Aktív témák
-
törölt tag
válasz nightshadow #13696 üzenetére
Azért mielőtt megvetetitek vele a tévét, menjen el megnézni milyen a 3D-je (szempont volt), nehogy fél óra 3D-zés után casting nélkül felvegyék Brad Pitt filmjébe zombinak.
-
Ragnar95
félisten
válasz nightshadow #13696 üzenetére
Igen, ez igaz A jó Sony 3D tv-k az NX720-nál kezdődnek...
Bár itt a fórumon többen is vettek NX710-et és arra se panaszkodtak, az viszont nincs 46-os méretben.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
olbaidhun
őstag
Helló mindenki. Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményetek erről a TV-ről?
Panasonic TX-32LE8PA egy barátom kínálja cserébe egy htc hd2 telefonért, de jelenleg erősen vacillálok és reggelre kellene mondanom rá valami okosat. (kb mennyit érhet a tv?)
Előre is köszönöm a válaszokat, a fórumot pedig gyorsan bedobom a könyvjelzőim közzé.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
Ragnar95
félisten
válasz nightshadow #13694 üzenetére
Ott a pont És így bele is fér humax keretébe
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Sony Center Westendben árultak,de sajna csak ma elvben De rákel kérdezni a dologra Amúgy 330k náluk a KDL-46EX720 ajándék 3D-s szemüveggel, ami szintén 20k-t ér
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
válasz nightshadow #13689 üzenetére
Nem csak azt csiripelik a madarak, hogy kiszáll, hanem h jövőre az LG-től származó panelek számát növelnék. Sőt, fenik a fogukat a jövőre debütáló teljes 1920x1080 passzív 3D-s képernyőre is.
-
nightshadow
veterán
válasz Jégtörő #13685 üzenetére
Többször elhangzott. Sony nem gyárt panelt, Sharpot vagy samut használ, ha samu nem gyárt 37 " akkor sharp panelos, ami kitűnő nem gyengébb a többinél.
A Samsung és a Sony közösen gyárt panelt, méghozzá az általuk közösen alapított S-LCD Corporationben: [link]
A Samsung-nál van a 50%+1 részvény, a Sonynál meg az 50%-1 részvény. 2008-ban nyitották meg a második üzemüket.A legújabb hír, azaz november 2-ai, hogy ez év végén kiszáll a Sony az S-LCD-ből. Tehát az idén is még tart a gyártás: [link]
A 37-es Samsungokban és Sonykban nagy többségben AUO panel van, ritkábban CMO panel, mivel a Samsung-Sony páros nem gyárt 37”-es méretben. Az AUO panelnek viszont gyengébb a kontrasztja és a feketéje, ezért nem érdemes 37”-es méretben Samsung és Sony tévét venni. Tavaly ugyanaz az ember a TrustedReviewsnál letesztelte a 37EX500-at és a 40Ex500-at is. A 37"-est lepontozta a gyengébb képminőségért.
A Samsung-Sony panel és az AUO panel összehasonlítása a tavalyi 40C630 esetén: [link] (Ajánlom figyelmedbe a megfogalmazást: „In Cinema mode, the Sony-Samsung panel takes the lead.”)
Abban igazad van, hogy a Sony együttműködik a Sharp-al is, de 37”-es méretben AUO paneleket használ.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
-
Ragnar95
félisten
300k-ért sajna nem, a legolcsóbb 3D-s Sony a 46-osok között az EX720 és azis 350k... De lehet, hogy a tavalyi modellek között van valami, ezt nemtudom.
Most vettem észre, hogy a mai napon 260ezerért árulták a KDL55-EX720-at, ami szerintem elég jó vétel lehetett volna bárki számáraPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Jégtörő
aktív tag
válasz Brian_GT #13666 üzenetére
Jobb egér ati catalyst és ott, kijelzők kezelése fül, klónozás, ajánlott drivert frissíteni, 2 éve még annyira nem volt jól megoldva driverben ez a dolog.
(#13671) nightshadow
Többször elhangzott. Sony nem gyárt panelt, Sharpot vagy samut használ, ha samu nem gyárt 37 " akkor sharp panelos, ami kitűnő nem gyengébb a többinél. -
csedaviasd
csendes tag
Köszi!
Az a baj a 6. széria 175 től kezdődik amit kicsit sokallok.
Akkor marad az lcd.
LE37C650> ez jó lehet vajon?
100 Hz Motion Plus> ez valódi 100 herzet jelent? -
nightshadow
veterán
válasz csedaviasd #13682 üzenetére
Ami fontos ,hogy 100 hz es legyen
D5000/5500 az nem valódi 100hz-es, az csak D6000-től van.
[ Szerkesztve ]
-
csedaviasd
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
És szerintetek mégis melyik tévé érné meg 150K-ig 37 colos kategóriában? Megéri led-et venni? Ami fontos ,hogy 100 hz es legyen minimum ,vigye usb-ről a filmeket(lehetőleg hd-t is) valamint a képe éles és szép legyen.(3D nem kell!)
Samsungban gondolkodom. Led-esekből az 5-ös szériából ezt néztem ki:
Samsung UE37D5500
Vélemények? -
dh66e
veterán
válasz junior11 #13673 üzenetére
Pedig utalhat is akár.Pont az általam nagyra becsült,de nekem(jelenleg) megfizethetetlen Sharp LE 830E-nek is nagyon kicsi a kontrasztja.Valamiért nem tartották fontosnak a magas kontrasztot ők sem(kapott is érte mínuszt a digitalversuson), mert így is egy bitang jó tv-t sikerült gyártaniuk.Lehet hogy ezzel is befolyásolni tudták a felhősödést ami ennél a tv-nél jelenleg(erősen magánvélemény) a legjobb az lcd-k között.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
szép estét!
tanácsot szeretnék 40" körüli tv témában, az eddigi kiszemeltem a samu le40d550, esetleg lenne hasonló képességű jobb vétel?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
BBéci
legenda
válasz csedaviasd #13675 üzenetére
Ahogy csimpok is írta, már annak is örülhetünk, ha nem lesznek drágábbak a tévék.
Új modellek csak tavasszal érkeznek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csimpok
aktív tag
válasz csedaviasd #13675 üzenetére
A forintárfolyamot elnézve én nagy árcsökkenésre nem számítok, főleg a most akciós Samsungok szinte biztos nem lesznek olcsóbbak...
-
LuxLux
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mi a jobb választás? Egy 32"-os FullHD TV vásárlása, vagy egy HD Ready 37"-os? Mennyivel roszabb a képe a 37-es HD Ready-nek, mint a FullHD-nak?
Köszi előre is!
-
csedaviasd
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék 37 colos lcd vagy led tv-t vásárolni lehetőleg 150K alatt.
A kérdésem az lenne ,hogy szerintetek érdemes még várni a vásárlással olyan 1 hónapot karácsony előttig ,vagy nincs sok jelentősége. Abban reménykedem ,hogy esetleg kijönnek a karácsony miatt újabb modellek és így talán azok amik most nagyon drágák lejjebb mennek.
Vagy ez nem így szokott lenni? -
junior11
veterán
válasz nightshadow #13672 üzenetére
Hát az 1530:1 kontraszt szerintem nem S-PVA panelre utal (a tesztelt példány esetében)...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
nightshadow
veterán
Samsung D6530-as geeks.hu teszt: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz Lesliegold #13668 üzenetére
LG 37LV4500 (kb. 144k)
KDL-37EX720 (kb. 170k)
UE-37D6100 (kb. 170k, a 40”-es 179k körül van!!!)A felhősödést nem tudod kizárni, ez a technológiából adódik. Sony-Samsung esetén 37”-es méretben nem gyárt panelt, hanem más gyártóktól veszik, amelyek gyengébbek kontrasztban, fekete színben. Érdemesebb a 40”-et választani, ott sincs garancia, hogy Sony-Samsung panelest kapsz, de legalább meg van az esély rá, s D6100 esetében 10k az árkülönbség a két méret között. LG esetében nem tudom, hogy mi a panelhelyzet.
Az akadozás az egy érdekes dolog, mert van akinél akad, van akinél meg nem. Szerintem ez inkább beállítástól, illetve forrásanyagtól függ, nem pedig a tévétől. Persze biztos, hogy van olyan is, amikor a tévé a hunyó.
-
BBéci
legenda
válasz Ren Hoek #13662 üzenetére
42 colos tévén, 1080p filmet 1,5-1,7 méterről kell nézni ahhoz, hogy minden részletet láss. Ezek nélkül elvész a full HD értelme. Ekkora távolságban elhelyezett, 3 személyes kanapé szélein ülve már akkora a látószög, hogy fellép a szürkülés, kontrasztvesztés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Szörnyű, amit a mai TV-kről olvasok. Leadom teljesen az igényeimet, így erre kérek tőletek javaslatot:
- 37", mindegy a márka
- DVB-C legyen benne
- FULL HD
- 100HzLehet bármilyen gyártó, bármilyen technológia, de FELHŐSÖDÉS, akadozó kép kizárt! 3D nem fontos, média lejátszó nem fontos, PVR nem fontos..
Vagy inkább várjak tavaszig?
Xiaomi Redmi 3
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Holnap megyek ismerősömhöz beállítani neki a tv-t, hogy gépről tudjon filmet nézni, mint én.
Annyit szeretnék kérni, hogy egy AMD tulaj beírni az eljárást?? Nekem nVidiám van és AMDnél full nem tudom mi merre. 10 éve volt utoljára AMD kártyám, ami akkor még ATI voltSzóval én ilyenkor csak nyomok egy jobb egeret asztalon... képernyőfelbontás...ott csak kiválasztom, hogy több képernyő : e képernyő kiterjesztése. Katt és innentől csak át kell húznom a képet a tvre filmnél.
Nah ezt szeretném ott is.
AMD tulaj ezt a folyamatot leírná nekem AMD oldalról, hogy kell?Előre is köszönöm neki!!!
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
Ren Hoek
veterán
Megpróbáltam, elvileg nem ment... majd még próbálgatom, kösz
Betekintési szögről annyi, nekem nem volt összehasonlítási alapom TV-kkel, csak egy IPS panelos 23 colos Dell monitor és mellette egy 17 colos TN-es dolgozni. Dell-hez hasonló eléggé, ami azért nem rossz. TN-hez képest főleg.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ren Hoek #13662 üzenetére
Csak a helyes tájékoztatás miatt írtam le az alacsony betekintési szöget, mert nem biztos, hogy mindenkinek van lehetősége totál szemből nézni a tévét.
Nekem simán betette az .srt feliratot. Ugyanaz volt a neve, mint az .mkv-nak. Tehát az .mkv-ből kivételnél egyszerűbb, ha leszedsz mellé egy feliratot a netről.
Egyébként próbáltad bekapcsolni a feliratot a beállításokban? Mert most jut eszembe, nekem az is ment, tudtam váltogatni is az -mkv-ben lévő feliratokból (qmenü).
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Úgy vagyok vele, mivel filmeket szemből nézünk egy 3 személyes szófáról, meg egy székről, minden ülőhelyről teljesen ugyan azt a képet látom, fakulás nélkül. Az 100% hogy a TN filmeseknél sokkal jobb.
Oldalról pedig nem hinném, hogy van olyan perverz aki filmet néz csak úgy magában Az meg nagyon nagyon ritka eset, hogy 3-4 embernél többen néznénk valamit. Akkor is inkább két sorból.
Persze ennyiért biztosan kompromisszum, de szerencsére a filmnézési szokásokból adódóan 0% hátrányt szenvedünk ettől.
(Most teszteltem USB-ről, h264-et akadásmentesen vitte, most .mkv-t néztem, kár hogy feliratot nem játszott mellé - valami ötletet tudtok, hogy lehet mkv-ből kiszedni, és mellérakni?)
-
őstag
válasz Ren Hoek #13656 üzenetére
Nekem is ilyenem van. 1-2 dologgal azért vitatkoznék.
A színek és a fekete tényleg eléggé jó (nem nagyon jót mondanék, de az átlagnál jobb), a betekintési szög azonban eléggé kicsi, gyorsan fakul a kép, ha elkezdesz oldalazni Gyorsabban, mint mondjuk egy sony-nál, de harmad-árért nem igazán gondolkoztam emiatt a sonyn.
Az analóg adások viszont - az általad említettekkel ellentétben - nagyon jó minőségűek a hasonló méretű tévékhez képest. Mivel egyelőre együtt kell élni az alacsony felbontású tv adásokkal én pont emiatt sok tévét néztem meg árkategóriától függetlenül, ez volt a legjobb. Persze a képbeállításokkal kicsit variálni kell hozzá, de ha rendesen beállítod, akkor jó lesz.
-
Sandormaster
aktív tag
válasz #75912448 #13650 üzenetére
Fogyasztást minden tévénél ugyanabban a módban (megközelítőleg) néztem meg, tehát végignyomogattuk a menüt, melyik miben van és aszerint mértem.
Nem a legtakarékosabb módban, meg legkisebb háttérfénnyel lettek mérve az tény, viszont ahogy toltuk lefelé a fényerőt, úgy csökkent a kijelzőn a fogyasztás, így is megközelítő képet kaptam róla, hogy melyik a legtakarékosabb...a finomhangolás, meg majd otthon lesz elvégezve -
digo00
tag
Sziasztok!
Nektek a Samsung D6500-ason a Smart HUB-on van olyan alkalmazás,hogy Your Video vagy Your Movie?Mert én nem találom sehol! -
Ren Hoek
veterán
Ezt kicsit bigottságnak tartom. Ha annyira érdekelne bárkit is a harmadik világ (vagy a mi sorsunk) nem vennénk 40-50 colos tévéket, hanem a fizetésünk nagy részét környezettudatos viselkedésre, vagy ételre, vízre fordítanánk a szenvedők javára. Ezt persze nyilván nem tesszük meg (sajnos, vagy nem de így van). Havi 100 ezerből is meg lehet élni, a többi luxus. Addig meg az a 30 Watt ide oda sajnos porszemnél is kevesebbet ér, max a lélek megnyugtatására jó
OFF helyett beszámolnék az LG 42LK530-ról. (Igen, mielőtt még megbélyegeznek a környezetpusztító magatartásomról, a fogyasztás mi is szem előtt tartottuk... 40 colos Samsung lett volna a másik jelölt, ami 180 Wattot evett. Ez csak 130-at, mivel modernebb)
PcDreamshopnál vettük, kihozták, ellenőriztük hogy nincs-e hiba/pixelhiba. Minden oké volt. Kaptunk ajándékba HDMI, USB hosszabbító, SCART kábeleket (Ezek szerintem nem részei a csomagnak!)
Belőttük, hát analóg adás az gány, sejtettem is De azonnal rákötöttem a PC-t a HDMI-vel, csak belenéztünk az Inception-be, de le is ragadtunk. Hát durva!
Nagyon korrekt ez az S-IPS panel, színvilága, látószöge és a feketéje is teljesen rendben van. A felülete félsötétben és világosban is teljesen homogén, világosodást sehol sem látok.
Összegezve, bátran ajánlom mindenkinek a boltot is és az LG megjelenítőket is. 125K+2,5K abszolút megérte. Pár napja még azt hittem csak és kizárólag Samsungot szabad venni, de itt olvasgatva és hála nektek emellett döntöttünk.
Köszönöm szépen a tanácsokat
-
Ragnar95
félisten
válasz torma1981 #13654 üzenetére
Túl van árazva, de ettől még nagyon jók a tv-i...Nekem KDL-46HX820-am van, 10%kedvezménnyel vettem és így jobban megérte Bár én nem rövidtávra vásárolok, a következő 5-10 évben ezt a tv-t fogom nézni
-
Ragnar95
félisten
Sonyból én tudok neked ajánlani pár jó 3D-set, bár nem tudom, hogy mekkorát akarsz és mennyi a kereted, így most csak típusszámot írok.
A leggyengébb 3D-s az az EX720, de ennél elég nagy a crosstalk, így ez nem ajánlott, de efölött már mindegyik elég szép: NX720,HX720,HX820,HX920 és a tavalyi NX710 sem rossz, bár az idei modellek jobbak nála.
Én HX820-at használok, ennek gyönyörű a 3D-je, nincs crosstalk és clouding sem.Van benne PIP és P&P/PAP is
Ha írsz pontos méretet és keretet, ajánlhatok neked pontos típust isPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
valaki pár héttel korábban csinált tesztképeket, amiket le lehet futtatni a TV-ken ellenőrzés céljából. Kerestem, de nem találom őket... Nem tudná valaki belinkelni a hozzászólást?
Köszönöm!
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
törölt tag
válasz Sandormaster #13641 üzenetére
Ha már ilyen profin felszerelkezve mentél tévé mustrára, 1-2 dolgot még megtehettél volna
A tévék valószínűleg (90%) bemutató módban futottak, kb azt jelenti, hogy 100%-os lehetett a háttérfény beállításuk. Ilyen konfiggal értelme sincs a képre nézni, át kellett volna tenned mindegyiket mozi módba, ez a művelet 3 gombnyomás a távirányítón és nincs nála fontosabb. Hiba szar ez is, a bemutatónál nagyságrendekkel jobb.Mivel fogyimérőt is vittél (feltételezem fontos nálad az energia szükséglet), így még fontosabb lett volna azonos háttréfénnyel mérni őket, hiszen az LCD-k fogyasztását kizárólag a háttérfény milyensége befolyásolja. KB 50%-ra kellett volna tenned mozi módban. Pl ha 0-100 között állítható, akkor 50-re, 0-20 között 10-re, stb. Így valósabb képet kaptál volna a fogyasztásukról.
Mivel a D6000 ár/értékben egy jó kis készülék, rosszul nem döntöttél, de érdemes odafigyelni erre a pár dologra.
-
biga
őstag
válasz Ren Hoek #13645 üzenetére
Bocsáss meg, de ellent kell mondanom. Nem vagyok valami nagy környezetvédő, de ha nem okoz ez különösebb plusz ráfordítást számomra, én bizony a kisebb fogyasztásút veszem meg. És nem a 2000 Ft miatt, hisz - szerencsére - az átlag magyar bér kb 8-10-szereséből élhetek. Hanem pont azért, mert szerintem számít az a 30W is. Na persze nem az én 30W-om, hanem a fejlett világ TV vásárlóinak 30W-ja. Az már elég tetemes mennyiség, nem gondolod? Ugyan így vásárolok minden eszközt: nekem bizony szempont a fogyasztás, és ebben az sem tántorít el, ha pl Kínában tojnak erre. Mert nem sokára ők sem fognak és én sem mutogathatok rájuk, ha ennyit sem teszek ezért. Ez nem "zöldség", hanem tudatosság!
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Sandormaster
aktív tag
válasz Ren Hoek #13645 üzenetére
Egy kis adalék, hogy értsd a "miértet": a TV-t szüleim használják majd nagy részben, előző tévéjük egy 1986-ban akkor 70.000Ft(!) -ért vásárolt 70cm-es Videoton tv, megélt 2 villámcsapást, pár képcsőcserét is, de a héten már nem akart bekapcsolni....hosszú távra terveznek(bár a mai készülékek messze nem olyan strapabíróak) és ahogy írtam is, volt pl a Philips tévéje ami 130W szemben a majd 70W-os Samsunggal az azért már nagyobb különbség, nyilván mi sem 1-2W-on skótoskodunk...csak ez is szempont
-
Ren Hoek
veterán
Na megjött az LG 42LK530 Most keresi a csatornákat... Pixelhiba nincs rajta szerencsére. Hamarosan beszámolok a készülékről, ha nem bánjátok
-
digo00
tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz Sandormaster #13641 üzenetére
Fogyasztás nem tök mindegy, ilyen szinten? Egyrészt ha telik ilyen TV-re akkor nem a villanyszámla lesz a legnagyobb gond, másrészt valaki itt kiszámolta +5W = évi 2000 Ft plusz, ha 24/7 megy. Kiszámoltam ebből, ha napi 3-4 órát megy, +30Watt csak havi ~125 Ft. Teljesen mindegy tehát... Vagy egy 30 Wattos gyenge lámpa megy folyamatosan míg nézed, hát az sem egy nagy érvágás... Ez alapján nem érdemes TV-t választani.
Max a Föld bolygó megmentéséért folytatott elkeseredett harcot segítheted, de azt hiszem nem ez fog számítani, amíg állítólag Kína heti 2 szénerőművet húz fel...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ajánlani sose mernék, inkább ajánlom, hogy nézd meg élőben vagy olvass utána. Sok jó tévéje van idén Samunak is, Sonynak is, de mivel jó 3D-t szeretnél, még szemrevételezésre sem ajánlanék. Az LCD technológia jelenlegi legnagyobb tévedésének tartom az aktív 3D-t. Jelenleg, most, napjainkban. Nem tudom mi lesz később, véleményem változhat.
-
humax
senior tag
válasz #75912448 #13626 üzenetére
nekem is tetszik a LW5500 , de sajnos nincs bene pip , azert muszaly lesz samsung v sonyt vasarolnom, mert ot van pip, pedig nagyon be jott a passiv LG szemuvege,
mit ajalasz a samsung v sony ami azert jo legyen a 3D.?
kosziElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
biga
őstag
Lehet hülye kérdés: az LG-leírásában szerepel, hogy a medialejátszó része milyen kodekekkel bírkózik meg. de itt nem szerepel, hogy pl az MKV konténerre (mint egyik elég elterjedtel) is tud-e valamit kezdeni. Gondolom igen, csak a kodekek között ezeket nem tüntette fel, de a többi gyártó általában ezt is külön jelzi. Erről ud valaki valamit? (csak a megnyugtatás végett)
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Sandormaster
aktív tag
Na megvolt a nagy teszt túra...fárasztó volt az tuti
Első megjegyzés: amit nézni akartam az tuti nem volt
Samsung 40D5500-al kezdtem, a képe nem győzött meg, bár nyilván egyik kiállított darab sem volt kalibrálva, fogyasztása ~75-80W volt.
Aztán az autóvásárláshoz hasonlóan megláttam a felsőbb kategóriát
Egy sorral fentebb egy LG 42LW5590 volt, képre sokkal nem volt jobb a Samunál, sőőőt!
Fogyasztása ~100W (azonos filmek futottak minden)...ééésss aztán ott volt egy
Philips 40PFL8505H....naLOL, geci szép képe volt, bár közelről néztem őket, ami egyébként hétköznap nem valósul meg, sokkal folyamatosabb és jobb, színhűbb volt mint bármelyik...fogyasztása viszont ~130W
Ezután boltváltás, és jött a Samu hatos széria...sajnos csak egy UE46D6000-t találtam, képe már nagyon tetszetős volt, fogyasztás 77W... az azért derék egy ekkora tévétől!
Összességében rohadt nagy különbségeket láttam a tv-k közt és viszonylag minden boltban (Euronics és társai) segítőkészek voltak (de még az Auchanba is betértem kis fogyimérővel és hogy lecsekkeljek egy két vasat )
Végülis D6000 lesz és netről rendelek, mert sokkal olcsóbb mint máshol, de van egy két érdekes dolog: van ahol 40D6000 van 176K-ért, Samsung oldalán meg 40D6000TW a jelölés és neten azzal a jelöléssel már csak 192k-ért találtam...kérdésem, hogy ugyanaz a két modell, vagy tényleges eltérés van köztük/ ha igen, akkor mi? -
nightshadow
veterán
-
Jégtörő
aktív tag
válasz Fasten #13633 üzenetére
A kiállított darabot, amúgy ki kell venniük a dobozból megmutatni, hogy nem törött, 3 nap cseregarancia a csomagolás minden darabjával, nem szokott gond lenni 3 nap után már. Addigra kiderül, hogy minden jó e benne.
Nekem hasonló tévém van csak nem 3d-s, sony ex 701 az nagyon jóra sikeredett ex 720 tudtommal funkcióiban ugyanaz csak 3d-s. -
jotyu10
csendes tag
Sziasztok!
Láttam a gazdaságos áruházban egy JVC LT-32HG35E tipusú tv-t. Sehol nem találok róla leírást, például jó lenne tudni hogy tud-e filmet játszani USB-ről?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Ragnar95
félisten
válasz moki1234 #13632 üzenetére
A médialejátszója nagyjából mindent visz, mkv filmekkel is megbirkózik.A smart tv része szerintem egyik mai tv-nek sem az igazi, mert bár ebben is teljesértékű böngésző van, de elég lassan tölti be az oldalakat és a navigálás se egy élménya távirányítóval.Viszont az előre beállított oldalak (Youtube,Eurosport...) jól működnek rajta.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
csak 1 kérdés.
Sony KDL40EX720
Samsung UE40D6500Ezeknek mi a megfelelő TV más márkáknál ( LG, Philips, Pana )? Szóval melyik típusok tudják kb az előbb felsorolt TV-k tudásszintét?
MM-ben ki lehet próbálni vásárlás előtt a TV-ket???
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
moki1234
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés, mit gondoltok errol a tv-rol: "Sony KDL40CX523" , igazabol a kepminoseg es a media lejatszoja + a Smart tv resze erdekelne.
Egyeb tv ajanlat ezekkel a funkciokkal?A valaszokat elorre is Koszi
-
nightshadow
veterán
válasz gulyasa #13617 üzenetére
Amúgy köszönöm a jelölteket.
Kérdés: a Samu D6000 széria nem tudja a valódi 100Hz-et?De tudja, csak azért írtam a D6100-et, mert sokáig ez volt a legolcsóbb 100Hz-es a Samsungok közül, de látom 1-2k-val beelőzte a D6000.
gamersboy: A 26"-os TV anyumnak kell (második TV), csak tévézni fog rajta, semmi extra, így szerintem nem ér meg 20-al többet a Sony, ami Full HD, wifi stb., mivel nem lesznek ezek a funkciók kihasználva. Bőven elég TV-zésre, meg filmnézésre a HD Ready 1366*768-as felbontású is.
Még annyit kérdeznék, hogy majd ha esetleg digitális adás lesz errefelé, akkor érezhető lesz különbség a Full HD és a HD Ready minőség között?
Nehéz a választás és a döntés...26"-os méretben szerintem nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
uszilard
tag
Annyit tudnátok esetleg segíteni hogy 22"-ban fogok e találni IPS-panelest?
Gondolom azért nem válaszoltok mert ilyen mérettel nem igazán tartjátok érdemesnek foglalkozni, de azért nekem nem lenne mindegy hogy a konyhában mit nézek
-
törölt tag
válasz Sandormaster #13627 üzenetére
Nagyon jól teszed, mindig ez legyen az első. Amit a tesztekben írnak, az legyen irányadó, amit a fórumokon olvasol, az mehet a végére
-
törölt tag
válasz Sandormaster #13624 üzenetére
Kezdek félni hogy ez olyan lesz mint a kocsivétel...először: "áááá jó lesz nekem a 800k-s b5-ös passat"....a végére meg 1,5 misis b5.5 lett
:-))) pontosan
A 6-os Samunak inkább az LW4500 a vetélytárs, ott sincs böngésző, van viszont 3D.
Az LW5500 a böngésző + 3D + fasza panel.Hát őszintén megmondva, nem gondoltam volna hogy valaha LG tv vásárlásán töröm a fejem, de most eléggé afelé hajlok
Én sem, de mit lehet tenni, ha elkezdenek jó tévéket gyártani? Nem fogom a fejem a homokba dugni, csak mert pár éve silányabb volt a felhozataluk, ha idén meg várokozáson felüli termékeket dobnak piacra. Tavaly a középkategóriában Samut vettem volna, idén eszembe nem jutna, jövőre meglátjuk...
-
BBéci
legenda
válasz Sandormaster #13624 üzenetére
6-os Samuból létezik teljesértékű böngészős modell.
Csak 3D film nézésekor emelkedik picit a fogyasztás, szerintem reális az említett ártöbblet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sandormaster
aktív tag
Értem, nézegetem ezerrel a youtubeos teszteket is amíg saját szememmel meg nem tudom tekinteni (remélhetőleg holnap), addig legalább ez is jó...
Ahogy látom LG-nél van teljes értékű böngésző, meg tetszik a távirányító pointerként való használata.
Samu 6-os széria lenne akkor valójában az LG ellenfele?!...viszont árban felette van egy 15-20-al, ahogy nézem....meg az már 3D....az fogyasztásban dob rajta ugye?
UE40D6000-et 176k-ért kapni ahogy látom...
Kezdek félni hogy ez olyan lesz mint a kocsivétel...először: "áááá jó lesz nekem a 800k-s b5-ös passat"....a végére meg 1,5 misis b5.5 lett -
vlevi
nagyúr
válasz Sandormaster #13614 üzenetére
Asszem nem egy kategória a kettő. Az LG 5500-asa rendes 100Hz-es képet tud, míg a Samu csak képvillogtatós 100Hz-et. A Samuból a "rendes" 100Hz a 6-os sorozattal indul. Úgy korrektebb az összehasonlítás. Aztán ott van még a Samsungoknál (nem mindegyikben) az Ultra Clear Panel, ami fényes képernyőt jelent, emiatt élénkebbek rajta a színek, hátránya, hogy világos helyiségben jobban tükröződik, de korántsem annyira, mint egy plazma.
Alacsony fogyasztással nem érdemes foglalkozni, a tavalyi LE40C650 is 80W körül fogyaszt, pedig az nem LED-es. Az idei tévék valószínűleg még kevesebbel is beérik, és még annál is kevesebbel, mert LED-esek. Szerintem 70W alatt ki lehet őket hozni. Persze nem 100%-os háttérvilágítással, de filmnézéshez este, besötétített szobában a harmad fényerő is elég. -
Sandormaster
aktív tag
válasz #75912448 #13616 üzenetére
Hát őszintén megmondva, nem gondoltam volna hogy valaha LG tv vásárlásán töröm a fejem, de most eléggé afelé hajlok
Samu D5500-nál ez a nagy "100Hz valójában csak 50Hz" dolog picit elbizonytalanított...
De összességében rengeteg tényezőt kell vizsgálni és ezért nehéz, főleg mert mindenevő lesz a TV, az SD adástól a FullHD tartalmakig, de lehet még a Smart funkciójuk is be lesz vetve -
gulyasa
őstag
Ez afféle "backup-restore" funkció, amit jó néhány set-top-box is tud.
Az automatikus kereséssel megtalált digitális csatornákat (ez DIGI kábelnél kb. 80 csatorna) hosszú tököléssel a neked tetsző sorrendbe rendezgeted, aztán erről egy mentést csinálsz USB-re...
Mondjuk azért, mert elképzelhető, hogy akármilyen ok miatt elvesznek a csatornák és a sorrendjük és ne kelljen újra hosszas kínlódással (automatikus keresés, sorba rendezés) visszaállítani az eredeti állapotot, hanem egyszerűen csak visszatöltöd az adatokat USB-ről.
Na erre (is) jó...nightshadow: Amúgy köszönöm a jelölteket.
Kérdés: a Samu D6000 széria nem tudja a valódi 100Hz-et?[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
törölt tag
válasz Sandormaster #13614 üzenetére
Könnyű a helyzeted, a választás redukálódott 2 résztvevőre, megnézhetnéd őket élőben és a saját szemeddel látottaknak hihetnél, nem a tanácsoknak /elsősorban/
-
Sandormaster
aktív tag
Üdv a szakiknak, lenne egy házi versenyem
Játékban résztvevő versenyzők:
LG 42LV5500
Samsung UE40D5500
Elvárások:
alacsony fogyasztás
minél jobb, szebb, gyorsabb stb stb kép
Tehát ki lesz a győztes, aki a nappalimban lesz hétvégén? -
haraihajnal
csendes tag
Én az árukeresőben találtam rájuk,és ott hasonlítottam a 4 tv össze,ma már a 40c6510 nem található,a 32c6510 a Plázamarket és a Mobilix kínálja és mind a kettőre a full hd van írva.Az,hogy a 2 tv készülék új vagy nem, nem tudom,és azt sem tudom,hogy a full hd valós paraméter vagy nem.De hogyha meg kérdezted, elképzelhető,hogy nem felel meg a valóságnak.Azt már eldöntöttem,hogy a MM-ban fogom meg venni a készülékemet,mert utálom azt,ha hülyének és átverhetőnek néznek.Igaz,hogy az ár, az más náluk, magasabb,de egy biztos,ha reklamációra kerül a sor akkor nem kell vakarnom a fejemet,hogy hogyan is tudjam érvényesíteni azt.Az érdekes,hogy a német idealo.de webáruházban is meg találhatóak ezek a tv.Akkor ők is átverik a jó népet!És hogyha nem csal az emlékezetem akkor a samsung márka oldalán is full hd van feltüntetve.Akkor ki hazudik, a gyártó vagy a kereskedő?Nem rég rákérdeztem az egyik ilyen webáruház kereskedőnél,hogy hogy van az,hogy X kereskedőnél van az XY kereskedőnél már nincs,válasza,hogy ők sokat rendeltek belőle és ezért van még raktáron.Most mondja meg nekem valaki,hogy nekem mint vevőnek miért kell ennyire körültekintőnek lennem és azzal foglalkoznom,hogy most átvertek vagy nem?Hülye kérdés,nincs rá válasz.Tudom ilyen világot élünk!
Hajnalka
-
-
csimpok
aktív tag
Bementem az MM-be, holnaptól az UE40D6500 199,900 Ft akcióban 4db 3D szemüveggel + regisztráció után 5 év garanciával és Skype kamerával (ami az eladó szerint önmagában vagy 30 ezres tétel).
[ Szerkesztve ]
-
Axel007
tag
Sziasztok!
A haverom LCD TV-t szeretne venni 46"-os méretben, max 300k.
Az alábbiakat ajánlottam neki:
Sony KDL-46EX720
Samsung UE46D6500
LG Electronics 47LW650S.Nézési táv 3m lenne, és digitális kábél tv, mkv, BD tartalmak futnának rajta.
Ja és ami fontos világos szobába lesz.Érvek ellenérvek???
Esetleg más ajánlat?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Üdv Alex
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Sziszifeca #13605 üzenetére
A CCFL 50 ezer órára van hitelesítve, a LED meg szerintem sokkal több. Lehet számolgatni
-
Sziszifeca
őstag
Az igaz, hogy 3-5 évet bírnak ki az LCD-k és utána mehet a kukába?
Vagy ez kamu?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest