Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz Dexar007 #35693 üzenetére
Vagy mikor be kell fizetni a villanyszámlát, akkor pénz helyett küldünk egy videokártyát. Az autószerelő szintén videokártyát kap és így tovább!
@tisn: eddig két felfutási időszak volt, mind a kettő alkalmat sikerült túlélni, bár akkor még nem bányászott boldog, boldogtalan. Meglátjuk. Ha az árukat visszahozták, akkor utána be kell szépen tenni őket a dobozba és majd a következő felfutási időszakban már csak elővenni kell.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
válasz Dexar007 #35687 üzenetére
Drukkolok, hogy ne a jövő hónapban tudjuk meg a videokártyapiac összeomlik -e párszáz/ezer aprós videókártyától Egyébként ha már 3 gigás kártyák, akkor a plait, manli, gainward és társai lesznek szerintem rossz helyzetben. Ha már 3 gigás 1060-at kellene vennem 40 ezerért, akkor adnék 42-őt az msi gaming x-ért pl.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
mepet
addikt
válasz PowerBuldog #35682 üzenetére
Megnéztem. Szerencsére rosszul emlékeztem, nem 165 és 180, hanem 265 és 280!
-
Dexar007
veterán
válasz AAntii #35683 üzenetére
En eddig mindig meglattam a jövöt ..es 3gigas kartyara nem erdemes alapozni,mikor lesz 6000 sokkal jobb ajanlat mellette.Persze,ha nem tudod eladni,meg mindig ott a krajzisz,6 kartyaval, sok monitorral.
Jaja,amiota kivettem a dogemilliokat,azota került krumplileves az asztalra.
Give me your cum,bull!
-
BandiT85
aktív tag
válasz PowerBuldog #35671 üzenetére
De a sol/w-értékben nincs jobb nála, meg értéktartóbb is szerintem hosszútávon. Nincs itt fehér vagy fekete...
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz madpapa #35677 üzenetére
Sajnos igen, van egy 3gigas 1060-am meg egy 6gigas 1060-as rigem. Amikor vettem oket 25-30eft kulonbseg volt a 3 es a 6 kozott... Teljesen felesleges extra koltseg..
szerk: foleg hogy mindketto ugyan azzal a configgal megy.
[ Szerkesztve ]
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
AAntii
őstag
válasz Dexar007 #35678 üzenetére
Ha a zcash jól fog hozni akkor, nem kizárt a 75 ezer ft sem
Annyira bizonytalan a sztori, hogy arra felesleges alapozni, hogy mit hogyan lehet eladni x idő múlva. A kutyamilliókból telik 1070-re, tudomásul vettük, de a kóbor, kicsapott kutyákkal mi lesz?"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Ferdzsoo
addikt
Azt is számold hogy nicehash neoscryptje nem túl jó. Míg a beépített algoval 1800kh/sec -et hozott addig ccminer-el ugyanazzal a beállításokkal 2300kh/s-ot hoz. Azért ez nagyon nem ugyanaz...
Konfigolj be egy Klaus T féle cc-minert és futtasd legalább 12 órán keresztül, na ekkor hasonlíthatod össze rendesen..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
mepet
addikt
válasz PowerBuldog #35675 üzenetére
wow, nálam a nem samsunos 1060-ak 63%-on 165sol körül hoznak... Mondjuk nálam a samsungosok is 180-at hoznak, igaz sosem próbáltam olyan magas powerlimitet.
-
Dexar007
veterán
válasz PowerBuldog #35675 üzenetére
..es egy 3gigas kartya mennyiert lesz eladhato par honap mulva? Egyebkent nem a duplaja,csak 120 volt.
Give me your cum,bull!
-
madpapa
senior tag
válasz Fiddlestick #35672 üzenetére
Ja, 5%-os hash növekedésért kellene 38%-kal többet fizetni.
-
V!ck
senior tag
válasz szazbolha #35661 üzenetére
Nála neohashen mindig neoscrypt megy ha jól értettem. Nálam nicehashen meg mikor mi, szóval nem ugyanazt bányásszuk. Nálam is fut néha neoscrypt, este ránézek hogy mennyivel megy.
(#35660) Fiddlestick: Kártyánként 3 dodó az teljesen reális, nagyon jó.
Á, mindegy. Eddig azt hittem, hogy értek nagyjából mindent, most már kezdek összezavarodni
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
PowerBuldog
veterán
válasz Fiddlestick #35673 üzenetére
Bizony, 75% TDP-n a samsungos 3GB-os MSI 1060 lazán 300sol-t tol, és csak 70e volt
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Tamás9x
őstag
válasz andromedae #35663 üzenetére
Úgy hogy nem használsz Krakent, de ezt még senki sem mondta neked?
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz PowerBuldog #35671 üzenetére
Ezt jol latod, par oraval ezelott le is vazoltam. Foleg ha samsungoshoz jutsz es mehetsz is ethashra.
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
andromedae
tag
Valaki tudja hogy a desktop ripple programnal melyik fajl a penztarca, pl ha egyik geprol egy masikra szeretnem atvinni?
-
Sondi1986
addikt
válasz Darthforce92 #35664 üzenetére
6GB eleve többet termel Zec ben, mivel annak teljes lapkája van 1280cuda a 3gb-nak meg 1152cudások.
-
Dexar007
veterán
Jött Msi 1070 Gaming X 8GB.
Zcash 500 sol/s powerlimit : 70 core clock: +150 memory : + 700 afterburnerben.Jofele kartya ez.
Give me your cum,bull!
-
szazbolha
addikt
Ahogy mások is, a netshopban PH apró hirdetés alapján.
(#35664) Darthforce92: Nem tdp emelésről, hanem tdp csökkentésről van szó. Nekem ez a beállítás vált be, mert szinte mindenre jó kivéve Crypto. Annál +900 a ram.
A beállításokat nvidiaInspector-ral végzem. Nagyon kényelmes mert parancssorból is állítható. 2 bat fájl megoldja a problémámat. (sajnos bootoláskor valamiért nem fut le, de ég dolgozom rajta)
Az AB os megfelelő, csak azt nem tudom parancssorból állítani.[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Darthforce92 #35664 üzenetére
100% powerrel ? meg szep hogy hozza a 290-et
ui: hasznalj msi afterburner-t
[ Szerkesztve ]
-
-
andromedae
tag
Sziasztok!
Valaki tudja hogyan lehet a Kraken nel XRP-t vasarolni? Mar ellenorizve van az accountom. Egyszeruen nem ertem.
Probaltam mar mas oldalakon is, gatehub, bitstamp stb, hetek ota keptelenek ellenorizni az accountot.
-
szazbolha
addikt
Ugyan azzal az algóval, ugyan azt a coint bányásszátok? Nála 1500 Hh/s Nálad mennyi?
Viszonyításképpen: A 2x1060/3DB nálam átlagosan napi 4 USD-t termel (ebből még az áram díjat le kell számolni.) Ez 1 hónap átlaga: https://prnt.sc/hxkxnb
Ez winmineres átlag, nagyjából jól váltogatja a coint, de van amikor kézzel belenyúlok.
Direkt coint bányászni jobban megéri, de kétlem hogy 2,5x többet lehetne keresni vele.[ Szerkesztve ]
-
-
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Értetlenül valami előtt és a véleményetekre lennék kíváncsi.
Nicehash-sen kaparok egy 1060 6GB-tal és egy 1070Ti kártyával. Kb 8 (nagyon max 9) dollárt kaparok össze vele naponta. Ez whattomine szerint is kb reális.
Egyik ismerősöm neohash-en tolja 2db 3 gigás 1060-nal, tegnap délután indította el valamikor, és már most 10 dollár fölött mutatja (Bitcoinban persze) alig 20óra bányászat után.
Ez létezhet? Reális?
Ha jól vettem ki, neoscrypt fut nála, a 2 kártyával 1500kh-sel. Én vagyok a hülye vagy ez oké így?
Váltani kéne?Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
szazbolha
addikt
válasz Fiddlestick #35644 üzenetére
Hát ez pech....
Kezdem érteni miért írtad, hogy butaságot beszélek a palit xtormX-ról.... aranyos gyerek vagy. Nekem mind samsungos, és remélem az az adag is az lesz amit most rendeltem.Szerintem te nem beszélsz butaságot, csak a saját tapasztalataid alapján alakítottál ki véleményt, ami könnyen lehet hogy különbözik,mások tapasztalásától. A mintavételezés egyik esetben sem reprezentatív.. Neked peches szériád volt.
(#35654) Darthforce92 Zcash-ra más a beállításom mint a kriptókra. +180 +560 80%. Ezzel 290-295 Sol/h eredményt adnak. Korábban 65-75% tdp-vel mentek (280-285), de mióta jól fizet érdemes feljebb tekerni akár 90%-ra is, mert a többlet fogyasztásnál többet keres.
[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz Darthforce92 #35650 üzenetére
Nekem is ilyen palit 1060-jaim vannak, szerintem nagyon jó bányászatra (samsungos)..... de van egy kis hátránya is. a gyenge hűtése miatt hangos. Kicsit visítós a hangja.
-
fogtunder
nagyúr
srácok, továbbra sem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond, de a Claymore 10.2 kb. két óra futás után egyszer csak kilép. próbáltam már tuningolva, alap és csökkentett órajeleken is, alapvető különbség nincs. a log file-ban én személy szerint nem látom az okát, a restart -r 1-en van, próbáltam időzítővel újraindítani -r 60 paramtérerrel, egy óra múlva újra is indul, de aztán szintén kilép -r >60 paraméterrel el se indul, pedig a readme-ben elvileg szerepel az opció. már kezdek megőrülni, nem bírok rájönni, mi a gondja. valaki rá tudna nézni, hátha lát valamit? vagy egyáltalán hol kezdjem a hibekeresést? win 10+Adrenalin driver, compute módban. log file
a winminer simán fut, akár több napig is, az elvileg 10.0-t használ.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
szazbolha
addikt
válasz observer #35636 üzenetére
Ha az alaplapi slotba rakod, akkor szinte bármely házban melegedni fog a 2. és 3 vga.
Ha mégis ezt erőltetnéd, akkor olyan házat keres amelynek 8-10 hátlapi kártya nyílása van,különben nulla levegő lesz a 3. kártya alatt. Némely full TOWER, Eatx ház tudják ezt. A midiknek csak 7 db van.Korábban írtam, hogy a Pcie x16 slotokból csak egyet érdemes kihasználni, a másik 2 VGA-t előre kéne beépíteni. Sőt még jobb ha mind a 3 vga elől van, mert így könnyebb a házon belüli légutak kialakítása.
Barkácsolni kell kicsit, de simán bemennek egy kétkamrás midi házba, mint az MX330-x. Felül semmi sincs a házban elég egy keretet a vga-k alá tenni. 2-3 venti előre beszerelhető. Ideálisabb lenne ha a ház 2 cm-vel szélesebb lenne, mert a vga-k belógnak az alaplap fülé. (ramoknál lehet necces)A másik megoldás egy aerocool vs9 szerű ház ahol az 5.25 helyekre lehet távtartóval a vga-kat bebarkácsolni.
Barkács megoldások ezek, lehet gagyi meg szép megoldásokat is alkalmazni, lényeg hogy a hűtés meglegyen és a VGA-k ne mozduljanak el. (Szállítás alkalmával kiszerelnéma gépből) -
Darthforce92
tag
Sziasztok. Van egy palit gtx 1060 6gb kártyám. A ramok miatt csak zcash-t éri meg bányászni ,de ezzel a géppel játszani is szoktam így nem praktikus. Az lenne a kérdésem, hogy zcashnél van ram limit vagy vehetnék a lenti gépbe egy ilyet: https://hardverapro.hu/apro/uj_bontatlan_palit_geforce_gtx_1060_dual_3gb
A másik: Ha továbbra is integrált vga-ról megy ez a gép ,akkor videóknál és böngészésnél nem lesz tapasztalható az pár kis röccenés ,amit most tapasztalok bányászás közben? Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Fiddlestick
aktív tag
NAV-os kerdesekkel menjunk at IDE, mert nem ez a forum fo profilja.
-
szazbolha
addikt
válasz shteer #35608 üzenetére
Célzott NAV ellenőrzés a banki utalások alapján. A magyar bányászat nagyhalainak megadóztatása, akik csak mikróhalak a gazdaság nagy rablóihoz képest. Presztizs bűntetések kiszabása, média nyilvánossággal. Remek elterelő téma 2-3 hónapon át futtatva. Nem kell ehhez rossz szomszéd, elég ha a buborék elég nagyra fúvodik. Azt mindenki érti a TV előtt, hogy joska pista keresett 2 milliót 1 év alatt és nem adózta le. Azannya urístenit! A két milliárdot nem lehet érteni. Sem a 200-at, nem emberi lépték az már.
-
Mosqu!to
addikt
válasz shteer #35604 üzenetére
Ha én lennék a nav, lekérném a coinbases és hasonló népszerűbb váltókról érkező tranzakciókat az összes bank összes számlájánál. Aztán ahol elég sok pénz mozog...
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Fiddlestick
aktív tag
-
tisn
addikt
válasz Fiddlestick #35634 üzenetére
nyilvan lutri, de valamelyik olvtars nemreg vett onnan es samus volt
-
Enter65
senior tag
válasz observer #35636 üzenetére
Olyan házat keres ahol a kártyák között legalább 3cm távolság van. Itt tudod ventikkel átfújatni a levegőt. ha nem szeretnél ventiket használni akkor ezek legyenek nagyobbak, kb. 5cm.
Házba még a 2 elmegy, a 3 kérdéses, a felett meg már biztos hogy nem raknám házba, csak ha nagyon tudom hűteni őket.
-
Hack3er
őstag
válasz sanzi89 #35632 üzenetére
Netshop.hu
Egyre én is lecsaptam, akkor volt még egy szabad. -
Ferdzsoo
addikt
-
observer
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a kiszemelt Gigabyte GA-B250-HD3P alaplapba ha beteszek három kártyát (RX570) akkor azt milyen házba tudom beletenni, hogy se süssék meg egymást, vagy ennek már barkácsolni kéne külön valami „vázat”? -
sanzi89
addikt
válasz Fiddlestick #35633 üzenetére
Két hónapja a PCX-ben is volt 1060 3GB 66k-ért. Most kellene kártya.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz sanzi89 #35632 üzenetére
Fel eve mikor bekattantam es lecsengett a banyalazam 59.-ert adtam el 6db-ot mind valoatott 2 ev garis samsungok voltak. Ket honopja vettem 12db-ot kb 10kulon embertol 65 ert ebbol volt 6db 6gigas amit sikerult 70ert megvennem. Nezegetni kell orankent, percenkent es raugrani.
-
sanzi89
addikt
válasz Fiddlestick #35619 üzenetére
Kérnék linket a 65k-s 1060-ashoz.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
SetCHOO.
aktív tag
lafaty80 és Dexar007
Tiszta AMD rig. Pontosabban: XFX 470 4gb, ASUS 570 4gb, MSI 480 8gb, SAPPHIRE 480 8gb és SAPHIRE 580 8gb.
A kárták 6cm-re vannak egymástól. A Asus 570-em kívül mindegyik tartja a MH/s-t. Én is a GPU-ra gyanakszom, hogy nem stabil és néha becsuklik. A bios beállításához a XFX 470-et vettem alapul. De hamar rájöttem, hogy teljesen máshogy viselkedik az Asus 570. Éhesebb és melegebb is, hiába a jó ASIC Qualitiy -
lafaty80
addikt
válasz SetCHOO. #35623 üzenetére
bár még nincs nagy tapasztalatom, de eddig ha homogén (nvidia) kártya volt a rigemben 1-2-3db, akkor stabilan mentek. Ha blekerült a mostani 1db rx 570-em, akkor mindegyik ugrál. 1060-ok: 19-24 között (80%-ban 22+), rx570 27-29,3 között (90%-ban 28,5).
Ha egyedül volt az rx570 akkor nem ugrált ennyire.
Ez winminer alatt persze...
Claymore dual alatt stabilabb a dolog.
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Ferdzsoo
addikt
Mert 1070-el nem is ETH- illik szedni.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
SetCHOO.
aktív tag
Szükségem lenne egy kis gyakorlati tapasztalat megosztásra az alábbi kártyáról: ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G-GAMING OC
Mikor kibontottam és szemügyre vettem csalódottan tapasztaltam, hogy ennél a típusnál nem hűtöttek az elpida ramok. Gondoltam magamban nem fog sokat haselni.
Bedobtam a rigbe és kezdődött a barátkozás a kártyával. Meglepetésemre egészen 2015 Mhz-ig jutottam a ramokkal stabilan. Majd GPU lefolyt és alulfeszelés.
Szépen 29,1 Mh/s-tol magából memória hiba nélkül 100W fogyasztással. Max 75 °C
Viszont, most jön az írásom lényege: Időnként be esik a hasrate 22-24- közé. Teljesen random. Van úgy hogy órákig tartja a 29,1 –et majd 5-10 percre be zuhan 22-24-re.
Grafikonon nem tűnik ki, hogy most a GPU dobálná-e a órajelet, vagy bármi más, tükörsima minden.Valaki találkozott már hasonlóval ennél vagy más típusú kártyánál?
-
lafaty80
addikt
Aláírom, de nekem ez a játékgépben van, csak néha besegít a kaparásba Ennek elődje (1060) kapar most nekem
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
shteer
titán
Ahhoz Samus 1060 kell. Hol lehet venni 65-ért?
szerintem jónak tűnik..
-
mepet
addikt
Ha a payout minimum 0.5ZCL elég alacsonynak számít, akkor zclmine.pro
nvidiához: dtsm's zcash miner -
Fiddlestick
aktív tag
válasz lafaty80 #35606 üzenetére
Az iszonyatosan keves 29mhs egy 1070-ert, tekintve hogy 130eft a kartya. Ar/ertek aranyban nagyon rossz. Ennyibol 2db 1060-at veszel, es 47mh-nel vagy !
-
Enter65
senior tag
-
Enter65
senior tag
válasz vizimento #35614 üzenetére
Majdnem az össze váltó adóparadicsomban van regisztrálva, vagy ott a pénzforgalmi számlája, onnan utal neked. Ez azért csak feltűnik a banknak, hátha még a NAV-nak is, mivel a pénzmosási Tv lehetőséget ad nekik, hogy infót kérjenek, és kapjanak.
Akkor lehetne rendbe tenni, ha minden váltónak lenne hazai számlája, és onnan utalna neked. Így sima utalásokról van csak szó, nem pedig külföldi utalásokról. A többit már mindenki tudja.....
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
A bank
Nyilván pár 10ezer nem tűnik fel, de a bankszámládon a pénzmozgást látja a nav. És ha túl nagy a különbség az adóbevallásban bevallott és a bankszámládra érkező összegek között, simán "kopogtathatnak" (nyilván nem szószerint kell érteni)Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
madpapa
senior tag
Amatőr kérdés, de ha a difficulty csökken, akkor vélhetően az egységnyi idő alatt kapott reward az nő, ugye?
-
Bossp
addikt
válasz lafaty80 #35606 üzenetére
Köszi.
Én is néztem ezt a módszert de a fix fesz+gpu órajel beállítás grafikonon szerintme teljesítmény és fogyasztás szempontból is fixebb profitálób megoldást hozhat.
Na majd kitesztelem aztán írok összehasonlítást a két megoldásról.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
Kár a szóért, én kérek elnézést hogy felhoztam.
Más, ha valaki eth-t bányászna 1070-el, RAM-ot szépen kimaxolom az addi oké, De GPU-t mennyire vihetem le hogy minimálisan rontsa a sebességet? illetve milyen feszkót ajánlotok hozzá?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Flashback
addikt
Miközben az ETH 1200$ felett...
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Magisk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest