Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
melkah
tag
Ujra in stock a ledger nano s, csak a karacsonyi kisopres utan durvan elszalltak az araik.
A fura, hogy az arban benne van a posta koltsege, de ha tobbet rendelek, akkor sem lesz olcsobb a /db ara.
Varhato szerintetek, hogy lesz mostanaban megint learazas naluk, mint black frieday idejen volt ?
Illetve tudtok jobb forrast a gyari oldalon valo rendelesnel, ar szempontjabol esetleg ? -
Bathalsar
aktív tag
Tegnap kikapcsoltam az integrált videokártyát (Asrock H81 Pro 2.0 BTC), majd a háromból az egyik RX 570-re kötöttem a monitort, később a HDMI dummy-t (ezek nélkül nem indult a gép).
Arról már korábban olvastam, hogy az RDP bele tud harapni a sebességbe, ez jelentkezik is. Azonban RDP nélkül is veszített a kártya kb. 2 MH/s-t, ami azóta sem jött vissza. Ez ilyen, és el kell fogadni? Vagy van valami trükk?
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #42146 üzenetére
Olvasd már tovább légyszíves a következő mondatot is.
"Te melyiket választanád, ha használt tápot kellene venned - az ugyanannyi idős és teljesítményű platina vagy gold szabványút, ha ugyanannyi a kettő? És ha csak 1.000Ft-tal drágább a platina? És így tovább, már a rezervációs ár fogyasztónként, a Platinum táp jobban tartja az eleve magasabb árát/értékét."
(az a "már" "más" akart lenni)"Természetesen van egy árkülönbözet, amint belül az ember elgondolkozik a platinán."
- Ez volt az alapkoncepcióm, kiegészítve azzal, hogy "a legtöbb esetben nem éri meg a pluszköltséget, nem is beszélünk róla, mivel a prémium terméknek általában nagyobb arányú az amortizációja."[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Tovább finomítottam a beállításokon, alég durvusz már a hashrate/w mutató:
6x EVGA 1070Ti
Claymore v11.0
RAM: +700
GPU: -100 MHz
TDP: 60%
Telj.: 192 MH/s
Fogyi: 680W konnektorból
Hőm.: 50˙C6x MSI 1070 Armor OC
Claymore v11.0
RAM: +625
GPU: -100 MHz
TDP: 60%
Telj.: 188 MH/s
Fogyi: ?W konnektorból
Hőm.: 55˙CEjj, de jó lenne látni most mit fogyaszt az Armor-os rig. Sajnos csak egy mérőm van és nem akarom átdugni, mert le kell lőnöm mind a két gépet akkor. Azt tudom, hogy -50 MHz és 65% TDP mellett evett 770-et. Most olyan 700-720W körül lehet. Egyébként nem tudom, hogy most mitől érzéketlen ennyire a teljesítmény a lefojtott GPU órajelekre, mert korábban már érezhető csökkenés volt itt...
szerk.: #42193: Linux alapú OS-en tudtommal nem gond.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Reggie0
félisten
válasz peetersonn #42187 üzenetére
-
peetersonn
csendes újonc
Sziasztok! Nem tudom jó topichoz írok e, de azért felteszem a kérdésemet. Remélem akad valaki jártas személy, aki meg tudja válaszolni.
Maga a bányászat nem gond, már megy pár hete egy kisebb géppel (egy 1070ti és 980ti). Viszont ez most jött csak velem szembe, hogy a NAV-nál a bányászott pénzből 37%-ot be kell fizetni és el kell számoltatni.
A másik dolog pedig, hogy én külföldön élek, a gépet pedig az egyik haveromnál hagytam, mivel otthon nem ért hozzá senki, az albérletbe meg nem tudom hova tenni. Magát a pénzt is a külföldi kártyámra utalnám ki, így legalább a plusz váltásdíjat is megúszom, amivel számolnom kell.
A kérdésem végül az lenne, hogy így is kell otthonra adóznom, vagy csak külföldön, vagy így érvényét veszti az adókötelsségem, mert egy másik országban termeltem ki azt a pénzt? (Egyébként a krakenre gyűlik a lóvé, ami nem az én nevemen van.) -
AAntii
őstag
Lehet már tudni valamit, hogy mikor jönnek az asicok eth, cryptonight, equihasre?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
#!/bin/sh
csendes újonc
Most olvasom, hogy gondok vannak a MPH-al autoexchange terén....remélem mihamarabb visszaáll a rend.
-
aleister
veterán
Az a 6 GB-s GTX 1060 lesz, ami meg jóval drágább, mint ami a felsorolásban szerepelt 300 SOL.t kímélő használat mellett nehéz elérni a 3 GB-s verzióval. Az ETH alatt megszokott powlimmel nekem 265.öt tudtak. A 300 már max közeli.
Asrock H110 pro BTC+ lapot hajtok. Riseren kívül semmiből sem kell plusz.
(#42182) szazbolha
De még mennyire, hogy jók.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
2 x RX 560 - 28.4-30.2 MHs (ETH), 280-360 SOL, 90-130 TDP., 80-90k
GTX 1060 non Samsung - 17-20 MHs (ETH), 260-290 SOL, 120 TDP., 75-85k
GTX 1060 Samsung - 24.2-25.1 MHs (ETH), 260-290 SOL, 90-130 TDP., 85-95k
RX 570 - 26.5-29.5 MHs (ETH), 260-300 SOL, 120 TDP., 90-110kAz RX 570-ről nincs tapasztalatom, a neten olvasottak alapján írtam pár közelítő értéket. Azért jó az RX 560, mert a minimum értékek miatt (14.2 alatt még egyik sem teljesített, de sanszosabb a 14.5, és egyes példányok 15 MHs felett is mennek) nagyon jó garantált hashrate-et hoznak. Ráadásul létezik belőlük 45 TDP-s, tápcsati nélküli verzió, amivel a mezőny legjobb fogyasztású modelljévé lépnek elő.
Ugyanez igaz egyébként a 1050 Ti-re is. Kár, hogy az most jóval drágább.(#42161) Janou
Az így jó. Ha belegondolsz, akkor van valójában szükség a védelemre, ha el akarja valaki illetéktelen utalni a pénzecskéd, ha csak nézegeti, az nem para.(#42177) Tison
+1[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Swiftmendi #42175 üzenetére
Ha a NAV-nál dolgozol,. akkor bocsánatos
-
Swiftmendi
tag
válasz CoDWaW07 #42172 üzenetére
Hát kb heti 48 óráról lenne szó, de ha tényleg csak ennyit hozna "ingyen" áram mellett, akkor lehet csak beleásom magam kicsit és megnézem hogy működik ez, aztán abbahagyom.
Ha már itt tartunk, azt tudom hogy régen procival bányásztak. Létezik proci+kari bányász combó?
Habár gondolom megkapom erre a választ ha utánanézek itt a dolgoknak.(#42171) Danex nem a szüleimtől lopom az áramot természetesen a cégemtől
-
szazbolha
addikt
válasz Swiftmendi #42169 üzenetére
Nicehash-ra regisztrálj be és egyből menni fog. Semmi macera. Keress rá ebben topikban a VGA-d típusára és annak megfelelően állítsd be. AZtán késöbb lehet kényelmetlenebb megoldásokkal is próbálkozni.
Vagy írd le mid van és biztos mondanak egy közelítő beállítást.
Ha ingyen áramom lenne már a kocsimat is eladtam volna hogy VGA-t vegyek belőle.... -
CoDWaW07
őstag
Hali!
Attól függ!
Ha érdekel a téma, akkor ha 0-ft-ot hoz, már a tapasztalat miatt is megéri elkezdeni a dolgot, de ehhez elég sok szíváson és olvasgatáson kell keresztül menni mire sikerül.Először azt ajánlom, hogy olvasgass utána legalább a legfőbb coinoknak, a lényegüknek, stb, és utána érdemes a bányászat után érdeklődni.
Amúgy az összefoglalót is ajánlom, a legfontosabb információkat elég jól leírja.
De röviden: 1 db GTX 1080-al jelenleg 2.5 dollár/nap körül alakul a max bevétel, de ehhez 0-24-ben kell hogy menjen, amit azért érdemes megbeszélni az ott lakókkal is.
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Danex
addikt
Morálisan nekem nem adja, hogy a szüleimet "lopjam" ,de ha nem ez a helyzet akkor nem szóltam.
Ingyen áram mellett nyilván minden megéri, pontosabban te dontod el, hogy havi 5-10-50$ megéri-e. De ezt neked kell kiszamolnod.
-
lacos001
senior tag
Akár ingyen van az áram, akár nem...a leirtak alapján semmi értelme.
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ha ingyen van az áram(nem én fizetem) akkor meg e éri a játékos gépemmel napi pár órát bányászni? És ha igen akkor hol kell ezt elkezdeni? Nagyából vágom mi is az a bitcoin, de a bányászásáról nem tudok sokat.
-
olle
senior tag
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
vizimento
senior tag
Akik még beragadtak ZCL-be:
Csináljunk egy ZCL airdrop-ot!
Előtte pár nappal 100USD felett eladjuk
Még egy shitcoin ide vagy oda már nem számít...
De hogy ON is legyek: az új coin is bányászható lesz[ Szerkesztve ]
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
szazbolha
addikt
válasz Bathalsar #42135 üzenetére
Szerintem nincs értelme kinyitni. BIOS mod után nekem a két verzió szinte ugyanazt a hasítást adta. Mindkettő Sapphire volt/van, a gyári órajelek is alig tértek el.
De... mindig van egy kakuktojás. egy XFX 560 amit az egekbe lehet húzni. Igaz csak 10%-al hasit többet mint Sapphirok, de érdekes hogy ekkora különbségek vannak. -
#!/bin/sh
csendes újonc
Igaz...
Akkor úgy mondom, hogy az elmúlt 3 nap alatt felére esett a bevételem MPH-n.
Nvidia equihash alapon.
Senki nem túr rajta ? -
#!/bin/sh
csendes újonc
Gyerekek mi a fene van itt ?
Mi lesz az equihash-al ?
Nvidia vonalról nézve az elmúlt 1 hónap....elmúlt hét....... de leginkább az elmúlt pár napban már elmegy az ember kedve az egésztől.
MPH-s vagyok az elejétől és nagyon szomorúan látom, hogy a fenntartási költségekért kell lassan üzemeltetni.
Év elején 0,5 körül is akadt a normalizált nvidias profit ez most 0,3 alatt van.....
Február elején 3x annyi volt a profit mint ma 2018. március elsején !?
What a fu@k ?
Ennyire bekavar a fork ez hihetetlen.
Lassan ethash alapon kell dolgozni ez meg szégyenPlatinum vagy gold ? .....hát ezen most nem aktuális szerintem gondolkodni
[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz Dr. Romano #42148 üzenetére
Akkor hol tárolod a cuccokat?
-
Janou
őstag
Srácok
Erre a kérdésemre tudtok mondani valamit? [link]
-
aleister
veterán
"Te melyiket választanád, ha használt tápot kellene venned - az ugyanannyi idős és teljesítményű platina vagy gold szabványút, ha ugyanannyi a kettő?"
Ez volt az alapkoncepciód. Erre írtam, hogy ugyanolyan ár és teljesítmény mellett nyilván mindenki a platinát venné, de nem kerülnek ugyanannyiba. Természetesen van egy árkülönbözet, amint belül az ember elgondolkozik a platinán. Ki lehet fogni jó vételt, de egy ideje már alaposan követem a táp árakat, és nemigen volt olyan eset, ahol megmutatkozott volna, hogy jobban tartja a platina táp az árát. Maga a tény, hogy a boltban, újként többe kerülnek előrevetíti, hogy többet is fog esni az ára a használt piacon.
(#42143) tisn
Már minél rosszabb?[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #42130 üzenetére
Nem akarod megérteni, amit írtam.
Van egy Gold és egy Platina táp eladó, mind a kettő használt. A vevő megnézi mindkettőt, van egy-egy belső rezervációs ára, amit fair árnak gondol értük, amennyiért megvenné - a goldra is és a platinára is. A platinánál ez magasabb - mivel prémiumabb, drágább volt, jobb, stb.
Ha a használt árak közötti különbség nem kisebb, mint amikor az eladó vette újkorában, akkor jobban tartotta az árát, megérte azt választani. Ugyanez igaz minden számítógépalkatrészre - csak mivel ez a legtöbb esetben nem éri meg a pluszköltséget, nem is beszélünk róla, mivel a prémium terméknek általában nagyobb arányú az amortizációja."Mind a vga-nál, mind az SSD-nél van olyan jövőbeni állapot, amiben a nagyobb kapacitású jobb. Tápnál nincs.ilyen. "
Ha a tápnál nem lenne ilyen, akkor miért venné bárki a drága, Gold, Platinát? Azért, mert nagyobb eséllyel talál azok között olyat, ami megbízható és jó sok évig. Ugyanez igaz a használt tápokra is (de nem csak Gold-Platina összehasonlításban).
Tök jó, hogy vettél egy 1600-as Gold tápot és nem a Kolinket (én is azt vettem volna inkább), de ennek semmi köze az elméleti példához, mert alapból két külön kategóriát hasonlítasz össze.
Ha ugyanannak a márka/típusnak lett volna 1600-as Platina modellje, azt megvetted volna +2k-ért? Vagy +5k-ért? Vagy +10k-ért? Biztos van egy határ, amin belül még elgondolkoztál volna - és én erről beszéltem. -
shteer
titán
hiánypótló!!!
szerintem jónak tűnik..
-
L4mie
veterán
Urak és persze Hölgyek!
most hogy a ZCL forkkal én személy szerint így megjártam ránéztem az ETC forkra, hátha felkészültebben tudok indulni.
Eddig ennyi infót találtam: [link]
Más ki tud belőle hámozni valamit, hogy a linkelt walleten felül esetleg van olyan váltó ahol megkapjuk az airdoppolt Callisto-t?[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Bathalsar
aktív tag
B vagy C verzióként én is RX 560-akban gondolkodtam, 6 db. Ráadásul 560D, mert bátor akartam lenni, és kinyitni módosított BIOS-szal a letiltott CU-kat.
Tegnap beszereltem a 3 db RX 570-et, és a maradék három helyre újra elővettem az ötletet. Csak azok a fránya árak...
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Yany
addikt
Nagyon sokáig 300~325 EUR között megvásárolható volt a Platimax 1700-asa, ami platinum. Én már belecsúsztam éppcsak a 380 EUR-s árába sajnos, de annyiért azt gondolom az egyik legjobb vétel a 10db PCIe csatijával és extrém megbízható üzemével. Persze mid/low-end righez tök felesleges.
Mondjuk szépen csökken megnt az ára, már 350 környékén beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Egy kis report:
Átálltam NiceHash - EthHash-re és az alábbiak szerint mennek most a 1070Ti-k:
Claymore v11.0
RAM: +700
GPU: -50 MHz
TDP: 65%
Telj.: 192 MH/s
Fogyi: 730W konnektorból
Hőm.: 54˙C[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Akkor kb egyről beszélünk.
Az RX 550/560 vonulat egyébként méltánytalanul mellőzött a bányászok körében. Én is üzemeltetek RX 560 riget. Igaz épp most számoltam fel a 10-ből 6 kártyát, de sajnos helyhiány állt elő, és nem akarom, hogy üresben álljanak. Akkor már inkább eladom őket.
(#42122) cuko
Ha egy árban lenne, akkor természetesen a Platinum-ot venném, de nincs egy árban. Most vettem használt 1600 wattos Gold-ot 50-ért, pont 50-ért volt fent 1200 wattos Platinum is. Ráadáusl úgy, hogy az előbbi egy tesztekben igen jól szereplő Enermax, az utóbbi, meg egy bukdácsoló Kolink volt. Kevesebb pci-e csati, stb-stb.Szóval, ha azonos teljesítmény esetén egy árban lenne a kettő, akkor igazad lenne, de nem így van.
-
mepet
addikt
válasz aleister #42113 üzenetére
Stimmel amit írsz, csak kicsit túlgondoltad.
Én csak annyira utaltam, hogy kevesebb a Platinum táp, mint a gold, így a használtpiacon könnyebben/drágábban lesz eladható. Ebben hasonlítanak a példaként felhozott kártyákra. Nyilván léteznek más szempontok is, melyeket ha figyelembe veszünk, akkor nem helytálló a hasonlat...A fentiek fényében kétlem, hogy lehetne értékállóságról beszélni ebben az esetben.
Akkor egy teljesen más példa hasonlat az értékállóságra. Konkrétabban arra példa, hogy a ritkább hardver értékállóbb:
Kb fél éve vettem RX550/560/460 kártyákat. Igen, amikor az RX470-570-ek már marha drágák voltak, az 550/560/460 még olcsó volt. Pedig akkor is jobban hoztak (arányaiban is) az RX470-ek. Kb senki nem bányászott ilyen kártyákkal akkoriban, olcsók voltak és elérhetőek. Én pedig azért vettem inkább ilyen kártyákat, mert tudtam, hogy senki nem vesz ilyeneket. Tehát ritkábbak. És tudtam, hogy a ritkább hardver értékállóbb. A számításom bejött, kb. dupláztak (az RX550 4GB 25ezer volt, az 560 4GB 35ezer, mikor vettem) Miért tudott arányaiban kétszer-háromszor akkora árnövekedést produkálni a szarabb kártya, mint a jobb és hatékonyabb? Mert ritkább volt.Más: a "3GB hátrányba kerül" elmélethez még egy gondolat: én eddig 90%-ban equihasht bányásztam az 1060-asokkal, nem igazán zavarna, ha nem lehetne vele ETH-et bányászni, mikor már most sem éri meg. (Legalábbis nálam a nem samsung ramosokkal biztosan nem éri meg a dagger-hashimoto.)
-
zsolti_20
senior tag
válasz shteer #42121 üzenetére
40000MB a virtuális memória mérete jelenleg.
Most kaptam egy hiba üzenetet a bányász programból:
"temperature control thread hangs, need to restart miner!"Aztán 2 percre rá egy újabbat:
"socket was closed remotely (bypool)
eth connection close, retry in 20sec"Kicsit vicces mert a kártyák hőfoka nem megy 55fok fölé sem... De mégis úgy tűnik mintha hőmérsékelt probléma lenne. Ventik leállnak, fogyasztás leesik 200w-al, mintha a VGA-k az órajelet vennék vissza a hőmérséklet csökkenés miatt.
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #42115 üzenetére
Dehogynem - szimplán mert prémiumabb.
"Nem lesz olyan szituáció, hogy 2-3-4 év múlva valamiért a Gold táp nem alkalmas a feladatra, mint ahogy egy 1060 3 GB ETH bányászatra."
Te melyiket választanád, ha használt tápot kellene venned - az ugyanannyi idős és teljesítményű platina vagy gold szabványút, ha ugyanannyi a kettő? És ha csak 1.000Ft-tal drágább a platina? És így tovább, már a rezervációs ár fogyasztónként, a Platinum táp jobban tartja az eleve magasabb árát/értékét. -
zsolti_20
senior tag
-
tisn
addikt
válasz CoDWaW07 #42117 üzenetére
igen, en is csodalkoztam, hogy van belole nekem az auto exchange-n, holott tegnap mar csak a btcgoldot turta
bar tul sokat nem hoznak a 3. hely a wm szerint mar az eth, 19MH/s-el es 1$-os nyereseggel14 kartyaval 800$-alatt jar a havi bevetel projekcio, akkor mar 8 havi megterulesnel jar a 2 rig
-
CoDWaW07
őstag
Lesz az még kevesebb is
Szerintem le megy 2 dollár környékére, aztán annyi. De azért érdemes begyűjteni majd párat belőle, hátha később megint felnyomják az árfolyamot.
De jelenleg így is az egyik legjövedelmezőbb Whattomine szerint, mert nagyot esett a diff
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
tisn
addikt
zcl 22$? durva
-
aleister
veterán
Ezzel nincs is baj, de én arról beszéltem, hogy a tápnál nincs olyan paraméter, ami indokolná az értéktartást. Egy vga-nal van. SSD-nél is.
Mind a vga-nál, mind az SSD-nél van olyan jövőbeni állapot, amiben a nagyobb kapacitású jobb. Tápnál nincs.ilyen. 5 éve is 90% hatásfok volt optimális terhelés mellett az elvárás a Gold tápoknál, 92 pedig a Platiniumnál, és 5 év múlva is ennyi lesz a szabvány. Nem beszélhetünk az idő előrehaladtával új, nagyobb igények megjelenéséről.
Egy vga-nál igen. Textúraméret, felbontás, DAG méret növekedés. Egy SSD-nél az írási ciklusok miatt pedig csökken az élettartam.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
cuko
aktív tag
válasz aleister #42113 üzenetére
Nem az a lényeg és főleg nem csak a bányászat. Általános értéktartás.
Ha 1-2 év múlva felkerül a használt piacra 4GB ramos és 8GB ramos kártya ugyanolyan típusból, melyik kel el nagyobb eséllyel, nagyobb összegért? Erre írta mepet is, hogy vagy bejön vagy nem - pl. ha drágább a 8gigás 20k-val, akkor kérdéses, hogy későbbi eladáskor a használt árak között is lesz-e 20k különbség.
De ugyanez igaz minden alkatrészedre is - SSD-nél nagyon szépen látszik szerintem, 60 vs 120GB-nál, alig olcsóbb a gagyi 60-as, mint a gagyi 120-as, de a gagyi 60-as reálisan sokkal kevesebbet fog érni később. A bányászatnak nincs túl sok köze hozzá direktben.
De ha veszel most egy Samsung S9-est vs S8-est, az S9-es nagyobb eséllyel fogják megvenni 2 év múlva. -
aleister
veterán
Ezzel kicsit vitatkoznék.
A nagyobb fedélzeti memóriával szerelt kártyáknak ténylegesen van értelme. Noha az említett 4 vs 8 még pont rossz példa, hisz a 4 GB DAG határ is messze van még, valamint játékok alatt is csak minimális előnye van a 8 GB-s verziónak, ellenben a GTX 1060 3 GB-s verziója már belátható időn belül hátrányba fog kerülni a 6 GB-sel szemben.Ellenben egy táp sosem fog ebből a szempontból elavulni. Ha adott egy ugyanolyan gyártótól, évjáratból származó -mondjuk- 1000 wattos Gold valamint Platina besorolású tápod, és az optimális terheléshatárokon belül használod őket, akkor az évek múlásától függetlenül ugyanúgy az említett 1-2% hatásfokkülönbség fog fennállni. Nem lesz olyan szituáció, hogy 2-3-4 év múlva valamiért a Gold táp nem alkalmas a feladatra, mint ahogy egy 1060 3 GB ETH bányászatra.
A fentiek fényében kétlem, hogy lehetne értékállóságról beszélni ebben az esetben.
-
CoDWaW07
őstag
válasz zsolti_20 #42106 üzenetére
Na az szép
Szerintem írj a gyártónak, lehet hogy a te eseteddel fogják reklámozni mostantól
Még szerencse hogy tényleg jó minőségű, különben simán leéghetett volna az egész gép, mert a rosszabb tápok viszik a gépet is magukkal az örök bitmezőkre, ha elromlanak..
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz aleister #42105 üzenetére
Nem éri meg, semmilyen szinten. Normál felhasználásra persze lehet előnye minden %nak, de ott sem a spórolás okán elsősorban, max. ha passzív üzem a cél, ott nem mindegy, mit fűt el veszteségként pl. Viszont elég sokan belefutnak coil whineba ezekkel, szóval a nagy csendhajhurászás is bukós lehet.
Én is inkább vettem Gold 1300Wot, mint Platina 1000 kivitelt azonos áron..500Wig elvan passzívan ez is -
aleister
veterán
Ha már táp téma, szerintetek megérik a felárat a Platinum besorolású tápok? Optimális terhelés alatt (40-70%) gyakorlatilag 1-2% előnyük van hatásfokban a Gold-okhoz képest. Kb 92 vs 94%.
Pl 1000 wattos táp esetén, 500 watt terhelésnél ez óránként 510 watt dift jelent. Ami éves szinten 1577-3154 forint megtakarítást von maga után. Ellenben a platinák felárát megkérik rendesen.
Vagy van esetleg valami, amit nem vettem figyelembe a számításkor?
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz AAntii #42102 üzenetére
Figyelmetlen voltam, a fogyasztasmero pedig keson erkezett meg. Hiaba allitottam at a feszkot ugy hogy elmeletben a fogyasztas max 900w legyen, gyakorlatban nem tortent meg a driver hiabaja miatt. Ez valoban az en hibam es figyelmetlensegem volt. Ma megerkezett a fogyasztasmero, beszerelem a helyere es latom tobb mint 1100w-ot mutat. Gyorsan ki is derult hiaba alligattam en a feszkot a kartyaknak nem tortent valtozas mert amit a kartya akart az fel is vette igy megdobva a fogasztast. Most az uj driverrel mar mukodik minden csak a hashrate droppol.
-
zsolti_20
senior tag
Ezt azért nem tartom problémának mert amikor a blockchain drivert használtam afterburnerrel, akkor 29-en is mentek a kártyák gond nélkül. Fogyasztásmérő 1100-1200w közötti értéket mutatott. Fix volt a hashrate egyszer sem esett le
A probléma az volt ezzel hogy hiába állítottam feszültséget a kártyáknak GPU-Z szerint nem azt az értéket kapták amit kellett volna, hanem a gép magának állította, hiába változtattam meg afterburnerben vagy overdrive-ban.
Ezért felraktam a decemberi adrenalin drivert. Ekkor az afterburner nem látta a kártyákat, illetve a hashrate is 24mh/s volt. Miután letöröltem a hashrate vissza állt 28-ra, de pár percenként bezuhan, utána megint vissza.
Az új driverrel már a feszültséget is tudom állítani a kártyáknak szépen, GPU-Z is ezt mutatja, és a fogyasztás 890W. 900 fölé nem is megy.
Tehát ha előtte elment 3 napig 1100-1200W-on szerintem nem probléma neki most a 900 sem.
Itt szerintem valami más lehet gond, leginkább ahhoz hasonló mintha elérne a kártya a hőfokot, és ekkor visszavesz az órajelből hogy csökkentse a hőmérsékletet. De jelen esetben a hőfok csupán 55 fok, így most ez nem lehet probléma.Holnap meg próbálom 1-2 kártyával kevesebbel, aztán leadok egy rendelést. Lehetséges hogy ez lesz a probléma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest