Aktív témák
-
Kephamos
addikt
válasz nightshadow #22793 üzenetére
Konkrétan EZ.
-
kovadika
őstag
válasz goyo206 #22794 üzenetére
A plazmának szebb a képminősége, ez nem is kérdés hanem tény, és olcsóbban is hozzá lehet jutni, ettől függetlenül annak is vannak megkötései és hátrányai. Egy plazma szintet megközelítő led tv a plazma árának általában többszöröse. Javaslom, hogy olvasd el a plazma topicban az első hozzászólást, ott rengeteg esetlegesen felmerülő kérdésre választ kapsz. Amúgy nekem panasonic 42ut50-em van és nagyon meg vagyok vele elégedve, előtte egy hétig volt nálam egy azonos árú, méretű LG led, de kicseréltettem plazmára és egy percig se bántam.
[ Szerkesztve ]
-
-
goyo206
senior tag
TV vásárlás előtt állunk (ismét ).
Kis tanácsot szeretnék kérni, h. mit érdemes manapság? Nagyjából 150k a keret, nagyon max. 200.
Nézegettem plazmákat, a magas Hz miatt csábítóak, még ha nem is új technológia, de szeretném kikérni mások véleményét is, mert nem vagyok szakija a témának... (Plazma vs. LCD vs. LED?)
Pl. ezeket néztem:
panasonic_viera_tx-p42u20 - használt 105k
lg_50pk350esetleg: (bár kicsit magasnak érzem a fogyasztását)
Panasonic TH-42PZ8Esetleg ezek valamelyike:
Panasonic VIERA TX-P42ST50E
Panasonic VIERA TX-P42UT50EKöszi előre is a tanácsokat, tippeket, ajánlatokat!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=goyo206
-
humax
senior tag
válasz nightshadow #22784 üzenetére
koszi, most mar jo.
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
humax
senior tag
válasz nightshadow #22786 üzenetére
most home rá állítani , re mellem jó lesz.
-
Kephamos
addikt
válasz nightshadow #22784 üzenetére
Mondjuk 50K. Ezért a lehető legjobbat szeretném. Tescoban van most valami samsung, azt nézegetem.
-
humax
senior tag
van egy sony SONY KDL-40HX756 tv, mult heten vettem.
hiaba bealitom a kep územod pl: egyeni, normal stb. egy ido utan vizsa all az erdeti gyri szerint.az hogyan lehet megoldani?
hiaba visza alitom, pl, a norma ra visza ugrig.koszonom
-
Kephamos
addikt
Üdv!
FullHD LCD vagy LED tévét vennék a napokban. Van most valami best buy? Tesco-s Technika tvk milyenek?
-
válasz -=RelakS=- #22781 üzenetére
Valamilyen szinten és formában minden ditherel, a legjobb IPS panelek is, mert mindig kell az extra precizitás natív 10 bit fölé is. (Ez itt szélsőséges dolog.)
A Panasonic plazmáin olvashatók a színes betűk is.
Amit ezen látok, az már csak az YCC 4:2:2 "hiba". (Az is létező dolog.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz -=RelakS=- #22779 üzenetére
Ja, ilyennel én még nem nagyon találkoztam élőben olyan körülmények közt, amik mellett ezt egyszerűen meg lehetne figyelni.
Végül is ez is egyfajta ditherelés. A plazmái is hasonló, csak ott dinamikusan változik a zajmintázat, és állóképen meg tudja oldani, hogy ne legyen látható ditherzaj vagy geometriai torzulás a nagy kontrasztú élek mentén.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22778 üzenetére
Nem!
Fizikai dologról beszélek, nem logikairól.
Egy adott terület (ez esetben subpixel) fényerejét két módon csökkentheted:
1: csökkented az egész fényerejét - sok feszültségszintet kiezelő elektronika kell így néz ki nagyban (IPS panelek)
2: csak egy részének csökkented a fényerejét - kevesebb feszültségszintet kezelő elektronika kell, de tudnod kell azt is kezelni, hogy a subpixelnek mikor melyik részének a világosságát állítod.így néz ki nagyban (ez 2 sor, nem 4! A külön vezérelt részeket domain-eknek hívják. (MVA panelek)Utóbbi esetben felléphetnek olyan mellékhatások, hogy pl Samsungnál a szépen élelmosott betűk széle (ahol szürke) vízszintes szőrökkel van tele, vagy a Sharp paneleknél hogy a közép erősségű zöld apró betű a fekete háttéren "támolyog". Ezzel a Samsungok és más gyártók megoldásait "szimulálom" Ezzel a képpel a Sharp megoldását "szimulálom" Ilyen panel volt a 32PFL5605H-ban. Itt egy valós kép is: Mindegyik részletnek úgy kéne kinéznie, mint a fehérnek, de pl a közép zöldön és ciánon nagyon jól látszik a deformáció
Ez nem annak a függvénye, hogy RGB, YCC, vagy füstjelek segítségével kapja a tv a képet, hanem az LCD fizikai megoldása. Plazmánál persze ilyen nincs, ott a ditherrel oldják meg ugyanezt a problémát.
Innen vannak a képek[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz -=RelakS=- #22777 üzenetére
Akkor chroma pixel mapping?
Belül szinte minden TV szinte mindig YCC-ben számol, és nem 4:4:4-ben, hanem felezett, vagy akár negyedelt chroma felbontással (4:2:2 vagy 4:2:0).
A Samsung-ok PC módban RGB 4:4:4 módban kezelik a bemenő RGB 4:4:4-et, így minden pixelnek ismert nem csak a fényereje, de a színe is.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22776 üzenetére
neeeem pixel mapping
Amikor csak pl 127-es zölded van, akkor nem fél gőzzel világit az adott subpixel, hanem a fele teljes erővel világít, a fele ki van kapcsolva. Ez pedig számítógéphez kötve, mivel mint említettem, a pixelekkel összemérhető dolgokat bámul az ember, ronda hibákat eredményez. 1:1 pixel mapping esetében is (Philips 32PFL5605H-m volt, azon is volt ilyen gond)
-
válasz -=RelakS=- #22775 üzenetére
A Samsungok pl mind ilyenek, amennyire én emléxek.
Samsung-nál PDP-ken és LCD-ken egyaránt van PC mód, amiben tuti, hogy elérhető az 1:1 pixel mapping, továbbá az, hogy ne legyen semmiféle más geometriatorzítás (még készakarva sem lehet bekapcsolni a legtöbbet, és még a Sharpness alaphelyzete is semleges, nem úgy, mint pl. Movie módban, ahol ez már élesít). Korábbi modelleken a HDMI_1 bemenetet kell használni, 2012-eseken bármelyiket, és annyi a trükk, hogy el kell nevezni ezt a bemenetet PC-nek, majd 1080p60-al kell etetni (1080p24 jellel automatikusan visszavált YCC módba, ahol elérhető pl. a Movie képmód is a Standard mellett).
Hozzám jöhetsz egy körre, bár könnyen mondom, mert a távolság miatt szerintem úgysem élsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22773 üzenetére
Felőlem indulhatnak egyenlő eséllyel, csak tudjam tesztelgetni őket
Amúgy meg az LCD tv-k nagy része sem jöhet szóba az előbb említett subpixel széttagolás miatt. A Samsungok pl mind ilyenek, amennyire én emléxek.
-
tmscsaba
tag
válasz janos666 #22681 üzenetére
Engedd meg, hogy csak most reagáljak a leírtakra. Először is nem akarom rontani az üzleted. A képernyő beállítására szükség van! Különben teljesen rossz képet kellene néznünk, legtöbb esetben. Sok embernek nincs több heti türelme ahhoz, hogy szemre kismerje a teljes menüt, a beállítások lehetőségét. Esetleg fénytani előképzettsége és ismerete és érzéke sincs semmilyen szinten, hogy tudja, miként is álljon egyáltalán hozzá.
Természetesen ezért van létjogosulétsága a szakembernek aki be tudja állítani a készüléket. Ezt elismerem, ez így van!
Az is érthető, hogy műszerrel és beállítási gyakorlattal sokkal gyorsabban beállítható bármi, mint anélkül.
Sőt azt is elismerem, hogy egy bizonyos szabványnak is csak műszerrel beállítva felel meg. Viszont a szemünk fittyet hány a szabványokra. Annál sokkal jobban alkalmazkodik, mint az ilyen ember szabta dolgokat pontosan igényelje.Amit írtál az érzésem szerint igen nagy százalékában fedi a valóságot, de azért találtam benne olyasmit ami szerintem pontatlan vagy nem helyén való.
Vegyük sorba:"... Ilyenkor a kijelződ fehérpontjához adaptálódik a szemed." Igen, erről beszélek én is. Pl. a LED+LCD esetén a teljes látható spektrumot közelítő fényforrást használnak, ott a spektrummal nem lehet nagyobb gond, mint az áruházi példádban. Ezek a ledek feltételezhetően 90-es CRI értékhez állnak közel.
Tehát a lesugárzott spektrummal akkora nagy baj nem lehet, mint a fénycsöves világítású ruha bolti szín tévesztő példában, különben szemmel sem és műszerrel sem lehetne jól beállítani a színt.
""ha egy hagyományos izzós megvilágítású helyiségből kinézel egy nyíláson a természetes nappali fénnyel megvilágított környezetbe, akkor erősen kékesnek látsz mindent odakin""
"Igen, épp ezért fontos, hogy D65-ös fehérponthoz legyen beállva a szemed, ne máshoz, ugyanis a színtér többi része a fehérhez relatív."
A fehér pont is relatív a színek arányos eltolódásához képest, viszont a színek lineáris, fényerőtől független egyensúlya egymáshoz képest lényeges, hogy meg legyen. Ezért lassú, hosszadalmas és türelmet igénylő a szemre történő bellítás.Egyébként a tábortűzzel megvilágított környezet fényének fehér pontját sem kalibrálják a D65-ös fehér ponthoz és semmi máshoz, mégis jól adaptálódik hozzá a szemünk.
'az agyunk kompenzálja a színeltérést.
Ezért van az például, hogy a fehér papírlap
a tábortuz vöröses-sárgás fényénél is fehérnek mutatkozik.
Ez annyira belénk rögzült, hogy a színkompenzáció
automatikusan megtörténik, ha a körülmények arra utalnak '
Forrás : http://www.fullspectrum.hu/tenylegkek.pdf"Ha más fehéregyensúlyhoz adaptálódik a látásod, azzal a szaturált színek érzékelése is megváltozik."
"Ez a következő probléma, hogy az alapszínek szaturációi is ritkán felelnek meg a szabványban (ITU Rec709) előírt értékeknek."Ez mind csak papírforma.
Viszont a szín csatornánkénti szint eltolás és erősítés mértéke külön állítható (mint jól tudod is) akár műszerrel vagy szemmel kontrollálva. Ha valaki nem tudja meglátni szemmel a beállításhoz szükséges eltérést, akkor az ő szemének úgyis mindegy. Azt egészséges látással meg kell azt érezni.
Nálam ez úgy volt hibátlan ahogy gyárilag beállították."Vásároltál már valaha ruhákat boltban?
Gondolj csak arra, hogy hiába vagy már hozzászokva az adott megvilágításhoz (bent általában fénycső), a ruhák színe is mindig teljesen más a bolti fényben, mint az utcán (általában napfényben)."
Itt egészen másról van szó, a spektrum hiányos fényforrásból hiányzik a szín vissza adáshoz szükséges megfelelő fény spektrum szakasszal lefedett szín terület, amit nekünk adott színként látni kell és fekete van helyette. Ott az adott színű anyag látványa helyett a benne lévő, és a fényforrás által lesugárzott létező spektrum vonalat láthatjuk csak, ami más színt jelent. Ezt viszont sem a szemünk, sem a műszeres beállítás nem tudja kompenzálni.
Ez a leírt példa azért nem illik ide.Energia takarékos fénycső spektrumok :
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?products_id=440
Energia takarékos fénycsövek : http://www.fullspectrum.hu/""Azon sok nem múlik""
"De, a fenti két tényező együttesén már rengeteg tud múlni."
Viszont a fent leírtak tükrében ez már nem okoz akkora problémát és látható különbséget, még ha műszerrel mérhető is.""Azt tudjuk, hogy a nem megfelelő szín beállítású televízió képe egy fotón már láthatóan természetellenes árnyalatú.""
"Ez egy másik problémát vet fel, miszerint a fényképezőgép három színszűrővel dolgozik, amik nem a mi kijelzőink spektrális tulajdonságait feltételezik, hanem napfényt vagy vakut."Azért az RGB alapszínek már valahol kell, hogy egy szabvány szeint készüljenek, különben nem lehetne színhűen megnézni a felvételt a szabvány színű (érzékelő/visszaadó) festéktől eltérő képernyőn, ha akár a kép bontó vagy a kép alkotó eszköz kép pontjának a színe fizikailag más lenne. A napfény vagy műfény beállítás megint egy másik jellegű beállításon múlik. Ezeket nem jó ha keverjük.
.."akkor beláthatnád, hogy szinte minden paramétert szükséges finomhangolni."
Nem csak belátom de finomhangoltam is! Eltartott legalább két hétig, mire megismertem a lehetőségeket és elértem azt a képet, amire mondhatom, hogy amennyire egyáltalán lehet, annyira nekem tökéletes."Épp ezért vannak ott ezek a beállítások még a felhasználói menüben is, illetve ezért van az, hogy minél magasabbra pozicionálnak egy megjelenítőt, annál több kalibrálási funkciót kínál, mint fejlett szolgáltatás." De hiszen ez természetes és így van.
""Lényeg, hogy szemre jó legyen, úgyis csak nézésre szánjuk.""
"Itt csak arról van szó, hogy fogalmad sincs igazából milyen színeket kéne látnod, így nem is tudod, hogy hibásak azok, amiket látsz.
Mivel a saját felvételeimet is nézem, ezért az meglepő lenne ha nem ismernék rá. Ahhoz színtévesztőnek kellene lennem."Illetve részben hozzászoksz a saját megjelenítőd hibás színeihez, de csak részben, és csak olyan kitüntetett pontok mentén, mint például a bőrszínek. Az összes olyan szín, amit magadtól nem ismerhetsz, azt esélyed sincs betippelni. (Honnan tudod, hogy milyen színű ing volt a színészen, ha a kijelző hibásan jeleníti meg?) Nem feltétlenül színészt nézek, hanem a saját felvételem. Azon meg egyből kiderül. De hiszen ott is minden egyezik!
-
válasz -=RelakS=- #22769 üzenetére
Az ár olyannyira nem lehet ok, hogy fix méret mellett ugyan azt a mozgókép minőséget olcsóbban kapod PDP-vel, mint LCD-vel.
LCD-ből mennyit tudsz végignézni olyan körülmények közt, mint amiben a PDP-k meg tudnának győzni? Mert ez így lenne korrekt, ha a PDP és LCD egyenlő esélyekkel indulna, majd megmérettetnének. Nem úgy, hogy az egyiknek az "ártatlanságát" kell bizonyítania a rágalmakkal szemben.
Pentile... Igen, ehhez sajnos nem sokat tudok hozzászólni, mert nem tudom, hogy a D550, amit használtam itthon, az is ilyen volt-e már, ahogy azt sem, hogy idén minden méret és modell ilyen-e, vaygy esetleg csak a legkisebb/legolcsóbb FullHD-k?
De egyéb okból is a Panasonic-ot javaslom. Hasonló árban pl. UT50.
(#22772) Sefter
Biztos én vagyok hülye, de még mindig nem értem.
Nagyobb a képernyő, de messzebbről is nézem, így nem látom nagyobbnak a pixeleket.[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz janos666 #22759 üzenetére
nem azt mondtam, hogy fizikailag nem lehet berakni monitor helyett, hanem azt, hogy fos minőséget kapsz...ennek a felbontás az oka, 24" felett elég gáz az 1920x1080-as felbontás MONITORNAK.
brümmöghetsz a mountain bike-on attól nem lesz kawasaki ninja... )[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22764 üzenetére
Valamiért ódzkodok a plazmától... Pedig már az ára sem lehet már ok, amennyire tudom. De mondom, ha lenne ilyen végigpróbálgatós lehetőség (tv bérlés ), akkor lehet, hogy meg lehetne győzni a plazmákról.
Amúgy meg plazma: Nézegettem a samut a MM-ban, akárhonnan nézve jó. Kivéve ezt a förtelmet.
Viszont mikor a Panasonic előtt felálltam a pana boltban, elsötétült a kép, mint ahogy egy LCD-n tenné O_O Csak néztem, hogy mi a franc, mert erre logikus magyarázatot nem tudok.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Lehiñito
senior tag
Tudsz barkácsolni Te is, ha van egy kis affinitásod a témában.
Veszel 220-as vagy 12voltos led szalagot trafóval és egy kis barkácsolással forrasztasz rá kábelt dug villával vagy lehet kapni távirányítós ledet is, ahol még a színeket is tudod változtatni.[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek, de olyasmit mint a Philips Ambilight, nem lehet samsung tv-k hez venni? Mindig is iszonyatosan tetszett
-
válasz -=RelakS=- #22762 üzenetére
Oh. Vagyis egy véletlenszerű rossz élményből írtad le a TV-ket úgy általában, miközben te magad is láttál már ellenpéldát élőben?
Friss modellekből Pana xxUT50 és afelett bártan ajánlok bármit PC monitornak is.
Samsung 51E530 csak akkor, ha kicsi a 42", de az 50UT50 kiesik az ára miatt.
De az LG-kkel sincs baj, viszont csak akkor, ha minimális a költségkeret.Amúgy a dither minek a plazmákon? Nem tudják megfelelő finomsággal szabályozni a plazma fénykibocsátását, és ez által a foszfor fényességét?
Tömören ennyi. Ha tudnák is finomabban, akkor is így gazdaságos (drágább lenne a gyártás vagy más hasonlóan, esetleg még fontosabb paraméterek kárára menne a dolog). De generációváltásoknál általában javulnak a dither algoritmusok is, ahogy néha nő a panel precizitása is (mint tavaly a Samsung-nál, ide a Panasonic-nál).
De ezt már OFF-ba tettem, mert ez az LCD topic.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok! Van egy 6-os szeriás samsung smart tv-énk. T-mobile 3G usb modemmel lehet rá netet varázsolni?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22761 üzenetére
1: Valami random típus volt. LCD-re akartam dugni, de csak olyan volt, amit vettem, azon meg ugyanazokat az elképesztő szoftveres hibákat fedeztem fel, mint amit a sajátomon, szóval típus hiba, nem egyedi.Elmosás alatt azt értem, hogy olyan volt, mint mikor nem natív a felbontás, vagy kb fél pixellel el van csúsztatva a kép. És mintha még ez is változtatta volna a helyét O_o. Nem nagyon akartam kötözködni a boltban, mert azért már az is szép, hogy nyúzhattam a kiállított készülékeket szerintem, de nagyon furcsálltam a dolgot. Melóban egy LG plazma előtt beszéljük meg, hogy ki kinek milyen dologgal tartozik. Annak szép éles képe van.
2: Ja, dither. A fent említett LG-nél csak közelről tűnt fel a dolog. Amúgy meg a különbség tv-ként és monitorként abban jön ki, hogy monitorként azért a pixelekkel összemérhető nagyságú dolgokat bámulsz (pl ez a szöveg), tv-ként viszont többé-kevésbé az egész képernyőre összpontosítasz. Ezért is nem zavart annyira filmnézés közben az előző Philipsem pixel csalása, viszont zavart monitorként használat közben (arra gondolok, hogy pl közép szürke/kék/zöld/piros esetén az adott szubpixel nem fele erősen fénylett, hanem az egyik fele kikapcsolt, a másik fele meg teljes fényerőn ment). Amúgy a Pólusban lévő MM-ban nem tudom, hogy sikerült elállítgatni egy pana plazmát, de kb úgy nézett ki a képe, mintha .gif animáció futott volna rajta. Szép messziről is látszott a dither zaj, világos felületen is.
Amúgy meg van szemüvegem (rövidet látok, és nem csak a fizetésből)
Azt amúgy tudnám értékelni, hogy még ha kőcsönbe is, de beszerezni sok tv-t, beállítgatni, használgatni, alaposan megnézegetni, aztán a végén rábökni, hogy na, csókolom, ebből hozzanak egy dobozost.
Amúgy a dither minek a plazmákon? Nem tudják megfelelő finomsággal szabályozni a plazma fénykibocsátását, és ez által a foszfor fényességét?
-
válasz -=RelakS=- #22760 üzenetére
1: Melyik típus volt?
Jó alternatíva lehet egy Samsung PDP is. A D széria óta van bennük PC bemenet címkézés, ami RGB 4:4:4 módba vált, és ezzel gyakorlatilag PC monitorként funkcionál minimális input laggal és letiltott képmódosítókkal. Nem is nagyon tudod vele elmosatni a képet, kiszürkülnek az ilyen funkciók a menüben.
De a 2012-es Panasonic-okban is van már YCC 4:4:4 mód a GT és VT modellekkel, azzal is megvan ugyan az a tűéles kép, mint egy monitoron, vagy PC módba rakott Samsung plazmán, csak még a CMS is funkcionál, ami monitorokhoz is hasznos. (Én a Samsung plazmát is YCC módban járattam emiatt, ez többet hozozz, mint a 4:4:4.)
Sőt, ez szerintem hatalmas előny, hogy van CMS, ami csak az igen drága monitorokon kalibrálható tetszés szerint, egyébként Photoshop-on és Firefox-on kívül baszhatod az ICC profilodat, csak a fehéregyensúlyt és a gammát korrigálja a LUT, a szaturációt nem.
És igazából én válogatósnak tartom magam, de már a 2011-es Pana plazmák is elég jók nekem YCC 4:2:2 módban is, nullára húzott élességgel és kikapcsolt képmódosítókkal nagyon ritkán vehető észre, hogy nem 4:4:4 a kép, de akkor is olvasható marad a piros szöveg a szürke háttéren (játék közben nem igazán látszik, csak ilyen kiélezett helyeken).
2: Ditherelésnek hívják. 2011 óta nagyon jók ebben a Samsungok és 2012 óta a Panasonic-ok is. Nem igen zavarna már egy mai modellen. Nagyon közelről kell nézegetni, sötét árnyalatokon és/vagy gyors mozgás közben
Amúgy mit jelent az, hogy olyan közelről, ahonnan egy monitort nézni érdemes?
Mindent olyan távolságból kell nézni, hogy már lásd a felbontást és kellemes mértékben töltse be a látóteredet. Nem kötelező belebújni a monitorba.Ha nem bírod elolvasni a betűket a THX által FHD TV-khez javasolt távolságból, akkor szemüvegre van szükséged, mert ezek hatalmas kajla betűk ahhoz képest, mint mikor ölbe veszek egy 15"-os HDReady laptopot.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz janos666 #22759 üzenetére
1: örülök, hogy neked jó. Mikor én rákötöttem egy pana plazmára a laptopot, képtelen voltam beállítani élesre a képet
2: olyan közelről, ahonnan egy monitort érdemes nézni, én már látom a plazmának a "zsizsikét", nem tudom, hogy hogy nevezik, amikor kikeveri a színeket több különböző szín váltogatásával. Legalábbis a sötét árnyalatokban.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz Sefter #22752 üzenetére
Akkor ugorj át hozzám és beszélgess el a Panasonic 42G30-al, hogy: "Hát te mégis, hogy képzeled ezt? PC monitort játszol már egy éve, és nem hogy alkalmas vagy erre, de a gazdád már nem is akar helyetted LCD monitort látni a PC-jére kötve? Aljas áruló! Tessék azonnal lagolni, beégni vagy bármi!"
(#22756) -=RelakS=-
Akkor ez most neked is szólt (a fent említett készülék egy plazma TV).[ Szerkesztve ]
-
csusza`
senior tag
Philips 32PFL5606H - ez a TV jobb lehet, mint az általam előbb kinézett Samsung UE32EH5300-nál?
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
Sefter
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Sefter #22752 üzenetére
Ha az előző Philips tv-m elektronikáját össze tudnám vegyíteni a mostani Panasonicom paneljével (ez elvileg egy mai Philips passzív 3D-s tv-t eredményezne ), akkor már meg is lenne a tökéletes tv, amit monitornak is lehet használni. Egy probléma maradna: nem RGB, hanem BRG lenne a színsorrend
-
zedok
őstag
Na, ez érdekes, elmentettem ismét UTF-8-ban és vitte rendben! Köszönöm szépen! Esetleg ötlet arra, hogy egy Philips TV-n hogy lehet előcsalogatni a feliratot? Próbáltam ezzel az átnevezős módszerrel de nem akart összejönni.
Philips PFL 5625 H típusról van szó
[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok!
Nagyszülőknek kéne valamit tv-t néznem 150-200eFT környékén. Főleg TV adás menne róla, meg néha kis film. Jó lenne, ha lenne benne használható média lejátszó. 100cm hely van szélességben a szekrényben, ebbe bele kéne férnie, szóval 40-42 colosak jöhetnek szóba, ahogy néztem.
Tudnátok ajánlani 1-2 konkrét típust?
Köszi! -
zedok
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Samsung Smart Televízió, de sehogy sem tudom rábírni, hogy lejátsza a feliratokat. Mi a módja ennek, vagy hogyan lehet pl. egy divx-es filmhez (angol) és külön van a felirat, hogyan lehetne lejátszani? Előre is köszi a válaszokat!
A típusa azt hiszem UE42D5500 vagy 6500
[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
djnyakesz
aktív tag
Köszönöm a korrekt tájékoztatást...nos igen , tudom hogy ez az ár nem épp a legnagyobb, de már önmagában az hogy TV-re ennyit költ az ember számomra meglepő Design elemként inkább fontosabb most mert minden új a szobában, kivéve a TV-t szóval a hatás megmarad!
Mi a fene a különbség a plazma és LCD között? többet zabál a plazma vagy kicsit gyengébb a kép minősége?
Inkább akkor gyűjtök még mert nem akarok most jó 3-4 évig TV-t venni! Ha veszek akkor legyen jó... -
JoeYi
őstag
válasz csusza` #22735 üzenetére
keress rá ebben a cikkben a "Valódi 100Hz vs. CMR 100Hz" bekezdésre
-
nightshadow
veterán
válasz djnyakesz #22712 üzenetére
- TV nézésre használom a TV-t
- szebb képminőséget akarok elérni mint a jelenlegi dobozzal
- árkategóriában a 70-90.000Ft közötti érdekelne (használt bőven megfelel)A sima tévéadás soha nem fog úgy kinézni LCD-én, mint egy jobb CRT-én, főleg nem ilyen kevés pénzből. Ennyiért csak egy teljesen belépő kategóriájú tévét kapsz.
-
JoeYi
őstag
válasz djnyakesz #22732 üzenetére
tudom 70-90e Ft nagy összeg tud lenni, de a tévék között mégis csak a belépőszintre elegendő. Én személy szerint a Samsung tévéket ismerem jobban, és ekkora összegből csak au ue32eh5000-es vagy ue32eh5300-as modellt tudod megvenni. Ez utóbbi van egy barátomnak és a párjával tökéletesen elégedettek vele. Kábeltévé nézésre illetve hálózaton filmlejátszásra használják
Ha a fő szempont a kiváló képminőség, akkor kérj ajánlatot a plazma tv topicban is. Vannak bizonyos hátrányai az olcsó plazma tévéknek, de képminőségben jobbak az lcd-knél.
azt tudnod kell, hogy a 80 centis tévédhez képest a 32"-os lcd kicsinek fog hatni. Minimum 40"-46"-ost kéne venned, hogy ne tűnjön visszalépésnek a vásárlás. Itt tudod összevetni a képernyőméreteket.
Kérdezz rá plazmásoknál hogy érdemes-e beruházni ebbe a típusba: [link]
vagy esetleg merengj el egy nagyobb lcd-n: [link]
Vásárolni pedig nyugodtan merj webshopból, csak az outleteket kerüld (esetleg érdemes átnézni az apróhírdetéseket, most sokan passzolnak le karácsonyi ajándék tévét)
-
djnyakesz
aktív tag
-
Siera
senior tag
Sziasztok!
A minap vettünk egy LEDes 3D Sony Bravia 37ex720 televízíót.
Elég okos TV, de sokadik próbálkozásra is csak mp4et tudok rajta lejátszani USBről (avit nem), és, ha a PCt media serverként használom, akkor sem hajlandó semmilyen filmet (m2ts,mkv,avi,mp4)meglátni, míg zenéket, képeket igen (ezeket le is játssza).Én csinálok valamit rosszul, vagy a TV tényleg ennyire korlátolt? Ha 3D filmeket akarok rajta játszani, akkor vennem kell mellé egy blu-ray lejátszót?
Válaszotokat köszönöm előre is!
-
Pópa
senior tag
-
Pópa
senior tag
Sziasztok,
Cserélni szeretném a Samu LE 46 B 650 (2009 december) tévémet, egy
Felhasználás: Semmi csicsa, írott lemezek, BH! camos xvid mozipremier, upc kábeltévé... ez kifejezetten hálószobai tévé lesz, esti híradót nézni, stb. Nem kell hiperszuper funkcióáradat, csak legyen szép képe, és 2-3 év garancia.
40 colos LED-es lehetőleg smart-ot is tudó tévére.
Samsung, Sony, LG játszik első körben, 150e körül szánok rá.Melyik modell mondható jó vételnek?
Szerk.: Ha van topic wikipedia és dob valaki egy linket, az szuper lenne.
Akkor nem nyálazom végig a keresővel a fél világot.[ Szerkesztve ]
Trust is good, control is better!
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szeretném feltenni a falra a UE-40ES6100-est , milyen konzolt ajánlotok? Minél vékonyabb legyen azt szeretném.
Ezt néztem: [link]
Ha jól látom, akkor ez olyasmi, mint a samu gyárija.
-
Maszki
tag
Sziasztok!
Egy kis véleményt szeretnék kérni az alábbi tv-ről LG 32LS570S .
Ha van valakinek tapasztalata, referenciája szívesen meghallgatnám itt , vagy akár priváltban!
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
◄ Maszki ►
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy akinek esetleg lenne Samsung UE32EH5300WXXH TV-je, meg tudná mondani, hogy ez most valójában 100Hz-es-e? Gyártó honlapján nincs WXXH csak W utána, amihez 100 van írva. Valahol mintha olvastam volna, hogy csak 50Hz-et tud.
Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!
-
-
nagyúr
válasz nightshadow #22709 üzenetére
Úgy értettem az okosabb dolgot, hogy funkcionalitásra több mindent tud, mint az enyém. A 100Hz viszont valóban ide plusz pont
(#22710) BBéci:
Akkor ezek szerint továbbra sem tudnak normális edge-led-es tv-t gyártani. Ez elég szomorú annak fényében, hogy java részük ilyen, és még bőszen hirdetik is.
Hát nem tudom, nekem egy fali konzolon van a TV, és jobbra balra forgatom-mozgatom egész nap, de így sem érdekel, hogy papír vékony legyen. A képminőség viszont annál inkább. Bár nyilván az enyémnél is vannak sokkal jobbak. Ennyire nem érdekli az embereket?Everybody lies.
-
Ma tartom az év utolsó kalibráló körútját Budapesten. (Még idei árakkal. )
Ha érdekel valakit írjon privátot (lehetőleg telefon- és minimum kerület számmal).
Eddig ~11-től még szabad a napom.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz KisApám #22713 üzenetére
Nekem is. Két dolog jut erről eszembe, de csak nagyon messziről érintve:
A "felhősödés" (nem igazán szeretem ezt a kifejezést) észlelhetősége nő a háttérvilágítás fényerejével, így ha túl van húzva a fényerő, akkor feltűnőbbek ezek a hibák. (A fehér pedig "kiégeti" a szemed, de van aki azt kifejezetten szereti.)
Továbbá, ha a panel fényerő (gyakorlatilag alsó R,G,B vágási szint, amiket szintén lehet állítgatni a menükben) van túlhúzva, attól szintén jobban kijönnek a panel homogenitási hibái, elszínesedhet a fekete, ami így könnyebben látható "színfelhők" formájában jelenhet meg.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KisApám
addikt
-
KisApám
addikt
válasz blakey #22715 üzenetére
Na haragudj, több mint 35 éve beszélem a magyart, és ha nekem azt írja valaki, hogy:
"Minden lcd felhősödhet. Szerencsére nekem egyik sem (3 van) "
nálam azt jelenti, hogy nem felhősödtek, hogy nincs és nem is volt felhősödés.HA azt írod, hogy felhősödés volt rajtuk, de be lettek kalibrálva valahogy, és már jóval kevésbé láthatóak, azt értem.
A hozzászólásod első mondata értelmetlen.
("Nem tudom te mit olvasol, de mint írtam nekem nincs felhősödés?")Talán ezt érteném:
Nem tudom, hogy te mit olvasol, de azt írtam, hogy nekem nincs felhősödés?[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
blakey
titán
válasz KisApám #22713 üzenetére
Nem tudom te mit olvasol, de mint írtam nekem nincs felhősödés? Olyat nem írtam, hogy eltűnik a felhősödés.
(#22714) ginola
Hányan vannak akik el sem hiszik ill. nem akarják elhinni. A tv-k többsége nagyon messze van az "igazi" képtől, hirtelen más "színrendszerben" dolgozik a tv. nem olyan kékes, vöröses stb.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ginola
addikt
janos666-nak köszönöm a mai kalibrálást, ég és föld a különbség
-
KisApám
addikt
válasz blakey #22711 üzenetére
Hogyan kalibrálod az edge LED háttér világítást adó diódáit, hogy eltűnjön a felhősödés???
janos666 kérlek magyarázd el, nekem ez valami új.
Szerintem max csak a felhősödés láthatóságát lehet csökkenteni valamelyest ilyen-olyan beállításokkal, de ott van az még.
[ Szerkesztve ]
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témakörben, hozzáértők segítségét kérem!
Jelenleg egy régi nagy dobozos 75-80cm-es TV-m van! (igen, nagyon le vagyok maradva)Tehát, váltani szeretnék valami szép nagy (ennél nagyobb) LCD TV-re, és nem tudom milyen szempontokat kellene figyelnem!
Amit tudni kell rólam és az igényekről:
- főleg divX filmeket nézek DVD-n keresztül (eddig persze ezen a TV-n nem épp a HD minőség volt jellemző)
- TV nézésre használom a TV-t nem kell tudnia internetet meg ilyeneket
- szebb képminőséget akarok elérni mint a jelenlegi dobozzal
- árkategóriában a 70-90.000Ft közötti érdekelne (használt bőven megfelel)Szerintetek mire kell figyelnem, mik a fontos szempontok, hol érdemes vásárolni milyen fajtát!? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz KisApám #22706 üzenetére
Minden lcd felhősödhet. Szerencsére nekem egyik sem (3 van) Az egyiken van némi bevilágítás (1 db), de kalibrálás után gyakorlatilag eltűnt.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz redingitell #22708 üzenetére
Szélesvásznú mozifilmek nézésekor az alsó és felső fekete csíkokon zavaróan látszik a bevilágítás, de az üzletek fényáradatában sokkal kevésbé, mint otthon, félhomályos szobában.
Még LG LM960 és Sony HX850 tévéken is, nem csak az olcsóbbakon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nightshadow
veterán
válasz Barthezz2 #22701 üzenetére
Ok, lehet kicsit rosszul fogalmaztam, de akkor is hülye a számozás, mert az én 5605-öm butább, mint a 3507, és gyakorlatilag akkor fogalmam nincs miről lehet megállapítani, hogy melyik újabb.
Szerintem az 5605-öd nem butább, ugyanis az valódi 100Hz-es, míg a 3507 nem az. Egyébként az első szám utal a sorozatra és az utolsó szám az évjáratra:
7 - 2012
6 - 2011
5 - 2010
stb.Valódi 100Hz 5007-től van, így azt érdemes nézni.
[ Szerkesztve ]
-
redingitell
senior tag
válasz Barthezz2 #22707 üzenetére
Felhősödik az igaz. De mimnél magasabb a sorozatszám annál kevésbé zavaró, látható. Már egy erős középkategóriás készüléknél, pl:6XX7 szinte csak akkor látszik, amikor tiszta fekete a képernyő.
De a legjobb, ha a saját szemednek hiszel. Elbattyogsz egy MM-be vagy Euronics-ba, és ott megnézed.
Ha mindenképp Philipset akarsz, javallott az 5-ös sorozat, vagy attól felfelé, ugyanis onnan kezdődik a valós 100Hz-es megjelenítés. (Még mielőtt valaki a fejemet veszi: természetesen az idei szériáról beszélek)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én se mondom, hogy nem az
Akkor már csak azt mondja meg valaki, hogy képminőség terén a két említett példány hozza-e legalább az enyém szintjét, illetve ha edge led-es, akkor okoz-e gondot az efféle megvilágítás(felhősödés pl) , és meg is vagyunk
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
KisApám
addikt
válasz Gabesz84 #22702 üzenetére
Anyóséknak Philips 32PFL3007H van.
Ezt írja a tulajdonságoknál:
"100 Hz-es Perfect Motion Rate (PMR) a kiemelkedően éles mozgásmegjelenítésért."
Válaszom: egy nagy lósz*rt. Nem valós 100 Hz, ezt ne felejtsük el. Tapasztalat.Ha gyors mozgással "találkozik", zavaró. Bárki is nézi, szerintem.
Bár lehet, hogy az ősöknek tök mindegy.
Boltba elmész, megnézed.
Tapasztald meg. Ettől jobb tanácsom nincs.Ha TV-t vennék, valós 100 Hz alatt nem jöhet szóba semelyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Erről van valakinek jó/rossz tapasztalata?
[Philips 42PFL3007H]A cél a legnagyobb, legolcsóbb TV, 47" alatt. Szüleimnek lenne majd, 51 centis CRT kiváltására, javarészt csak TV műsor menne rajta, talán némi divx/mkv filmezéssel. 100hz, és ilyen finomságok nem lényeg.
Szóval, van ennek valami buktatója hogy ez ennyire olcsó? -
nagyúr
Ok, lehet kicsit rosszul fogalmaztam, de akkor is hülye a számozás, mert az én 5605-öm butább, mint a 3507, és gyakorlatilag akkor fogalmam nincs miről lehet megállapítani, hogy melyik újabb.
Igen, a DLNA nagyon jól jönne, csak ódzkodom attól, ha edge led-es(én sem találtam infót róla, bár képek alapján van olyan vastag, mint az enyém, és nálam hátsó led megvilágítás van, bár ettől persze nem biztos, hogy itt is). Bár nem tudom, mi a helyzet, de régebben gond volt a felhősödéssel. Vagy ezzel már nem kellene foglalkozzak?
Everybody lies.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Milyen egeret válasszak?
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- TCL LCD és LED TV-k
- Anime filmek és sorozatok
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Sennheiser HD800S + High-end rendszer FÉLÁRON
- Sennheiser HD800S (Garanciális)
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Marantz SR6015 házimozi erősítő / av receiver, hibátlan, makulátlan, dobozában, összes tartozékával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest