Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- YouTube
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Linux Mint
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Zyxel NAS326
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
őstag
válasz Enter65 #37392 üzenetére
1 - Tegyük fel beteszem a vga-t egy nem szellőző házba, letakarom a szellőzőnyílásokat és elkezdek rajta Crysis3-at futtatni full részletességgel vagy esetleg Furmarkot.
2 - Klímás szerverszobában bányász progit futtatok.
Melyik helyen fog előbb meghalni a kártya?
Na meg nem erre való... Akkor miért van benne az Adrenalin driverben a Kiszámítás mód? Hivatalos driverről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Enter65
senior tag
válasz st3v3np3t3r #37391 üzenetére
Ezt ertem, de gondolom nem alatetnek, hamutarcanak vagy mas egyebnek hasznalod a kartyat. Itt grafikus megjelentitest hajtasz vegre vele. Az hogy milyen program fut a haterben nem relevans addig meg nem adattarolasra vagy egyebb mas jellegu tarolasra nem hasznalod.
De mint feljebb is irtam, irtak, monitor megjelenitesere hasznalod. Futt melette egy jatek program ami nem grafikus megjelenitesu hanem adat megjeneitest hasznal. Xsak te azt nem latod habem helyete azt, hogy talalt vagy nem talalt valamit.
Szerintem ennyire egyszeru ez.
-
tisn
addikt
válasz st3v3np3t3r #37391 üzenetére
lenyegtelen mit ir az nvidia, ami lenyeges az a magyar ptk
-
válasz Enter65 #37392 üzenetére
persze,ha ebből a szemszögből nézzük a dolgot,akkor igaz,nem teljesen jogos,másrészről pedig legegyszerűbb azt mondani hogy gamer pc-be kell...ennyi... de amúgy a gpu-t kimondott bányászatra használni az nem rendeltetés szerű használat
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Plasticbomb
addikt
válasz st3v3np3t3r #37382 üzenetére
Nincs igazuk. Ha pedig arra tervezték, hogy napi két percet használod, akkor eleve pofán lehet rúgni a cégeket. Szal hülyeséget mondasz, pityuka.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Enter65
senior tag
Azert ez igy nem teljesen igaz. Hiszen mind a jatek mind mas egyebb program szamitasok es algok feldolgozasanak halmazanak megjelenizese. Most a banyaban a program meg is jelenik, a kepernyo szinten megjelenik az adott informacio. Azt higy mas muveleteket is vegrehajt a kartya, mellekes, hiszen veddbugy hogy egy jatek fut a hatterben, csak nem garafikus megjelenitessel hanem szamitasi kapacitasban jelenik meg.
Tehat a garancia es az egyebb ijen jellegu kiteres az eladotol, jogtalan! -
nem hülyeség,kérdezz meg pár kereskedőt ha nem hiszed el,hogy a videókártya mi célt szolgál és ha te nem arra használod, mit amilyen célt szolgál,mennyire minősül rendeltetés szerű használatnak... amúgy olvastál már életedben garancia feltételeket? bele van írva hogy nem rendeltetés szerű használatból eredő károkért a gyártó nem vállal felelősséget...
pl. nvidia garanciális feltételei linkHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
senior tag
Mibe rakja a kriptovalutás hegedűművész a hegedűjét?
Altokba.
-
tisn
addikt
hulyeseg
nincs itt valami user ignore lista? -
Raggie
őstag
Még egy kérdés:
külföldi oldalon találtam ajánlott Ethereum bányászó programnak az Ethminer-t.
Ez nem annyira jó, mint a Claymore?Clint Eastwood FTW
-
sajnos jogszerű,mivel igazuk van, a grafikus kártyákat nem ilyen célra tervezték...nem ilyen használatra... ha nem arra használja valaki mint ami a rendeltetése,az már "nem rendeltetés szerű" használatnak minősül,jogilag...
eredetileg csak azt vegye mindenki alapul hogy a videókártya valójában mi célt szolgál a számítógépben meg mi a rendeltetése valójában?
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Danex
addikt
válasz fogtunder #37377 üzenetére
Coinbase-n kb ingyen áttudom váltani a GDAX segítségével ETH, LTC, BCH, euróra így nekem tökéletesen megfelel.
Hát én is örülök, hogy december közepén a többiek inkább az 570 irányába toltak el. Főleg hogy elég jó áron 5db kártyát 75-ért, meg most 1-et 80ért tudtam szerezni.
Már csak abban bízom, hogy mindegyik bírni fogja rendesen, elég hűvös helyen vannak, magok 48-46 fokosak, VRM is 52-53fok. Alap beállítás mellet ezeknél a hőmérsékleteknél még be sem kapcsolna a ventilátor.
(#37375) Tuninger
BIOSt tudják megnézni ,hogy eredeti-e, de azt vissza tudod állítani, max azt látják, hogy nem a gyárból kijött dátummal lett feltöltve rá (bár ezt kétlem, hogy mentené a kártya), de innentől kezdve mondhatod, hogy a gyártó honlapjáról frissítetted a BIOS-t, mindegyiknek elérhető ott.Amúgy van egy rakás bugos játék ami a menüben 100%-on hajtja a kártyákat. Illetve nem láttam még használati útmutatóban, hogy nem tolhatom a Crysis-t 24/7, csak napi 2 órában
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Tuninger #37375 üzenetére
vedd meg máshol, csak nem akarnak vele foglalkozni. ez a program valami parasztvakítás lehet, azt nyilván tudják ellenőrizni, hogy eredeti BIOS van-e rajta, de egyébként mit néznének? mi van, ha neked az a cicád, unigene heavent futtatsz 7/24?
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Melorin
addikt
Megérkezett végre a coinbase-re a sepa utalásom, így már verified lett a számlaszámom.
Viszont sehol nem látok olyan opciót az oldalon ahol ki tudnám utalni az EUR walletben tárolt pénzemet számlára. Hol van ez? -
fogtunder
nagyúr
ki is próbálnám a Nicehasht, ha nem csak BTC-ben lennének hajlandóak kifizetni, vagy nem lenne közel használhatatlan a BTC valós tranzakciókra.
nekem egyelőre Nanopoolon elég jól hoz még az ETH (bár ez az elmúlt két napban nem nagyon jelenthető ki egyértelműen ), szóval maradok ott.
a 1060-as rig viszont kicsit csalódás, többet vártam tőle, bár magam se tudom, hogy miért, inkább kellett volna bugázni még 6db 570-et valahonnan.
-
Tuninger
addikt
Sziasztok!
Pár percel ezelőtt hívtam egy boltot hogy vennék GTX1060-at 4 db-t. Kérdezték bányászatra kell e. Mondtam hogy igen. "akkor a garancia egy hónap, és alá kell írni egy nyilatkozatot vásárlásnál hogy a kártya nem rendeltetés szerűen lett használva, így a vásárló lemond a garanciáról. Nagyon friss dolog, a gyártók ezzel akarják megfogni a bányászatot, mivel a kártyák nem bírják a folyamatos maximum terhelést"
Illetve hozzátette hogy több gyártó is kiadott egy programot amivel lehet ellenőrizni hogy mire volt használva a kártya.
Hallottatok már ilyenről?
(sorry ha már volt ez a topicban)
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
válasz fogtunder #37371 üzenetére
NH-ra adom be, ETN-el stb az a baj, hogy ott sokkal jobban ki vagy téve az árfolyam ingadozásának és a difficulty is elszállt annyira, hogy ez a rizikó már nem éri meg.
Van félrerakva 1000db, hogy ha elérnék idén az 1$-t
ETH-ra az a baj, hogy nem volt annyi időm belőni a biztosabb konfigokat, de kalkulátorok szerint is hátrébb van a rendszerem, mert ott kb 168MH/s jön ~730W-ból, addig az 5900H/s crypto-n jobban hoz.
-
tisn
addikt
na amazonos rv 570-ek dispatching now, es preparing for dispatch allapotban vannak, penzt levontak, remelem par nap es megjonnek
-
Danex
addikt
Sikerült feltölteni az első rigemet teljesen, így megvan a 6db 570.
Crytonight-ot néztem csak, ott jelenleg 5900H/s -t hoz 705W rendszerfogyasztás mellett.
A kis Sapphire ITX elég hűvösen dolgozik, ugyan azzal a ventiprofillal hűvösebb mint a Gigabyte Gaming kártyák. Bár ugye itt érdemes megemlíteni, hogy az 1 venti ugyan azon a %-on magasabb fordulattal pörög mint a Gigák.
-
sanzi89
addikt
válasz Nisida #37366 üzenetére
Arról egyébként van infótok, esetleg teszteltétek, hogy ez a TP-Link mérő része mennyire pontos? Mondjuk egy ilyenhez képest: Voltcraft Energy Monitor 4500ADVANCED DE
Mert egy Voltcraft ilyen mérőt terveztem venni, de ennél nem sokkal drágább ez a TP-Link cucc, és ha normálisan is mér ráadásul, akkor meggondolandó.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Nisida
aktív tag
válasz fireman123 #37361 üzenetére
Ha mondjuk a rigeden az adott algora mért hasht beállítod a wahttominban akkor jobba közelít. Mert a whattomine ha csak a kártya számát és tipusát állítod be akkor standard értékekel dolgoznik, ame általában eltér a te valós riged értékeitől. De standard értékel is megközelítőleg a valóságot hozza a hashre a fogyasztás már más tészta szerintem.
techie_guy: A Tplinkeset hol láttad mostanában , mert nekem is kettő ilyenem van de azóta , hogy jőliusban vettem őket nem nagyon láttam vagy arany árban.
By Uhura / Nisida
[ Szerkesztve ]
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
Smithy87
senior tag
válasz Raggie #37359 üzenetére
Aminél nem kell váltogatni meg kiutalással sokat foglalkozni az a winminer. Viszont az egy klikkesek közül ez hoz a legroszabbúl. A Másik a nicehash miner de őket decemberben feltörték épp most állnak talpra. onnan még váltón át kell váltani eur/usd-re utánna lehet számlára kiutalni.
-
Enter65
senior tag
Mint ahogy fogtunder is irta, ott egy picit tobbet irnak mint amit valojaban produkalni tudsz.
-
ktg3
őstag
Sztem a 720W elég optimista. Nekem 6db 1070 volt 800w körül. 1070Ti kicsit többet kér. Amúgy rx 580-akkal tudtam az ott kiírt fogyasztás alá menni egy kicsit. Vegákkal meg jóval alá.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
nekem egyik rigemmel se sikerült megközelíteni a fogyasztási értékeket falból mérve, a számítási értékek nagyjából validak.
-
fireman123
őstag
sziasztok,
A whattomine.com oldalon lévő értékek mennyire közelítenek a valósághoz, mi a tapasztalatotok? .....pl. 6 db 1070Ti esetében a 2820 h/s és 720 W fogyasztás (Equihash) nagyjából teljesülhet a valóságban is? ...nagyon kezdő vagyok és egyenlőre csak ismerkedem a témával és számolgatok még.....
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Smithy87 #37356 üzenetére
Ó nagyon jó ez a számolós oldal, köszönöm szépen!
Ezek szerint kb 2 dollárt termelne naponta. Az nem is rossz...Az összefoglalóban ajánlott Claymore's Dual miner a legjobb progi hozzá? Van esetleg valami botegyszerű felhasználóbarát cucc, amit ajánlanátok is?
SZERK: a többieknek is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Enter65
senior tag
válasz Raggie #37355 üzenetére
175W-23MH/s 440 nap alat terul meg a kartyad ara(880$), jelenleg barfolyamon, nagyjabol. Ez persze Eth-ban szamolva. Ehez meg hozza jon a rendszered fogyasztasa is, ami ha megy akkor mindegy alapon. Nagyjabol ezzel szamolj. Ha jol szamoltam akko kb 60$ hoz havi szinten... kb.
-
-
Raggie
őstag
Szervusztok,
lehet hogy elég láma kérdés lesz, akkor majd elküldtök a búsba!
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy darab R9 Nano kártyámmal otthon hobbibányászatba érdemes-e fognom?
A cél annyi volna, hogy ha már úgyis otthon áll a gép kihasználatlanul nap közben miközben dolgozom, akkor dolgozzon ő is nekem kicsit és valamicskát termeljen.
Lehet ez így akármennyire is profitábilis?Üdv és előre is köszönöm a válaszokat!
Clint Eastwood FTW
-
Smithy87
senior tag
Egzotikusabb algókra hogy kell belőni a kártyákat? Most a winminer épp X11-et túr a 1060 eltérése fakadhat abból, hogy 3 gigás de a 1050Ti A whattomine 4,9 Mh/ses jóslaa helyett 3,6Mh/s-t túr. Az ott közölt beállításokkal 75% TDP +150clock +500mem
-
Reggie0
félisten
válasz Flashback #37348 üzenetére
Passz, eleg sok osszetevobol all a rendszer, hogy barmi mas legyen. Pl. xmr_stak cpu minere ket inditas kozott siman par szazalek hashrate elterest mutat, pedig semmi sem valtozott. Akar az is lehet, hogy mas fordulatszamon ment a venti, mert a szereles alatt kihult.
-
Flashback
addikt
válasz fogtunder #37350 üzenetére
Keresd bátran nagyon jó arc és profi kábelt gyárt!
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
MODERÁTOR
Az mitől lehet, hogy az x16-ba kötött vga egyes esetekben akár 25-30%-kal is kevesebbet teker mint a többi? Vmi bios beállítás nem fasza?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Darthforce92
tag
Sziasztok!
https://www.ebay.com/itm/222451407125
560d-khez elég lesz? Jót néztem ki vagy ink vegyek másikat ? -
Reggie0
félisten
válasz Vigilante #37333 üzenetére
Bocsanat, valoban 4 kartyat irt. Meg mindig keptelenseg:
5W/kari, 2.5W/szal, 0.256Ohm/szal, 0.64Ohm/m, AWG32, max terhelhetoseg 0.5A, holott 3.125A megy rajta. Es ez csak a kulonbseg, nyilvan az uj vezeteknek nem 0 az ellenallasa, szoval valojaban a regi vezeteknek meg vekonyabbnak kellene lennie. Mar reg elolvadt volna.[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #37332 üzenetére
Most mondják, hogy / kártya csak 5W lehet.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Reggie0
félisten
válasz Vigilante #37330 üzenetére
Aha, elektrotechnika alapok megvolt?
75W megy a kabelen es 20W-ot elfut mellette <20 centin. Hogyne Ez kb. 3.2A/er,(ha 2 vezetekest szamolunk 75W-ra ugyebar ez a szabvanyos) es 10W/er. GND+12V 40 centi osszesen. Szoval azt mondod, hogy 1 Ohm ellenallasa van 0.4 meter vezeteknek, azaz 2.5 Ohm/m. AWG39-es a vezetek 0.09mm^2 keresztmetszettel. Ennek a terhelhetosege <50mA. De alap fizika tudas mellett is nehez elkepzelni ilyen keptelenseget.[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
válasz Reggie0 #37328 üzenetére
10W / kábelen mi az olyan extrém!? Simán elfűthet egy szarabb kábel annyit.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Flashback
addikt
válasz Reggie0 #37328 üzenetére
Fogyasztásmérő 515-510között urgált majd az újrakábelezés után leesett 495-490-re.
Persze a lehet pontatlan a mérő meg ugye folyton ugrál de kb ennyi a különbség.Vigilante: Konkrétan 5W / kártya a veszteség (én hőre tippelek).
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Lecseréltem tyúkbél a Sata - 6pin Riser kábeleket, rendes egyedi tápkábelekre. Váratlan dolog történt amibe be se gondoltam: Lecsökkent a fogyasztásom 20W-al!
A SATA csatlakozók melegek voltak, ugye a kis átadó felület miatt. A kábelek a hűvös/langyos határán, pedig csak 2 kártya volt egy ágon. Szóval így hogy üzembiztosabb lett még 20W-ot is spóroltam!
Azért durva hogy két kábelen ennyi gyakorlatilag hővé vált!Csak erősíteni tudom azt a tábort aki a SATA csatlakozót nem ajánlja! Mostmár bizonyíthatóan anyagi vonzata is van! Kártyánként kb 1600forint / év ha rendes 6pines tápkábellel van táplálva.
U.I.: VGA-t felvásárolok nyomott áron!
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Dexar007 #37324 üzenetére
A tegnapi számokat az excel táblázatban kicsit át kell írni így éjszakára?
Engem csak azért nem érint a móka, mert tegnap már megforgattam a profitot, 450-ért ugrottam be a pumpos coinba, 090-nél sikerült is kiszállni A bányászélet csupa móka és kacagás.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Enter65
senior tag
Dexar007, nah itt a vilag vege... kidurant a lufi...elado a rigem...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fogtunder #37313 üzenetére
Mining Pool Hub-on, de kb. ezt már tudod rólam Itt ugyebár mindig azt a coin-t bányássza hozzá, ami a legprofitálóbb az adott pillanatban.
Egyébként ma Equihash-ről átálltam NeoScrypt-re, és azt NiceHash-re túrom. Most ez a legjövedelmezőbb nekem.
Ma túrtam még Nist5-öt is, mert bejött új algoként NiceHash miner 2-be, és egy ideig nagyon jövedelmező volt. -
fogtunder
nagyúr
Equihash alapú cuccokat ki hol túr és mit? Alapvetően Zclassic érdekelne, de akár HUSH is.
-
Vincent-Vega
tag
válasz Dexar007 #37311 üzenetére
Akkor viszont nem érdemes 850 GQ tápokat venni mert nekem 3ból 3 halt be a 6. kártyánál..
Egyébként is szarok,ugyanabból a 3ból kettőt vissza kellett vinnem mert szériahibásak voltak és ki be kapcsolgattak random időközönként..Szal ja,EVGA 850 GQ-t nem ajánlok senkinek.[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
-
őstag
válasz KilgoreTrout #37256 üzenetére
1050 Ti: az alap az kb. 10 MH/s. Számít a ram mint az 1060-nál. Vettem egy csokor MSI-t októberben, alap 9.7 MH, húzva max valami 12.3 MH. Ment is vissza a feladóhoz mind... Aztán vettem egy adag Palit-ot. Ezek valamivel jobbak, 13.2 MH a vége. Az a szép, hogy októberben ugyanabból az MSI-ből vettem ugyanonnan ahol tavasszal vettem és azok még mind Samu ramosak voltak. Na az megy 15.1-et. Szerintem számolj 13-al aztán ha 14 lesz akkor örülsz.
If it is not broken then don't fix it!
-
Dexar007
veterán
válasz Vincent-Vega #37302 üzenetére
Corsair, 570 igen.
Meg van egy ket 1050 ti is. 4 db ra van kötve a 850-esre es a ventit sem sikerült müködesre birni.
Give me your cum,bull!
-
Gdi
senior tag
válasz AAntii #37299 üzenetére
Mé', nem dőlt be?
Szerintem veszek egy domaint, hogy "bedölteabitcoinmár.hu". (a http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/ mintájára)[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest