Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
Sziasztok. Sacc négy éve szemüvegezek, mert nem volt 100% kényelmes a lenycse és találtam szemüveg keretet ami tetszik. De kicsit néha visszavágyok.
Utóbbi években történt valami fejlődés, vannak még kényelmesebb lencsék? Utoljára a biofinity volt, amit használtam asszem. Meg volt egy napi még amit próbáltam, de sajnos arra nem emlékszem mi volt a neve. Szóval most mik a legkényelmesebb lencsék?
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Annak mi az oka amúgy, hogy a napi lencse az nem havi? Mik a különbségek? Erről tudtok valamit? Én szoktam néha kiszedni a napit folyadékba aztán tovább hordani, akár másnap. Nem tudom ez mennyire gáz. Tipikus szitu, amikor nap közben szemüvegben vagyok, este megyek valami programra lencsében, aztán tudom, hogy másnap néhány órára majd megint lencsét akarok.
-
moma
őstag
Kicsit hülye kérdés. Az volt, hogy egyszer csak tompábban láttam az egyik szememre és azt hittem elcsúszott kicsit a lencse vagy valami. Próbáltam kicsit megmozdítani de semmi. Cseppentés se segített. Aztán otthon jöttem vettem észre, hogy nincs is azon a szememen lencse. Az a legvalószínűbb, hogy kieshetett és nem vettem észre, bár soha nem történt még velem ilyen. De amit kérdezni akarok, hogy olyan nincs esetleg, hogy alulra vagy oldalra annyira becsúszik a lencse, hogy aztán nem venni észre, hogy ott van valahogy?
Arra gondolok, hogy ugye tuti kiesett ne becsúszott valahova ott?
-
moma
őstag
Mit gondoltok a hylo cseppekről? Elvileg ez valami tartósítószer mentes cucc, de nem fertőződik el, mert olyan az adagolója, hogy nem megy be baci. Vagy valami ilyesmi. Elvileg fél évig használható. Vettem most és jónak tűnik, csak kicsit nagy így nyáron zsebben.
-
moma
őstag
válasz #41635072 #3789 üzenetére
Persze, de tök furcsa, hogy nincsenek igazán tesztek a folyadékokról. Ezért is gondoltam, hogy nincs akkor különbség. Meg alig pár összetevőből állnak.
Amúgy nekem a rossmanos kifejezetten kényelmes a szememnek. Nem éreztem, hogy gyorsabban eljutna oda a lencse, hogy már fáraszt.
-
moma
őstag
válasz #41635072 #3787 üzenetére
Nagyon érdekes köszi! Leginkább az, hogy mennyire lencse függő lehet a hatékonyság. Mert biofinityhez pl jók. Másrészt meg márkás termék is tud nagyon nem jó lenni bizonyos lencséknél.
Ami még fura, hogy az első az fiziológiás sóoldat jól értem? Az vajon, hogy lehet jó?
Meg a legalapvetőbb: mit jelent ez a staining?
-
moma
őstag
Kapcsolódom ide. Én ilyen rossmanban, meg aldiban kapható folyadékokat használok és tök olcsó és nekem mindkettő jólesik a szememnek. Mennyire gáz ilyet használni vajon? Mert amúgy az összetevők ezeknél ahogy nézem elég egyszerűek.
Valami objektív tesztek voltak ezekről?
-
moma
őstag
én szoktam kísérletezni. de pl ferkoboy szerint nem kéne. szóval erre egy hivatalos ajánlást nem fogsz kapni szerintem
szerintem annak lehet értelme, hogy veszel és ha nem kényelmes, akkor buktad, ha meg kényelmes, akkor azért elmész megnézetni valamikor kontrollra.we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Most kipróbáltam egy kicsit erősebb lencsét és közelre nehéz kicsit fókuszálnom. Ez hogy van ez a dolog? Vagy csak szoknom kell? -1.75 helyett -2.
-
moma
őstag
Egyébként olyan érzésem van, hogy sok minden a pénzről szól itt. Az optika azt a lencsét nyomja, akivel szerződése van és nagy árrése, és túl sok tudást nem ad ki az ügyfélnek, mert akkor több az esélye, hogy az nem megy többet. Van ahol még azt se szívesen mondták meg, hogy milyen próbalencsét adnak. Van olyan ismerősöm, akinek úgy adták a lencsét, hogy kiszedték a papír dobozból és közvetlenül a lencsetartó tetejére meg matricát nyomtak az optikai legójával, hogy ott se látsszon pontosan milyen lencse. És évekig így vette a lencséit.
-
moma
őstag
válasz ferkoboy #3696 üzenetére
Bocs, de a szakemberek nem tudtak kényelmes lencsét találni. Ha nem állok neki kísérletezni magam azt hinném, hogy nincs is kényelmes lencse. Amúgy angolul elég jó infók vannak. Nem magamtól találtam ki, hogy próbáljak ki különféle görbületű lencséket. Kontrollra amúgy elszoktam néha menni. Most is voltam szemvizsgálaton áprilisban és egészséges a szemem.
Annyit megteszel, hogy leírod erre a szemmel kapcsolatos lencsétől keletkező hámhiányra mi az angol szakkifejezés? És akkor utána tudok olvasni magam.
-
moma
őstag
válasz ferkoboy #3686 üzenetére
Nem értem ezt a hangnemet. Főleg, mert nem azt írtam, hogy másnak is jó lesz, hanem azt, hogy érdemes erre is gondolni, ilyen irányba is gondolkodni. Nem csak lencsetípusokban. És azért fontos, hogy leírtam, mert az illesztőktől én se kaptam ilyen infokat, hogy lehet ez szempont, hanem a kényelmetlen helyett találtak nekem mindig egy másik kényelmetlent, hiába nézték a szememen a lencsét. Ez azért is lehetett, mert a top havi lencsék egy fajta görbülettel vannak.
-
moma
őstag
Amit szeretnék itt hozzáadni a tudáshoz, hogy nekem eddig problémáim voltak a lencsékkel, főleg az, hogy valahogy kifárasztotta és leszívta az agyamat. és most vettem egy 9.0-ás görbületűt és ez sokkal kényelmesebb lett. ha más is szenved érdemes ilyen görbület irányban is játszani. (az szomorú amúgy, hogy az illesztők erre nem jöttek rá)
-
moma
őstag
válasz CyberPunk666 #3677 üzenetére
Nekem volt, hogy részegen benne aludtam és rohadtul rászáradt a szememre. tényleg lehet jobb lett volna kicsit áztatni, mielőtt kiszedem belőle...
-
moma
őstag
van egy megnyitott Alcon Dailies Total 1 - napi lencse. -1,75. Elvileg az egyik legjobb, de nekem nem kényelmes. Van még 26 a 30-ból. Valakit nem érdekel itt? mondjuk 5000-ért?
-
moma
őstag
Milyen szemcseppet használsz?
hitman77: nem hiszem, hogy kifordult. azt akkor is látnád, amikor beteszed, tök látszik jól áll e. nekem pl nagyon kevés lencse kényelmes és az sem 100%, vannak napok, amikor több fáraszt és ez rossz, amikor agyalós dolgot kellene csinálni. vagy vidámnak lenni és lehúz.
-
-
moma
őstag
Tudtok ajánlani olyan szemcseppet, amit lehet tolni sokat egy nap? jön ez a nyári időszak fesztiválok...
-
moma
őstag
mit gondoltok arról, hogy szemcsepnek fiziológiás oldatot használni? nekem asszem jobban esik a szememnek, mint a rendes szemcseppek.
-
moma
őstag
igazából mindegy a közeg és akár már pár óra után is érzem ezt... egyedül az működik, ha nem vagyok józan
szóval elég gáz a helyzet...
tényleg másnak nincs ilyen tapasztalata lencsékkel? (bár akinek van az valószínűleg nem olvasgatja ezt a topikot )
-
moma
őstag
Azt tapasztalom, hogy fáraszt a lencse. Nem is csak a szememet, de agyban is letompít, néha meg is fájdul a fejem. Lehet azért mert nem jut elég oxigén a szememre?
Most legutóbb biofinity volt, meg napiból acuvue trueye daily. ezek pedig jó lencsék nem? Szerintetek van valami remény, hogy lehet találni olyat, ami jó nekem? Vagy kész én ilyen vagyok, hogy nem való nekem a lencse?we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
vízzel TILOS, hogy érzintkezzen a lencse. amikor ki vagy beteszed akkor is szárazra kell törölni a kezedet. plusz ha esetleg kimosod forróvízzel a tokot, akkor is ki kell szárítani mielőtt beleraksz lencsét. Szóval ezt a vízzel öblítést felejtsd el! Szerintem mondjuk nem ártana annyit megtenned, hogy veszed a fáratságot és elolvasod, amit elencse kezeléséről írnak a folyadékhoz adott tájékoztatóban!!!
Egyébként ez egy hagyományos nem túl nagy oxigén áteresztésű lencse. Ha neked nagyon kénylemes az mindenesetre egy jó dolog.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz Stalker-2572 #1002 üzenetére
minden webes lencseboltnál fel van tüntetve a lencséknél, de nem táblázatos. pl lens.hu
-
moma
őstag
szerintem azért nem rossz a szemüveg sem a lencse mellett. először én is utáltam, főleg mert korlátozza a látóteret, szóval nem olyan szabadon nézelődhetsz mint lencsében, meg esztétikailag sem annyira szeretem benne magam. de azóta otthon, monitort bámulni, pl rászoktam erre, meg amúgy is néha használom ha kedvem van. szerintem ha találsz egy szimptaikus keretet akkor csináltas egy szemüveget is (kereteket szabadon lehet próbálgatni az optikákban ha épp látsz egyet menj be és nézegesd magad bennük, aztán gyere ki).
a lencse milyensége függ attól, hogy mennyit lenne bent naponta. ha többet akkor nagyobb oxigénáteresztésű lencsét érdemes választani(meg a víztartalom is jobb ha több állítólag). Ezeket az értékeket meg tudod nézegetni a lens-hu-n is. De mindenképp el kell menni kontaktológushoz. Ő fog adni próbalencsét, ami ha nem jön be semmi nincs(a vizsgálatért lehet fiztetni kell)(de arra számíts hogy ha ilyen helyen veszed akkor kicsit drágább lesz a lencse mint a webről).
Pl jó és elég népszerű lencse egyébként az air optix. ez nem a legolcsóbb de nem is a legdrágább. De arra is készülj fel, hogy nem minden optikában van mindenféle lencséből próba lencse. Általában azokat a márkákat nyomják amiket gondolom jó szerződéssel kapnak. Egyébként van ahol úgy adnak próba lencsét, hogy egyik szemre ilyet a másikra meg olyat, hogy érezd a különbséget. Ez nem rossz, csak ekkor persze ezt így nem biztos, hogy akarod hordani egy hónapig[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
itt [link] meg ezt írják:
# Avoid getting tap water on your contact lenses and accessories, as it can carry a microorganism called Acanthamoeba that causes serious eye infections. While regular contact lens disinfection procedures do kill Acanthamoeba, they typically don't kill its cysts.# Lens cases can be rinsed with hot tap water and dried when not in use.
-
moma
őstag
válasz joysefke #973 üzenetére
vízzel szerintem pont, hogy nem kéne nagyon mosni. Vagy ha igen, akkor is fontos, hogy megszáradjon már mire megy utána a lötty. nekem a folyadék tájékoztatója azt írja, hogy öblítsem ki kevés löttyel. aztán hagyjam megszáradni. De hogy őszinte legyek én most épp úgy szoktam, hogy nem hagyom megszáradni, hanem egyből rakok bele újat és este abba rakom a lencsét.
De én is kíváncsi vagyok, hogy más hogy csinálja.ezt találtam(szerk: bár ez a lencsére vonatkozik) [link]:
Why can't water be used for rinsing contact lenses?
Tap water contains chlorine, minerals and metal particles, which can damage both the lenses and the eye. Among other things, water contains organisms, which can lead to serious infections of the eye through microbial contamination. Home made saline, purified or distilled water does not disinfect contact lenses and should not be used for rinsing the lenses.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
lencsét váltottam: biomedics55 ről biofinityre. Ég és föld. Baromi jó ez a lencse (legalábbis nekem). csak gondoltam elmondom az örömem
ja annyi trükk van vele, hogy ez ilyen szilikon lencse, és gondolom e miatt csúszósabb. tehát, a kivételhez muszály a tök száraz kéz máskülönben meg kell küzdeni.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Hello, Tudtok olyan helyet konkrétan, ahol van vizsgálattal Air Optix próbalencse?
-
moma
őstag
Azt nem tudjátok egyébként, hogy nem e gáz ha menet közben vált folyadákot az ember? Tehát egy lencsét egy ideig ilyenbe rakok aztán meg olyanba?
-
moma
őstag
Szerintem az a fontos, hogy azért használd, hogy eldőljön tényleg van e gond vele, mert tény hogy meg kell szokni. Aztán az is lehet, hogy ez a lencse mégsem jön be. Nekem egyszer régebben volt lencsém és akkor valahogy az nem volt jó, nem is használtam. Aztán telt múlt az idő, mondom teszek még egy kisérletet, mert én spec nagyon utálom szemüvegnél a szűk látószöget és akkor ott is kaptam próba lencsét és az jó lett. Mondjuk most ha a mostani lencséim elfogynak kipróbálok valami újat megint egy próba lencse erejéig, hátha az még jobb lesz, mert azért ez akármennyire kényelmes is azért nem ugyanaz, mintha nem lenne ott, tehát van még hova javulni Hogy még hátrányokat mondjak, nekem néha van olyan érzésem, hogy rontja a koncentrációmat kicsit, mert hogy fáradtabb a szemem. De ezt lehet csak beleképzelem Szerintem használd, ha nem jó, próbálj ki mást és majd meglátod jobban érzed e magad benne mint szemüvegben.
Egyébként azt írtam asszem korábbi hszben, hogy alkohollal vigyázni kell, de ezt vedd komolyan. Ha iszik az ember akkor olyan mintha bent sem lenne, ha nem jut eszedbe amúgy, amiatt nem fog, mert hogy érzed, hogy ott van. És ha véletlen benne alszol az gáz. Én ezt saját bőrömön tapasztatam meg...we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Ezt olvastad?: [link]
Egyébként ne parázz ezeken, kell egy kis idő míg megszokod, de olyan spec nálam is előfordul, hogy valahogy nincs rendben, ilyenkor kiszedem cseppentek rá, hogy levigye róla ha volt valami esetleg és visszarakom és jó lesz.
Az, hogy visszaesik az újadra nem védhető ki szerintem, néha megtörtétnik. Ha csak az egyik fele is esett vissza, akkor sem érdemes próbálkozni a betevéssel mert nem fog menni. Szépen újra rá kell helyezni az ujjadra és hajrá. Minél gyorsabban berakod annál kevesebb ideje van visszaesni.we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Hát azért még úgy is dupla annyi mint a sima lencse, de hogy ez sok e az nyilván az ember anyagi helyzetétől függ
Egyébként szerintem a fenti cég csak a forgalmazó, de máshol is beszerezhető. Azt gondolom nem véletlenül volt ott a szórólap a szemészeti klinikán sem, szerintem ők is foglalkoznak vele. Ha esetleg utána érdeklődsz írd majd meg az eredményt azértwe all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz ferkoboy #781 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem amikor pl ezt a lencsémet adta a doki akkor nézegette a szememen, és igazából nem tom megítélni mennyire elhagyható ez. Mindenesetre köszi az ajánlatot, még meglátom.
Erről hallottatok már egyébként? [link] Egy olyan lencse amiben benne kell aludni és utána nap közben nem kell hordani és mégis jó lesz a látás. Valahogy átgyúrja a felületet vagy mi. Elég vadul hangzik, én a szemésznél láttam róla szóró anyagot és kérdeztem is róla és azt mondták, hogy rendben van. Éves lencse van ha jól emlékszem és eléggé drága, de sajna már nem emlékszem pontoan mennyi..we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
És nem gáz, hogy a nélkül kezdesz haszálni egy új lencsét, hogy a szemészel egyesztetnél? Hogy ő ránézne a szemedre? A külföldi webshoppok egy csomószor kérik is a szemészed infoit... Én eddig nagyon konzervatív voltam ebben. A vizsgálatot azt hogy csinálod így? oda mész egy lencséshez és csak vizsgálatot kérsz lencsét nem? Ha rendszeresen csinálod ezt egynél nem lehetsz túl népszerű
Én most egy Sauflon comfort vue nevű löttyöt használok. Igazából ezeknél nem nagyon tudom megítélni jó e Viszont a tok amit adnak hozzá az nagyon béna. Ezért legközelebb más fajtából fogok venniwe all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Én is így csinálom nagyjából. Azon gondolkodtam, hogy esetleg lehetne úgy is csinálni a dörzsölést, hogy csak rácseppentek és mutató és hüvelyek között csinálom. Lehet így lehetne spórolni. Visszaolvasva látom, hogy 3 hónap neked egy folyadék. Nekem is. Három lencséhez kénylemesen elhasználok egyet.
A kifordításhoz itt egy kép:
Amikor nem jó akkor kicsit kifelé kukorodik a széle, amikor meg jó akkor simán ívesen emelkedik. Ha ez így értelmes Szerintem jó ha ezt látja az ember, nem kell figyelni, hogy dobja be a lötybe.
Egyébként ezt a acuvue oasys-t én is néztem, nagyon jók a paraméterei, csak mivel két heti ezért sac dupla annyiba kerülne mint az eddigi lencsém Hasonló paraméterei vannak, még az air optix-nak és az havi itthon, lehet inkább azt fogom kipróbálni. Most: biomedics55-öt használok. Te, hogy csináltad a váltást egyébként, mondtad a szokásos optikusnak, hogy az kell és kész, vagy ő ajánlotta, vagy eleve máshova mentél? Kaptál belőle elősször próba lencsét?we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Na jó, ez így sor számban elég nagy különbség a két eljárás között, de a gyakorlatban ez a lágy lencsénél is elég rövid idő. Most kimentem és lemértem Két perc két másodperc lett Ebben minden benne van. Indítom az órát, utána veszem le a lencsét és a folyadékot a polcról, mosok kezet stb. Szerintem ez azért nem dobja meg jelentősen a reggeli öltözéssel tisztálkodással járó időt. Egyébként a lágyat sem rakja be szinte soha az ember fordítva, rá néz az ember a lencsére és látja jól áll e vagy sem, ez semmi plusz időt nem igényel. A feltapadás a szemre pedig csak azon múlik, hogy eléggé széthúzta e az ember a szemét és úgy tarja e, csak akkor nem tapad föl, ha nem tud a szemhélytól ráfeküdni a szemre. Szerintem ez nem lehet döntő érv a kettő között (vagy legalábbis nekem nem az). Inkább az az egészségesebb lehet érdekes. De az nem egészen világos nekem, hogy mennyire károsítja jobban a szemet a lágy? Erről valami írásos forrásotok van esetleg? Ja még annyi, hogy arra azért kiváncsi lennék, hogy mit jelent a keménynél az, hogy észresem veszed, mert én még a lágy vs semmi nincs a szemem között is érzek különbséget, normál állapotban sajnos.
Viszont valaki leírhatná nagy részletességgel, hogy hogy tisztítja a lágy lencsét, mert szerintem én azt nem csinálom optimálisan. az az érzésem, hogy túl sok folyadékot pazarlok el velewe all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Ha már ki és berakás, leírom a saját technikámat, lágy lencsére.
A kivételnél semmi macera nincs. Egyszer volt csak gond amikor elég durván be voltam rúgva és nem tudtam eldönteni, hogy most még bent van a szememen vagy nincs Egyébként ez az alkohol amúgy is veszélyes, mert könnyű elfeledkezni a lencséről, mert úgy tényelg nem érzi az ember, hogy ott van. Egyszer átaludtam benne az éjszakát. Szép rózsaszín lett utána a szemem és nehéz volt akkor kivenni a lencsét. Ezért azóta mindig használok valami jelzést, pl egy a4es feliratot az ágyon vagy ilyesmit
Berakás: nos a legelején nehézkes volt, mert olyan a felső szemhéjjam, hogy nem nagyon tudom felhőzni. Viszont ha enyhén lefelé hajtom a fejem akkor az alsót lehúzva sokkal több tér lesz. Mert hogy az a fontos, hogy legyen hely, mivel amikor esetleg nem sikerül berakni az vagy a miatt van, mert a szempilla vagy a szemhéjj nem engedi vagy pedig azért, mert a lencse már vissza hajlott az ujjunkra (azaz már nem mint egy gömb szelet van ott, erre figyelni kell és ha ez a helyzet vissza kell rakni megfelelően az ujjra, mert máskülönben úgy sem fog menni). Tehát ez a fej lefelé hajtás az ami nálam nagyban növelte a hatékonyságot(nem baj, hogy nem pont középre rakom a lencsét, az oda csúszik magától). Még egy kis trükk, hogy amikor beraktam a lencsét, figyelek hogy ne pislogjak egyből. Ez azzal jár, hogy könny fut a szermebe és nagyon jól elrendezi a lencsét (talán alá is megy nem tudom, mindenesetre jobb érzés). Mostanában arra is rászoktam, hogy lehetőleg szárítom a kezemet és nem törlöm, mert így nem megy rá szösz mösz. Az mindenképp fontos, hogy se a szem környéke, se az ujjunk amivel lehúzzuk a szemhéjjat ne legyen nedves, mert így nem lehet eléggé elhúzni és nem lesz elég tér, ami kudarchoz vezet. Ja és, én mikor kiveszem a lencsét a bal kezem mutató és hüvelykujja közé fogom, élével. Ekkor rácsurgatok egy csep löttyöt, ami leviszi róla, ha maradt rajta valami szösz a tárolóból (mert néha bele kerül).Aztán a jobb kezem mutató ujjára teszem a lencsét, egy pillantás, hogy nincs e kifordulva és indul is a behelyezés.
Kicsit tán csapongó volt. de ezzel így elérhető, hogy szinte mindig egyből megy minden és igazából semmiféle ügyesség sem kell. Hátha valami kezdő olvassa és segít nekiwe all deserve a bit of luck.
-
-
moma
őstag
OK, ha valami spec esetről van szó, mint ez az asztigma akkor lehet. De valakinek akinek nincs ilyen gondja, annak is jobb szerinted is ha kemény lencsét kér eleve?
Egyébkét szeritnem a lágy lecsét is nagyon könnyű ki be rakni. Legalábbis én nagyon profi vagyok benne Gyakorlatilag nincs olyan hogy nem megy egyből. Ami inkább macerás, az a lencse tisztítás, de ez sem több fél percnél.we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Köszi.
Mostanában azt is észre vettem, hogy eléggé eresebb a szemem, mint korábban (persze ez elég szubjektív, lehet csak nekem tűnik fel aki mindennap látom a szemem közelről a lencse berakásnál). Gondoltam, keresek egy rendes szemészt aki megnézné, nem a lencse típusa, miatt eresedik-e és fárad. Tudtok esetleg egy régen beváltat ajánlani. Olyan precíz, gondos fajtát, aki azért nem túl öregwe all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Sziasztok,
Próbálkoztam lencsével, eddig 3 havi adagot használtam el sacc fél év alatt, mert nem hordtam minden nap. A gondom az, hogy kicsit azért fárasztja a szememet még most is, néha mintha a peremet is érezném(ezen okokból nem is használtam minden nap...). Ez a szemfáradás, száradás természetes? Most ez van: zeiss contact day30spheric -1-es. Szerintetek próbálokozhatok más márkákat egyedül is kipróbálni vagy muszály ezt a szemésszel csináltatnom?we all deserve a bit of luck.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DJI AVATA 2 Fly More Combo (Goggles N3) drón - 3 akku, garancia
- Braun Series 9 Pro+ 9577cc - PowerCase mobil töltő, 6 az 1-ben SmartCare tisztító- és töltőegységgel
- Sigma Aura 100 + Blaze Link
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest