Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Na akkor 1.6 USDx31-az 49,6x->250-el az 12 400. ebből Coinbasera utalom ott átváltás EUROBA kb 1000FT máris van 11400 ebből utalás kb 1000FT marad 10400-ebből áram díj kb 5000 marad 5400FT.
Véleményem szerint 1db 1070-el már nem érdemes ennél az árfolyamnál bányászni!
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
annak most egyébként nagyon rossz lett a termelékenysége, mivel kb az összes Equihash alapú cucc nagyobbat buktázott, mint az ETH. ha kicsit rendbejön a piac, remélem megint jobb lesz, egyelőre olyan 10-15%-os esés van, ha ETH-ban nézem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
cuko
aktív tag
válasz Robcsa #40275 üzenetére
A fogalmazással volt csak problémám, mert nagyon triviálisnak tűnt egy - szerintem - nem olyan egyértelmű kijelentés.
Pillanatnyi hozam alapján nem éri meg annyira, mint ha a hozam kétszer annyi lenne. Ez ugye tény.
De a többi faktor nagyon nagyban befolyásolja ezt. Ezért is csak szerinted meg szerintem vannak így és ezért fogjuk majd fél-1 év múlva meglátni, hogy mi a jó befektetés.Amúgy pont most néztem át azt a kalkulációt, amit érdeklődő barátaimnak raktam össze, ha az akkori kései beszállóval szeptemberben beszállnak egy 700k-s riggel, az hozott volna mondjuk 2-2,5 ETH-t, ami a csúcsáron értékesítve megtérült - vagy majdnem megtérült volna. Na én akkor is 1 éves megtérülést mondtam nekik, illetve nem tanácsoltam, hogy túl nagy tőkével belekezdjenek, csak ha ennek tudatában vannak és nem fájna azt a pénzt elveszíteni.
@Darthforce92: próbáld ki, hogy mennyit tud ETH-ban és nézd meg, hogy mennyiért tudnád lecserélni 570-re és az mennyivel hozna többet (meg azt is, hogy equihashben mennyit tudna amúgy). Ha többet hozna, mint amennyivel többe kerülne, akkor megéri.
Egy HA-s hirdetés amúgy nem kerül semmibe és meglátod, volna-e rá jelentkező.Én személy szerint +20% alatt mondjuk nem cserélném le (de ez csak példa, hasraütés-szerűen mondom).
-
tisn
addikt
-
Darthforce92
tag
válasz Dexar007 #40291 üzenetére
Van egy 6gb-s gtx1060-am ami hynix ramos. Szerintetek megérné eth bányászat miatt elcserélni valami gamerrel rx570-re ? Esetleg fizessen is még rá ?
Zcash-t nehéz váltani ,energia igényesebb és nagyon lent van. Játszani nagyon ritkán játszok. Lenne értelme egy ilyen hirdetésnek?[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Ha visszapattanunk 7500-nel..en beszarok!Give me your cum,bull!
-
-
demmer123
őstag
$ 6,800.84 BTC
Gratula Nicehashba 1.6USD Naponta 1070-el.Több az áram minta bevétel
-
AAntii
őstag
válasz Dr. Romano #40273 üzenetére
Nanopoolon állítólag 0% volt két nap tapasztalata alapján, thomas írta nem is oly régen. Nekem 2-6% között ugrál ethermineon, én is gondolkodóba estem mikor 6%-on volt, hogy talán menni kéne.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Robcsa
tag
válasz Dr. Romano #40277 üzenetére
"A whattomine szerint jelenleg ott van a seggében a többi kis coin. PIRL, ELLA stb... Szóval úgy tűnik nem kell messzire menni."
Igen, de a kérdés az az, hogy vajon mennyire lesz profitábilis azokat szedni, ha az az irgalmatlan nagy hash power ami felszabadul az ETH láncról és rámegy ezekre az altokra, akkor mi lesz ? Óriási nagy diff növekedés, ami ugye a profit esését fogja eredményezni. Ha nem erősödnek számmotevően, akkor vagy nem fogja megérni, vagy nagyon keveset lehet majd keresni rajtuk. Persze nem látok a jövőbe és nem tudhatom, hogy ez lesz-e, de ez egy lehetésges forgatókönyv.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
Bathalsar
aktív tag
válasz Robcsa #40275 üzenetére
Vedd figyelembe azt is, hogy nincs szükség a teljes beruházás megtérülésére. Én inkább a várható amortizációval számolok, amit 1 éves távra 50%-ra lövök be. Tehát, ha a rig 300 ezer, akkor 1 év múlva 150 ezret fog érni. A kibányászott kriptopénzből - ha ésszel és utánajárással raktad össze a riget - bőven lehet fedezni, sokkal barátságosabbak a megtérülési mutatók. Hiszen bármikor, bármelyik pillanatban túl tudsz adni a hardvereken, azok folyamatosan értéket (=pénzt) képviselnek.
Természetesen érhető az is, ha valaki a rigbe szerelt utolsó csavart is beteszi a megtérülési képletbe. Nézőpont kérdése.
[ Szerkesztve ]
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Cheesy
őstag
válasz Dr. Romano #40273 üzenetére
www.vakbelmutet.hu
-
Dr. Romano
veterán
válasz Robcsa #40274 üzenetére
A whattomine szerint jelenleg ott van a seggében a többi kis coin. PIRL, ELLA stb... Szóval úgy tűnik nem kell messzire menni.
Fiddlestick
Nem feltétlen. Pl. az ETN tegnapi kellemes difijét a nichehas felbszta az egekbe mert rádobta az összes felhasználóját. Úgyhogy rekordmagas dif és rekordalacsony ár mellett már ne volt értelme maradni.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Fiddlestick
aktív tag
Csokkent a diff, hogy igy kuszik lefele az ar ? Koveti a ketto egymast ?
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Robcsa
tag
"Alapból is ilyen árak mellet beszálni is hülyeség már, de hitelből az még nagyobb."
Szerinted.Igen valóban magán vélemény és remélem tévedek, de azért valjuk be, hogy a mostani nem egy jó beszálló pont, főleg nem hitelből.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
Robcsa
tag
válasz X Factor #40256 üzenetére
Ez tény, de vajon az emberek nagy része tudja, hogy ETH-ra előbb utobb jön az ice age(POW vége) ? Persze mindig tologatják, de előbb utobb jönni fog. Most kb. 1 millió ft befektetéssel (jelenlegi árak mellet) kb. 50000 Ft hasznot lehet elérni. Ebből látszik, hogy a megtérülés cirka 19 hónap. Sajnos bár ne legyen igazam, mert senkinek sem akarok rosszat, de most úgy néz ki, hogy az elemzők tartosan ezt a helyzetet viziónálják. Szóval mire megtérülne a gép lehet beköszönt az ice age ethereumnál és akkor az a hatalmas felszabaduló kapacitás hova fog vándorolni ? Remélhetőleg lesz más coin addig-ra amit hasonlóan profitábilis lesz és akkor nem lesz gond, de mi van ha nem lesz ?
Robcsa
-
Dr. Romano
veterán
Elkezdtem ETH-t bányászni, de 10% stale share-em van ethermine-on. Ahogy olvasgatom neten ez a pool hibája, van valami jobb ami mentes ettől? Ti melyiken vagytok?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
cuko
aktív tag
-
koko52
nagyúr
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bathalsar
aktív tag
válasz Dexar007 #40262 üzenetére
A saját vízióm szerint a BTC több lépcsőben, de leesik kicsivel 5000 alá 8., legkésőbb 9. hétre. Majd fokozatosan, néhány nap alatt, stabilizálódik 12-14 ezer körül. A algók szépen követni fogják.
Közben nem csak GTX 1060/1070/1080-akkal lesznek tele a kereskedések, hanem megérkeznek az RX 570/580-ak is, és néhány helyen - a csodával határos módon - készletre kerül néhány tucat RX 470/480 is. Az árak kb. 30%-kal lesznek mérsékeltebbek.
A használt piac legkésőbb 1 héten belül észbe kap, hogy túl magas áron kínálják a kártyákat, így szabaduló áron, 25-35%-kal kevesebbre fogják árazni őket.
Márciusban már röhögni fogunk az elszállt VGA és a majdnem bedőlt kripto-piacon. És azok fognak a legjobban járni, akik kivártak, nem szabadultak (HODL) meg kártyától és kriptopénztől.
[...]
Vagy nem így lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
huh 470, msi, 8gb-os rendelheto 220 ejroert
nem, nem veszek tobb kartyat...nem szabad
-
Ezekiell
veterán
Szerencsére van egy mosókonyhánk a házban, és ott tud futni a cucc - 23 fokot csinál az egyébként nem fűtött helyiségben
Én se akarom mindenáron eladni, mert amíg az áramszámlát kitermeli, nincs gond. Aki hitelre vett rig-et, az meg is érdemli.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Dexar007
veterán
válasz Bathalsar #40260 üzenetére
""Hirtelen"" lett nekik is raktaron. 1. verzio: btc tovabb zuhan ---> vga keszletek feltoltodnek
2.verzio: btc stagnal ---> csak nehany darab van keszleten
3.verzio: btc to the moon ----> csak ez az 1-2 darab volt, a tobbi 160-180. Kell ennyiert?Give me your cum,bull!
-
tisn
addikt
Giga van netto 210 ejroert amazonon. Igaz 3gb.
[ Szerkesztve ]
-
Bathalsar
aktív tag
HA-n akkora választék lett VGA-ból... Amúgy figyelek több nagykert is, szállingóznak a nettó 90 ezer alatti 1060 6GB-k, RX 580-ak 125 körül, és az RX 570-ek 105 körül.
-
X Factor
addikt
válasz Cheesy #40257 üzenetére
Rengetegen AMD-vel bányásznak az ilyen jellegű render farmba meg NV kéne, a SW-k miatt. (redshift, octane,vray)
De ami nagyobb probléma, h.a kis pcie sávszél miatt nem lehet mozgatni a graf kontentet. Kéne az out of core jellegű renderhez a RAM is, a rigek nagyrésze meg 4 gigával van szerelve.
Illetve probléma még a projekt fájl és a kész render mozgatása, mert ezek több tiz gigás stuffok lehetnek.
Make things work
-
Cheesy
őstag
És senkinek nem jut eszébe a GPU renderfarm? Létezik erre virtuális "cluster", így a renderfeladatot az adott hálózat render-serverei között megosztja. Szerintem kéne indítani egy RenderCoin-t, lehetne bérbe renderelni a nagy CG studióknak
www.vakbelmutet.hu
-
X Factor
addikt
válasz Robcsa #40253 üzenetére
Azért ez nem annyira egyértelmű. Rengetegen ugrottak/ugranak bele, csak mert elérte őket és elsőre könnyen megszerezhető pénzt vélnek felfedezni benne és hiányzik az a rengeteg utána olvasás, vagy a dolgok alakulásának követése. Most is 2 rig épitése van folyamatban megrendelésre, plusz pár másik kész cucc távoli konfigurálása. Ezek minde olyan beugróknak, akik a technikai dolgokkal annyira nem kivánnak foglalkozni, csak már az indexen is szembejött velük ez a bányász téma, meg a sarki közértben is errőlb eszélnek és nem szeretnének kimaradni.
Illetve a lépték se mindegy, tudok olyat aki 600mh/s-el dolgozik, ingyen árammal, ami jelenlegi dif mellett 1.5eth/hó. 55k a törlesztő, ha 400euro-ra bezuhan az árfolyam, az akkor is 600euro-180k egy hónapban, a törlesztőnyi rész kivételre kerül, a maradék marad benn eth-ban. Ők nyilván nem adnak el, sőt, lévén kb 200euro-s árfolyamig is pluszban vannak.
Mondanám h. sajnálom h. én is január elején tértem csak vissza, mert vagy picit korábban kellett volna, vagy most, bár ahogy elnézem még most is azért a hardver árak az egekben itt HA-n is, csak most már vannak legalább eladó cuccok. De ez egy ilyen buli, hol fenn, hol lenn, és érdemesebb nagyobb távlatokban nézni az eredményességet, mint 1-2nap vagy épp 1-2 hét.
Make things work
-
Robcsa
tag
válasz fogtunder #40238 üzenetére
"de ahogy elnézem HA-t, vannak nálam gyengébb idegzetűek is, kb. 70-80 1060-as jelent meg tegnap óta, őket valahogy nem értem, lehet tényleg vettek emberek bányászgépet hitelre?"
A válasz az az, hogy igen. Multhéten beszélgettem az egyik boltban az eladóval és mondta, hogy az aranyláznak köszönhetően, rengetegen vásároltak hitelre (ráadásul ilyen magas hardver árak mellet), sajnos nem tudok erre mást mondani, mint óriási nagy ostobaság. Alapból is ilyen árak mellet beszálni is hülyeség már, de hitelből az még nagyobb. Jelenleg majdhogynem drágább az ásó mint az arany.
Robcsa
-
MODERÁTOR
-
shteer
titán
válasz Fiddlestick #40240 üzenetére
vga a kutyának se kell, de egy garis, jó és olcsó 1000-es tápot vennék
szerintem jónak tűnik..
-
fogtunder
nagyúr
nekem ennyi játékpénzem volt, ami most bent áll a két gépben, a biztonsági tartalékomat nem fogom erre elkölteni, az tuti.
csak azon vagyok kiakadva, hogy mekkora fekália dobálás ment itt a fórumon, amit ráadásul a lapcsalád drága szerzői még tovább is szítottak a clickbait címekkel, aztán meddig tartott a VGA hiány? két hétig, három? nyilván azokkal van a baj, akik üzleti felhasználásra vettek VGA-t és nem azokkal, akik gamingre vennék, de nem képesek 2 hetet várni a vásárlással
-
tisn
addikt
válasz Fiddlestick #40240 üzenetére
Ha valaki nem ijedos, most bevasarolhat
-
Fiddlestick
aktív tag
Fuhh, gyorsan raneztem en is, meg ennyi komplett riget, meg vga-t......
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
fogtunder
nagyúr
mikor ébredésnél ránéztem az 540 körüli ETH árfolyamra, olyan érzés volt, mintha arconcsaptak volna egy szép nagy lóf*sszal. nyilván nem volt reális és tartható a napi 28$-os bevétel egy RX570 rignél, de 400 környékén én már azt fogom mondani, hogy fuck this shit és lelövöm a gépet.
de ahogy elnézem HA-t, vannak nálam gyengébb idegzetűek is, kb. 70-80 1060-as jelent meg tegnap óta, őket valahogy nem értem, lehet tényleg vettek emberek bányászgépet hitelre?
(#40235) szazbolha: régen az volt az irányelv, hogy szerkeszteni kell mindenképpen, nem is engedett új hsz-t írni a rendszer, de valamikor tavaly válzotattak az irányelveken a beszélgetések visszakövethetősége miatt, simán lehet egyesével válaszolni, ha külön beszélgetésekről van szó.
(#40237) NoX1: akkor kevertelek valakivel. viszont adok két RX570-et egy 1070Ti-ért
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
CoDWaW07
őstag
Srácok, erről az IQ Option-ról van valakinek tapasztalata?
Coinmarketcap rögtön azt dobja be vételre, mennyire lehet megbízható?
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
szazbolha
addikt
Olvasgattam a fórumot, és válaszoltam embereknek. Ha nem jár le a szerkesztesi idő, akkor összevonom, de ez most nem jött össze. Bocs... de nemrég a topik gazdától is láthattál egymás alatt 5 hsz-t. Szerintem az is szabályos volt.
(#40206) lafaty80 A nagy fogyasztású AMD VGA-kat már leállítottam, de a 1060-ak még mindig termelnek profitot. Lehet most kéne eladni... de nem fogom... 1 hónap múlva is lehet majd bányászni.
(#40209) Casoli A 7950-es /3GB AMD-k nálam még 161-es DAG-al mentek, utána már nem. A 1060 most is megy.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
én mikor vettem át a kártyákat meg az 1200W-os tápot, a pultos srác szólt egy olyat, hogy nem is merem megkérdezni, mire kell...
én meg mondtam neki, hogy kitaláltuk a haverokkal, hogy LAN partyt kellene tartani, de mindenkinek most jutott eszébe, hogy nincs VGA-ja
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #40194 üzenetére
Elertem a 199$-t
-
senior tag
-
X Factor
addikt
válasz Casoli #40217 üzenetére
VAgy épp leviszik az árfolyamot, h. jól belehessen vásárolni, a következő felfelé ivelő időszakra. Én is gyorsan vettem 570Eur átfolyamon ETH-t, most 450, de látom h. 410-re és 400-ra akkora összegben tettek, h. estére szerinte ls is viszik oda. Tovább kellett volna várnom
Make things work
-
őstag
válasz subaruwrc #40213 üzenetére
2.5G-nél nem volt több a VRAMban amíg működött, szóval simán lehet szoftveres hiba is. Átálltam ETH-ra, azzal még működik. Most, hogy kidurrant a lufi, fűteni továbbra is jó lesz a két gépem. Aztán meglátjuk tavasszal mit fognak érni a coinok. Egyszerűen nem értem miért van pánik eladás. Ja, de értem, valószínű a legtöbben hitleből vették a sok sok vga kártyát, most meg csak ebben látják a hitel visszatörlesztésének egyetlen útját, hogy szaré'hugyé' eladják a coinokat.
[ Szerkesztve ]
-
Racer77
tag
Hát gyerekek, kíváncsi vagyok mi lesz ebből, az előrejelzések holnapra 3000 dollár körülre mutatnak, ami a mostani bevétel fele kb, pusztán az áram költsége és ez csak 7ike. Nekem még rendelésbe van több kártyám , amiket lehet vissza kell mondanom.
-
wolfhgb
aktív tag
Biztos hulyet kerdezek, de a nehezsegi szint csokkeni is tud, az arfolyam esese miatt, vagy csak nem no olyan utemben mint amikor nott az arfolyam? Mert, ha igy megy tovabb, kozel a vege!
-
sanzi89
addikt
Az utolsó kapcsolja le a villanyt. Volt, nincs!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
őstag
ETC-t bányászik még valaki? Mostmár mindkettő gépemen kihullottak a 3G-s videókártyák DAG errorral.
-
lafaty80
addikt
Na és ki meddig fogja tartani a rig-eket? Érdekes ez a helyzet, én már meginogtam...
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Danex
addikt
If(coinbase.getBTCUSDPrice() < 6000) {
Market.Sell(MyStuff.MiningRig, MiningRig.marketValue, "Alig használt mining rig előadó, nem panikbol ");
} -
Vigilante
őstag
Minden egyes alkalommal, amikor egy új szerzemény kerül a kezem ügyébe.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy Note10+ 12/256GB Karcmentes, gyönyörű állapot!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest