- Kriptovaluták és az adózás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- OpenWRT topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- eBay
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Integra
titán
húúúúúúú, azt nemtom megmondani, hogy asztigmám van e vagy sem.
gyanítom nincsnen, mert soha nem hallottam vagy olvastam róla és szemészek sem mondták soha.
ezeket a félkemény lencséket egy hónapig lehet hordani kivétel nélkül? minőségromlás nélkül?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
mikor épp szervízben voltam olajcserén, a mellettem szervizelt motor gazdija egy csajszi volt és ő azt mondta, hogy félkeményben gondolkodjak, erre mondtam, hogy nemtom számít e, de cilinderes a szemem, mondta, hogy az övé is és ne parázzak..
egyébként kontakt lencsét lehet fizetni egészségpénztárból? vagy hogy kell ezt elképzelni?
mi a tórikus? vagy a tórikus egy féle félkemény lencse?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
MaciG
addikt
Én is ilyen cilinderes lencsét használok. Jelenleg ez a Bausch & Lomb Purevision Toric van ,és a behelyezés után a bal szememmel én is egy darabig homályosan látok ,de aztán valahogy helyreáll. Ez lehet 1-2 óra vagy akár fél nap is... DE mivel éjjel-nappali így ezért nem is nagyon szoktam kiszedni, csak néha tisztításra. Mikor benn voltam a az optikusnál és mondtam neki h ez a probléma, megvizsgálta a szemem (persze mire odaértem helyreállt.... ) és azt mondta h sok a szmog lerakódás a lencsén, biztos attól van... Nah de reggel is?
Ez a "kemény lencse" mitől más, mint a lágy? Mármint tulajdonságaiban.
[ Szerkesztve ]
BANZAII
-
ferkoboy
senior tag
Igen, megfeledkeztem a gázáteresztö keménylencsékröl. Köszi a kiegészítést.
''A múltban mereven
...A köznyelvben kissé pontatlanul félkeménynek titulált kontaktlencse, fajtájától függően, kisebb nagyobb százalékban, de teljes terjedelemben átereszti a levegő oxigénjét. Ezáltal közvetlenül lélegezhet a szaruhártya legértékesebb, központi része is. Az efféle jó gázáteresztő lencsék nagyobb gond nélkül viselhetők magasabb hőmérsékletű környezetben vagy hosszas repülőutakon, ahol alacsony a páratartalom, a levgő szárazsága irritálhatja a szemet. Az esetlegesen jelentkező égő, csípő viszkető érzés műkönnyel elmulasztható, illetve ilyenkor át lehet váltani szemüvegre.
A szóban forgó lencsével a közel- vagy távollátás 20-25 dioptriáig korrigálható. Mindenkinek az oxigénáteresztő fajta javasolt, kiváltképpen azoknak a ''hagyományos'' kontaktlencsét régóta viselőknek, akiknek szaruhártyáján mikroszkopikus vizsgálattal kimutatható a nem kellő oxigénellátás. A kemény lencsékkel javítható a legoptimálisabban a szaruhártya egyenetlen felszínéből, ívéből adódó fénytörési hiba, a szemtengelyferdülés (asztigmia, ami nem azonos a kancsalsággal), az elváltozás mértékétől függően.
Kezdetben nehezebb megszokni a kemény lencsét. Merevsége, vastagsága, mozgása idegentest érzést válthat ki, amit nem mindenki tolerál egyformán. Ezért a mintegy félórás próbaidő alatt a kontaktológusnak alaposan meg kell figyelnie a látószerv reakcióit és meghallgatni, mérlegelni a páciens benyomásait. Épp ennyire fontos az egy hónapos szoktatási idő gondos betartása is, hallottuk Hagyárossy doktornőtől. Ugyanakkor jóval egyszerűbb ezen lencsék gondozása. A tömör műanyagból készült változat víztaszító, nem tapad meg rajta a szennyeződés. Így a napi használat után elég csak rácsöppenteni a tisztítófolyadékból, máris a tiszta tárolóoldattal teli tartóba helyezhető. Az oxigénáteresztő változatoknál mindez annyiban módosul, hogy 7-10 naponta az esti levételt követően intenzív kezeléssel kell eltávolítani a légzőjáratokba beivódott zsírokat, fehérjéket. Ehhez az úgynevezett fehérjeoldó tablettákat kell a tárolófolyadékban vagy a gyógyszertárakban kapható desztillált vízben feloldani, majd egy-két óráig áztatni benne a lencséket. Azután az említet oldattal jól leöblítve kell a tárolófolyadékkal feltöltött tokba tenni. De tanácsos csak másnap viselni, különben a benne maradt vegyszer kis felületi sebet okozhat a szaruhártyán.
Szeles, poros környezetben célszerű védőszemüveget, illetve nyaranta (garantáltan UV-szűrő) napszemüveget viselni. A kemény lencse és a szem közé ugyanis könnyen beszorulhat a porszem és könnyen felsértheti a szaruhártyát. Ha a könny nem mossa ki, akkor tanácsos, akár egy kapualjba húzódva, megszabadulni a lencsétől, majd a szennyeződéstől. Bár a higiénikus kezeléshez hozzátartozik a kézmosás is, erre nem mindig van lehetőség, például több napos autóbuszozás során. A kemény lencse óriási előnye a könnyű levétel és felhelyezés - az előbbit egy tiszta zsebkendővel is meg lehet oldani, az utóbbi, jobb híján, a tárolófolyadékban megtisztított ujjakkal elvégezhatő.''
Lágyra hangolt jövő
A lágy lencsék ugyancsak mindenfajta látáshibát korrigálnak, a torikus típusok az asztigmatizmust is, bár nem olyan fokon, mint a kemények. Viszont ez a kontaktlencsecsoport széles választékánál fogva jobban igazodik a páciens igényeihez, életmódjához. A közvetlenül a szaruhártya hámján elhelyezkedő, lényegesen kisebb mozgást végző puha, vékony műanyaghártya rugalmasabban követi a szem formáját, ezért könnyebb megszokni, kényelmesebb viselni, De gondosan kell kezelni, mert a lágy lencsék vízszívóak, a felszínükre került szennyeződést hamar megkötik, ami táptalaja lehet a fertőzéseknek. Nagyon oda kell figyelni az adott lencsetípusra érvényes szabályok betartására. Ennek megszegésekor jelez a szem (kivörösödik, fáj) a rendszeres ''renitenskedés'' pedig szaruhártya-károsodáshoz vezethet, ezért szorgalmazzák a félévenkénti kontrollt a szakemberek. A sűrűbben cserélendő lencsék karbantartásánál a minden célra alkalmas (all in one) ápolószerk váltak be, más típusoknál a többlépcsős tisztító- és tárolóoldatokkal előzhető meg a fertőzés. A lágy kontaktlencsék magas oxigénátersztő képességük, víztartalmuk, vékonyságuk miatt hamarabb öregszenek. A napi 8 órai viselésre alkalmasakat általában félévente, a 10-12 óráig hordhatókat 3 havonta, az ébrenlét teljes tartamára szolgálókat pedig 2-4 hetente cserélni kell. Akinek módja van rá, természetesen nagyobb készletet is rendelhet egyszerre, amelyet később (a meghatározott élettartam idejéig) felhasználhat, ha addig a steril csomagolást nem bontja meg. Az éjjel-nappal viselhető, hetente eldobható lencsénél alapelv, hogy nem érheti víz a fertőzésveszély miatt, ezért csukott szemmel kell zuhanyozni, s hordása uszodában, szaunában, szoláriumban nem javasolt. Vízi sporthoz, túrához jobban megfelelő az egynapos, egyszer használatos változat, amely még a víz alatti úszáskor sem veszik el, mint a kemény lencse, bár a biztonság kedvéért nem árt feltenni egy jól záródó úszószemüveget. ...''
Csak ha valaki lusta lett volna a linket meglesni.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
pacorro
aktív tag
Valószínűleg hamarosan én is megműttetem a szemeimet.
Ideje lesz, mert én 13 évig hordtam szemüveget a 7 év lencse előtt."Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
moma
őstag
Na jó, ez így sor számban elég nagy különbség a két eljárás között, de a gyakorlatban ez a lágy lencsénél is elég rövid idő. Most kimentem és lemértem Két perc két másodperc lett Ebben minden benne van. Indítom az órát, utána veszem le a lencsét és a folyadékot a polcról, mosok kezet stb. Szerintem ez azért nem dobja meg jelentősen a reggeli öltözéssel tisztálkodással járó időt. Egyébként a lágyat sem rakja be szinte soha az ember fordítva, rá néz az ember a lencsére és látja jól áll e vagy sem, ez semmi plusz időt nem igényel. A feltapadás a szemre pedig csak azon múlik, hogy eléggé széthúzta e az ember a szemét és úgy tarja e, csak akkor nem tapad föl, ha nem tud a szemhélytól ráfeküdni a szemre. Szerintem ez nem lehet döntő érv a kettő között (vagy legalábbis nekem nem az). Inkább az az egészségesebb lehet érdekes. De az nem egészen világos nekem, hogy mennyire károsítja jobban a szemet a lágy? Erről valami írásos forrásotok van esetleg? Ja még annyi, hogy arra azért kiváncsi lennék, hogy mit jelent a keménynél az, hogy észresem veszed, mert én még a lágy vs semmi nincs a szemem között is érzek különbséget, normál állapotban sajnos.
Viszont valaki leírhatná nagy részletességgel, hogy hogy tisztítja a lágy lencsét, mert szerintem én azt nem csinálom optimálisan. az az érzésem, hogy túl sok folyadékot pazarlok el velewe all deserve a bit of luck.
-
INNU_&_O
csendes tag
Igazából szorosabbat kaptam, mert az volt a baj az elsővel hogy lecsuszott és a fehér részen támaszkodott, és eézért ott nagyon csunya lett tőle a szemem. Ez a szorosabb még csak 5 napja van meg, de ez se tünik jónak Ez is lecsuszik, ráadásul ahogyan te modtad, ha tul szoros akkor az is eserít tehát talán még roszab mint az első.
bá
-
moma
őstag
OK, ha valami spec esetről van szó, mint ez az asztigma akkor lehet. De valakinek akinek nincs ilyen gondja, annak is jobb szerinted is ha kemény lencsét kér eleve?
Egyébkét szeritnem a lágy lecsét is nagyon könnyű ki be rakni. Legalábbis én nagyon profi vagyok benne Gyakorlatilag nincs olyan hogy nem megy egyből. Ami inkább macerás, az a lencse tisztítás, de ez sem több fél percnél.we all deserve a bit of luck.
-
INNU_&_O
csendes tag
Gondoltam rád mikor ott voltam ''Itt volt valaha a Tildy is''
Hát igen elég (illetve nagyon) sárgák már azoka papirlapok
Dr. Görög Katalinnál voltam (azt nem tudhatom mejik az idősebb mivel csak egynél voltam )
26 ezer a két lencse. Kérdeztem hogy lehet e válogatni márkák között, aztmondta lehet éppen nagyobb Dk értéküt rendelni de nem ajánlja mert semmi értelme. Ezt is egész nap lehet hordani ( Dk=32 + ne feledjük hogy fele annyit takar le a szmeből minta lágy... )
Mármint Sauflon mi ? Az most elirás vagy egy TÉbetü a neve ?
SZóval te nem fehérjeoldóztad a lencsét ? Vágülis az nem gázáteresztő volt, de ennek meg gondolom eltömődnek a pórusai azér kell.
Amit találtam most aza Sauflon Delta, kétdobozos rendszer de az egyik (a tisztitó) nagyon picike tubusban van a tárolóhoz képest Ez nem nagyon testszik nekembá
-
ferkoboy
senior tag
En csak arrol beszéltem h mit/miket csinálnak, de ha te jobban/mashogy tudod, akkor szivesen meghallgatlak téged is. Arról egy szót sem szóltam,h neked mit is csináltak, de mind1.Kicsit olyan érzésem van,h. elbeszélünk egymás mellett.
Én maradok a kontaktlencsénél, a lágynál. Bevált.
[Szerkesztve]Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak prk-t csinalnak... (pl Lastic-ot is...[remelem jol MleXem a nevere]) 3 eve azert nem most volt. Szemmutetes topicban mintha 160k-t mondtal volna, s focusmedicalt,de lehet en emlexem rosszul, ha igy lenne bocsanat, de sietek, s nincs mar idom visszanezni.
Udv: Ferko
(nem akarok okvetlen vitatkozni, ha igy erezned, akkor sorry!)Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi, csak ugyebar lencsek elhagyasarol volt szo, es ugy jutottunk el odaig a napi-kethetes-havi lencsektol, h ezt 1 eves lencseknel ''meredekebb'' volt osszehozni.
azert valljuk be kemeny lencset elveszteni a sajat szemedben eleg nehez... (Tekintve h innen indult ki a dolog) S nehezebb elhagyni is. -mondom ezt ugy h en nem hordtam soha kemeny lencset-
Lagylencsenel soha nem volt az a nyomaszto erzesem,h ''ratapadna'' a szememre. Kenyelmesen illeszkedik, s hordanom is kenyelmes.
Van sejtesem azert a mutetrol. Edesanyam szemesz-foorvos, s szokott kuldeni pacienseket mutetre is. Noha nem a focusmedicalhoz, o inkabb az Optikmed-ben bizik.
Tole tudom,h mutettipustol-helytol fuggoen 100-200k/szem!!!
Persze biztos van ettol az artol olcsobb is -akar diakkedvezmeny-,de atlagban erre kell szamitani. S noha viszonylag kicsi ezeknek a muteteknek a kockazata,de azert van.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
Bocsi,de te valamit nagyon felreertettel. Azt mondtam fel- egy eves lencsek.... Nem azt, h kemenylencsek! Lagy lencsekrol beszeltem...
Az elhagyas ugyanugy elhagyas, de nem mindegy mennyit ''vesztessz'' egy db lencsevel. (elhagyod, elszakad, ...)
Polirozas pedig egy nagyon finom forgacsolo megmunkalas, mely lehetetlen a feluleti dioptria minimalis megvaltozasa nelkul. Lehet,h ezt meg sem erzi az ember, olyan minimalis, de akkor is van...
Kemenylencset soha nem hordtam, nem is szandekozom, tudom,h jo asztigmatikus (cylinderes) szemre a leheto legjobb megoldas ez volt, bar mostanaban mar megkozelitik ezt az asztigmatikus lagy-lencsek is. Kenyelem/komforterzet tekinteteben pedig nem lehet kerdes.
A mutetrol annyit,h tobbfajta muteti beavatkozas letezik, ennek megfeleloen az arak is valtoznak. Amit en mondtam, az tekintheto kb a plafonnak. 200k korul tenyleg meg lehet uszni, ha valakinek olyan mertekben van szuksege lataskorrekciora, akkor ok, rendben, megeri,ha...(persze kockazat azert van), de en pl. -1.25/-1.00 sph D-val nem vallalnek soha mutetet. Meiner meinung nach...
Udv: FerkoTudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
pubwart
aktív tag
hello,
jó neked tildy, istenem... Komolyan. nekem nincs bátorságom megcsinálni, meg igazából nem is merem. Most éppen itt lenne pénzem ausztráliában, csak itt aztán tényleg komoly játék a nap, és szerintem nem tudnék védekezni rendesen ellene.
Otthon meg megölnének a szüleim, a fene sem tudja... Nagy dolog ezt bevállalni, meg tudod akármilyen gari is, csak egy szeme van az embernek (2 )
Meg ha nem sikerül rendesen, akkor marad megint a szemüveg...
Félek ez az igazságWhere you go how is up to you
-
INNUENDO
tag
-
GP-Sz
senior tag
Én sem osztom nagyon a dokinéni aggodalmát a műtétet illetően, de ennek ellenére nem fogok elmenni, mert megszoktam már a szemüveget és kedvelem is, mert nekem jól áll. Persze ha nem -4/-4.5 lenne, hanem mondjuk -8-10, akkor megfontolnám, de ekkora szemüveggel még vidáman el lehet lenni. Ez még nem is különösebben vastag a hiperszupervékonyított legnagyobb törésmutatójú Zeiss üveglencsével. Az ára mondjuk elég borsos, de ha azt nézem, hogy a mostani szemüvegem is 8 éves és még gyakorlatilag új állapotban van a keret is, meg a lencse is, akkor az a 150ezer nem olyan durva, évente csak 10-15ezer, ha az ember vigyáz rá.
-
annulus
aktív tag
lool
nekem meg aszondjak hogy elonyosebb volt joval a szemuveg...de hat en leszarom.
latni akarok vagy szep lenni? mindketto!!
amugy szerintem sok mulik a keret tipusan...jo elhiszem van olyan akin mindenfajta keret szarul all, de azert meg akkor is van olyan ami kevesbe szar
nem sztk keretet kell venni -
EEdem_Dtx
csendes tag
Erre írnom kell
''Telejs erteku ember, en , szemuveggel ? ''
Dettó ugyanez. 12-14 órát bennt a lencse, a többit meg lealszom. Fel sem hozom a koliba a szemüvegem, de még otthon anyám előtt sem veszem fel szívesen, inkább beteszem a lencsét, hisz bármikor jöhet a gázóraleolvasó is.
[Szerkesztve]Arra törekedj, hogy igaz légy és ne arra, hogy igazad legyen. /Joseph Joubert/
-
Mizo
tag
Megnéztem azt a helyet, ahol te csináltattad. Mit mondjak, igen sokal javult a honlapjuk (kb. fél éve nézegettem)! Főleg a szemléltető almás képek tetszenek
Előnyök: korábban kutakodtam ez ügyben, de amire emléxem, hogy gyors felépülés + kvázi kockázatmentesség (teljesen automatizált). Az viszont tény, hogy náluk nincs garancia.A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.
-
Mizo
tag
Néztem őket is (lényegében három komolyabb cég van Budapesten, amelyik ezzel foglalkozik), de nekem most ez tetszik a legjobban:
Bővebben: link
Ez egy új módszer, drágább is mint a többi, de ezt leszámítva elég sok dolog szól mellette.A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.
-
Tomoty
senior tag
Azt hallottam, hogy műtét után 3-4 napig borzalmasan fáj... Ez igaz?
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
dabadab
titán
''de még így is jobb, mintha egy túlhordott lágylencse lenne a szemen.''
Igen, sot, meg annal is jobb, mint ha kensavat csopogtetnel bele
Viszont egyaltalan nem kotelezo tulhordani a lencseket, sot, ellenjavalt, egy normalis havi lagy lencse meg sokkal tobb levegot ereszt at, mint egy kemeny (ami persze, uszik a konnyon, es ezaltal vmi oxygen bejut a szemhez, de eleg egyenetlenul).DRM is theft
-
lorcsi
veterán
kezdeményezted már ?Bővebben: link
[Szerkesztve]eladó: vadi új soundcore motion+
-
tildy
nagyúr
Persze ha nem mozdulna el, akkro tényleg nem jutna levegőhöz a szem, de még így is jobb, mintha egy túlhordott lágylencse lenne a szemen.
Nekem etől sosem pirosodott be, lágytól igen.
---**-lorcsi:
nem emrt ez a név amit javasolsz hülyeség, emg egyébként sem akarok villogni..
Persze zavar, dehát hiába no.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
LeG3Nd
tag
De a keményet nem lehet fordítva berakni. Szerdán történt hogy reggel félkómásan nem figyeltem oda, a lencse előző este kifordulva került a tokba, és így került reggel a szemere is. Először nem is tűnt fel, mert néhány percig mindig furcsa. De csak nem akart múlni, a buszon rájötttem hogy mivan. Gondoltam az iskolában kezet mosok, megfordítom. Hát persze hogy nem volt szappan. Muszáj volt tűrnöm...
shorter of breath and one day closer to death
-
LeG3Nd
tag
Helo, hogy őszinte legyek, én eléggé félnék kemény lenycsét hordani, naon meredek amit írsz, csodálkozom hogy ilyen könnyen leesik. Tom hogy ''úszik'' a szemen na de akkor is. Ettől nem kerültél kellemetlen helyzetbe (olyan helyen esett ki a hol nem kellett volna)?
Most olvasom az indexes fórumot sokan írják hogy ez a B&L lencse nem a legjobb minőség, a Ciba Vision tórikus lencséje jobb. Legközelebb azt kéne vennem, de asszem elég nehéz lesz meggyőzni a dokinénit. (Ofotért -VisionExpress, nem hajlandóak elfogadni hogy más márka is létezik) Igaz nem rossz ez sem, de gyakran érzem hogy ''van valami a szemeben''
Amúgy grat a szemműtétedhez, bátor voltál. tom hogy régen volt de akkor is!shorter of breath and one day closer to death
-
Tomoty
senior tag
Melyik műtétet választottad? Levágjuk, bevágjuk, leégetjük?
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
-
neduddgi
aktív tag
Aki túlhordja kontaktlencsét, annak az elégtelen légzés miatt egyre vastsgabbá válnak a hajszálerek a retinán. Jól tönkreteszi vele a látását, és ez a folyamat egyirányú.
[Szerkesztve]1. A Pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta; 2. A Pénz nem boldogít, csak ha van belőle elég; 3. A pénz nem boldogít, a hiánya pedig pláne nem.
-
najan
csendes tag
-
BLiNk3r
senior tag
igen, egyhetes lencs több hónapos túlhordása tényleg durva.
Nekem 30napos lágy lencsém van, néha túlhordom max 1 héttel, de ha érzem, hogy már gázos, akkor cserélek. Eddig no problemo hála a jó égnek, remélem nem is lesz.
Btw. 3 éve hordok lágy lencsét, azóta nem romlott a szemem semmit. Azt hallottam, hogy a lencsének egyik nagy előnye a szemüveggel szemben, hogy sokkal kevésbé romlik a szem, ha lencsét viselsz - nemtudom mennyire igaz, az én esetemben rendben. -
Agostino
addikt
Ezt nem tudtam, bevallom töredelmesen
Amugy ha felrakom a szemüvegemet nekem okes minden.
Nekem is romlott a szemem sokat, de én a monitorra fogtam. Lehet valami ebben a túlhordásban, jó gondolat, kösz.hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
Meglehet. Ha viszont felrakom a szemüvegemet, azzal sem látok rosszabbul,vagyis nem romlott a szemem meg ilyenek. Amugy kénytelen vagyok ezt hordani, mert egyetem miatt nem vagyok home, és szemembe nem mindegy mekkora lencsét rakok, mert irritálja a szemem. Szal böki, mondjuk ki. Ezért kellett kisebb lencse (vagy nagyobb) nem tom. Lényeg csak 1 hetesből volt megfelelő méret.Amugy next week mászok haza, és kapok rendes lencséket
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
c41r0^
őstag
kérdések merülnek fel:
a, mi van, ha megműtteted aszemed, és az tovább romlik? igaz, hogy állítólag beáll a szem romlása egy bizonyos életkor után, de ez nem 100%...nekem most mindkettő -3.75 és -3,5ös lencsét használok
b, mi van, ha a technológia még kiforratlan, és olyan károkat okoz a szemben mondjuk 20 év távlatában, amit még most nem lehet megállapítani (mivel 20 éves sincs a technológia)...persze tudom, hogy a szaruhártya kb. 5%-át párologtatják el, és az nem veszélyes...legalábbis egyelőre úgy tűnik...
Szóval én várnék a műtéttel, de már gondolkoztam rajta...most 21 éves vagyok, és elképzelhető, hogy romolhat még kb. fél dioptriát mindkét szemem...ezt meg kell gondolni.
egyébként itt a reklám helye : a Bővebben: link oldalon rengeteg infó van a szemműtétről és fajtáiról, mellesleg ők az ügyfeleink és a mi technológiánkkal készült a weboldaluk -
MichaelSD
őstag
Ha nagy a dioptriaszám, de egyébként is, mindenkinek ajánlom a sote szemészeti klinikát, és ott a kontaktlabort.
30 éve ezzel foglalkoznak, profik.
Tildy, tudsz adni cimet, vagy valami hasonlot? En Ausztriaba kaptam a lencseimet, de most nincs kedvem mindig ki autokazni a dokihoz. Koszi
Nekem kemeny van es semmi gondom nincs vele. Probaltam a lagy lencseket is, de nekem nem fekudtek. Kulonben emberre valogatja (edesanyam a kemenyet nem birta), de legtobben a lagy lencseket birjak.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- EAFC 25
- Kriptovaluták és az adózás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...