Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
11hh
tag
Szerintem valami elírás lehet egy 2000$ eszköz nem hiszem napi 60$ nyereséget hozzon. A saját oldalán a napi nyereség 7,5$ körül van.
A gyártó csak jobban tudja mennyi a hasznot tud termelni naponta a saját eszközük, de lehet tévednek.[ Szerkesztve ]
-
adi mester
aktív tag
Jelenlegi árfolyam mellett tudna ennyit, de:
- Megjelenés előtt áll még a termék, csak előrendelni tudsz a gyártótól,
- Előrendeléssel is lehet hogy fél év, mire megkapod a masinát,
- Megjelenés után ezek a gépek le szokták tornázni az árfolyamokat pár hónapon belül,
- Coin stabilitásától / hányan bányásszák / mire váltható / hány asic fog hirtelen a piacon megjelenni és még sok mindentől függ, mennyi idő alatt fog és mekkorát zuhanni az árfolyam.Régebben figyelgettem a témát, de Asic-al bányászni, igazán csak akkor éri meg, ha nagyon hamar előrendelsz, elsők között kapod meg a gépet és 3-4 hónapon, fél éven belül kitermeli az árát, legalább is ez az én meglátásom.
Más:
Ismét elkezdtem számolgatni pár coinnal, kártyákkal, érdemes-e gépet összeépíteni, stb. Nyilván nem, 13 db RX 580 rig hoz 1,7 dollár hasznot kis coinon, 0,15KWh árammal számolva... azt hogy?
0,23 dodó / nap / ETH meg szintén vicc.Korábban a fórumon is, Hardveraprón is láttam olyan hirdetést, ahol bérelni lehetett áramot, számlával, 10 - 20 pár forintért / KWh-ként. Hol tudnék ilyen helyet találni? Hol kellene keresgélnem, ha hosszú távban gondolkodom?
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
warcat
veterán
Mezei embernek csak akkor adnak el ASIC-ot amikor már a belsős időszak vége van és érkezőben az a pont,amikor annyi ilyen gép van működésben,hogy bármikor várható a nehézség olyan szintű megugrása, ami értéktelenné teszi.
Ebből csak akkor lehet hasznod, ha a gyártó óvatosságból nem várja meg az utolsó napokat,hanem akkor értékesíti, amikor van még benne pár hónapnyi profit (ez csak utólag derül ki).
Gondold végig: ezek a gépek gyakorlatilag pénzt nyomtatnak, te eladnád azelőtt, hogy fosni kell attól, hogy még pár hét és nem ér semmit?
EA: It's in the crate!
-
sanzi89
addikt
Ma ennyi a profit, ha tudsz venni ma egy ilyen ASIC-ot, akkor igen, ma ilyen profit várható.
A linkelt shop-okban legelőször a 2019. decemberi szállításból lehet venni, ez 5 hónap legalább. A kriptobányászatban pedig 5 hónap az egy új korszak, minden a feje tetejére állhat, és általában áll is. Képzeld el, hogy mennyire megemelkedik majd a nehézség, ha más is beröffent pár ilyen ASIC-ot.
Általánosságban elmondható, hogy lehet vele keresni, ha az elsők között vagy, akik beüzemelnek egy ilyen gépet, de az ASIC gyártók sem hülyék, "előtesztelik" neked pár hónapot a legjobban jövedelmezőbb időszakban, aztán ahogy csökken a bevétel elkezdik a kiszállítást, és valószínűleg soha nem fog megtérülni a cucc.
Persze kivételek lehetnek, nem vagyok jós, de ez szokott lenni az átlag forgatókönyv.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
11hh
tag
Sziasztok!
Még nem bányásztam semmilyen coint, de felkeltette az érdekelődésem egy bányászgép ami Grin coint tud csak bányászni.
Obelisk GRN1 Mini tényleg ennyi profitot tudna termelni, vagy elírás?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
ZolaMan
tag
Gondoltam ehhez hozzászólok, mert ilyen tápokat alakítok át már évek óta. (mepet és valszeg innen még mások is ismernek személyesen)
A hirdetésben szereplő tápot is én csináltam a képek alapján.Nem kell félni tőle, ez az egyik legjobb táp típus.
Ha már "bányászatra kiépített" állapotban árulják, akkor az azt jelenti, hogy minden szükséges csatlakozás már rajta van, amivel otthoni körülmények között is használhatod. tehát a 220V os villásdugóval, valamint a saját önálló hűtésével együtt.
Egyébként ezeknek a blade tápoknak VAN saját belső hűtésük, nem az eredeti szerver légáramát használja, hanem saját aktiv szabályzott hűtése van.
A ventilátor kis mérete miatt magas fordulaton üzemel terhelés alatt, emiatt a magasabb hangfrekvenciát bocsájt ki, ami emberi fülnek zavaróbb, mint azonos intenzitású, de alacsonyabb frekvenciájú zaj. Így egy térben nem ajánlatos sokat tartózkodni, vagy akkor meg kell oldani a hangszigetelést.Ha a folytonos terhelést 1700W alatt tartod, akkor éveket kibír egy ilyen táp.
A legfőbb előnye pedig pontosan az egyedi ignyekhez méretezett épített kábelezésében rejlik, ami sokkal többet kibír, mint akár egy minőségi ATX táp kábelezése. (pl 18AWG(~6A) vs 1,5mm2(~10A) vezeték).
És van is elég számú minden szükséges csatlakozóból. pl 8-12 kártyás rendszereknél riserenként 6pin-es + minden kártyára is külön-külön.[ Szerkesztve ]
HW/SW/Sim/Mod/OC
-
warcat
veterán
Sapphire Radeon RX Pulse 580 4GB 119€ + ingyen Devil May Cry 5
Na ezért anno mekkora gyilkolás lett volna?
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
őstag
válasz Iginotus #50686 üzenetére
Ebben nincs hűtés és venti, a házban van hozzá csatorna és 10db fémlapátos turbina. Nagyon pici a kresztmetszet és ezért nagyon gyors légáramlat kell neki. Plusz ez nem kapcsolható ki meg be, folyamatosan megy ha áram alatt van, a kimeneti csatlakozója is egyedi. És nincs rajta konektor csatlakozó mert az is a házon van.
[ Szerkesztve ]
If it is not broken then don't fix it!
-
mepet
addikt
válasz Winzsolt #50682 üzenetére
Te jó isten, ennek milyen hangja lehet, szépen a rezonálna a panelház!
Viccen kívül: élőlénnyel egy légtérben, vagy (ha nincs valami extra hangszigetelés, akkor) egy házban nem lehet szervertáp. Elviselhetetlenül hangos. Mármint alapjáraton. Ha felpörög, leviszi az arcodat. Füldugó ajánlott. -
rebb
tag
válasz varmi2 #50684 üzenetére
Szia,
Persze, mert 5562 eladással és 100% pozitívval, majd pont egy táppal fog átverni?
-
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok! Egy Ilyen HP 2450w szerver táppal
megoldható egyetlen 12 kártyás(max 1500-1700w) rig működtetése? A kábelezést meg oldom, csak hogy egyátalán valahogy be lehet e kapcsolni, konkrétan ez a típus használható-e erre. Nem találok sok infót erről.
Eléggé kezdő vagyok csak éppen el kezdtem kísérletezgetni vele, mert az alza olcsón adta az alaplapot
Jelenleg egy EVGA tápról megy a buli egyelőre 4 kártyával, de van még egy kisebb átalakított szerver táp, az még nincs bekötve.
A lényeg: Az egyszerűság kedvéért szeretnék 1db nagy tápot ami bírja az egészet és én szeretném kábelezni, hogy ne gyulladjon ki. -
0528barton
csendes tag
válasz ff-thomas #50675 üzenetére
Üdv, remélem jó lesz az hidd el csak egy kicsit várni kell a miner progira.
Vega 56-ra sem volt jó elsőre semmire aztán hogy elkapkodták...BBT recap 5700 tesztről: https://www.youtube.com/watch?v=1j5WM29ECPk
btw új architektúra...
[ Szerkesztve ]
-
ff-thomas
aktív tag
vááááááá örült a pofám, mikor hazaértem melóból és ott virított az RX 5700 XT. nos.. a teszt eredményt inkább nem publikálom mivel ez új architektúra, a minert is hozzá kell igazítani.. hajrá claymore bácsi
edit: jelenleg kemény 3,5MH/s -et lehet kisajtolni belőle
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Iginotus
addikt
válasz 0528barton #50670 üzenetére
Jól megy a 1660 ti? Nicehash profitabiliti jól adja az adatokat minden algora? Mit bányászok velük most?
Plug and Pray... :)
-
0528barton
csendes tag
válasz 0528barton #50669 üzenetére
Ráadásul ezek nvidia kártyák:
4xGigabyte GTX1660Ti Windoforce OC
3xASUS P106-100
1xASUS GTX1060 6GB 9Gbps
1xGigabyte GTX 1060 6 GB Windoforce OC -
0528barton
csendes tag
válasz sanzi89 #50668 üzenetére
Szia!
Kösz, hogy megosztottad, király, hogy nem volt probléma a 10 kártyával
Btw Biostar TB250-BTC PRO is simán megette a 9 kártyát win 10 education 1809 alatt.
Annak is baráti ára volt ~7,8KHUF
Ebbe még vár pár kártya beépítésre, csak most rig nélküli állapotban van.A polcon csücsül egy Fintech deszka is de nem hiszen, hogy az egyhamar tele lesz pakolva.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #50609 üzenetére
Összelegóztam a két riget, Windws 10 Enterprise 1809 OS és hibátlanul megy a 10 kártya. Semmi gubanc nem volt, részemről ajánlott a lap: GIGABYTE B250-FinTech 7.700Ft-ért pedig ajándék volt, igaz bontott csomagolásút vettem.
-
Iginotus
addikt
válasz shteer #50659 üzenetére
Rémhír, olvasni itt ott hogy az emberek mit gondolnak a NAV-ról. Szerintem az ottani hivatalnokok nem érnek rá ezzel foglalkozni
NAV pl nézi a Fő bankszámládat, arra rendszeres havi jövedelmet, esetit csak ritkán nagyobb összeg esetében.
NAV nak jelent minden Magyar pénzintézet. (bank és zálogfiókok is ha a zálogfiókban magánszemélyként eléred a 600.000 éves pénzbevételt. VATERA is! )Véleményem: (Ha valakinek számít.)
Jelenlegi tudásom szerint Coinbase és Revolut sem jelent Magyarországon. Csak ha a NAV kéri az adatokat, akkor kötelesek kiadni. Addig nem
Mivel külföldön ez nem úgy megy mint itthon, hogy mindenkiről jelentés készül mint annó az ÁVÓ-korszakban. Hanem ha gyanú van akkor szívesen kiadják az adatokat, már ha egy hivatalos szerv kéri
Elképzelt történet! :
NAV megnézi, hogy Jóska Pista tavaly kapott 5 millió nettó jövedelmet.
Vett egy plazma TV-t és kétszer elment nyaralni (igen ezt megnézheti a bankszámládról)Amit nem lát: Hogy Coinbasen van neki 3 BTC-je és bányászott még 2 öt amit átküldött Revolut kártyára, és elvásárolta a külföldi nyaralása alatt, pénzt vett le róla és akár még itthon bevásárolt a Lidliben Teszkóban.
Ez eddig NAV-ot nem érdekli.Na most ha Pista Revolut kártyával lakást venne, és teszem azt hitel nélkül 30 millióért na AZ már gyanús lenne, hogy honnan van neki ez?
Gondolkozzon mindenki egy kicsit Magyarországon élünk, és csak ügyesen
-
Janou
őstag
Srácok
Van olyan wallet ahol tudok mondjuk Euro-t is tárolni? Tehát tudnék váltani BTC-t Euro-ba illetve viszont. Pl. Jaxx-ben van BTC és ETH tárcám és elvileg tudnék egyikből a másikba váltani.
-
Janou
őstag
Nicehash Brazil szerver lehalt... Kénytelen voltam visszajönni az Eu-ra.
-
senior tag
Az új platformon még nem üzemel a bányászás, majd valamikor szólnak, ha bekapcsolták.
És igen, először az US áll át, és majd csak utána az EU.Ezt a posztot kell követni a frissítésekért:
IMPORTANT: Transition to a new NiceHash platformÉpp most tettek közzé egy frissítést;
- az új platformon egyelőre a következő régiókban lehet bányászni: US, HK, JP, BR, IN
- EU-ban egyelőre a korábbi platformon mehet a bányászás
- attól függ melyik régióban vagy, más-más verziójú NiceHash Miner-t kell használnod.
- az átállás több óra is lehet, mire megjelenik gondolom az eredmény a weboldalonÁtnevezték "NiceHash Miner Legacy"-ról "NiceHash Miner"-re.
-
Janou
őstag
Srácok
Próbálta még valaki az új Nicehash-t? Nálam se a Legacy Minerrel se Claymore-al nem látszik semmi fél óra múlva sem... Terméazetesen a progikba az új BTV címet írtam.
-
Gtaati
őstag
válasz Elbandi #50646 üzenetére
Helló!
Nekem elsősorban az euró tálca miatt lenne lényeges és a bankközi árfolyam miatt..., de köszönöm! Azt hogy a Coinbase mit ad ki az ügyfelekről és, hogy ezt melyik országnak teszi meg és hogy, azt én nem igazán tudom, ami biztos, hogy Magyarországon élünk és ezért az itteni törvényeket az adózásra is tekintettel be kell tartani és ez mindenkinek a saját felelőssége.
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
-
varmi2
nagyúr
válasz Gtaati #50642 üzenetére
Nekem is van revolut, én is ajánlom, coint nem lehet utani, de szinte bármilyen fiat pénzben igen, akár magyar forintban is. És ad ingyen kártyát, amivel bármilyen bankautómatól tudsz kivenni pénzt, illetve fizetni a boltokban.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e... A kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e olyan oldalt-szolgáltatást ajánlani, ahová ki tudom utalni pl. Coinbase-ről a coinomat vagy annak árát pl. euróban és ehhez a "számlához" olyan nemzetközi bankkártyát pl. Mastercard alapút igényelni, amivel akár itthon fizikailag vagy ebayen vagy bármilyen online módon tudnék fizetni? Természetesen valami megbízható kellene, ahonnan nem fog eltűnni egyik napról a másikra pénz, illetve a coin..
Köszönöm!
-
Iginotus
addikt
válasz sanzi89 #50639 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, hogy Sima Windows és Játék teszt csak azt az egy hibásnak vélt kártyát. Vagy Furmarkt. Valami nem kerek azzal a kártyával.
ETH alatt eleve ha 24 órán belül 1-nél több rejekted van akkor túlságosan nagy az overlock és vissza szoktam venni.
Random hogy melyik kártya kapja a kiszámolandó blokkot. Rejekted ne legyen az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #50639 üzenetére
Tegnap este óta fut a gép, látszólag hiba mentesen. A kérdéses VGA-ra a hwinfó mutat 243 darab GPU memory error-t, míg a többi 5 kártyánál 0. Incorrect és rejected share viszont nem képződik. Vélemény a VGA-ról?
-
sanzi89
addikt
válasz Iginotus #50638 üzenetére
Lefuttattam a korábban említett memtestCL-t, és az összes kártyámra hibád dobott a Random blocks sor, de csak arra és neten olvasgatva ez valami bug.
Risert kicseréltem, elmúlt a probléma. Még építés alatt a rig, szétszedtem, összeraktam, újra előjött. A megépített rig-ben megcseréltem két kártyát (minden más maradt, riser, tápcsatlakozó, stb.) és most újra jó.
Az amúgy mennyire normális, hogy ETH alatt ugyanolyan kártyákkal, azonos beállítással az elfogadott share-ek számában van szórás? Jelenleg 25 perc futás után jelenleg 9+8+10+7+6+11. A problémás VGA, aminek csak 6 accepted share-je van, igaz most nincs se incorrect, se rejedted share.
-
sanzi89
addikt
Akkor mi a helyzet, ha a vadonat új, dobozból kivett kártya alap órajeleken incorrect share-eket dob? HWinfo-ban nincs Memory Error, de a Claymore folyamatosan incorrect share-eket gyárt.
Ugyanebben a rig-ben mellette a másik 5, ugyanilyen kártya meg hibátlan. Friss vásárlás, küldjem vissza?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Iginotus
addikt
Szolgálati közlemény a Nicehash updatel szerdán. Figyeljetek uj BTC cím fog kelleni új regisztráció stb.
Egyenlőre csak USA. Aztán majd jön EU is.Plug and Pray... :)
-
senior tag
válasz Iginotus #50632 üzenetére
Nekem is van egy watchdog-om. És biztosan működésbe lép, ha kékhalál áll be, vagy ha teljesen lefagy a Windows; ha nem tud kommunikálni a futó szoftverrel, akkor alapból nyom egy resetet.
Sajnos nem tudtam sokat kibogarászni a linkelt oldalból.
Nekem konkrétan ilyen van, eléggé "pro", milliónyi beállítási lehetőséggel. Lehet kicsit túlzás is volt ezt venni...
USB WatchDog
Én az alaplapra dugható változatot vettem. -
Iginotus
addikt
Igen ezek megvannak. DE ha kékhalálba fagy windows ez még attól megy?
Más linuxon használva nem találom a konfigurációt.
Itt van az egész leírása, de sehol sem latálom a config fájlt amiben be tudom neki állítani azokat amiket windowsban is. Ebben van valakinek tapasztalata?Szóval Windowson nem vagyok benne biztos, hogy működik ha kifagy a windows.
Linuxon meg nincs meg a config fálj látom, hogy fut, meg fel is ismeri, de nem tudom beállítani, hogy minek alapján dolgozikPlug and Pray... :)
-
senior tag
válasz Iginotus #50630 üzenetére
Hát ez gondolom beállítás kérdése, hogy mikor mire mit csináljon.
Nekem olyan van, amihez le kell tölteni a gyártótól egy software-t, és abban lehet állítgatni a dolgokat;
- pingeljen egy oldalt
- monitorozzon egy alkalmazást
- egyéb figyelésekÉs megadható, ha x másodpercen belül nem érkezik válasz, akkor mit csináljon; reset, soft restart, egyéb valami futtatása, stb.
Nálam úgy rémlik localhost-ot pingelek és 5 perc kihagyás után reset.
-
Iginotus
addikt
USB-s watchdog működését leírná valaki?
Eddig azt hittem, hogy Pingel valamit a háttérben interneten, és ha az megszűnik resetel,ha az sem jön be pár másodperc múlva kikapcsol.
Na most ha lehúzom a LAN-t akkor ennek be kéne következnie, vagy nem...
Szóval mit is csinál?
Ilyenem van:
QinHeng Electronics HL-340 WatchdogsPlug and Pray... :)
-
fireman123
őstag
Igen ez elhanyagolható különbség, de én a poolon túrt coinra nem wtm által kalkulált értéket néztem, hanem valós kitúrt profitot, és az jóval több volt mint amit a wtm adott arra a coinra és a NH algóra is. Nyilván lehetnek szerencsés és kevésbé szerencsés napok, de én a fentieket tapasztaltam hosszú távon. Mint mondtam nincs bajom a NH-el, kényelmesebb, de ennek fejében kevésbé profitábilis mint egy poolon túrt coin, persze ha az adott coin már nem hoz jól akkor át kell állni másikra, ez persze macerásabb, de hát valamit valamiért.
Janou: nekem nvidia 1070ti rigem van, azzal több lehetőség van NH-en és poolon is több jól túrható coint lehet találni.[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz fireman123 #50626 üzenetére
Ez igaz. Ez is teljesen jogos hogy nem vált hanem bérleti díjat kapsz. A Miningpoolhub a váltós. Bocsi
Én is próbáltam mindkét verziót. Régebben direktbe altcoinokat túrtam, Most kényelmi szempontból NH-n vagyok. Nem sok időm van most foglalkozni vele. Illetve nekem elég egyszerű belőni a kártyákat, mert RX570-el kb csak Ethash-t érdemes tolni meg néha még a Monerot érte meg korábban.
-
james
aktív tag
válasz fireman123 #50624 üzenetére
Megnéztem most én is két 1080ti-re mit ad a wtm. Pool-on 3,95$ a Grin31 (2,35 G/s-el számolva), Nicehash-en 3,89$. A miner ennél kicsit kevesebbet ír, 3,80-3,89$, de kb. stimmel. Ez annyira nem durva különbség, de tényleg kevesebb valamivel. A Nicehash mellett szól talán még, hogy nem vonnak le fee-t az utalások után (váltási költség meg eleve nincs). A tuning és az algó optimalizáls tényleg probléma, ezzel nehéz mit kezdeni. Nálam a leggyakoribb algóra van állítva, de mindenképp kompromisszumos a dolog.
-
fireman123
őstag
Igazából a NH nem vált semmit, mivel csak bérbe van adva a hash kapacitás, azt se tudod, hogy milyen coint túr a riged valamelyik poolon (a NH vevő egy tetszőleges poolra irányítja a megvárolt hash kapacitást), csak azt látod, hogy éppen melyik algó megy a rigeden, azon belül nem tudod melyik coint túrja és azt sem hogy melyik poolon. Így nincs mit váltani, ...bérleti díjat kapsz btc-ben.
Az alábbi rvn poolon pl. 4 NH vevő van jelen az általuk bérbe vett x16r kapacitással.
Az ott kitúrt rvn a vevő addressébe kerül, a vevő a NH-nek btc-ben fizet a kapacitásért, a bérbeadó (te vagy én) meg a NH-től (nyilván alacsonyabb) "bérleti díjat" kap szintén btc-ben, tehát semmiféle váltás nem történik.
A NH egy hash kapacitás közvetítő (bróker), btc-ért adja-veszi a hash-t a vevők és eladók között, azt se tudja ki mit túr éppen, de nem is érdekes ez, ..és mivel ez egy online piactér, ezért nyilván drágábban adja mint veszi, ezért sosem lehet gazdaságosabb NH-en a túrás egy poolon történő coin túrásnál.Az meg nem egyértelmű hogy mi a jobb, átváltani btc-re vagy altcoinban tartani a kitúrt mennyiséget. (van amikor a btc megy jobban, van amikor az altok, ..ezt nyilván mindenki maga dönti el, ....úgy mint kereskedéskor is, hogy éppen mit vesz vagy elad)
Amúgy van pár pool ahol egyből lehet váltani a kitúrt coint általában btc-re, ltc-re, eth-ra (választás szerint,) ...és sok olyan is, hogy a kitúrt coin automatikusan kiutalásra kerül egy exchange-re (ahol magad válthatod amire akarod), ...pl amit említettem fentebb az éppen most túrt coint, azt is közvetlenül binance addressre túrom, ahogy elér egy meghatározott db számot megy a kiutalás automatikusan és landol a binance számlámon az éppen túrt coinban.[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz fireman123 #50624 üzenetére
Ez így van. + még valami a NH mellett, hogy automatikusan váltja BTC-re. Ez amikor megindult az ETH mélyrepülése (volt az ETH\BTC arány 0.1 is) akkor nagyon jó lett volna azonnal váltatni.
-
fireman123
őstag
Persze, amikor kezdtem (akkor még egy bat file megírása is gondot okozott, ...persze most sem vagyok profi ) én is voltam a NH-en, valóban voltak felszúrások amikor jobban hozott (pl tavaly nyáron x16r és lyra2rev2, de ez általában hetente 1-2 alkalommal pár órán át tartott.
Az algó automatikus váltogatása elvileg optimizálja a hozamokat, DE ami jó oc az egyik algóhoz az nem jó a másikhoz, ezért egy "átlagos-kompromisszumos" oc-t kell alkalmazni, ami végülis nem ideális egyik algóhoz sem, tehát NH-en nem lehet kihasználni a gpu-kban rejlő lehetőségeket, nem úgy mint egy konkrét coinnál.
Mindenki maga dönt, hogy egy kicsit több időt szán rá (és mindig konkrét coint túr, amit lehet hogy 1-2 hét után már nem éri meg és keresni kell valami mást) vagy rááll a NH-re és azzal nincs gond.
Csak egy konkrét példa:
Most a rigemre a wtm ezt adja:Most éppen egy CuckooCycle algós coint túrok ami az elmúlt 24 órában 8,75$ profitot hozott (nem kalkulátorral nézve, hanem a kitúrt coin db számot és annak árát, persze levonva az áramköltséget, .....ez a coin persze nincs benne a wtm listájában ), ...és ha megnézzük a NH CuckooCycle algót a wtm listában, akkor ott csak 3,57$ profit van, tehát több mint dupláját hozza a konkrét ugyanolyan algós coin.
Viszont pár napja 1 hétig egy igazi shittcoint túrtam aminek még ára sincs (még nem jegyzik egyik tőzsdén sem), két hete indult, persze nagyon alacsonny diffel, 1 hét alatt kijött 1 millió db coin, ...ezt eltárolom aztán 1 év múlva meglátjuk lesz-e belőle valami, vagy megy a kukába, ...ekkor nyilván buktam egy hetet, de az is lehet, hogy bejön.
Szóval vannak a NH-nek is előnyei, leginkább, hogy kényelmesebb, nem kell coinokat keresgélni, egyszer beállítja az ember és megy. A coin túrás meg időigényesebb, de jobban hozz.[ Szerkesztve ]
-
james
aktív tag
válasz fireman123 #50622 üzenetére
Egy algót nézve ez valószínűleg így van, de a NH folyamatosan átvált az épp legjövedelmezőbbre, ami valamennyit javít az összképen. Emellett ott vannak a kiugrások, a normál ár 2-3 szorosáért. Mostanában pl. a dagger (ETH) csinálja azt rendszeresen, hogy kb. 2 óránként megugrik 3-5 percre. Egyébként nem tudom pontosan ez kinek éri meg, de úgy tűnik kicsit árverés szerűen megy a licit a bányászok haspower-jára. Ha pl. az ETH megugrik, akkor a többi algón leesik a hash, mert sok miner átált ETH-ra, ez pedig valamennyire kihat a többi algó árára is. Aki többet fizet, az kap több hasht. Általános Hype esetén ez eléggé megdobja a bevételeket. Ezzel együtt nem agitálok a Nicehash mellett, de annyira nem rossz szerintem. A Pool módszer persze eléggé más világ, annak is megvan a varázsa, főleg ha sikerül beletrafálni egy jó startup coinba.
-
fireman123
őstag
Azt azért ne felejtsétek el, hogy a NH-nél mindig jobban hozz (nem kicsit!) ha a konkrét coint túrod poolon, hiába hozza a wtm a lista elejére a nh algókat (próbáltam jópár coint és nh algót összehasonlítva), nálam mindig a konkrét coin nyert,....csodák ugye nincsenek, a NH-nek is élni kell valamiből
-
madpapa
senior tag
Tudom nem ide illő. Régen Séfbácsi csinálta a WIN7/10 frissítésekkel tuningolt telepítőket. Valami hasonlóról tudtok? Ha privátban megírjátok, megköszönöm!
-
james
aktív tag
válasz wolfhgb #50611 üzenetére
Szia,
Nálam a 1080ti Grin31-et jelenleg 1,76$ körül bányászik a Nicehash-en. Power limit 56% kb. 140W / Nbminer 23,2. Mostanában leginkább a Grin31, Grin29, esetleg Beam vagy X16r a legjövedelmezőbb. Tegnap egyébként sokkal jobb árfolyamok voltak, ma némileg (durván) beomlott a chart, de még így sem rossz. A Nicehash kalkulátora egyébként hajlamos 100% power limittel számolni, de jellemzően tévedni szokott a hash értékekben. A Grin31-re pl. 0.7 G/s-t mond 100%-on, pedig valójában 1.18 G/s 56%-on. Itt arról lehet szó, hogy közben frissültek a minerek és ennyit javult a termelékenység. -
shteer
titán
válasz 0528barton #50616 üzenetére
Egy valszeg ehhez kevés. Semmi sem utal erre.
Viszont hirtelen lett 50M $ terher valahonnanszerintem jónak tűnik..
-
0528barton
csendes tag
igen,most egy érdekes kérdés, hogy mi lesz az altokkal milyen irányba mozdulhatnak az árfolyamok?
eddig valszeg az altokból öntötték bétécébe........ -
ff-thomas
aktív tag
válasz Obliterátor #50577 üzenetére
@Obliterátor, korábbi kérdésedre ismét egy válasz:
vg.hu -ról -> "Mati Greenspan, az eToro elemzője elmondta, a bitcoin napok óta nyeresége annak köszönhető, hogy a Facebook bejelentése miatt megnőtt a lakossági befektetők bizalma a kriptovaluták iránt, mivel azt látják, hogy már a nagyobb cégek is érdekeltek a blockchain technológián alapuló digitális fizetőeszközök kibocsájtásában."
Nem befektetési tanács, és nem tükrözi 100%ban az én véleményemet arról, hogy miért nőtt kriptók ára az elmúlt időszakban. De véleménye ugye mindenkinek van és ki nem sz** le az enyémet
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
0528barton
csendes tag
válasz sanzi89 #50609 üzenetére
Szia!
Ha 2x5 kártyád van és összerakod egy rigbe, akkor ha bármilyen gebasz van - szerelés, letarolja véletlenül egy windows update, áramszünetet kap és a hdd szemetes lesz - akkor esélyesebb, hogy az egész cucc áll és nem termel.
Ezért is volt eddig inkább 8as rigem.
Amúgy pedig úgy tudom, hogy a win-nél a 1809-es verzióval már nincs 8 gpus limit.
Majd kiderül, hogy ez igaz-e mert konkrét linket nem találok, de talán BBT beszélt erről egy videóban.Illetve nekem is van egy zsír új fintech alaplapom és egy btc proba pedig már van 8 gpum és a cél, hogy 12 legyen, mert ezek alapján úgy gondolom, hogy már lehetséges winfos alatt is.
Ha meg nem akkor linux lesz rajta.
Ami szerintem még jó kiindulási alap, ha olyan lapot veszel amiben van minimum annyi pcie lane mint amennyi kártyát tennél bele. És Te pont ilyen lapot verttél.
Ezért is jó választás szerintem a fintech meg a btc pro is mert mindkettőben B250-es chipset van.B250:
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/98086/intel-b250-chipset.htmlEzért volt szopó szerintem pl a mining expert B250 mert 19 pcie van és csak 12 lane.
Gondolom ezért ment csak ugy, hogy 8 gpunak mining gpunak kellett lennie.De javitson ki bárki ha valamit rosszul gondolok.
Ja és első mindig a bios update a deszkán.
-
wolfhgb
aktív tag
Üdv, az nh kalkulatora szerint 50ft os villanyar eseten jelenleg egy 1080ti kari havi 48$ nyereseget termel. Ezt vajon hogy sikerül neki kalkulalni, amikor valójában napi 0.9$ a teljes produktum?
-
sanzi89
addikt
Windows alatt hány kártyás AMD riget lehet összerakni? Olvasok olyanról, hogy AMD oldalon csak 8 kártyát kezel le a rendszer. Ez valóban így van, tapasztalta valaki ezt a korlátot?
Gondolkozok azon, hogy a két 5 kártyás rigemet összerakom egy géppé egy GIGABYTE B250-FinTech alaplappal (más nem is kéne venni), de nem tudom, hogy miként menne Windows 10 alatt a 10 kártya. 5 darab értelem szerűen megy, mint a kisangyal."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
milszab
senior tag
Nálam win7 megy. Kevesebbet eszik mint 10-el és amúgy sem jön be a 10. Szóval nálam mennek szépen.
-
mepet
addikt
válasz varmi2 #50603 üzenetére
Win7-nél régen nem volt ilyen menüpont, az biztos. Feltételezem most sincs, ez a gond.
Régen win7-en hackelt drivert használtunk, mert a blockchain driver bugos volt, a később megjelentekből meg egyszerűen hiányzik a compute mode beállítási lehetőség. Azóta talán jelent meg új blockchain driver, hátha az már jó, passz, naprakész infóm nincs. Én a plusz bonyodalmak miatt jó ideje mellőztem a win7-et. Francnak sem hiányzik a 6xGPU_mod, az atikdmpatcher és a 6xGPU_mod összeakadása, a compute mode kapcsolhatatlan driver meg a többi szívás.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Assetto Corsa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LEGO klub
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Akvarisztika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Micro Four Thirds
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest