Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz muci07 #20398 üzenetére
Ha kellően közelről, legfeljebb egy méterről nézed, akkor van értelme annak a méretnek.
Szerintem még így akciósan sem kifejezetten olcsó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
korikmate
tag
válasz Fejlesztő13 #20390 üzenetére
Szia!
Az én tv-m ue32es6100, ott (és szerintem az említett két modell esetén sincs másként) az elalvás funkció egyszerűen elérhető a főmenü-->rendszer-->óra-->automatikus kikapcsolás végigjárása nélkül is. Ha a TOOLS gombot megnyomom, előjön jobboldalon egy sávban egy helyi menü, ahol kettőt lefelé kattintva ott van az automatikus kikapcsolás beállításának lehetősége.
Csak az automatikus bepacskolásért kell a főmenüt használni.
Üdv!
-
torma1981
veterán
válasz maxika2004 #20393 üzenetére
Annyi hogy náluk lehet venni + 1-2 évet nem is sokért. Még mindig olcsóbban jössz ki. Én 0% Thm-re szeretnék ami itt nem lehet. :-(
-
muci07
tag
Sziasztok szeretnék tanácsot kérni abban, hogy a SHARP TV-k mennyire megbízhatók? És hogy ti melyik webshopot ajánlanátok ahol ez a termék kapható?
-
maxika2004
őstag
válasz alázógyík #20392 üzenetére
mondtam- mondtam.. pár napja...
mért nem inkább lottót vettem..bár az akcióban szereplő webshopban a
lg 37620s--- 208 e ft
az "álomban" meg 160 e ft .... hát inkább sose legyen 5 év garom !!!!!!!!!(tudom arra nincs de gondolom a többinél is hasonló a leányzó fekvése )
[ Szerkesztve ]
-
alázógyík
addikt
Újból van 5év gondoskodás gar. az LG-nél.
-
őstag
válasz maxika2004 #20374 üzenetére
a félreértés elkerülése végett: nekem LCD van. Nem azt mondom hogy rossz a plazma, tetszett is, mert láttam pont egymás mellett egyik saturnban, csak nem mertem megvenni, mert nagyon világos a nappalim (5 ablak). Féltem hogy nappalra nem lesz elég fényereje, és hozzátenném, hogy az LCD-é is néha kevés, még úgy is hogy elhúzom a sötétítőket.
-
Fejlesztő13
tag
válasz korikmate #20382 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot! Jónak néz ki! Ahogy elnézem az UE32EH5000 is szinte ugyanezt tudja csak nincs benne smart és 12 ezerrel olcsóbb. Írták a vélemények között, hogy nincs a távirányítón elalvás gomb hanem menüben lehet csak eljutni oda ami nem jó hír. Azt hittem ez alap, hogy külön gomb. Ha nincs dönthető állvány az még nem olyan nagy probléma csak jó ha van. Még egyszer kösz!
-
Octopus21
aktív tag
válasz Watt25 #20387 üzenetére
Huu, hát mindig tanulok valamit
Nem gondoltam volna, hogy ennyire régen is foglalkoztak ilyennel.
Még nem döntöttem TV ügyben, de el akarok menni egy személyes tesztre.
Képminőségben, ha nem is 3D-t nézek akkor Sony nyer nálam :S
De nem tudom, hogy 3D tekintetében az aktív szemüveg jobb e, mert vibrál, de én Sony-nál csak nagyon drága tv-t láttam 3Dben és az nem vibrált De kinek van arra pénze?
Meg én hiszek a Sony-ban, mindig is hittem, mert képben nálam ők viszik a pálmát, és valamiért ők az aktívban hisznek és plazma TV-ket sem gyártanak. Tanácstalan vagyok:S
Kell a személyes teszt. -
Niczo
senior tag
-
Watt25
veterán
válasz Octopus21 #20386 üzenetére
Miért olyan fura ez? Csak kell két kamera, egymás mellé teszed őket és szinkronizálod, hogy lehetőleg egyszerre készítsék a képkockákat.
Sosem a 3D rögzítés volt a problémás, hanem a visszajátszás.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
SaitoX
tag
JVC 40HG45E-ről mik a vélemények?
Elég jó áron kapható... 110k, Full HD, Led, és 40"[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz vk1972 #20383 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, bár, én úgy tudom, hogy pont a Samsung TV-khez van decryptor. (Csak éppen a leírtak alapján eszméletlen macera, amellett, hogy Linux kell hozzá.) (Én annyit tudok, hogy LG TV-knél még eddig sem sikerült eljutni.)
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
korikmate
tag
válasz Fejlesztő13 #20381 üzenetére
Szia!
Én az UE32EH5300-at ajánlanám: árak itt
Ez minden igényedet kielégíti, csak a dönthető állványt nem. De szerintem az ilyen nagyon ritka gyárilag.
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni új LCD TV vásárlása kapcsán. Digitális kábeltévére lenne használva, feltételek a következők: maximum szélesség 82cm, maximum ár 105000 Ft, dönthető állvány, 1080p felbontás. Természetesen ezek mellett a képminőség a legfontosabb szempont. Smart és egyéb dolgok nem lényegesek. A fogyasztás miatt lehetőleg LED-es legyen, bár félek, hogy ebben az árkategóriában ez már túl sok feltétel. Mit tudtok ajánlani? -
dsteve1
csendes tag
Üdv!
Lehet volt már kérdés de van egy EH4000-es samsung tv-nk amelyen a drága gyerek a szervizmenüben vmire "rányomott" aztán nem kilépett a menüből hanem kihúzta a tápot.
Azóta nincs még standby üzem sem, nem reagál a tv semmire.
Please Help! Előre is köszi! -
BBéci
legenda
válasz vk1972 #20372 üzenetére
Első kérdésedre a válasz: olyan tévé nincs és szerintem másolásvédelmi okból nem is lesz.
A másodikra az LG Magic Remote kiválóan megfelel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vk1972
csendes tag
Milyen LED tv-t tudnátok ajánlani amiben olyan PVR van ami normális videoformátumban vesz fel (avi?). És internetezéskor a kurzort a távirányító mozgatásával tudom irányítom. Nem iránygombokkal szenvedve.
-
őstag
válasz maxika2004 #20367 üzenetére
támogatom
de csak mert nekem is ilyen van, és eddig elégedett vagyok vele. -
bgeorgooo
csendes tag
válasz maxika2004 #20367 üzenetére
Mindenképp lcd-ét akarok
-
JoeYi
őstag
válasz bgeorgooo #20364 üzenetére
hát a legolcsóbb ami neked megfelelő lenne a Samsung ue46eh6030. Kb 200e Ft környékén lehet megkapni. Ha nem annyira a pénz a határ, és fontos a képminőség, akkor pedig az ue46es8000 420e Ft-ért. Persze köztes modellek is vannak.
Más gyártókhoz annyire nem tudok hozzászólni. A többiek a Sony Bravia KDL-46HX850-et szokták még dícsérni. Sajnos ez is elég drága
-
JoeYi
őstag
azon merengtem, hogy én jelenleg ha filmet/sorozatot nézek, akkor azt laptop képernyőn, vagy Samsung 2443bw monitoron. Na mármost ezeknél se vibrálást, se laggot, se szappanopera efektust nem szoktam érzékelni. Ezesetben mondhatjuk hogy totál igénytelen a látásom, vagy esetleg ezekben gyorsabb panel van mint a TV-kben?
-
bgeorgooo
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok ilyen kérdéssel de remélem kapok válaszokat!
Tv vásárlás előtt állok. 46 colosban gondolkodom, 3D nem érdekel , LED háttérvilágítású LCD-t szeretnék. Leginkább filmre kellene, de mellette Pc-re kötve játszanék is rajta. A Smart funkciók annyira nem fontosak. Ami lényeg lenne ( bár nem igazán tudom mennyire fontos igazából) hogy valós 100Hz-et tudjon vagy akár többet is. Az ár határt most nem szabom meg ugyanis hosszú távra szeretnék egy jó készüléket
Szívesen veszek minden tippet, tapasztalatot, kinek melyik van otthon, milyen pozitív és negatív élménye van ezekkel.
Előre is köszi mindenkinek! Szép estét mindenkinek. -
bul07
nagyúr
Na nekem nem 3D kell hanem ilyen , azért elég lenne kifizetni
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
korikmate
tag
válasz -=RelakS=- #20361 üzenetére
Eddigi 3D-s élményeim alapján konvertált 3D-k esetében azok a jelenetek, amelyek animációra épülnek (kivetített képernyők, űrlények, animált járművek stb...) jók szoktak lenni, a kamerás felvételeken viszont szinte semmi térhatás nem érződik.
Valós 3D esetén végig megvan a 3D-s élmény, hol intenzívebben, hol kevésbé. Sajnos a TV-ből kinyúlós jelenetekkel elég szűkmarkúan bánnak, pedig én azokat tartom a leglátványosabbnak. Pl. ha valaki TV-n ezt megnézi 3D-ben, ami amúgy csak egy gagyi házi 3D videó, leesik az álla (legalábbis extrém látványos).
-
korikmate
tag
válasz Octopus21 #20348 üzenetére
Itt egy lista a valós és a konvertált 3D filmekről: valós 3D vs konvertált 3D
-
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #20355 üzenetére
Az idei olimpia 3D közvetítéseire fentem a fogamat, aztán amikor végre érdekes sportágat, női strandröplabdát néztem, bármennyire jók voltak a csajok, 5 perc után átkapcsoltam az M1-re, mert zavart az SBS felezett felbontása. Inkább elvett az élményből a 3D, mint hozzáadott.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz torma1981 #20356 üzenetére
Havonta egyszer előfordul, hogy türelmetlenségemben nem várom meg, amíg normális minőségben is letölthető egy adott film és feladom az elveimet. 2 m széles vásznon sokkolóan szarul tud kinézni, viszont jófajta médialejátszóval éppen nézhető. Aztán később, ha tetszett beszerzem HD-ban.
A Valami Amerika 2-t 3 perc után kikapcsoltam és kitöröltem, a héten sikerült beszerezni HD-ban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KisApám #20352 üzenetére
Hibás feltételezés, nincs 3D tévém.
Ami az idei modellek közül szerintem jó képminőségű, az egyúttal 3D-s is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem reprezentatív kutatásom eredménye, hogy a 3D tévék iránt elsősorban a tájékozatlan, félrevezetett, fiatal és/vagy (a koruknál fogva még) alacsony iskolázottságú emberek lelkesednek.
Aztán nézik a divikszháromdét és az SBS-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Octopus21 #20343 üzenetére
Alig van olyan 3D film, ami teljesíti teljesen jogos elvárásaidat. Ami konvertált és nem 3D kamerával rögzített, az szerintem egy kalap kakit sem ér.
-
blakey
titán
válasz KisApám #20345 üzenetére
Nem, lcd-n is van, a legfontosabb a forrásanyag ami nem árt a 3D Blu-ray és nem valami sbs és társai.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Octopus21 #20343 üzenetére
Nagyon sok múlik az "anyagon". Ha 3D-t akarsz nézni akkor a Full HD 3D javasolt, a többi csak utánzat ami félmegoldás és nem minden esetben kapsz 3D-t, rosszul konvertálják, stb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Octopus21
aktív tag
válasz Jégtörő #20333 üzenetére
Köszi. Olvasgatom itt a hsz-eket közben és nagyon eltérőek a vélemények. Nem is értem:S
Mondjuk azt tudom, hogy mindenki azt isteníti ami neki éppen van. El fogok menni egy media markt-ba és személyesen beállok az összes tv elé. Bár nem biztos pl hogy az általad említett típus lesz is ott. Egyszer láttam egy brutál nagy sony-tv-t Pesten és ki is próbáltam szemüveggel. Na azon nem volt vibrálás, de az ára miatt nem hiszem hiogy sok embernek lenne belőle Nem emlékszem a típusára. Viszont láttam már LG tv-t is passzívban és volt ami nagyon tetszett, pl amikor a Demo filmek mentek rajta, asszem Baseballoztak rajt, de amikor filmet néztem rajt akkor nem jött ki nagyon a 3D:SMin múlik az, hogy egyszer úgy jön ki a 3D, hogy az orrom hegyén érzek mondjuk egy baseball labdát, meg szinte elrántom a fejem nehogy nekem jöjjön, másszor meg hátrafelé megy a térhatás, tehát nem jön ki a tvből felém, hanem van egy tér a TV-től nézve hátrafelé.
Természetesen nekem az tetszik amikor az orrom előtt történik minden. Ha voltatok már IMAX 3D teremben dokumentumfilmet nézni, akkor tudjátok miről beszélek.
-
-
BBéci
legenda
válasz #03969024 #20340 üzenetére
Leginkább a tévéadások megjelenítésében vehető észre az LCD hátránya. BD filmekkel kisebb a különbség.
Van ghost, na és, pár perc alatt elillan, kit zavar? Soha nem zúmolgattam, mindig úgy néztem a plazmatévéket, ahogy számomra a legkellemesebb, beégés nem fordult elő.
Számtalan ismerősöm kért tőlem tévévásárlási tanácsot, előfordult, hogy LCD-t javasoltam a nézési, használati szokások és a méret miatt.
De akik plazmát vettek, azok lelkesen és büszkén mesélik, hogy a vendégeik kivétel nélkül megkérdezik: mitől ennyire jó nálatok a tévéadás képminősége. Aztán kiderül, otthon LCD-t néznek, ami ugyanannyiba került, mint a megcsodált plazma és nem 50 colos, csak 40-42.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Daffni2 #20338 üzenetére
Tessék már szétválasztani a dolgokat. Az LCD a televizió, a plazma pedig "megjelenitő". A TV adás képminőségéhez bőven elég az előbbi (gyenge példával cseszheted a Ferrarit az ócska utakon), viszont nem kell zoomolgatni, stb. (Most ne gyere azzal, hogy nincs ghost!) BD mellé meg mehetne a plazma... Ha lenne rá külön pénz...
-
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #20336 üzenetére
Eltértél a lényegtől. Azt írtam, 3D esetén 1,5 m az a távolság, ami a legnagyobb élményt nyújtja. 42 colos tévén onnan még nem látod a pixeleket, ezt full HD 2D filmmel ellenőrizheted.
Senkit nem akarok rábeszélni az anyagi lehetőségeit meghaladó kiadásra.
Közelebb kell menni, ülni a tévéhez! Passzívnál kerül ürülék a palacsintába, mert ahonnnan már ütős lenne a térhatás és ott éreznéd magad az események középpontjában, mindezt elrontja a felezett felbontás. Vagy látod a recéket, vagy távolabbról nézed és lemondasz az élményfaktor feléről.
A Sony és mások azért álltak le a plazmagyártással, mert az LCD-k nagyobb nyereséget biztosítanak, könnyebben eladhatók.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mai világba az emberek nem abba gondolnak, hogy mi a legjobb, legnagyobb, hanem, megpróbálnak kompromisszumokat kötni, és olyat venni amit ki tudnak fizetni, ha egyáltalán tudnak tv-t venni.
Na látod pont ezért kellene mindenkinek plazmát vennie.
A legolcsóbb alap plazma képminősége sokszorosan lealázza a 3x annyiba kerülő LCD csodákatEgy komoly felsőbb kategóriás plazma TV -ről nem is beszélve amit össze sem lehet hasonlítani a nála 2x drágább hasonló kategóriájú LCD -vel.
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy egy ember aki lát, hogy nézhet elmosódott szappanoperás képet jó szívvel.
A valósághoz sokkalta közelebb álló képi megjelenéssel rendelkező plazmáról hogyan beszélhet le valakit?
"Aki ad,az nyer"
-
törölt tag
Amíg 42" esetén a 2D Full HD ideális nézési távolsága valóban 1,6-1,7 méter, addig 3D-ben a passzív technológia miatt 2-2,2 méter, 47" esetén 3D-ben már 2,5-3 méter. Tehát ha 1,5 méterről csíkokat látnál, az betudható lenne annak, hogy túl közelről nézed. Ennyit kell adózni a nyugodt, villódzásmentes képért. Tök jó, hogy elbeszélgetünk itt a 3D-ről, miközben 1 film kivételéve értelmetlen az egész.
-
Jégtörő
aktív tag
másfélt métert, ki mondta neked?
Ne hidd már, hogy mindenkinek annyi pénze van, hogy akkora tévét vegyen egy normálisabb méretű nappaliba, hogy lássa a pixeleket egyesével, megjegyzem az se jó, ha már látod külön a képpontokon és nem egy képet látsz egybe hanem számolgatod a pixeleket, ugyanis akkor is darabos a kép, és arról halottál, hogy nem minden csatorna sugároz hd-ban na akkor nézzél egy jó nagy tévén 30 centiről, ahogy te szereted egy sd- adást, vagy a szolgáltatók által szeretett scart kábelen átvitt adást, megbánnád, hogy akkora a tévéd.
Az aktív 3d-t , hogy isteníted az meg magáért beszél, inkább számolgatod, hogy full hd legyen közben vibrál, fáj a szemed és a fejed, mint, hogy nézzél egy normális passzív 3d-t.
Meg a plazma imádatod is, soha nem vennék plazmát, nem véletlenül, csak 3 gyártó gyártja lcd-t kicsit többet, nagy nevek Sony vajon miért nem gyárt? talán, mert nem tartják jó technológiának?
Mai világba az emberek nem abba gondolnak, hogy mi a legjobb, legnagyobb, hanem, megpróbálnak kompromisszumokat kötni, és olyat venni amit ki tudnak fizetni, ha egyáltalán tudnak tv-t venni. Senkinek sem biztos az állása, hitelt meg nem nagyon szabad felvenni rengeteget fizetsz vissza.
örülj neki, hogy olyan a munkád, hogy otthon ülsz és bámulod a csúcskategóriás óriási tévéket, és nem kell kemény fizikai munkát csinálnod kevés pénzért. -
BBéci
legenda
válasz Jégtörő #20333 üzenetére
42 coloson a 3D másfél méterről nyújt igazi élményt, ha olyan közelről nem látod a felbontás feleződésének tüneteit, jeleit, akkor a sasszemű jelzőt túlzásnak vélem.
Hacsak nem a csipásságra gondoltál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #20328 üzenetére
Nem javítlak ki a lényeget illetően egyetértünk.
Viszont volt nálam D8000 és LM960 is, mindkettőről olvasható cikk az AVO-n, nekem a Samu 3D-je jobban tetszett. A passzív felezett felbontását nem tudom megemészteni, látom a sorokat és recések a ferde vonalak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz torma1981 #20327 üzenetére
Egyetértek, a 6500-as 3D-jét BBéci sem tudná 5 percnél tovább nézni, de majd kijavít.
Annyival kiegészíteném, hogy ugyan tetszett a D8000 3D-je, semmi probléma vele, de a saját ízlésemnek jobban bejön az LM960 3D-je. Tehát én LCD felső kategóriában is passzívat választanék, mert ott is jobbnak tartom. -
torma1981
veterán
válasz #75912448 #20326 üzenetére
Béci mindig a 8000-res széria, csúcskategória 3D-jét hasonlítja a többihez. Azért a 6500-nak gondolom jóval gyengébb. És az embereknek csak erre van pénzük. Ott meg jobb a passzív szerintem. Persze a csúcs az más. Ott lehet hogy inkább én is Sony, Samsung 8000 stb vennék nem passzív technológiás Lg pl. Sajnos nekem nincs lehetőségem meg gondolom sok másik embernek sem ilyen csúcs tv-ket tesztelni. Mi az átlag vagyunk. Meg nekem nemár valaki észreveszi a Full 3D és a felezett 3D között a különbséget 3 méterről egy 40/42 netán 47 colos tv-n. Ott már a sima full Hd/Hd különbséget sem látod 2d-ben. 3d-t meg nem 1-2 méterről néz az ember.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Octopus21 #20323 üzenetére
Most leírhatnám Béci hozzászólása után, hogy az aktív 3D-s LCD technológiánál rosszabb 3D-t még sosem láttam. Különösképpen abban az árkategóriában, ahol te keresel tévét. Mivel ennyire életerő véleményen vagyunk, te is láthatod, hogy ezt a kérdést nem tanácsokkal tudod eldönteni, hanem azzal, ha megnézed élőben.
-
BBéci
legenda
3D hatásban egyértelműen az aktív jobb és a plazmák jobbak az LCD tévéknél, mert szinte észrevehetetlen az áthallás mértéke.
-
őstag
aktívnak/passzívnak is van előnye hátránya:
aktív:
- villog
- van némi áthallás
- drága a szemüveg
+ fullHD képet kap mindkét szemed
passzív:
- 3D-ben feleződik a szemenkénti függőleges felbontás
- a polárfilter egyesek szerint kicsit ront a 2D képminőségen (ezt én nem látom)
+ nem villog
+ olcsó a szemüvegén így tudnám összefoglalni, de biztos született már ennél jobb összefoglaló is. A Hz-ekhez nem értek, legyen valós 100 azt jóccakát, annyi nekem elég
-
őstag
válasz Octopus21 #20321 üzenetére
attól függ mekkorát akarsz, és hogy aktív, vagy passzív 3D-t. Ha zavar a villogás, akkor passzív lesz a te választásod, ami már leszűkíti az elérhető készülékeket.
Panasonic TX-L42ET5E legtöbb helyen 200k alatt/körül van pl.
Ennek jó a médialejátszója, a legtöbb filmet viszi, kivéve pár elcseszett kódolásút, vagy magasabb bitrátájú mkv-t.
Ha 42-nél nagyobb kell, akkor én passzolok -
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
3D LCD Tv-t szeretnék venni, mivel szüleim át szeretnék venni a jelenlegi Sony sima LCD 102 centis tv-met. Majdnem teljesen elégedett voltam a Sony képminőségével, kivéve a mozgásokat. Mozgásnál olyan érzetem van mintha nem esne jól a szememnek, így vibrál egy kicsit meg elmosódik ha pl a kamerát húzza gyorsan oldalra az operatőr
50Hz-es TV. Sony KDL40U4000.Most ehez képest szeretnék olyan TV-t, aminek ugyanilyen gyönyörű a képe és a mozgás is teljesen jó, valamint a 3D hatás jól kijön.
Jelenleg az LG TV-ket nézegetem, de nem sok tapasztalatom van A Sony-t is nézegettem, de valahogy az ára nekem brutál :S, meg egyszer néztem 3D Sony Tv-t élőben és nem volt nagyon szimpi az aktív szemüveg. Ja és nem is jár a TV-hez egy darab sem és kb 20e Ft darabja. Ehez képest az LG 4et ad az árban.Milyen Tv-ket javasoltok max 220e Ft-ig?
Köszi.
-
hatizsak
tag
válasz -=RelakS=- #20319 üzenetére
kösz.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz hatizsak #20318 üzenetére
minden 100Hz ilyen
Az ok egyszerű:
A filmekben 24 kép van, hagyományos pal adásban ezt 25 képpel vetítik.
A hagyományos tévé 50 félképet vetít le, így jön ki a 25 kép.
A szappanoperákat viszont nem filmes géppel vették fel, ezért az egy képhez tartozó két félkép nem ugyanahhoz a képhez tartozik, ezért olyan, mintha 50 kép lenne egy másodpercben. Ez jól látszik a régi, pl Izaura sorozatoknál, ahol a belső jeleneteket videó kamerákkal, a külsőket pedig filmes kamerákkal vették fel, ezért a külső jelenetekben csak 25 kép volt, nem 50 (najó, 30 és 60 az ottani 60Hz-es áram miatt )Amikor bekapcsolod az ilyen okosságokat, hogy számítson ki több képet, gyakorlatilag azt éred el, mintha 50, vagy 100 képet mutatna a tv másodpercenként, és ezzel eltűnik a mozifilmekre jellemző remegő mozgás.
A hatás ugyanaz, mintha 60Hz-es crt előtt ülnél, és játszanál. Mikor a gép tud adni 60 képet, akkor szép folyamatos minden (szappanopera). Ha elkezd akadni, és pl 25 képet tud csak kiszámolni, akkor elkezd úgy akadni, mint a mozifilmekben, csak ugye a moziban a mozgás miatt elmosódott a kép.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
hatizsak
tag
válasz nightshadow #20315 üzenetére
Kösz. Ami itt le van írva, az azt jelenti, hogy minden 100 hz ilyen (szappanopera hatás), vagy csak a Pana? Sajnos nem láttam még 100 hz-s tv-t működés közben.
-
nightshadow
veterán
válasz hatizsak #20313 üzenetére
"Az E5-ös szériához képest az ET5-ös tévék legnagyobb plusz szolgáltatása az, hogy megjelenik a 100 Hz-es képfrissítés lehetősége, azaz a tévé képes a meglévők közé újabb képkockákat kiszámolni, és ezzel az elmosódás mértékét csökkenteni. Erre leginkább a sportközvetítéseknél lehet szükség, amelynek megjelenítése a 42 colos E5-ös tévének nem volt éppen az erőssége. Az IFC bekapcsolásával a helyzet valóban javul – ugyanakkor a helyzetet némileg árnyalja, hogy cserébe a mozgások folyamatossága már-már természetellenes lesz (azaz jelentkezik a szappanopera hatás). A Panasonic lehetővé teszi, hogy állítsuk az IFC intenzitását is – a minimális beállítás a szappanopera hatás szempontjából jó választás, de így a funkció eredeti célja is kevésbé érvényesül." forrás: geeks.hu
-
Kickass
őstag
válasz maxika2004 #20312 üzenetére
de mivel csak edigitalról volt szó, ott a különbség 45
-
maxika2004
őstag
válasz -=RelakS=- #20311 üzenetére
-
Kickass
őstag
válasz nightshadow #20308 üzenetére
Köszönöm, holnap megyek a Samsungért, remélem nem fogok csalódni. Megnéztem a Pana és Philips volt kirakva ott nekem egyébként a Pana tetszett jobban, kirakva csak egy nagyobb komolyabb Samu volt kirakva, de sajnos nem olyan szériás amit én néztem.
-
maxika2004
őstag
Jóreggelt mindenkinek !
Eddig lg 620s-t akartam venni, de találtam egy
Panasonic TX-L37ET5 [link]
árban hasonló, ezis passziv 3d..
szóval mi a véleményetek, melyik jobb, és mivel-mennyivel ? -
Kickass
őstag
-
Ombre9
csendes tag
válasz nightshadow #20277 üzenetére
Köszi!
-
StLui
veterán
válasz maxika2004 #20298 üzenetére
sokkal drágább és kisebb, tehát nem igazán összevethető, jelenleg 60" 410 , 55" 580
ha ár nem számít, akkor persze VT50 minél nagyobba, ez egyértelmű.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
plus44
veterán
Ha plazmát veszek, akkor semmi esetre sem fogom a már kinézett VT50-et lecserélni, csak az SD adások miatti félelmem hozott ide. Amennyiben ez puszta rémhír, úgy köszönöm mindenkinek a készséges segítségét!
“This is where the road crashed into the ocean...”
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest