Új hozzászólás Aktív témák

  • billyjoe

    csendes tag

    Picopresso első tapasztalatok:

    1. shot:

    2. shot:

    3. shot:

    A kávé Casmo La Claudina espresso pörkölés (étcsoki, ringló). Kb 16.5 grammból kb 40 gramm. Az NZ-n kb 3 pöttyel kért durvábbat mint a Robot, de még mindig túl finom. Alapesetben az a jó, ha 8-10 pumpálás után megjelenik a kávé, majd 10 mp előázatatás és utána szép egyenletes pumpálás (kb 1 másodpercenként). A harmadiknál kb 12-13 pumpálás kellett.
    Maga a workflow élhető, elő kell melegíteni a tartályt, közben daralás, wdt, stb, majd lobogó vízzel kell felönteni (kicsit hasonlít mondjuk a flairhez). Plusz a csészét is érdemes előmelegíteni, mert elég langyos a végeredmény.
    Amit még meg kell említeni, hogy kell majd rá valami szigetelés, mert a harmadik shotot konkrétan kesztyűben pumpáltam :DD
    Na de maga a kávé. A harmadik már egész jó volt, minimális keserével (túl finom őrlemény), de szépen hozta az ízjegyeket. Testességben, selymességben és édességben elmarad a Robottól, de az ízjegyeket talán picit jobban ki lehetett venni. (most még nem is fair a Robothoz hasonlítani, hiszen azt már másfél éve használom)
    Ugyan ez csak az első benyomás és finom hangolni kell még sok mindent, de az elég meggyőző hogy egy casmoból korrekt kávét készített. Már csak az a kérdés, hogyha megtalálom a tökéletes daráló beállítást, akkor vajon elég lesz-e neki az egykörös előmelegítés. Folyt.köv.

Új hozzászólás Aktív témák