-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Enter65
senior tag
válasz Raggie #37355 üzenetére
175W-23MH/s 440 nap alat terul meg a kartyad ara(880$), jelenleg barfolyamon, nagyjabol. Ez persze Eth-ban szamolva. Ehez meg hozza jon a rendszered fogyasztasa is, ami ha megy akkor mindegy alapon. Nagyjabol ezzel szamolj. Ha jol szamoltam akko kb 60$ hoz havi szinten... kb.
-
Smithy87
senior tag
válasz Raggie #37359 üzenetére
Aminél nem kell váltogatni meg kiutalással sokat foglalkozni az a winminer. Viszont az egy klikkesek közül ez hoz a legroszabbúl. A Másik a nicehash miner de őket decemberben feltörték épp most állnak talpra. onnan még váltón át kell váltani eur/usd-re utánna lehet számlára kiutalni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Raggie #37899 üzenetére
ezt a szinkronizásciós izét csak a gyári wallet csinálja, a Jaxx-nél ha létrehozol fiókot, akkor ott lesz a wallet, lehet használni. csak írd fel a visszaállító kódot, bár erre az appa azért elég erőszakosan figyelmeztet szerencsére.
több ETH tranzakcióm is volt már rajta, rendben ment minden.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Raggie #38355 üzenetére
én azt nem értem továbbra sem, hogy minek kell neked a geth szinkronizáció? január eleje óta bányászok ETH-t, de még véletlenül se volt rá szükség. válassz ki egy szimpatikus HUB-ot, aztán Claymore és menjen, aminek mennie kell, nem értem, minek szivatod magad.
(#38354) aleister: egyrészt senki nem tudja, másrészt a kérdés félig-meddig elméleti, mert hacsak nincsenek nagyon jó Samsung RAM-os 3GB 1060-aid, akkor jobban megéri ETH helyett valami Equihash alapú cuccot bányászni és azt váltani ETH-ra. más kártyát pedig nem igazán érint a kérdés.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Raggie #38355 üzenetére
Geth Light Client keresd a beállitásaiban. Fenének kell letölteni a full blockchaint, 100+ GB data egy vacak wallethez irritáló. Ráadásul képes kinyirni egy SSD-t, mert folyton ir rá, keveset, de állandóan nagy sebességgel, újra és újra. Ha HDD-re rakod a chaindata mappát, akkor meg használhatatlanná terheli a HDD-t.
Wallet appot megnyitod, Develop menü és ott Sync with Light Client
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
fogtunder
nagyúr
válasz Raggie #38402 üzenetére
na, akkor ahogy a múltkor mondtam, Jaxx telepít, lesz ETH walleted. utána elmész ide, quick start és csinálod, amit írnak.
de ahogy fentebb fejtegetjük, ha nVidia kártyáid vannak, simán lehet, hogy jobban megéri Equihash alapon bányászni, akkor MiningPoolHub, getting started szekció. esetleg ezt érdemes megcsinálni, csilli-villi GUI, lehet kattintgatni, elindítod, benchmarkol, aztán utána azt bányászik, amit éppen megéri az eredmények és árfolyamok alapján.
ha meg ez mind kínai, akkor inkább Nicehash, ők mondjuk BTC-ben fognak fizetni, de ilyen két klikkes megoldás.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Raggie #38798 üzenetére
Ha van graphics/compute kapcsolód, akkor kapcsold át, de ha jól emlékszem, akkor csak 480-580 kártyáknál van? VEGAn pl nincs. Ethash alatt nem is hiányzik, megy rendesen.
VEGA esetében a legjobb teljesitményt az hozza, ha a GPU frekit lehuzod 900-1000 MHzre, a feszültséget 800-900 mV közé állitod, HBM frekit meg minél magasabbra, viszont VEGA esetében a HBM feszt valójában nem állítod (Az mindig fix 1.356), viszont azzal az értékkel a GPU min feszt szabályozod, szal ha leteszed a GPU feszt 800 mVra, akkor a "HBM" feszt is tedd le 800mVra, különben nem fog lekapcsolni 800 mVra a GPU, hanem max arra megy le, ami a "HBM" feszként be van állitva.. Adrenalin driverrel engedi az 1200MHzet is, csak hűteni kell, hogy ne legyen vele gond. 60 fok és az alatt kell tartani. A Nano szintén HBMes, ha jól emlékszem, szal hasonlóan járnék el, GPU UC-UV HBM OC, és kitesztelni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
mályva
aktív tag
válasz Raggie #82344 üzenetére
Na nekem ezt nem mondta a szerelő, pedig kérdeztem..
Azt mondta hogy ez "elvileg" magátol jelent..
semmi mást, de tényleg sok gomb van rajta. Akkor az óra állást magátol ki se fogja irni, kell valamilyen számsort keresni? 1.8.0- on áll nekem alap járaton most. a menü gombra gondolsz vagy melyikre? Esetleg privátban tudnál segíteni? kösziMegbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
veterán
válasz Raggie #83338 üzenetére
104nm futok nem Bahamakon hanem svedben.
1. 3090, 2x6700xt, 6x6600xt, 3060, volt alltalaban neha becsatlakozott meg valami 3080Ti vagy 6900xt.
A pecoban hőpumpa van levego-levego egyszer sem kapcsoltam be tavaly telen 21-22 fok volt a pecobanHőpumpa , szobankent termosztattal padlo futes.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Raggie #83344 üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Raggie #83344 üzenetére
Pedig pontosan ugyanannyit.
Gyakorlatban 1es COPja van az olajradiátornak és a vga kártyának is. "1KWból 1KW hő lesz." Ugyanakkora az energiahatékonyásguk.Elvi szinten ha mélyen belemegyünk hőtan/áramlástan vonalon belekötünk mindenbe akkor pl a led fénysugár ami a vga kártyán világít lehet nem megy neki a szekrénynek ahol nagyrésze hővé alakul hanem kimegy az ablakon. Kint fog hővé alakulni.... és a végén kijöhet, hogy 0.1%al az olajradiátor hatékonyabb. vagy a vga (mert az olajradiátoron nagyobb led van)
De valóságban nem lesz érdemi difi.És persze az elhelyezés se mindegy fűtés szempontjából ablaknál van az infra sugárzás rész elég jól átmegy az üvegen.... de ettől még az 1cop az 1 cop. (Ezért szoktak radiátorok mögé alufólia+mmvékony hőszigetelőt rakni.) Kevésbé fűtöd a falat, az infra sugarakat az alu nagyon jól visszaveri a szobába.
Aminek nem 1 COPja van az pl a hőszivatyű(légkondi) az kvázi úgy kerüli meg a termodinamika tudomisén hányas alaptvét, hogy összességében nő az entrópia viszont kint hűt, bent fűt. Így jön össze, hogy 1KW áramból 4KWt tud fűteni. (4es cop)
Aki hőtan, áramlástannal aktívan foglalkozik a fentiben biztos talál hibát de egyszerüsíteni akartam, összességében sztem jó. Én meg lassan 20éve tanultam.
Tewe013: Nekem már régóta csak egy 3080am van.... 300-400watt 6-8h alatt egész szépen fűt. De a jelenlegi helyzet mellett jobban megéri bekapcsolni a klímát.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- UHD filmek lejátszása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Politika
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Magisk
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest