-
IT café
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3774 üzenetére
Alvó módból akkor ébred fel, ha valami lemezhozzáférést intéz a külső meghajtóhoz. Ez történhet manuálisan, pl. fájlkezelőben egy fájlt megnyitva róla, vagy lehet külső program / operációs rendszer folyamata miatt is. Ha nálad egy bizonyos program okozza (Keepass), akkor ez nem a külső házhoz, hanem inkább adott programhoz és operációs rendszerhez köthető probléma.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3769 üzenetére
"Most, Windows 10 alatt egyébként be-bekapcsol, erre még rá kell jönnöm, mitől."
Alvó módból felébreszti valami, vagy mire gondolsz? Mert gondolom működik normálisan, mármint csatlakoztatáskor bekapcsol.
(#3770) Morpheee: aha értem, tehát azért frissítettél, mert nem kapcsolt ki üresjáratban. Legalábbis az eddigi infók alapján másoknál sem állt le. Persze nem akkora probléma ez, mert vannak akik szerint pont az a jó, ha nem állítja le gyakran. Igaz, az sem feltétlen ideális, ha állandóan pörgeti a lemezt.
A 130107917d00 firmware gyárilag tartalmazza a 10 perc utáni alvó módot és leválasztás után is leállítja a merevlemezt. Ha az ellenkezőjét szeretnéd beállítani, akkor plugable oldaláról a d02 végződésűt kell leszedni ASM1053 chipekhez. Elvileg a különféle értékek beállíthatók lennének más INI fájl kiválasztásával is (computerbase), vagy a More Config opcióinál manuálisan megadva, de fentebb volt róla szó, hogy az új chipek, illetve ezen oldalakon firmware-ek esetén nem igazán működik [link], [link]. -
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3760 üzenetére
Mindenben ugyanazt erősítették meg, amit én is mondtam.
Konklúzió:
1)
"Kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése" menünek semmi köze a hálózati merevlemezek figyeléséhez. Ez az offline adatbetöltést jelenti, azt jeleníti meg, ami a múltban a géphez csatlakozott, illetve annak is nyilván csak a múltbéli utolsó elmentett állapotát.2)
Hálózaton a már elmagyarázott okok miatt nem lehet alacsony szintű vinyó adatokat lekérdezni, mivel ez csak lokálban a SATA/IDE/USB interfészen kérdezhető le. Emiatt, routerre/NAS-ra kötött vinyó állapotát csak a routeren/NAS-on lokálisan lehet lekérdezni. Ehhez nyilván az OS-nek és a HW-nek azt támogatnia kell.3)
Azt nézted be, hogy a "Kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése" menüpontot mikor engedélyezted, az adott vinyó megjelent benne, mivel egy korábbi időpontban már a géphez csatlakoztattad. Azt pedig hogy az aktuális állapotot mutatta, azt nem hiszem el.Valszeg benéztél valamit.
Egyébként pedig, a múltbéli adat most is a gépeden kell legyen, hacsaknem valamilyen HDS újrainstall miatt kitörlődött közben.
Ha jól látom, a "C:\Program Files (x86)\Hard Disk Sentinel" mappában tárolódik. Ha tehát azt kitörölted, akkor a múltbéli is elveszett.Remélem így feloldottuk a világegyetem ellentmondását a téridőkontinuumban.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3756 üzenetére
Ez egy földelési vagy kontakt hiba lehet valahol.
Nálem is előfordul ritkán, ha bedugok valamit az első USB3 kivezetésbe, akkor lefagy a gép és a monitor villog. Olyankor már csak HW Reset segít. Én mondjuk úgy gondolom, hogy az USB3 előlapi kivezetésem (olcsó kínai) gány.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3752 üzenetére
"Egy dedikált NAS-on nincs külön diagnosztikai szoftver a HDD monitorozására?"
De van. A Synology NAS-ba eleve be van építve a HDD diagnosztikai SW. Ha belépek a NAS webgui-ba, akkor egy adott menüpontban megjeleníteni a SMART értékeket. De, ehhez ugye be kell lépni a GUI-ba (amit ritkán szoktam), szóval nem a Windows-ról megy.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3747 üzenetére
Ok, reméljük kapsz tőle választ és a topikban is majd hozzászól valaki. Illetve érdemes lenne elgondolkodni az OpenWRT-n is. Amúgy a korábbi screenshoton is van valami diagnosztikai rész a router kezelőfelületén, annál S.M.A.R.T. alapból nincs? A kapcsolat nélküli lemezek listájában akkor jelenik meg a (külső) meghajtó, amikor nincs csatlakoztatva.
(#3746) batagy: arra gondoltam, hogy majd beírja újra és így is tett.
A kapcsolat nélküli lemezeket illetőn logikus, amit mondasz. Ha egyszer offline és nincs csatlakoztatva, akkor nyilván csak egy korábbi állapotot tud megjeleníteni.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3750 üzenetére
Nálam kifejezetten NAS fut, konkrétan egy Synology DS213j, abban egy 2.5" noti vinyó fut. De ez a lényegen nem változtat, mert ugyanúgy a NAS-on vagy a routeren futó OS-nek kell kiolvasnia lokálban a SMART-ot.
Az előző hozzászólásomat szerkesztettem, olvasd el. Szerintem félreérted a dolgot.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3747 üzenetére
Egyébként engem is nagyon érdekel ez, szóval amúgy támogatom hogy utánajárj.
Nálam is egy NAS fut a hálózaton.SZERK: OK.
De most hogy elolvastam a kérdésed a HDS topikban, beugrott valami. Szerintem a HDS a vinyók sorozatszáma alapján tárolja a múltjukat. Ezért, mivel a racket (az adott vinyóval) közvetlen a gépen is nézted, ezért azt megjegyezte. Nem lehet az, hogy amikor úgy gondoltad, hogy a hálózaton látja a vinyót, valójában ezt a menüpontot bekapcsoltad, és a múltbéli (immár leválaszott) vinyót láttad?
Mint írtam szerintem a "Kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése" menünek nincs köze a hálózati meghajtókhoz. De reméljük a HDS topikban válaszolnak. -
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3744 üzenetére
Értem és elhiszem, hogy működött, de a miértre hirtelen nem tudom a választ. Mivel ez esetben leginkább programspecifikus dologról van szó, így célszerű lenne annak topikjában érdeklődni. Ami meg is történt, ahogy olvasom, de válasz nem jött rá. Esetleg, ha pontosabban leírod, vagy magánál a fejlesztőnél érdeklődsz privát üzenet / e-mail formájában, akkor hátha.
Igen, nyilván fontos a merevlemez állapotának monitorozása. Linux alatt a smartmontools elvileg támogatja az ASM1053 (PID: 55AA) chipet, ahogy fentebb is linkeltem. Persze Windows alatt a HDS jobban értelmezhető adatokat mutat és normál használat esetén nem is lenne ezzel probléma. Csak ugye router és egyéb eszközökön való használat már körülményesebbé teszi a dolgot.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3738 üzenetére
Így már más. Ha közvetlenül a PC-hez csatlakoztatod, akkor leválasztás után újra visszarakja az offline eszközök listájába. Hogy nálad mért nem működik, azt nem tudom, de onnan visszarakni is eleve csak a program fizetős verziójában lehet. Illetve mért is olyan fontos ez?
Amit a fórumtárs mond az logikus, mert ha fizikálisan nincs csatlakoztatva az adott gépre és OS-hez, akkor utóbbin futó program eleve nem is fogja megjeleníteni. Bár a HDS elvileg tud hálózati meghajtókat kezelni, illetve az Enterprise verzió távoli hozzáférést is [link]. Azt viszont jó lenne tudni, hogy neked melyik verzióval sikerült összehozni, hogyan és pontosan mit?
Tehát a fentebb említettek miatt vsz más programok sem fogják kezelni Windows alatt. Linux esetén is van lehetőség monitorozni a külső HDD állapotát, de az egyes chipek támogatása elég vegyes [link]. Illetve Linuxra van ingyenes verziója a HDS-nek, de az meg elég korlátolt.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3740 üzenetére
Nos én lehet, hogy nem vagyok képben a HDD Sentinel (vagy más SMART monitorozó program) funkcionális képességeivel, de egy biztos, ahhoz hogy hálózaton keresztül kiolvassuk egy vinyó Smart adatait, azt a túloldalon (azaz itt a router oldalán) kell kiolvasni, és azt a router oldalán valamilyen formában meg kell osztani. Azaz a routeren futó alkalmazásnak valamilyen interfészen meg kell osztania ezt az információt. Én nem vagyok benne biztos hogy a router vagy a gépen a HDS ezt tudja, de lehetséges hogy el vagyok maradva. Ez esetben elnézést kérek, ha így van. Én legalábbis még nem hallottam ilyen funkcionalitásról.
Olyan van, hogy a routeren futó OS (vagy azon egy app) kiolvassa a lokális smart adatokat, de hogy azt egy szabványos interfészen meg is osztja, arról nem tudok. Hacsaknem UPNP / DLNA vagy más protokollon keresztül, de szerintem nem.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3734 üzenetére
A 3 TB WD Red az mi, gépben / külső házban? Csak mert korábban azt írtad, hogy 3 TB-os merevlemez kerül majd bele. A szürke screenshot a NAS operációs rendszeréből van, amit böngészőből érsz el? Bár az meg csak 2 TB-osnak mutatja a lemezt.
"Az mennyire releváns, hogy a routerhez van csatlakoztatva?"
Pontosan ez okozhatja a problémát. Ugyanis a teljes körű kompatibilitás és normális működés csak PC, notebook + desktop OS alatti natív használatnál garantálható. Gondolom, ha előbbi feltételekkel van csatlakoztatva, akkor nincsenek ilyen problémák? Én is, ha megnyitom HDS-ben a "Kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése" ablakot, akkor kilistázza szépen a korábban csatlakoztatott, de jelenleg leválasztott USB-s eszközöket.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3723 üzenetére
Azért ez így elég érdekes, mert nekem is van több ASM1053 chipes külső házam és az említett 2 program simán kezeli őket. Legutóbbi ilyen HDS felismerési problémánál az adott illetőnél a programban volt beállítva a fenti opció és amiatt nem kezelte rendesen. Ha nálad nem ez a gond, akkor nem tudom hirtelen, hogy mi okozza...? Esetleg egy screenshot jó lenne és akkor az alapján többet lehetne mondani. Illetve a legújabbat, a 4.71-es verziót érdemes használni a programból.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3721 üzenetére
Hát pedig a HDS való erre a célra és normál esetben kezelnie kéne egy ilyen USB-s meghajtót. Ezen screenshoton a legalsó opció nincs tiltva véletlenül [link]? Továbbá Windows alatt pl. a CrystalDiskInfo használható még a disk állapotának monitorozására.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3681 üzenetére
Mint fentebb írtam, gondolom nem véletlenül van benne többféle INI fájl, de a gyakorlati működés már más dolog. Korábban, az ASM1051 chipeknél mondhatni eredményesebben működött ez a fajta beállítás. Amúgy a 30 perces értékhez a v0.6 INI fájlt kell kiválasztani. Én próbálgattam többféleképpen is frissíteni, de az eredmény mindig 10 perc utáni kikapcsolás lett a d00 végződésű firmware-nél. Ha a d02-őt toltam rá, az alapból tiltotta az alvó módot. Esetedben a megoldás vsz egy spéci firmware lenne, ami alapból 30 percre van állítva, de a két említett oldalon olyat nem nagyon találni.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3677 üzenetére
Ez esetben csak azt tudom mondani, amit fentebb is. Vagyis (egyelőre) a 10 perc utáni leállítás | kikapcsolt alvó mód a biztos.
(#3678) batagy: próbálgattam több computerbase | plugable firmware-t, de ahogy tapasztaltam ezeknél maga a firmware határozza meg az alvó mód kikapcsolási idejét. Gondolom nem véletlenül van külön olyan, amelyiknél alapból tiltva van és olyan, amelyiknél 10 perces érték van beállítva. Az előbbi oldalon lévő firmware csomagokban viszont van többféle INI fájl, amiket valószínűleg nem csak dísznek szántak. Azonban a gyakorlatban hiába választom ki a v0.6-ot és jelölöm be akár az Eup Enabled opciót is, frissítés után 10 perc múlva állítja le. Elvileg működnie kéne, de ténylegesen lehet csak bizonyos eszközöknél eredményes. Illetve eleve csak az MP Tool 1.10 esetén lehet ebbe és a More Config beállításaiba belepiszkálni, a 2.02 csak a v0.3 | v0.4 INI fájl kiválasztásakor enged frissíteni. Persze lehet csak elsiklottam valami felett, ha van rá ötleted, akkor jöhet.
-
batagy
őstag
válasz
jolti05 #3677 üzenetére
Nem olvastam egészen végig a beszélgetést, de ha jól értem, ASMedia firmware-en a leállási időt szeretnéd megnövelni 20 percre?
Az MP Toolban az Idle Timert kiválasztottad az akart értékre?
Az Idle Timer box kiszürkítés csak akkor tűnik el, ha a More Config menüben a HDD Standby-t bekapcsolod. Illetve az Eup Enabled is kell szerintem. Ezeket kipróbáltad?Az INI fájlban önmagában az átírás nem ér semmit, ha utána az INI fájlt nem load-olod be az MPtoolba. Az INI fájl csak egy lementett konfig fájl, amit alapból a program nem használ.
Bocs ha ezek már triviálisak voltak.
Amúgy az INI fájlban:
standby_timer=4 -> 15 perc
standby_timer=5 -> 20 perc
standby_timer=6 -> 30 perc -
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3655 üzenetére
Szia!
Látszólag beállítható más érték, de az új chipeknél a gyakorlatban viszont nem (minden esetben) működik. Talán a korábbi ASM1051-es chipeknél eredményesebb volt ezen művelet. Persze azért az újaknál is sikerülhet, legalábbis a fórumtárs egy ugyanilyen külső háznál 20 percet állított be [link]. Nála kéne érdeklődni, hogy 20 perc után tényleg leáll-e?
A fentebb említett 2 oldalon lévő firmware-ek esetén, amit biztosan be lehet állítani és működik, az a 10 perc utáni alvó mód | kikapcsolt alvó mód. Utóbbihoz ASM1053 chipeknél a plugable oldalán lévő USB3-SATA-UASP1 130107917d02 firmware használata szükséges. A másiknál a v0.4 = kikapcsolt alvó mód INI fájl megint hasonlóan működik / nem működik, mint a 30 perces értékre állított...
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3651 üzenetére
Hát igen, az MP Tool 2.02 sajnos valóban nem enged szinte semmit pluszba beállítani... A computerbase oldaláról azonban a ASM1053-as chipekhez letölthető olyan, amiben az MP Tool 1.10 van. Annál már be lehet állítani akár 20 / 30 perces alvó módot is és frissítés után a Device Info ablakában is azt írja ki. Viszont ott a probléma, hogy ez nem minden külső háznál működik, mivel a beállításokat eleve maga a firmware határozza meg. Valószínűleg nem véletlenül van a plugable oldalán is külön 10 perces | kikapcsolt alvó módot tartalmazó verzió.
Pedig volt, akinek sikerült beállítani egyedi értékeket és nálam is működött korábban. Illetve egy ugyanilyen N Base rack esetén a fórumtárs 20 percet állított be [link], ami állítólag működött is. Most ránéztem azonban még egyszer egy ASM1053 chipes 2,5" külső háznál, de ott nem működik:
a.) Firmware (130107917d00) frissítés előtt kiválasztom a v0.6 = 30 perc konfigurációs fájlt és úgy frissítem —► 10 perc után leállítja a merevlemezt.
b.) Firmware (130107917d00) frissítés előtt manuálisan állítom be a 30 perc utáni alvó módot és úgy frissítem —► 10 perc után leállítja a merevlemezt.
c.) Firmware (130107917d00) frissítés előtt átírom a default v0.3 konfigurációs fájl értékeit és úgy frissítem* —► 10 perc után leállítja a merevlemezt.
* Pastebin oldalára felraktam az eredeti v0.3 fájlt, amiben az alábbi értékeket írtam át:
Alapértelmezett:
standby_timer=0 —► 0 perc (kikapcsolt)
hdd_standby=0 —► kikapcsoltÁtírt:
standby_timer=6 —► 30 perc
hdd_standby=1 —► bekapcsoltEgyébként a standby_timer=3 —► 10 perc | standby_timer=5 —► 20 perc
Tehát a fentebb említett 2 weboldalon lévő firmware-ek használatakor nem minden esetben és nem minden külső háznál fog működni a firmware-ben alapértelmezettől eltérő időérték beállítása. Ugyanis az alvó mód időértékét elsődlegesen maga firmware határozza meg. Illetve az INI konfigurációs fájl(ok) beállítása, de annál például a v0.3 és v0.4 (kikapcsolt) esetén is 0 érték szerepel mindkét fentebb említett paraméternél. Érdekes...
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3649 üzenetére
Melyik firmware volt pontosan, MP Tool 1.10 / 2.02? Ha utóbbi és engedte kiválasztani a v0.6 konfigurációs fájlt, akkor jól emlékeztem, hogy első alkalommal működik. De 2.02 esetén utána nálam már nem engedi, csak a fentebb említett kettőt.
A HDD mechanikáját leginkább a sok indulás / leállás veszi igénybe. Viszont alvó állapotnál, ha egyszer leállt, akkor utána akár órákig úgy maradhat, ami nyilván nem megterhelő a merevlemeznek. A gond akkor van, ha túl gyakran leáll és újra felpörög...utóbbit pedig az operációs rendszer és egyes külső programok lemezhozzáférési műveletei is okozhatják.
De azért nem kell túlreagálni se a dolgot, mert napi pár-néhány leállástól / felpörgéstől még nem fog tönkremenni. Illetve pár 10.000-et kibírnak belőle, ami általában évek alatt szokott csak összejönni. Ha azonban zavar a leállítás, akkor akár nagyobbra is lehet venni az időtartamot, vagy kikapcsolni. Ez PID: 55AA külső rack, ennél szinte mindent be lehet állítani. -
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3646 üzenetére
Szia!
Kizárólag a computerbase firmware-ben van többféle config fájl. Az összefoglalóban is említett, az adott chiphez való firmware-t kell letölteni. Linkelni onnan nem lehet, mert valamiért nem jegyzi meg és egy idő után a főoldalt jeleníti meg ismét...ezért sincs az összefoglalóban sem link ezekhez. Majd a bal felső sarokban a "Load INI" ablakot megnyitva a v0.6 config fájlt kell kiválasztani. Viszont nálam ezt talán csak a legelső frissítéskor engedte az MP Tool 2.02, ha jól emlékszem. Utána / általában csak a v0.3 | v0.4 választható ki, mert a többinél hibaüzenetet dob(hat).
Másik lehetőség, ha olyan firmware-t (nem UASP) töltesz le onnan, amiben az MP Tool 1.10 van. Annál a "More Config" ablakában a "HDD Standby" bejelölése után lehetőség van manuálisan is beállítani a kívánt értéket [link]. Én egy eredetileg UASP képes külső háznál próbáltam és frissítés után is megmaradt ezen képessége.
Továbbá, hogy 30 perc után ténylegesen alvóba is küldje, ahhoz nem árt, ha ezt a rendszer energiagazdálkodási beállításai [link] nem írják felül, valamint egyes háttérfolyamatai nem zavarnak bele. Illetve olyan külső programok is akadályozhatják az alvó mód működését, mint pl. a HDS.
Ezen külső firmware-ek frissítéskor átírják az eredeti azonosítókat. Windows esetén azokat érdemes előtte eszközkezelőben és a tálca értesítési területének ikonjára kattintva lecsekkolni. Majd még a frissítés megkezdése előtt ezeket visszaírni a gyártó -és eszközazonosító mezőkbe. (Manufacturer String | Product String)
Ja, és természetesen minden ilyen firmware babrálást csak óvatosan és saját felelősségre érdemes próbálgatni!
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3640 üzenetére
Adott tárolókapacitású HDD kezelése a benne lévő chiptől, illetve annak firmware beállításaitól függ. Azt az összefoglalóban is említettük, hogy ha meg is adnak a gyártók limitet, nem biztos, hogy ténylegesen csak akkorát tud kezelni. Az N Base ASM1053 chipes az eddigi infók alapján, ami kezel akár 8 TB-os merevlemezt is [link]. Ha legalább az alábbi táblázatban lévő firmware van rajta, akkor biztosan. Valamint mivel ennek 55AA a PID azonosítója, így egy régi firmware is könnyen frissíthető. Egyébként a fórumtárs által korábban készített ASMedia MP Tool screenshotokon látszik, hogy új a firmware és nála pont 3 TB-os HDD volt benne [link]. Tehát ez a része ok.
A fenti kellemetlenségekért pedig még egyszer elnézést! Ha szükséges, akkor módosítva lesz.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3638 üzenetére
Szia!
Akik vettek ebből a típusból, nem panaszkodtak eddig ilyen / ennyi problémára. Persze az is benne lehet, hogy kinek mi a pro / kontra. Illetve, ha jól tudom kérdeztél az adott fórumtárstól is, mielőtt megvetted. Az infók alapján 4 db csavart adnak hozzá, de rögzítési problémák nem voltak megemlítve. Persze attól még elhiszem, amit írtál. Egy 3,5" külső rack és HDD esetén pedig alap, hogy 12 V | 2 A áramértékek szükségesek a működtetéshez.
Ha ennyi problémád van vele, akkor nem tudok mit tanácsolni, mint hogy vidd vissza és cseréltesd ki másra! Illetve egy 3,5" USB 3.0 külső házért ez az ár azért igen kedvezményes, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy minden téren annyira fullos. Ebben a kategóriában egy igazán jó és márkásabb modell általában 8 ezer+ körül kezdődik, mint pl. a RaidSonic és Sharkoon termékei. Olcsóbbak közül az LC-Power külső házak még viszonylag jónak mondhatóak, de azoknál is akad azért kontra.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3497 üzenetére
Az a baj, hogy az itthoni elérhetőség nagyon ingadozó, árgép találati listája is van hogy pár naponta (jelentősen) változik egy adott terméknél. Frissíteni meg nyilván macerás ilyen gyakran. De a lényeg, hogy az a néhány külső rack, ami a táblázatban fel van tüntetve, többnyire beszerezhető itthon is.
-
King Unique
titán
válasz
jolti05 #3489 üzenetére
Szevasz!
Maga a táblázatban feltüntetett kínálat nem feltétlen elavult, hanem idehaza változik folyamatosan az egyes termékek elérhetősége... x héttel/hónappal ezelőtt árgépen még egy rakás ajánlat volt, ahol most csak pár. Aztán átmenti készlethiány, majd jellemzően újra több helyen kapható lesz.
Az N Drive EH35ND3 külső háznál nem a jó a gyártó oldalán a kép és egyes webshopokban sem...aki mostanában vett, ők ilyen kinézetűt kaptak [link].
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest