- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózati / IP kamera
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- AliExpress tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz batorpeti #1947 üzenetére
Nem tudom elégszer elmondani:
Minden egyes típusú lencse más és más! Nem szabad pusztán paraméterek alapján dönteni!
Igenis meg kell nézni, hogy az adott lencse a te szaruhártyádon hogyan is illeszkedik.Egyébként Tórikus lencséből is van 1 napos, bár nem a Biofinity-ből.
De az asztigmiád mértékétől is függ, hogy okvetlen szükséges e a tórikus lencse.Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz batorpeti #1937 üzenetére
Szia!
Én az élővizeket is kerülném!
Tenger határeset, mindenesetre egy nyaraláshoz én javasolnám egy 1 napos lencse beszerzését. Reggel sterilen felhelyezed, este kidobod, másnap egy új pár friss, steril lencsét helyezel a szemedre.
Nem utolsó sorban ezzel a megoldással ápolószert sem szükséges magaddal vinned, és 5-10-15 napra kibírható ára van. A megmaradt lencséket meg majd más strandos / fürdőzős alkalmakkor el tudod még használni. Egy doboz 1 napos lencse ált. 30db-ot tartalmaz, de a minőségüket általában 2-3-4 évig még megőrzik (olyan lejáratúak).Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
MaciG
addikt
válasz batorpeti #1443 üzenetére
Megnéztem amit mondtál, és az a baj vele, hogy az egyik részére ez van belegravírozva " | k | t |" a másik felébe pedig egy 38-as szám, szóval most akkor melyik van alul?
(#1445) Ariadne: Az oké, hogy keményebb, de ebből is van ugyanúgy éjjel-nappali, havi, stb ,mint a lágyból?
BANZAII
-
-
tildy
nagyúr
válasz batorpeti #1429 üzenetére
cilindereseknek jobb a kemény lencse, jobban korrigálja az asztigmiát.
Lágy lencsétől nekem is volt problémám, hogy nem láttam olyan jól vele."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
c41r0^
őstag
válasz batorpeti #1415 üzenetére
én elsőre kb. 3-4 próbálkozás után betettem a lencsét (kb. 3 perc kellett), a csaj is nézett, hogy hordtam-e már, mondtam, hogy nem, ez az első alkalom
a titka egyszerűen a félelem legyőzése, tudatosuljon, hogy nem fog fájni a művelet. emiatt életkortól is függhet a dolog, én 19-20 évesen kezdtem el a lencsézést. szerintem kezdd el otthon a "szembenyúlkálást" persze frissen mosott, tiszta kézzel, a fehér részéhez nyúlkálj hozzá...ha nem pislogsz közben reflexszerűen, akkor már jó úton haladsz. persze ne erőltesd sokáig, nehogy begyulladjon.
az én betevési technikám azon alapszik, hogy a szem fehér része érzéketlenebb a szembogárnál:
betétel: a szemhez képest ellentétes kéz mutatóujjával felső szemhéj felhúz+másik kéz középsőujjával alsó szemhéj lehúz, mutatóujjal lencse betesz - de úgy, hogy közben a szememmel nem előre, hanem oldalt nézek, így a szem fehér részére kerül a lencse (ez érzéketlenebb terület), majd utána ismét előrenézek (a tükörbe) és a mutatóujjammal lassan ráhúzom a szembogárra a lencsét, hogy a helyére kerüljön
levétel: u.ez, csak fordított sorrendben, előbb elhúzom a fehér részre, majd utána kiveszem két ujjal, összecsípve
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz batorpeti #1412 üzenetére
Idővel már úgy is megy, hogy csak kicsit kimereszted a szemed és kikapod a lencsét. Nálam bal szemből bal kéz gyűrűsujj lehúzza az alsó szemhéjat, mutatóujjon a lencse, jobb kézzel a felsőt húzom, ez a berakás. Kifele ugyanez, csak bal kéz mutató meg hüvelykujj közé csippentem a lencsét. A lényeg, hogy lazán nézz előre közben, és oldalról nyomd össze a lencsét, h lecuppanjon a szemedről. Csak lazán...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Tomekk.
aktív tag
válasz batorpeti #1407 üzenetére
teljesen normális, én elsőre 2 óra próbálkozás után se bírtam berakni, aztán itthon este addig próbálkoztam mígnem sikerült, már taknyom-nyálam összefolyt, de beraktam őket, kivétel meg gyerekjáték, az rögtön ment, szóval ne add fel, pár nap alatt úgy megszokja a szemed a nyúlkálást, hogy bele sem fogsz rezdülni
-
MaciG
addikt
válasz batorpeti #1407 üzenetére
Én kb 10-15 perc alatt éreztem rá, mi 4-en voltunk ,de volt ott aki még elég sokáig küszködött, embere válogatja. Szerintem a baj, mint az esetek 90%-ban, az ,hogy félsz attól hogy megsérted a szemed, de hidd el, ha az újaddal nyúlsz oda nem fog előfordúlni ilyesmi. Betevésnél meg csak határozottan, szemhély kifeszít és gyors betesz, ne tökölj. Elején én is elpislantottam magam közben, ma már úgy teszem be ,hogy szinte nem is fogom a szemhélyam csak egy nagyon kicst széthúzom. Szóval sikerűl legyőznöd ezt a "félelmet" akkor nem lesz gond, és 1 hét elteltével már szinte rutinművelet lesz.
BANZAII
Új hozzászólás Aktív témák
- Csendben mutatkozott be a Samsung Galaxy Tab Active 5
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nyaralás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten