Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz #34784256 #11998 üzenetére
Ez alapján a leírás alapján nem játszik le videókat USB-ről, de gépet hdmi-n rákötve ez megoldható
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Gattsu
tag
Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
Gattsu
tag
Egyébként a kérdést feltehetném úgy is, hogy tudnátok mondani olyat tv-t, 80k körül, ami jó játékra (kicsi input lag) és játszik usb-ről filmet, piszkálás nélkül.
-
Gattsu
tag
Pár kommentel lejjebb kérdeztem a 40d550-et, senki nem válaszolt. Játékra kellene, de az input lagjáról sehol sem találok infót. Közben máshol írták, hogy az a tv egy matuzsálem, szóval inkább kerüljem :/
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Úgy hozta a helyzet, hogy tv vásárlásra kell adnom a fejem. A belépőszint érdekelne, már csak a behatárolt anyagi lehetőségeim miatt is, továbbá a tv elhelyezése olyan lenne, hogy 82 centis képátlójú a max, ami elfér, a 96-os már túl nagy lenne.
Csak tévére, ill. DVD-re lenne használva úgy, hogy laptop csatlakozna rá. Xbox, PS, illetve a filmen kívül PC nem, viszont a felhasználásának nagyobb részében az eredeti funkciójának megfelelően tévénézés lenne a feladata.Amit első körben kinéztem:
- Samsung LE32D400 (70K most a MM-ban)
- Sony KLD32BX320 (ez 80K)
- LG 32LK330 (a kettő között van, 75K)Melyiket lenne szerintetek érdemes megvenni, vagy tudtok javasolni valami más alternatívát ebben az árkategóriában? Egyébként ezek azok, amelyek biztosan elérhetőek, szóval nagyon örülnék egy olyan javaslatnak is, hogy xy típus lenne a legjobb, de ha nincs, akkor ebből a háromból ez vagy az
Előre is köszönöm a segítséget!
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Mappa
addikt
válasz Gattsu #11986 üzenetére
Samsung 32D550 100k vagy a 40" D550 ...kuponnal azt is jó áron eltudod hozni
OFF: Nincs semmi baj a METRO-val attól függetlenül hogy drága, én pisztáciáért csak oda járok .... annak idején nem mint csak nagykereskedőknek is megfelelő volt szerintem... csak hát globalizáció... nagy hipeszuper marketek stb.
nem kötelező megadni
-
Gattsu
tag
Nem tudom, hogy szoktatok e járni Metro boltba, de onnan tudnátok mondani értelmes tv-t 100k körül? Nem kell hülyének, vagy parasztnak nézni, csak van 28%os kuponom...
-
bazsy_
tag
Lg 42LD650-t szerintetek érdemes megvenni? 130k ért van az egyik nagyáruházban.
[ Szerkesztve ]
-
bazsy_
tag
válasz #34784256 #11979 üzenetére
Most hívtam őket:
Prostore azt mondták már csak az idei modellékből tudnak hozni , tv store ban azt mondták tudnak hozni, bár erre nem vennék mérget. mert az ember akivel beszéltem kocsiban ült és nem tudom fejből vágta-e, hogy ez tavalyi modell, mindenesetre így gondolkozom én is rajta.Üdv
-
Ragnar95
félisten
Tényleg 1000W-ot tud
Ok, én erről nem tudtam, eddig is Sony házimozim volt,de az már 10 éves volt így megérett a cserére Házimozizásra ezis bőven jó és tényleg nem filmlejátszásra vettem, így annyira nem zavaró,h nem minden 3D-s filmet játszik le, majd találok más megoldást a problámáraPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
BBéci
legenda
válasz Ragnar95 #11980 üzenetére
1000 Watt.
A legtöbb tévé és AV erősítő képes úgy együttműködni, hogy ki-be kapcsolják egymást.
Amikkel legutóbb próbáltam: Panasonic és Arcam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
desolator
senior tag
válasz JOEPAPA #11965 üzenetére
Egy hete vettem egy ilyen thomsont. Magyar honlapjuk még valóban nincs, ellenben magyar nyelv van a tv-ben. Már nem a franciák gyártják ezeket mint a régi thomsonokat hanem egy kínai cég, a TCL vette meg őket. A thomsontv.eu a hivatalos oldaluk. A tv-nek gyönyörű tűéles képe van és nagyon szép, élénk színei (ps3-on 720p-be és bluray-en 1080p-ben néztem eddig a kábeles adáson kívül). Az átlagfogyasztást én is pont ma néztem meg az oldalukon, ha valóban 97w az tényleg nagyon komoly. Bár egyébként lehet, hogy azt ilyen úgynevezett eco módban mérték, de úgy igazából szerintem senki nem fogja használni mert annyira leveszi a fényerőt, hogy semmire nem elég. Aztán persze remélem tévedek és tényleg ennyi a fogyasztása normál módban is. Szerintem ennyi pénzért nagyon megéri, előtte 4 évig volt 82-es thomson lcd-m, semmi bajom nem volt vele így remélem ezzel sem lesz.
[ Szerkesztve ]
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
Ragnar95
félisten
Azért ez is elég jól szól, 1000W-os az erősítő és 4 1,5m magas hangszóró van hozzá+mélynyomó+center. Nyilván vannak még ennél is jobbak,de ezis sokkal jobb szerintem a kis 20 centis hangszórós "házimoziknál". És így legalább pl ahogy bekapcsolom a tv-t, egyből bekapcsol magától a házimozi is és arra vált át a tv hangszóró helyett
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #11949 üzenetére
Nem, a 3D nem érdekel, csak bónusz. Viszont pl. Sonyból 100Hz-et csak az EX720 tud és a drágább modellek. A Samsungtól pedig a D6530 ami tetszik (csak itt a panel lottó...).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
JOEPAPA
tag
Aham köszi.
Azt gondoltam, hogy USB to SPDif el menne, mint a Teralink x2, de annak pl a hangja nem tetszett, amióta kimaradt a hangláncból sokáig hallgatható az utánna következő DAC.
Ha pedig veszek egy Logitech Squeezbox-ot a tv nek semmit nem kell tudnia, elég egy "nagy monitor".
[ Szerkesztve ]
Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
Cyrin
addikt
válasz JOEPAPA #11972 üzenetére
Ez egy NAS, nem hifirendszer viszont mégse kérdeztél rosszat, mert ha usb hangszórót kötsz rá, akkor a rajta lévő audio station szoftver segítségével tényleg lejátsza a rajta lévő zenéket, kapható hozzá távirányító is
Kérdés, mi van akkor, ha egy USB-s DAC-ot kötök rá, és úgy a hifi-t? Sztem nem működik így.
Alapvetően kell valami hálózati lejátszó, ez lehet számítógép, dlna képes eszköz (TV, okostelefon) vagy valami médialejátszó (videóra pl popcorn hour, dune, WD TV, stb, igényesebb audiora pl. Logitech Squeezbox, Sonos, mostmár airplay eszközök is)[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
sony kontra mkv témához egy kis adalék, akinek esetleg Synology NAS van a birtokában, (mint pl nekem + egy Sony EX500) azoknak a nemrég kijött új Synology frissítés már tudja ezt:
- Video transcoding for MKV format is now supported on PlayStation 3 and Sony TV.Most próbáltam, 720p 1080p mkv-k csont nélkül mennek.
Most már csak azt nem tudom, hogy emiatt mennek-e vagy amúgy is?mondjuk pl a FLAC zenéknél is ez van, azt se tudja a tv, mégis viszi a NAS transzkódolás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz nightshadow #11961 üzenetére
Szia!
köszönöm a tanácsokat. A 60 ms lagot rosszul írtam, mert az a EX710 esetébn olvastam Link: MKV esetében a Sony szalonban (Allee-ban) mondták, hogy csak minimális sikerrel lehet MKV fájlokat lejátszani. Sőt Divx esetében 576 vagy kisebb méretűeket..... Samsung ettől fényévnyivel jobb.
3D egyszerűen ratyi szerintem, ami aktív shutteres, LG megoldása szimpatikus, de azok a TV-k nem tartják az árukat és azok sem Best Buy termékek konzol játékra.
De még még mindig nem tudom, hogy mit vegyek.....
-
benvolio
őstag
válasz kriszwells #11960 üzenetére
Én is nézegettem ezeket, mert a konyhába kerestem TV-t. De ezekbe rosszabb panel van mint a sima TV-kben. Voltunk hotelbe és ott egy LG M2762D-PZ monitor/TV volt, szemből nézve jónak is tűnt illetve nem tünt fel, hogy esetleg rosszabb mint más. De mikor a multikba elmentem összehasonlítani más típusokat is, láthatóan jobb képük volt a hasonló méretű TV-knek. És ha jól tudom maga a kép beállítás is jobban paraméterezhető. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy inkább drágábban veszek "csak TV"-t ha összejön. Pl. ezt: [link].
-
JOEPAPA
tag
válasz JOEPAPA #11964 üzenetére
A thomsonnak még magyar honlapját sem találtam, de ez az a tv és tud pendrive ra adást felvenni és time shiftelni, 110e ft ért full hd és 40 col, ráadásul jó a képe is. 95W átlagfogyasztás, és videokat is lejátszik felvesz. 1080progresszív. Na ez megéri az árát tv? Vagy mégsem?
A szervíz milyen lehet?[ Szerkesztve ]
-
JOEPAPA
tag
Szóval a sony a jó ugye színügyileg?
Most bementem a csíkoshoz nézegetni a képeket.
Olcsó TV-k közül a panasonic tx l 32 c 3 ami 80e ft náluk hihetetlen nagy betekintési szöggel bírt, teljesen oldalról csak ennek a TV nek látni a képét, a több már nagyrészt csak a tükröződik, azaz a tescos vásárlókat látni a kép helyén.
Pont így szúrtam ki, így szúrtam ki, oldalról megnéztem a TV-s polcot és csak pár képet láttam színesen, ezek közül ezt mintha szemből néztem volna.A nagyobb 40 colosok közül szintén kiemelkedik a Toshiba 40LV733G 110e ft ért, majdnem ugyanúgy oldalról látszik, bár a kicsi panát nem verték le semmilyen tv-k csak a plazmák látszottak ugyanúgy.
Ez a Toshiba is csak pár 10 fokkal szűkebbről de nagyon jó "oldalnézeti" képet adott, szintén az olcsó nagytv közt.
Ami még tetszett talán még egy kicsit jobban az szintén 110e ft és 40 col :
Thomson 40fs3246c. Szintén oldalról is jó képet adott. Ráadásul a feketéje igazi fekete még oldalról is, ebben megelőzte egy kicsit a Toshibát.Szóval Thomson 40fs3246c megérheti a 110e ft ot?
Bár a kicsi Panasonic 80 e ft ért feketében fehérben verhetetlen, még egy kicsivel nagyobb betekintési szög, azaz ha látni a tv-t akkor már a képet is. Ennek a Panasonic txl32c3 nak a fehére verhetetlen fehér a színek is hitelesek, a fekete is fekete, és 80 e ft...Neten még olcsóbb is lehet. De csak 768 soros sima hidegkatódos LCD. TV-t nézni, főleg a sima gagyi adást tökéletesnek tűnik.
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy LG LW5500-nál próbálok 3D-s filmet lejátszani Asus O! play mini-n keresztül és nem lehet átállítani a 3D formátumot. Elindítja rendesen a képen megjelenik a kettéosztott(Side By Side) kép de a 3D beállításnál csak a 2d-->3D konverziót lehet beállítani a többit nem engedi. Ez mitől van? Lehet ezt orvosolni valahogy???
Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
pr0bi
senior tag
válasz nightshadow #11961 üzenetére
Egyébként mi ez a 360-as fordulat a sony tévéken, hogy simán lejátsza az mkv-t ? A tavalyi modellek még fw. frissítés után se tudják
-
nightshadow
veterán
válasz mattheus #11958 üzenetére
Sony KDL-40EX720 , de itt MKV támogatás nincs illetve input lag olyan 60 ms körüli
Én is így tudtam, hogy nincs mkv támogatás, pedig van. NGA nevű fórumtárs vett egy 32BX420-at, s az megbirkózik az mkv-val, pedig az EX720 alatt helyezkedik el a termékpalettán, így akkor a 720-nak is vinnie kell. Még videót is rakott fel róla: [link]
A 60ms-os input laget pedig nem tudom honnan szedted, én sokkal alacsonyabb értékeket találtam:
KDL-32EX723 40ms (trustedreviews.co.uk)
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk)Az EX720-nak a 3D képességeit húzzák le nagyon a tesztek az erős crosstalk miatt. Tehát ha főleg a 3D miatt nézted ki ezt a típust, akkor viszont nem érdemes megvenni.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Lehet volt már kérdés (link is jöhet)
Szóval lapos tv-t szeretnék venni... és néztük, hogy van olyan monitor amiben van tv tuner, azt nem értjük, hogy miért van hogy ugyanakkora méretű tv és monitorból a monitor olcsóbb holott az tuneres magyarul 2 az egyben. Ez miért van? Gondolom akkor a tv valamiben jobb.Megéri tuneres monitort venni ha főleg tv-zésre kell? Lényeg hogy lapos legyen, min 22" usb-ről vagy külső vinyóról lehessen filmet lejátszani.
pl. Samsung T22A350 LED vagy LG M2250D-PZ LED, LG M2350D-PZ LED ezek jók? Max 60 ezerig.
Kösz!
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
törölt tag
válasz nightshadow #11957 üzenetére
Köszi! Közben találtam (egészen pontosan Mityu_76 kartárs találta) mégegy esélyest, Philips 42PFL5405H, 100Hz-s, nem LED-es (amit nem bánok, sőt) 17ms input lag, 130 eFt odahaza, itt 500 pénz. Dicsérték nagyon, ráadásul 42".
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném TV választásban.
Amire nekem kellene:
- PS3 és számítógép (azaz az input lag legyen kicsi)
- Tudjon videót lejátszani USB-ről
- Szépen tudjon felskálázni SD tartalmat is
- Méret 37 esetleg 40 col
- ár 240.000 Max.
- 3D nem annyira fontos,Már vagy millió hazai és külföldi tesztet olvastam, de a kinézett típusok legtöbbje elvérzett a konzol teszteken a magas input lag miatt.
- Amit eddig néztem:
Samsung D6100 / 6500 (ez 3D-s tudom), de itt magas a lag érték
Samsung D5500 itt is magas értéket írtak, meg Clouding-ra panaszkodtak
Sony KDL-40EX720 , de itt MKV támogatás nincs illetve input lag olyan 60 ms körüli
Philips 8404 / 8505 (régebbi modellek)Őszintén szólva teljesen el vagyok veszve és nagyon kevés helyen találok infót input lag-el kapcsolatban, nem is beszélve arról, hogy konzollal nagyon nem tudom élőben ezeket a TV-ket kipróbálni.
Van esetleg javaslatotok?
KÖszönöm!
-
nightshadow
veterán
-
JOEPAPA
tag
Erre gondoltam én is, nem adok plussz 10-20-40 e ft ot egy "Internet TV" feliratért.
Legalább email kliensek mennének felugró ablakban, vagy valami hasznos dolog.
A Youtube nekem nem okosodás, inkább az ellenkezője.
Felesleges bucsu, és hibalehetőséget (ami bent van az elromolhat) takar az "internet TV".A Távirányítórol ezt azt nem lehet nem magyarázat, említeni sem érdemes, ha már SMART TV és USB, amúgy is infrán megy a távirda, WiFi STB, a többi azt hittem triviális, mint az ezeket a technológiákat használó qwertz billentyűzet.
ASUS x101 et legalább elrejthettek volna abba a nagy kávába, és akkor Intertet Tv lenne valójában.
És lehetne új marketingduma: "Hánymagos a TV-d?"
A pár hét alatt mióta TV-k ről olvasok, az jött le, hogy meg kell nézni a képét, aztán, hogy nem 200W ot eszik-e, ha jó az árcédula, akkor azt kell venni.
Mert a Smart TV az semmire nem jó kifelyezés, a LED est akkor vennék ha olcsóbb lenne, mint a hidegkatódos fényforrású (mert a LED olcsóbb), a vékony vastag dolog csak ha kidobom a szekrénysort érdekel, mert egyenlőre a régi helyén lenne, ott meg van mélység.
Egyedül a fogyasztás amit érdemes figyelnem, és a betekintési szög, színek.Most, hogy másodszor néztem meg Sony TV-t valahogy fakóak a színei, de csak a többi tulszaturátra koppanásig húzott tv között.
Szeretem, hogy azt, hogy "alig" pár színt tud egy LCD, azt avval próbálják leplezni, hogy azt a pár színt aztán tisztaerőböl.
Viszont utánhúzást nemigen láttam még a hannspree 60e ft os 32 colos on sem a csíkoséknál, igaz el is vitték az összeset, ahogy az EX600 as sony-t is.
-
törölt tag
válasz kerelo #11951 üzenetére
Itt egy CIKK (angol, sajnos nem találtam magyart) ez azt mondja, hogy az alaplaphoz adott VIRTU program használatával beállíthatod, hogy mindig az alaplapi HDMI kimenetet használja a rendszer, akkor is amikor a Radeon dolgozik. Elméletileg a Radeon 4xxx minden tagja kompatibilis, a H67 alaplap tudja ezt az opciót és ha jól gondolom akkor a i7 2600 az SandyBridge chipsetes, szóval működnie kell(ene) a dolognak.
-
BBéci
legenda
válasz Ragnar95 #11943 üzenetére
Csak azért nevezed a Sony E980-at prémiumnak, mert még nem találkoztál valóban komoly házimozival. Annak a bögreszettnek az árából nem kapni prémium kategóriás AV erősítőt sem, nemhogy rendszert.
250 pénzből egész jó hangot (amivel az E980 össze nem hasonlítható) lehet kihozni és még egy mindent lejátszó "médiapléjer" is beleférne.
Ha nekem nem hiszel, kérdezősködj a Házimozi erősítő... topikban![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kerelo
aktív tag
sziasztok .adott egy 104cm sony bravia full hd tv,amit eddig a pc-vel volt össze kötve.a gépben egy ati radeon 4850 dvi bemenete,és a tv, vga kimenete által.hibátlanul üzemelt.most vettem agy 1.3 pontos hdmi kábelt.sajnos a vga kártyámon nincs hdmi de az alaplapomon van.oda bedugtam hdmi végét,és tv hdmi 1. bemenetébe is.de nincs sajnos kép.kaptam választ hogy amíg a vga benn van,addig nem használható az alaplapi kimenet.Viszont van ithon egy 4670 512mb.Ezen van hdmi Lenne két kérdésem. '1. képminőségben, nettezésnél,film nézésnél, számítana e ,hogy a hdmi kimenetnél az ati 4670-et,vagy az alaplapi hdmi-it használnám.? 2: Lehetne e olyan megoldás,hogy a 4670-re hdmi-in rákötném a tv-t,és a 4670 DVI kimenet-re meg, egy full hd monitort,amin vga kimenet van csak.Igy ha a családban valaki tv -akar nézni akkor tudnám használni a monitort. konfigom. asrock H67MGE, I72600,4670 512mb.előre is köszi a választ.
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
nightshadow
veterán
válasz torma1981 #11933 üzenetére
Én nem értem ezt a sok input lag-ot. Nekem A656-as tv-m van. 3 éves lassan és simán lehet fps-t játszani rajta. Nincs laggolás. Monitornak használom. 3 év alatt meg gondolom sokat fejlődött a technika.
Azért, mert nem mai tévé az A656, az nem jelenti azt, hogy magas az input lagje.
-
nightshadow
veterán
válasz junior11 #11944 üzenetére
akkor eddig úgy néz ki, ha sikerül, hogy EX720 lesz...Gondolkodom még a Samsung D6530-on is...
Ha a 3D-é miatt veszed az EX720-at, akkor mindenképp nézd meg élőben, mert mint 2D tévé jó, de a 3D képességeit az erős crosstalk miatt szinte mindenhol erősen lehúzzák, s inkább a konkurenciát ajánlják. 3D szempontjából szerintem jobb a D6500.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz #34784256 #11947 üzenetére
Nem a technikával van baj, hanem hogy ugyanolyan gyors hardverrel akarják ezt eladni
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
dh66e
veterán
válasz Ragnar95 #11943 üzenetére
Próbáltad másik forrásból is leszedni?Ezek a filmek 720p vagy 1080p-k voltak mert kisebb felbontással esetleg kisebb bitrátával talán még elboldogul.Ezért is jó a media info mert hamar rájössz melyiket nem szereti esetleg a kódolása a filmnek lehet nem túl népszerű.Amennyiben azt is megnézted és mégse megy akkor csak a média lejátszó segít.A többit viszont priviben mert nagyon nem ide tartozik.
-
Gattsu
tag
Valaki???
-
junior11
veterán
válasz Ragnar95 #11941 üzenetére
Köszi a véleményt! Hát sajnos a keret elég szűkös, úgyhogy ha csak nem lesz vmi nagy akció az NX720-ra, akkor eddig úgy néz ki, ha sikerül, hogy EX720 lesz. Gondolkodom még a Samsung D6530-on is...
MIndenesetre a vásárlással várok karácsonyig, legkésőbb tavaszig, meglátom milyen lesz a 2012-es felhozatal Addigra az árak is azért még vmit esnek .The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ragnar95
félisten
Szerintem azért a legjobb Sony házimozi rendszer bőven benne van a "normális" kategóriában, bár inkább a prémiumban van szerintem A kezelt fájlformátumok már más lapra tartoznak, annak nincs köze a hangzáshoz, igazából eleinte úgyis notebookról akartam lejátszani a filmeket, csak azon sajna akadnak....De ha minden kötél szakad veszek egy médialejátszót és azon menni fognak
V lecipelhetném az emeletről a gépet,de ehhez nincs kedvem, mert kicsit sok a kábel+ nincs kedvem egy pc-t cipelni a filmezéshez
dh66e: mkvmerge-el való muxe-olás után se játssza le a filmet, vmi más ötlet?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
cigam
titán
Azért billencses távírányító már létezik htpc-hez.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz junior11 #11914 üzenetére
Boltban mindet miegnézetm többször, én is e 3 modell között vacilláltam Ha jó ár-érték arányút akarsz, válaszd az EX720-at.Ha fontos a dizájn és a beépített wifi és hajlandó vagy kicsivel többet rááldozni, válaszd az NX720-at, ez a beépített wifi-vel, monolith állvánnyal (ami szerintem elég jól néz ki ) és opticontrast képernyővel tud többet, tehát kicsit szebb a képe. Ha pedig nem sajnálod rá a pénzt egyáltalán, hosszátűvra tervezel és tényleg fontos h szép legyen a képe, válaszd a HX820-at, mivel ez tudja ugyanazt, mint az NX720, csak nem jár hozzá monolith állvány, de 200Hz-es a másik 2 pedig csak 100, így a 3 közül a HX820-nak a legszebb a képe és ez tényleg látszik Full HD filmeknél, főleg a 3D szebb rajta, de ha sportot szeretsz nézni, ahhoz se árt
A Panasonic sajna a plazma irányába ment el és én inkább LCD párti vokPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vlevi
nagyúr
válasz JOEPAPA #11937 üzenetére
Az egész ott hal el, hogy a távirányítóval csak kínkeservesen tudsz bármit is beírni. Az a néhány dolog, amit a C650 tévéhez megírtak, az működik, de ne akarj rá fullos böngészőt. Akkor már inkább szerezz valahonnan egy levedlett, semmiresemjó számítógépet, és kösd rá.
-
Gattsu
tag
Heló
Segítség kellene. Kinéztem 2 tv-t, játékra kellene, de sehol sem találok róluk input lag infót. Az első egy Samsung LE32D550 lenne, a másik egy LG 32LE3300. Sürgős lenne...Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
JOEPAPA
tag
Valakinek van NET es azaz SMART TV-je?
Mire lehet a net et használni?
A youtube on és egy beállított oldal pl startlaptv-n, skype on kívül?Google megy rajt? minden linket lehoz? emailozni freemail citromail gmail lehet vele?
Ez a fórum pl működik vele, írni is lehet?
egy datasheet et vagy akármi pdf doksit megnyit? world exel doksikat?[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Brekecs #11932 üzenetére
Én anno generáltam paintben 5 képet az 5 fő színnel 1920x1080-ban, rádugtam a tv-re és végigpásztáztam őket szemmel.
---
Lag, nekem is köszöni elég jól van, lehet autózni, lövöldözni is a sok éves 40A656-on, csak be kell nyomni a game mode-ot. (TV nem hardcore fps-ezőknek meg framehuszároknak való, de hobby játékosnak simán jó)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
torma1981
veterán
válasz nightshadow #11922 üzenetére
Szia!
Én nem értem ezt a sok input lag-ot. Nekem A656-as tv-m van. 3 éves lassan és simán lehet fps-t játszani rajta. Nincs laggolás. Monitornak használom. 3 év alatt meg gondolom sokat fejlődött a technika.
-
Brekecs
senior tag
Sziasztok !
Holnap megyek Lcd Tv-t venni van valami progi vagy valami Test film amit pendrájvon letudok játszani, és a pixelhibák kiszűrhetők vele ?Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
-
BBéci
legenda
válasz Palika71 #11928 üzenetére
A kettő közül a Samsungot választanám, de konyhai tévére luxus (SZVSZ) 100000 forint feletti összeget kiadni, pláne 27 colos méretűre.
SD adásokhoz előnyösebb a Sony kisebb (HD ready) felbontása.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Melyiket kellene megvennem, SD TV nézésre, 2m-ről?
Samsung UE27D5000
Sony KDL-26EX320
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #11919 üzenetére
Például az analóg hangja. De elég egy CineMaster mellé tenni, rögtön nyilvánvaló, hogy milyen messze van a tökéletestől. Ettől függetlenül nagyon szeretem a Dunéket, átlagos igényekhez, rendszerhez nem kell jobb.
(#11920) dh66e
Kipróbáltam, sőt a 3-ast is. Mindkettőtől idegbajt kaptam és hullani kezdett a hajam, de az árukat valóban bőven megérik.(#11921) wjoe
Világosban is használom a plazmatévéket, még semmi hátrányukat nem tapasztaltam.
Viszont nem kapni 37 colost.[ Szerkesztve ]
-
wjoe
tag
válasz nightshadow #11922 üzenetére
nightshadow:
Köszönöm a gyors választ.
Akkor ezeket fogom keresni a boltokban szemrevételezés céljából.Egyébként az ezekben lévő panelek megegyeznek a 32/40"-s modellekével vagy teljesen mások?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Samsung 37D5000 vagy 37D5500 (csak a SmartTV a különbség), illetve Sony 37EX720. Azért ezek, mivel PS3 is lesz rákötve, s nagyjából ennek a két tévének elfogadható az input lagje. Nagyjából azok a tévék alkalmasak gyors játékra (pl. fps), amelyek input lag-je 30ms alatt van.
UE-32D5000 kicsivel 40ms alatt (trustedreviews.co.uk)
UE-32D5500 29ms (geeks.hu)
UE-40D5520 32ms (hdtvtest.co.uk)
UE-40D5520 34ms (trustedreviews.co.uk)KDL-32EX723 40ms (trustedreviews.co.uk)
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk) -
wjoe
tag
Sziasztok!
37" méretben mit ajánlatok, mi a 'best buy' ? A nappali szekrényben lévő helyre csak ez fér el, a 40"-s már nem. De ez is jó lesz, mert 2.2-2.4 méterről lesz nézve. Plazma kilőve, mert világosban lesz használva.
Források:
- Analóg UPC (egyenlőre, később kábeles digitális adás)
- A.C.Ryan Playon!DVR Full HD-s médialejátszó (ACR-PV76120)
- Phillips LX-3900-es DVD-s házimozi
- Dell Inpiron N7110-es notebook
- Sony PS3 játékkonzolEgy 55 cm-es dobozos Phillips TV-t váltana.
-
BBéci
legenda
Sajnos a Dune és a PopcornHour lejátszók sem tökéletesek, (bár nekem határozottan tetszenek) az Oppo-k egy fokkal közelebb vannak ahhoz. A Dune Pro-ra nagyon kíváncsi vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Ragnar95 #11904 üzenetére
A Sonynak komoly érdekeltségei vannak a filmgyártás, lemezkiadás bizniszben, számukra az hoz pénzt, ha megveszed a BD-jüket és azt játszod le, nem mkv-t.
Rendes, igazi házimozi rendszert kellett volna venned az említett lejátszók valalmelyikével, akkor most fülig érő szájjal élvezhetnéd a letöltött filmeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior11
veterán
Hali, azt szeretném kérdezni, mi a véleményed a HX820-ról, esetleg nem próbáltál más modelleket a Sonytól, engem az EX720 és az NX720 modellek érdekelnének.
Egyetértek, szerintem is a Sony az egyik legmegbízhatóbb gyártó, de ne felejtsük el azért a Panasonic-ot sem.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ragnar95
félisten
Nekem van egy KDL-32EX500 és egy KDL-46HX820 készülékem. A szoftverfrissítést tv-n még nem próbáltam, csak sony bluray lejátszón, ahol elvben ugyanúgy ,egy a dolog, csak rányomsz,h firssítse le neked és ő magától megcsinálja az egészet
Szerintem inkább válaszd az ex720-at, az jobb tudásilag
Ha olcsóbban akarsz videót nézni a TV-n, akkor pedig notebook/számítógép hdmi-vel a tv-re, de egyszerűbb a beépített böngszője a tv-nek, bár sajna nem olyan jó a kezelése a távirányító miatt...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Köszönöm szépen ezt a progit is, remélem hasznát fogom venni...
Igazából csak a hangzás miatt kellett a házimozi, aminek ugye a fejegysége egy bluray lejátszó....Ha LG v Samsung Tv-t vettem volna, az támogat minden fájlformátumot, viszont a Sony a legmegbízhatóbb és legminőségibb TV gyártó (legalábbis szerintem) és nem rövidtávra vásároltam ezt a készüléket, így marad a filmek konvertálása....Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
dh66e
veterán
válasz Ragnar95 #11906 üzenetére
Az eladónak az a dolga hogy rábeszéljen egy drága cuccra a ficsörjeivel együtt.Persze fingja sincs róla hogy az mkv egy konténer fájl és hogy abba mit is dugtak bele.Továbbá arról sincs fogalma hogy mi a tömörített fejléces kifejezés lényege vagy hogy mi a bitráta. (TaK)
A media infö egy jó kis program mindent megtudsz a filmed kép és hang tulajdonságairól.
Ez a két progi(mkv merge+media info) alapvetően fontos mindenkinek aki lcd tv beépített lejátszóját használja ill. külső egységet aminek van média lejátszó felülete és nem működik rendesen a lejátszás vagy csak érdekli a fent említett infók.[link][ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
válasz Champipi #11900 üzenetére
Arra lennék kiváncsi, hogy mondjuk december elején a karácsonyi akciós időszakban mennyiért leeht majd megkapni egy LG 42LK530 vagy 42LV4500 modellt?
Aki több éve követi az LCD trendeket, esetleg mesélhetne tapasztalatairól, hogy a karácsonyi szezon mennyire viszi le az árakat... Érdemes várni mondjuk annak, aki most nézeget tévét?
-
Ragnar95
félisten
Milyen mediainfo-ban? Azért gondoltam, h egy ilyen drága lejátszó elviszi, bár a sony sajna mkv ellenes, de az eladó, aki eléggé értett hozzá azt mondta,h viszi az mkv filmeket, csak sajna úgy tűnik, mégse mindet Ezt az mkv merge programot kipróbálom, köszi
Am notebookról hdmi-vel is próbáltam, de sajna a dual core 2,0ghz-es procival akadtak a filmekPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
dh66e
veterán
Nézd meg mediainfo-ban hogy melyeket nem játssza le.Gondolom a tömörített fejléceseken hasal el de lehet hogy a magasabb bitráta is kifoghat egy egy filmen.Egy ilyen rendszerhez szvsz egy rendes kis média lejátszó is dukál amivel nem szenved az ember.
javaslat:
mkv merge nevű progin át futtatod a problémás filmeket és valszeg lejátssza.[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sony KDL46-HX820-as készüléket egy Sony BDW-E980W 5.1-es Blu-Ray 3D házimozi rendszerrel.A problémám a következő lenne: a Bluray lejátszó pár újabb 3D-s mkv filmet nem játszik le, de párat lejátszik USB-ről.
Bluray lejátszón 3 napja frissítettem szoftvert, tehát elvben a legújabb kodekek vannak rajta.
Ha valaki tapasztalt már hasonlót vagy tudja a megoldást, kérem segítsen
Ragnar95Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vlevi
nagyúr
válasz Champipi #11900 üzenetére
"A média lejátszója nem visz mindent, de alap DIVx-re meg rippelt DVD-re tökéletes."
H264-es kódolású 1080p-s videókat viszi (a leírás alapján), de a DTS hangot azt sajna nem. Csak az AC3-t
Ennyivel mindenképp kevesebbet tud a tavalyi Samu C650 tévénél. Viszont sokkal olcsóbb, mint a hasonló tudású 2011-es Samu tévék, amikbe teljesen feleslegesen beletették a 3D-t és a böngészőt, meg még ki tudja mi a vackot.
Még az LG LV4500-is 150 körüli áron beszerezhető, pedig az már LED-LCD
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest