilyen mérést produkálok egy B525-el, amin persze van egy kis nyereségű antenna.De a kérdésem az SXT-vel kapcsolatba, 10/100-as ethernet portok vannak rajta a Cat6 pedig tud 300/50 Mbps.
Tehát hiába jó a vétel nem fog tudni 100 Mbps felé menni a letöltés - ami ugyan nem zavar, max csak kicsit. Viszont az SXT adatlapján az Ethernet test results-nál 190 Mbps érkékeket is látok valahogy lehet aggregálni a két benne lévő portot?Köszi a segítséget előre is!
mikrotik-es fórumon találtam is válaszokat, hátha másnak is jó fog jönni[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Alteran-IT #11127 üzenetére
Még ma is bőven vannak olyan helyek (akár csak utcák kérdése is), ahol a vezetékes szolgáltatók értékelhetetlen internet hozzáférést akarnak biztosítani. Nálam most ez a helyzet van 1db szolgáltató szar nettel.
Van, aki ezt elfogadja lévén jobb mint a semmi, van aki tovább megy.Mivel kertes házas övezetben lakok, jó rálátással a toronyra, ezért mobil-netet használok. jelenleg B525-ös Huawei-vel, elsőnek kis nyereségű külső antennák a ház megfelelően magas pontján (ez csak ideglenes volt) majd vettem pár nagy nyereségű MIMO antennát. Nyilván ezzel még gyorsabb a rendszer (~20ping, 100-160Mbit/40-50Mbit).
Egy USB stick még a közelében sem lesz ennek, optimális körülmények között nem vészes, de ha eső, köd, havazás van, akkor már is kijön az antenna előnye.Viszont a héten megrendeltem egy wAP ac2 LTE6-ot is. Mert a Huawei bezártságát nem bírom.. az ac3-at túlzásnak éreztem. Elvileg jövőhéten itt lesz, a hálózatban gyorsulás nem lesz lévén cat6-os router mind a kettő és az antenna is ugyan ott van.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
ATK-LOG ALP LTE MIMO 2x2 antenna
Ez van a tetőn, sajnos csak 15m kábellel tudtam megoldani, ami a jelveszteség miatt érdekes.
Viszont így is ilyeneket tud: [link]
[kép]Én is korlátlan telenor-al használom
májkimiki: Akkor végül szintén-e mellett döntöttél, kisebb vagyon ez antennával és routerrel együtt, de megéri
[ Szerkesztve ]
-
-
amargo
addikt
válasz E.Kaufmann #11204 üzenetére
Néztem szerintem ott is, de mintha nem lett volna Mikrotik márkájú (tudom, nem kellene számítania)
Más: Itt a router, be is üzemeltem. Más ez a Mikrotik-es világ, nyilván tutorial-ok olvasgatása volt keményen, de tetszik, hogy mindent pöcre lehet állítani.
Viszont érdekesség, hogy a készülék azt mondja magáról, hogy IPQ-4019-es proci van benne. A honlap szerint 4018-nak kellene lennie, persze ennek csak örülök“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz #63718632 #11207 üzenetére
Első körben azt mondom, hogy ezt én is ugyan úgy benéztem, de azért annyira ez nem igaz, mert tudom, hogy a motorház alatt mi van és direkt ac-t vettem, mert ez Lte6-os:
És igen a kivezetés nem annyira egyértelmű, de a pigtail-t oda tudod szépen rakni csak nem olyan szépen a házra fogod csavarozni.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz #63718632 #11209 üzenetére
Tehát az ac-be nem tudod simán gyári megoldással belerakni, de ha nem zavarja a tudat, hogy nincs a házhoz csavarozva, akkor ugyan úgy tudod használni külsővel.
De, ha zavar a tudat, hogy nem gyári helyen vezeted ki a pigtail-t akkor ott az elállási jogod és cseréld ki 😊[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Lenne kérdésem, WDS/Mesh témakörben, bevallom még sosem volt rá szükségem, de most kelleni fog és amennyire utána olvastam ez az a témakör, ami nem kifejezetten egyértelmű.
Primary router (wAP ac LTE6, ARM)
Secondary router (vagy-vagy alapon, nyilván az Asus jobb lenne):
- Asus ac56u, (Broadcom BCM4708A0 (ARM Cortex A9@800 MHz)) ezen most freshtomato-t használok, de cserélhetem.
- Régi Gl.iNET 6416, OpenWRT van alatta, nem a legfrissebb, de jó pofa. (Qualcomm Atheros 9331, @400MHz)Nézegetem a leírásokat, de eddig inkább csak olvasgatás szintjén vagyok, Mikrotik oldaláról ezt találtam többek között: [link] [link]
A két router-t kábellel is összetudom kötni, a cél az lenne, hogy a háznál másik helyen is megfelelő lefedettség legyen, továbbá a Mikrotik vezérelje a forgalmat.
(#11215) iceQ!
Melyikbe? Amiről képet linkeltél? Nem ismerem, meg kell nézni a leírását.
Nekem a Huawei B525 bírta, igaz párszor megakadt alatta a net és default hetente 1x éjjel újraindult.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz anjani182 #11223 üzenetére
itt már nézted?
(#11251) iceQ! :
Ez Ts9-es csatlakozás, ha ilyen routered van, akkor itt egy kis infó.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
amargo
addikt
Sziasztok!
CAPsMAN-al kapcsolatban kérnék tanácsot. Van egy wAP ac lte6 és egy hAP ac2 router-em.
Ezeket összekötöttem egy-egy LAN porton, aminél bekonfiguráltam a wAP-ot manager-nek a hAP-ot CAP-nak és a wlan1-en konfiguráltam egy AP-t.a hAP-másik portjain keresztül tud is csatlakozni a wAP-os hálózathoz a wAP oszt IP-t nekik. Viszont a csinálok egy közös wifi hálózatot látom is, de amikor csatlakozni akar egy kliens hozzá, akkor csak ennyi történik:
(az alsó sor nem érdekes most láttam, hogy az is benne maradt..)
Ip-t nem kap így nem is tud csatlakozni.. a wAP-on pár defconfig megmaradt, lehet ezek kavarnak be, a bridge-et protocol mode-ját átraktam már RSTP-ről none-ra.Köszönöm előre is a segítséget!
-
amargo
addikt
Köszi!
Már este gondolkoztam ezen, hogy meg tag-eltem a datapath-nál és most kiszedtem a tag-et és működik
Köszönöm a segítséget!
továbbá egy másik kérdés, ez lehet furcsa lesz, de mivel két router van az egyik a manager a másik a CAP. A manager-t is belehet vonni a CAP-ok alá?
Azaz egy manager CAP is lesz. Remélem érthetően kérdem, a lényeg, hogy 2 eszközzel szeretném elérni a hálózat lefedettség növelését.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Azért lenne kérdésem még, mert a magager esetében a CAP-nál a discovery interfaces-t nem tudom mire is kellene rakni ebben az esetben:
van egy fő hálózatom ami a bridge arra?Előtte kell törölnöm az AP-ket vagy miután a bevonásra kerül úgy is törölni fogja?
Továbbá a 2Ghz csak 20Mhz-n hajlandó üzemelni az 5Ghz is csak 20Mhz-re tudtam rakni, másnál is így van?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz amargo #11305 üzenetére
simán üresen kell hagyni a discovery interface-t ez esetben.
(#11306) iceQ! 100%-os leírást nem tudok, de mivel azonos a configunk szerintem majd tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Közben nem írtam be, mert már nem akartam össze vissza írni.
Szóval kell neki is a discovery interface, és nálam a bridge alatt meg is találta, a certificates-t leszedtem, majd így megkereste a manager-t. Utána auto-ra raktam a Certificate-et és végül rögzítettem a managert is és a manager oldaláról kötelező a peer-nek a cert.Most úgy fest minden megy. Az interface alatt a HT Chains-eket bekapcsoltam mind.
Meglátjuk sebességet még nem néztem, most örülök, hogy megy (látszólag minden)
-
amargo
addikt
Még nem tudom, mert most kábelezem be a házat. Eddig ideiglenes megoldás volt. B525 el 150-240Mbit között volt.
Viszont ezt a CAPsMAN-t nem nekem találták ki, megy a hálózat, de lassú.. nem értem mi kellene hozzá, simán eléggé jól hasított.
Adott a kérdés, WDS vagy Mesh? Vagy próbáljam ki legalább tanulok 😊
-
amargo
addikt
wAP LTE6 external antenna csatlakozása, ha mást is érdekelne:
Én így oldottam meg, alumínium háza van a cuccnak és a félkőr alatt van 4db lyuk szerű kiképzés, ahol elvan vékonyítva az anyag. Mivel nem akartam a műanyagot furkálni ez meg adta magát kivezetésnek ezért oda rögzítettem a csatikat. Nálam házon belül lesz a cucc, így nem gond, hogy kilóg.Ehhez a CAPsMAN-hoz én béna vagy, nem értem. Nincs overlapping, de bizonyos időközönként eldobja a wifi kapcsolatot és utána van olyan eszköz, ami csatlakozik van, ami nem..
Továbbá a ttl-t 64-re raktam:
/ip firewall mangle add chain=postrouting out-interface=lte1 action=change-ttl new-ttl=set:64 passthrough=yes
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #11347 üzenetére
hAP ac2- állítólag 700>Mbit-el csatlakozik a notim rá, másolásnál 30Mbyte felé nem megy a másolás (5Ghz-n), LAN-on 120Mbyte-al ugyan ez a fájl átjön.
A hAP tud ennyit vagy valamit nem állítottam be?
-
amargo
addikt
Én is így emlékszem, viszont akkor még lakásban voltam rengeteg interferencia volt, sokaknak volt szintén erős router a környéken.
Most családiházas övezet 2 szomszéd jelét látom, de azok is gyengék. Közvetlenül a router mellett bevallom legalább 40-50Mbyte-ra számítottam. Mind1 ezért húztam be minden helységbe az UTP-t..
-
amargo
addikt
Ok, elfogadom.
Amúgy miért nem? Az láttam, hogy pl nálam az Asus-ban (ac-56U) is 2 antenna volt 2Ghz-re és 2 antenna 5Ghz-re is, pedig legendásan szar volt a lefedettsége 5Ghz-re, de sebességben szerintem jó volt még zajos környezetben is. Itt meg látok benne 1-1 darabot. Gondolom ennek is köze van hozzá.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz lazlo16 #11375 üzenetére
Ezeken pont nem rég voltam túl, ezért is esett a választásom a wAP ac LTE6-ra, ha megnézed lentebb, raktam rá SMA csatlakozókat is. Nekem most kültéri antennákon van (15m, de már vettem dugókat és megvágom) és jelenleg még nem hozza a B525 szintjét, igaz azt még verőfényes napsütésben néztem, de most is tudja ezt: [link]
Jó időben 200Mbit felett van a download ezért nem lett SRX..
-
amargo
addikt
válasz lazlo16 #11399 üzenetére
ha a torony hálózata terhelt, azon nem segít semmilyen antenna, szerintem, ott maga a torony kapacitása lesz a szűk keresztmetszet. Nálam is ez a helyzet, hogy időszakonként ingadozik a teljesítmény. Nálam 2 toronyra is jó a rá látás.
A környéken most eléggé nagy a köd, de 40/30 így is van. Ez bőven tökéletes munkára.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz lazlo16 #11405 üzenetére
A Mikrotik azért is szimpatikus nekem, mert eléggé ipari, nincsenek eldugdosva benne a dolgok.
Na most ebben az LTE router-ben van egy mPCIe csatlakozó is, semmi sem gátol benne, hogy később komolyabb LTE kártyát tegyen bele az ember, pl innen: [link]Amúgy milyen cat12-es router létezik?
Miért nem építesz egyet? Veszel bele egy cat6-12 es kártyát pigtail-el raksz rá SMA kimenetet arra rádobod az antennákat, RouterOS van x86-ra is.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
wAP-ban azt vettem észre, hogy időnként az LTE modemet újra kell indítani, mert belassul, így minden éjjel újraindítom.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Tudnátok segíteni.
Az egyik napról a másikra, biztos történt valami csak nem tudom mi, mert a Mikrotik-hez nem nyúltam (csak újraindulás volt).
A logokban ilyeneket látok:Az eszköz egy esp32, ami eddig tökéletesen csatlakozott a router-hez, de most a fentieket dobálja.
A másik oldalról pedig ilyeneket kapok:
reason='Association Expired'
reason='Auth Expired'Látszik, hogy próbál csatlakozni, de nem megy neki (ott van a router mellett, tehát signal gond nem lehet). Néha, nagyon ritkán összejön, de bootloop-ba is keveredik ettől az eszköz.
(#11484) iceQ! kintre vegyél UV álló kábelt vagy valami csövet.
-
amargo
addikt
válasz ssarosi #11562 üzenetére
én ilyet nem konfiguráltam be, csak 2 AP van és kb elég jól váltogatja alapból is a kettő között, bár gondoltam, hogy 5Ghz érdemes lenne tovább tartani, de nem mentem neki.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Pille99 #11634 üzenetére
port scanner-ek futnak mindenre, nem kell ezen csodálkozni
Nálam az a szabály, ha a port scanner rule nem fogja meg és eljut a vpn portjára és ott próbálkozik is bejelentkezni akkor 3 kisérlet után kap 1nap pihenőt.
-
amargo
addikt
válasz E.Kaufmann #11637 üzenetére
Itt a port scanneres megoldás ez innen van
# block port scanner
#near the top #5 add action=drop chain=input comment="Drop user that has tried blocked ports" in-interface=ether1-Wan log-prefix=\ FW_Drop_all_from_WAN src-address-list=FW_Block_user_try_unkown_port . . . . # at the bottom of the filter list #15 add action=add-src-to-address-list address-list=FW_Block_user_try_unkown_port address-list-timeout=1d chain=input in-interface=ether1-Wan #16 add action=drop chain=input comment="Drop all from WAN " in-interface=ether1-Wan log=yes log-prefix=FW_Drop_all_from_WAN
# block port scanner
Ez pedig egy script, amit pár percenként futtatok le (ha a két futtatás között volt probálkozás, akkor noveli a counter-t), lehet nem a legjobb, de teszi a dolgát, 5leteket fogadok#check if logging action exists, if not create action
:if ([:len [/system logging action find name=l2tp]]=0) do={
/system logging action add name=l2tp target=memory
}
#check if logging rule exists, if not create rule
:if ([:len [/system logging find action=l2tp]]=0) do={
/system logging add topics=ipsec,error action=l2tp
}
#l2tp failure attempts
:local attempt 3
:if ([:len [/log find where buffer=l2tp message~"phase1 negotiation failed"]]>0) do={
#get IP <=> log
:local getIP do={
# :log info "getIP - string: $string"
:if ([:type [:find $string "<=>"]]!="nil") do={
:local cut [:pick $string ([:find $string "<=>"]+[:len "<=>"]) [:len $string]]
:if ([:len [:find $cut "["]]>0) do={
:return [:pick $cut 0 [:find $cut "["]]
} else={
:return [:pick $cut 0 [:len $cut]]
}
} else={
:if ([:len [:find $string " "]]>0) do={
:return [:pick $string 0 [:find $string " "]]
} else={
:return ""
}
}
}
#read value from string
:local getKeyValue do={
# :log info "getKeyValue - string: $string, name: $name"
:if ([:type [:find $string $name]]!="nil") do={
:local cut [:pick $string ([:find $string $name]+[:len $name]+1) [:len $string]]
:if ([:len [:find $cut ";"]]>0) do={
:return [:pick $cut 0 [:find $cut ";"]]
} else={
:return [:pick $cut 0 [:len $cut]]
}
} else={
:if ([:len $default]>0) do={
:return $default
} else={
:return ""
}
}
}
#set key and value to string
:local setKeyValue do={
# :log info "setKeyValue - string: $string, name: $name"
:if ([:typeof [:find $string $name]]!="nil") do={
:local current
:local cut [:pick $string ([:find $string $name]) [:len $string]]
:set current [:pick $cut 0 [:find $cut ";"]]
} else={
:set current [:pick $cut 0 [:len $cut]]
}
:return ([:pick $string 0 [:find $string $current]]."$name=$value".[:pick $string ([:find $string $current]+[:len $current]) [:len $string]])
} else={
:if (([:len $value]>0) and ([:len $name]>0)) do={
:if (([:len $string]=0) or ([:pick $string ([:len $string]-1) [:len $string]]=";")) do={
:return ($string."$name=$value;")
} else={
:return ($string.";$name=$value;")
}
} else={
:return ($string)
}
}
}
#del key and value to string
:local delKeyValue do={
# :log info "delKeyValue - string: $string, name: $name"
:if ([:typeof [:find $string $name]]!="nil") do={
:local current
:local cut [:pick $string ([:find $string $name]) [:len $string]]
:set current [:pick $cut 0 [:find $cut ";"]]
} else={
:set current [:pick $cut 0 [:len $cut]]
}
:return ([:pick $string 0 [:find $string $current]].[:pick $string ([:find $string $current]+[:len $current]+1) [:len $string]])
} else={
:return ($string)
}
}
#check log for "phase1 negotiation failed"
:local retry
:global l2tpFailures
:foreach index in=[/log find where buffer=l2tp message~"phase1 negotiation failed"] do={
:log info [/log get $index message]
:set retry [:tonum [$getKeyValue string=$l2tpFailures name=[$getIP string=[/log get $index message]]]]
:if (($retry+1)>=$attempt) do={
/ip firewall address-list add address=[$getIP string=[/log get $index message]] list=l2tp_failure comment=([/log get $index message].", added at ".[/system clock get date]." ".[/system clock get time]) timeout=1d
:set l2tpFailures [$delKeyValue string=$l2tpFailures name=[$getIP string=[/log get $index message]]]
} else={
:if ([:len [/ip firewall address-list find where address=[$getIP string=[/log get $index message]] and list=l2tp_failure]]=0) do={
:set l2tpFailures [$setKeyValue string=$l2tpFailures name=[$getIP string=[/log get $index message]] value=($retry+1)]
}
}
}
#clear log
:log info "clear l2tp log"
/system logging disable [find action=l2tp]
/system logging enable [find action=l2tp]
:if ([:len $l2tpFailures]=0) do={
/system script environment remove l2tpFailures
}
:if ([:len [/ip firewall filter find comment="block address that reach maximum l2tp login attempts"]]=0) do={
/ip firewall filter add chain=input src-address-list=l2tp_failure action=drop comment="block address that reach maximum l2tp login attempts" place-before=0
}
}
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #11638 üzenetére
Hát az első részét most nemsikerül beszúrni formázva.. ott a linken értelmesen (csak sikerült)
add action=drop chain=input comment="Drop user that has tried blocked ports" in-interface=ether1-Wan log-prefix=\
FW_Drop_all_from_WAN src-address-list=FW_Block_user_try_unkown_port
# at the bottom of the filter list
add action=add-src-to-address-list address-list=FW_Block_user_try_unkown_port address-list-timeout=1d chain=input in-interface=ether1-Wan
add action=drop chain=input comment="Drop all from WAN " in-interface=ether1-Wan log=yes log-prefix=FW_Drop_all_from_WAN
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
létezik, nálam olyan 2000-2500 környéken van a lista általában.
Csak tanács, örökre nem érdemes senkit se kitiltani, mert váltogatják az ip-t továbbá szolgáltatók mögé is lehet bújni.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Lenne egy kérdésem, LTE képes Mikrotikkel kapcsolatban.
Telenor-os mobilnetem van és nem tudom mi lenne az ideális MTU méret. Ezt csak azért kérdezem, mert előfordul, hogy egyszerűen a csomagok még csak el sem vesznek, de nincs internet elérés az eszközön, majd egyszer csak berobban. Tervben van, hogy a kis 0,8A tápot lecserélem nagyobbra, mert PoE-n adom fel neki kb 30m vezetéken és egy nagy nyereségű antenna is rá van rakva. Most 1424-re raktam az mtu-t, előtte 1480 volt a default.ping 1.1.1.1
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 1.1.1.1 timeout
1 1.1.1.1 timeout
2 1.1.1.1 timeout
3 1.1.1.1 timeout
4 1.1.1.1 timeout
5 1.1.1.1 timeout
6 1.1.1.1 timeout
7 1.1.1.1 timeout
8 1.1.1.1 timeout
9 1.1.1.1 timeout
10 1.1.1.1 timeout
11 1.1.1.1 timeout
12 1.1.1.1 timeout
13 1.1.1.1 56 59 77ms
14 1.1.1.1 56 59 97ms
15 1.1.1.1 56 59 17ms
16 1.1.1.1 56 59 17ms
17 1.1.1.1 56 59 20ms
18 1.1.1.1 56 59 17ms
19 1.1.1.1 56 59 18ms
sent=20 received=7 packet-loss=65% min-rtt=17ms avg-rtt=37ms max-rtt=97ms“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Zwodkassy #11700 üzenetére
Az MTU problémát miért oldaná meg a tápcsere
Jahh látom, össze folytak a mondatok.
Két külön téma a táp és az MTU kérdése.
A tápcsere csak azért érlelődik bennem, mert szerintem kevés neki ez a 0,8A és ebből is fakadhatnak kimaradások (szokott néha csomagvesztés is lenni)[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz bambano #11712 üzenetére
[link]
A hivatalos oldalon 10w és 16w-ot írnak, fingom sincs, hogy itt mi számít attachments-nek, mert USB portja nincs.
Viszont a rá rakott 15 méteres lte kábelnek csak számítania kell, így érzésre az a kis 24v 0,8amperes tápot én nem gondolnám túl combosnak. Sima CAT6 UTP van persze van egy fali csatlakozó, továbbá azért nem vagyok egy profi vég felrakó, bár a hálózati tesztek alapján jók a kötések.Lenry, nem hiszem, ha feltétlenül az eszköz elkezdene újra indulgatni csak-e miatt, nyilván egy komoly feszültségesés megtenné a hatását.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz bambano #11722 üzenetére
Köszönöm!
Nem tudom mi a hivatalos neve az LTE kábelnek, gondolom ez is koax, de egy ilyen antenna van rárakva: [link]MTU-t akkor nem piszkálom LTE alatt a default az 1500. Viszont nekem 1480.. fura. Előbb a tápot cserélem.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
24V a táp, amit az eszközhöz adnak a 18V nem tudom honnan jött a többieknek.
A logokban most ezt találtam:Mivel pont nem rég szintén elment az internet ezért gyorsan meglestem, azért elég fura, hogy ennyi restart-ot nyom az lte modem.
-
amargo
addikt
Ezt is jó tudni, mert a hAP ac2-re tervezek én is antennát rakni, lehet a wAP-ra is fogok.
Viszont egy kérdés, ami most jött szembe, a diego oldala nem jön be Mikrotik alatt:
[link]
ping, resolve visszaadja az ip-t, de utána semmi.
DoH van beállítva (cloudflare-re), fingom sincs, hogy van-e köze hozzá.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.