Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozo0525
őstag
Köszi.
Garminom volt (fenix3, fenix 6)Sima fenix 6 nagy csalódás volt gyenge gps..... azért is léptem le, meg volt vagy 2 hét amíg nem működött a rendszer akkor törték fel a garmint.(vagy valami ilyesmi volt...) Szerintem most akkor visszatérek. köszi a segítséget..... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zozo0525 #431 üzenetére
"music változat van jó áron.(90000 Ft) ... " – ha belefér, vedd meg nyugodtan. Még az is lehet, hogy ha kipróbálod, be fog jönni (mármint az órás zenehallgatás).
Nekem első pillanattól volt egy fura érzésem, hogy nagyon tompa a hang. Az egy dolog, hogy órán nincs aptX vagy LDAC, de kis utánajárás / olvasás után azt találtam, hogy SBC-ből is a legsittesebb változatot használja. Az én "elkényeztetett" (Technics AZ80, LDAC) fülemnek ez nem pálya." ... kell-e nekem drágább óra ami többet tud?" – ha nem volt még ilyen (drága) órád, ill. Garmin-od, akkor indulásnak ez bőséggel megteszi. Ahogy megismered majd az ökoszisztémát esetleg a többi modellt, látni fogod, hogy legközelebb kell-e valami még ennél is jobb.
Futásra (napi ajánlás, felkészítés 1/2 maratonra, maratonra), a mindennapi amatőr sportok követésére (szuper GPS), navigálásra (igaz térkép nélkül, de nyomvonallal) szvsz. hibátlan. -
Zozo0525
őstag
music változat van jó áron.(90000 Ft) én telón szoktam podcastot hallgatni ez a része nem vonz.... nem tudom kell-e nekem drágább óra ami többet tud? talán ebben minden olyan benne van ami egyszerű kocogónak szüksége lehet
-
Joc24
tag
válasz
Zozo0525 #428 üzenetére
Az óra amire használni szeretnéd szerintem tökéletes. És még rengeteg pluszt is kapsz azért vele. 😊
Nekem is Music verzió van, speciel én imádom, hogy nem viszek magammal telefont és 'csak' magam vagyok a zenéimmel, gonolataimmal. Nekem ez így igazi 'énidő'... 😊
De mint látod nem vagyunk egyformák 😅 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zozo0525 #428 üzenetére
" ... gondolom attól ugyanolyan jó hogy leálltak a forgalmazással ... " – én is így gondolom.
Nem tudom most hol, mennyi, de gyanítom, hogy ár/teljesítmény viszonyban még jobb lett. Persze, ha van (több) pénz, akkor lehet akár még jobbat venni, de azt egyrészt akkor nem árt kihasználni, másrészt nem biztos, hogy annyival többet kapsz egy drágább modell esetén.
Nekem Music van, de arról spec. lebeszélnélek. A vásárlás előtt én is azt hittem, hogy majd telefon nélkül fogok futni, de nem. Ennek legfőbb oka, hogy egyszerűen az "órából kijövő hang" nem olyan minőségű (mint amit én pl. megszoktam).
A másik, hogy gyakran hallgatok podcast-et. Azt indulás előtt le kellene menteni, áttenni órára ..., szóval nekem annyira ez az órás zenélés nem jött be. -
Zozo0525
őstag
sziasztok
Váltanék egy ilyen órára suuntoról. úgy látom már nem forgalmazott modell, de egy két boltban kapható még, gondolom attól ugyanolyan jó hogy leálltak a forgalmazással..... heti 3-4 futásra, 30-60 perc erre gondolom még sok is :-) -
<Adamsky>
nagyúr
Azért akadna, ha tudnánk, hogy pl. a ... watch faces, and data fields ... esetén milyen mezőkről (milyen számlapok esetén?) van szó. De ez kb. sose fog kiderülni.
"Passcode security meg ennyi, amit írtál."
OK, hogy ennyi, de nem idegesítő, hogy – azon kívül, hogy nem jött semmi új, – egy régen jól (jobban) működő dolgot sikerült elb...ni?
"Wrist detection" eddig is volt, nem? Akkor mi az "innováció"? Ez az el...ott tárcsázó?A jövőben talán jobb lenne, ha csak a hibák javítására koncentrálnának.
-
<Adamsky>
nagyúr
Láttátok a 22.22-es módosításait? Nekem most tettem fel az óra magától ...
Impozáns a lista, de amibe legelőször belefutottam az az, hogy az eddig "tárcsázós" pass code beírást leváltotta egy számgombos. Utóbbi lehet tapi képernyőn jobb, de anélkül ...
... ill. szerintetek ez a pont "Supports passcode security feature with wrist detection" akkor ezt a "nagyszerű fejlesztést" takarná csupán?Sokszor megfogalmazódott már benne, hogy tök szuper (ha) új fícsörök kerülnek az óra, de mindez csak akkor, ha az ember tudja, hogy hol, mit keressen.
Szóval ilyenkor éteri lenne egy frissített kezelési útmutató, vagy legalább vm. leírás, hogy mit, miért, hogyan, merre ... -
Joc24
tag
Szia, szerintem elég sötét az a szürke, hogy szinte bármilyen szín jó legyen hozzá. Rendelj az Aliról többfélét és éppen amilyen kedved van azt használod, és még nagy költségbe sem vered magad... 😊
De 'nylon strap' mindenképpen legyen közte.
Nekem sokféle van, gumi és a szövet is, de amióta a szövetet használom az eredeti szíjat kifejezetten kényelmetlennek érzem. Ezt pont olyanra húzhatod ami kényelmes, se nem laza se nem szoros. -
HKorn
veterán
Vennék valami színes szíjat az órához, de ez ugye a non-music szürke verzió, halvány ötletem sincs milyen szín passzolna hozzá. Használja valaki nem szürke szíjjal?
-
<Adamsky>
nagyúr
Engem (eddig) nem, és ha jól értem, akkor most már nem is fog. Én ma is futottam (majd' bele döglöttem
), de nem volt újraindulás, ill. nem tapasztaltam semmilyen anomáliát.
Nálad mi a helyzet?
Egyébként ha jól veszem ki a cikkből (csak átfutottam), akkor az a "tuti", ha az ember PC-re dugja az óráját, és ránéz a Garmin/RemoteSW mappára. Ha nincs ott egy GPE.bin fájl, akkor nincs gond. Ellenkező esetben törölni kell. -
HKorn
veterán
Érintett valakit a crash? FR255 is benne van a listában.
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a visszajelzéseket! A legújabb fw.-vel (21.20) nekem is hasonlóan alakult most az esti / éjszakai, mint Joc24-nek. Hosszabb távon még kíváncsi leszek ...
A 21.19-el könnyen lehet, hogy tényleg volt valami (és nem csak az, amit a change log-ban bevallottak), mert nagyon gyorsan jött a 21.20-as. -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #407 üzenetére
Eleinte idegesített, de már nem cincálja az idegeimet és kalapáccsal sem akarom szétverni
Azóta már rengeteg frissítés lefolyt a Dunán és remélhetőleg javították ezt a hibát, de tényleg volt ilyen!
Mint ahogy említettem, a kislányom születésekor történt.
Bizonyos okok miatt be kellett mennünk a kórházba, de én nem maradhattam ott, így anyukámhoz mentem aki a kórház közelében lakik. Feleségemmel megbeszéltük hogy hív ha akció van, én meg rakétaüzemmódra váltva sietek be hozzá.
Minden meg is történt és mivel az órán be volt kapcsolva a move iq, autómatikusan felismerte és rögzítette a futást (piros pont neki) viszont nem esett le szegénykémnek hogy ezek után csak ébren kellene lennem (jött is a fekete pont), így manuálisan kellett leállítani az alvást és a leállítás pillanatáig az alvást is rögzítette.Szóval igen, volt futás, rendellenesen (az óra szerint) magas pulzus a nagy pillanat környékén és mindemellett közben aludtam....szóval aki tud az tud
Ezt überelje valaki bizonyított tényekkel -
-
<Adamsky>
nagyúr
"Te amúgy pánttal futsz? Én anélkül."
Nem pántozok. Nem érzem szükségét (nem vagyok annyira "pro"). Nálam épp egy lazább (egy tempójú) futás után dobta be ezt a Lactate Threshold-os képernyőt (... még a 21.19-el. Most már a 21.20 van fenn)
A change log-ban is van erről egy sor ...
Lactate Threshold estimates are applied automatically after training with heart rate.
... de, hogy ez után mit, hogyan, merre ..." ... 48%-ról indult 41% lett, 50 perc futás, de résztávos volt ... "
A GPS milyen beállításon van nálad ennél az edzéstípusnál? -
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #404 üzenetére
Megnézem reggelre mennyit esik a töltöttség.
Elmentem egyet futni, 48%-ról indult 41% lett, 50 perc futás, de résztávos volt, tehát elég sokat rezgett közben az óra ahogy váltakoztak a szakaszok.
Laktátküszöb üzenet még nem jött fel, csak max pulzus észleléses. Te amúgy pánttal futsz? Én anélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... olykor olykor a music változatnál is élőjött ez a hiba!."
Tényleg nem szívatásból mondom, de ezért merem állítani, hogy ti (Te és az óra, rosszabb esetben ez a márka) nem vagytok "kompatibilisek", mert ennyi csere után is olyan dolgokat tapasztalsz, ami nagyon-nagyon ritka (ha mégis, akkor az illető kap egy másikat, és utána boldogan használja)." ... hajnali 3 órakor a tempós már már futásomat, melyet gyönyörűen monitoroz is, de nem tudja összerakni hogy nagy valószínűséggel már nem alszom ... "
Frankón detektált neked egy futást? Nem álmodtál valamit?
... és ez nálad 3. óra. Őrület!"Na mindegy, don't worry, be happy, mindjárt itt a karácsony ... "
Hmm... nagyon sejtelmes vagy. Úgy látom ez a Garmin már nem sokáig fogja az idegeidet cincálni.#406 Joc24
" ... 22:00-06:00-ig van nálam is az alvás beállítva ... "
Nálam épp 8-ig, de mióta meg van az óra nem jöttem rá, hogy mire jó ez a beállítás. Nem azt mondom, hogy "tű pontos" , de nekem elég jól leköveti az alvást, és – mióta tudja – a szundikat is. -
Joc24
tag
Nekem szerencsére nem jöttek elő ilyen problémák,
Pedig három műszakban dolgozom. 22:00-06:00-ig van nálam is az alvás beállítva. Csak akkor mér alvást amikor alszom, aktivítást ha aktív vagyok, legyen az este vagy napközben. Mindezt úgy, hogy 2nap délelőtt 2nap délután, 2nap éjszaka dolgozom... Tehát ha valaki össze tudná zavarni az alvásfigyelést az én vagyok 😄😄
Sajnálom, hogy Nálad ezek előjönnek... -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #399 üzenetére
Igen, ez valóban a 3-ik óra, az első kettőt vissza vittem mert valamelyik frissítés ellőtte a Bluetooth kapcsolat stabil működését.
Ezt nem pechnek, inkább szoftveres hibának hívnám a Garmin részéről! Ha nincs bekapcsolva a csatlakoztatási riasztás, akkor ezt észre sem veszem!
Azóta kikapcsoltam ezen funkciót (az ember megtanul alább hagyni) mivel olykor olykor a music változatnál is élőjött ez a hiba!.
Azt hogy a szerencsétlen óra rögzíti hajnali 3 órakor a tempós már már futásomat, melyet gyönyörűen monitoroz is, de nem tudja összerakni hogy nagy valószínűséggel már nem alszom, akkor sem ha az van beállítva hogy 6 órakor kelek sem mondanám pechnek.
Na mindegy, don't worry, be happy, mindjárt itt a karácsonyJoc24
Én sem szoktam nézni a fogyasztást, nem is érdekel, de amikor 1-1,5 nap alatt lemerül, vagy akár egy éjszaka alatt 50-60%-ot akkor kicsit bosszantó.....de mint ahogy írtam, a töltés előtti újraindítással ez egész jól orvosolható.
Utána nézve sok battery drain olvasható a garminnal kapcsolatban, többféle modellnél is.... aztán hogy ki fogja ezt ki, na ez a pech
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi! Ez is érdekes, mert ha nem is 5 óra / 1 %-al számolok – csak 4-el – akkor is az jön ki, hogy 4 × 100 / 24 = ~16 nap (lefelé kerekítve). Szóval nem annyira pontos, hihető.
Majd egy éjszakait nézz meg kérlek.Délben voltam futni. A edzés közbeni fogyasztás nagyjából rendben volt. "Koppra" tekert GPS-es érzékenység mellett kb. 4%-ot esett a fogyasztás 45 perc alatt.
Hajlok arra a megállapításra, hogy az akksi státusz visszajelzésén reszeltek valamit.
Edzés (futás) után találkoztál már a Threshold Adjusted képernyővel?
Nekem egyszer dobta fel, és akkor bpm (pulzus), /km (ez nem tudom mi), és W (teljesítmény?) értékeket mutatott. -
HKorn
veterán
Így használom én is, nem igazán nézegetem a merülést 4-5 naponta rádugom amikor 20% környékén van, feltöltöm 80-ig, aztán edzek vele. Nem okosóraként használom, hanem sportóraként.
Múltkor futottam egy majd 24km-s terepkört, olyan helyen ahol még nem jártam előtte és jelölve sem volt az út, végig a 255 vezetett a csiganyálon és gond nélkül végigmentem rajta, szóval igencsak elégedett voltam vele. Ezért nem fizetnék 50-100 ezer forintal többet, csakhogy legyen térkép, mikor ha nagyon kell ott a telefonon nagyképernyőn a mapy.cz offline térképpel.
Szíjat azért kérdeztem, mert a szürkénél fontos, hogy ugyanolyan árnyalatú legyen, ne eltérő (ugye ez egy feketénél nem annyira kérdés), gondoltam hátha már rendelt valaki.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ma reggel új frissítést dobtak. 21.20 ... "
Tegnap felnéztem a Garmin fórumra és láttam, hogy kitették, szóval én már este feltettem. Tényleg nehéz megmondani, hogy most romlott-e az üzemidő, vagy a merülési "előrejelzésen" finomítottak. Talán hajlanék az utóbbi felé ...
Mert ahogy peanar-nak, úgy nekem is volt olyan, hogy ha nem sportoltam, akkor napok (2-3) alatt ilyen 1-2%-ot esett, ami nem normális.Én is 20% körül dobom töltőre, de én fel is szoktam tölteni rendesen. Azért is látom, hogy korábban kissé furán mérte az akksi állapotát.
Most kimaradt pár nap futás, ill. csak kétszer voltam, és akkor sem figyeltem meg pontosan, de majd az edzés közbeni merülésre leszek kíváncsi..." ... én AliExpress-ről rendelek hozzá szíjakat ... " – én is, és nekem a legolcsóbb ilyen rugalmas szövet (?) szíj jött be. 100× kényelmesebb, mint a gyári.
Viszont HKorn-nak – ha jól értem – a gyárival megegyező v. hasonló kellene. -
Joc24
tag
Egyenlőre én sem gondolkodom cserén, minden igényemet kielégíti. A 'csiganyál' ugyanúgy végigvisz a pályán mint a térkép, úgyhogy annak sem érzem hiányát.
Adamsky: ma reggel új frissítést dobtak. 21.20 😄
Kezdheted az üzemidőt előlről 😅Én speciel nem szoktam nézegetni meddig bírja. 20-30%-nál feldobom egy kis időre, legtöbbször nem is töltöm 100%-ig.
Kb 4-5 naponta...HKom: én AliExpress-ről rendelek hozzá szíjakat.. kismillió fajta van, biztos találsz megfelelőt 'fillérekért' az itthoni árakhoz képest 😊
-
<Adamsky>
nagyúr
Te valami szuper peches vagy ezzel az órával (márkával?). Ha jól emlékszem sima FR255-el kezdtél, aztán talán cserélték, aztán lett a Music. Arra már nem emlékszem pontosan, hogy mi nem működött, de lehet az a lista lenne rövidebb, hogy mi igen.
Az üzemidővel is volt gondod, ami most viszont – úgy tűnik – parádés. Nem is értelek -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #397 üzenetére
Én párszor szívem szerint már szét vertem volna kalapáccsal az olykor olykor felbukkanó aksi merülés miatt (de a magas árak eddig vissza fogtak
)
Ezt az akksi merülési hibát töltés előtti újraindítással elég jól kordában tudom tartani (persze ha nem felejtem el).Azért a nagy Garmin annyira nem tökéletes, egy sima alvásmonitorozás rögzítésbe is bele törik a foga, amit az eddigi legolcsóbb órám is (Huawei watch gs kb. 45-50eFt lehetett annó) 100-ból 100x hibátlanul teljesített.
Itt ugye meg kell adni hogy mettől meddig alszol.
Ha nagyon eltérek a megadott elalvási időtől, magyarán akár 1-2-3 órával később alszom el és ez idő alatt babrálom az alkalmazás ami egyből frissíti az infókat az órával, na ilyenkor szerencsétlen nem tudja a helyzetet kezelni és nem rögzíti az utána való alvást.
Ezt sok esetben 5-ből 2-3szor produkálja.
Ha a beállított idő előtt alszom el, nincs ilyen gond. Ezért kitoltam az alvás kezdetét éjfélig (volt már jó párszor amikor ez idő után aludtam el és ez is meghaladta az óra képességét), igenám, de akkor a ne zavarjanak idő is kitolódik addig, így ha időben elalszom akkor 00:00 óráig jönnek az értesítések amire meg felébredek.... szóval ez egy ördögi kör és nevetséges a garmintól.Ez volt a kislányom születésénél is, csak akkor a fordított helyzet, azaz hamarabb keltem a beállítot időnél.
Az óra érzékelte hogy gyors tempóban megtettem pár (már nem emlékszem pontosan de kb 1-2) km-t, akkor még be volt kapcsolva az a funkció, melynek köszönhetően ezt rögzítette is, majd (szülés közben magas pulzusra figyelmeztetett, melynek kikapcsolásakor az óra rákérdezett a megszakítja manuálisan az alvást-ra.Ezeket eltekintve nem mondom hogy rossz óra de én csak a garmin pay miatt vagyok még az órával.
Én most hétfőn kaptam meg a frissítés töltés közben pc-re dugva, így hétfő 19:54 órától mostanáig (20:55 óra) 2%-ot merült az óra azaz még 98%-on áll.
Az kell mondanom hogy így nekem nagyon parádés főleg hogy ejszaka is minden monitorozása be van kapcsolva, valamint az értesítéseknél rezgésen kívül csipog is. -
<Adamsky>
nagyúr
Alapvetően én is elégedett vagyok. Nem is nagyon nézegetem az ujjakat. Talán a térképek kezelése, ami ici-picit hiányzik, de ahogy írod, annyira nem, hogy ezért "dobjam" az órát.
Nem tudom mennyit, ill. mikor sportolsz, de ha tudnál végezni egy olyan "tesztet", aminek keretében feljegyeznéd, hogy teszem azt du. 2 és esete 10 között (lefekvésig) mennyit merül (fontos lenne, hogy ez idő tájt ne legyen semmilyen aktivitás), valamint éjszaka, akkor azt megköszönném. Még in is csak az első töltési, ill. merülési ciklusban vagyok az új fw. óta, szóval lehet még "beáll a dolog", de jó lenne látni, másnál hogyan muzsikál.
Volt már, hogy reset-elted? Ha, igen, mi miatt, és melyik reset módot választottad?
-
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #395 üzenetére
Jelen még mindig, nagyon elégedett vagyok az órával, nem tervezem lecserélni még, főleg, hogy eléggé a zsebbe kellene nyúlni, tudásban meg nem igazán kapnék többet.
Nem tudok hozzászólni a merüléshez, Szinte sosem töltöm 100%-ra, 80% környékén szoktam levenni, 4-5 naponta töltöm.
Más: szíjat, eredetivel megegyező szürke (non-music) színűt tudtok esetleg linkelni?
-
<Adamsky>
nagyúr
Nagy a csend. Ezek szerint mindenkinek szuperül működik az órája (vagy már mindenki túladott rajta)?
A legújabb 21.19-es fw. nálatok hogyan alakul az üzemidő? Nekem mintha nem lenne OK. Először csak azt hittem, egy kicsit simítottak a fogyasztási / merülési grafikonon (mert korábban volt, hogy 100%-ról 99%-ra – ha nem sportoltam – akár 48 órának is el kellett telnie), de egyre inkább úgy tűnik nem (csak) itt történt változás. Korábban egyébként az éjszakai 1-2% merülés sem volt ritka. Tényleg éjszaka (véroxigén mérés nincs, de minden más be van kapcsolva) nálatok, hogyan alakul most a fogyasztás? -
-
HKorn
veterán
Non-Music verziós 255-re ti milyen szíjat használtok a gyári szürkén kívül? Gondoltam rendelek, de nem tudom milyen színű passzolna ehhez. Feketénél azért jóval könnyebb a helyzet.
-
Joc24
tag
Ezen frissitések várhatók:
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
Meg tudná nekem valamelyikőtök nézni, hogy az órán lévő GARMIN\Sports\ mappában hány darab fájl van, ill. el tudná nekem küldeni az alábbiakat?
• GenericOther.fit
• HIIT.fit
• RunningRun.fit
• Ski.fit
19.18-as fw, van fenn. -
FNZ
őstag
írtad korábban az aksi merülést.
én a vivoactive 3 órámon használtam és felraktam most erre is kíváncsiságból egy aksi merülés figyelőt.
Battery Widget
Nem tudom mennyire pontos, de egy kb. viszonyítási alapnak jó lehet.
jelenleg az alkalmazás szerint 0,352 %/óra a merülés az órámnak, ami kb 8,5% naponta csak okosóra módban.
persze ez a használattól erősen függ, tevékenység közben gps használattal még nem néztem. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... siklásként van az órában a futás ... "
Mi van??? Na, ezért nem használok én semmit (óra, telefon, tablet, számítógép) magyarul. A hülye fordítások miatt ...
A "run"-nól egyébként sem értem, hogy milyen körülmények között lett "siklás"?
... és, akkor mi a "futás nyomon követése"? Agyrém! -
FNZ
őstag
igen, jól érted
+ a további menüben sem + a hozzáadhatók között semarra gondoltam, hogy esetleg a korábbi vivoactive 3 óra futási tevékenysége miatt?
lehet nyomok egy gyári resetet az órán + újratelepítem az alkalmazást a telefonon, hátha, de még írok a fészbúk garmin support csoportba is.
-
FNZ
őstag
válasz
<Adamsky> #377 üzenetére
szia!
ezt már végig néztem párszor és nincs olyan, hogy futás
van ot rengeteg tevékenység, de kifejezetten olyan hogy futás, nincsen.kellene találni egy olyan tevékenységet esetleg, amiben a futási opciók vannak és azt átnevezném, ha nincs ilyen.
de miért nincs ha futóóra???(#375) Joc24
futás nyomon követése:
[kép] [kép](#376) szaboi6512
köszi, de nem erre gondoltam -
<Adamsky>
nagyúr
Menj be az app-ba (ne az express-be, hanem a Connect-be), jobb felül "katt" az órára → óra kiválasztása → aktivitások és alkalmazások (lehet nem pont ez lesz a neve ... angolul használom).
Itt lesz olyan, hogy "kedvencek" és "további aktivitások és alkalmazások". Ha, itt nem lenne, akkor alul van egy hozzáadás gomb, amivel még egy jó adag aktivitás típus jön elő.
Ott kell lennie! -
FNZ
őstag
garmin expresszel is megnéztem számítógépen keresztül, de úgy sem találtam
esetleg a séta lenne a futás? de az meg nem lehet?
-
FNZ
őstag
köszi mindenkinek, megvettem ma az órát.
frissült a rendszere is. nyomkodtam, állítgattam, de még nézem, hogy mit kell állítani majd, appból is sokmindent lehet állítani szerencsére.
most 97 %on van szoftverfrissítés és nyomkodás után, kíváncsi leszek. -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #365 üzenetére
Ne haragudj, de most így hirtelen konkrét példát nem fogok tudni mondani.
A lényeg, általában akkor jött elő, ha valamit az appban állítottam, nyomkodtam és nem az órán!
Az utolsó óra frissítése után is nyomkodtam valamit (tényleg nem emlékszem hogy már mit) és megint indult a gyors merülés. Ilyenkor mindkét eszközt újraindítom és megint jó lesz.
Ha az alkalmazásban csak a statisztikákat, napi tevékenységeket nézem, nincs gond vele (a lenyeg hogy nem állítok semmi olyat amit az óráról is lehetne).
Ez létező probléma, rákeresve mikor nálam is elkezdődött, sok akku merülés találtam (talán még a reddit.-en is) ! Sokan jelezték a supportnak, így én nem bíbelődtem vele.
Így olvastam én is, hogy volt akinél így szűnt meg a merülés....én is kipróbáltam és nálam is bevált.
Pár napja telefont cseréltem, majd ha lesz egy kis lelki kedvem a teszteléshez (sűrűn töltéshez, kipróbálom). -
<Adamsky>
nagyúr
" ... úgy tudom kiküszöbölni, hogy nem nyomkodom a telefonon az alkalmazást ... "
Érthetetlen ... ill. ebből én arra gondolok, hogy sw. probléma. Ha viszont sw. probléma, akkor mindenkinél – vagy legalábbis sok más felhasználónál – jelentkeznie kellene ennek a problémának.Tudnál hozni egy konkrét példát?
Teszem azt normál esetben 1 óra alatt X százalékot merül alapesetben (nincs aktivitás mérés, nem nyomkodom), de ha átállítom az audio prompt hangját nőiről férfire, akkor Y százalékot merül 1 óra alatt.Support-al mire jutottál? Ha egy az előbbi példához hasonló helyzetben jól előhozható (lenne) a hiba, akkor azzal jó eséllyel tudnak majd mit kezdeni.
-
peanar
senior tag
Alaphelyzetben én is azt mondanám hogy nem rossz óra, de én peches vagyok ami a garmint illeti, 2db nem zenés órát pár nap után vissza kellett vinnem, és inkább ráfizetve harmadiknak elhoztam a zenés változatot.
Hosszú ideig nem volt gondom vele, aztán utolért az aksi merülés szindróma, ami a mai napig tart. Ezt úgy tudom kiküszöbölni, hogy nem nyomkodom a telefonon az alkalmazást (ami igen zavaró). Ha bármilyen beállítást, módosítást az appban oldok meg és nem az órán, elindul a lavina. -
FNZ
őstag
sziasztok!
Nagy ez én bánatom, mert ma a velencei tóban pancsikálás közben elhagytam a 7 éve vásárolt szeretett gamin vivoactive 3 órámat.
nézegettem az órákat, végig olvastam a topikot és valszeg ilyen órát fogok venni, de a zene nélkülit.
remélem be fog válni -
-
peanar
senior tag
Sziasztok.
Használta valaki ezt az órát sós vízben?
Túléli vagy célszerű nyaralás alatt levenni? -
peanar
senior tag
Sziasztok.
Nálatok is ellőtte valamelyik utolsó frissítés az ameddig hívnak folyamatosan rezeg az óra lehetőségét?
Nálam kb kettőt rezeg és utána abba hagyja, mutatni mutatja a bejövő hívást, de nem rezeg tovább.
Állítási lehetőséget meg nem találtam sehol.
Előre is köszi ha valaki megnézi! -
<Adamsky>
nagyúr
A legutóbbi (19.18) fw.-vel (talán akkor változott meg) nektek is csak egyszer (pontosabban két rezgés, ha jól emlékszem) és nem folyamatában rezeg az óra, ha bejövő hívás van?Anno – ha jól emlékszem – pont így viselkedett, mikor megvettem. Aztán jó pár fw. verzión keresztül jó (nekem legalábbis jobban tetszik úgy) volt, és most megint csak kettőt rezeg. Én így alig tudom megkülönböztetni a hívást más eseménytől. Szerintem ez így nem frankó! A tuti az lenne, ha kapcsolható / választható lenne a működés a Connect app-ban.Tárgytalan! Illetve, aki jobbnak gondolta a korábbi verziót, az írjon be ebbe a topic-ba. Páran (köztük én is) azt javasolták, hogy legyen választható az értesítés hossza.
-
Joc24
tag
Jó is lett végül 😄
Az óra és én is jól bírtuk. 😎
De szerintem valamit optimalizáltak, mert jobbnak érzem a fogyasztását. 😊 Vagy nem figyeltem már annyira 😅
Ma kipróbáltam egy hosszabb futással is 25k 2 óra 43 perc fullon plusz Bluetooth fülessel végig zenét hallgatva. De 30 %-ot sem esett. Szóval ha valaki maratonra vetemedne, csak nyugodtan és közben mehet a zene is, és még csak sietnie sem kell 😅 -
<Adamsky>
nagyúr
Nálam hétfő óta "szinkronba került" (feltételezve, hogy közvetlenül az óráról jövő hangutasítások nem változtak) az óráról és a telefonból érkező "voice prompt". Ennek okán egyik szemem sír, másik nevet. Nevet mert végre eltűnt a különbség a két mód között, sír, mert szvsz. a kevésbé jó verzió győzött.
Mind1, haladunk. Egyszer majd talán oda is eljutunk, hogy testreszabhatóvá válnak a hangutasítások is -
<Adamsky>
nagyúr
" ... oxidálódik a réz és ez szépen megeszi az érintkezőket ... "
Igen, az "okoskütyüs" topic-ban is megjelentek ezek a vélemények. Nem állítom azt, hogy ez hülyeség lenne, de mégis kissé kétkedéssel fogadom a dolgot.
Ugyanis vannak ellentétes vélemények is. És én is inkább hajlok afelé, hogy ha be is jut a víz (szerintem nem, elég jól zár a cucc), akkor ugyanott ki is jut, ill. ki tud száradni. Meg aztán mégiscsak vízálló óra, szóval elvileg bármennyi ideig lehet vízben. Akkor most, hogyan is árthatna neki, ha – teszem azt 2 hétig (ugye max. addig tart az akksi) – kerül oda egy kis nedvesség?
Én végül arra jutottam, hogy tesztelni fogom, aztán elválik ...
Ja, egyébként írtam a support-nak is. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak.#347
"Various UI improvements and fixes"
Sose értettem, hogy miért nem képesek a gyártók tisztességes changelog-ot megosztani a felhasználóval. -
Joc24
tag
Az új firmware: [link]
-
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #345 üzenetére
Ezt találtam, logikusnak tűnik:
"Sok értelme nincs, mivel ez kupak nem zár ,hogy alatta víz és pormentes legyen ezért alá kerülhet az izzadságod és ezzel a gumi dugóval pont az ellenkezőét éred el mert oxidálódik a réz és ez szépen megeszi az érintkezőket, viszont ajánlott napi egyszer levenni és langyos szappanos vízben lemosni az órát, és ezt a kupak nélkül tedd mindenképpen." -
<Adamsky>
nagyúr
Ide is beteszem. Kínzó kérdés, hogy gyárilag miért nem jár ilyen az órához?
-
<Adamsky>
nagyúr
Tévedés jogát fenntartva, de szerintem nem ez a helyzet. Szvsz. kissé túl van bonyolítva ez a "sleep mode", ill. redundánsak a beállítások, de ...
Szóval van egyszer egy sleep beállítás az app-ban (három "pötty" → Settings → User Settings, valamint van egy az órában (ott ahol írod, vagy az app-on keresztül: óra → System → Sleep mode).
Utóbbi kb. ugyanaz, mint az előbbi. Én legalábbis az órán belül található "Sleep mode"-ot nem piszkáltam, így nekem a hét összes napjára ugyanaz a tól-ig van beállítva, mint amit a User Settings alatt egyszer már az elején megcsináltam (ott ugye nincs napi bontás)
Nekem úgy tűnik, hogy utóbbi helyen, az előbbi finomhangolását (naponként) lehet elvégezni. A help/manual-ból legalábbis én ezt okoskodtam ki: link1, link2 -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #342 üzenetére
Alvó üzemmódot az appban az óra rendszerbeállításaiban találod. Alvó üzemmódban az óra kézfelemeléssel nem világít plusz egy csomó más minden is beállítható. Általában 00:00 és 03:00-óra az alapbeállítás. Mivel sokat dolgozom éjszaka ezért szerettem volna ezen állítani.
Ez gondolom valami energitakarékossági dolog lehet.Az alvásidő meg az amit az elején beállítottál, hogy Te mikor alszol.
Az elsőnél az óra alszik, a másodiknál Te. 😊
-
<Adamsky>
nagyúr
"El kellene fogadnod, hogy ... " – miből gondolod, hogy nem fogadom el?
Mikor nem fogadtam el más felhasználási módszerét?
Általában csak leírom – ha szóba kerül –, hogy én így, vagy úgy csinálom. Esetleg – ha valaminek nagyon nem látom értelmét, akkor – rákérdezek, hogy a másik miért így v. úgy használja. Hátha tanulok belőle valamit."Ja az alvó mód nem az, hogy mit állítottál be az eljén alvásidőnek."
... de akkor mi? Kicsit meg vagyok kavarodva. -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #340 üzenetére
Na már megint ez a miért... 😅
Mert nekem azonnal kell az idő amikor ránézek. Nincs módom se időm azzal szarakodni, hogy a gombot nyomogassam. Az én szakmám már csak ilyen...
El kellene fogadnod, hogy ahány ember annyi féle felhasználói szokás. Szerencsére a Garmin rugalmasabb nálad. 😂
Tényleg nem bántás képpen írom, távol álljon tőlem. 😊Ja az alvó mód nem az, hogy mit állítottál be az eljén alvásidőnek. Ez két dolog. Ott én a 22:00-06:00- ig intervallumot állítottam be.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... időhöz meg pulzushoz köti, hogy mit jelenít meg ... "
Na, ebben nem bízok. Mármint, hogy jól dönt. Egyébkét pedig túl sok értelmét sem látom, hogy ha teszem azt kitalálom, hogy most sétaképp (nem autózok, egyébként se sok minden kell) elugrok a Tesco-ba, akkor azt nekem ne log-olja. Elég, ha számolja a lépéseket, rögzíti a pulzust, számolja a kalóriát.
Ha futni megyek, tudom, hogy most futni fogok → elindítom az aktivitás rögzítését
... kerékpározás, kajakozás, túrázás, síelés, korizás úgyszintén. Nekem ez nem teher, ill. jobb szeretem, ha én "kontrollálom" a dolgokat." ... az alvó üzemmódot 1 percre vagy 1 órára nem is tudom már ... "
De, miért tettél ilyet? Én az elején beállítottam, hogy 22:00 → 8:00 (e két időpont között szoktam aludni valamikor), oszt' heló.
Manuális alvás megállítással sose találkoztam, és az olyan elcseszett éjszakákat, mint a tegnapi (f2-től ~f9-ig aludtam) is szépen kezelte. -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #337 üzenetére
Azért a Move IQ nem annyira ördögtől való dolog. Szerintem időhöz meg pulzushoz köti, hogy mit jelenít meg. Kifejezetten szeretem. A naptáradban pedig be tudod állítani, hogy mi jelenjen meg és máris nincs 'szemét'.
Tedd próbára, hátha megtetszik.Manuális alvásmegszakítással találkoztam, amikor átállítottam az alvó üzemmódot 1 percre vagy 1 órára nem is tudom már... Ráadásul éjszakás is voltam akkor, azért is basztattam...
Miután visszaálítottam 00:00-03:00-ig nem jött elő újra. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... de botrány pontatlanul mér ... "
Pontatlannak nem mondanám (bár nincs is mivel összehasonlítsam). Inkább az a gond, hogy sokszor nem sikerül neki a mérés. Legalábbis nálam. Nyugodtan ülök az asztalnál, mérek, a végén mégis azt írja, hogy nem sikerült. Szorosabbra húzott óraszíjjal viszont össze szokott jönni a dolog. Szóval én már csak ezért sem kapcsolom be, mert 100-ból, ha egy mérés jönne neki össze napközbe. Vagyis 99 esetben csak feleslegesen "enné" az akkumulátort (plusz tudom, hogy szerencsére nincs ilyen gondom...).#333 peanar
Az időjárás app / lokáció dolgot szerintem már beszéltük. Eleve nem frissíti magát valami gyakran, tehát pl. ha az ember autóval megy, akkor tuti nem azt fogja az órán látni, ahol épp jár.
A másik a szolgáltatás / app (a "belső"-re gondolok). A Garmin sajátja nála 1-2 napig működött (már nem is nagyon emlékszem rá...). Szinte azonnal ment fel egy olyan óralap, ami Openweather-t tud. Ugyanattól a készítőtől feltettem egy widget-et is (Universal Widget a neve), amiben akár force-olni is lehet a frissítést. Nekem spec. azt a várost írja kis most, ahol vagyok. Ja, a Garmin-os időjárás app-nál (ezt azt hiszem írtam is anno) azt is el tudom képzelni, hogy nem ismeri azt a kisebb várost / falut, ahol van az ember, ezért valami teljesen mást ír ki.
Valamint mintha valahol azt olvastam volna, hogy a lokációs infót a telefontól kapja az óra (majd ha lesz egy kis idő utána nézek ...)
Move IQ: sose használtam. Tudom, te bekapcsoltad, hogy ha már van, akkor tegye a dolgátde én egyfelől nem hiszek abban, hogy egy óra (nem csak ez, egyik sem) ki tudja találni, hogy én most mit is csinálok, és meddig. Éppen ezért azt sem akarom, hogy "összeszemetelje" az edzés naptáram mindenféle bejegyzéssel.
Ez a Move IQ vs. alvás érdekes. Sose futottam ilyenbe. Viszont nálam szerencsére nem is dobja le a láncot, ha azt tapasztalja, hogy bizony nem este 10-kor feküdtem le, ahogy tegnap (izé, ma) sem, hanem f2-kor. Nálam a mai éjszakát egész pontosan hozta pl.
Lépcsőzés: azért ez is olyan dolog, ami vagy működik, vagy nem (inkább nem). De én itt se vártam csodát. Ebben más óra sem jó / jobb." ... szakítsam meg manuákisan az alvást ... "
na, ilyennel még nem találkoztam.
-
Joc24
tag
Sziasztok, az óra most feissített 18.27 verzióra.
Kicsit összeszorul a gyomrom így az UB előtt.. 😅
Remélem nem rontottak el benne semmit 😅 -
peanar
senior tag
Tisztában vagyok ezzel! Amíg az alapfunkciók is megbízhatatlanul működnek, addig nagy elvárásaim nincsenek az órával.
2024-ben vicc egy órától is, hogy az idojárás helymeghatározása kb 50km-el mellé lőjön.
Hiába futtatom le a jelenlegi hely frissítését, megkozelítőleg sem tudja belőni a tartozkodási helyemet.A fejlett alvásfigyelője szintén egy vicc, szoftveresen nulla. Éjjel ha felébredek, megemelem a kezem és megnyomok az órán egy gombot ami nem más mint a világítás, az óra gyönyörűen úgy rögzíti hogy én abban a pillanatban is aludtam.
Amikor a kislányom született, az időpont bele esett az első beállításkor muszáj vagy megadni hogy mettől meddig alszol időpontba.Feleségem riasztott hogy akció van (mivel nem maradhadtam bent vele, így anyukámnál húztam meg magam, aki nemegész 2km-re lakik az adott korhaztól), én azonnal pattantam, sietve legyalogoltam az előbb említett távot, az óra a move iq által rögzítette ezt a "sétát", de balfasz módon szoftveresen nem tudta összehangolni a fejlett alvásfigyelőjével, így közben az óra azt mutatta hogy alszom, valamint felajánlotta hogy manuálisan megszakíthatom az alvást (watta fák, alvajáró vagyok😁 ).
Ezt nemrég is eljátszotta, hamarabb kellett kelnem mint szoktam, illetve mint ami be van állítva (6 óra helyett 4 órakor), megtettem 42km-t a munkahelyig, és mikor ránéztem az appban a mégis mennyit 😴💤 rubrikára nem volt feldolgozott adat, mikor az órán tettem ugyanezt, felszólított hogy szakítsam meg manuákisan az alvást....szoval👍A megmászott emeletek számával is zavarban van (itthon), a kb 3-4m szintkülönbséggel nemigazán tud mit kezdeni....a kedvencem pl mikor 6x felmentem, de csak 2x le😁
Könyörgöm, legalább szoftveresen ne engedjék ilyen baromságokat írnia.Szóval nem, csodákat már nem várok az órától....csak annyit hogy olykor ne merüljön mint a veszedelem
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a pulzoximétert is, az nem dob sokat rajta."
Persze a "sokat" relatív, de én ezzel vitatkoznék:
Turning On All-Day Mode
From the pulse oximeter glance, hold UP.
Select Pulse Ox Options > All Day .
The watch automatically analyzes your oxygen saturation throughout the day, when you are not moving.
NOTE: Turning on all-day mode decreases battery life.
Szerintem nem véletlenül írják bele a használatiba.
Egyébiránt ezt egy egészséges embernél folyamatosan méregetni szvsz., felesleges. -
Joc24
tag
Most egy nap alatt 8%-ot esett. Aktivitás nem volt.
39%-on van.
Igazából szerintem ez vállalható.
Ha minden nap egy órát edzenék, full GPS-el akkor is 5-6 napot bír.
4 nap, közel 3 óra futás, minden aktív rajta Move iq, értesítések, pulzus, alvás, full GPS. HRV, ami csak lehet, kivéve pulzoximeter és most van 39%- ön.
Szerintem nincs ezzel ígyy gond. -
peanar
senior tag
Igen, érdekes dolgokat tud produkálni ez a fogyasztás....
Volt aki külföldi fórumokon azt írta, hogy csak az órán kell állítani minden, az alkalmazásba nem szabad, különben rohamosan növekszik a fogyasztás.
Ma valahol 9:45-10:00 óra között vettem le a órát töltőről...ma pakolos nap volt itthon, egész nap szinte kezembe sem vettem a telefont, a Garmin appot meg végképp nem nyomkodtam és most 20:02 perckor 98%-on áll a mutató állása.Hát most ki érti ezt, mert én nem!?
Ha hw kakukk, akkor mindig kakukk, ugyanez vonatkozna az aksira is.
Remélem hogy szoftveres lesz a merülés okozója.....de akkor meg Garminbácsiéknak középső új felemel!Én is Joc24 fórumtárs sorsán járok, csak én még rosszabbul látok és ha mondjuk tényleg nem lehet piszkálni az alkalmazást, na akkor
-
Joc24
tag
3 nap elteltével. Szokásos üzemmód, 1óra 20 perc futás, újabb 17%. Érdekes, aktivitás 2x annyi viszont a WhatsApp csopim értesítéseim tiltva. Most 47%-on vagyok.
-
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #322 üzenetére
Nem a futással lesz a gond, hanem a beérkező üzenetek...
Rengeteget kapok naponta és akkor is felvillan a képernyő + plusz a rezgés... Szerintem inkább ez lesz...
Csak ma és csak WhatsApp 161 db üzenet akkor rezeg és felvillan... 🫣
Na a következő az lesz, hogy ennél tiltom az értesítéseket... -
<Adamsky>
nagyúr
Nehéz ezt egzakt módon mérni, ill. sokkal többet (egy hosszabb bringázást mondjuk) kellene lenyomni ilyen beállítások mellett.
Meggyőződésem, hogy neked azért rosszabb az üzemidőd, mert mindenre villantja a háttrévilágítást (gondolom futás közben minden km-nél (auto lap), vagy ha gyorsabban, vagy lassabban futottál, mint az előirányzott, stb.). Nálam semmi ilyen nincs. Se sport közben, se semmikor máskor. Este, ha nem látom már a kijelzőt, akkor ott a backlight gomb ...
Még egy pihenőnap majd megfigyelem, hogy "mennyi az annyi". -
<Adamsky>
nagyúr
Na, ma megnéztem pontosa(bba)n.
13:27-kor kilépve az ajtón 31%. Miután visszaértem 14:28-kor 26%. Közben volt 40 perc futás (GPS: All + Multi-band). Most 16:28-kor 25%-on van (sajna nem sikerült elcsípni a váltást (26→25).
Mondjuk azt, hogy "All + Multi-band" beállítás mellett 8 perc 1% mínusz (felfelé kerekítve).
Ezt ha felszorzod: 8 × 100 / 60 = 13,33 → kb. 13 óra 20 perc . A gyári érték: "up to 16h".
Ez akár még kis is jöhet a kerekítés okán. -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #318 üzenetére
Semmi gond.
Újabb nap: 20% fényerő másik óraarc/Quatro/ 38 perc futás 17% fogyasztás... Most 64%-on van az óra.
Hát nem sokkal jobb...
Következő fokozat, hogy kipróbálom az automatikus GPS-t.
Bár ez felesleges szerintem mert futás alatt kb 6%-ot merült. Az belefér All+multiband+másodpercenkénti GPS adat. -
<Adamsky>
nagyúr
Elnézést, nem akartalak megbántani (úgy látszik sikerült)!
"Napon vagyok a legkevesebbet sajnos." – ez is elég sajnálatos ...
... de a lényeg: ilyen beállítások mellett nem kell(ene) csodálkozni az óra fogyasztásán. Esetleg próbáld meg a backlight gombot (többet) használni valamint legalább az értesítéseknél kikapcsolni a háttérvilágítást. Persze csak, ha nagyobb üzemidőre vágysz ... -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #316 üzenetére
Ha klasszikus akkor 'tizennyolc és fél' azaz hülye kérdésre hülye válasz...Napon vagyok a legkevesebbet sajnos.
A fényerő meg segít jobban látni... Azaz jobban látszik. A szemem már nem a régi sajnos így 50 felé és ha világít a képernyő akkor jobban látom. Napon valóban pazarlás, de minden más esetben nem.
Remélem nem tapasztalod meg, szar de ez van... -
<Adamsky>
nagyúr
Klasszikust idéznék: "De, miért...?"
Gyakorlatilag most bármit csinálsz (gombot nyomsz), bármi történik (üzenet jön, forgatod a kezed) a kijelző bekapcsol 8 másodpercre.
Utóbbi nem tűnik soknak, de ha - teszem azt a példa kedvéért - a tűző napon kinn elkezded nyomkodni az órát, akkor bizony folyamatosan megy a háttérvilágítás (nem 8 másodpercig, hanem amíg abba nem hagyod 8 másodpercre), amiből ráadásul nem profitálsz semmit.
Ez így szvsz. nettó pazarlás. Alig-alig nyersz a MIP kijelzővel.
Éjszaka egyébként nem érzed soknak a a 80%-ot? -
<Adamsky>
nagyúr
"24-óra alatt merült 19%-ot." – úgy is sok.
"Éjszaka is 80% és nappal is." – de, minek? Mármint nappal minek háttérvilágítás (pláne 80%). És ez (bocs, ha írtad) mire aktiválódik?
Az extrém sok üzenet okozhat komoly(abb) merülést (ugye rezeg az óra), de ezzel nincs tapasztalatom.
-
Joc24
tag
-
<Adamsky>
nagyúr
-
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #303 üzenetére
Egyet értek és igazad is van, csak ne feledd hogy mely kis országban élünk😉
Más ha egy egy-két napos eszköz/készülékről beszélünk, vagy jelen esetben egy egyévesről.
Az első két óránál az a pár nap alatt levideoztam, dokumentáltam a hibát bizonyítékot szerezve az igazamról a kötekedések elkerülése véget.
Így is a másodikat ami valóban csak 1-2 napos készülék vol javításra akarták felvenni, de nyilván számomra egy 150eFt-os óránál ez szóba sem jöhetett!
Akkor most egy év elteltével gondolom milyen opcióra sxámíthatok....kizárásos alapon a felvesszük javításra lehetőség marad, és amilyen szerencsém van (mivel még nem mindennapos a tünet) tuti hogy pont a náluk lévő időszakban hozza az elvárt üzemidőt😁
Nem akarok kifutni a gari időből, de még várok kicsit amíg mondjuk 6 töltésből 6x csinálja.
A másik visszatartó ok, hogy most nincs egy másik órám sem (előtte huawei óráim voltak), az összeset szét osztogattam a családban. Egy van anyukámnál, egy a tesómnál, az utolsó meg az asszonynál....amit nagyon szeret és már nem kapom vissza😁 -
<Adamsky>
nagyúr
"A support utána nem reagált, és persze azóta sem." – én nem hagynám rájuk. Van egy nyitott ticket-ük, tessék rá reagálni valamit!
" ... a garmin hu-nál kopogtattam ... " – akkor, ha nem akarsz a support-al tovább levelezni (bár ingyen van, max. pár perc ráfordítást igényel), akkor tedd most is ezt. Ne várd meg, hogy lejárjon a garancia!
-
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #301 üzenetére
A support utána nem reagált, és persze azóta sem.
Én nem náluk, hanem inkább a vásárlás helyén, majd a garmin hu-nál kopogtattam a cserék miatt.
Könnyen előfordulhat, hogy ugyanazon órák többféle hw-val vannak ellátva, ha valóban így van, akkor a garminnak kéne lekövetnie az ugyanazon szoftver reagálását a különböző hw-re nézve.
Ha meg pusztán hw hiba, az nem vetne túl jó fényt a gyártóra ugyanis nagyon sok battery drain-t lehet olvasni a neten és nem csak az fr255-nél!
Bár én úgy gondolom hogy a nagy "márkák" nem foglalkoznak a pornnéppel amíg a statisztika virítja a számokat, vagy a számok a statisztikát🤔 -
<Adamsky>
nagyúr
Most már emlékszem a kálváriádra. Finoman szólva nem vagy szerencsés ezzel az órával.
"A supportal már anno (tavaly januárban) felvettem a kapcsolatot....akkor is annyira segítettek hogy semennyire! Log fájlt is küldtem nekik, de időpazarlás volt!"
Nem tudom, hogy mi lett pontosan a vége a sztorinak, de – kis túlzással – az agyukra kell menni. Az elején ugye jönnek a copy-paste tanácsok (telepítsd újra az app-ot, reset-el, stb.), de ha már a log küldésig eljutottatok, akkor azért az már szokott segíteni.
Illetve ilyenkor nem szabad hagyni leülni a dolgot (hanem ütni a vasat).
De, tényleg, mit mondtak a végén? Nem látnak semmit, vidd szervizbe?
Én egyébként valamilyen hw.-s gondot se tartok kizártnak. Végül is ugyanaz az fw. kerül fel mindegyik órára, mégis másképp reagálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ez jelenleg a Garmin legolcsóbb multisport eszköze, futóórának álcázva. Kezdőknek, középhaladóknak vagy akár haladóknak is jó lehet, az okosfunkciók pedig jól jönnek a mindennapokban. Ráadásul egész sokat spórolhatunk, ha nem kell zene a csuklónkra.
- Apple Watch Ultra 2 Cellular, Véroxigén
- eladó CES újdonság - egészségügyi okosóra Rollme Hero M5 Ultra
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Ultra 1 49mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4118
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Ink SL GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest