Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz vihartigris #2799 üzenetére
Akkor csütörtökön irány a Lidl. Mondjuk még olcsóbb, ha nem raksz fel, aztán max ha kell, elviszed kárpit tisztításra, aztán annyi (nem vagyok nagy huzat hívő alapvetően)
-
vihartigris
őstag
válasz molnarpeter #2798 üzenetére
Köszi!
Valami olcsóbb, egyszerűbb megoldás felé nézek.bármi reciproka a semmi
-
molnarpeter
nagyúr
válasz vihartigris #2776 üzenetére
Piroska autó üléshuzat (Bp, Csuka utca)
Bagaméri üléshuzatEgyedileg felmérik, választhatsz anyagot, és így biztosan jól fog illeszkedni.
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #2792 üzenetére
Elmentem autóért, elmondták, hogy nem tudják mi a baja de ez nem garancia mert... Én meg mondtam, hogy a bizonyítási kötelezettség az első 2évben az önöké lássuk. Próbálta még megmagyarázni én meg mondtam, hogy első 2évben nincs kérdés de itt elakadt a dolog.
Bejelentem a hibát a KIAnak aztán meglátjuk.
@drcsanya: Pappas Szfvár
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
válasz Dare2Live #2791 üzenetére
11:30kor bementem ahogy elöző héten most is elmondtam és kétszer!, hogy 1.5éves kocsi = garanciában akarom. Aláíratak mindent átvették.
Erre most hívtak, hogy a hibatárolóban nem volt hiba, ezért ez így nem garanciális hiba megcsinálják de fizetős lesz. Mondtam nekik, hogy garancia. Erre jött hogy biztos rosszul használom az autót és nem fog menni garanciában.
Én erre elmondtam, hogy ezt nekik kell bizonyítani. 2* elmondom nekik nem jött át. Mondtam akkor hagyják ott érte megyek. Erre, hogy hibatároló kilvasást kell fizetni.Vhol teszt is volt ez. A 7év garancia, vigyem 7évig márkaszervízbe alkalmanként 90-120Kftért értelme erősen megkérdőjeleződött már 1.5év után ahogy bírnak rúgják le magukról a garanciális igényt.
Majd irok még a KIAnak hátha.... meg feldobom FB csoportokba is.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz kisza25 #2789 üzenetére
vengaval kb csak hosszú táv van városi ugrálós a yaris (mert abban van gyerekbicikli, babakocsi)
Tavaly egy hónapig fordítva volt akkor start-stop mindig működött. Ebből is gondolom a vagy aku vagy generátor.@rbalint88: Egyszer végülis be lehet próbálni mért ne. Egyszerűen csak meglepne ha működne. Az is lehet van rá SW frissítésük vagy az ő töltőjük regenerál is. Kiderül.
-
gaborbol
őstag
válasz Dare2Live #2785 üzenetére
Az enyben az aksi 6 evet birt szinten stop/start viszont nem tudtam rola , hogy van benne
Keresem a konkret aksit es kereso hozza, hogy Kia szamara gyartott aksi start/stop rendszeres jarmuhoz 10 ev elore tervezett elettartalommal.
Hat nem jott be.Kapott egy uj aksit, es a start/stop maradt kikapcsolva. Valami cikk volt par eve, hogy amennyit ez sporol annal tobb fog elmenni az aksira.
-
Dare2Live
félisten
paraszti logikával hülyeség az egész töltés és két lehetőség van. Szar az aku. Vagy szar a generátor. A töltjük 4hval pont az lesz mint amikor megy 100kmet. Maxra fel lesz töltve aku. Utána egy ideig max 1napig megy a start-stop és utána nem fog.
de én nem vagyok márkaszervizes lehet van vmi titkos tudás pl lejjebb veszik a start-stophoz szükséges kapocsfeszültséget vagy nem sima töltőre dugják hanem vmi töltő regenerátorra. Ha nem javul meg akkor az gyanusan a csesszük el az ügyfél idejét, szivassuk hátha nem hozza vissza garanciába az autót kategória lehet nálam (is).
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
1.5éves autón nem jó a start-stop. Januárban még működött aztán egyre kevésbé. Azt hittem, hogy a hideg miatt de most melegebb van meg egyértelműen ha megyek vele 100km+t autópályán utána jó egy 5-6 pirosig aztán annyi.
Azt látom, hogy mindig állítaná le mert ugye akkor világit csak gyakorlatban nem állítja le. Nekem ez így 99% aksi probléma. 100km után feltöltődik annyira, hogy 5-6 pirosig elég a kapocsfesz.Ma felhívtam márkaszervízt elmondtam a problémámat.
Válasz:
-Be kell vinnem.
-Töltik 4h+t.
-Úgyhagyják északára.
és köv nap mehetek érte jó lesz.Hát erre kiváncsi vagyok, sztem töltéstől nem fog megjavulni az aku.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz drsanya #2777 üzenetére
Szerintem is engedd el. Kulfoldon futott auto, a szerviz penz oda lett fizetve, nem
fogja magat torni egy markaszerviz sem, hogy ingyen boritsak bele a penzt as autoba.A Kia az en tapasztalatom alapjan kulonosen szeret kiugrani a feleloseg alol, naluk az altaluk hibasan gyartott beallo motoroknal is megtagadtak a garanciat,ha csak 160 kilometerrel is tulfutottal egy kotelezo szervizen.
-
merqree
őstag
válasz drsanya #2777 üzenetére
Csak egy kiragadott példa: az audio egységre 2 év a garancia...
Anno, amikor a Tucsont 2019ben vettem, nem volt ember a földön, aki meg tudta volna mondani, hogy a 6. és/vagy 7. évben mire vonatkozhat a garancia...
A motorblokk talán. De azon belül minden forgó-kopó alkatrész, ami szintén ki van zárva a garanicából. -
Dare2Live
félisten
válasz XFishboneHUN #2771 üzenetére
Én kértem most pár árajánlatot 2.éves Venga szervízre több helyről. Nem BPs papasnál 90K. Ebből maga a munkadíj 38K.
És ehez még hozzájön, hogy az árajánlatban legolcsobbak közt lévő luk olaj van. (LUK 98 GENSPECI¶LC2)Évek óta csinálom yarisomnál az olaj, olajszürő, légszürő cserét. Ha mindenből top minőséget, gyárit veszek max 15K a vége. A 90K = szabadrablás
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok,
Nos máris jelentkeznék egy kérdéssel. Adott egy 5 éves, Olaszországból behozott Kia Ceed SW ( [link] ), amit szombaton vettem át. Szükségét éreztem annak, hogy a garanciát tisztázzam a magyarországi márkaszervízben. Sajnos voltak a szervíz előéletében az intervallumokban pici csúszások. Mielőtt megvettem, láttam ezeket, de úgy gondoltam, talán nem lesz gond. Nos felvilágosítottak, hogy de, így már itthon nem vállalják a maradék két év garanciát. DE az "importőr jóindulatúságán múlhat a dolog". Ezt azért tettem idézőjelbe, mert ezt mondta az a szervizes, akivel beszéltem. Mit gondoltok fussak egy kört náluk, vagy engedjem el a dolgot? Baj nincs, apróságok vannak csak, hálaisten nem műszakilag (meg az ennyi idő alatt úgyse derül ki), hanem pl a kalaptartó roló rakoncátlankodik, a fedélzetin a szervíz figyelmeztetés offline, meg az egyik kulcsnak a háza a kettő közül elég leharcolt, meg pár ilyen apróság van még. Nyilván futott 84 ezret, szóval ezeken annyira nem lepődtem meg, csak jó lett volna ilyeneket gariban intézni, illetve az a két év amit tervezek vele, teljes biztonságban érezni.
Várom az építő jellegű véleményeket ezügyben, meg hogy Ti mit tennétek a helyemben. Esetleg ha más is járt így a fenti apróságokkal kapcsolatban, azt hogyan orvosoltátok amit lehetett házilag? Kulcs oké, azt találtam 4000 ft-ért, csak át kell szerelni.
Köszönöm a megtisztelő válaszokat
[ Szerkesztve ]
I am iRacer
-
vihartigris
őstag
Autó üléshuzatot keresek.
Van ajánlott eladó?bármi reciproka a semmi
-
bandika0626
senior tag
válasz PainKiller13 #2772 üzenetére
Leveszed a kereket és benne van a felnibe.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
PainKiller13
őstag
válasz molnarpeter #2773 üzenetére
Az a baj mindenhol mást írnak, itt is Szervíz sem tudja.. lehet felhívok másikat. Szerintetek ha megnézem a gyári alufelniben az jó megoldás lehet nem?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz PainKiller13 #2772 üzenetére
Wheel-size.com oldalán van infó, ha nem gyári felni lesz.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy 2020-as ceedhez (1.6 crdi HP) hol találom meg az alufelni méreteket? 16"-ost szeretnék rendelni hozzá.
-
XFishboneHUN
senior tag
-
drsanya
aktív tag
-
enddav
aktív tag
Közszolg:
2019 12. havi 1.4 szívó i30 60 ezres szerviz hyundai gablininél 123K huf.[ Szerkesztve ]
Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.
-
haliho0
tag
válasz molnarpeter #2763 üzenetére
Most első villa szilentekre, de általában is érdekel a jövőre nézve.
-
haliho0
tag
Sziasztok!
Egy 2007-es Tucson tulaja lettem...
A Hyundaiokhoz mely utángyártott alkatrészek érnek fel a gyári alkatrészek minőségével? Első sorban futómű alkatrészek érdekelnek (szilentek, stabilizátor gumik)
Eddig Opelhez Lemfördereket vettem, amivel meg voltam elégedve, de a Tucsonhoz nem nagyon találok Lemförder alkatrészeket. -
erh75
tag
2008-as kia ceed-em van 1.4-es motorral. Körforgalomban hangja van a szervónak. Volt valakinek már ilyen gondja ?
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
2015-ös i30 1.6crdi 110le motornál és úgy az egész autónál mi az, amire figyelni kell? Próbáltam keresgélni, de nem sok infót találtam. Milyen hibák szoktak előfordulni?
-
Istikee007
tag
Sziasztok.
Kalaptartó beszerzési forràst tud valaki esetleg jo árba? Autóbontókba néztem, próbáltam érdeklődni de nem tàláltam eddig. Külföldi forrás is jó.
i30, 2009, G4FA, ferdehátú
-
Robi_73
őstag
válasz bexinho23 #2755 üzenetére
"Lehetséges, hogy a külföldről behozott, már visszatekert i30-asokkal sincs minden rendben?"
Bármi előfordulhat. Sokat számít, hogyan hajtották, tartották e legalább az előírt szervizperiódusokat, milyen minőségű alkatrészeket használtak szervizeléskor és van a szerencse faktor. Mivel kilométert nem írtál, a 8 év alatt végrehajtott garanciális szervizek száma engem elbizonytalanítana a vétellel kapcsolatban. Sóher volt a gazdi, vagy anyagi problémája volt? Elhányta valahová a szervizkönyvet? Vissza akarta tekerni a kilométerórát eladáskor? A külföldről behozott autók jellemzői a következők. Az osztrák, német autók rozsdásodnak. Az olaszok rozsdamentesek, de több elem volt már fényezve. A spanyolok sem rozsdásodnak, de szétégette a nap a fényezést, a kárpitot, gumialkatrészeket. A norvég autók általában törötten érkeznek az országba stb. Tudom nehéz jó, magyar autót találni, és a külföldi autók olcsóbbak, de a korábban felvázolt okokat figyelembe véve, és a visszakereshető előélet miatt kisebb kockázatot jelent egy itthoni autó megvásárlása. Részben ezért is drágábbak. Azt nem mondom, hogy nincs jó külföldi autó a piacon, csak nagyobb a mozgásterük az eladóknak a manipulálásokat illetően.
"Az előző széria végén lévőkkel van ilyen probléma?"
2016-tól jöttek a Gamma II-es módosított motorok, majd a mostani Kappák. A gyártó papíron 200e kilométerre tervezte ezeket a motorokat, de van 6-700e kilométert futott példány is belőle. A Suzuki motoroknál ~130e kilométer volt a gyári adat, és mennyit mennek azok is. Ha jól tudom, az 1.4-es, 1.6-os Gamma motorok teljesen egyformák, csak a lökethosszuk más, ezért is írtam korábban, hogy ugyan azok a hibák jellemzik mind a két motort. Viszont ha így van, akkor az 1.6-os dugattyúja ezért több utat tesz meg egy egységnyi idő alatt, ami nagyobb mechanikai kopást fog eredményezni. És ha pontos az információm, ezek a motorok mind Kínában készülnek...
Minden használt autó lutri (az új is), minden márkánál vannak jól és rosszabbul sikerült darabok és szériák.
Robi73
-
bexinho23
őstag
válasz Robi_73 #2754 üzenetére
Az ügyfélkapus lekérdezés szerint az autó végig forgalomban volt, szépen látszik az átlagosan növekvő km óra. Jelenleg egy autóbeszámítás miatt került az autókereskedő tulajdonába (2008 óta működő, kizárólag autókeresekedelem tevékenységgel bíró, jó értékelésű, 1 fős cég, növekvő rábevétellel). Nagyon korrekt volt a kereskedő, ő ajánlotta fel, hogy elvihető a szomszédos településbe is állapotfelmérésre, vagy nyugodtan vihetek magammal szakembert is, aki átnézi. A szervízkönyvben az első éves kötelező szerviz volt bejegyezve, más nem. Erre nem tudott ő sem választ adni, mondván a hölgy, aki beadta az autót, nem is tartotta igazán fontosnak a szervizkönyv leadását, hogy nincs nagyon bejegyzés. Ebből én arra következtettem, hogy ha megbízható, saját szerelőnél tartotta karban, talán még jobb is, viszont lehet a spóroláson volt a hangsúly számára, ez viszont nem hangzik jól ez a mentalitás. Nyilván állapotra vesz az ember, így szakemberrel, autodiagnosztikással nézetném meg.
Van is egy helyi szakember, aki kifejezetten ezzel foglalkozik, sokan ajánlották. Rengeteg olyan hibát talált meg nagyon hamar, amit korábban több autószerelő sem. Szóval a referenciája elég jónak számított számomra, hogy beszéljek vele telefonon.
Mikor említettem neki az 1.6-os i30-at, hozzátette, hogy azért azt tudnom kell, hogy ezek a motorok gyárilag problémásak voltak. 1.4, 1.6, 2012-2014 körüliek. Valami dugattyú gondok (nem értek hozzá, nem is nagyon értettem mikor mesélte). A Hyundai időközben próbált ezen javítani, amit teljesen csak 2015-2016 környékére tudtak "megoldani". Értelemszerűen sok mindenen múlik, hogy mikor következik be a baj, de elkerülhetetlen. Átlagban 200ezernél, de használattól függően akár hamarabb is, vagy később. Viszont akkor motorcserés a történet, ami egyrészt nagyon drága, másrészt hónapokba telik, és az előélet sok esetben kérdéses. Szóval ennek tudatában érdemes nézelődnöm.
Hogy ha van alapja a dolognak, akkor azért számomra magyarázatot is adhat arra, hogy miért van annyi behozott i30-as (2012-2014), amit 1-2 év, vagy hamarabb adnak tovább a jelenlegi tulajok. Lehetséges, hogy a külföldről behozott, már visszatekert i30-asokkal sincs minden rendben? 2,5-3 milliót sajnálnék olyan autóra kiadni, ami mögött ilyen probléma erősen megbújik.
Az előző széria végén lévőkkel van ilyen probléma? 2010-2012? Abból is látok sokat, sajnos lényegében csak külföldről behozottakat (Ausztria, Németország). Ismerősömnek van (2009), ő szereti, nagy problémája nem volt még vele.
-
Robi_73
őstag
válasz bexinho23 #2753 üzenetére
Szia!
A motor ugyan olyan konstrukciójú mint az 1.4-es, és a gamma motorcsalád része. Erősebb és egy picit tartósabb is talán, általában ugyan azok a hibák jellemzik mint a kisebb testvérét.
Amennyiben jól gondolom te vagy a negyedik tulajdonosa az autónak.
Az első tulajdonos megvette az autószalonból (vagy kereskedés a saját nevére mint tesztautó, a szervizkönyvben benne van első tulajdonos neve), majd eladta a második tulajdonosnak (ekkor készült az eredetiségvizsgálat), majd a második tulajdonos eladta a kereskedésnek akitől vetted, de mivel ő illetékmentes nem kell, hogy a nevére vegye az autót. Amennyiben a Jármű Szolgáltatási Platform futásteljesítmény diagramjában látsz egy fehér sávot, akkor ki volt vonva forgalomból az autó. Aminek az oka lehet, hogy értékesítés miatt sokáig állt a kerekedésben az autó, vagy sérült volt és elhúzódott a javítás.
Robi73
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
8 éves i30, G4FGCZ535023 motorkódú (GDH) 1.591 cm³. Mit érdemes róla tudni? Eddig csak 1.4-eset figyeltem.
Ez egy igazoltan második tulajos autóm, viszont a második tulaj egy autókereskedő cég. Magyarországon lett először forgalomba helyezve, a rögztített km-ek is teljesen reálisnak mondhatók. Azonban fura, hogy az ügyfélkapus lekérdező rendszerben csak 1 eredetvizsga van bejegyezve, az a vásárlást követő pár hónappal későbbi. Tehát ha jól értelmezem, szinte a kezdetek óta náluk van. Viszont szervizkönyvben csak az első éves kötelező van bejegyezve, semmi más.
Mi a véleményetek?
-
Robi_73
őstag
válasz bandika0626 #2746 üzenetére
Hidd el tudom miről beszélek. Indítottál már motorfelújítás után teljesen "száraz" motort? Ott az első indításnál nem hiába vesszük el a motortól a benzint és a gyújtást, mert néha 2-5 percbe (motor és a kenési rendszer méretétől függően) is beletelik mire elalszik az olajnyomás lámpa. És ez nem azt jelenti, hogy minden kenési helyre eljutott a motorolaj. Sok alkatrésznek hidegindításnál a leállítás után a felületén megtapadt olajfilmréteg biztosít csak kenést, ezért fontos a jó viszkozitású, jó minőségű motorolaj használata. Ilyen a motor legmagasabb, legtávolabbi pontja például a vezérműtengely, himbák, hengerfal stb... Mikor ilyen hideg van sokszor lehet hallani, hogy szinte visít az olajszivattyú, mikor megtöri az olajat, mert akkora ellenállása van a dermedt motorolajnak. És ennek a dermedt, besűrűsödött valaminek kell bejárnia ezt az utat. [link]
Gondolom láttál már ilyen összehasonlító tesztet is? Itt látható mennyire megváltozik a hideg motorolaj halmazállapota. Ennek a motorolajnak kell milliméteres furatokon, százados illesztésű alkatrészeken átjutnia, a gravitációval is megküzdve. [link]
Szerk.: A második link javítva.
[ Szerkesztve ]
Robi73
-
Dare2Live
félisten
válasz bandika0626 #2749 üzenetére
Újabb modelleknél rakás trükk van már. pl simán lehet 3kör is. Hidegen kb a motoron belül kering minimális mennyiség ami nagyon gyorsan felmelegszik. Új Fordok mind ilyenek, gondolom más is átvette. 10-15perc helyett 3perc után meleg az a minimál mennyiség. Leömlő is hátul úgy kialakítva az is melegítsen.
---
Ha a megfeleő olajáramlás indítás után max 10secel nincs meg ott gondok vannak és mégnagyobbak lesznek. Max 10secen belűl mindenhol meg kell legyen a megfelelő olajfilm.
Itt érdekes, hogy indítás után yaris úgy indul, hogy felpörög 2-3secre 1500+ra. És hidegben = -20C marad is ezen az 1500-2000es fordulat körül. Gondolom az olajáramlás és hogy ne legyen 0 a veszteséghő.?Lehet hülyeség amit gondolok de olajnál sztem ökölszabály, hogy hideoldali 0ás legyen. MIndig jobb mint az "előírt" 5-10-15W. A melegoldalinál meg ragaszkodni kell a gépkönyvhez. Meg a specekhez. Felelőséget ezért az elméletemért sem vállalok.
-
Robi_73
őstag
Ha jól emlékszem NGK-ból Y-527J izzítógyertya kell a kocsidba. A mil lámpa pedig azért nem világított, mert közösítve van a pozitív szál egy acéllemezzel, nem pedig külön-külön vannak bekötve az izzítógyertyák. Így (elméletileg), csak akkor dobja be a hibát izzításkor, ha az izzítórelé vagy az összes izzítógyertya meghibásodik.
A saját tapasztalataim alapján nálam így alakul a minőségbeli sorrend az izzítógyertyák között: 1. NGK 2. Bosch 3. Beru
Robi73
-
bandika0626
senior tag
Nálunk az i40be 1.7 crdi van és kb 3km után már 50 fok felett van a víz és nincs járatva percekig itthon indulás előtt. Hamar eléri az üzemi hőfokot. Igaz még az olajteknő is le van hőszigetelve.
A kis Getz-be ilyen technika nincs úgyhogy az tovább melegszik fel(1.5crdi).
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Robi_73
őstag
Szerencsére a Kia és a Hyundai a dízelekben alkalmaz kiegészítő fűtést (fűtőszált), ami miatt gyorsabban melegszik a hűtővíz, így hamarabb melegíti fel az autó fűtőrendszere az utasteret. Az új dízel motorok hatásfoka annyit javult az utóbbi 20+ évben, hogy nagyon kicsi náluk a hőveszteség. Ezért látni sok dízel autótulajdonost télikabátban vezetni hosszú kilométereken át, mert télen nagyon hosszú ideig tart mire felmelegszik az utastér. A hegyekben ahol az autótulajdonos lejtmenettel kezdi az útját, ott ez hatványozottan igaz. Amúgy szerintem feleslegen izzítasz 2x, mert az izzítás alapból tovább tart és folyamatos, amíg a motor el nem ér egy bizonyos hőfokot. Ezek a dízel motorok izzítás nélkül is könnyedén indulnak ha nincs extrém hideg, ezért sem jelentkezik mindig a jellegzetes fehér füst, meghibásodott izzítógyertya esetén. Nekem 23e kilométernél 4-ből 3 izzítógyertya rossz volt, és nem nagyon éreztem belőle semmit. Egyszer mintha nagyobb füstpamacsot hagytam volna a garázsban kiálláskor, így rájuk mértem. Volt meglepetés...
Robi73
-
bandika0626
senior tag
válasz Robi_73 #2744 üzenetére
Miért? Te milyen motorolajat használsz? 20w50-et. Az biztos, hogy úgy ledermed, hogy vágni lehet. De egy 5w30 vagy 5w40 azért annak nem szabad.
-
ginola
addikt
válasz Robi_73 #2744 üzenetére
Általában bepakolok a kocsiba, elindítom (kinyomott kuplunggal, a féken állva, üresben 2 izzítás után), kinyitom a kaput - ez 1-1,5 perc - kiállok, becsukom a kaput és indulok.
Sajnos nálam nincs ülésfűtés, de kikapcsolt fűtéssel 8-10 perc alatt "bemelegszik" a kocsi, bekapcsolt fűtéssel majdnem dupla idő ez! -
Robi_73
őstag
válasz bandika0626 #2743 üzenetére
Már pedig így van. Extrém hidegben, a dermedt motorolajjal ez sokkal több időt vesz igénybe, mire a legtávolabbi kenési pontra is eljut a kenőanyag. Ezért is károsabb (nagyobb kopás) a motornak a sok hidegindítás és a rövidtáv, mint a folyamatos autópályázás bizonyos esetekben.
Robi73
-
bandika0626
senior tag
válasz rbalint88 #2741 üzenetére
Na az elég nagy gáz, ha fél-1 perc kell, hogy mindenhova eljusson az olaj.
-
Robi_73
őstag
válasz Istikee007 #2738 üzenetére
Szia!
Amikor nem indul az autód, figyeld meg a műszerfalon nem e világít az indításgátló visszajelzője. Sok autónál gondot okozott az immobiliser antenna meghibásodása (cserélték is őket gariban), de néha elég volt csak a vezetékeit átrendezni-megigazítani, a csatlakozójánál az érintkezők kontaktját ellenőrizni, tisztítani.
A másik dolog amit még érdemes ellenőrizni, ki kell venni az üzemanyag szivattyút és a szűrőházat, majd az üzemanyagszűrőt megtisztítani az évek alatt összegyűlt nyálkás trutyitól. Egyszerű a beavatkozás, kis kézügyességgel házilag is kivitelezhető. Itt található a Rio leírása munkafázisonként, a Ceed-nél is hasonlóan kell eljárni. [link]
Robi73
-
rbalint88
addikt
Szerintem ulesfutes es kormanyfutes mellett nem olyan relevans. Illetve a motornak olyan alacsony a hulladekhoje, hogy azzal erdemben futeni nem tudsz, ha csak alapjaraton ketyeg, arra egy allofutes jobb. Ilyen nagy hidegben is max 2-3 perc utan erdemes elindulni, nem jo sokaig alapjaraton ketyegtetni. Nem melegszik be es a kenese se a legjobb. Fel-1 perc alatt korbeer az olaj, akkor erdemes indulni is.
-
vlevi
nagyúr
válasz Istikee007 #2738 üzenetére
2007-es Ceed-em van. Néha ugyanezt csinálja. Amikor legutoljára voltam szervizben (nem márkaszerviz), akkor szerencsére a szervizben is megcsinálta egyszer, de nem sikerült az okát kideríteni. Hibakodot nem találtak. :(
-
HoTDoG
tag
Az új Tucsonban vajon miért nem oldották meg a mobilapplikáción keresztüli autó indítás lehetőségét? Újabb modell, mint a Ford Kuga, van mobilapplikációja is, utóbbiban azonban alap (már ha automata váltós) a Tucsonban viszont nem lehet. Fura, de valami oknak biztosan kell lenni, mert minden adott lenne hozzá. A döntésben picit befolyásol, mert egy ilyen funkció télren vagy nyáron megfizethetlen tud lenni.
-
Istikee007
tag
Sziasztok!
Adott egy 2009, 1.4 benzin, (G4FA) i30.
Egyik nap azt tapasztaltam, hogy negyedik próbálkozásra indult a kocsi. Az első három próbálkozáskor csak tekert. A negyedik alkalommal mintha semmi se történt volna szépen elindult. Hibátlanul mentem vele eddig 150km-et, és ezután a jelenség után mindig elsőre indult.
Az autó pàr napja volt szervizbe az esett előtt, összes szűrő és olaj cserén, ahol a gyertyák is cserélve lettek. Akkumulátor is az eset előtt frissen cserélve.
Lehetséges , hogy holtpont jeladó hiba miatt történt ez? Diagnosztikàval, hogy lehet kiszűrni hiba kód illetve élőadatot nézve?
Szeretném megelőzni a problémát. Milyet érdemes bele rakatni? A gyári milyen? Hella, Bosch vagy Delphi ajánlott esetleg?
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Robi_73
őstag
-
kisza25
félisten
válasz vihartigris #2734 üzenetére
a légellenállás viszont így jobb, amúgy, ha fedett helyen állsz, vagy garázsban, akkor kb sose fogod emelgetni
[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz vihartigris #2718 üzenetére
Nem! XCEED-en nálam sem világít! Megspóroltak ezzel talán 2 dollárt. Tipik fillérbaszás kategória, mint a külön nem dedikált külső visszapillantó tükörfűtés gomb.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
ithomas
őstag
válasz vihartigris #2727 üzenetére
Szervízmód:
A motor leállítása után 20 mp-en belül told lefele az ablaktörlő kart(1-2 mp-re), és a lapátok ki fognak jönni függőleges állásba.Real eyes realize real lies!
-
ginola
addikt
válasz vihartigris #2727 üzenetére
Ezért az igen dühítő hiba!
-
gaborbol
őstag
Masnak sincs HEMI egyterube, Chrysler vagy a dodge par eve csinalt prototipust, de gyartasba sajnos sosem kerult.
Nalaunk as osszes egyteru V6 benzin 3.5 liter kornyeken kotyog.
A 2020-as optima amit mult evben vettem 7 ev priusozas utan is 2.4-es benzines turbo mentes.A prius vergodese utan meg most is elmeny beleulni( motorikusan) ez is rengeteg rovid tavot megy hidegen. Vagy ez, vagy lett volna az 1.6 turbo vagy 2.0 turbo es akkor inkabb ez, mert eve meg volt anyag!
8000 kilometer atlagfogyasztasa 8 liter es nincs kimelve. As elejen amikor hozzamkerult, megneztem, hogy tojassal a gazpedalon tud eszmeletlen takarekos lenni.
Egy 1.4-es turbos motorral lehet tudna akar 7 litert is? Viszont ezzel a konfiggal meg a legolcsobb auto ebben a kategoriaban a legtobb garanciaval.Gyerekszallitas volt a fo ok. 3 gyerek mind ulesbe(5 -3-3 evesen) es ket babakocsi a csomagtartoba. Nyaralaskor vagy kirandulaskor meg van mindig egy teljes meretu ules amin anyos vagy apos elfer.
Az optima szinten ezert lett, hogy be tudjak rakni 3 guerekulest a hatso sorba.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz vihartigris #2723 üzenetére
Ha jól látom a rendszámot, akkor arrafelé ez nem kirívó.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
vlevi
nagyúr
válasz vihartigris #2723 üzenetére
Igazad van, oda HEMI V8 kell, de az sajnos nincs a KIA-nak
Gondolom nem az oviba járás volt a fő szempont a kiválasztásnál... -
gaborbol
őstag
6 eves a Sedona, 4 eve van nalunk... kijott a masodik hiba....
2 eve kiegett a jobb oldali izzo most meg az aksi terdelt le. Egy szavunk nem lehet ra, meg kibir 2 evet akkor megint becsereljuk egy 2 evesre.V6 3.3 liter, sok kilometer nalunk nem ment bele, talan meg 35K sem, viszont nagyresze ovi,bolt, melo jarat. Hideg, 5km leall, hideg 5km leall....
Esetleg majd Telluride, szerencsere meg megy a V6 ebben a kategoriaban, remelem soha nem raknak bele egy 4 hengeres turbos valamit.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állunk. Már 3 autótípusra leszűkítettük a választási listát. Az egyik a Hyundai i20 2014-2015 benzines típus. Párom szívesen kipróbálná mind a három kocsit 1-1 napra egy kb 100km-es úton. Egyedül a hyundai i20-nál nem találtunk bérlési lehetőséget Ivanicsnál csak dombornyomott hitelkártyával lehet, csak az miatt pedig nem fogunk csináltatni.
Én nagyon szimpatizálok ezzel a kis autóval, azért is írok ide, hátha valaki hasonló cipőben járt mint mi és tud ajánlani egy helyet. Budapesten szeretnénk kibérelni, de agglomerációban is megoldható még.Illetve annyi kérdésem lenne, hogy mivel én szívesen vennék ülésfűtéssel i20-at, hogy Mit kell nézni ? Milyen gombot, pöcköt báármit.
A segítséget előre is köszönjük. -
enddav
aktív tag
válasz vihartigris #2718 üzenetére
Nekem sem világít. Hyundai i30 '20
Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.
-
ginola
addikt
válasz vihartigris #2716 üzenetére
Nekem nincs gyárilag kialakított rögzítés, olyan szett kéne, amihez adnak szőnyegbe csavarozható "patentot" is.
Egyébként a hótálca is jó megoldás? -
ginola
addikt
válasz vihartigris #2713 üzenetére
Rögzíted a szőnyegbe? Illetve azt is adnak hozzá?
Nekem is eddig a Petex jött be legjobban, de ahhoz van e patent a rögzítéshez?[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
-
udimension
csendes tag
válasz Dare2Live #2677 üzenetére
Előttünk egy tulajdonosa volt. Náluk huszonpárezer kilométernél komplett motor-vezérlés-katalizátor cseréje volt garanciában.Mi garanciásan vettük, de a 7 év lejárt.
A gari lejárta után saját szerelőhöz vittem, aki nem szólt, hogy az olajcserkor furcsán kevés lett volna benne, tehát ha ette volna, akkor nekem és a szerelőmnek is feltűnt volna. Ennek kettő éve. Akkor nem 5w30-ast tett bele, hanem tán 5w40-est. Ezután tűnt fel nekem, hogy eszi az olajat, ennek kb. másfél éve. (nem nagyon nézegettem a nívópálcát, másik autómnál megszoktam, hogy konkrétan nincs olajfogyasztása)
Azóta igyekeztem inkább 5000 km-enként cserélni az olajat, de eszegette akkor is. Most a legutolsó olajcsere óta sem csökkent az étvágya, pedig már a gyári ajánlású olajat tetettem bele a szerelővel. Mostani kalkulációm szerint 2-2,5 liter/10000 km az olajfogyasztása. -
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
Gombinyó
őstag
válasz vihartigris #2705 üzenetére
Akkor szerencsés vagy ilyen szempontból. Én nehezen tudnám elviselni azokat az autón.
-
Robi_73
őstag
Octavia, Golf Plus, Venga esetében meg volt, van rajta a gyári rögzítés helye, és patentok nélkül is tette a dolgát. Meg kell nézni tapogatni. Az biztos van benne anyag, nem büdös és 3-5 év múlva sem mállik, kopik ki az biztos. Akinek eddig javasoltam és megvette nem panaszkodott, vagy nem mert... Ceed felhozatal gumiszőnyegből
Robi73
-
Gombinyó
őstag
válasz vihartigris #2701 üzenetére
Ha van facebookod, akkor érdemes körülnézni a kiás adok veszek csoportokban sztem. A gyári dísztárcsa olyan árban van kereskedésben, hogy máshol annyiért alufelnit kapsz. :D Az ilyen tescos meg 10e ft körüli dísztárcsák mind hót gagyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest